andrzej.sawa 30.04.07, 19:33 Jak zwykle przypominam Rodakom. Flagi wywiesić! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho44 Re: Flagi 30.04.07, 20:52 A zjakiej okazji,1 maja,święta flagi,czy 3 maja?a może coś pan wie na temat ustanowienia świeta trzonka od flagi?to juz tak do kompletu żeby było. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Flagi 01.05.07, 15:10 Na wszelki wypadek nie wywieszam wcale. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Flagi-Święto Konstytucji. 01.05.07, 06:59 A nawet dzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: Flagi-Święto Konstytucji. 01.05.07, 10:07 ciekawi mnie bardzo czy nasi prominenci którzy mają tak dużo do powiedzenia na temat patriotyzmu wywieszaja flagi narodowe na swoich domach 3 Maja i 11 Listopada, czy też uważają że wystarczy się pokazać w tych dniach ludowi jak składają wieńce przed pomnikiem ? Czekam na wypowiedzi sąsiadów mieszkających w pobliżu pani prezydent, naszych radnych, czy też posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Flagi-Święto Konstytucji. 01.05.07, 11:48 Złośliwy i bardzo dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
jakiwredny Re: Flagi-Święto Konstytucji. 02.05.07, 09:30 Moją ulubioną formą wypowiedzi jest donos. Niniejszym donoszę,że na bydynku mieszkalnym ani na siedzibie firmy flaga nie powiewa. Dotyczy ob.Andrzeja Sawy zamieszkałego przy ul.K.. nr 47 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Flagi-Święto Konstytucji. 02.05.07, 09:42 No bo ja dzisiaj powieszę,a nie 1 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
jakiwredny Re: Flagi-Święto Konstytucji. 02.05.07, 09:58 andrzej.sawa napisał: > No bo ja dzisiaj powieszę,a nie 1 maja. Toż to dziś jest "Dzień Flagi"! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Flagi-Święto Konstytucji. 02.05.07, 15:49 Flagi zgodnie z narodową i rodzinną tradycją,oraz moją zapowiedzią, u mnie wiszą. Mam prośbę,nie ob. a pan Andrzej Sawa A jak inni szanowny Panie donosicielu? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: Flagi-Święto Konstytucji. 02.05.07, 17:20 a ile pan ich wywiesił panie obywatelu sawo? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Flagi-Święto Konstytucji. 02.05.07, 17:22 Twoja chamowatość nie jest zbyt dowcipna. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: Flagi-Święto Konstytucji. 03.05.07, 09:58 o twojej nawet nie śmiem wspomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Flagi przed PWSZ w Chełmie- wstyd p. Zając 02.05.07, 10:48 przy trzech masztach flaga narodowa ma wisieć na środkowym maszcie panie Rektorze Zając a flaga unijna na lewym ! miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4096645.html Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Flagi 02.05.07, 19:01 Nie wywieszałem nigdy i nie zamierzam. Na 1 maja żeby sobie komuchy nie pomyślały ze im sprzyjam. Na 3 maja żeby olać kaczystan bo sie podpieli. pzdr. p.s. Z każdym dniem mojego życia wzrasta liczba tych którzy mogą mnie pocałować w dupę. Oooo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: Flagi 03.05.07, 09:59 Nie chcę moralizować ale ta forma protestu jest dziecinna, no bo przecież to nie Kaczyńscy ustanowili to święto. Lepszą i skuteczniejszą formą wyrażania swoich poglądów są demokratyczne wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Flagi 03.05.07, 11:09 To nie jest forma protestu. Po prostu nie lubię być zmuszany do czegokolwiek. Kiedyś miałem przykrości bo nie chodziłem na pochody I-majowe. Obawiam się że niedługo będą mnie rozliczać za to że na procesje nie chodzę. Zastanawiające że uczestnicy tych pochodów i wywieszacze flag to przeważnie ci sami ludzie. Mentalnie identyczni. pzdr. Każdego dnia wzrasta ............. Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: Flagi 03.05.07, 11:44 ale przecież nikt ciebie nie zmusza do wywieszania flagi, bo nie ma takiego przepisu, artykułu czy tez zarządzenia, jest dobra wola i chęć. Twoje twierdzenie że uczestnicy pochodów ( domyślam się że chodzi ci o pochody 1 majowe) i ci co wywieszają flagi w świeta narodowe to ci sami ludzie jest dla wielu (dla mnie napewno) krzywdzące. Bo ja flagę w dniach 3 Maja i 11 Listopada wywieszam chociaż podobnie jak ty miałem bardzo dużo przykrości w szkole i problemów w pracy z powodu absencji na pochodach 1 maja, bo właśnie wtedy zmuszano mnie do uczestnictwa w tym zlocie który nigdy nie był spontaniczną manifestacją społeczeństwa lecz organizowananym przez działaczy PZPR zlotem ku czci ludu pracującego miast i wsi, który to lud tak naprawdę działacze ci mieli tam gdzie słońce nie zachodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Flagi 03.05.07, 17:00 Doskonale rozumiem Sawciu. To Ciebie uważają na tym forum za beton radiomaryjny. Psiakość !! Przywdział diabeł ornat i ogonem na mszę dzwoni. Nikogo nie zamierzam krzywdzić swoimi poglądami. Nie ma reguł bez wyjątków. Wiem że jest w społeczeństwie wielu przyzwoitych i wrażliwych ludzi. Co roku WOŚP przywraca mi wiarę w człowieka. A patriotą jestem wielkim bo płacę wielkie podatki. pozdrawiam p.s. Ciekawe czy Sawcio zakumał ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Flagi 03.05.07, 17:05 No i jednak wykręca kota ogonem.Jedyna nadzieja,że Jarek ujmie się za tym kotem i mu dop... Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: Flagi 04.05.07, 08:57 nie jestem wcale zaskoczony tą informacją wiadomosci.onet.pl/1529578,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś