Dodaj do ulubionych

Dzień dobry

12.10.16, 15:43
Pochwałę się jako pierwsza mimo, że termin z moich nieregularnych ostatnio miesiączek wypada dopiero na 22/23 czerwiec. Okres powinien być dziś, natomiast druga kreska pojawiła się na teście już trzy dni temu. Jutro lub w piątek planuję zrobić badanie krwi.

Mam na imię Karolina, spodziewam się właśnie drugiego dziecka (mam już 2 letnią Kalinę). Mieszkam w Warszawie ale jestem słoikiem z Lubelszczyzny.

Mam nadzieję, że ktoś się tu jeszcze pojawi oprócz mnie 😊.
Obserwuj wątek
    • lili2010 Re: Dzień dobry 12.10.16, 17:15
      Pojawiam się ja, póki co bhcg 254 ,jutro kolejna weryfikacja. To moja 3 ciąża 😊
    • wredna.czarovnica Re: Dzień dobry 13.10.16, 21:12
      Witam serdecznie!
      Mi na razie wychodzi termin na 8.06:). To moje 2 dziecko.
      Fajnie, że się ujawniłyście!
      • metalwrona Re: Dzień dobry 15.10.16, 11:10
        Witam i ja :-).

Po wczorajszej wizycie u gina, który potwierdził że wszystko w porządku i serduszko nawet pulsuje, postanowiłam dołączyć :-). Zwłaszcza że "rówieśnicze forum" z poprzedniej ciąży dało mi naprawdę cudowne przyjaciółki, do dziś tworzymy zgraną ekipę, choć przeniosłyśmy się z forum gazetowego na tajną grupę na facebooku. Może i tu stworzymy silne przyjaźnie :-).

Nazywam się Gabi, mieszkam w Krakowie (pochodzę ze Śląska), mam 28 lat i 2-letnią córkę (skończy 2 lata za kilka dni, 24 października).
        Obecnie jestem według miesiączki w 5 tc + 5 a faktycznie to w 6 tc + 3/5 dni, bo zaszłam w ciążę 14-16 września. Nieregularne cykle. Z resztą tylko wtedy współżyłam i wszystko wskazywało wtedy na dni płodne ;-). A wczorajsze USG też wskazywało na ciążę starszą niż z om skoro serduszko biło.
        Zatem faktyczny termin mam około 9 czerwca, o!
    • georgia83 Re: Dzień dobry 24.10.16, 16:17
      Również witam się z Wami. Mam siedmioletniego syna i jestem w drugiej ciąży (obecnie 7tc) termin na 19 czerwca.
      Pozdrawiam!
      • polapa Re: Dzień dobry 25.10.16, 23:12
        hej:) od 2 dni wiem ze jestem w ciązy...2 kreski...mam mieszane uczucia...jest to moja 4 ciąza ale poród będzie 3....3 mc temu poroniłam...w sumie jestem zszokowana ze tak szybko zaszłam ponownie...boję się czy tym razem się"uda"....pozdrawiam Was wszystkie
    • saabinka Re: Dzień dobry 26.10.16, 11:58
      Witam dziewczyny! Termin na 29 czerwca, 3 ciąża.
    • sara_lesniewska Re: Dzień dobry 26.10.16, 19:43
      Dołączam i ja :) Termin początek czerwca, byłam właśnie u lekarza i na razie wszystko ok. To moja druga ciąża, mam rocznego synka. Też mam miłe doświadczenia z forum rówieśniczym. Widzę że póki co trochę tu cisza, trzeba to zmienić :)

Metalwrona, też jestem z Krk ;)
      • metalwrona Re: Dzień dobry 28.10.16, 14:53
        Sra, super, a skąd z Krk dokładnie? Bo na moich "październikówkach 2014) jesteśmy 3 dziewczyny z Krakowa, ale wszystkie mieszkamy tak daleko od siebie, że raczej się nie widujemy :-(. Ja z Mistrzejowic jestem ;-)
        • sara_lesniewska Re: Dzień dobry 28.10.16, 15:04
          tak dokładnie to z Wieliczki (mentalnie czuję się jednak Krakusem) :D więc niestety kawałek od Ciebie. Też jestem październikówka, ale 2015 ;)
          • metalwrona Re: Dzień dobry 28.10.16, 15:05
            Uuu, daleko :-(. A, sorry za literówkę, ale "a" mi się tnie strasznie :-P
    • zzofika Re: Dzień dobry 31.10.16, 21:25
      Dopisze sie i ja :) Termin na 16 czerwca. To moja trzecia ciaza. A póki co mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości. W poprzednich ciazach tak nie mialam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka