Dodaj do ulubionych

akcesoria niemowlęce

29.03.17, 06:39
Zaopatrujecie sie juz? Mój starszak ma juz 7 lat wiec wiekszość rzeczy po nim wydana, sprzedana zatem musze zacząc kompletowanie wszytskiego od nowa. Narazie głownie siedze w necie i przeglądam i szczerze mówiąc dostaję zawrotu głowy, tyle jest tego wszytskiego i wszystko "niezbędne". Może macie jakieś swoje hity lub must have do polecenia?
Czekam do usg 19 kwietnia i jesli poznam płeć to chyba zaczne powoli zakupy. Wiem, że trochę wczesnie, ale nie mieszkam w Polsce, a wiekszość rzeczy chciałabym tam zakupić, na niektore pewno będe czekać chwile...
Obserwuj wątek
    • ash_3 Re: akcesoria niemowlęce 29.03.17, 07:58
      Mój ma prawie 9 lat. Też będę zaczynać od zera smile Na szczęście moja starsza sis ma małe dziecko - to mi pomoże w wyborach. Jeszcze nie myślałam, żeby coś szukać. Zaskoczyła nas ta ciąża smile
    • justynagl Re: akcesoria niemowlęce 29.03.17, 10:02
      Ja mam w kartonach bo chciałam córce kiedys przekazac😀
      Tez nie miesznam w Polsce 😀
      Moim zdaniem dziecko nic nie potrzebuje! Wszystkie gadżety to tylko bzdurna moda na to by było kolorowo, pełno pierďół dookoła i zdzieranie zbędne pieniedzy.
      Maluch potrzebuje być przy mamie: a do tego musi mieć ubranka, koc czy coś do opatulenia i coś w czym można go przenoscic. Od preferencji zależy czy nosidełko, drugi wózek, krzesełko, kołyska czy chusta. Uważam, że nawet wszystkie odciagarki, wypazarki, wiaderka do kąpania, nakładki, wsadki itp są zupełnie niepotrzebne. Na ostania forum jedna z mam kupiła sobie branzoletke żeby zmieniać ja na ręce po stronie z której piersi akurat karmiła!!! Bzdura.Pierś sama upomnienia się o oproznienie.
      Co Ty chcesz kupować takiemu maluchowi?
      • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 29.03.17, 11:17
        Mi nie chodzi o takie bzdury pod tytulem bransoletki (nawet nie wiedziałam, ze cos takiego istnieje)...Bardziej myślałam, o jakiś otulaczach, poduszkach do karmienia, czy moze jakies wyposazenie do pokoju...coś co ułatwia codzienna pielęgnacje. Ja nie mam zupelnie nic, ani łozeczka ani wózka, ani nawet jednego bodziaka, czy pieluchy...wiec tak na prawde wszystko musze kupic...
        A mi akurat laktator w pierwszej ciaży uratował cycki przed eksplodowaniem...
    • k-81 Re: akcesoria niemowlęce 29.03.17, 10:55
      Ja w zasadzie większość rzeczy mam po staryszym synku, ale na pewno wygodny becik x2, moj mlody od poczatku byl dokarmiany butla, wiec ja tam w caly zestaw do karmienia sie zaopatrze znowu, podgrzewacz mam - a to dla mnie super rzecz.
      No i smoczki - niektórzy uważają, że to nie jest potrzebne lub wręcznie powinno się dziecku smoka dawać - ja tam daję, jeśli go to uspokaja, to nie widze w tym problemu.
      Jedna z pierwszych rzeczy, ktora również dośc szybko się przydała, to leżaczek - bujaczek i pieluchy tetrowe do przytulania i zabawy wink
      • olenienie88 Re: akcesoria niemowlęce 29.03.17, 14:49
        Dla mnie must have (a przynajmniej przy Franku tak było) to porządny wózek, laktator, monitor oddechu, duzo pieluszek tetrowychsmile, rogal do karmienia, kilka kocykow, otulacz (ale to akurat bardzo od dziecka zależy, zreszta z powodzeniem mozna zawinąć ciasno w kocyk, w otulaczu było po prostu szybciej i prościej), bodziaki kopertowe, pajace, smoczki, dobry fotelik samochodowy. Jak najmniej zbędnych pierdol wink leżaczek bujaczek kupiłam pozniej, nosidło w 6mcu, zabawki pierwsze tez oczywiście wtedy kiedy ma to senssmile a i wanienka akurat nie taka zwykła a profilowana sie u nas sprawdziła, bo niezdarni bylismy na poczatku 😜
    • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 11:05
      Przeglądam własnie wózki i intensywnie zastanawiam sie jaki wybrać. Macie jakies swoje sprawdzone typy lub odwrotnie jakies modele ktore sie nie sprawdziły i je odradzacie?
      • anna.krakowska_098 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 11:10
        Przy pierwszych dwóch dzieciach marzyłam o burżujskim bugaboo cameleon... ale finanse nie bardzo pozwoliły na to szaleństwo. Ciekawe czy tym razem się złamię, czy rozsądek zwycięży. Generalnie lubię te dyskusje wózkowe, a sporo się zmieniło od czasu mojego ostatniego dziecka, więc baaaardzo jestem ciekawa smile
        • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 11:43
          Też go brałam pod uwagę, ale przegrał z Joolz day 2 earth, jesli chodzi o wygląd, nie wiem jak z funkcjonalnościa. W sklepie poprowdziłam Stokke trailz i mam wrazenie, ze to straszna kobyła (duzy gabarytowo), ale fajnie sie prowadził i składał do całkiem małych rozmiarów. Wygląda tez fajnie, szczegolnie spacerówka. Drugi który "macałam" to Britax go big, z wyglądu taki ok, ale jego sie nie prowadzi on sam płynie, poza tym ma dobra amortyzacje. Wszytskie te wózki w podobnej cenie...
          Z niższej połki rozważam polski wózek firmy Jedo (miałam przy synu fyn4), ale nie znam w ogole modelu który mi sie podoba, to nowosć i nie ma jeszcze o nim nigdzie opinii.
          • olenienie88 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 11:56
            Ja przy Franku miałam cameleona (najlepszy punkt wyprawki), a potem bugaboo bee, dla Poli kupimy Bugaboo buffalo- taki bardziej terenowy cameleon smile te wózki to dobra inwestycja, bardzo łatwo mozna je potem sprzedać. Juz sie nie mogę doczekać jesiennych spacerów 😍
            • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 12:47
              Olenienie jeszcze wiekszy zamet mam teraz w głowie. Juz go oglądam wink Jak jest z dodatkami do tego wózka. Ja nie moge dojść o co w nim chodzi. Budkę sie przekłada do spacerówki?
              • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 13:15
                Teraz i ja sie nakręciłam na bubagoo, ale chyba cameleona3+...musze go na zywo obejrzec i wtedy zdecyduje smile
              • anna.krakowska_098 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 13:18
                Przy pierwszym dziecku kupiłam X-Landera (lat temu 10) jeszcze z pompowanymi kołami, i byłam bardzo zadowolona. Przy córce szkoda było zmieniać i sprawdził się również. Szczerze mówiąc jak teraz na niego patrzę, to nadal fajnie wygląda. Olsnienie, a czemu nie cameleon? buffalo podobny do x-landera w sumie.
                • olenienie88 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 14:13
                  Cameleon jest świetny, ale zmieniliśmy miejsce zamieszkania i przydadzą mi sie większe koła i mogę miec teraz ciut większy wózek, bo nie muszę go wnosić po schodach. Poza tym buffalo jest wyższy, to tez dla mnie plus w porównaniu z cameleonem.
              • olenienie88 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 14:11
                Tak, dokladnie, budka jest ta sama smile mozna tez kupic wersje letnia budki i oczywiście tysiąc innych bajerow smile
                • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 14:29
                  Szybko sie moje rozważania na temat wózka zakónczyły...jak mnie znowu coś nie zachwyci to juz jestem zdecydowana
                  na ten www.barnashus.no/bugaboo-cameleon3-classic-plus-grey-melange-8717447071181.html
                  Dzieki Olenienie wink
                  • olenienie88 Re: akcesoria niemowlęce 25.04.17, 15:37
                    No boski jest!!! Ja buffalo tez kupuje w szarościach smile
      • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 02.05.17, 11:14
        Widziałam w niedziele pierwszy raz cameleona i szczerze mówiąc jestem bardzo rozczarowana...podekscytowana faktem ze sie juz zdecydowałam na wózek pojechałam do sklepu obejrzec i poczuc go no i niestety sie mocno zawiodłam... Dla mnie wygląda ten wózek jakby miał sie rozpaść, taka prowizorka, nie wiem skąd taki szał na ten wózek, a może ten wystawowy taki rozklekotany był...
        Za to coraz bardziej przekonuje sie do stokke trialz, britax go big ( z wyglądu taki średni, ale prowadzi sie bajecznie i ta amortyzacja) i fajnie tez wyglądał i sie prowadził baby jogger city elite...
        I znowu mam dylemat
        • olenienie88 Re: akcesoria niemowlęce 02.05.17, 12:13
          No co ty? Cameleony są używane przez kilka dzieci pod rząd i szczerze mówiąc nigdy nie widziałam jeszcze takiego naprawdę zdezelowanego smile sama miałam używkę przy Franku, nic totalnie sie nie działo. Moja siostra kupiła teraz stokke i fakt, wykonanie super, ale dla mnie nie ma tego czegoś, No bez polotu jest zupełnie smile ale to oczywiście kwestia gustu smile
          • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 02.05.17, 12:39
            No to nie wiem, może po postu czegoś innego się spodziewałam wink
        • dexia Re: akcesoria niemowlęce 02.05.17, 12:42
          Mi te bugaboo wydaja bardzo porzadne, ale na zywo w uzyciu zwrocilam uwage tylko na donkey, bo ja podwojny kupuje i wygladal jak nowy a wlascicielka miala dwojke rok po roku, wiec to pewnie przez to ze powystawowy, ludzie w sklepach rozne rzeczy wyprawiaja. Jednak rozsadek zwyciezyl i kupilam wczoraj uzywanego oyster maxa. W tej chwili mam mime kobi i jestem bardzo zadowolona z wersji pojedynczej, ale w podwojnej sobie nie wyobrazam wozic duzego prawie dwulatka i noworodka. A z reszty wyprawki raczej nic nie kupuje oprocz art higienicznych. No chyba, ze jakims cudem okaze sie, ze siusiak zniknal smile
          • olenienie88 Re: akcesoria niemowlęce 02.05.17, 12:49
            Fajny ten oyster smile a jaka u Was bedzie różnica wieku?
            • dexia Re: akcesoria niemowlęce 02.05.17, 13:11
              Ja to glownie na wyglad patrze kupujac wozek smile Tak okolo 21 miesiecy, w razie czego w komplecie dostalam tez dostawke, wiec mamy caly wachlarz mozliwosci.
          • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 02.05.17, 13:09
            Raczka do prowadzenia miała luzy , w srodku jest taki "surowy", budka wygladała jakby miała odleciec..., ale manewrowało się nim super.
            Na zdjeciach w necie wygląda pięknie, ale rozczarował mnie przy bliższym kontakcie.
    • ash_3 Re: akcesoria niemowlęce 01.06.17, 08:51
      Powoli zaczynam smile W tym miesiącu pojedziemy do mojej sis po wanienkę i kartony z ubraniami. Pewnie jeszcze leżaczek i inne takie. Zabieram się do zakupu kojca ciążowego, teraz dla mnie, później do karmienia się przyda. Sterylizator do butelek mam jeszcze po synu (przeżył wypożyczenia), zastanawiam się nad laktatorem elektrycznym, bo z ręcznego nie byłam w 100% zadowolona, a chciałabym teraz karmić kilka miesięcy. Jakoś nie mogę się zabrać za szukanie wózka... Nie mam pojęcia jaki chcę ☺ Przeglądałem na olx ale jakoś tak nic mi w oko nie wpadło, a chcąc używany to czas najwyższy poszukać... Na szczęście nosidełko dostanę, tylko adapter dokupię.
      Jeszcze łóżeczko i wyposażenie....
      Jest trochę do zrobienia. Szybciej tygodnie będą mijały 😃
      • olenienie88 Re: akcesoria niemowlęce 01.06.17, 10:14
        Oj tak, jest troche do zrobienia smile ja tez powoli zaczynam, szukam juz kosza mojzesza na Olx, kupiłam kocyk, pieluchy tetrowe, podkład pod prześcieradło i ręcznik na motherhood, sporo tekstyliów mam jeszcze po synku, wiec do tego dokupie tylko otulacz bambusowy do spowijania smile w czerwcu zamawiamy tez wózek, bo troche sie na niego czeka smile ale sie ciesze na te zakupy wink))
      • olenienie88 Re: akcesoria niemowlęce 01.06.17, 10:15
        A jeśli chodzi o laktator to polecam medela, właściwie każdy model. Ja mam ten najprostszy i super sie spisał (tylko głośnysmile)
      • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 01.06.17, 17:38
        Ja wlasnie potwierdziłam plec. Na 100% dziewczynka wiec powoli tez moge szalec. Ubranek troche kupilam juz i jeden kocyk. Teraz decyzja co do wozka plus bede zamawiac inne bardziej lub mniej potrzebne rzeczy...Cieszy mnie to chociaz z moim podejmowaniem decyzji i tak.duzym wyborem czasami boli mnie glowa na mysl.o tym wink
        • justynagl Re: akcesoria niemowlęce 05.06.17, 10:32
          Ja pomyślę o wszystkim w wakacje.
          Ale znając mój pragmatyzm będą to tylko niezbędne zakupy typu wózek . Resztę mysle, że odzyskać tam gdzie porozdawalam....chce żeby moje 6- e dzieciątko nosiło i korzystało z tego co jego wcześniejsze rodzenstwo(to nie skąpstwo lecz sentymentalnosc).
          A łóżeczko mam wciąż w domu.
          • anna.krakowska_098 Re: akcesoria niemowlęce 06.06.17, 09:53
            Muszę przyznać, że nic nie mam i jakoś na razie w głowie mam głównie remont, koniec roku szkolnego dzieci, kolonie etc wink Ja nie wiem jak znajdę czas dla tego kolejnego dziecka big_grin Łóżeczko to jedno co mam i póki co n ie zapowiada się, że więcej dostanę sad Ale pewnie kupię najpotrzebniejsze rzeczy, w tym laktator (ręczny, ze mnie leci jak ... więc ręczny wystarczy), wózek (jaki?? no idea), jakieś pieluszki bambusowe, kilka ubranek i artykuly higieniczne. Będzie chciała mieć tez nianię elektroniczną i jakiś leżaczek do salonu, ale to pewnie ktoś kiedyś jakiś prezent wink
            Póki co tak mi kasa leci na remont, kolonie dzieci, że ja nie wiem jak my to zepniemy uncertain Jestem trochę przerażona. No nic pocieszam się, że pierwsze pół roku leci na piersi, więc tylko pieluchy a potem się jakoś ogarnie
    • livia_22 Re: akcesoria niemowlęce 06.06.17, 11:46
      jeszcze nic nie mam, zakupów też jeszcze nie zaczęłam - planuje początek zakupów w lipcu smile wózek mam już wybrany, wystarczy tylko kupić wink łóżeczko drewniane mamy jeszcze po starszej córce, na początkowe miesiące chcę kupić łóżeczko dostawiane do naszego łóżka. Kilka nowych ubranek kupię, ale już 2 koleżanki zapowiedziały się, że dostanę ubranka po ich córkach smile nie zamierzam wariować i kupować miliona niepotrzebnych rzeczy smile pewnie bardziej będzie szalała moja siostra, która "co chwilę" przysyła mi zdjęcia kolejnych zestawów wyprawkowych big_grin smile
      • wesoladama24 Re: akcesoria niemowlęce 06.06.17, 13:14
        Ja jeszcze nic nie mam oprócz rzeczy po synku. Dokupie oczywiście jakieś nowe pieluszki bambusowe i tetrowe. Kocyk jakiś cienki i grubszy. Oczywiście kilka potrzebnych kosmetyków no i znając mnie sama kupię kilka nowych ciuszków. Dobrze że drugi syn będzie bo może będę miała pewne opanowanie w trakcie kupowania.
        • justynagl Re: akcesoria niemowlęce 06.06.17, 13:43
          Dziewczyny....wszystko się poukłada...jak bedziemy zdrowe i miały siła ogarniemy to. Ubranka i inne rzeczy to zawsze można z dnia na dzień kupić w razie potrzeby. A dla dziecka to najważniejsze są nasze rece do przytulania i serce do kochania.
          Pozdrawiam cieplo.
    • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 07.06.17, 13:16
      Kokon niemowlęcy...czy któraś z Was używała i czy to jest warte zakupu. Zastanawiam się nad tym, ale nie wiem czy warto kupić, czy raczej warto odpuścić...któras cos?
      • olenienie88 Re: akcesoria niemowlęce 07.06.17, 18:41
        Ja rozumiem zamysł- mój Franek duzo lepiej spał w małym i ciasnym leżaczku tiny love niż w lozeczku 60x120. Takze mysle, ze na początek moze sie super sprawdzić. Ja na początek kupuje kosz mojzesza, wiec kokon nie bedzie potrzebny.
        • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 08.06.17, 17:30
          No własnie jak nie chce kosza Mojzesza, dlatego rozwazam kokon...
    • nastka1980 Re: akcesoria niemowlęce 09.06.17, 20:23
      Zamówiłam wózek smile Yuppiiee...
      Tak długo sie nie mogłam zdecydować, szukałam od najtańszych (bo to tylko na chwilę) po najdroższe (bo wózek to najwazniejszy "gadzet" niemowlęcy, a wybrałam taki ze sredniej pólki i jest to nowość od Maxi cosi, model nova 4. Żadnych opinii nie czytałam, mam nadzieje ze się sprawdzi smile
    • 88lukaszm Re: akcesoria niemowlęce 28.11.17, 21:25
      znajoma z pracy sobie kupiła elektroniczną nianię Mikavi YE1. Pokazywała jak to działa. Fajna sprawa ponieważ może być traktowana właśnie jako niania albo kamerką monitoringu.
    • kamnow684 Re: akcesoria niemowlęce 04.04.18, 10:46
      Najważniejsze są oczywiście ubranka, no i pościel, kocyk, butle i inne takie podstawowe rzeczy. Też żadnych super hiper gadżetów nie kupowałam,bo uznałam, że to niepotrzebne. Jak masz mętlik w głowie,to są blogi, które pomagają dobrać wyprawkę, ja korzystałam z tego i bardzo mi pomógł: www.craftarena.pl/jak-wybrac-wyprawke-niemowleca/ smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka