partizan79 05.04.06, 16:05 od Bielska, Siemiatycz itp. a w czym gorsza? Co jest w niej fajniejszego, co gorszego, co bardziej wkurzającego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 06.04.06, 09:27 Chyba nic... Pocichli wszyscy. Już ponad 17 godzin wpatruję się w ekran, a tu... nic... Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: W czym H-ka jest lepsza 06.04.06, 16:57 dupa, bez romana forum umiera :-) swoja droga ciekawa co z nim, czy go czasem tam jakies niggaz nie zastrzelili w tej chameryce Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cool Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 11:06 Na forum Hajnówki jest 6173 postów,a na forum Bielska 31431. ........ Odpowiedz Link Zgłoś
rekin19 Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 11:08 To argument za lepszością czy za gorszością Hajnówki? Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cool Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 11:15 Jeżeli miasta mają podobną populację ( a chyba mają ) to może to świadczy o dostępności do sieci. Widać sieć internetowa w Hajnówce jest słabiej rozwinięta, bo nie sądzę zeby różnice tkwiły w poziomie edukacji społeczności.A może my mamy mniej do powiedzenia?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cool Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 11:16 ALbo może forum Bielska powstało duzo wcześniej. O tym nie pomyślałam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cool Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 11:45 Albo większe bezrobocie i ludzie nie mają kasy na kompy i nety ( ale to mi nie podchodzi za bardzo ). Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 12:06 W Hajnówce podoba mi się bliskość puszczy. To dla H-ki na plus. My to bardziej stepowi ludzie:) Ale wszystko zależy oczywiście od punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin19 Reaktywacja. 22.05.07, 11:22 asik_cool napisała: > Na forum Hajnówki jest 6173 postów,a na forum Bielska 31431. ....... Po około roku jest 10960 do 74 500 dla Bielska.Coś poza tym się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowiak Re: Reaktywacja. 22.05.07, 11:45 ilosc postow na forum wskazuje ze mieszkancy hajnowki maja ciekawsze zajecia niz siedzenie przy kompie -> to chyba pozytywny wynik ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
rekin19 Re: Reaktywacja. 22.05.07, 11:58 Czemu więc niektórzy się tak przejmują tym,że Siemiatycze mogą nas dogonić?Ale to na marginesie. Moje pytanie było troszkę głębsze;-) Chodziło mi o to jak zmieniły się relacje "lepszości-gorszości" między Hajnówką a Bielskiem i Siemiatyczami po roku.Czy wszystko pozostało po staremu? Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowiak Re: Reaktywacja. 22.05.07, 13:11 chyba nic sie nie zmieniło HAJNOWKA była jest i zawsze będzie ... najlepsza ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 12:47 Macie w Hajnówce światła na skrzyżowaniach? Bielsk ma trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mnie-tu-juz-nie-ma Re: W czym H-ka jest lepsza 10.04.06, 01:04 partizan79 napisał: > Macie w Hajnówce światła na skrzyżowaniach? Bielsk ma trzy. ------------------------------ ale światła czy skrzyżowania? Odpowiedz Link Zgłoś
romualdus1 Re: W czym H-ka jest lepsza 26.05.07, 10:17 a ile macie rond!? światła tylko prąd zużywają! Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowkarules Re: W czym H-ka jest lepsza 11.05.06, 14:49 w Hajnówce mamay też piękną Cerkiew , a te stare w bielsku to można porównać raczej z jakimiś wiejskimi, bo są małe. PPPodobno ma być też kościół z wysokimi wieżami, no i mamy klasztor... Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 12:48 Mamy dość duży park. U Was pół parku zajmuje posąg żubra. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin19 Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 13:52 partizan79 napisał: > Mamy dość duży park. U Was pół parku zajmuje posąg żubra. Ten z żubrem to nie jest Park Miejski tylko Skwer Dymitra Wasilewskiego.Oj chyba się mało w Hajnówce bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
drivel Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 20:30 Hajnówka najlepsza jest w robieniu dobrego wrażenia. W niczym innym. Wystarczy trochę tu pomieszkać i natychmiast zmienia się o tej mieścinie zdanie. A brudno tu... Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: W czym H-ka jest lepsza 08.04.06, 00:11 Dobre wrażenie?Hmm, a możesz cosik konkretnie, bo jakoś nie mogę się doszukać Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 08.04.06, 00:12 Tak ze Zbucza robi dobre wrażenie, jak jeszcze nie bardzo widać. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 07.04.06, 23:28 Jeden z moich ostatnich pobytów w Hajnówce zakończył się bijatyką. Posiłki wezwane z Bielska powiozły mnie natychmiast do naszego miasta z okazji konieczności zszycia łuku brwiowego. Cóż, bywa. Nie żywię urazy:) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 08.04.06, 00:19 Bielsk lepiej stoi z piłką nożną i z koszykówką. Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: W czym H-ka jest lepsza 08.04.06, 02:24 prawdopodobnie w niczym jedyne co mi sie tu bardzo podoba ze to juz taki kres, tu drogi sie koncza, dalej juz tylko las a za lasem lukaszenka podoba mi sie ze jest to miasto dosyc oryginalne, co wynika glownie z wielokulturowosci podoba mi sie ze w drugiej turze wyborow prezydenckich wyroznilismy sie od reszty regionu, hajnowka zawsze inaczej :-) taki duzy zagon lasu tuz obok to tez oczywiscie super sprawa, mozna pojsc na grzyby czy tez pojezdzic rowerem tu i tam jakis czas temu super zaleta byl pociag bezposredni z warszawy konczacy bieg w hajnowce - czlowiek nie martwil sie ze przespi stacje, a w kierunku warszawy wsiadal pierwszy i to chyba by bylo na tyle w czym hajnowka ma lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 08.04.06, 09:41 A bliskość zalewu Siemianówka? A Topiło? A Białowieża? Nocze Kupały? My mamy dalej, ale jeździmy. Często przez Hajnówkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Transfery widzę! 08.04.06, 12:18 Oddaliśmy do Hajnówki Partizana (miękkie lądowanie?) i Napchafte_Chochoncego za Rekina19! Rondo macie - w Bielsku nie ma. W dawnych czasach zazdrościliśmy Wam MPKów. A mecze z Puszczą to była świeta wojna. Macie jeszcze ultras? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Transfery widzę! 08.04.06, 12:40 Pawlo, u nas będzie też rondo. Na dużych światłach. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Transfery widzę! 08.04.06, 12:44 Co miałeś na myśli mówiąc o miękkim lądowaniu? Mają lepszą siatkówkę. Rany, żebym to ja miał wypisywać za hajnowian ich plusy... Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: Transfery widzę! 08.04.06, 13:33 za tydzien wyskocze na chwile do hajnowki to moze uswiadomie sobie jeszcze pare plusow :-) do siemianowki tak blisko wcale nie jest generalnie bielsk znam tylko przejazdem, ale wyglada na pewno lepiej niz hajnowka, podobnie lepiej wygladaja siemiatycze w siemiatyczach po za tym jest niezla scena graffiti, widac ze dzieciaki maja troche kasy na farby z bielska i siemiatycz do bialowiezy jedzie sie przez hajnowke ale z hajnowki do warszawy jedzie sie przez bielsk lub siemiatycze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul pomogę Ci 09.04.06, 02:40 Też trochę plusów widzę, rozkręcimy to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin19 Re: Transfery widzę! 08.04.06, 14:12 pawlozsiul napisał: > Oddaliśmy do Hajnówki Partizana (miękkie lądowanie?) i Napchafte_Chochoncego za > > Rekina19! Ja jestem tylko wypożyczony:) Odpowiedz Link Zgłoś
miazmat1 Re: 08.04.06, 20:23 moj ostatni pobyt w Hajnowce rowniez zakonczyl sie bijatyka!agresywna ta hajnowska mlodziez .zwlaszcza w grupie i po wodeczce! Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Transfery widzę! 09.04.06, 00:47 A ja miałem coś w rodzaju 3-dniowego bana na Bielsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul "miękkie lądowanie" 09.04.06, 02:38 Miałem na mysli, ze znalazłes sobie przystań tam, gdzie nie sięgają macki Alutki. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Transfery widzę! 09.04.06, 02:37 Twój rozmówca sprawi, że wypożyczenie będzie bardzo długie. Odpowiedz Link Zgłoś
toovo Re: Transfery widzę! 09.04.06, 14:52 Hajnowka-Bielsk - nieporownywalne. Pozornie w Hajnówce nie ma nic, lub jest niewiele. Ale Hajnowka ma swój klimat. Zajdź do Baru u Valodzi, zagraj w tysiąca z bywalcami, wysłuchaj ich. Lub do fryzjera Ruty. Życie ma wiele barw, także w Hajnowce. Odpowiedz Link Zgłoś
grigorij84 puszcza za rogiem 09.04.06, 22:49 jeden z najstaszych lasow w europie 5 minut od domu niewielu ma Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Transfery widzę! 09.04.06, 23:54 Zgodzę się, że Hajnówka ma swój klimat, ale nie zgodzę się z tym "ale". Bielsk też ma klimat. Byłem u Volodzi. A byliście w bielskowych ś.p. V-2 lub Bunkrze? Odpowiedz Link Zgłoś
rekin19 Re: Transfery widzę! 10.04.06, 11:43 Jak mi Roman "Mourinho" Pidlaszuk nie da w ciągu 2 miesięcy podwyżki to będę musiał wrócić do "macierzystego" klubu:) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Hajnowka to piekne miasto! 10.04.06, 19:04 ...a okolice sa jeszcze piekniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Transfery widzę! 10.04.06, 19:17 Jak mi Roman "Mourinho" Pidlaszuk nie da w ciągu 2 miesięcy podwyżki to będę musiał wrócić do "macierzystego" klubu:) ------------------------- Ja pisze na forum spolecznie i ty sie staraj:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul społecznie to ja Wam odpowiem 10.04.06, 20:45 Tylko nie mogę złapać tego momentu, żeby wątek się "nie poruszał" - ciągle piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: społecznie to ja Wam odpowiem 10.04.06, 23:12 Tylko nie mogę złapać tego momentu, żeby wątek się "nie poruszał" - ciągle piszecie ------------------------------------------------ Pisz nie zwazajac na moment!:) Odpowiedz Link Zgłoś
sfann Re: W czym H-ka jest lepsza 09.04.06, 23:51 1 liga siatkówki 2 parki miejskie (w tym jeden zwany skwerem) 3 ronda (w tym 2 potrzebne) 4 godziny z hakiem do Warszawy pociągiem 5 szkół podstawowych... Odpowiedz Link Zgłoś
rekin19 Re: W czym H-ka jest lepsza 11.04.06, 12:41 > 3 ronda (w tym 2 potrzebne) A gdzie są te trzy ronda?Bo ja ostatnio nie śledziłem rozwoju Hajnówki. Odpowiedz Link Zgłoś
sfann Re: W czym H-ka jest lepsza 11.04.06, 22:12 to te 2 potrzebne, a bzdurne to to na Lipowej w locie na szpital. za ciasne wogle, ale i po kiego groma w tym miejscu? aha, pamietam, powstało przed wyborami, żeby było widno że cos w Hanoi się buduje. niedługo wybory do samorządu, pewnie zacznie sie remont Batorego, żeby było widno, że coś w Hajnówce się buduje... Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowkarules Re: W czym H-ka jest lepsza 11.05.06, 14:47 w bielsku nie mają amfiteratru.. a i fonatnny też nie widziałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
hajnowkarules Re: W czym H-ka jest lepsza 11.05.06, 14:51 mamy też kolejkę wąskotorową, która jeszcze funkcjonuje i czeka na prawdziwego wielbiciela, co by ja rozruszał, mamy też most(ten na początku 3-go maja), a także bardziej urozmaiconą rzeżbę terenu w mieści:więcej górek Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: W czym H-ka jest lepsza 12.05.06, 18:13 gorki w hajnowce ? hmmmm.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: Dobra, wygraliście. 17.05.06, 19:38 a tam . .takie laleczki bez pracy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mihaj Re: Dobra, wygraliście. 18.05.06, 11:16 No i jeszcze mamy w Hajnówce dwa festiwale muzyki cerkiewnej. Tylko jedno maleńkie ale jeden z nich - ten ciekawszy - ma w nazwie Hajnówkę, bo na rzyczenie lokalnych kacyków, wyrzucony został do Białegostoku. Mamy w Hajnówce w kościele znakomite organy firmy Schlag unt sohn, na których latem znakomici artyści krajowi i zagraniczni koncertują. Dostarczając strawy duchowej. To co jak tam: "W czym Hajnówka jest lepsza"? Odpowiedz Link Zgłoś
mnie-tu-juz-nie-ma Partyzancie nie poddawaj się... 18.05.06, 21:13 Może wesprę cię takim o to przykładem świadczącym, że w pewnych niuansach Bielsk jest już lepszy od Hajnówki: W ub. roku idąc po Hajnówce (bodajże ul. Reja), a było to późnym wieczorem, bo szrzało, zauważyłem i usłyszałem, że o tej nieurżedowej już porze pracują zagęszczarki. Podszedłem więc do ogrodzenia i zobaczyłem tablicę informacyjną budowy o nastę pującej (mniej-więcej) treści: Budowa (chyba!) Toru Przeszkód dla Deskorolców, ale nie to było najważniejsze. Dalej napisane było, że inwestorem jest Burmistrz Miasta Hajnówka. W Bielsku żaden burmistrz ani starosta od kilku lat nie powie, że buduje coś, albo dał pieniądze. Bo wyćwiczyłem ich osobiście wieloma krytycznymi publikacjami w lokalnych mediach udowadniającymi, że wcale żaden z tych osobników nie ma prawa przypisywania sobie sobie czegoś na co nie daje osobistej kasy z własnej kieszeni. U nas w Bielsku mówi się, że to urząd burmistrza daje albo jest inwestorem. Tak samo powinno być iw Hajnówce czego wszystkim Wam Hajnowianie życzę. Partyzancie jakby coś to daj znać - mam kilka asów w rękawie - to cię wesprę, po starej znajomości. A nawet mogę cię nakierować na kilka bardzo ciekawych zakątków w okolicach Hajnówki, o których nie wiedzą sami mieszkańcy tego grodu. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Partyzancie nie poddawaj się... 19.05.06, 08:12 Dzięki! Na tym forum dłuuuugo czeka się na jakąkolwiek reakcję, więc bez problemu poradzę sobie sam. Ale jeśli się nudzisz, to też możesz się pobawić:) Odpowiedz Link Zgłoś
mihaj Kto płaci za inwestycje miejskie? 19.05.06, 09:19 mnie-tu-juz-nie-ma napisał: > W Bielsku żaden burmistrz ani starosta od kilku lat nie powie, że buduje coś, > albo dał pieniądze. Bo wyćwiczyłem ich osobiście wieloma krytycznymi > publikacjami w lokalnych mediach udowadniającymi, że wcale żaden z tych > osobników nie ma prawa przypisywania sobie sobie czegoś na co nie daje > osobistej kasy z własnej kieszeni. > U nas w Bielsku mówi się, że to urząd burmistrza daje albo jest inwestorem. Ale urząd też nie daje pieniędzy, bo dalej ta teza jest nieprawdziwa, bo pieniądze pochodzą z kieszeni podatników. Musisz więc popracować dalej nad informacją, jaką wypisuje inwestor na tablicach. Proponuję taką formę: "Samorząd Miasta X skierował pieniądze podatników na (tutaj jest nazwa inwestycji) i dalej nazwa wykonawcy. Tego wam życzę Bielszczanie. Jak osiągniecie taki poziom demokracji obywatelskiej, to przyznam, że jesteście lepsi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul w Hajnówce nie ma szkoły funky 21.05.06, 10:05 U nas też nie, ale może będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul ser z Hajnówki nadaje się na sernik 21.05.06, 10:13 Śmietana też jest lepsza. Ale mleko się nie zsiada - unijne, podobnie jak nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 29.05.06, 12:48 Do nas przyjeżdża Stachursky;) Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: W czym H-ka jest lepsza 29.05.06, 23:45 dzisiaj dla ciebie wskoczylbym w ogien, jutro na pewno zapomne o tobie juuuuuuuz, taki jestem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 01.06.06, 01:37 Mi się bardziej podoba: Masz jeszcze czas. Musisz pobiec i zatrzymać mnie. Tylko nie wiem jak Zniszczysz dumę i gniew... Innych w tej chwili nie kojarzę, oprócz "Samo życie, samo życie..." Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: W czym H-ka jest lepsza 02.06.06, 18:59 ja wogole prawie nie kojarze, ale ten moj to taki stary kawalek jeszcze z podstawowki i bardzo mi sie podoba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 22.06.06, 23:45 Bielsk jest bardziej honorowy. U nas się wyskakuje na solówę, natomiast widzę, że w Hajnówce wszyscy na jednego. Poza tym w Bielsku chyba więcej rzeczy się dzieje i ludzie rozmawiają o wielu sprawach, natomiast w Hajnówce jedyną rozrywką jest dokopać dla tego, co go inni kopią. Populizm? Odpowiedz Link Zgłoś
stasss Re: W czym H-ka jest lepsza 23.06.06, 00:40 eee tam... wszyscy na jednego bo wszyscy maja racje a jeden nie... w bielsku bijecie tych co maja racje ???? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rekin19 Re: W czym H-ka jest lepsza 23.06.06, 11:15 partizan79 napisał: > Bielsk jest bardziej honorowy. U nas się wyskakuje na solówę, natomiast widzę, > że w Hajnówce wszyscy na jednego. Eee u nas też wyskakuje się na solówki przynajmniej tak było za moich czasów czasem tylko nerwy ponosiły ale wtedy był raczej mecz dziesięciu na dziesięciu Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: W czym H-ka jest lepsza 23.06.06, 23:58 Moja ostatnia solówka była w Hajnówce:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Niestety... 30.06.06, 23:38 W Bielsku również upadła kultura solówek wśród młodego pokolenia. Chyba, że ostatnio coś drgnęło - doświadczenie mam sprzed jakichś trzech lat. Zaczęło się od solówki a potem miałem już kwartet przed sobą. Odpowiedz Link Zgłoś