Dodaj do ulubionych

wielkie WITAM WSZYSTKICH !!

04.12.07, 12:46
Witam seerdecznie (ponownie).

Ponownie, dlatego, że już miałem przyjemność pisać na Waszym forum w maju br. - w związku z planowanym przyjazdem do Grecji poszukiwałem wtedy lokum w okolicach riwiery. Wasze odpowiedzi (i meile) dodatkowo utwierdziły mnie w planie do wyjazdu.

Tyle słowem wstępu.

...a więc zdecydowaliśmy się wyjechać z Polski i 28 maja spakowaliśmy manatki i w drogeee. Przyjechaliśmy do Leptokarii i tutaj przez pierwsze 10 dni mieszkaliśmy w hoteliku wspaniałego polsko-greckiego małżeństwa - ogromne podziękowania dla nich, bo znalezienie dla nas jakiegoś mieszkania faktycznie okazało się sporym problemem - przypomnę, że do Grecji przyjechaliśmy z 2 psami (rottweiler i kundelek) oraz z papugą (wariaci - nie ?).

W Leptokarii mieszkaliśmy do 9 września - wynajmowaliśmy domek (chyba jeden z najstarszych w miasteczku). Chatka ta luksusów nie miała (nawet wręcz daleko jej do standardów smile), ale wspominamy ten dom bardzo ciepło i często odwiedzamy to miejsce.
Od 10 września mieszkamy w Litochoro - wspaniałe miasteczko, z niesamowitym własnym klimatem, rewelacyjnymi widokami. Spodobało nam się to miasto jeszcze w sierpniu (odwiedzając weterynarza).......

.......ale ja chciałem teraz się tylko przywitać i gorąco pozdrowić wszystkich na forum oraz jeszcze raz podziękować za pomoc, a zwłaszcza za słowa otuchy wszystkim, którzy kontaktowali się ze mną w maju. Jednocześnie przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, ale od 3 dni mamy net w mieszkanku (po miesięcznej walce z OTE).
Więc teraz będziemy stałymi bywalcami tego forum.

Jeszcze raz pozdrawiam i witamy serdecznie

irr00
wraz z żoną i czeladką
(już nie długo do nas dołączy córka, która niestety musiała zostać w Polsce - ma ostatni rok podstawówki)

Obserwuj wątek
    • agapi-mou Re: wielkie WITAM WSZYSTKICH !! 04.12.07, 15:17
      witamy ponownie na forum smile
      Ps. Cos wiem o pieknosci Litochoro smile
      pozdrowienia
    • olna Re: wielkie WITAM WSZYSTKICH !! 04.12.07, 16:35
      witam i powodzenia!
      • babycool Re: wielkie WITAM WSZYSTKICH !! 04.12.07, 19:49
        Witam serdecznie smile I wcale nie wariaci, zwierzeta to rodzina wiec
        cenie ludzi, ktorzy wobec totalnego zwrotu w zyciu nie zostawiaja
        ich samych sobie. My tez swojego zabralismy smile
        Pozdrowienia dla calej zagrodki z Patry!
    • sylwialew Re: wielkie WITAM WSZYSTKICH !! 04.12.07, 21:49
      Witamy ponownie wink I jak znajdziesz chwile czasu to napisz coś więcej o waszym
      zyciu w Grecji milo się czyta
    • flisvos Re: wielkie WITAM WSZYSTKICH !! 05.12.07, 02:56
      super, ze u was wszystko sie poukladalo, oby tak dalej
      pozdrawiam seredcznie
      • hony_1 Re: wielkie WITAM WSZYSTKICH !! 05.12.07, 08:04
        Witam serdecznie...smile
    • irr00 Re: wielkie WITAM WSZYSTKICH !! 05.12.07, 17:46
      wielkie dzięki za powitania.
      • bebiak Re: I ja Cię witam serdecznie:) 05.12.07, 17:57
        A zapamiętałam chyba z uwagi na te zwierzaczki właśniesmile
        Powodzenia, radości, słońca i ciepłasmile
        • irr00 Re: I ja Cię witam serdecznie:) 05.12.07, 18:21
          bebiak napisała:

> A zapamiętałam chyba z uwagi na te zwierzaczki właśniesmile

....noooo, te zwierzaki to już prawie, ze nasza wizytówka się zrobiła, a już na pewno wielu nas kojarzy z ich powodu. Dużo ciekawych sytuacji już z nimi było, w Leptokarii to chyba najwięcej ubawu mieliśmy, bo choć wioska ta próbuje się wykreować na kurort (zwłaszcza w sezonie), to jednak pozostaje wioską. Gdy chodziliśmy w czerwcu szukając mieszkania poznawaliśmy mieszkających tam Polaków i baaardzo wymowne były ich miny gdyśmy mówili, ze z rottweilerem, kundlem i papugą tu przyjechali. W końcu gdy wynajmowaliśmy naszą chatkę, a była ona na głównej drodze prowadzącej na plażę`, to nasze psiaki wylegiwały się na tarasie, więc były widoczne dla tłumów spacerowiczy - co chwila ktoś przystawał popatrzeć na "pieski", ale jakoś wyjątkowo nikt nie chciał włożyć ręki aby pogłaskać smile)))) Ale i tak najbardziej mi się podobało gdy spacerowaliśmy z psami, a idący z przeciwka głośnozachowujący się odważni (zwłaszcza młodzi) turyści nagle milkli i wręcz przebiegali na drugą stronę ulicy. Tak samo gdy wieczorem wychodziliśmy z domku to otwierając furtkę mieliśmy puściutki chodnik, hi hi hi hi...., oj różnych sytuacji dużo było, chociażby grecki celnik, który zrezygnował nagle z swego zainteresowania się leżącym pakunkiem na tylnim siedzeniu, gdy zza niego wyłonił się nasz piesek big_grinDDD

pozdrawiam
          irr00
          • koukla Re: I ja witam:) 05.12.07, 21:26
            Wszystkiego dobrego Wam i Zwierzakom smile
            • hony_1 Re: I ja witam:) 06.12.07, 08:28
              Witamsmile
              Jak bede kiedys chciala co sprzemycactongue_outtongue_out he he he .....to chyba mi
              odstapisz swojego psiaczka..he he he....
              Zycze milego dnia dla wszystkich na forumsmilesmilesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka