Witam seerdecznie (ponownie).
Ponownie, dlatego, że już miałem przyjemność pisać na Waszym forum w maju br. - w związku z planowanym przyjazdem do Grecji poszukiwałem wtedy lokum w okolicach riwiery. Wasze odpowiedzi (i meile) dodatkowo utwierdziły mnie w planie do wyjazdu.
Tyle słowem wstępu.
...a więc zdecydowaliśmy się wyjechać z Polski i 28 maja spakowaliśmy manatki i w drogeee. Przyjechaliśmy do Leptokarii i tutaj przez pierwsze 10 dni mieszkaliśmy w hoteliku wspaniałego polsko-greckiego małżeństwa - ogromne podziękowania dla nich, bo znalezienie dla nas jakiegoś mieszkania faktycznie okazało się sporym problemem - przypomnę, że do Grecji przyjechaliśmy z 2 psami (rottweiler i kundelek) oraz z papugą (wariaci - nie ?).
W Leptokarii mieszkaliśmy do 9 września - wynajmowaliśmy domek (chyba jeden z najstarszych w miasteczku). Chatka ta luksusów nie miała (nawet wręcz daleko jej do standardów

), ale wspominamy ten dom bardzo ciepło i często odwiedzamy to miejsce.
Od 10 września mieszkamy w Litochoro - wspaniałe miasteczko, z niesamowitym własnym klimatem, rewelacyjnymi widokami. Spodobało nam się to miasto jeszcze w sierpniu (odwiedzając weterynarza).......
.......ale ja chciałem teraz się tylko przywitać i gorąco pozdrowić wszystkich na forum oraz jeszcze raz podziękować za pomoc, a zwłaszcza za słowa otuchy wszystkim, którzy kontaktowali się ze mną w maju. Jednocześnie przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, ale od 3 dni mamy net w mieszkanku (po miesięcznej walce z OTE).
Więc teraz będziemy stałymi bywalcami tego forum.
Jeszcze raz pozdrawiam i witamy serdecznie
irr00
wraz z żoną i czeladką
(już nie długo do nas dołączy córka, która niestety musiała zostać w Polsce - ma ostatni rok podstawówki)