Dodaj do ulubionych

VICHY - SZAMPON

IP: *.net.pl 18.02.04, 16:05
Dziewczyny, czy któraś z was stosowała już szampon vichy z czerwoną nakrętką
przeciw wypadaniu włosów a jeśli tak to czy pomógł, jak szybko i ile butelek
trzeba zużyć aby dostrzec efekt? pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Z Re: VICHY - SZAMPON IP: *.net.pl 18.02.04, 17:33
      pls.
      • Gość: W Re: VICHY - SZAMPON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 17:38
        Myślę, że sam szampon Ci nie pomoże (zwłaszcza, gdy wypada Ci dużo włosów).
        Może powinnaś zaopatrzyć się też w ampułki Vichy przeciwko wypadaniu włosów (o
        ile wiesz, że jest to objaw chwilowego osłabienia organizmu) a nie np. zmiany
        hormonalnej albo łojotokowego zapalenia skóry. Wtedy potrzebna jest wizyta u
        lekarza.
        • Gość: Z Re: VICHY - SZAMPON IP: *.net.pl 18.02.04, 18:01
          mój problem polega na złej gospodarce hormonalnej (a właściwie jednego hormonu)
          w skutek czego do cebulek nie są dostarczane składniki odżywcze co powoduje
          degradację cebulek i wypadanie włosów, dołączają się do tego inne przyczyny ale
          to pestka, w tej sytuacji muszę odżywiać włosy z zewnątrz (najbardziej pomaga
          mi jajko+cytryna) ale słyszałam że ten czerwony vichy tez jest dobry w takich
          przypadkach, pozdr.
    • zusa_jesienna Re: VICHY - SZAMPON 18.02.04, 18:19
      Stosowalam i nic nie pomogl, prosze skorzystaj z pomocy dermatologa.
      Przepisal mi na moj problem (wypadanie wlosow)
      A l p i c o r t,
      plyn hormonalny do wcierania w glowe, po 2. tygodniach wszystko wrocilo do
      normy.
      pozdrawiam milo
      • Gość: Z Re: VICHY - SZAMPON IP: *.net.pl 18.02.04, 18:43
        bardzo dziękuję, tego środka akurat nie stosowałam, moze pomoże, pozdr.
      • Gość: Sandra Re: VICHY - SZAMPON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 18:43
        Lącznie z Alpicortem E mozna stosowac loxon 5%, jest to tez taki tonik do skory
        glowy.
        Mimo ze sa to problemy wewnetrzne hormonalne, dermatolog tez moze cos fajnego
        zasugerowac. Polecam wizyte.
        • Gość: Z Re: VICHY - SZAMPON IP: *.net.pl 19.02.04, 11:52
          Sandra czy te dwa preparaty o których piszesz są na receptę? pozdr.
          • Gość: justy Re: VICHY - SZAMPON IP: *.visp.energis.pl 19.02.04, 12:14
            alpocort, alpicort E, loxon 5%- są na receptę. (loxon 2%-bez recepty)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka