Gość: Z IP: *.net.pl 18.02.04, 16:05 Dziewczyny, czy któraś z was stosowała już szampon vichy z czerwoną nakrętką przeciw wypadaniu włosów a jeśli tak to czy pomógł, jak szybko i ile butelek trzeba zużyć aby dostrzec efekt? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: W Re: VICHY - SZAMPON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 17:38 Myślę, że sam szampon Ci nie pomoże (zwłaszcza, gdy wypada Ci dużo włosów). Może powinnaś zaopatrzyć się też w ampułki Vichy przeciwko wypadaniu włosów (o ile wiesz, że jest to objaw chwilowego osłabienia organizmu) a nie np. zmiany hormonalnej albo łojotokowego zapalenia skóry. Wtedy potrzebna jest wizyta u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: VICHY - SZAMPON IP: *.net.pl 18.02.04, 18:01 mój problem polega na złej gospodarce hormonalnej (a właściwie jednego hormonu) w skutek czego do cebulek nie są dostarczane składniki odżywcze co powoduje degradację cebulek i wypadanie włosów, dołączają się do tego inne przyczyny ale to pestka, w tej sytuacji muszę odżywiać włosy z zewnątrz (najbardziej pomaga mi jajko+cytryna) ale słyszałam że ten czerwony vichy tez jest dobry w takich przypadkach, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zusa_jesienna Re: VICHY - SZAMPON 18.02.04, 18:19 Stosowalam i nic nie pomogl, prosze skorzystaj z pomocy dermatologa. Przepisal mi na moj problem (wypadanie wlosow) A l p i c o r t, plyn hormonalny do wcierania w glowe, po 2. tygodniach wszystko wrocilo do normy. pozdrawiam milo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: VICHY - SZAMPON IP: *.net.pl 18.02.04, 18:43 bardzo dziękuję, tego środka akurat nie stosowałam, moze pomoże, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: VICHY - SZAMPON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 18:43 Lącznie z Alpicortem E mozna stosowac loxon 5%, jest to tez taki tonik do skory glowy. Mimo ze sa to problemy wewnetrzne hormonalne, dermatolog tez moze cos fajnego zasugerowac. Polecam wizyte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: VICHY - SZAMPON IP: *.net.pl 19.02.04, 11:52 Sandra czy te dwa preparaty o których piszesz są na receptę? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: VICHY - SZAMPON IP: *.visp.energis.pl 19.02.04, 12:14 alpocort, alpicort E, loxon 5%- są na receptę. (loxon 2%-bez recepty) Odpowiedz Link Zgłoś