altu 27.10.04, 13:03 gdzie najczęściej stoją z radarem? fotoradary też są? jacy są policjanci? próbowaliście ich jakoś "ułaskawić"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altu Re: Policja na drodze 27.10.04, 13:09 tak mi sie nasunelo. bo pewnie teraz, w okresie prze Wszystkimi Świetymi, pewnie policji bedzie wiecej niz zazwyczaj.. a moj sposob na "brak zapiętych pasow bezpieczenstwa" - wmawiam policjantom, ze .. jestem w ciaży.. i tak już któryś rok.. jak na razie - mam spokój.. Odpowiedz Link Zgłoś
massix Re: Policja na drodze 23.11.04, 07:56 altu napisała: > tak mi sie nasunelo. > bo pewnie teraz, w okresie prze Wszystkimi Świetymi, pewnie policji bedzie > wiecej niz zazwyczaj.. > > a moj sposob na "brak zapiętych pasow bezpieczenstwa" - wmawiam policjantom, > ze .. jestem w ciaży.. > i tak już któryś rok.. > jak na razie - mam spokój.. > Jeździsz bez pasów? To straszne, ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Policja na drodze 23.04.05, 19:24 w dalszym ciagu jezdze bez pasow. nie chcialabym tutaj wysnuwac teorii na temat jazdy z pasami czy jazdy bez pasow. bez pasow czuje sie bardziej bezpiecznie i komfortowo. a tydzien temu na jednej z drog krajowych, kolo Piotrkowa Tryb. byl wypadek. zatrzymalam sie, bo chociaz kurs pierwszej pomocy mialam bardzo dawno temu, to pomyslalam, ze moze sie przydam. i sie okazalo, ze gosciu mial zapiete pasy. i w chwili uderzenia jego cialo wyrwalo sie do przodu, glowa uderzyl w szybe (szyba peknela, odlamki wbily sie w jego czaszke). pasy go przytrzymaly przy fotelu, poduszka nie wybuchla, gosciowi zebra sie polamaly, uszkodzily pluca. duzym szczesciem bylo, ze sie w serce nie wbily. ogolnie duze uszkodzenie organow wewnetrznych. jego zona, siedzaca obok, byla bez pasow. tylko uderzyla glowa w szybe, ale nic sie jej nie stalo. wzielam ja do swojego samochodu, i poczekalismy na pogotowie i policje. goscia nie ruszalam. i policjant nawet stwierdzil, ze jej zycie uratowalo to, ze pasow nie miala. a jej meza z trudem odratowano. teraz lezy na intensywnej terapii, pod respiratorem, ma jeszcze jakies piec miesiecy rehabilitacji.. tak wiec.. wlasnie w takich przypadkach moja decyzja wydaje sie sluszna.. ale tak mysle, ze czasami te pasy ratuja zycie. ale tego sie nie przewidzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
elo.ga Re: Policja na drodze 27.10.04, 14:06 na moście Siekierkowskim białym polonezem caro mają fotoradar u nas nie ma takich zabawek stary poczciwy lizak pozdro WWL-e Odpowiedz Link Zgłoś