piotrndm 26.03.08, 13:46 Proszę o opinie na temat tej firmy oraz tego osiedla, czy ktoś negocjował cenę tych mieszkań. Ostatnio sie też dowiedziałam, że ma tam być jeszcze trzeci blok przy samej ul. Wojska Polskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrndm Re: Versal Asbud 02.06.08, 15:31 może ktoś coś na temat tej firmy jednak wie, chodzi mi głównie o ich inwestycję na Osiedlu Młodych Odpowiedz Link Zgłoś
kowalndm Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park 02.06.08, 18:58 Podpisuję sie pod pytaniem... P.S. A może ktoś dowiadywał się na temat tego nowego osiedla strzeżonego Dębowy Park? Ciekawe jaka będzie cena... Bo zapowiada się całkiem przyjemne osiedle na pierwszy rzut oka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrndm Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park 05.06.08, 13:07 rozmawiałam jakiś miesiąc temu z biurem Banaszek i podobno cena ma być około 4600 za m2 ale myślę, że jednak będą musieli troszkę dostosować się do wymogów rynku i zejść z ceny, na razie załatwiali pozwolenia na budowę Odpowiedz Link Zgłoś
agndm Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park 16.06.08, 10:40 Słyszałam, że za jakieś 3 tyg powinni mieć projekty tego osiedla u siebie w biurze. Nadal czekają na pozowolenie na budowę... na przełomie lipca/sierpnia chcą zacząć budować. Gdzie dokładnie ma być zlokalizowane osiedle? czy może ktoś wie coś na temat segmentów które tam mają powstać? a co do ceny to na modlińskiej mieszkania stoją po 4600brutto za m2... myślę że uda się wynegocjować mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
kowalndm Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park 25.06.08, 14:54 Też liczę na to, że obniżą cenę: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,5378883,Raport_AZ_Finanse__Mieszkania_musza_staniec_o_20_proc_.html Gdyby o 20% obniżyli to o tysiąc/m^2 taniej praktycznie. A myślę, że dla nich tez korzystniej, bo wtedy szybciej znajdą klienta i nie będą zamrażać pieniędzy w niesprzedanych lokalach... Odpowiedz Link Zgłoś
smokdexter Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park 21.07.08, 20:01 Czy ktoś chciałby mieszkać w VERSALU i zaglądać co wieczór do sąsiada co je na kolację. Przecież tam jest brak przestrzeni kto pozwolił na tę budowę. Ale w sumie to może się ludzie przyzwyczają będzie jak w kołchozie " sąsiad zabrakło mi soli" i rzutem z sąsiedniego balkonu ląduje solniczka super zabawa. Za żadne skarby nie chciałabym mieszkać w tych domach współczuję tym co je wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrndm Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park 25.07.08, 12:35 najśmieszniejsze jest to , że tam ma powstać jeszcze trzeci blok, o którym tym co kupowali nic nie powiedzieli, ma być umiejscowiony jeszcze bliżej wojska Polskiego w kształcie litery L i zakręcać między tymi blokami co są a tym co są 4Asy...... Odpowiedz Link Zgłoś
kowalndm Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park 26.07.08, 10:19 To taki większy blok będzie... :o Zastanawia mnie czemu nie uaktualniaja na stronie, które lokale zostały sprzedane, to trwa juz ładnych parę miesięcy. W pierwszym bloku to prawie wszystkie mieszkania są wyprzedane, a w drugim około połowy. Przychodzą mi do głowy dwie opcje: 1)od 4-5 miesięcy nikt nie kupił żadnego mieszkania u nich (mało realne, bo wcześniej to co tydzień prawie, kilka mieszkań schodziło), 2) mimo takiego usytuowania bloków znaleźli się kupcy - wszystkie mieszkania zostały wykupione i pewnie nie chce im sie uaktualniac strony. Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta78 Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park 16.10.08, 12:13 Witam! Czytam i jestem w szoku! Miesiąc temu kupiłam mieszkanie w Versalu, ale nic nie wiedziałam o trzecim bloku, który rzekomo ma powstać! Czy to są prawdziwe informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
kowalndm Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park 16.10.08, 16:28 Pisał o tym piotrndm w pierwszym poście w tym wątku... I chyba się potwierdza, bo chyba przystępują do budowy kolejnego bloku, i to większego w kształcie narożnika. Ja tam cierpliwie czekam na osiedle po drugiej stronie Wojska Polskiego: strzeżone, z windami i luźniejsze rozmieszczenie bloków;) Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.master Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park 11.01.09, 01:59 Mam kolegę, który od nich kupował mieszkanie - VIlla Monica. ASBUD to partacze. Masa niedoróbek, kiepskiej jakości materiały. Najtańsze okna. Problemy z wyegzekwowaniem czegokolwiek na gwarancji. Poza tym zdjęcia na reklamach to oszustwo. W żaden sposób nie wynikało z nich, że bloki będą naprzeciwko siebie. Myślę, że część osób dopiero teraz widzi co kupiła. W życiu bym nie kupił mieszkania, gdzie mój balkon styka się z balkonem sąsiada. Wolałbym dopłacić, ale od ASBUDu nic bym nie wziął. Jeden z właścicieli to również właściciel ZUOMu. Uszczęśliwiają podobno mieszkańców instalacjami alarmowymi za które trzeba płacić w czynszu. Problemy z założeniem wspólnoty - zdzierają na czynszu ile się da. Odpowiedz Link Zgłoś
kania72 Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park/ Budrem 05.12.09, 10:37 Witam, zakupiłam mieszkanie od firmy Budrem więc mogę podzielić się z Wami moimi uwagami. A jest ich mase. Zacznijmy od tego ze kupiłam mieszkanie jak blok był w trakcie budowy, zalewano wtedy piwnice. Panowie z Budremu wszystkim klientom pokazywali wtedy piekny projekt budynku, zapewniali o wysokich standardach pracy i materiałów. Na tym to co piękne skończyło się i nastała szara rzeczywistośc. jako że mieszkam w NDM mogłam pozwolic sobie na doglądanie budowy bloku prawie codziennie. To co z sąsiadami zobaczylismy na budowie to był jakis koszmar. Materiały budowlane nie zgadzały sie z tym co podał ten "niby deweloper - bo do dewelopera to dale mu jak mnie do bycia baletnicą". Tynki kładziono w silny mróz, w budynku w pomieszczeniach leżeli pijani "fachowcy", po pijaku rozkładali hydraulikę i wykańczali budynek. Interweniowalismy w Budrem, jednak Panowie nie widzieli problemu w tym ze wszyscy są na bani i że cuda wykonują w budynku. Mało tego zarzucali że to my właściciele mieszkań mamy bezpodstawne zastrzeżenia. Fakt taki ze ta super ekipa budowlana została wymieniona. Po tem było jeszcze gorzej, opóznienia, wszystko spartaczone, krzywe ściany, okna niewiadomego pochodzenia, instalacja hudrauliczna wychodziła z podłogi, itp. Dodatkowo Budrem przed samymi aktami "pomylił się w obliczeniach wielkosci mieszkan" i kazdemu podał wieksze wymiary niz na umowie zakupu. Ja miałam o ponad metr wiecej to jeszcze nie dramat ale sąsiad miał prawie 5 wiecej. Musielismy dopłacic za te "cudem" znalezione merty. Pisalismy skargi na Budrem na żaden list nam nikt nie odpowieział. Bylismy u Inspektora Budowlanego - okazał się kolegą Budrem i powiedział ze nie pomoże. To była droga przez mękę. Oczywiście wszystkie niedociągniecia wyszły jak odebralismy mieszkania i rozpoczelismy wykonczenie. Sciany pomiedzy mieszkaniami okazały się tak cienkie że słyszę budzik sąsiada, otwieranie przez niego drzwi przesuwanych do szafy, słyszę 90 % rozmów moich sąsiadów a o imprezach i innych dźwiękach już nie wspomnę bo to koszmar. We włąsnym mieszkaniu śpimy w stoperach bo inaczej sie nie da żyć. Udało mi się dotrzećdo dostawcy materiałów budowlanych który stwierdził ze użyto najgorszego szajsu do budowy tego bloku. Rozmawiałam w ludzmi którzy kupili mieszkania w Monice, Versalu, Rezydencji Modlińskiej i wszyscy mowili to samo - ze mieszkania to jakaś pomyłka budowlana. Jeżeli macie możliwośc wyciszcie mieszkanie zanim położą wam tynki, wiem że przez to powierzchnia się zmniejszy ale czym jest kawałek powierzchni w stosunku do komfortu psychcznego. Odbierajcie mieszkanie z waszym jakims specem od budowlanki, każde niezgodnosci wpisujcie na liste i każcie naprawić. Jak nie zrobicie tego do aktu notarialnego i całosciowego rozliczenia to potem nikt Wam tego nie naprawi. pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości i skuteczności:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1031.pl Re: Versal Asbud/ Banaszek - Dębowy Park/ Budrem 03.02.15, 16:58 Mieszkam w III etapie osiedla Versal i ogólnie jestem zadowolony, znacznie poprawili się z jakością i standardem wykonania, także egzekwowanie usterek nie jest już takie kłopotliwe. Za to na Dębowym Parku podobno usterek i przecieków nikt nie jest w stanie policzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ndmndm1 Banaszek - Dębowy Park 11.09.09, 10:38 kowalndm napisał: > Podpisuję sie pod pytaniem... > P.S. A może ktoś dowiadywał się na temat tego nowego osiedla > strzeżonego Dębowy Park? Ciekawe jaka będzie cena... Bo zapowiada > się całkiem przyjemne osiedle na pierwszy rzut oka. Odnośnie Firmy "BANASZEK" i Osiedla Dębowy Park, to ostatnio się dowiadywałem o ceny. Uzyskałem informację że cena wyjściowa m2 to 4400zł brutto. Podoba mi się to że inwestycja jest szybko realizowana, byłem na placu budowy z pracownikiem biura. Fajna lokalizacja, dużo zieleni, budują z cegły, wszystkie media mają być miejskie, w każdym bloku będzie wspólnota mieszkaniowa. Czekam na decyzję o kredycie, jeśli będzie pozytywna to napewno kupię tam mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
abisalll Re: Banaszek - Dębowy Park 06.10.09, 15:18 Kredyt załatwiałeś za pośrednictwem BANASZKA? Odpowiedz Link Zgłoś
c_pko Re: Banaszek - Dębowy Park 17.07.13, 14:36 Zapraszam do wpisywania opinii, które nie zostaną usunięte jak z oficjalnego profiluna facebooku. Szukajcie: Antybanaszek-nieruchomości . www.facebook.com/pages/Antybanaszek-nieruchomo%C5%9Bci/213372998813409 Odpowiedz Link Zgłoś
pers53.0 Odbiór techniczny mieszkania 17.03.09, 21:24 Pomogę w odbiorze technicznym mieszkania lub domu przed oficjalnym odbiorem od dewelopera. - wyszukiwanie usterek - sprawdzanie zgodności wymiarów i powierzchni mieszkania z projektem - kontrola m.in. tynków, stolarki, instalacji elektrycznej ... - zestawienie usterek. Opinia techniczna jest przydatna m.in. do negocjacji cenowych w związku z usterkami, przed remontem lub modernizacją mieszkania, przed rozliczeniem z wykonawcami, w celu zlecenia usunięcia usterek. Andrzej 0-798-798-774 www.odbiorymieszkan.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
carlos678 warto kupic działke i postawić mały domek 19.12.09, 22:20 Po co sie tak szrpać. W okolicy powstaje tyle małych domów jednorodzinnych lub blizniaków. Tanie dzialki są w stronę Wkry , Zakroczymia. Ponizej 100 tys.zł za działke . Czy to prawda ,że w Zakroczymiu mają zacząć budować bloki ? Widziałem tanie działki na onet.pl , szybko.pl gumtree.pl . Domek 60-70m2 mozna postawić za niewielkie pieniądze. Ja też zastanawiam się nad kupnem działki ale nie mam w tej chwili wolnych środków. Może do spólki z rodziną coś nabędę. Odpowiedz Link Zgłoś