franz.keim Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horroru... 08.06.11, 08:36 Krytyka konstruktywna, a jakze. To rowniez doskonaly sposob na odwrocenie uwagi od brudnych lap sprzedawcow kebabow i rozpetania przez Niemcy "afery ogorkowej". Odpowiedz Link Zgłoś
music0 Będzie źle nawet jak będzie dobrze . 08.06.11, 08:43 Byłem i jestem przeciwnikiem Euro w Polsce. Nie dlatego, że może okazać się kompromitacją organizacyjną i sportową ale dlatego, że cały wysiłek włożony w tą imprezę pójdzie na marne. Wybudowane za grube miliardy złotych stadiony, będą stopniowo podupadać finansowo z racji braku odpowiedniej frekwencji na organizowanych tam imprezach. Według wyliczeń, stadiony takie jak narodowy powinny być zapełniane w 70% przynajmniej raz w tygodniu aby funkcjonować bez dopłat z zewnątrz a przy frekwencji poniżej 40 % organizowana impreza przynosi stratę. Do tego dochodzą (niestety) szkody wynikłe z kibolskich wojen, które co prawda pokrywa ubezpieczyciel ale za ubezpieczenie też trzeba płacić i to słono bo ryzyko jest spore. Autostrady. Tak one pozostaną. Ale jak już wszystkim wiadomo, będą płatne i jedne z najdroższych w Europie przeliczając stawkę za kilometr do średniej płacy krajowej. Budowane z pieniędzy unijnych i publicznych, trafią do prywatnych spółek, które wycisną z nich co się da w zamian zostawiając nam drogę podobną do tej pomiędzy Katowicami a Krakowem. Co gorsza, w wielu zapisach umów dot. autostrad, jest zapis zabraniający inwestowania w drogi alternatywne dla tychże autostrad co nie dam nam większego wyboru bo albo zapłacimy za przejazd albo za naprawę zawieszenia. Lotniska, dworce, komunikacja. Tylko w pierwszym przypadku widać jakiś postęp. Dworce i komunikacja nie zmieniły się przez ostatnie 3 lata ani trochę więc nie sądzę aby w ostatnim roku coś drgnęło. Reprezentacja. Szanuję trenera Smudę. Zawsze uważałem go jako doskonałego selekcjonera. W klubach potrafił dobrać sobie zawodników do własnej koncepcji gry, ale mógł szukać w całej Europie B. co do reprezentacji to nasuwa się powiedzenie : Z pustego i Salomon nie naleje. Życzę im jak najlepiej, ale muszą się wspiąć na wyżyny swoich umiejętności aby móc nawiązać walkę z czołówką Europy, bo tylko taka się pojawi na mistrzostwach. Kibice. Mamy wspaniałych kibiców. To widać na meczach siatkówki, koszykówki czy skokach w Zakopanym. Ci sami ludzie chętnie chodzili by na mecze piłki nożnej. Niestety. Kilkusetosobowe zorganizowane grupy kiboli, których jedynym celem jest znieważenie przeciwnika i rozpie...nie ich kibiców opanowały ligowe rozgrywki a nawet mecze reprezentacji. I to właśnie one będą wpływać na opinię publiczną w czasie Euro. Nie kilkanaście tysięcy normalnych ludzi na stadionie ale ta setka bandytów na czy przed stadionem pojawi się na okładkach dzienników i w wieczornych wiadomościach. Pieniądze. Wokół nich się wszystko kręci. Zyski z praw telewizyjnych, reklam i całej otoczki trafią do prywatnych spółek i pzpn. Staliśmy się (staniemy się) mimowolnie fundatorem kilku kolejnych fortun. Czeka nas kolejny kac po kolejnej nauczce od polskiej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
wiszowaty Deutschland Deutschland über alles ?? 08.06.11, 08:45 Rozumiem że w Niemczech wschodnich autostrady zbudowano w jeden weekend? Odpowiedz Link Zgłoś
aniol_samiec Z czym do Niemców ? 08.06.11, 09:22 Byłem przez parę dni w Niemczech. Widziałem ich drogi, posesje, domy. Widziałem Niemkę na kolanach szorującą ryżową szczotą i wodą z proszkiem, publiczny chodnik przed swoim domem. W Polsce przez kilkadziesiąt lat jakoś takiej sceny nigdy nie widziałem. Pewnie nieuważnie patrzyłem... :D Niemieckie powiedzenie: Porządek musi być ! (Ordnung muss sein) Polskie powiedzenie: A hooj tam ! Odpowiedz Link Zgłoś
turzpuszczy Re: Z czym do Niemców ? 08.06.11, 12:31 To jej sprzątaczka szorowała ten chodnik. Ja z kolei wróciłem miesiąc temu do rodzinnego miasta po niemal trzech latach i oto, co zobaczyłem: - zrewitalizowany park, drugi park wybudowany w do tej pory nieciekawej okolicy - dworzec z odnowioną elewacją i (wreszcie!) wc w środku - basen, trzy hale sportowe, boisko orlików, dwa boiska do kosza i korty tenisowe - nowe chodniki w niemal całym centrum (niestety - kostka bauma, ale zawsze coś) - gruntownie wyremontowany szpital - duże zmiany w przestrzeni publicznej, pojawiło się wiele ogródków z przyciętą trawą i ciekawą roślinnością - dwa nowe hotele ze świetnie zaprojektowanymi restauracjami i barami - odnowiony dom kultury - 3/4 największego osiedla z nową elewacją na blokach. Nie wszędzie, na szczęście, spie**oną. - 3 nowe supermarkety, budowę nowego osiedla i fundamenty kilku nowych zakładów usługowych, nie wspominając o dwóch nowych parkingach w centrum; kilka nowych knajpek - do miasta dojechałem sobie (może miałem szczęście) prawdopowobnie nowym pociągiem (coś jak bombardier) Ja widzę duże zmiany w tym kraju, a miasto, o którym mówię, ma 20 tys. mieszkańców. Jak na 20 lat wolnej gospodarki rynkowej nie jest źle, gdybyś jednak nie pamiętał, tam komuszki siedziały tylko na wschodzie. Takie porównania śmieszą mnie niemal tak samo, jak Estończyk chwalący się, że w jego kraju jest wyższy wzrost gospodarczy niż w Chinach, gdzie niejedna wioska ma więcej mieszkańców niż Tallin. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Z czym do Niemców ? 08.06.11, 14:47 na zewnatrz na pokaz za Unijna forse to moze umiecie cos zrobic..wlez to pierwszej lepszej klatki schodowej w kamieniecy albo w bloku..toz to wyglada jak chlew!!!!Mieszkaniec nawet palcem nie tknie bo go stac na sprzataczke..w Niemcach inzynier czy lekarz,mieszkasz w mieszkaniu czynszowy to pucuj klatke schodowa co tydzienn,jak sie nie podoba to wynocha!Widzial ty niemieckie piwnice w domach czynszowych?Wygladaja bez porownania lepiej niz polskie klatki schodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ppoplawski Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horroru... 08.06.11, 08:59 Miejmy nadzieję, że jednak Euro nie odbędzie się w Polsce. Niemcy, Włochy czy Francja są przygotowane znacznie lepiej do zorganizowania tej imprezy. Poza tym to Włochom się słusznie należy organizacja mistrzostw. Skrzyknijmy się z kibicami z całej Europy, lobbujmy, bojkotujmy igrzyska w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Masz kielbie we lbie... 08.06.11, 09:04 Uwolnij swoje lajno z egipskich ciemnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz990 "Wieczna sromota i nienagrodzona szkoda Polaku" (K 08.06.11, 09:07 (Kochanowski) Ja przyjade na ME rowerem............ Odpowiedz Link Zgłoś
agak23 Re: "Wieczna sromota i nienagrodzona szkoda Polak 08.06.11, 10:36 Tylko czy będziesz miał czym wrócić? Odpowiedz Link Zgłoś
kukok Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horroru... 08.06.11, 09:14 wszystko źle, WSZYSTKO źle!!! a ja wolę moją mamę srecenzje.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tornson "Nie będzie Niemiec..." jak to wychodzi polacka 08.06.11, 09:39 bogoojczyźniana mentalność z POpierdułek. Platfusie lemingi, niby takie europejskie, liberalne, tolerancyjne i postępowe, a tu proszę wystarczy kilka słów prawdy wobec Polski i Warszawy rządzonych przez ich pupili i wychodzi bogoojczyźniana mentalność, wypisz wymaluj jak od PiSiactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkilebowski Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horroru... 08.06.11, 10:04 A ja proponuje urządzić szwabom centrum pobytowe w Auschwitz, dopiero zobaczą jaki horror potrafili zgotować ich dziadkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
histora Re: Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horro 08.06.11, 10:09 Nie ma co rozpaczać, zawsze można dogadać się z FiFA, jest kilka krajów w Europie które mogą przeprowadzić Euero 2012 z dnia na dzien, może warto przełożyć Euro u nas na następny raz? Do tego czasu stadiony, drogi, hotele, dworce itd., bedą dokonczone (niestety niktóre mogą już wtedy wymagać remontu). EURO 2012 organizuje UEFA, a nie FIFA !!! Kolejny nie mający pojęcia o piłce nożnej, ale zabierający głos... Odpowiedz Link Zgłoś
leo7778 Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horroru... 08.06.11, 10:08 z kibolami niema zadnego problemu pilka to nie piknik dla rodzin ktore tak naprawde nie ogladaja zawodow tylko ida zeby sie wylasnsowac bo tak wypada,co rusz w takiej angli czy irlandi lub wloszech sa excesy chuliganskie ale wtedy to tabu. Odpowiedz Link Zgłoś
dege nasze miasta to wcale nie tło dla horroru... 08.06.11, 10:19 ... to zacofani Niemcy po prostu boją się do nas przyjeżdżać. Biedaczki myślą, że powstanie wciąż trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: nasze miasta to wcale nie tło dla horroru... 08.06.11, 12:23 Nieszczęście polega na tym że powierzyliśmy tą budowę Niemcom. Okazuje się że nie potrafią. Chyba zacofani technologicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
absyntowy_profesor Re: Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horro 08.06.11, 10:34 Polecam ten wpis: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
bialoczerwoni4 Wywiady - rok do EURO 08.06.11, 10:41 Budują nam stadiony, drogi i autostrady... A czy do EURO 2012 gotowi są w ogóle nasi reprezentanci? Polecamy cykl wywiadów. Co o EURO sądzą sami piłkarze, kogo się boją, z kim chcą zagrać? Polecamy tutaj: youtube.com/bialoczerwonicompl?gl=PL&hl=pl#p/c/F70F6115C3089186 Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca-kretynow Re: Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horro 08.06.11, 10:59 Nie, no stary, to straszne, faktycznie. Stadiony opoznione - nie beda na 11 miesiecy przed impreza, tylko na 10 miesiecy przed. A na jednym, majacym kilkaset tysiecy m2, przecieka dach w dwoch pokojach... No, przeniesmy Euro do Niemiec z tego powodu. Ch... wiesz i sie znasz - to tak pokrotce :) Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horro 08.06.11, 11:30 Masz zamiar reaktywować Radio Erewań? Odpowiedz Link Zgłoś
moleintheground Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horroru... 08.06.11, 11:01 "Jadąc autobusem w okolicy pełno jest ciemnych zaułków." Pomijajonc interpónkcję, pan redaktór idąc do szkoły, padał deszcz, albo może chorując w łóżku, ominęła go lekcja o podmiocie i imiesłowach. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
slss85 Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horroru... 08.06.11, 11:15 TransferTown.pl - pewne transfery, tylko oficjalne, żadnych spekulacji Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horroru... 08.06.11, 11:41 Już 1 dnia jak przyznali nam euro mówiłam że to nie może sie udać. No ale euroentuzjaści mnie zakrzyczeli jaki to będzie postęp, jaki prestiż, jakie pieniądze! No i co? Reprezentacji na Euro nie mamy o czym przekonamy sie jutro w meczu z Francją (która nie wystawia składu Z jak Argentyna). Autostrad nie mamy bo Chińskie firmy nie płacą podwykonawcom bo sami nie dostają na czas pieniędzy. Stadiony niby mamy, ale tu sie okazuje że na jednym stadionie są schody które stanowią zagrożenie dla kibiców, na drugim mocno oszczędzało sie na materiałach budowlanych a trzeciemu przygląda sie CBA. Lars von Trier by powiedział : "To będzie piękny koniec świata". Gdyby tak usunąć słowo piękny, to byłaby pełna prawda o naszym Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
1000kg Welcome to the jungle! Praga is the best! 08.06.11, 11:47 Kto nigdy nie był na Pradze ten nawet nie wie, jaki tutaj panuje fajny klimat! Nie ma nigdzie takiego miejsca, jak tutaj... bazar Różyckiego, Ząbkowska, Kamionek, Grochów, ale i Saska "piękna" Kępa, Gocław i cały prawy brzeg Wisły! Żyć nie umierać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Wszystkim którzy wierzą w V RP 08.06.11, 12:20 To nieprawda że Kaczyński wybudował by na Euro2012 V RP, pełną stadionów, połączonych pędzącymi Pendolino, otoczonych wianuszkiem autostrad. W kraju gdzie przez 100 lat nie budowało się autostrad tylko idiota może uwierzyć w bezproblemowe wybudowanie tysiące kilometrów. W kraju gdzie władzę nad PKP przejęli analfabeci z Solidarności dzieląc je na kilkadziesiąt spółeczek kogoś stać będzie na wybudowanie nowoczesnej infrastruktury kolejowej. Wy nam wybudujcie a my rzundzić bendziem. najlepiej to dajcie forse, nic nie musicie budować. W kraju gdzie w centrum stolicy buduje się wieżowiec mający kilkuletni poślizg, gdzie ślimaczy się budowa świątyni opatrzności raptem wszyscy płaczą bo budowa stadionu narodowego będzie opóźniona o kilka miesięcy. STOLICO, przypomnij sobie jak budowałaś METRO. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir W kluczowych momentach Niemcy zawsze maja poślizg. 08.06.11, 12:27 Nie tak dawno nijaki Hitler czekał na cudowną broń. Wojna się skończyła a Niemcy nie zdążyli. U nich tak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
juzek_sz A wy najpierw znajdzcie to, co was truje.. 08.06.11, 12:38 jak tacy jesteście hop do przodu. To jest dopiero kompromitacja! wyobrażacie sobie takie zatrucie zbiorowe, gdyby u nich bylo Euro? Odpowiedz Link Zgłoś
provokateur Przeczytalem ten artykul w originale 08.06.11, 13:01 wlasciwie spokojny, obiektywny, pozbawiony jakichkolwiek emocji artykul. Stwierdzenie faktow i bez zlosliwych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
elbertson podpierducha po warzywach i cukrze zeby Polakom 08.06.11, 12:58 nie przyszło do głowy upomniec sie o swoje . Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 P. Kröckel niech sie wstrzyma z oceną do dnia ... 08.06.11, 13:31 P. Kröckel niech sie wstrzyma z oceną do dnia inauguracji Euro`12, podobnie jak wszyscy pozostali pesymiści (zwłaszcza PiSymiści!). Oczywiście pewnych trudności można było uniknąć - przy mniejszym hurraoptymiźmie i typowym naszym chciejstwie! Jednak - zdaniem moim - zdążą na 100% ze stadionami, hotelami, gastronomią i infrastrukturą rozrywkową, a autostrady, dworce i linie kolejowe w zasadniczym zarysie - z pewnymi ograniczeniami ... Odpowiedz Link Zgłoś
itsgettingcolder Re: Euro 2012. "Wygląda to bardziej jak tło horro 08.06.11, 14:24 Niemiaszki zacznijcie się lepiej myć, bo kolejną epidemię wywołacie. Pamiętamy jak u was dach przeciekał przed MŚ, to dopiero była komedia, albo jak kibole we Frankfurcie robili ostatnio zamieszki. Trochę samokrytyki wam się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy On tak napisał? Jak ostatni wieśniak bez matury? 08.06.11, 14:37 "Jadąc autobusem w okolicy pełno jest ciemnych zaułków." ??? A "jadąc rowerem pewnie w okolicy są same dobrze oświetlone wieżowce"? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
dezyderia1 Halt! herr Krogel! 08.06.11, 15:54 Wiadomość o śmierci jest stanowczo przedwczesna.Podrzędny pismak mało wie o Polsce i polakach.Widać, ze historii w Niemczech nie uczą a skojarzenie z Polską i polakami ograniczają do przysłowiowego "łomotu" od Mieszka poprzez Grunwald i II Wojnę Światową - zemsta za wszystkie "bęcki" ogranicza się do obśliniania...[b]jakie to niemieckie :)))[b] No cóż kolejne pokolenie pogrobowców będzie musiało się rozczarować. [b]Bo MY POLACY ZAWSZE DAJEMY RADĘ[b].Czyż nieprawda Mili? Odpowiedz Link Zgłoś