Dodaj do ulubionych

Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polski ...

08.11.11, 20:44
Jasne, reprezentacja PZPN. Co by tu jeszcze spie....?
Obserwuj wątek
    • qaazxc Re: Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polsk 08.11.11, 20:52
      jaka reprezentacja takie koszulki.
      • maczor Trzeba jeszcze mieć mózg 08.11.11, 21:22
        żeby odpowiednio zinterpretować wyniki i zrozumieć na jakie pytanie odpowiadali respondenci. Bo nie wierzę że pozytywnie odpowiedzieli na pytanie czy podoba im się logo reprezentacji ZAMIAST godła narodowego.

Takie wyjaśnienia może tłumaczyć tylko jedno: DEBILE!
        Trzymałem się długo bez wyzywania ale już nie mogę. DEBILE! DEBILE! DEBILE!
        • mojski Re: Trzeba jeszcze mieć mózg 08.11.11, 22:13
          Nic dodać, nic ująć.
          • i_ona_wie_kto reprezentacja PZPN w piłce kopanej 09.11.11, 01:06
            nie ma godła polskiego?
            to może niech dodadzą krzyż katolicki???
            • fxvi to przecież logo PO !!!!!!! 09.11.11, 01:36

• flugufrelsarinn Re: to przecież logo PO !!!!!!! 09.11.11, 08:37
                miłość do naczelnego wodza upośledziła Twoje możliwości rozumowania i postrzegania
                • xym Stroje reprezentacji Białorusi? 09.11.11, 09:22
                  Dlaczego nasi zawodnicy grają teraz dla Białorusi? Mają na koszulkach flagę Białorusi. Czemu? Czy ktoś ich pytał o zdanie?
            • asperamanka Re: reprezentacja PZPN w piłce kopanej 09.11.11, 07:50
              i_ona_wie_kto napisał:

> nie ma godła polskiego?
              > to może niech dodadzą krzyż katolicki???

Dobrze, że tego "referendum" wśród "kibiców" nie organizował Zdzisio Kręcina. Bo zamiast godła byłaby flaszka. Albo nawet dwie ;-)
            • onlymielec Re: reprezentacja PZPN w piłce kopanej 09.11.11, 10:12
              ależ szkoły sławne musiałeś ukończyć . Krzyż katolicki ????co to jest profesorze znafco?
        • maklakiewicz Re: Trzeba jeszcze mieć mózg 08.11.11, 22:22
          otóż tych respondentów wyłoniono wśród dziatwy PZPNu, czyli sami się spytali, wyników nie ma, każdy z OZPNu brał przeciez bilet, tak ciężko wytypować 2200ileś tam ludzi powiązanych z PZPN, jakieś VIPy przecie chodzily-wyslano na mecze, a ile meczy rozegrano przey te 3miechy...

szkoda, nalezy rozbic te mafie, od razu,przed euro2012
          • maklakiewicz Re: Trzeba jeszcze mieć mózg 08.11.11, 22:28
            pewnie "logowanie oznaczalo akceptacje", cos jak 3xTAK. Oczywiscie DFB ma orla swojego juz w godle,KNVB ma godlo panstwowe-krolewskie, ale taki syf bezosobowy jak to logo nigdzie indziej nie ma.
            obraz uczuc, jaka firma robila logo,ile dalo sie wyprowadzic dla kolesi?
            • edek47 Pzpn zawsze walczyl pod godlem wrobla. 11.11.11, 04:20
              Scierwa i KOMUSZE GNOJE.
        • krychax Re: Trzeba jeszcze mieć mózg 08.11.11, 22:41
          "W badaniu opinii na temat wizerunku PZPN udział wzięło 2248 osób. Najliczniej reprezentowani byli kibice, rekrutowani do badań z grupy osób, które w ciągu ostatnich 3 miesięcy kupiły bilet na mecz reprezentacji Polski. Zdecydowana większość respondentów pozytywnie oceniła nowe logotypy Związku i reprezentacji.
          Jasno z tego wynika, że pytano, czy się te logo podoba, a nie czy należy nim zamienić GODŁO,
          więc to nie jest żadne tłumaczenie
        • boggie Re: Trzeba jeszcze mieć mózg 09.11.11, 00:17
          BOJKOT KURWUF
      • andywawa1958 Hańba 09.11.11, 02:59
        Nie wstydze się bieli i czerwieni, nie wstydzę się Orła w koronie, przez tysiąclecie nasi Przodkowie przelewali za Nasze Symbole krew. Towarzystwo z pzpn napluło nam Polakom w twarz, zapomnieliście, że utrzymujecie się za Nasze pieniądze. Pierdzistołki i leśne dziadki, jak wam nie pasują barwy i Symbole Narodowe to won z Kraju...
        Czy wasz prezesunio zapomniał, jak na WM 74 po każdym z siedmiu strzelonych goli całował Orzełka na piersi, czy nie bredził jaki to dla niego zaszczyt grać w koszulce z Godłem. Dobry Boże, dobrze, że ŚP Kazik Górski czy Kazio Deyna nie widzą tego zaprzaństwa. Ale z góry patrzą jak napluliście Powstańcom z 1830, 1863, 1944 roku w twarz, jak olaliście dzieci z Wrześni. Mam nadzieję, że odpłacą za wasz "patriotyzm".
        • asperamanka Re: Hańba 09.11.11, 07:45
          No, na WM 74 to ten Orzeł akurat korony nie miał. Ale był, na koszulce Grzegorza Laty również.

Dzisiaj Orzeł koronę ma, ale Lato nadal nie ma głowy. Za to ma plecy.

Wniosek jest jeden. Dla równowagi ze słów "Polski Związek Piłki Nożnej" trzeba wykreślić słowo "Polski". I wtedy niech sobie chłopcy na koszulkach wydrukują co chcą, nawet wynik każdego meczu przed jego rozpoczęciem, razem z ceną. Przynajmniej kraść by mogli uczciwie.
      • nadpis p i e r d o l o n y PZPN 09.11.11, 04:45
        p i e r d o l o n y lato
        • edek47 Lato jest zboczone... 11.11.11, 03:56
          LYSY JEST TEN GARBIEL.PATRZEC NA TEGO ZBOCZONEGO ZULA JUZ NIE MOZNA.
      • prosiak3 odnarodowienie 09.11.11, 08:30
        co powiecie na temat takiej teori.

systematyczne eliminowanie identyfikacji narodowej ze strojow zespolu narodowego to dlugofalowa strategia FIFA na jeszcze większe uniezależnienie się od struktur narodowych.

fifa - takie wielkie ponadnarodowe panstwo. powoli wykraja sobie coraz wieksze kawalki tortu.
        juz teraz malo co mozna im zrobic.
        za chwile beda mieli swoja armie - no moze przesada.

pozdrawiam
        lukasz
      • raf4 przeciez to jasne....spojrzcie na poprzedia z PUMA 09.11.11, 10:20
        przeciez to jasne....spojrzcie na poprzedia z PUMA..i ostania NIKE....
        w Pumie znaczek PUMA bykl na srodku po prawej GODŁO po lewej symbol "repry pzpn":
        sprawdzcie sobie

....ale NIKE zawsze ma swoj znaczek po lewej wiec cos musialo wyleciec...wyelcialo GODŁO....kasa misisi kasa....NIKE jest waznieszy ;(
    • pandzik Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polski ... 08.11.11, 21:03
      Jaki syf...

o_O
    • numerosiete Re: Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polsk 08.11.11, 21:03
      Pezetpeen, pezetpeen...

zdegustowania ciąg dalszy...

la12-numerosiete.blogspot.com/
    • thorngorn Re: Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polsk 08.11.11, 21:07
      TO NIE ORZEŁ W KORONIE, TO JAKIŚ PODSKAKUJĄCY PIES

Dlaczego nie zmodyfikowaliście loga NIKE w tak dowolny sposób?

To nie jest reprezentacja Polski, pytanie więc kogo Ci piłkarze reprezentują? Dla kogo grają?
      Chyba dla firmy NIKE.

| drugiej strony cieszę się, że PZPN dalej tak konsekwentnie niszczy swój wizerunek. Byle do Euro a potem mam nadzieje znajdzie się ktoś mądry w rządzie kto rozgoni to towarzystwo.
    • tornemorgren Niech siebie zbadają... 08.11.11, 21:07
      To już jest szczyt wszystkiego. To jest reprezentacja PZPN a nie Polski.
      • vader2010 No...formalnie to masz rację 08.11.11, 21:18
        Tylko nie mów, że nie zauważyłeś wcześniej jakimi proporczykami się wymieniają przed meczami? Polski czy PZPN?Uświadamianie bywa bolesne....
        • onlymielec Re: No...formalnie to masz rację 09.11.11, 11:03
          vader2010 oczywiście że proporczykami federacji piłkarkich.

Jak dla mnie umieszczanie orzełka na czymś co nie jest mundurem Wojska Polskiego jest już nadużyciem.Orzełek zniknął bezpowrotnie z koszulki polskiej reprezentacji w piłce nożnej i mam nadzieję że już na nią nie powróci a jak dzieci będą chciały dumnie ponosić orzełka to niech najpierw się" natrudzą" a nie wyciągną z portfela tatusia 150 pln.

Miejsce gdzie orzełek powinien sie znależdż dla małolatów to dwa miejsca.
          A swiadectwa szkolne
          B akt urodzenia .

Tak żeby znały wartość symboli.
    • klosowski333 Re: Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polsk 08.11.11, 21:09
      Twierdzenie, ze polscy kibice wola logo skompromitowanej organizacji od polskiego godla jest bezczelnym aktem skrajnej arogancji. Ludzie z PZPN przekroczyli wszelkie dopuszczalne granice przyzwoitosci. Operuja klamstwem i obluda bez zadnego zazenowania czy poczucia obciachu. Odrazajace srodowisko, tyle moge powiedziec.
      • e-droczek Re: Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polsk 08.11.11, 21:11
        W pełni się zgadzam.
      • vader2010 co nie zmienia faktu, że tak formalnie to nie ma 08.11.11, 21:16
        czegoś takiego jak "reprezentacja Polski" bo PZPN nie jest instytucją publiczną tylko prywatnym stowarzyszeniem... czy się to komuś podoba czy nie... takoż i ta 'reprezentacja" jest "reprezentacją PZPN" ...
        • maklakiewicz Re: co nie zmienia faktu, że tak formalnie to nie 08.11.11, 23:07
          czy to stowarzyszenie wywalczyło w jakikolwiek sposob awans, czy jednak przyznano miejsce reprezentacjom dwóch państw gospodarzy?

jesli pzpn nie chce orzełka, oki, niech powie wprost i za ile, bo dzieki temu to ybne towarzystwo ma kase
          • vader2010 wniosek składał PZPN a nie "Polska" 08.11.11, 23:19
            państwo jako takie nie musiało się w ogóle przejmować tym że uefa przyznała te zawody Polsce. Rząd mógł to całkowicie olać - oczywiście skończyłoby się przeniesieniem finałów gdzie indziej - ale Polska jako kraj, jako organizacja społeczeństwa, jest tu tylko tym który daje kasę - a w zamian nie ma nic do powiedzenia... Nie ja to wymyśliłem i wcale mi się to nie podoba ale tak to wygląda.
        • michalzberlina Re: co nie zmienia faktu, że tak formalnie to nie 08.11.11, 23:31
          Wiec jezeli jest to tylko Reprezentacjia jakegos Zwiasku to dlaczego przed meczem beda grali hymn narodowy... niech zagraja sobie jakis tam wlasny...

A swoja droga - to debilizm, idiotyzm i jak narod polski ma sie utozsamjac takim bajzlem?!

• czterdziestyiczwarty Re: co nie zmienia faktu, że tak formalnie to nie 09.11.11, 00:17
          Skoro PZPN jest prywatnym stowarzyszeniem to nie powinno miec prawa uzywac przymiotnika "Polski " w nazwie a takze prawa do reprezentowania Polski w rozgrywkach miedzynarodowych. Wtedy moga sobie nosic jakie chca logo np: zlamane kutasy.
          • vader2010 Jest wiele prywatnych podmiotów, które używają 09.11.11, 00:29
            przymiotnika "polski" - w tym wszystkie inne związki sportowe, PCK, czy też PKO Bank Polski S.A. Najwyraźniej więc takie prawo ma. PZPN jest członkiem międzynarodowych organizacji takich jak UEFA czy FIFA (nie mylić z organizacjami międzypaństwowymi!!!! takimi jak UE czy ONZ - bo to nadrzędna różnica) i jako taki w rozumieniu statutów tych organizacji właśnie Polskę reprezentuje. Jakby więc formalnie nie patrzeć mogą sobie na koszulkach nosić dokładnie to co napisałeś a dla UEFy czy FIFy i tak będą "reprezentacją polski" - bo takową wystawił ich członek - PZPN.
        • kiczkis takie "formalnosci" wsadz se w... 09.11.11, 02:16
          vader2010 napisała:

> czegoś takiego jak "reprezentacja Polski" bo PZPN nie jest instytucją publiczną
          > tylko prywatnym stowarzyszeniem... czy się to komuś podoba czy nie... takoż i
          > ta 'reprezentacja" jest "reprezentacją PZPN" ...
          --------------------------------------------------------

Wiec czas najwyższy to zmienić.. To ma być REPREZENTACJA NARODU.. NARODU POLSKIEGO.. - a nie łajdackiego i mafijnego towarzycha zwącego się "PZPNem"..

- A takich jak ty "interpretatorów" gonić na zbity pysk!! - Kundli ci u nas pod dostatkiem..

- I tam miejsce obszczekiwaczom z "jedyną słuszną interpretacją"...
          • vader2010 Czyli mentalność Pawlaka wiecznie żywa 09.11.11, 12:12
            "Sąd Sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie"... Sam się goń na pysk - to moja ina że ci rzeczywistość sie nie podoba?
      • supergrabek Dobrze zrobili 09.11.11, 01:22
        To nigdy nie był reprezentacja Polski. Polacy nie mają najmniejszego wpływu na to, co się w PZPN dzieje. PZPN nie odpowiada przed Polskimi władzami, tylko przed FIFA.
        Organizacją, która totalnie olewa sobie życzenia większości obywateli, której działacze chleją po samolotach i ośmieszają się jak Lato w wywiadach, nie powinna mieć praw do używania godła Polskiego.
        Teraz jasno widać czyja to drużyna, kto nią kieruje i przed kim ona odpowiada.
    • mireczekb Skandal ! Że też piłkarze założyli te koszulki. 08.11.11, 21:11
      Wstyd, dla was ważne są tylko pieniądze, a honor Polaka gdzie ?
    • rondo.1 dobry komentarz 08.11.11, 21:19
      staruhnadaje.wordpress.com/2011/11/08/koszulki-reprezentacji-bez-orzelka/ - podpisuję sie pod tym
      • onlymielec Re: dobry komentarz 09.11.11, 10:48
        rzeczywiście bardzo dobry kometarz . Bardzo ładnie gosć intonuje piosenki , szczególnie na wszystkich świętych a jeszcze lepiej śpiewa hymn narodowy lepiej niz cygańska piosenkarka ta to przynajmniej nie uzywała łaciny. Nie odpinaj koleś tu na forum oburzenia bo tak jak zostały zbeszczeszczone emblematy przez polskich kibiców w czasie śpiewania hymnu to Hitler i Stalin nie zrobił. Nazisty mieli geniusza i ruskie łajno miało swojego a polscy pseudokibice maja swoja poczwarkę , osobnika znającego dwa jeyki , warszawski i łaciński , którego boi sie polskie prawo i policja a które gołe łby słuchają jak nastolatki guru hary kriszny tylko że zamiast "hary , hary" wołaja" PZPN, PZPN". Zarówno jedni jak i drudzy mają zamiast mózgu ściółkę , ale nosza podobne kolorowe szmaty. Znają swoja prawdę objawioną i staraja się nie mysleć a powtarzać . Im mniej jest ta prawda objawiona zawiła tym lepiej dlatego tysz została ona zminimalizowana do frazy PZPN , PZPN. A teraz kolesie kolorowi i róznej maści oburzeni parioci zadaję jedno proste pytanie. Czy hańbą jest nie umieszczanie orzełka obok logo firmy produkującej majtki i buty czy zhańbienie hymnu narodowego?
    • kewiz ja reprezentacji biedronki i najka nie kibicuję 08.11.11, 21:23
      fcuk off
    • majkelek32 Adamiakowa 08.11.11, 21:26
      Szkoda że logo Biedronki nie jest zamiast PZPN.

Tak na serio to powinien ktoś mocno beknąć za to.

Mnie nie obchodzi czy logo się podoba komukolwiek w PZPN. Polska ma inne logo i powinno byś jak należy.
    • gruby_dolar Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polski ... 08.11.11, 21:26
      co za tłuki i matoły w tym PZPN oni są naprawdę tak durni?

Tak to prawda nowe logo PZPN jest bardzo dobre i na pytanie czy mi się podoba odpowiem tak, nawet bardzo, ale czy to jest to samo pytanie czy wolę logo pzpn czy tam pal licho reprezentacji czy Orła? No kur** jest różnica.
    • zz111zz Folwark prywatny 08.11.11, 21:26
      Boję się, że z tego się nie wytłumaczą. Chyba, że orzeł był ostatnią rzeczą która im przeszkadzała by przerobić polską piłkę na prywatny folwark
    • kuwakaztanowa Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polski ... 08.11.11, 21:27
      To nie jest reprezentacja Polski, nie powinno się grac Mazurka Dąbrowskiego tylko hymn pzpn, /celowo z małej litery/.
      Boże, Ty widzisz i nie grzmisz !!
    • papaleon jjpzpn i tylko tyle dla łysych dziadków 08.11.11, 21:28
      Polska to nie pzpn
      • muniek223 Re: jjpzpn i tylko tyle dla łysych dziadków 09.11.11, 08:05
        Popieram. reprezentacja to nie folwark skorumpowanych starych dziadów z pzpn, a tak się dzieje. Zero polskości w strojach, zero polskości w reprezentacji. Za cenę nachapania się na Euro 2012 pzpn daje d... wszystkim dookoła i sprzedaje nasze wartości. Zaczęło się od maskotek mistrzostw (pozbawione charakteru polskości, co one mają wspólnego z naszym krajem?), a teraz ta farsa ze strojami. To wszytsko jest smutne. Zamist być dumni, że jesteśmy Polakami, zamiast widzieć naszych piłkarzy reprezentujących naprawdę nasz kraj, widzimy jedynie tani populizm i włazidupstwo obcym krajom w wykonananiu jakże "świętoszkowatej" bandy z pzpn. Żal :-(
    • olias Re: Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polsk 08.11.11, 21:28
      dzielny orzeł!!! nie dał się ulokować na koszulkach reprezentacji.

Smutne. dawniej potrzeba było TRZECH mocarstw by zlikwidować Polskę. dziś sami to zrobimy. Choc w tym przypadku to nawet lepiej - i tak będą tylko 3 mecze (otwarcia, o wszystko i o honor), a wstydu mniej. Mżeczęść obcych kibiców uwierzy że to drużyna Bangladezu ( i tak zachodnia Unia nie zajarzy gdzie lezy bangladesz)
    • zed-is-dead Zasada powinna być taka: 08.11.11, 21:29
      Nie ma godła - nie ma subwencji z kasy państwa...
      • maz-48 Re: Zasada powinna być taka: 08.11.11, 22:47
        Nie masz pojęcia o temacie, w którym zabierasz głos. Pokaż mi choć jedno źródło, oficjalny dokument, z którego wynika, że jest jakakolwiek "subwencja państwa" na PZPN, czy reprezentację...
    • kuba15901 Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polski ... 08.11.11, 21:30
      To jest już skandal. Pieprze te EURO będę kibicował rywala, nie dosyć że jacyś popaprańcy z Niemiec czy Francji grają to jeszcze nie wiem kogo reprezentują. Jeżeli PZPN to pie... taką reprezentację.
    • imielin Re: Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polsk 08.11.11, 21:30
      zaraz zaraz, badanie dot. logotypu PZPN, czy sie podoba czy nie(tak wynika z tekstu) a nie tego czy na koszulce reprezentacji Polski ma byc znaczek PZPN i najka czy PZPN, najka i godlo Polski. Dla mnie powinny byc dwa: PZPN i godlo, znaczek najka gdzies na karku czy gdzies, niech sie lajzy reklamuja w inny sposob, na spodenkach np. Ja od dawien dawna wiedzialem, ze PZPN to banda kolesi ale tu juz grubo przesadzili, w latach 70' za zlotych czasow polskiej pilki byl orzelek i to duzy, na srodku koszulek i wtedy mozna bylo powiedziec, ze to "pilkarze reprezentacji z orzelkiem na piersi" a teraz, jest to zenujacy popis niekompetencji, czemu pilkarze nie kiwneli palcem w tej sprawie? I rowniez chcialbym sie dowiedziec kto z ramienia PZPN podpisal sie pod taka skandaliczna decyzja.
    • kflynn Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polski ... 08.11.11, 21:32
      A zadano pytanie "podoba Ci sie logo" czy też "chcesz zamiany Orła na piersi logiem PZPNu" bo śmiem twierdzić wyniki byłyby zgoła inne gdyby respondenci wiedzieli w jakim celu odpowiadają.
    • zderzenie.szarych.komorek Hańba ! 08.11.11, 21:33
      panowie z PZPN powinni sobie na czołach przykleić banknot - to ich logo i jednocześnie wyznacznik ich "patriotyzmu" i ich "honoru"
    • zegrz Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polski ... 08.11.11, 21:36
      I słusznie, tak jak działacze PZPN nie reprezentują Polski - okazuje się np. że nie podlegają polskiemu prawu, tak i reprezentacja PZPN nie reprezentuje Polski.
      Osobiście miałem jednak nadzieję że to rząd RP odbierze PZPN prawo do posługiwania się godłem i barwami narodowymi RP.
      -
    • zderzenie.szarych.komorek wyślijmy reprezentantom emblematy z orłem ! 08.11.11, 21:37
      Czy ktoś ma listę adresów naszych reprezentantów ? Kupmy i wyślijmy im emblematy z orłem by mogli sobie przyszyć godło Polski tam, gdzie ono powinno być.

Wierzę, że piłkarze mają więcej honoru niż panowie z PZPN i sądzę, że źle się czują gdy każe im się ubrać takie koszulki gdy będą reprezentować Polskę.
    • maciejzimmer Re: Reprezentacja. PZPN tłumaczy brak godła Polsk 08.11.11, 21:37
      w dziale kontakt na stronie pzpn mozna wyslac do nich wiadomosc ja juz to zrobilem
      " Szanowni Państwo, jako kibic reprezentacji jestem zdumiony i zniesmaczony, że nie ma miejsca na stroju drużyny na tak ważny symbol jakim jest godło polskiego państwa. To, że obecny znak firmujący PZPN jest naprawdę bardzo ciekawy i łądny, nie jest dla mnie żadnym wyłumaczeniem faktu, że piłkarz, który strzeli gola na Euro 2012 nie będzie miał możliwości pocałowania orzełka. Z wyrazami smutku i szacunku ...
    • flugufrelsarinn gdzie jest krzyż? 08.11.11, 21:37
      • otwieracz_1912 Re: gdzie jest krzyż? 08.11.11, 23:46
        w twojej dupie lamusie
        • aietes zakładasz, że wszyscy mają krzyż w d. jak ty? 09.11.11, 03:58
          nie zachowuj sie jak bydlę na forum, ponieważ możesz być jak bydlę traktowany.
      • edek47 Krzyz jest juz zajety... 11.11.11, 04:06
        ktos juz na nim wisi.Nie jest to Polak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka