Dodaj do ulubionych

EDYTA NIEWINNA

04.06.02, 23:48
PANOWIE, DAJMY SPOKOJ Z OREGONEM,EDYTA,ZYDAMI ITP
GRALISMY DENNIE . EDYTA NIEWINNA - GDYBYSMY WYGRALI TO KAZDY TERAZ BY JA
WYCHWALAL POD NIEBIOSA . JAK KTOS SLUSZNIE ZAUWAZYL, SZKODA KWASA ZE MUSIAL
TAM SIEDZIEC I PATRZEC NA TO ZENUJACE WIDOWISKO.TERAZ TYLKO RATUJE NAS MATKA
BOSKA I PILSUDSKI.NAJGORSZE ZE NIE WIDZE OSOBISCIE NAWET SZANS NA WYJSCIE
Z TWARZA Z CALEJ IMPREZY.NA POCIESZENIE - MOZE POJEDZIEMY DO DOMU RAZEM Z
FRANCJA I ANGLIA.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH CO NIE STRACILI DUCHA.
ARGENTYNA MISTRZEM SWIATA!!!!!!! PAJAC BECKHAM DO DOMU !!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Swiatlo Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.easypower.com 04.06.02, 23:56
      arturaso napisał(a):

> PANOWIE, DAJMY SPOKOJ Z OREGONEM,EDYTA,ZYDAMI ITP
      > GRALISMY DENNIE . EDYTA NIEWINNA - GDYBYSMY WYGRALI TO KAZDY TERAZ BY JA
      > WYCHWALAL POD NIEBIOSA . JAK KTOS SLUSZNIE ZAUWAZYL, SZKODA KWASA ZE MUSIAL
      > TAM SIEDZIEC I PATRZEC NA TO ZENUJACE WIDOWISKO.TERAZ TYLKO RATUJE NAS MATKA
      > BOSKA I PILSUDSKI.NAJGORSZE ZE NIE WIDZE OSOBISCIE NAWET SZANS NA WYJSCIE
      > Z TWARZA Z CALEJ IMPREZY.NA POCIESZENIE - MOZE POJEDZIEMY DO DOMU RAZEM Z
      > FRANCJA I ANGLIA.
      [...]

Racja, tylko w Panience Jasnogorskiej jedyna nadzieja. Jak sie grac nie umie, to
      a nuz Czarna Madonna z Dzieciatkiem pomoga.

• Gość: Hymn Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.uq.edu.au / 172.22.2.* 05.06.02, 01:15
        Komentarz z Australii:
        Oglądałem wczorajszy mecz w towarzystwie kilkorga Australijczyków nie znających
        języka polskiego. Bardzo im sie podobała interpretacja polskiego Hymnu przez
        panią Edytę Górniak. Mnie także.
        Pozdrowienia dla tradycjonalistów, konserwatystów i zwolenników stereotypu.
        Wygramy!
        Hymn
        • Gość: zawisza Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.tnt3.gosford.au.da.uu.net 05.06.02, 03:23
          Gość portalu: Hymn napisał(a):

> Komentarz z Australii:
          > Oglądałem wczorajszy mecz w towarzystwie kilkorga Australijczyków nie znających
          >
          Tez siedze w Australi ale naprawde mnie nie obchodzi czy wykonanie hymnu sie
          komukolwiek podobalo. To nie mial byc pokaz mozliwosci interpretacji mazurka
          tylko to miala byc piesn z ktora sie maja zidentyfikowac polscy pilkaze i kibice
          i miala im dodac ducha. Tego napewno nie zrobila, a jesli chce sie popisywac
          swoim glosem to niech to robi na wystepach, a tobie radze se kupic plyte i
          sluchac razem ze swoimi koneserami muzyki.
        • Gość: Barca Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 23:45
          A co mnie obchodzi co się podoba jakimś Australijczykom?
        • Gość: Wieloryb Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.pointnet.pl 06.06.02, 11:42
          Może i się komuś podobało, bo i co mieli powiedzieć gdy nie znają języka.
          Może mieli powiedzieć że ich Hymn jest do .... Rzecz w tym że ludzie tzw.
          zachodu mają w sobie zdecydowanie więcej taktu i kultury niż my Polacy. A Hymn
          jest święty i dyskusje nad nim są bezprzedmiotowe.
    • Gość: Zibi Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 00:02
      Dla mnie hymn nie ma nic wspolnego z meczem poza tym, że ma wprowadzić w bojowy
      i podniosły nastrój. A ona to po prostu spierdoliła. Zanim zaczął się mecz
      wszyscy ludzie którzy to słyszeli nie wierzyli, że wyniosłą i energiczną
      melodię mozna sprowadzić do balladki o miłości.
    • Gość: papa Re: EDYTA NIEWINNA IP: 213.77.101.* 05.06.02, 00:06
      Jak to niewinna? Robienie sobie jaj z Hymnu to wedlug ciebie nic. Akurat ty
      mieszasz fakty. Polacy slabo wypadli bo slabo zagrali sami to przyznali. Ale
      jak by rezygnowac po jednej porazce (bo to jest wlasciwie pierwsza porazka nie
      o pietruche) to nic nie da sie zrobic. W mojej branzy biorac, nie wypuszczono
      by zadnego programu na swiat. Tak czy inaczej przegrac trzeba kiedys tam tylko
      szkoda, ze akurat dzisiaj...
      • Gość: papa Re: EDYTA NIEWINNA IP: 213.77.101.* 05.06.02, 00:12
        A jeszcze jedno. Czlowiek to system wybitnie nieliniowy z nierozpoznanymi
        wejsciami. Tak wiec skoro to nieliniowe stworzenie to skad wiadomo czy
        najwiekszy wplyw na porazke polakow nie miala akurat parodia hymnu? Wszak w
        operacjach nieliniwych drobny bald na wejsciu daje trudne do przewidzenia
        oscylace na wyjsciu a moze i nawet niestabilne zachowanie.
        • Gość: amis Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.katowice.pik-net.pl 05.06.02, 18:01
          Gość portalu: papa napisał(a):

> A jeszcze jedno. Czlowiek to system wybitnie nieliniowy z nierozpoznanymi
          > wejsciami. Tak wiec skoro to nieliniowe stworzenie to skad wiadomo czy
          > najwiekszy wplyw na porazke polakow nie miala akurat parodia hymnu? Wszak w
          > operacjach nieliniwych drobny bald na wejsciu daje trudne do przewidzenia
          > oscylace na wyjsciu a moze i nawet niestabilne zachowanie.

Gratuluję teorii. Ale jeden człowiek (piłkarz) to już system trudno
          identyfikowalny. A tutaj grała cała drużyna. A przecież nie bez wpływu na
          działanie systemu miała ekipa, kibice, boy hotelowy, czy przelatujący ptaszek.
          Ile wejść nieliniowych, drobnych baldów i niemożliwych do przewidzenia oscylacji
          na wyjściu. Ja np stawiam na to, że Dudka wygięło przy drugiej bramce (a w
          rezultacie tego piłka wpadła do siatki a nie odbiła się od słupka) jedynie
          dlatego, że w 10 minucie zobaczył w trawie glistę.

Pozdrawiam

amis
        • martijn Re: EDYTA NIEWINNA 06.06.02, 10:22
          Gość portalu: papa napisał(a):

> A jeszcze jedno. Czlowiek to system wybitnie nieliniowy z nierozpoznanymi
          > wejsciami. Tak wiec skoro to nieliniowe stworzenie to skad wiadomo czy
          > najwiekszy wplyw na porazke polakow nie miala akurat parodia hymnu? Wszak w
          > operacjach nieliniwych drobny bald na wejsciu daje trudne do przewidzenia
          > oscylace na wyjsciu a moze i nawet niestabilne zachowanie.

To jest dość swobodne zastosowanie (interpretacja?) sieci neuronowych.
      • Gość: dario Re: EDYTA NIEWINNA IP: 213.255.50.* 05.06.02, 02:52
        Bardzo oryginalne wykonanie hymnu. A może zmienimy hymn na "W mogile ciemnej".
        Wtedy pan aranżer będzie mógł pokazać pełnię swego kunsztu wiejskiego organisty.
        A mówiąc poważnie - "Mazurek Dąbrowskiego" w normalnej wersji wprowadza bardzo
        żywą atmosferę, werwę. I niech nie pieprzą ci, co niby im się występ
        Górniakowej podobał, że była oryginalna, że pięknie zaśpiewała. To była typowa
        kocia muzyka, która wiele osób wprawiła od początku w zły nastrój a piłkarze
        ich tylko dobili. I chwała kibicom na stadionie, że zaśpiewali hymn tak, jak
        Pan Bóg przykazał, a nie jak narzucił im jakiś pseudofachowiec od chałtury.
        Jakoś inne hymny były prezentowane po ludzku i nikt nie narzekał, że
        konserwatywnie, że nudno. Bo nie wyobrażam sobie hymnów Włoch czy Brazylii,
        które mają wiele wspólnego jeśli chodzi o tempo z naszym hymnem, by były
        wykonywane jak pogrzebówa. I można sobie po swojemu zinterpretować każdy utwór
        muzyczny, ale nie w ten sposób, jak usłyszeliśmy to przed meczem Korea -
        Polska. A w sumie żal mi Edyty, która jest lubianą piosenkarką, że przez
        jakiegoś kretyna przerabiającego to co piękne w chałę, będzie teraz musiała
        przeżyć falę krytyki. I zgadzam się w jednym ze zwolennikami takiej wersji
        naszego hymnu - Edyta jest niewinna.
        • Gość: Zoran Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.radio88.com.pl 05.06.02, 17:09
          Powiem Ci szczerze Dario, mi nie jest żal Edytki, bo trzeba się wykazać
          szczególnie absolutną ignorancją, żeby nie zadać sobie nawet najmniejszego
          trudu i nie dowiedzieć się tego, jaka panuje na piłkarskich stadionach
          atmosfera, zwłaszcza gdy mecze toczą się o naprawdę wielką stawkę. Przecież,
          jak słusznie zauważyłeś, hymn na takim stadionie to pieśń bojowa, a nie smutne
          pitolenie. Edytka wykazała się po prostu absolutną ignorancją, czyli w tej
          akurat sytuacji, skrajną głupotą.
    • Gość: mzs04 Re: EDYTA NIEWINNA IP: 211.119.65.* 05.06.02, 02:30
      pisze z korei...edyty w ogole nie bylo slychac,po co ona tu przyjechala?
      • Gość: Sławek Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 08:03
        ... eeeeeeeeeeee co tam hymn , bylismy słabsi i juz , no ale jeśli z hymnem
        było coś nie tak to proponuje aby PZPN przd meczem z Portugalią zaprosić do
        wykonania hymnu np. Rolling Stones - chyba stać nasz związek na to.
        a może Ich Troje - będzie zajebiście...
        poza tym, prośba do polskich kibiców w Korei - uśmiechajcie się troche na
        trybunach - ogląda was cały świat - a wy ciągle zasmucone twarze -
        uśmiechnijcie sie choć trochę.
        Pozdrawiam - Sławek z Poznania.

Polska goooooooooollllllllllllll...
    • Gość: manfred Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.alstom.pl 05.06.02, 06:11
      Jak wyła, a nie śpiewała ta pseudo piosenkareczka to każdy słyszał. Myślę, że
      takim wykonaniem naszego hymnu narodowego przetkała wszystkim uszy i nikt już
      nigdy więcej nie pójdzie na koncert, ani nie kupi płyty tej miałczącej kotki.
      Popieram pomysł, aby pozbawić tę panią polskiego obywatelstwa. Może Romowie ją
      przyjmą, których się tak wypiera.
      • Gość: Kazek Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.sympatico.ca 05.06.02, 06:57
        Za taki tekst niedziwie sie ze nazywaja cie "glupi huj".
        • Gość: ma Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.alstom.pl 05.06.02, 07:09
          Gość portalu: Kazek napisał(a):

> Za taki tekst niedziwie sie ze nazywaja cie "glupi huj".

• Gość: manfred Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.alstom.pl 05.06.02, 07:12
          Odpowiedź dla Kazka
          Ty głupi chuju najpierw idź do szkoły i naucz się pisać, a potem zabieraj głos.
    • Gość: klc Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.prosynchem.gliwice.pik / *.prosynchem.gliwice.pik-net.pl 05.06.02, 07:43
      Symbole narodowe są symbolami narodowymi. Jeżeli zgodziliśmy się, że polska
      flaga nie powinna zawierać logo Coca-Coli, to pozostawmy hymn mazurkiem.
      Swoja drogą szkoda, że BOR-owcy prezydenta nie zareagowali na czas, a mieli go
      dużo :)))
      • Gość: ja Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.ihk.de 05.06.02, 08:26
        wiecie co? cos Wam powiem, jest takie stare polskie przyslowie: "zlej baletnicy
        to i falbanki w tancu przeszkadzaja". Ten mecz to byla wielka lipa ze strony
        bialo-czerwonych i koniec. Zamiast teraz sie tu obrazac takimi slowami jak "h.."
        czy rozliczac Edyte itd.,to to nie ma zadnego sensu.To jest dziecinada! Mecz
        byl do niczego i trzeba patrzec teraz do przodu, a nie sie ogladac, bo to juz
        nic nam nie da. Badzmy raczej dobrej mysli i trzymajmy kciuki lepiej w meczu z
        Portugalia. I wierzmy , ze jakims cudem wyjdziemy z Grupy, bo to jest przeciez
        naszym celem.
      • Gość: els Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 08:28
        Pogonić Edyte i dać szansę zaśpiewać normalnie jakiemuś facetowi , albo wersje
        orkiestry wojskowej puścić na cały gwizdek i spoko.
    • Gość: Panda WINNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.slawno.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 08:29
      To było żałosne. Koreańczycy wynajęli Górniak po to żeby zahipnotyzowała
      naszych zawodników. Jej wycie idealnie zbiło z nóg biało-czerwonych. A swoją
      drogą uważam, że czas tej pani już dawno minął i mam nadzieję, że po tym
      występie ubyło jej wielu wielbicieli.
      • Gość: max Re: WINNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sosnowiec.pik / 192.168.1.* 05.06.02, 15:05
        Gość portalu: Panda napisał(a):

> To było żałosne. Koreańczycy wynajęli Górniak po to żeby zahipnotyzowała
        > naszych zawodników. Jej wycie idealnie zbiło z nóg biało-czerwonych. A swoją
        > drogą uważam, że czas tej pani już dawno minął i mam nadzieję, że po tym
        > występie ubyło jej wielu wielbicieli.

Wprost przeciwnie, właśnie przybył jeden nowy
        Czy Polacy zawsze usiłują zwalić swe niepowodzenie na kogoś innego ?
        Naprawdę nie potrafimy przyznac sie do porażki ?

Pozdrawiam
        • Gość: ja Re: WINNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ihk.de 05.06.02, 16:15
          Gość portalu: max napisał(a):

> Gość portalu: Panda napisał(a):
          >
          > > To było żałosne. Koreańczycy wynajęli Górniak po to żeby zahipnotyzowała
          > > naszych zawodników. Jej wycie idealnie zbiło z nóg biało-czerwonych. A swo
          > ją
          > > drogą uważam, że czas tej pani już dawno minął i mam nadzieję, że po tym
          > > występie ubyło jej wielu wielbicieli.
          >
          > Wprost przeciwnie, właśnie przybył jeden nowy
          > Czy Polacy zawsze usiłują zwalić swe niepowodzenie na kogoś innego ?
          > Naprawdę nie potrafimy przyznac sie do porażki ?
          >
          > Pozdrawiam

Nareszcie pierwsza porzadna odpowiedz! Brawo!!

Klaniam sie!

• Gość: beata Re: WINNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.116.75.* 06.06.02, 09:48
            To prawda, ze swieca szukac rzeczowych, nie-agresywnych wypowiedzi. Jest nas
            juz troje. 3majmy sie!!!
    • Gość: jankowal Re: EDYTA NIEWINNA IP: 2.2.STABLE* / 192.168.9.* 05.06.02, 22:40
      arturaso napisał(a):

> PANOWIE, DAJMY SPOKOJ Z OREGONEM,EDYTA,ZYDAMI ITP
      > GRALISMY DENNIE . EDYTA NIEWINNA - GDYBYSMY WYGRALI TO KAZDY TERAZ BY JA
      > WYCHWALAL POD NIEBIOSA . JAK KTOS SLUSZNIE ZAUWAZYL, SZKODA KWASA ZE MUSIAL
      > TAM SIEDZIEC I PATRZEC NA TO ZENUJACE WIDOWISKO.TERAZ TYLKO RATUJE NAS MATKA
      > BOSKA I PILSUDSKI.NAJGORSZE ZE NIE WIDZE OSOBISCIE NAWET SZANS NA WYJSCIE
      > Z TWARZA Z CALEJ IMPREZY.NA POCIESZENIE - MOZE POJEDZIEMY DO DOMU RAZEM Z
      > FRANCJA I ANGLIA.
      > POZDRAWIAM WSZYSTKICH CO NIE STRACILI DUCHA.
      > ARGENTYNA MISTRZEM SWIATA!!!!!!! PAJAC BECKHAM DO DOMU !!!!!!!!!!!

Edytka niewinna ?
      Jak nie potrafisz nie pchaj sie na afisz - to do niej doskonale pasuje.
      A kwas lepiej niechby nie przyjezdzal bo i po co, busha dzisiaj na meczu jakos
      nie widzialem? :)))
    • Gość: Stach Re: EDYTA NIEWINNA IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 00:27
      Chciałbym mieć takiego Beckham'a w drużynie. Oli dostałby tyle piłek na nóżkę
      że byśmy bramek nie policzyli!
    • Gość: xtomix Re: EDYTA NIEWINNA IP: 2.2.STABLE* / 192.168.9.* 06.06.02, 10:00
      Edytka mówi: sport.onet.pl/1071785,0,0,wia,505270,ms_2002.html

Sama Edyta Górniak zapewniła, że zaśpiewała hymn najlepiej jak umiała.

„Gdybym odśpiewała go tak po prostu, bez uczucia, wtedy rozumiałabym, że ktoś
      mógł poczuć się obrażony. Natomiast zrobiłam to najlepiej jak umiałam, z całą
      wrażliwością artystyczną. Nie wszystko poszło po mojej myśli. Głównie z
      powodów technicznych. Ani ja nie słyszałam orkiestry, ani ona mnie. Przez to
      tempo mazurka było takie wolne. Ja czekałam na nich, a oni na mnie” –
      powiedziała Górniak.

„Pierwszy raz byłam na meczu. I byłam przerażona atmosferą nienawiści, jaka
      panowała na trybunach. Koreańczycy kibicowali agresywnie. Kiedy zdobywali
      gola, patrzyli na nas z pogardą, a kiedy nasi przejmowali piłkę, w ich oczach
      widziałam nienawiść. Rozumiem, że Polakom grało się bardzo ciężko” –
      stwierdziła.
    • Gość: Joker Re: EDYTA NIEWINNA IP: 193.0.124.* 06.06.02, 15:03
      Pajac Beckham do domu!!! Finał Włochy-Argentyna!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka