Dodaj do ulubionych

A to Polska właśnie

IP: *.eranet.pl 30.10.05, 23:16
To ciekawe, ale ilekroc pan Sarzalo pisze o Wisle Krakow, to wydaje sie, iz
mowa o co najmniej kibicu Cracovii (tyle w tym nienawisci, niezaleznie od
tego czy autor ma racje czy tez nie): a podobno jest z miasta Lodzi ?
Obserwuj wątek
    • Gość: dan Re: A to Polska właśnie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 31.10.05, 00:26
      NIe można się nie zgodzić. Prawda oczywista Kasperczak na trenra to nie
      rozsądne zarządzanie klubem. Wyszło głupio a będzie jeszcze bardziej głupio
      kompletna żenada :(
      • Gość: moso autor na zdj. wyglada jak zombiaki z dooma IP: *.gl.digi.pl 31.10.05, 02:58
        brrrr az sie dziwie ze nie dostal roli w filmie
        • Gość: kibic NIKT TAK NIE NARZEKA NA POLAKOW JAK POLACY IP: *.ght.iadfw.net 31.10.05, 18:53
          Polacy sa przeciwienstwem tych fanfaronadow Angoli. Jak juz mowio o swoich
          rodakach to zle, i nic im sie nie podoba. I zawsze te uogolnienia, jakis
          klubik cos przekreci to zaraz "a bo my Polacy to to i tamto"
          Po cholere te uogolnienia ?
          W innych krajach tez glupoty na tony, a i lapownictow tez znane i ma sie dobrze.
          Ale tam sie krytykuje winnego a nie wszystkich.
          A u nas byle duperele to zaraz wina na wszystkich.
    • Gość: mumu Re: A to Polska właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 01:16
      Przecież nawet pomimo tego, żż Czesi jako naród nas Polaków lubią to utarł się u nich stereotyp o niegospodarności naszego narodu, z którego premanentnie się naśmiewają. Patrząc nawet subiektywnym okiem - trzeba przyznać im rację. Tyle...
      • Gość: ,m Re: A to Polska właśnie IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 07:32
        Czesi nas lubią?
        Bez przesady, może ci "Czesi" na Morawach albo na Śląsku, ale ci prawdziwi to
        nie.
        • Gość: mumu Re: A to Polska właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:39
          Nie zmieniaj kierunku dyskusji... Rozmawiamy o indolencji Polaków w robieniu interesów, a nie o animozjach narodowościowych.
    • Gość: spocco Re: A to Polska właśnie IP: *.pro.lama.net.pl 31.10.05, 19:35
      Żenujący poziom felietonu ! Widze , że w młodości skrzywdził cię jakiś kibic
      Wisły ? No cóż ! Widocznie się należało ! Wracając do marnego wywodu
      zakompleksionego wariata ! Radze czasem odstawić jabcoka i chwilę trzeźwo
      pomyśleć ! Zobaczy Pan inną rzeczywistość !
    • Gość: Mik Re: A to Polska właśnie IP: *.acn.waw.pl 31.10.05, 23:16
      Policzcie lepiej, ilu było przez ten czas prezesów....
    • Gość: chris*** szopka krakowska IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 01.11.05, 10:24
      no panowie, czas jaselek nadchodzi...
      mam nadzieje, ze heniek cos zdziala
    • Gość: ZBULWERSOWANY !!!! Re: A to Polska właśnie IP: *.range86-129.btcentralplus.com 01.11.05, 14:48
      CALA POLSKA LIGA NIE MYSLI , ZPRZEDAJA PILKARZY ZA GRANICE ZA GROSZE , BA ONI
      SAMI SIE PALA ZEBY LAWE GRZAC NA ZACHODZIE , ZANIM JESZCZE NA DOBRE NAUCZA SIE
      GRAC W PILKE !!!!!! Z TAKIM PODEJSCIEM , NIEDZIWNE , ZE BUDRZED KLUBOW POLSKICH
      JEST MARNY NAWET W POROWNANIU DO KLUBOW ZE WSCHODU !!!!
    • Gość: Lukasz Dyskobol Polska- DziałaczLand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:20
      Czy ktoś mi powie, czy w konceptualizacji świata jakiegokolwiek narodu
      europejskiego (nie licząc krajów trzeciego świata za wschodnią granicą) mieści
      się słowo -działacz?Jak słyszę słowo działacz, w kontekście sportowym, to szlag
      mnie trafia. Pokuszę się o charakterystykę. Działacz - z reguły wywodzący się z
      dawnej nomenklatury były aparatczyk, dla którego słowem kluczem
      jest "załatwić", "ustawić", "dogadać". Profesjonalizm to rzecz drugorzędna,
      liczą się własne wpływy, i własna kieszeń, choć oczywiście działacze pracują
      jak najbardziej społecznie. Działają w skostniałaych,nienaruszalnych
      strukturach,pod przykrywką znanych autorytetów z myślą szkoleniową rodem z lat
      60,70-tych (nie wiem dlaczego, ale jakoś synonimy mi same przychodzą do głowy -
      działacz - apostel, strejlau). Niewątpliwym atutem w pracy działacza
      (oczywiście dodatkowej i, jeszcze raz podkreślam - społecznej, są taleny
      oratorskie i znajomości. Znajomość języków obcych zupełnie
      niewskazana,właściwie zbędna, bo któż za granicą mógłby zrozumieć mechanizm
      funkcjonowania i działalności związków sportowych, zarządzanych przez polskich
      działaczy.Nie ma takich ekwiwalentów językowych.Można się uprzeć, że w FIVB też
      rządzi mafija strutkura Rubena Acosty, ale nie widzę sensu w oglądaniu się na
      innych. Czy w Polsce naprawdę nic nie da się zrobić dobrze i profesjonalnie?
      Ponoć słowo 'działacz' to powinno mieć pozytywne asocjacje, ale w kontekście
      sportowym niechybnie wzbudza poddenerwowanie. Panie Trenerze, drodzy
      szczypiorniści - ja nie mam złudzeń. Tak jak kiedyś pukając do drzwi dziekanatu
      stykałem się z wszechobecnym robieniem łaski i besztaniem za samą swoją
      obecność jako studenta-petenta, to mogę Wam powiedzieć tylko jedno - nie ma
      innej rady - tacy działacze muszą wymrzeć. Tylko wtedy coś się poprawi. Nie ma
      innej rady.
    • Gość: rusell chlopie odpiernicz sie wreszcie od Wisly IP: *.motorola.com 02.11.05, 09:25
      Ty naprawde nie lubisz naszego klubu, wiec sie odpierdziel. Legia miala przez
      prawie rok tymczasowego trenera z wiadomym efektem. Paradoksalnie szybkie
      decyzje - czasem pochopne i nietrafione - sa efektem tego ze Cupial nie ma
      klubu w dupie tylko naprawde chce cos zrobic. Idz i sie rozplacz bo Wejchert i
      Walter maja wasz klub w dupie!!!! Tez mi odnowa, zaplanowana na dwiescie lat
      naprzod.
      • Gość: mr hankey bo ambicja polskiego pilkarza IP: *.static.tiscali.nl 02.11.05, 12:27
        konczy sie na zachodniej furze i kilku blondynach na wiejskiej dyskotece :)
        yeah! I love sport :)
    • Gość: Robuś Zastanówcie się IP: *.echostar.pl 03.11.05, 12:04
      Kiedy Wisła gra dobrze piszecie że wreszcie profesjonalny klub jest w Polsce a
      Cupiał to super fachowiec, to samo zresztą o Drzymale i tej jego ekipie ale jak
      nie ma wyników to nagle ci ludzie to nieudacznicy i beztalencia. Ani Wisła ani
      Grodzisk nie miały i nie mają żadnej wizji rozwoju tylko kupować to Wisła albo
      sprzedawać to Grodzisk i zwalniać trenerów.
    • Gość: hohol Jaka Swiezosc ! IP: *.hyperion.pl / *.czeladz.msk.pl 03.11.05, 14:27
    • Gość: hohol Jaka Swiezosc ! IP: *.hyperion.pl / *.czeladz.msk.pl 03.11.05, 14:29
      I jaka oryginalnosc. Po co Gazeta zatrudnia nowego dziennikarza sportowego,
      jesli ma tak samo narzekac na wszystko co sie dzieje w Polsce dokladnie w taki
      sam sposob jak panowie Blonski i Bialonski ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka