Dodaj do ulubionych

Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci

IP: 85.134.138.* 15.03.06, 01:12
bez komentarza
Obserwuj wątek
    • Gość: Beauford Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.cpe.unwired.net.au 15.03.06, 01:26
      ten Petrescu to ladny prymityw, tak jak z ryja tak i z zachowania, po prostu
      prostaczek, naprawde nadaje sie do takiego klubu jak wisla, nikt lepszy by go
      nie chcial,
      • Gość: chicago cubs jak ja kocham pilke... ;( IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 15.03.06, 01:41
        • Gość: JasioJasio Re: jak ja kocham pilke... ;( IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 15.03.06, 02:18
          To nie piłka jest winna, alezwierzęta które powinny byc trzymane pod kluczem le
          z niewiadomych przyczyn są wpuszczane na stadiony. Z niewiadomych przyczyn też
          media nazywaja ich "pseudokibice". Nazywajmy rzeczy po imieniu, niezależnie czy
          będzie to ktoś z Krakowa, Warszawy, Szczecina czy Lubina.
          • Gość: Miodek You motherfucker znaczy:twoja matka jest z Krakowa IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 15.03.06, 07:37
            wiec o co te histerie?
            • Gość: hegemon® krakurweczek - buraki i wies tanczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:17
              bueheheheheh heehheeheh lac mi sie chce z tej choloty z krakowa

'kulturalnej stolicy polski' - kawal stulecia

bueheheheheh
              • Gość: Jpo Re: krakurweczek - buraki i wies tanczy IP: *.aster.pl 15.03.06, 10:15
                Jak widać w Warszawie też nie najlepiej pod tym względem...
              • Gość: R2D2 Re: krakurweczek - buraki i wies tanczy IP: *.agh.edu.pl 15.03.06, 10:34
                a ty pewnie z Ociupinek Wielkich? A w teatrze byles ostatnio w szkole?
                • Gość: m Re: krakurweczek - buraki i wies tanczy IP: *.chello.pl 15.03.06, 13:14
                  a ty studenciku z pszczyny czy innego tam miejsca, prawdziwy krakowiaczku nie
                  unos sie
              • Gość: kane jesteś żałosnym zakompleksionym IP: *.compower.pl 15.03.06, 11:23
                czymś
    • Gość: exthorn współczuje sędziemu IP: *.lodz.mm.pl 15.03.06, 02:19
      czy ktoś z dziennikarzy zdaje sobie sprawę jak kibiole Cracovii zareagują na ów
      pismo sędziego ?....
      • Gość: jas a ja współczuje czytelnikom GW IP: *.uniorg.de / 193.188.196.* 15.03.06, 11:47
        po derby drukujecie tytuly takich pismakow
    • Gość: JasioJasio Ale czad! IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 15.03.06, 02:49
      Prosze państwa o co kruszycie kopie? Kogoś opluli, rzucali czymś?
      Obejrzyjcie link i nie chodzi tu wcale o główny artykuł (choc dla mnie bardzo
      miły) ale zwróćcie uwagę na prawą strone nieco u góry: "Stadion kolejki"

No i?

Taaaak! PASY najlepsze!!!!!

Orange Ekstraklas i cała reszta ociipiała, że chce najlepszy stadion w Polsce
      zamykac? He he.
      • Gość: Jasio Re: Ale czad! IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 15.03.06, 02:50
        • Gość: JasioJasio Re: Ale czad! IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 15.03.06, 02:51
          Ups zapomniałem link wkleić:

pilka.interia.pl/news?inf=728024
        • Gość: pasy kutasy [...] IP: *.zax.pl / *.zax.pl 15.03.06, 02:52
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: soccer1doc Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.twcny.res.rr.com 15.03.06, 02:55
      Panie sedzio,
      Przykro mi,ze pana opluto.
      Nie powinno sie to zdarzyc na zadnym stadionie.
      Ale chyba moze pan przerwac mecz jesli"* przez cały mecz rzucano na boisko
      bryły lodu i kilkakrotnie trafiono nimi piłkarzy Wisły i sędziów;",czyz nie
      jest to Pana obowiazek?
      A trenera ,ktory,wg Pana "* wyzywał sędziego "You mother fucker" i "Fucking
      referee"." powinien Pan ukarac czerwona kartka.
      Kibice fatalni, to prawda, ale Pan chyba tez zaniedbal obowiazkow....
      • wet3 Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci 15.03.06, 04:01
        Chyba powinno by napisane: "po DERBACH" Krakowa, bo angielskie slowo "derby"
        uzywane w naszym kraju od ponad 50 lat uleglo spolszczeniu podobnie jak
        slowo "radio". Pamietam jak gazety pisaly o DERBACH juz w latach 50-tych.
        • Gość: obii Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.eranet.pl 15.03.06, 04:23
          wet3 napisał:

> Chyba powinno by napisane: "po DERBACH" Krakowa, bo angielskie slowo "derby"
          > uzywane w naszym kraju od ponad 50 lat uleglo spolszczeniu podobnie jak
          > slowo "radio". Pamietam jak gazety pisaly o DERBACH juz w latach 50-tych.

Odsyłam do słowników. Dopuszczalne jest zarówno odmienianie, jak i
          nieodmienianie rzeczownika "derby" (zresztą to samo dotyczy
          rzeczownika "radio").

Pozdrawiam,
          obii
          • Gość: pismak bredzisz kolego:-) IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 15.03.06, 10:29
            co do "derby" nie chce mi sie szukac i sie nie wypowiadam...
            moze rzeczywiscie nie mozna tego odmieniac...

natomiast radio czy studio są odmienne od lat

prof. Miodek nawet kiedys o tym w TV mowil...

nie słuchaj swojej babci w tych kwestiach:)

te slowa są odmienne od wielu lat

dziennikarz:)
            • Gość: obii Re: bredzisz kolego:-) IP: *.eranet.pl 16.03.06, 16:51
              Oj, pismaku, sam bredzisz. A raczej chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
              Oczywiście, że są odmienne. Ale _można_ ich nie odmieniać. Choć taka forma jest
              rzadziej spotykana, to jest _poprawna_. Nie słucham swojej babci (obie nie
              żyją), ale czytam słowniki PWN.

Nowy słownik języka polskiego, PWN, Warszawa 2002:

radio n I, Ms. - diu a. - dio (...)

studio n I, lm. D. - diów a. w lp ndm (...)

Nie wiem, czy wszystko rozumiesz, więc jeszcze wytłumaczę, że "a."
              znaczy "albo", "Ms." to Miejscownik, "D." - dopełniacz, "lp" - liczba
              pojedyńcza, a "ndm" - nieodmienne.

Pozdrawiam
      • Gość: JO Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:30
        Miły mądralo: trener nie otrzymuje czerwonych kartek i raczej nie jesteś
        bywalcem stadionów bo bredzisz jak książkowy i zakapciały mol.
        zapraszam na stadion i przerwij mecz jak poleci bryłka śniegu
    • Gość: Ja, Car Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.sympatico.ca 15.03.06, 05:11
      "Po derbach", nie "po derby". Poloski to taki pie,kny je,zyk, po co go psuc'?
    • Gość: Don King Open letter to Dan Petresku IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.03.06, 05:16
      Salut Dan

You've learned Polish habits very fast. Congratulations. Did you also start
      drinking Polish vodka?

Now seriously: Dan, you are a very good coach. Unfortunately, the management
      of Wisla ... need replacement NOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ja Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.toya.net.pl 15.03.06, 05:41
      Zamknac stadion na kilka miesiecy!
      • Gość: mati.pl Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 07:01
        typowe zachowanie w Krakowie, tylko tam jest tradycja nie wpuszczania na
        stadiony kibicow przyjezdnych i bluzganie na przeciwnika, nie majacego wsparcia
        ze strony swoich fanow. a noze i inne ostre fanty to norma...wielkie mi miasto,
        ktore to podobno jest kolebka kultury i jej polska stolica ... hehehe
        JEDNA JEST STOLICA I JEDEN KLUB : WARSZAWA I LEGIA...Legia Mistrz 2006 !!!! a wy
        sie kotlujcie w tym waszym krakowskim syfie ...
    • 1309alek Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci 15.03.06, 07:15
      Po ten cyrk powtarzajacy sie co roku.Dlaczego nie zlikwiduje sie takiej druzyny
      chuliganow jak Crakowia,przeciez to takie proste ,dlaczego kosztem zycia
      ludzkiego ktos nabija sobie kabze za bilety,dotacje itp., to sie musi
      skonczyc !!!!
    • Gość: tolek Zdarzyło się to w tak europejskim mieście IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:29
      • Gość: pjok sędzia, ciapa IP: *.aster.pl 15.03.06, 08:53
        Raport sędziego jest śmieszny. Przecież po pierwszym incydencie powinien
        przerwać zawody!
        Tłumaczenie też podejrzewam będzie proste: sędzia nie chciał spowodować wybuchu
        agresji gdyby przerwał mecz!
        Rozwiązanie?
        Proszę bardzo. Nie żaden zakaz stadionowy czy coś podobnego. Wszystkich chętnych
        bandytów obu drużyn wpuszczamy na stadion. Otaczamy go kordonem wojska żeby się
        nikt nie wydostał i czekamy cierpliwie aż się wszyscy pozabijają!

ps. Sędzia za nie przerwanie meczu powinien zostać odsunięty od prowadzenia
        meczów na kilka kolejek (za narażenie zdrowia i życia piłkarzy i trenerów). Ale
        znając PZPN to pewnie go pochwalą
        • Gość: jo Re: sędzia, ciapa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:34
          następny oszołom
    • Gość: oświęcimer Kraków-kulturalna stolica Polski ? ;) IP: *.ifj.edu.pl 15.03.06, 08:58
      tak to chyba leciało... ;) ?
    • Gość: hamerKSC Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.chello.pl 15.03.06, 09:04
      Sedziom sie nalezało...i plucie i blzugi...
    • Gość: Miodek Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:17
      You motherfukcer znaczy: kochasz swoją matke, A Fucking referee to nic innego
      jak wołacz O sędzia!, byłem na tym meczu w Świdniku i wszystko widziałem. A to
      co tu pisze to wyłącznie pomuwienia. Listkiewicz nad wszystkim panuje.
    • Gość: ronoki Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.fampa.clk.net / *.jgora.dialog.net.pl 15.03.06, 09:19
      bo polscy sedziowie to takie muchy plujki.ku.. i dziwki daja i biora.a placza
      ze nanich narud pluje.
    • Gość: czarek Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:14
      "kulturalna stolica Polski"?
    • Gość: Jasiu Śmietana Skandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:20
      To skandal isz trener Crakowii Denis Petresku żucał lodem we własnych kibicuw!!!
    • Gość: punkt Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:54
      Dla mnie sprawa prosta zamknąć stadion do końca rundy. Trzeba sie za budlo
      wkońcu wziąć a nie udawać że sie nic nie dzieje :/
    • Gość: ma Ktoś pisał ,że cracowia to klub inteligentów ? IP: *.citynet.pl 15.03.06, 11:05
      ?
    • Gość: zgrzyt Orangutan Bandyten Liga IP: *.acn.waw.pl 15.03.06, 11:50
      Orangutan Bandyten Liga
      • Gość: fuck fuck fuck u motherfucking rumunescu fucker go fuck your moma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 12:28
        into her fat,fucking,shitty ass - then u could try being fatherfucker
    • Gość: win Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 15.03.06, 12:36
      Te dwa krakowskie kluby powinny zostać rozwiazane i wykluczone z rozgrywek.
      • Gość: waldi Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci IP: *.strong / *.strong-pc.com 15.03.06, 12:54
        Ja bym rozwiązał to coś co jest nazywane Ligą i prezentuje zenująco niski poziom
        w stosunku do zarobków.
      • chris30 Re: Sędziowie po derby Krakowa: zostaliśmy opluci 15.03.06, 12:56
        A tobie, "win" co na glowe upadlo? Jaka jest odpowiedzialnosc za burdy na
        stadionie klubu gosci, ktorego kibicow tam nie wpuszczono? Czy po awanturze w
        Grodzisku po meczu z Legia zazadasz likwidacji Legii?
    • Gość: M Kraków trzeba leczyć! IP: *.chello.pl 15.03.06, 13:16
      KRAKÓW TRZEBA LECZYĆ!
    • Gość: bbb dlaczego nikt w PZPN nie mysli IP: *.autocom.pl 15.03.06, 13:21
      i wyznacza na taki mecz sądziego , który ewidentnie wydrukowawał wynik przeciew
      Cracovii zaledwie 4 mecze temu (Zagłębie)... A teraz kartkuje Cracovię przed
      meczem z Legią (nie zagrają najlepsi zawodnicy)... i teraz ma pretensję , ze
      ktoś tego sprzedawczyka opluł...?

I druga ważniejsza sprawa - dlaczego dzielni Policjanci dostają nagrody i
      pochwały, a dopuścili , zeby 4 przystanki od stadionu, banda z siekierami
      napadała na autobus, po tem druga banda z nożami ganiała tą pierwszą bandą po
      całych Dębnikach....? Te tysiące policjantów nikogo nie zauważyły? Przeciez
      wystarczyłby tam jeden patrol, który wezwałby posiłki... Ręce opadają. 10
      letnie dziecko lepiej by zoraganizowało zabezpieczenie miasta, niż osoba za to
      odpowiedzialna. (dymisja!!!!!!!)
    • o90 a wiec dlaczego u diabla nie przerwali meczu ? 15.03.06, 14:01
      dlaczego ?
    • Gość: Szary Jak zwierzęta. IP: *.interecho.com / *.interecho.com 15.03.06, 18:56
      Miejsce ich w klatce bądź za kratkami.
      • Gość: CRACOVIA K U R W A Re: Jak zwierzęta. IP: *.zax.pl / *.zax.pl 16.03.06, 01:30

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka