Dodaj do ulubionych

Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilot?

IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 04.06.06, 18:35
Ja wyjaśnię może kwestię złego nastroju Polaków - to jest dość oczywiste. Oni
zastanawiają się czy jest sens grać dla Polski. Oni zdali sobie sprawę z tego
podczas meczu w Chorzowie, że Polacy to jest zbieranina skrajnie
sfrustrowanych , chorych psychicznie ludzi. Cecha narodowa Polaków jest to że
potrafią wciągnąć w bagno każdego swojego rodaka , któremu cokolwiek może się
udać. "Kibice" usłyszeli że za wyjscie z grupy piłkarze dostaną do podziału
1mln $ i to wystarczyło żeby kibice piłkarzy znielubili. To jest bardzo
smutne , ale to nie jest przypadek ,że prawie wszyscy młodzi ludzie myślą nad
wyjazdem za granicę - powód jest ten sam od lat - bagno.
Obserwuj wątek
    • Gość: ui Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.acn.waw.pl 04.06.06, 19:10
      ee tam, ja tam kibicowałem kibicuję jak trzeba. Było wiadomo, że bezpośrednio po
      zgrupowaniu kondycyjnym wyglądać to nie będzie dobrze. Niestety do Chorzowa
      przyjechała zgraja buraków ze śląska
      • Gość: bimber Leci z nimi Janas IP: *.46.3.234.novuscom.net 04.06.06, 20:14
        ja tez kibicowalem jak trzeba, ale faktycznie na ok.500 mejli w wyborczej moze
        tylko ze 20 bylo pozytywnych i niezlosliwych.
        • Gość: PawełS Znów winni kibice??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.06, 17:17
          Żydzi, cykliści i masoni?
          Piłka nożna to prosta gra i kibice w wiekszości rozumieją co dzieje się na
          boisku. Więc jeśli tylu gwiżdże na Janasa (bo tak na prawdę to na Śląskim Janas
          dostał gwizdy) to chyba cos w tym jest.
          I nie chodzi o frustrowanie piłkarzy - bo ktoś im zazdrości 1 mln $. Chodzi o
          to, zeby nie robić kibiców w bambuko. A wiekszość tak się czuje - po powołaniu
          Mili i Rasiaka a nie powołaniu Dudka i Franka.
          • Gość: emenefix HAAALO Ze stadionu w Dortmundzie !!! IP: *.klik.net.pl / 83.18.7.* 05.06.06, 22:25
            polskaniemcy.blox.pl
            • Gość: Antystec stec - rasiak dziennikarstwa sportowego !!!!!!!!!! IP: *.spray.net.pl 06.06.06, 09:17
      • Gość: Earnest Pole Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.azory.net.pl 04.06.06, 23:17
        No no no! :)
        bez takich

półfinał co najmniej (pierwszy zwiastun to zwód Kosy - nie robił tak wczesniej)
      • Gość: mike Wyobraz sobie, ze bedac na Stadionie Slaskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 13:17
        zauwazylem, ze najwiekszymi burakami pod wzgledem kibicowania byli ludzie spoza Slaska (Zaglebie to nie Slask), a zwlaszcza z Warszawy. Buraku...
      • Gość: nordynek Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:25
        A skąd wiesz, że te buraki były tylko ze Śląska?
    • Gość: Bolek Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.sympatico.ca 04.06.06, 20:43
      krotko mowiac - zazdrosc to bardzo brzydka cecha!
      • Gość: df Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:47
        po części to prawda ze mają chandrę bo grają przed głupkowatymi kibicami ale
        prawda jest taka że najprawdopodobniej wiedzą że nic wielkiego na tym turnieju
        już nie ugrają. A Smolarek chyba pluje sobie w brodę że nie zdecydował się na
        grę dla holandii
        • Gość: jinx panie Stec ale o czym pan pisze? IP: 24.205.214.* 04.06.06, 21:14
          nie za bardzo sie polapalem. czy to o smutasach, czy o szamanach, czy o
          wizjonerach, o czym ten tekst panie Stec. prosze mi podpowiedziec. a moze to
          tekst o wszystkim czyli niczym.
          pozdrawiam.
          • Gość: Chudy Re: panie Stec ale o czym pan pisze? IP: *.aster.pl 04.06.06, 21:42
            To ja podpowiem w imieniu pana Steca. Artykuł pokazuje że mundial to cyrk na
            kółkach, inni mają jeszcze śmieszniejsze problemy niż my z Janasem. I mundialem
            trzeba się bawić, a nasi cierpią. Załapałeś?
            Mnie się podobalo.
          • Gość: Tindersticks Odpowiedz: Jak zwykle o niczym ! IP: *.net81-67-217.noos.fr 04.06.06, 22:29
            Felieton to trudna forma literacka o czym Stec przekona sie za jakies 30 lat
            gdy razem ze swoimi wnukami w zimowe wieczory przy kominku bedzie rzal z tego
            co teraz pisze.
            Ale w gruncie rzeczy to nie dziwi nic bo to jego pisanie o niczym jest takie
            jak cala gazetka po prostu nierzetelne i oparte na gdziestam wygrzebanych
            ploteczkach.
            Jak Stec kiedys napisze cos bez tych jego brukowych wynalazkow i bedzie sie to
            trzymalo kupy to mu pogratuluje ale jak na razie to cytuje:
            "Eriksson wzial do angielskiej kadry Walcotta , o ktorego talencie tylko mu sie
            obilo o uszy, bo zadnego meczu z jego udzialem nie widzial " a no widzial panie
            redaktorku , wczoraj rozmawialem z p.Wengerem z Arsenalu i powiedzial mi ze
            Eriksson juz od dwoch miesiecy obserwowal tego zawodnika ktory zreszta gral w
            reprezentacjach juniorskich.
            O trenerze Francuzow widze ze tez red. ma wiesci z "France football"
            przepraszam z jakiejs francuskiej "Gali" czy cos w tym stylu.
            Innych sensacji nie skomentuje bo byloby to tak dlugie jak ten
            nudny "papier" ,ktory pan red.wypocil.

• Gość: MarekD Re: Odpowiedz: Jak zwykle o niczym ! IP: 172.28.252.* 04.06.06, 23:47
              A z Maradoną też rozmawiałeś? Stał zaraz za Wengerem, też tam byłem. A co do
              Walcotta, to WSZYSTKIE angielskie gazety, nie tylko brukowce, pisały, że
              Eriksson go nie widział
              • Gość: Tindersticks Re: Odpowiedz: Jak zwykle o niczym ! IP: *.net81-67-217.noos.fr 05.06.06, 00:45
                To pewnie te WSZYSTKIE twoje gazety wiedza lepiej niz sam Eriksson.
                To nieszkodzi ,ze myslisz jak Stec ,mam nadzieje ze to nie boli...
                A co do Wengera to przykro mi ale sie mylisz...
                • Gość: Miziur Zobaczcie to !!!!!! IP: 80.50.108.* 05.06.06, 12:42
                  chlopcyzbielan.blox.pl jest to strona o amatorskiej druzynie chlopców którzy
                  chcą założyc klub pilkarski. Jeżeli jest jakaś osoba ze szczerymi chęciami
                  pomocy lub zainwestowania w drużynę prosimy o kontakt.
            • miroslaww Re: Do tinderstickera 04.06.06, 23:56
              fifaworldcup.yahoo.com/06/en/060525/1/6wmw.html
              Tu masz baranie link z oficjalnej strony MS, gdzie jest o astrologicznej manii
              domenecha, zresztą sprawa była bardzo głośna (nie wiem, czy francuska gala o
              tym pisała, ja tego nie czytam).
              Na forum łatwo rzucić oszczerstwo. Anonimowo, a mało kto zada sobie trud, zeby
              sprawic. Felieton jest OK, a ja z Wengerem też rozmawialem. Mowil, że ceni
              tindestickera jako wielkiego znawce futbolu. Podobno radzi się go przed co
              ważniejszymi meczami
              • Gość: Tindersticks do mmirslawa czy cos takiego IP: *.net81-67-217.noos.fr 05.06.06, 00:53
                Za barana daje ci barana.
                No jak juz FIFA pisze takie rzeczy to jest swieta prawda tyle tylko ze ja nie
                powiedzialem ze to nie prawda.
                Krotko mowiac bo juz puzno, mniej pie..a wiecej konkretow ,nawet w
                felietonach twojego Steca !
                Czlowieku! Wenger to taki sam czlowiek jak ty tzn NAPEWNO bardziej sympatyczny
                bo normalny.Co ty myslisz ze jak ktos jest slawny to nie rozmawia ze zwyklymi
                ludzmi.
              • Gość: zb Re: Do tinderstickera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:32
                i znowu komentarze do felietonu p. Steca pokazuja, ze jego tresc jest absolutnie
                prawdziwa: przepychanki, wyzwiska, udowadnianie, ze to JA mam racje. Wszystko
                powazne, nadete, przysmucajace. Tfu. Gombrowicza poczytajcie. Troche dystansu,
                luzu, humoru. Grzesio Rasiak faktycznie jak wychodzi na boisko to niech popatrzy
                jak szumi dokola las. Las drewnianych kibicow ktorym korniki wlasnie wyjadaja
                ostatnie zwoje kory mozgowej. Od razu poczuje sie jak u siebie :-)
                I o to chodzi Panowie. Uczcie sie od Brazylijczykow. Albo od Barcy. Juz nawet
                nie gry w pilke, bo to moze za trudne ale radosci i beztroski. Jestesmy na
                Mundialu, gramy z Niemcami, jest sie z czego cieszyc. Naprawde.
            • Gość: Daliam Fawuke Eriksson obersowowal go od 3 miesiecy? IP: *.hsd1.tx.comcast.net 05.06.06, 06:33
              Ponizej podaje kawalek z artykulu w Guardian. Selekcjoner Anglii widzial
              Walcotta trzy razy na treningu i ogladnal video z jego meczow w drugoligowym
              Southampton (z przed roku) i reprezentacji mlodziezowej. Moim zdaniem redaktor
              Stec wcale sie nie mija z prawda. Bardziej naciagane jest wrecz Twoje
              stwierdzenie ze Eriksson "obserwowal go juz od dwoch miesiecy".

football.guardian.co.uk/worldcup2006/story/0,,1770755,00.html
              Eriksson all but chuckled over the limited evidence there is for turning to
              Walcott. He reckons that a trip to London Colney on Saturday was the third time
              he has watched the attacker train. "They played 11 v 11 on a half pitch,"
              Eriksson reported. "It's very good. You can see the technique in a small space."
              Apart from that he has contented himself with watching videos of Walcott at
              Southampton and with the England Under-19 team. The assistant manager Tord Grip
              took in a closed door match yesterday that was apparently just his third outing
              with Arsenal's reserves.
              • Gość: Tindersticks Re: Eriksson obersowowal go od 3 miesiecy? IP: *.net81-67-217.noos.fr 05.06.06, 09:40
                OK jeszcze raz
                Stec uwielbia podsmiewac sie z fachowcow i to u niego najbardziej razi .
                Erikssonowi "obilo sie o uszy" o tym ze jest taki chlopak co szybko biega i cos
                tam kopie i wzial go na MS , a Stec o tym wie najlepiej ,ze TAK WLASNIE BYLO !
                Decyzja Erikssona owszem bardzo zaskakujaca ale zapewne nieprzypadkowa i
                napisac ze mu " sie obilo o uszy " to trzeba byc wlasnie "fachowcem" Stecem.
                • Gość: Trendy Re: Eriksson obersowowal go od 3 miesiecy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.06, 09:59
                  Zabawne są te desperackie proby jednego frustrata, zeby znalezc "cos" na steca.
                  I jak powoli argumenty sie zmieniaja. Najpierw stec niby klamal o Domenechu -
                  okazalo sie, ze to prawda. Potem o Erikssonie - też prawde napisal. To teraz
                  już tylko "lubi sie nasmiewać". A przeciez od tego sa felietonisci!
                  Do pana sfrustrowanego: jakos bardziej wierze autorowi niż panu, a po tej
                  wymianie zdan to juz w ogole piec razy sie zastanowie, zanim uwierze w jakies
                  wytykanie bledow dziennikarzowi na forum.
                  A wielkim sukcesem steca jest to, ze wywoluje takie emocje.
                  • Gość: Tindersticks Re: Eriksson obersowowal go od 3 miesiecy? IP: *.net81-67-217.noos.fr 05.06.06, 10:51
                    No prosze kolejny nazywa mnie frustratem !
                    Niedlugo uwierze ze nim jestem !
                    Nie bede cie obrazal .
                    Forum jest po to zeby reagowac ,dyskutowac i dawac argumenty .
                    Ty nie zastanawiaj sie piec razy tylko przeczytaj sto razy co ja napisalem nie
                    pisze o pomylkach Steca tylko o bredniach tzn plotkach i malo istotnych
                    rzeczach o ktorych on pisze.
                    Rzeczy te sa tak istotne dla pilki noznej jak SAM STEC i jego pisanie .
                    A moje pisanie to tylko walka z glupota.
                    p.s.
                    zanim uzyjesz jakiegos "trudniejszego" slowa to sprawdz w slowniku ...
                    • Gość: kobe Re: Eriksson obersowowal go od 3 miesiecy? IP: *.neologic.pl 05.06.06, 11:32
                      Stec generalnie ma taki styl - jak Ty to nazywasz - pisze o malo istotnych rzeczach. Ja np. lubie czasem
                      poczytac o szamanach, fobiach Domenecha itp. czyli spojrzec na futbol z lekkim dystansem. i to cenie u
                      Steca a to, ze Tobie sie to nie podoba - Ziom - nie czytaj tego i tyla.
                      p.s. a Twoje zdanie cyt. "A moje pisanie to tylko walka z glupota" - bardzo odwazne...
                      • Gość: ja@ Jaki styl? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.06.06, 12:12
                        Ten lekki dystans o którym wspomniałeś to nie styl Steca. Stec to takie
                        przeciwieństwo Nikodema Dyzmy.Tamten się wygłupiał a wszyscy brali to na
                        poważnie. Stec próbuje pisać na poważnie a wszyscy myślą że to wygłupy.
                        A problem w tym, że ten człowiek nie ma pojęcia o piłce. Bo niby skąd? Dla niego
                        piłka nożna to takie ludziki w telewizorze co biegają po zielonym.I wydaje mu
                        się że wie już o tym wszystko.
                        To trochę tak, jak mój 10-o letni syn mówił ostatnio z przekonaniem że umie
                        prowadzić samochód. No bo co tam, on wszystko widział.Trzeba tylko poruszać
                        gałką od biegów, nacisnąć pedał i ruszać kierownicą. Zastanawiam się czy by go
                        nie przyjęli w "Wyborczej" jako eksperta od sportów motorowych.
                        • Gość: Tindersticks Bardzo dobre bo prawdziwe!Pozdrawiam! IP: *.net81-67-217.noos.fr 05.06.06, 13:47
                • Gość: Daliam Fawuke Nierzetelnosc autora? Bez przesady IP: *.hsd1.tx.comcast.net 07.06.06, 05:13
                  Przeciez wiadomo, ze czasami autor musi troche przesadzic zeby wyrazniej
                  przekazac swoja mysl (jest to o ile pamietam jakas forma literacka, moze nawet
                  swoja nazwe).

Kiedy pisze, ze "obilo mu sie o uszy", to kazdy wie (prawie kazdy), ze nie wzial
                  Walcotta bo tam przy piwie mu ktos napomknal o malolacie, ale prawda jest tez ze
                  i w meczu (prawdziwym meczu na zywo, zeby byc scislym) to jeszcze go nie widzial.

POdobnie mozna sie doczepic do prawie kazdego zdania z artykulu:

"Dokładał doń każdego przeciętniaka potrafiącego dwa razy z rzędu kopnąć piłkę
                  tą nogą, którą zamierzał"
                  Jak juz sie czepiac o nierzetelnosc to lepiej wybrac to zdanie. Bo przeciez
                  Janas na przyklad nie testowal mnie a przeciez jestem przecietny w pilce i nawet
                  kopne trzy razy z rzedu. Czyli prosze nieprawde Stec napisal juz w pierwszym zdaniu.

"więc gdyby Japończycy niespodziewanie jednak tytułu nie zdobyli, będzie[Zico]
                  się musiał z niedotrzymanego słowa dowcipnie wytłumaczyć."
                  Znowu popisy Steca, bo przeciez nie moze wiedziec, ze Zico BEDZIE sie musial
                  tlumaczyc, a jak juz to moze to zrobic z powazna mina zamiast dowcipkowac.

Daltego czytamy jego artykuly bo sa ciekawe, dowcipne i pelne sensu (w
                  wiekszosci przypadkow). Rzadko kiedy sie mija z prawda, a jak juz to w rzeczah
                  malo istotnych. Daj mu spokoj.
    • Gość: grgr zastanawiaja sie czy grac dla 6 mln IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 08:40
      Poniewaz podano juz wysokosc nagrod za zdobycie mistrzostwa swiata, polska
      druzyna zastanawia sie czy warto sie przemeczac dla tych 6 mln do podzialu
    • Gość: Jeronimo No zobaczymy jak... IP: *.crowley.pl 05.06.06, 10:14
      No zobaczymy jak będzie po pierwszym meczu. Mecz z Chorwacją nie był najgorszy,
      oby tylko na mistrzostwach chłopaki nie zapomnieli o co biega :-)
      • jorn Re: No zobaczymy jak... 05.06.06, 10:21
        >>nie zabrał na mundial bożyszczy tłumów Frankowskiego i Dudka, choć
        ogólnonarodowe referendum dałoby pewnie obu miejsce w drużynie dożywotnie.<<

Co do Franka, to się zgodzę, ale na Dudka na niniejszym i innych forach wylano
        masę pomyj, superbramkarzem stał się dla wielu dopiero po tym, jak nie został
        powołany do kadry na MŚ.
        • krwawabestia Re: No zobaczymy jak... 05.06.06, 10:33
          jezeli chodzi o dudka to nikt powazny nie zarzuca janasowi ze go nie zabrał ale
          franka mu nie wybacze - mecz z chorwacja pokazał jak dobre były powołania
          jezeli chodzi o atak
    • krwawabestia a moze rasiak mila czy brozek 05.06.06, 10:20
      to wielcy szamani? i nawet jak nie graja moga odpprawic czary z ławki ?
    • Gość: Picard The Fall IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:32
      Janas to taki polski Mark E Smith z The Fall , wtajemniczenie wiedzą o co
      chodzi.
    • Gość: krem stawiam wniosek przesunięcia kolegi Steca IP: *.toya.net.pl 05.06.06, 10:35
      do działu kulturalnego. po pierwsze - spełni w ten sposób swoje dawne marzenie. po drugie dostanie więcej pieniędzy. - jeszcze więcej, bo już dostaje sporo. po trzecie, co jest też ważne - przestanie pisać o piłce nożnej.
      • Gość: Tindersticks Krem! Serdecznie cie pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net81-67-217.noos.fr 05.06.06, 10:55
        • Gość: krem Wzajemnie :) IP: *.toya.net.pl 05.06.06, 11:05
          .
      • Gość: symono Re: stawiam wniosek przesunięcia kolegi Steca IP: 82.139.177.* 06.06.06, 21:17
        W końcu mądre i do rzeczy słowa o panu Stecu. Zal, że nie umie pisać i zgadzam
        się na przesunięcie towarzysza Speca jak najdalej od piłki nożnej i wogóle
        dobrze by bylo by go odsunąc jak najdalej od klawiatury. Tak byłoby dla niego
        lepiej i dla czytacza szeroko pojętego. Dziękuję
    • Gość: janusz Nigdy więcej meczów w Chorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:43
      To była jakaś pomyłka Ci kibice. W Wawie zawsze jest super atmosfera.
      • Gość: ... Re: Nigdy więcej meczów w Chorzowie IP: 62.89.76.* 05.06.06, 10:58
        Szczególnie na starówce:)))))))))))))))))))po meczu już lepiej nic nie pisz!!
        • Gość: mk Re: Nigdy więcej meczów w Chorzowie IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:44
          a dlaczego w Warszawie, a nie we Wronkach?
          W Warszawie atmosfera może i jest, ale jaki tam jest stadion?
          Kurnik.
          Tam siedzą tylko miejscowi, bo dla innych brakuje biletów, a dopingiem zajmuje
          się jeden sektor.
          Zbudujcie tam sobie w końcu stadion choćby na 40 000 i zobaczycie, że już grupa
          szalikowców niewiele wskura.
    • Gość: nigga Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: 212.160.172.* 05.06.06, 10:46
      Pan Stec to grafoman i kabotyn, do tego dyletant.
    • psycholognistykutas Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo 05.06.06, 11:25
      Forza Rasiaaak!!! Mam dosyć tego opluwania. Niech na mundial jadą prawdziwi
      hools i ultrasi i niech nawalą po ryjach tych niewydarzonych gnojków zza
      klawiatur i wąsatych pikników wiedzionych bezmyślnym odruchem tępego stada. Za
      wygwizdanie reprezentanta Polski strzał w ryj, od razu i bez ostrzeżenia. Taka
      powinna być kara. Pajace won ze stadionów!!!
      • Gość: bua Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 13:26
        brawo psycholognistykutas swiete slowa
    • Gość: marcy Panie Stec, uprzejmie informuje, żeś Pan grafoman. IP: 62.233.204.* 05.06.06, 11:35
      Rozumiem, ze tekst sportowy mało zaobowiązujacy, ale taki "luzacki" styl
      razi swoja pretensjonalnościa, zwłaszcza, gdy jest aż tak nieudolny. Porażka.

Prosze pisać prosto, rzeczowo, starajac sie jak najjaśniej oddać myśli. Dopiero
      opanowawszy tę czynność można próbować zabaw z tekstem i językiem.

Może warto poćwiczyć z fachowcem? Niestety, same z siebie takie umiejetności
      nie przyjdą.
    • Gość: pemat stec, chorzów IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:05
      felieton steca jest ok. niestety wielu tutaj na forum ma kłopoty z czytaniem ze
      zrozumieniem.
      co do chorzowa - niestety nasi reprezentanci dostali to, na co zasłużyli -
      reakcja kibiców nie była taka dlatego, że to polska reprezentacja, ale dlatego,
      że grali jak dziady - bez zaangażowania i ambicji, a to wstyd tak grać z orłem
      na piersiach
      • Gość: Polski Kibic Re: stec, chorzów IP: *.planters.net 05.06.06, 13:38
        "Gość portalu: pemat napisał(a):
        > co do chorzowa - niestety nasi reprezentanci dostali to, na co zasłużyli -
        > reakcja kibiców nie była taka dlatego, że to polska reprezentacja, ale dlatego,
        > że grali jak dziady - bez zaangażowania i ambicji, a to wstyd tak grać z orłem
        > na piersiach"

Oni byli bardzo nie wyrozumiani(glupcy) jak i ty. Przeczesz to byl mecz
        sprawdianowy, po ciezkim treningu w Szwajcarii. Duh.... Idioto!

• Gość: mk Re: stec, chorzów IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:50
          a kto to wtedy wiedział, że ich nogi bolały????????
          Zwłaszcza, że inne reprezentacje grały już w tym czasie na pełnym gazie.
          Gdyby uczciwie ogłoszono, ze mecz może wyglądać tak jak wyglądał z przyczyn
          fizjologicznych, ludzie byliby wyrozumialsi, ale przyszłoby ich pewnie mniej i
          PZPN by sobie nie zarobił.
        • Gość: Ronson Re: stec, chorzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:54
          To po treningu już się nie da celnie podać?
          Jak to mówi mój kolega, gdyby w teatrze aktorzy zagrali swoje role tak jak
          Polacy w piłkę, to dostaliby pomidorami i kanapkami. Nie mówiąc o tym, że byłby
          powód do wywalenia ich z pracy.
          Kibic płaci za bilet i jego prywatne prawo jak wyraża emocje, a piłkarz ma grać.
          Wolę przegraną 19:0 ale przy pokazywaniu piłki na którą ich stać (nie więcej)
          niż wygrane takie jak z Wyspami Owczymi, gdzie żenada pchała żenadę...
    • Gość: robb Żadne 4-5-1 IP: 212.160.172.* 05.06.06, 12:08
      Ani tym bardziej 4-3-3.
      Graliśmy 4-6, bo Żurawski akurat wolał grać w pomocy. Jest to innowacja na
      miarę ekip Luksemburga czy Andory, które takie ustawienie od lat praktykują.
      Przy dużej dozie szczęścia można tak od czasu do czasu wygrać mecz ...
    • apologeta Chorwacja wystawiła drugi skład. Pierwszym... 05.06.06, 12:34
      ...rozjechaliby nas tak jak by chcieli. Nie mamy czego szukac na mundialu. Mam
      nadzieję, że porażki będą na tyle niewielkie, że nie trzeba będzie się zbyt
      mocno wstydzić.
    • Gość: Pilka N. Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:40
      Dodal bym drugi milion gdyby wyszli z grupy. Ale z Mr.J. to niemozliwe.
      Glupszy od niego byl i jest tylko ten popapraniec genetyczny J.G.(Argentyna 78)
    • Gość: szaman przepowiednia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:43
      polfinał czechy-polska i brazylia argentyna.
    • Gość: Wojtko Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 05.06.06, 13:01
      Co za bezdennie glupi artykul, ten stec to juz komplente zero. Janas
      wizjonerem? Janas ma koncepcje? Jakiekolwiek logiczne wytlumaczenie dla jego
      posuniec jest niemozliwe, to co on mowi sie kupy nie trzyma, a stec mowi, ze on
      ma wizje. Porownanie janasa z ericksonem to juz smiech na sali. A Croucha z
      rasiakiem to juz kompletny brak umyslu - przeciez Crouch byl wysmiewany, ale
      zaczal strzelac bramki, a Rasiak nie zaczal, to chyba zasadnicza roznica.
      System z jednym napastnikiem to przeciez porazka janasa, powolywal czterech
      napastnikow ponoc lepszych od frankowskiego i z nich teraz zaden nie gra - to
      cos chyba mowi! Porazka.
      • Gość: kasia Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.chello.pl 05.06.06, 13:16
        cytuję Steca: "W końcu afrykańskie reprezentacje też jakąś sensację mają szansę wywołać, a wtedy zasługi czarowników na pewno nie zostaną przemilczane i dowiemy się, kto grał nieuczciwie, osłabiając rywali
        nieprzepisowymi klątwami. Podejrzani już są, drużyna Wybrzeża Kości Słoniowej pobiła nawet w latach 90. niechlubny rekord, zabierając na mistrzostwa kontynentu 150 speców od tzw. dżudżu." no strasznie dowcipne! zwlaszcza w Polsce, gdzie "nasi" szamani odpłatnie "swięcą" samochody, państwo utrzymuje tzw. kapelanów, np. w armii. i to wszystko w "światłej" gazecie wyborczej! ale jaja. :)
      • Gość: bua Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 13:37
        wojtko a moze orientujesz sie ile bramek rasiak strzela od paru sezonow a
        chamionship coca cola bo jak gral w derby to regularnie zdobywal w okolicach 15
        na sezon nie wiem ile strzelil w tym sezonie dla siwetych ale podpisali z nim
        kontrakt na 4 latka to chyba potrafi ta pilke kopac fakt faktem w reprezentacji
        malo strzela ale ja w niego wierze i bede mu dopingowal zeby zaczal wreszcie
        strzelac a z tego co ja sie orientuje frankowski ktory gra w tej samej lidze co
        rasiak nie zdobyl tam jeszce ani jednej bramki wnioski sam sobie wyciagnij
        p.s. za franka tez trzymam kciuki zeby forme odzyskal
      • Gość: Adam Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.inet.toronto.ca / *.toronto.ca 05.06.06, 18:12
        Co za glupoty piszesz Wojtko? ze Crouch zaczal strzelac bramki a Rasiak nie.
        Przeciez Rasiak strzelil 4 amatorskiej druzynie w Szwajcarii i 2 Wyspom Owczym.
        A Jamajka od Wysp Owczych wcale nie jest duzo lepsza.
        • Gość: Wojtko Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 05.06.06, 21:51
          Przypomne ci tylko, ze Rasiak, ten wielki pilkarz, z kolumbia zagral druga
          polowe, z Chorwacja wszedl w 90 minucie i prawdopodobnie podobne ma szanse na
          gre na Mistorzostwach. Crouch tymczasem, po meczu z Jamajka (strzelil trzy
          bramki a mial udzial w dwoch kolejnych), w meczu z Paragwajem gra od pierwszej
          minuty i spowodowal ze nikt juz tam nie lamentuje nieobecnosci Rooneyem.
          Czy myslisz, ze jakby Zurawski doznal kontuzji to tego samego dokonalby Rasiak?
          I jeszcze jedno, Jamajka to jednak cos duzo wiecej niz Wyspy Owcze i jakis
          amatorski zespol niemiecki, spojrz na ranking Fify i na fakt, ze Jamjka brala
          udzial w mistrzostwach swiata (1998?).
      • Gość: lllll ej, przeciez jedyne rekordy jakie bil Crouch w tym IP: *.centertel.pl 06.06.06, 19:56
        sezonie to ilosc minut na boisku bez gola. Jednak, tak jak i Rasiak, zawsze
        cieszyl sie duzym uznaniem u trenerow (a kibicow nie).
    • Gość: kasia_fanka co z kapelanami? IP: *.chello.pl 05.06.06, 13:04
      autor robi sobie jaja z innych kultur: "W końcu afrykańskie reprezentacje też jakąś sensację mają szansę wywołać, a wtedy zasługi czarowników na pewno nie zostaną przemilczane i dowiemy się, kto grał nieuczciwie, osłabiając rywali nieprzepisowymi klątwami. Podejrzani już są, drużyna Wybrzeża Kości Słoniowej pobiła nawet w latach 90. niechlubny rekord, zabierając na mistrzostwa kontynentu 150 speców od tzw. dżudżu." ha ha hi hi. panie stec, a co z polskimi kapelanami? też pana śmieszą te czary mary? może pan o tym coś bąknie? :)
      • Gość: Sceptyk Z G..NA bata nie ukręcisz. Janas też nie da rady. IP: 195.136.151.* 05.06.06, 13:38
        Nasze "gwiazdy" jak zwykle wrócą jak niepyszne. A potem beda tlumaczenia.
        Zwalnianie trenera. Wszyscy beda winni tylko nie piłkarze i działacze.
    • kdrzewicz Dalcie mu pracowac... 05.06.06, 13:19
      ... zostawcie Janasa w spokoju - rozliczy sie go po MS.
      Nie robcie wrogiej roboty - jak Niemcy Klinsmanowi - a moze wam na tym zalezy...
    • Gość: pawson Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.eranet.pl 05.06.06, 14:04
      Pogląd, który reprezentuje Kramnik to wg mnie znaczne uproszczenie.
      To prawda w Chorzowie nasi kibice zachowali się jak "wiochmeni", którzy nie
      rozumieją, że nie zawsze będzie kolorowo. Kibic Polak powinien mimo wszystko
      zawsze wspierać Orły, bo w końcu Polska należy do elity 32 najlepszych drużyn
      świata.
      Myślę, że Chorzów nie jest miejscem gdzie powinna grać kadra i to jest główny
      powód. Na usprawiedliwienie "kibiców" należy dodać, że przegrana po walce to
      nie to samo co gra z żenującym brakiem zaangażowania do tego w kabaretowym
      stylu.
      Na mundialu na pewno będzie wspaniały doping polskich kibiców.

• Gość: mk Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:55
        a gdzie jak nie w Chorzowie?
        W kurniku na łazienkowskiej moim zdaniem nie wypada grać reprezentacji dużego
        państwa.
        • Gość: mk Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:57
          P.S.
          Uczciwie byłoby gdyby PZPN powiedział, że piłkarze są na etapie przygotowań, że
          mecz może być brzydki i wpuścił kibiców na mecz za darmo.
    • Gość: California Re: Rafał Stec: Przepraszam, czy leci z nimi pilo IP: *.telepacific.net 05.06.06, 21:55
      Fajny artykul, brawo...z wyobraznia.
      Trudno grac dla narodu ktory nie wierzy w siebie. Ale ten narod duzo przezyl.
      Trzeba byc cierpliwym...taka historia ma korzenie.
      Ale pare wygranych moze to zmienic (tymczasowo...a moze i malutki krok do
      przodu).
      Ale trzeba wierzyc w swojich...to nie tylko chodzi o honor, to nawet i zdrowe i
      potrzebne. Trzeba zyc z wyobraznia i wiara.
      Ale co nas nie zabije, nas wzmocni.
      Przyjdzie i tez nasz czas...
      Polska gora!
      Polacy w CALIFORNI kibicuja Polsce na calego...i zawsze...
    • Gość: ssslate Co to było? Reklama mundialu w Cyfrowym Polscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:56
      JW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka