Dodaj do ulubionych

Ebi Smolarek-dziekuje !

09.06.06, 23:19
Najlepszy na boisku,o dwie klasy lepszy od reszty naszych zawodnikow z pola.
Obserwuj wątek
    • Gość: bywalec... Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.microchip.net.pl 09.06.06, 23:20
      Ja również...
    • Gość: czujka Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:21
      Brawa również dla Bąka i dla Jelenia choć krótko grali. Powiedzcie mi jeszcze czemu my "łapiemty wiatr w żagle" w 89 minucie?????????????
      • Gość: lotam Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:23
        Bąka to widziałem od początku :P
      • wlk.brytania Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 09.06.06, 23:24
        Bak nie gral ani krotko,ani dobrze.
        Najgorszy na placu Szymkowiak.Najzalosniejszy Kosowski.Jop zawsze do tylu i z
        dusza na ramieniu.
        • borbali Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 11.06.06, 12:02
          Jop to zawodnik bez głowy i bez główki.Na 5 walk o górną piłkę 4 przegrywa w
          tym 3 razy fauluje.
        • borbali Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 11.06.06, 12:04
          Z opinią o Bąku nie zgadzam się.Po Smolarku to najlepszy polski zawodnik w tym
          meczu.
      • Gość: Hanys Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.telpol.net.pl 09.06.06, 23:37
        Wielkie dzięki dla Smolarka reszcie goroli mówimy nie przychodźcie na mecz na
        śląski my zawsze mamy rację Polska dla Polaków Śląsk dla Ślązaków
    • Gość: WeeGee Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:22
      Ebi wymiata... normalnie jak w reklamie szajsunga!
    • Gość: wat Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 09.06.06, 23:33
      no, super ten Smolarek
      a ile on strzałow na bramke oddal, no no...
    • krwawabestia Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 09.06.06, 23:34
      a dla mnie to wielka pomyłka ze on gra jako napastnik
      • Gość: bokaj Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:41
        jedyny ambitny sportowiec w naszej drużycie.
        dzięki Ebi!
        • krwawabestia Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 10.06.06, 00:02
          w piłce noznej nie chodzi o bieganie tylko o strzelanie bramek
    • jaskierr Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 09.06.06, 23:42
      Zgadzam się. ja również dziękuje.
      • pacio Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 09.06.06, 23:43
        tak gra się w piłkę
        dzięki
        • blue_fire Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 10.06.06, 00:24
          Smolarek był ewidentnie najlepszy na boisku! Szkoda, że tak często musiał się
          wracać, zeby wspierać obronę, tracił tylko energię. Należało go pozostawić
          na "czubie", może uszczeliłby coś z tych prostopoadłych podań, do których
          Żurwaskiemu nie chciało się biec!

EBI DZIĘKUJĘ! JESTEŚ NIEZIEMISKI! OBY TAK DALEJ!

P.S. Dziękujemy, ze grasz w orzełkiem na sercu, bo równie dobrze, mógłbyś
          występować w pomarańczowym trykocie...DZIĘKUJEMY!!!!!!!
    • wlk.brytania Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 09.06.06, 23:45
      Bardzo dobry byl rowniez Artur Boruc,choc pewnie kolega pjuk mial
      jasnowidzenie - gdyby bronil Kuszczak to wygralibysmy 1-0(po golu Tomka
      oczywiscie)
      • pjuk wlk.brytania nie pozwalaj sobie za duzo !!!!!!! 10.06.06, 04:13
        i nie imputuj tekstow ktorych nie jestem autorem (tj."gdyby bronil Kuszczak to
        wygralibysmy 1-0").

Chcesz poznac moej zdanie ?

Gdyby bronil Kuszczak(po wczesniejszych 45 min z Ekwadorem)wowczas zapewne do
        przerwy byloby 0:0 i zupelnie inne nastroje wraz ze wznowieniem gry (rewizja
        taktyki w przerwie meczu).

Przeanalizujmy.

24 min gol Tenorio. Staly fragment gry - wrzut z autu na wysokosci pola
        karnego, jak wiesz nie obowiazuje regula o spalonym. KAZDY klasowy bramkarz
        wychodzi na przedpole, asekuruje go w bramce cofniety obronca. Przy takiej
        wrzutce i odgrywaniu glowa jak zademonstrowali Ekwadorczycy dobrze ustawiony
        bramkarz bez trudu zgrania pilke zasiegiem swoich ramion.

Tak gra Tomek Kuszczak i tak na mundialu beda grali wszyscy klasowi bramkarze.
        Ospaly i ociezaly Boruc tego NIE potrafi. On jest ze starej szkoly
        Kazimierskiego, warowania na linii bramkowej(np. vide "szmata" Kazimierskiego z
        meczu kwalifikacyjnego z Grecja w Zabrzu w 1985.)

To ze Boruc wylapie jakas pilke to zaden powod do ekstazy. To jest rutyna.
        Setki takich interwencji bedzie na mundialu. We wspolczesnym dynamicznym
        futbolu przed bramkarzem stawia sie jednak o wiele wiecej wymagan niz tylko gra
        na linii bramkowej - a tego Boruc juz nie potrafi.

Czekam jak Boruca obnaza Niemcy, z ktorych ty sie tak nasmiewasz w innym wpisie
        na tym forum, co gorzej lamana niegramatyczna angielszczyzna.

Aha,moje spostrzezenia o braku komunikacji Boruca z obroncami przy pierwszym
        utraconym golu potwierdzil komentarz Garetha Southgate (n.nowy trener Boro)
        prowadzacego transmisje w brytyjskiej ITV.

----------------
        P.S. wlk.brytania - Obraziles mnie w kolejnym swoim wpisie. Ostatni raz wiec ci
        merytorycznie odpowiadam. Amator z ciebie. Nie wart aby wdawac sie z nim w
        jakiklowiek dyskurs. Over and out.
        • wlk.brytania To Ty sobie pozwalasz... 10.06.06, 11:52
          Twoje zarzuty wzgledem Boruca sa odzwierciedleniem Twojego obiektywizmu a
          wlasciwie jego braku.Zajales wygodna pozycje krytykujacego tych ktorzy graja,bo
          przeciez Twoj ulubieniec jest lepszy niegrajac.Jestes tak wyraznie
          niesprawiedliwy w ocenach,ze wlasciwie bylem pewien ze wyskoczysz ze swoimi
          rewelacjami i po tym meczu.
          Staram sie w calej tej sytuacji zachowac zdrowy rozsadek i nie byc zlosliwym w
          stosunku do Tomka Kuszczaka.Wiem,ze znizyl bym sie do Twojego poziomu
          przypuszczajac na niego nagonke rowna Twojej w kierunku Artura Boruca.Dopoki
          nie puszczaja mi nerwy nie robie tego.
          Apropos bledu Kazimierskiego sprzed dwudziestu lat.
          Autorem najwiekszego bramkarskiego blamazu Polski od czasu jej pierwszego meczu
          miedzypanstwowego jest Twoj faworyt i nie kto inny,wiec nie sie kompromituj!
          • borbali Re: To Ty sobie pozwalasz... 11.06.06, 12:14
            O Borucu i Kuszczaku powiem tyle,że to wszystko co wyłapał Boruc w meczu z
            Kostaryką to zapewne wyłapali by wszyscy polscy bramkarze do II ligi włącznie.
            Niektórzy z nich jak Kuszczak i młody legionista złapaliby zapewne pierwszego
            gola.
    • zablokowany Ebi Smolarek-dziekuje ! 09.06.06, 23:47
      To nie jest Twoja wina, że nie umiesz grać z Żurawskim. Ebi trzymaj się. Jesteś
      jedynym zawodnikiem tej drużyny do którego nie można mieć pretensji. Ja do
      Ciebie nie mam żadnych pretensji.
      • Gość: nov Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.pasztet / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:48
        ebi, wyjdziesz za mnie? ;-)
      • Gość: fanka Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:52
        Smolarek był najlepszy.Szkoda mi ciebie bo naprawde walczyłes jak lew , szkoda
        ze tylko ty .Przecz z Janasem ciołke!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: janek kos Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:00
      Smolarek DZIEKI WIELKIE!! Jako jedyny walczyłeś!! Brawo!! I czemu sie dziwimy ze Klose i Podolski grają w niemczech??Błagam Ebi zostan z nami!! :P
      • Gość: Kasia Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:29
        Wielki respect !
        Tylko nie daj się stłamsić temu prymitywowi, który tam robi za polskiego
        trenera!
    • Gość: anka Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:26
      zdecydowanie najlepszy na boisku... jedyny ktory sie staral i probowal cos
      zrobic... DZIEKUJEMY:)))
    • Gość: &POD bo nie zastosowal sie do zalecen Janasa IP: *.nsw.bigpond.net.au 10.06.06, 05:01
      to wrecz rzucalo sie w oczy
      • Gość: kama Re: bo nie zastosowal sie do zalecen Janasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:55
        Ebi!
        wiem, że trudno ci uwierzyć, jako facetowi nie mieszkającemu w Polsce - ale ten gostek, co go wybrali na trenera, to nie jest bajmądrzejszy w te klocki. on jest trenerem narodowej reprezentacji nie dlatego, że się na tym zna, ale dlatego, że ma kumpla, co dzieli stołki.
        nie zrażaj się! przyjdą po nim może normalniejsi - i wtedy będziesz grał w lepszym towarzystwie.
        jestes boski! dzięki że dla nas tak cudownie grasz!!
        dzięki!!
    • Gość: Luke z USA Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.ded.ameritech.net 10.06.06, 23:45
      Ok napisalem po angielsku to zaraz zablokowali :-D

Ok po polsku:
      Dziekuje panu, Mr Smolarek, za bardzo dobra, waleczna gre. Widzialem ze pan sie
      staral, jako chyba jedyny w druzynie.

Rzycze szczescia w dalszej karierze i blagam, nie dostan kontuzji w tych
      mistrzostwach, nie warto!
    • catriona Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 11.06.06, 00:47
      Dzieki za wszystko, Ebi! Fantastyczny jestes!
      • Gość: ebika Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 19:41
        Ebi! Strzelisz trzy gole Niemcom!!!!!
    • Gość: walić piłkę nożną Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 01:23
      Przecież te patałachy grają jak 4 liga. Ludzie obudźcie się!!!! co ma do tego
      trener i cała reszta, zawsze było źle i będzie niech się wezmą za grę w szachy a
      nie w piłkę
    • Gość: kayenne1 Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.06.06, 03:36
      i ja tez dziekuje za to jak gral i ile dał z siebie
    • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 10:14
      Gdy trochę emocje opadają to tak sobie myślę, że to nie sam Janas jest winny,
      że kwestia nie jest tylko w błędnym ustawieniu zespołu. Wydaje mi się, że jest
      jakaś ciągłość w postawie piłkarzy od późnych lat 80-tych. Rzecz jest w
      mentalności, w pokomunistycznym myśleniu; jakiś taki minimalizm tych ludzi.
      Myślenie na zasadzie "awansowaliśmy do MŚ i klawo jest, starczy nam tego
      dobrego, jedziemy na te mistrzostwa na wycieczkę jako nagroda za awans. A forsę
      to my trzepiemy sobie w klubach i tak wogóle to po co tutaj ryzykować kontuzje,
      do Realu czy Barcy i tak mnie nie wezmą". Podsumowując, wydaje mi się, że
      większość naszych piłkarzy jest po prostu mentalnie małymi ludźmi, bez
      jakiejkolwiek ambicji. Moim zdaniem prym tu wiodą "starzy wyjadacze",
      narzucający reszcie zespołu swoją chorą postawę. Niektórzy z nich pamiętają
      poprzednie nieudane mistrzostwa: Bąk, Żewłakow, Żurawski itp. Żeby coś na serio
      zmienić należałoby rozbić cały ten chory układ (wspomniał też o tym W.
      Smolarek) i zacząć budowę repry od "0" z nowym trenerem, wymieniając kompletnie
      większość składu, szczególnie zwracając uwagę na mentalność i motywacje
      piłkarza. Co on chce osiągnąć? Czy wogóle chce on coś osiągnąć ? Do tego bardzo
      by się przydał jakiś dobry trener z zagranicy, który byłby pozbawiony tych
      pokomunistycznych "naleciałości" i byłby bardzo konkretny, byłby nastawiony na
      konkretne wyniki, a nie na "wycieczki" i "jakoś to będzie". Może należałoby
      wziąć przykład z siatkówki..?
    • borbali Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! 11.06.06, 12:25
      Nie kwestionuję,że po Smolarku widać było duże zaangażowanie i spore
      umiejętności. Nie zgadzam się jednak z opiniami,że on jeden grał z poświeceniem
      i zaangażowaniem.Bąk,Żewłakow,Sobolewski i Krzynówek również grali z dużym
      zaangażowaniem lecz niestety nie wystarczało umiejętności.Dotyczy to zwłaszcza
      Krzynówka,ktory nie powinien grać w tym meczu.On nie potrafi nawet prawidłowo
      kopnąć w stojącą piłkę!!!.
    • Gość: lechu Ludzie przetańcie pitolić bzdury! Smolarek grał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 12:28
      przeciętnie! I co z tego, że był czasami dłużej przy piłce niż inni, skoro był
      ogrywany przez Ekwadorczyków, jak chłopczyk z boika, a jego słynne kiwki
      najlepiej mu wychodziły w kierunku własnej bramki. Już kiedyś mieliśmy taki
      pseudotalent, mianowicie Terlecki zwany inaczej jeźdźcem bez głowy, wpatrzonym
      w piłkę przy dryblingach, a nie w stronę wychodzących na pozycję zawodników!
      • borbali Re: Ludzie przetańcie pitolić bzdury! Smolarek gr 11.06.06, 12:37
        Nie można tak wszystko i wszystkich potępiać do końca.Aby pójść do przodu
        trzeba mieć nadzieję.Nie jest prawdą,że Smolarek również jak inni grał
        beznadziejnie,a wszyscy zawodnicy olewali mecz.Tak nie było.Wielu znich
        wykazało dużo ambicji i spore umiejętności.
        Trzeba rozliczyć PZPN,trenerów kadry i kilku zawodników oraz zacząć skutecznie
        działać.
    • Gość: Starszy Re: Ebi Smolarek-dziekuje ! IP: *.range86-134.btcentralplus.com 11.06.06, 13:45
      Smolarek jest utalentowany...ale my tez mamy mocny sklad....

s11.bitefight.pl/c.php?uid=23207
      Powinien byc w naszej druzynie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka