Gość: ugh_ps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:53 Dla mnie to żałosne, bo od czego w końcu jest selekcjoner- jak nie od zadbania o m.in. "mentalne" przygotowanie zawodników. Co nie zmienia mojej fatalnej opinii o naszych reprezentantach :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radzik Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:53 Ale nowomowa.... aż głupio czytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolA Pamietajmy od kogo i w jakim stanie Janas przejął IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 06.07.06, 23:35 kadrę. Przecież to tez piłkarz więc niech Piechniczki i inne Wójciki-pijaki nie mącą bo nic lepszego by sami nie napisali. Janas powinien oczywiście zamówić taki raport u jakiegos dziennikarskiego polejwody i byłoby cacy. Winien jest pzpn-owski układ z Listkiewiczem na czele a Piechniczek w tym układzie ma swoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -------------- --- Janas tez mentalnie byl cienki ------- IP: *.206.100.208.1dial.com 07.07.06, 03:47 Janas mentalnie tez byl nieprzygotowany, wiec jak taki przyklad szedl z gory to co oczekiwac od pilkarzy ? Trener, niepewny, nerwowy, unikajacy wypowiedzi, zawsze jakis skryty, tajemniczy a do tego obrazliwy. Trza speca od tych spraw mentalnych aby zadbal nie tylko o pilkarzy ale tez o trenera. A Listkewicz musi odejsc ! Dosc tego syfu w polskiej pilce i balaganu w PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz a tez sie przestraszylem kiedy zobaczylem na lawce IP: *.cable.mindspring.com 07.07.06, 06:01 Janasa - kupke strachu w meczu z Ekwadorem, a co dopiero pilkarze? Odpowiedz Link Zgłoś
sadusx Niech mi to ktos przelozy na polski 07.07.06, 09:51 Realizacja treści treningowych w zakresie taktyki (tylko pięć jednostek treningowych) wykazała daleko niezadawalające rezultaty w obszarze organizacji gry zarówno w defensywie, jak i ofensywie. Był to wyraźny krok w tył w stosunku do gry drużyny w meczach eliminacyjnych. Można powiedzieć, że powstała wręcz konieczność ponownego nauczania (nie doskonalenia!!!) praktycznie wszystkich elementów taktyki gry (...)." Ku.wa twoja faszystiwska mac nic nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Niech mi to ktos przelozy na polski IP: *.host.net 07.07.06, 15:58 > > Ku.wa twoja faszystiwska mac nic nie rozumiem To do szkoly. Na lekcje polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian chlopie postaw sie w sytauacji Janasa IP: *.chello.pl 07.07.06, 09:31 miał druzyne a tu nikt nie porzygotowany ,a wszyscy w Polsce chce wyjsc z grupy to co miał udawac ze jest super forma w ten sposób chciał przekazac ze jest zle ja juz to widzialem po jego minie na zgrupowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz widzisz, tyle tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 12:42 że to ON sobie tę drużynę wybrał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Druzyna z eliminacji jako tako sama sie zlozyla IP: 203.194.48.* 07.07.06, 13:18 mimo ,ze JANAS BEZ PRZERWY IM PRZESZKADZAL I ROZWALAL TE DRUZYNE.POWOLANIA NA MUNDIAL zniszczyly przede wszystkim atmosfere w druzynie, zapanowal pesymizm,zniknela wiara w zwyciestwo.Komedie, ktore ten PACAN ODWALAL Z TAKIMI NIEDOJDAMI JAK MILA CZY RASIAK,mialy zly wplyw na kuczowych zawodnikow zespolu, wprowadzaly niepewnosc i zachwialy wiare w mozliwosci druzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
sadusx Re: Pamietajmy od kogo i w jakim stanie Janas prz 07.07.06, 09:49 Gość portalu: kolA napisał(a): > kadrę. Przecież to tez piłkarz więc niech Piechniczki i inne Wójciki-pijaki nie > mącą bo nic lepszego by sami nie napisali. No i nie zapominajmy w jakim stanie Janas kadre zostawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwona kartka a myślałem, że to dadzą w Wysokich Obcasach :)))) IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 07.07.06, 06:16 tam by to pasowało... ------- "Jest jeden komentator, który nie jest w stanie wymówić poprawnie nazwiska Schweinsteiger i Metzelder. Czy to jest jakaś chińszczyzna, żeby sobie tym nie poradzić?" /prof. Jan Miodek - językoznawca/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Okres czasu? IP: 217.17.45.* 07.07.06, 08:48 No niestety - "okres czasu"... Czego innego można się po tym "sztabie" spodziewać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Rdakcjo Gazecye Wyborczej IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 07.07.06, 10:32 Zdzwiliscie mnie swoja ankieta, gdy przeczytalem pytanie z checial chcialem zaglosowac a tam znalazła sie odpowiedz stwiajaca teze, ze przegralismy przez brak Dudka. A oprocz tych zwalajacych wine na trenera nie ma odpowiedzi w ktorej nawieksza wine za blamaz na mundialu wzieli by piłkarze. Tego sie nie zobaczy w telewizji, ale dzienikarze GW na stadionie napewno to widzieli. Beznadzieja gre: Zurawskiego, ktory odbebnił mecze na stojąco. Krzynowka, ktory ledwo dobiegał do wykonywania rzutow roznych, a jedny rajd to taki dwu metrowy. Szymkowiaka, stycznego i tracacego prawie kazda piłke. To byli liderzy w eliminacjach i mieli byc liderami na mundialu. To oni zawiedli najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej IP: *.host.net 07.07.06, 15:57 Nie popisuj sie. Janas wyslawia sie lepiej niz 90% trenerow. I pewnie lepiej od Ciebie. A jak masz problemy z przelknieciem zdania bez lacinskich przerywnikow to spadaj pod budke z piwem (jesli jeszcze taka znajdziesz). Gość portalu: Radzik napisał(a): > Ale nowomowa.... aż głupio czytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Raport Janasa już dostępny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:03 Odrazu zaznaczam że ja nie jestem autorem tego tekstu a jedynie cytuje jego treść:) "RAPORT JANASA". 1. Selekcja Kadry - powołałem najlepszych zawodników, jakich ma Polska w tym momencie. Dowodem na to jest Bosacki, który został bohaterem naszej ekipy. Inni zawodnicy, którzy się wyróżnili to: Mila - ani razu się nie przewrócił, Kosowski - wreszcie wpuścił koszulkę w spodnie, Giza i Gancarczyk - będący dobrymi duchami naszej ekipy i Grzesiu Rasiak - przez 10 min skutecznie wprowadzał chaos w szeregach rywali i naszej linii napadu, z czego mogła paść bramka. 2. Bank Informacji - swoich rywali mieliśmy rozpracowanych doskonale. Potwierdziło się na 100%, że Ekwadoru nie można lekceważyć, Kostaryka to najsłabszy zespół w naszej grupie, a Niemcy to gospodarze tej imprezy. 3. Przygotowania fizyczne - przygotowani byliśmy świetnie. Potwierdzało się to przez pierwsze 15 minut każdego meczu. 4. Zamknięte treningi - ukrywanie przed rywalami naszej siły, a zwłaszcza rozgrywanie stałych fragmentów gry miało sens, gdyż 100% bramek na tych mistrzostwach zdobyliśmy właśnie po stałych fragmentach. 5. Analiza i taktyka - moja taktyka sprawdziła się doskonale. Nagłą zmianą systemu tuż przed mistrzostwami, pozornie dziwnymi roszadami w składzie, wystawianiem pomocników do napadu, a napastników do pomocy - wprawiłem w zakłopotanie naszych rywali. Zarzucając mi, że zbyt defensywnie ustawiałem zespół z jednym tylko napastnikiem odpowiem, że ja to widziałem inaczej. Mieliśmy po 3, 4 napastników w składzie i dziwię się, że nie strzeliliśmy bramek w pierwszych dwóch meczach. Chłopaki perfekcyjnie realizowali moje założenia, fakt, że nie grali na swoich pozycjach, ale zakładana wymienność pozycji potwierdziła się w wygranym w dobrym stylu meczu z Kostaryką, gdzie bramki zdobywał obrońca. Przecież tak się teraz gra na świecie. Jedyne, czego żałuję, to że od początku nie wystawiłem Żurawskiego w obronie, Bąka w napadzie, Boruca na skrzydle a Kosowskiego na bramce. 6. Motywacja i podejście mentalne - uważam, że dobrze zmotywowałem chłopaków, co było widać po odwadze, z jaką wychodzili na boisko i śpiewali hymn, po ich wybieganiu, chęci do gry, nie odpuszczaniu rywalowi w żadnym momencie. To nieprawda, że osłabiłem zespół mentalnie nie zabierając zawodników z charakterem i niepokornych, bo nie lubię sprzeciwu i się denerwuję, gdy ktoś ma inne zdanie ode mnie. 7. Wspólpraca z mediami - być może współpraca nie była idealna, ale ileż można odpowiadać na te same pytania. Przecież wszystko było widać gołym okiem. Nieprawda, że przerywałem dziennikarzom w połowie wypowiedzi, byłem po prostu błyskotliwy, bo wiedziałem, o co chcą spytać. A nawet, jeśli nie wiedziałem, to przypuszczałem. Nieprawda, że się peszę, irytuję i wściekam, gdy zadają niewygodne pytania o skład i taktykę na mecz. Nie robię tego z dwóch powodów: po pierwsze nie będę zdradzał prasie całego świata naszej taktyki i koncepcji, po drugie: wymyślam ją 15 min przed ogłoszeniem składu na mecz. Na zakończenie tego punktu dodam, że bardzo zależało mi na dobrym wizerunku medialnym, czego dowodem wysyłanie na konferencje prasowe zawodników rezerwowych, fizjologa oraz naszego sympatycznego kucharza. Uważam, że nie mam sobie nic do zarzucenia i nie popełniłem błędów w przygotowaniach do mistrzostw świata. Z czystym sumieniem, pokornie i z nadzieją, że zostanie wydana obiektywna ocena mojej pracy, czekam na decyzję Zarządu Komisarycznego PZPN a zwłaszcza mojego przyjaciela Michała Listkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
rodosek jutro z janasa będzie się śmiala cała Polska! 06.07.06, 23:37 co on nawypisywał!! powołał najlepszych piłkarzy czego dowodem jest że Mila się nie przewrócił hahaha albo - mieliśmny bardzo dobry bank informacji, bo wiedzieliśmy ze niemcy to..gospodarze ja pie..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBBA Re: Raport Janasa już dostępny! IP: *.planters.net 07.07.06, 00:42 Gość portalu: kazio napisał(a): > Odrazu zaznaczam że ja nie jestem autorem tego tekstu a jedynie cytuje jego > treść:) > > "RAPORT JANASA". Kapitalne to, lezac na podlodze w bolu od smiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBBA Re: Raport Janasa już dostępny! IP: *.planters.net 07.07.06, 00:44 Odrazu zaznaczam że ja nie jestem autorem tego tekstu a jedynie cytuje jego treść:) "RAPORT JANASA". You have made my day... Thanks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha --- najlepszy numer 2 ---- IP: *.206.100.208.1dial.com 07.07.06, 03:50 mi sie najbardziej podobal ten fragment: 2. Bank Informacji - swoich rywali mieliśmy rozpracowanych doskonale. Potwierdziło się na 100%, że Ekwadoru nie można lekceważyć, Kostaryka to najsłabszy zespół w naszej grupie, a Niemcy to gospodarze tej imprezy. hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: --- najlepszy numer 2 ---- IP: *.cable.mindspring.com 07.07.06, 06:09 powaznie chcialbym zobaczyc ten prawdziwy raport... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: --- najlepszy numer 2 ---- IP: *.cable.mindspring.com 07.07.06, 06:11 ...ale dopiero wtedy peknalbym ze smiechu, wiec Listkiewicz w swojej wspanialomyslnosci zatroszczy sie o jego nieujawnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris*** Re: Raport Janasa już dostępny! IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 07.07.06, 09:01 kazio, super! niezle sie usmialem! Odpowiedz Link Zgłoś
rodosek po co wogóle ten raport? 06.07.06, 23:33 toż to kompletna bzdura! co niby ten raport zmieni? że bedziemy zwalać winę z jednego na drugiego z drugiego na trzeciego itd. aż w końcu okaże się ze najbardziej winni są...ekwadorczycy, bo dali nam solidnego łupnia a przecież mieli przegrać :) pisanie jakis raportów jest bez sensu - zobaczcie jak robią to w innych krajach, np. serbii, iranie, tunezji, kostaryce - sprawa jasna - drużyna nie wychodzi z grupy - trener podaje się do dymisji, nikt się nie bawi w jakies raporty srorty duporty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubba Re: Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej IP: *.planters.net 07.07.06, 00:21 Z pewnoscia, teraz to tylko zawodnikow wina.... a kto ich wybral? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceloth Bełkot idiotów IP: *.icpnet.pl 07.07.06, 00:26 dla idiotów z pzpn-u. ot, polska myśl szkoleniowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro kogo to w końcu obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 00:27 co Janas ma do powiedzenia to już było widać. Jego własne komentarze do jego wypowiedzi działaniem chyba już nic nie zmienią, poza wzrostem zamętu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schweiger Re: kogo to w końcu obchodzi IP: *.pools.arcor-ip.net 07.07.06, 00:38 Ale macie tam niezly bajzel.Co ten wasz drob wodny tam wyczynia.Caly swiat sie z was smieje.Ja ,mimo ze lewakow nie lubie , od razu ,z sympatii , ze tak prosto sprowokowaly ten tandem kaczy i jego swite , zaabonowalem te jednodniowke z Niemiec.Brawo ,piszaca pani. Tak te ich glupote wyciagnac na swiatlo dzienne.Hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBBA Re: kogo to w końcu obchodzi IP: *.planters.net 07.07.06, 00:53 Gość portalu: Schweiger napisał(a):"Ale macie tam niezly bajzel." No i co "chcacy byc kims kim nie mozesz byc" wytarles lzy od placzu... i szukasz slowa sympatia... Szukaj w slowniku jest tam pomniedzy slowami shit i syfilis. You piece of chicken shit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schweiger [...] IP: *.pools.arcor-ip.net 07.07.06, 01:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yesterek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 01:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schweiger Re: kogo to w końcu obchodzi IP: *.pools.arcor-ip.net 07.07.06, 01:13 Juz mi ktos to raz napisal.A kto on zacz , ten schuja? Nick ciekawy , niewatpliwie.Ale wrocmy do kaczylandu.Jak sie tam u was musza madrzy ludzie czerwienic za tych dwoch debilow.Nie wiadomo ,ktory z nich jest wiekszym w tej malosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch elvisa presle Ale za to fajnie Wlosi twoim Niemcom doje..li IP: *.zoominternet.net 07.07.06, 05:06 Fajnie Wlosi dojeba..li twoim Niemiaszkom za to !!! Dwa gole w ostatnich dwoch minutach !! Moi sasiedzi sa Wlochami. Cieszyli sie jak dzieci !!! Ja tez !!! A juz sie Niemiaszki na Weltmeisterschaft oblizywali ... Ale za wysokie progi. Ledwo, ledwo z kiepska przygotowana przez Janasa Polska wygrali. Tez ledwo w ostatnich minutach. Do tej pory nie sa w stanie uwierzyc jak kiepsciutcy byli sadzac po lekturze niemieckich cajtungow. Za to Wlosi spisali sie na medal. Co za niemiecki burdel tam ! Trener mieszka w Kalifornii, dwoch Slazakow i Turek w ataku ! Cyrk na kolkach. Dopiero musial Deutschland sie zalewac lzami ... Ale pochowali swoje flagi, podwineli ogony pod siebie, i poszli plakac zu Hause. Au, Au, Auuuuuu, jaka radosc !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Ale za to fajnie Wlosi twoim Niemcom doje..li IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.07.06, 07:36 Hehe, dobre. Niemiecki Troll przestał szczekać :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipsee Re: kogo to w końcu obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 09:33 ty szfajger,ty mówisz po polsku.pewnies taki sam jak ten klose i podolski co tafno nnje był f ocziżnie....hę.I tak miesiąc po mundialu okaże sie że ta grupa tajemniczych fizjologów z hameryki serwowała szwabieszkom jakies tajemne drakstery i wyjdzie na to że klose to naćpan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paski Re: kogo to w końcu obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:11 Schweiger, nie wspomnę o waszej "seksownej" Angeli i innych urodziwych kobietach, szczególnie feministkach z partii Fischera... wy to się musicie dopiero czerwienić. nic dziwnego że przyrost naturalny jest ujemny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polar To jest nędzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 02:39 imitacja schujii - tamten był chociaż czasem zabawny. Ten Pan Sch. to prymitywny Troll, nic więcej, a wszyscy wiemy jak z takmi walczyć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noik fatalna wydolnosc!! a co gadali przed mundialem!! IP: 141.117.77.* 07.07.06, 01:10 ze 4.2m/sec itp...taaaa, rzeczywiscie tak bylo..4.2m/sec..przez dwie minuty gry;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: fatalna wydolnosc!! a co gadali przed mundial IP: *.era.pl 07.07.06, 10:55 4.2m/sec to 100m w 23 sekundy. Tyle to i ja biegam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noik no nie musisz go wyzywac!!! ale fakt ze sie nabral IP: 141.117.77.* 07.07.06, 01:14 ..;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałek Re: Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej IP: *.c151.petrotel.pl 07.07.06, 01:47 Za burte z nimi! _____________ KIBICE - serwis informatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Brednia Gadasz panie Janas IP: *.student.uni-kassel.de 07.07.06, 02:37 pan janas stacza sie na dno... szkoda gadac janas nie ejst treneren reprezentacji (wybral zawodnikow a pozniej gada ze oni nie byli dobrze przygotowani, w eliminacjachprzygotowywali ich trenerzy klubowi i oni wiedzieli jak to zrobic a biedny pan janasik nie umial - szkoda a taki ladny byl w eliminacjach...) Janas musi odejsc... na emeryture.. juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Europa Wschodnia IP: *.hsd1.nj.comcast.net 07.07.06, 02:50 Serbia, Chorwacja, Ukraina a nawet Czechy (po 2 zwyciestwach nad Norwegia w barazach)przeszly w sposob imponujacy eliminacje MS. W tej kategorii i nie tylko ze wzgledow geograficznych rowniez znalazla sie Polska. W porownaniu do Francji ,ktora pocila sie do konca, dla Polski faza gropowa to byl przyjemny spacerek - podobnie jak cztery lata wczesniej. Wiec zo sie do q--wy nedzy stalo miedzy jesienia 2005 a wiosna 2006? I dotyczy to nie tylko Polski! Serbia stracila bramki (i punkty) w fazie eleminacyjnej jedynie w konfrontacji z Hiszpania. Na MS z sama Argentyna przegrali 6:0. Moze Polska i inne kraje regionu powinny zatrudniac innych trenerow do eliminacji a jeszcze innych na turnieje. Moze Janas powinien wyleciec zaraz po 1:2 w Manchester? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noik trzeba wreszcie zrozumiec ze to co bylo w eliminac IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.07.06, 03:35 w eliminacjach...to historia...a Mundial, to kompletnie inna bajka....gdzie tylko profesjonalne!!! druzyny wiedza 'jak to sie gra', tzn turniej gdzie po 7 meczach mozna byc Mistrzem Swiata...; po 1wszym meczu(jesli sie go przegra) praktycznie trzeba wygrac 2gi zeby wyjsc z grupy--jest to krotki turniej na ktory trzeba byc ..odpowiednio przygotowanym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: trzeba wreszcie zrozumiec ze to co bylo w eli IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.07.06, 07:39 A poza tym - w grupie eliminacyjnej mieliśmy takie "potęgi" jak Azerbejdżan, Walia czy Irlandia płn. Rzeczywiście zacne i mocarne to reprezentacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic 12 Szczerze aż do bólu IP: 134.146.212.* 07.07.06, 07:58 dla nietórych to śmieszne, ale własnie taka jest polska piłka nożna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolfuss Re: Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej IP: *.chello.pl 07.07.06, 03:09 Jak od czego?? O zebrania zawodników i zabrania swojej głodowej pensji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezowy Re: Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej IP: *.nat.rsk.pl 07.07.06, 03:41 "(zbyt wysoki poziom motywacji wyraźnie widoczny w pierwszym meczu)." Czy może ktoś mnie oświecić???....bom gupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_kibic_ Teraz juz wiemy dlaczego trener Janas, sztab IP: *.user.start.ca 07.07.06, 04:06 szkoleniowy, dzialacze z PZPN ukrywali polskich pilkarzy przed dziennikarzami, kibicow, fotoreporterow aby oni nie zobaczyli jak pilkarze kadry sa w fatalnej dyspozycji i kompletnie nie przygotowani do mistrzostw swiata. Moze trener z PZPN - em mysleli ze moze z jakims cudem uda im sie wyjsc z grupy jak podczas eliminacji do mistrzostw swiata gdzie mieli slabych przeciwnikow nie liczac reprezentacji Anglii. Ciekawe czy cztery lata temu po mistrzostwach swiata w Korei i Japonii po niepowodzeniach polskich pilkarzy trener Engel byl tak dlugo zwalniany? Wtedy prezes Listkiewicz nie bronil trenera Engela, od razu zapowiedzial zmiane trenera kadry. Moze jakis uklad jest miedzy prezesem z PZPN - u Listkiewiczem a trenerem Janasem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Teraz juz wiemy dlaczego trener Janas, sztab IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 07.07.06, 05:45 4 lata przygotowan do jednego meczu z Ekwadorem i zupelna klapa przyczyna mentalna niewydolnosc zawodnikow i trenera Klilo zPZPN-u czy myslicie ze kibice to bezmozgowce podobne do was przepusciliscie nasze pieniadze zawiedliscie nasze zaufanie konieczne jest skonczyc z wami raz na zawsze mamy nadzieje w Marcienkowiczu a ON moze liczyc na nasze poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Teraz juz wiemy dlaczego trener Janas, sztab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 07:48 Co do Marcinkiewicza, to wypowiadaj się w swoim imieniu, bo nie wszyscy na PiS- uarowców głosowali! Jeżeli chodzi o raport to dlaczego nie ma wnim przyczyn tak słabej dyspozycji zawodników. Dlaczego np. Seweryn Gancarczyk w meczu z Litwą był obok Dudka najlepszym zawodnikiem a po dwóch tygodniach pod "fachową" opieką Janasa był tak słaby, że nie zagrał na mundialu ani minuty? Dlaczego Żurawski i Szymkowiak - zawodnicy, którzy grali regularnie w swoich klubach i byli wyróżniającymi się - po treningach z Janasem formę zgubili kompletnie? Janas powinien być wezwany na sejmową komisję d/s. sportu i odpowiedzieć na te i wiele innych pytań. Taki raport, jak przedstawił, nadaje sę do kosza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekwador Re: Teraz juz wiemy dlaczego trener Janas, sztab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 08:37 Marcinkiewicz już swoje zrobił - zresztą ciekawe co za półgłówek wpuścił go do szatni piłkarzy p r z e d meczem, kiedy zawodnicy powinni się przygotowywać do gry - czym udowodnił, że g... zna się na sporcie (czyli tak jak na wszystkim innym). Odpowiedz Link Zgłoś
carton Żałosne tłumaczenie 07.07.06, 07:15 Głupie tłumaczenie, brednie. Ogólnie żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: jutro z janasa będzie się śmiala cała Polska! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.07.06, 07:19 Ale z ciebie prostak. Takie teksty to sobie zachowaj na podworko gowniarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.07.06, 07:48 W tym co janas napisal wynika tylko jasno ze nie mial pojecia jak przygotowac kondycyjnie i taktycznie zawodnikow do mistrzostw, a w efekcie kogo wybrac do skladu. Wiec na jaka cholere byla zmiana taktyki za piec dwunasta i zgrupowanie w Szwajcarii. Mam nadzieje ze nastepnym razem ( o ile bedzie)przed mistrzostwami znajdziesie sie trener ktory doprowadzi tych grajkow do poziomu urzytecznosci. A grajki na zgrupowaniach nie beda jezdzily na rybki tylko zapie..ly w pocie czola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sslate Czego oczekiwać po kimś kto sie nie umie wysłowić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 08:30 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
nuvolari4 Re: Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej 07.07.06, 08:37 I ten facet dostawał 400 tys rocznie ? Za co się pytam ? BEZRADNOŚĆ widać na każdym kroku i krycie żałosnego stanu drużyny oraz swoich błędów, popełnianych jeden za drugim.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan To są kpiny... IP: *.egb.pl 07.07.06, 08:50 Po prostu zajechani fizycznie zawodnicy bez jakiejkolwiek sensownej taktyki nie wiedzieli co mają robic na boisku, z Niemcami to była sportowa złość i tradycja pojedynków polsko- niemieckich .Wniosek najbardziej to pogubił się Janas wystepując pierwszy raz jako trener na takiej wielkiej imprezie dobierając sobie rodzine i kolegów również onieśmialonych tak wielka impreza doprowadzili do takiego a nie innego wyniku bo grupę mieliśmy naprawde najsłabszą .cały swiat wychodzi z założenia że mistrzostwa to impreza gdzie prym wiedzie doświadczenie i rutyna w połączeniu z młodoscia i talentem i nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris*** Re: Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 07.07.06, 09:08 kogo ten raport interesuje?! ja juz zapomnialem o janasie i czekam na beenhakkera, albo dauma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: howardjee@go2.pl Brak zaufania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 09:11 Trudno mieć pretensje do Janasa o przygotowanie fizyczne piłkarzy do mistrzostw.To niestety prawda,że nasi piłkarze nie dostosowali się do wytycznych przed mundialem.Z drugiej strony Janas narzeka,że nie miał kim zastąpić piłkarzy w słabej dyspozycji.Nie jest to dziwne zważywszy na fakt,że zabrał na mundial piłkarzy,którzy w klubach siedzieli na ławce.Ale to akurat nie jest najważniejsze.Jego największym błędem było zepsucie atmosfery w reprezentacji nie zabraniem na mistrostwa piłkarzy,którzy na to zasłużyli swoją grą w eliminacjach.Widać gołym okiem,że brakowało w obronie Kłosa i porozumienia tej formacji z bramkarzem.Nie mieliśmy również żądła w przodzie,nie licząc kłującego swoim porożem Jelenia.Piłkarze stracili zaufanie do swojego bossa.Nie tylko tym,że nie wziął prawie szkieletu drużyny ,która wywalczyła awans,ale także formą ich odstawienia.Jak można grać dla takiego człowieka?Jak można go słuchać przed meczem i zbroić sie na przeciwnika? Selekcjoner przede wszystkim powinien mieć posłuch,a tego zapewne brakowało nie tylko dlatego,że Janas nie potrafi się wysłowić,ale także,a może przede wszystkim dlatego ,że zawiódł ich jako człowiek.Zaden raport nie odda tego co było wewnątrz.Domyślam się,że gdy dymisja Janasa ujawni się oficjalnie piłkarze zaczną mówić,a wtedy boss prawdopodobnie zaszyje sie w swojej posiadłosci pod Wronklami na dłuższą chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 09:14 jak sie chleje wóde na okrągło to samemu ma sie problemy z mentalnością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~plonk Re: Raport Janasa jutro w Gazecie Wyborczej IP: *.com / 80.50.170.* 07.07.06, 09:20 Żenada i obłuda. Jak zwykle to samo, chcieliśmy dobrze, a wyszło jak zwykle...ehhh Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś