Dodaj do ulubionych

Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współprac...

IP: 194.46.43.* 20.11.06, 16:23
A Polacy i tak najmadrzejsi...
Obserwuj wątek
    • miraclees Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współprac... 20.11.06, 16:24
      "Jerzy Engel:
      Nigdy nie byłem przeciwny trenerowi Beenhakkerowi. Jako środowisko trenerskie
      byliśmy jedynie przeciwni sprowadzaniu do Polski szkoleniowców zagranicznych."

Logika p.J.E. mnie poraza... a nizej probuje sie wykrecic mowiac ze "tylko o
      kluby" mu chodzi...
      • Gość: marcy Talaga rocks!!! IP: 62.233.204.* 20.11.06, 16:36
        == W dalszej części rozmów Jerzy Talaga przygotował wnioski szkoleniowe z
        obserwacji rozgrywek ligowych.==

Dziękujemy koledze Taladze za cenne wnioski.
        Delegacje federacji ZSRR, CSRS i NRD czekają z zaproszeniami na kolejne
        konferencje przy bufecie.
        • pako19 Holender!! Porządny gość z Benhaakera mimno że 20.11.06, 19:51
          nie zapowiadał się...;P
          --------------------------
          allegro.pl/item143505876_poezja_z_samotnosc_w_sieci_tomik_d_kiersztejn.html

filatelista.blox.pl/html
          • robertw18 Czemu nie było czasu na zadawanie pytań? 20.11.06, 20:31
            "Potrzeba by czterech czy pięciu godzin by każdy mógł zadać swoje pytanie, a selekcjoner odpowiedzieć."
            Dlaczego nie znaleziono tego czasu?
            Pozdr.
            • Gość: kibic --- miejmy nadzieje ze sporo dobrego z tego bedzie IP: *.0.251.72.1dial.com 20.11.06, 23:16
              miejmy nadzieje ze sporo dobrego z tego bedzie i ze polskie druzyny wejdo do
              czolowki europejskiej.
              Juz sie slinie na mysl ze np. Legia czy Gornik, czy Wisla bedo grac z Realem
              czy Milanem.
              • Gość: ok Skorża? IP: *.216.146.194.generacja.pl 21.11.06, 20:43
                który pieprzył w Niemczech tłumacząć reprezentacje "zbyt wysokim poziomem
                motywacji"?
        • arius5 Facowcy z Niemiec i z Holandii ? 20.11.06, 22:03
          Ciekawe, dlaczego przedtem nikt nie wpadl na to, zeby organzowac spotknia i
          szkolenia z fachowcami z Europy.
          Pewnie nasi stwierdzili, ze nie maja czego sie uczyc.
    • Gość: muka! Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współprac.. IP: *.aster.pl 20.11.06, 16:28
      Gmoch jako "ekspert" w TV gada jak potłuczony, ale w kwestii beenhakkera to juz
      kolejny jego bardzo rozsądny głos. Czego nie można powiedzieć o reszcie tego
      buractwa. No a Leńczyk - jesli nie zatrzymały go jakieś poważne powody, o
      których nie wiemy - wyrasta na kandydata do tytułu buraka numer 1. Bo na razie
      ten tytuł dzielnie dzierży Wójcik.
      • Gość: McCuskey Re: Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współpr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 16:30
        Lenczyk wie już wszystko, nie musi się niczego uczyć. Dla niego to upokorzenie
        wysłuchiwać jakiegoś "mądrali". Następne upokorzenie przeżyje już w przyszłym
        roku w europejskich pucharach.
    • Gość: yak A leśne dziedki wiedzą swoje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 16:29
      Leon zawodowiec ratuje im posadki na kolejny rok. Nie było katastrofy, wiec
      jest wszystko ok. Status quo utrzymane.
    • Gość: hehe Re: Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współpr IP: *.aster.pl 20.11.06, 16:35
      czy Jerzy Talaga to ten od "trenuj, nie zwlekaj, piłkarska kadra czeka..??;-)"
      • Gość: fg Re: Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współpr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 16:39
        Engel ... buhahahaha... Już niedługo będziesz bronił rynku. Na Różyckiego.
        Przynajmniej żeś się przyznał o co chodzi oz twoimi dasami. Chodziło prosto
        rzecz ujmując o kasę czyli ten twój rynek.
        Ot i cał gadanina o dobru polskiej piłki w łeb wzięła
        • Gość: Wro Re: Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współpr IP: *.tvk-gaj.pl 20.11.06, 22:57
          No Engel teraz to do..szy ;/
          Wazniejszy rynek (czytaj: KORYTO) niz dobro polskiego futbolu?
          Ja pier...le !!!
          Nigdy Cie nie lubilem.
          Ale sie motasz w zeznaniach.
          ŻAłOŚĆ !!!
    • sirseb pzdr LB! 20.11.06, 16:39
      pzdr LB!
      klasa!
    • Gość: jacek A Lenczyk gdzie ? IP: 129.184.84.* 20.11.06, 16:56
      To skandal ze Lenczyk nie przyjechal na zebranie.
      Juz popadl w samouwielbienie.
      To byl jego psi obowiazek, powinien zostac za to ukarany.
    • Gość: zwi Re: Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współpr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:00
      Ku.. jak ten Engel coś powie to ręce opadają. Został działaczem i nabrał ich nawyków, takich z ciężkiej komuny. Pie..ć jakieś ogólniki rodem z Gomółki i trzymać się kurczowo posady. To jego nowe motto wśród leśnych dziadków.
    • Gość: parabola lotu Lenczyk - gdzie twoje usprawiedliwienie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:08
      Jeżeli Lenczyk nie przedstawił usprawiedliwienia od lekarza na piśmie, to
      powinien być dyscyplinarnie i finansowo ukarany. Reprezentacja to nie żarty i
      uczestnictwo w takim spotkaniu powinno być dla klubowych trenerów o b o w i ą z
      k o w e. Nie można bowiem być nadętym bucem, gdy chodzi o dobro polskiej piłki
      i reprezentacji, tym bardziej gdy fachowiec najwyższej kategorii, czyli Leo
      zgodził się tu pracować. Chore ambicje gnojków należy poskramiać. A swoją drogą
      ten Engel to jednak wyjątkowo bezczelny typ. Na szczęście młodzi trenerzy zdają
      się mieć coraz więcej rozumu i chcą sie jednak czegoś nauczyć, zamiast nadymać
      się jak te wszystkie stare pierdoły.
      • Gość: majrix Ty tego ćwoka ukarasz... IP: *.bsk.vectranet.pl 20.11.06, 17:24
        A on znowy zacznie podnosić larum że na Legii go nienawidzą...
    • Gość: niejestempalantem Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współprac.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:13
      Prowadzisz grę, kontrolujesz grę, wygrywasz. Proste jak drut. Polska myśl
      szkoleniowa nigdy by na to nie wpadła.
    • signal gdzie odnosili sukcesy polscy trenerzy ? 20.11.06, 17:21
      chyba nie w klubach zagranicznych ?
    • Gość: EZ ROLLER Re: Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współpr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:23
    • Gość: Albert Horn Re: Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współpr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:26
      Oldskulowcy przezyli szok ! Oni się zatrzymali na etapie "wyjazd" i "powrót,
      k..wa, powrót "
      zgadzam się z opinami że Lenczyk to buc jakich mało (zwłaszcza teraz jak
      ma "lydera"), podobnie jak reszta lesnych dziadkow, nadzieja w ludziach typu
      Michniewicz, Wdowczyk czy Skorża - przynajmniej chce im sie uczyć.
      • fernandorey Re: Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współpr 20.11.06, 17:30
        To jest taktyka : "broń boże nie grajcie w środku pola, bo wam zabiorą piłkę".
        A potem pieprzą że mamy dobrych piłkarzy, a Leo ich zmarnuje.
        Ech...
      • Gość: PKPfan Re: Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współpr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 23:04
        Wdowczyk??!! Człowieku Ty wiesz co Ty mówisz?? Przypomnij sobie w jaki sposób awansował z korupterem ups... koroną kielce... Pomyśl 2 razy zanim coś napiszesz, to taka moja mała rada. Pozdro
    • Gość: zgrzyt polscy trenerzy zawsze są najmądrzejsi "w gadaniu" IP: *.acn.waw.pl 20.11.06, 17:42
      polscy trenerzy zawsze są najmądrzejsi "w gadaniu"
    • Gość: walrus2 Szamani bronia swoje siedzibe ciemnoty... IP: *.abhsia.telus.net 20.11.06, 17:44
      Tak jak witch doctors w Afryce tak I Polscy trenerzy bronia swojego terenu a
      pacjenci im umieraja.Panie Engels ..najpierw sie nauczcie swjego zawodu potem
      ciagle douczajcie a na koncu broncie swojego podworka.Bo nasze zdrowie jako
      kibicow jest najwazniejsze.Bez nas nie bedzie was.
    • Gość: Bubba Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współprac.. IP: *.gulfaero.com 20.11.06, 17:54
      Engel powiedzial:

"Jeśli chodzi o piłkę klubową to zdania na temat trenerów z zagranicy nie
      zmieniłem. Zawsze będziemy stać na stanowisku, że należy bronić własnego rynku.
      Jednocześnie będziemy wspierać każdego selekcjonera - także zagranicznego."

Absolutna bzdura... czy nie bylo by lepiej miec dobrych trenerow z za granicy i
      od nich sie uczyc, uzywac ta wiadomosc i szkolic lepszych zawodnikow klubowych,
      reprezentantow, itp.
    • maderic Engel juz nie musi uczyc sie od nikogo ! 20.11.06, 17:57
      To jest specjalista od bronienia swojego środowiska !!! Skandal.
    • Gość: Paweł K. A propos "korupcji" Bąka... IP: 212.127.66.* 20.11.06, 18:01
      W związku z "rewelacjami korupcyjnymi" "Dziennika" proponuję bojkot tej gazety
      przez kibiców reprezentacji...

Pamiętacie jak pisali, że Leo ma ważny kontrakt z T&T i tylko czeka, żeby zwiać
      tam z powrotem? To już kolejny raz jak tworzą bezpodstawnie (tj. bez żadnych
      dowodów) zły klimat wokół "Orłów"...

Jakoś stwierdzenie "propozycja korupcyjna" nie pasuje mi do J. Bąka, to raczej
      termin wymyślony przez media. Łatwo wyobrazić sobie taką sytuację: Zmachany Bąk
      schodzi do szatni , dopada go dziennikarz, pyta o mecz, a Bąk mówi: "Uff,
      dobrze, że dowieźliśmy rezultat do końca, bo były jakieś głupie telefony do
      hotelu, żeby zrobić karniaka dla Belgów". I tyle, a dziennikarzyna dowala
      nazajutzr: "Propozycja korupcyjna!" itp., itd.,

Proponuję: OLAć "Dziennik" - jakaś fana przeciwko nim by się przydała na
      kolejnym meczu repry!!!
    • Gość: korek Beenhakker: Chcę współpracowac IP: *.wp.shawcable.net 20.11.06, 18:15
      Jerzy Engel, wiceprezes PZPN do spraw szkoleniowych:

"Nigdy nie byłem przeciwny trenerowi Beenhakkerowi. Jako środowisko trenerskie
      byliśmy jedynie przeciwni sprowadzaniu do Polski szkoleniowców zagranicznych."

Hmmm... Ja nie bylem przeciwny, ale my bylismy przeciwni.
      Panie Engel, do jasnej cholery, jest pan wiceprezesem PZPN do spraw
      szkoleniowych czyli mozna chyba przyjac, ze odpowiada pan za szkolenie
      pilkarzy w Polsce. Skoro tak, to czy nie powinno panu zalezec na pozyskaniu
      najlepszych szkoleniowcow bez wzgledu na to skad sie wywodza? Czy chodzi
      tu o dobro polskiej pilki noznej czy miejsca pracy dla przecietnych trenerow?
      Obrona wlasnego rynku (czyt.obrona istniejacych ukladow) to dosyc cienka
      wymowka; zwlaszcza w kontekscie marnych wynikow polskich klubow na arenie
      miedzynarodowej i reprezentacji, ktora przez lata grala na slabym poziomie.
      Leo Beenhakker nie tylko wniosl nowoczesne podejscie do krajowego futbolu;
      on rowniez udowodnil juz swoja wartosc poprzez swietne rezultaty reprezentacji.
      Jako taki zasluguje na pelne poparcie w swoich staraniach o uzdrowienie
      polskiej pilki noznej. Tak jak dla lekarza pierwsza zasada praktyki jest
      "nie szkodzic" tak dla PZPN pierwsza regula powinno byc "nie przeszkadzac".
      Nalezy skorzystac z tej oferty wspolpracy a nie obrazac sie na obiektywne
      oceny wlasnej, malo efektywnej dzialalnosci.
      • Gość: ASD Re: Beenhakker: Chcę współpracowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:26
        za słowa o "bronieniu rynku" Engel w każdej cywilizowanej federacji piłkarskiej
        zostałby zdegradowany do funkcji sekretarza jakiejś nikomu niepotrzebnej
        komisji. ty Engel nie jesteś w związku zawodowym, tylko w federacji piłkarskiej,
        której psim obowiązkiem jest dbałość o POZIOM i WYNIKI rodzimej piłki nożnej, a
        nie o to, żeby polscy trenerzy mieli robotę! jak są chu..owi to niech robią co
        innego.

mnie nie obchodzi, czy Polska będzie wygrywać mając za trenera Szkota, Mongoła,
        Wietnamczyka czy Polaka. byleby wygrywała na chwałę Najjaśniejszej, niezależnie
        od tego który numer będzie akurat nosić - trzeci, czwwarty czy czternasty. Chcę
        być dumny ze swojej drużyny i już, a nie słuchać biadolenia że "zalewają nam
        rynek". taki ten Engel niby nowoczesny, a o globalizacji nie słyszał? trochę
        upraszczam, ale żyjemy w globalnej wiosce, czy się to komu podoba czy nie.
        alternatywą jest autarkia, ale ten experyment na dłuższą metę nikomu nie wyszedł.

się uniosłem, przepraszam. pozdrawiam Leo, niech się nie przejmuje tymi dziadami
        z Miodowej.
        • Gość: Piotrek Re: Beenhakker: Chcę współpracowac IP: *.pools.arcor-ip.net 20.11.06, 19:10
          "Engel niby nowoczesny, a o globalizacji nie słyszał? trochę
          upraszczam, ale żyjemy w globalnej wiosce, czy się to komu podoba czy nie."

Zgadza sie. Tego tez nie potrafie pojac. Przeciez Engel nie jest takim kiepem
          jak ta pozostala gromadka Lazarkow, Latow i Wojcikow. A mimo to pewnych rzeczy
          nie rozumie.

• eexmd2 Re: Beenhakker: Chcę współpracowac 20.11.06, 19:24
            najsmieszniejsze w tym wszystkim jest ze engel sam jezdzil na cypr cytrusy
            sprzedawac a teraz polskiego 'rynku' broni, hipokryta

poza tym niech nie lze, sam slyszalem jak byl przecikwo selekcjonerowi z
            zagranicy, trener od piramidek i bransoletek
          • Gość: ASD Re: Beenhakker: Chcę współpracowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:18
            okazuje się, że niczym się od Łazarków, Strejlau-ów i innych ekspertów nie
            różni. obrońca rynku się znalazł. mało co potrafi mnie wyprowadzić z równowagi,
            ale takich dyrdymałów i zwykłych kpin zdzierżyć nie mogę. WON, ENGEL, Z POLSKIEJ
            PIŁKI! spier*alaj na Cypr, królu "futbolu na tak", co nam zgotował hańbę w
            Korei, a Wisłę rozpierniczył w drobny mak
    • Gość: Boryna A teraz glos zabierze... IP: *.constantinentertainment.de 20.11.06, 18:34
      Jan "Pajac" Tomaszewski. Ciekawe co takiego tym razem wymysli dla dobra
      polskiej pilki? Czasami dobrze wiedziec dokad siega bezmiar glupoty i
      bufonady...
    • Gość: kib Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współprac.. IP: *.motorola.com 20.11.06, 18:36
      Engel mówi, że będą wspierać Polskich trenerów w klubach... czyli swoich kolesi.
      proste.
    • kapitan_stopczyk Beenhakker rzekł:"Mam w d... wasze polskie szambo" 20.11.06, 19:13
      Albo robicie co wam każe - i beda efekty (i są - rozniesiona Portugalia i
      Belgia) - albo nie robicie.
      I dalej pławicie się w polskim g..nie, w waszych kolesiowskich układach, w
      waszych powiazaniach i zobowiazaniach. Słowem dalej tkwicie w polskim szambie.
      Jeśli tak - to zegnam: ma 10000 innych propozycji i nie musze sie zajmowac
      polskimi kopaczami.
      A więc jak: chcecie wygrywać czy wolicie wasze polskie piekiełko?

Tak w skrócie powiedział Beenhakker.
      Jak na razie "polscy kolesie" spasowali - ale zobaczymy co będzie dalej.........
      • Gość: Piotrek Re: Beenhakker rzekł:"Mam w d... wasze polskie sz IP: *.pools.arcor-ip.net 20.11.06, 19:37
        Beenhakker to swietny facet!
        Nie tylko fachowiec, ale tez bardzo porzadny gosc. Jesli wiec chce pomoc naszej
        pilce to trzeba mu podziekowac i korzystac, korzystac, korzystac...

Panowie trenerzy, do dziela!
        • Gość: Toporek ... wcale tego nie powiedzial. On szanuje ludzi. IP: *.0.251.72.1dial.com 20.11.06, 23:24
          Wcale tak nie powiedzial, to nie w jego stylu.
          On szanuje ludzi.
    • Gość: korek Re: Beenhakker do ligowych trenerów: Chcę współpr IP: *.aster.pl 20.11.06, 20:13
      O Matko Kochana!
      to ten Talaga jeszcze zyje?? i działa??..reszty wypowiedzi trenerów czyli
      polskiej mysli szkoleniowej nie mam na razie czasu skomentować...
      tu się trzeba zastanowić hmnnn..a , nie tak od razu oceniać...
    • sirseb wojcik 20.11.06, 20:28
      dobrze, ze nie widac tego calego wojcika, co go zlapali pijanego. ale pewnie i
      on najlepszy.
      pzdr LB
    • Gość: luk Engel - mentalność polskiego trenera.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 20:28
      "Jeśli chodzi o piłkę klubową to zdania na temat trenerów z zagranicy nie zmieniłem. Zawsze będziemy stać na stanowisku, że należy bronić własnego rynku."

Pozostawiam to bez komentarza - tylko usiąść i zapłakać. :(
      • Gość: korek Re: Engel - mentalność polskiego trenera.... IP: *.aster.pl 20.11.06, 20:44
        Niech się nasza Polska myśl szkoleniowa i trenerska
        po pierwsze:
        języków obcych nauczy, to może zrozumie co powiedział Leo i co chciał
        przekazać..
        To tak na poczatek..
        Jesli mają jeździc te nasze leśne działacze po swiecie,.. obserwować i się
        uczyć. ..
        To jak mają to zrobić??? oni ani be ani me ani kukuryku w Europie!!
        zapraszaja ich na konferencje trenerów., :załózmy na to w Paryzu i co , który
        się odwazy pojechać??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka