Dodaj do ulubionych

Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zawie...

IP: *.dyn.optonline.net 05.12.06, 03:09
heheheheheh rozwalic ten purtel
Obserwuj wątek
    • yalp Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw 05.12.06, 03:19
      Jak tylko FIFA nas zawiesi to własnymi rękami rozprawie się z Lipcem i jego
      kolegami. Możecie wszystko rozpieprzyć edukacje, emerytury wszystko, ale jak mi
      zabierzecie polską piłkę nożną- słabą ale naszą- to chyba wstąpie do AlKaidy i
      wysadze się na wiejskiej. Sport to jedyna rzecz jaka dzisiaj jednoczy ludzi w
      tym kraju!! A piłka nożna przede wszystkim! Każdy może się nią emocjonować nie
      ważne czy komuch czy faszysta.
      • Gość: GKS Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 03:29
        lipiec lecz się, dziadu. FIFA zawiesi nas do czasu aż zostanie przywrócone
        status qvo, czyli nic, durniu, nie zyskasz.
        • tequila57 "Nie płacz Listek" - kibic cię żałuje 05.12.06, 13:32
          Nie płacz Listek, bo tu miejsca brak
          Na fałszywe łzy
          Na pustych trybunach kibole
          Rozbijają łby
          Patrz kibice piękny sportu sens
          Roztrwonili w grach (u buka)
          W półlitrówkach pustych S.O.S
          Wysyłają w świat

Ref.: Żegnam was, już wiem
          Nie załatwię wszystkich swoich spraw
          Idę sam, właśnie tam
          Gdzie czekają mnie
          Tam kolesiów kilku mam, od lat
          Dla nich zawsze służę, dla nich gram
          Jeszcze raz żegnam was
          Tam spotkamy się

Proza życia to ligowy syf
          I z tym można żyć
          Mundial i korupcja, cygar smak
          Aby Preziem być
          Ech koledzy moi z dawnych lat
          Obrastacie w tłuszcz
          Już was w swoje szpony dopadł szmal
          Zdrada płynie z ust
          /za Perfect/
          • chudymisio Wyleczymy grypę, cholerą 05.12.06, 16:18
            W PZPNie nie jest najlepiej, a atmosfera wokół niego jest gęsta. Ale PZPN, przy
            PiSie to wzór godny naśladowania. To wcale nie prawda, że trzeba wszystko
            zniszczyć, by zbudować coś nowego.

Jak Lipiec i jego PiS chcą pchać gdzieś swoje łapska, to niech sobie założą
            alternatywną ligę piłkarską i niech tam dzielą i rządzą. Niech zbudują sobie
            własne nowe stadiony, na które będą przychodzić moherowi kibice i młodzież
            wszechpolska (w końcu MW wyniesie się z obecnych stadionów).

Osobiście wątpię, by to zrobili, bo na razie już od ponad roku nie ma planów
            zagospodarowania przestrzennego! Więc na dobrą sprawę to PiS na razie blokuje
            rozwój. Ludzie PiS mają cięte języki i lubią utarczki słowne, ale zupełnie brak
            im umiejętności organizacji i współdziałania przy rozwiązywaniu problemów.
            • mcel1 Tyś nie chudymisio tylko Cienkibolek 05.12.06, 17:10
            • Gość: adam81w chudymisio ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:05
              d
      • Gość: Rys Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.ed.shawcable.net 05.12.06, 05:12
        Co paliles ze tak ci zaszkodzilo.Mysle ze sie przekrecisz jak to swinstwo
        bedziesz palil.
      • Gość: PROT Najpierw wyburzyć, potem zbudować na nowo. IP: 217.153.38.* 05.12.06, 10:36
        • Gość: adam81w Sam sie wyburz a potem odbuduj na nowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:05
          jak ja nienawidze ludzi ktorzy zeby cos zrobic na plus potzrzebuja najpierw
          rozwalic wszytsko co bylo budowane do tej pory.
      • bosynurek Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw 05.12.06, 10:58
        Pamiętam, jak odchodził Dziurowicz, to wszyscy (GW też) kochaliśmy Listkiewicza,
        który miał zmienić PZPN. Jak wyszło, wiemy.
        Teraz minister Lipiec, kibic palanta, próbuje wypromować swoją osobę na walce z
        korupcją, która jest podejrzewam jak zwykle tylko pretekstem do zmiany ekipy na
        swoją. Będziemy mieli dwa skutki tego działania: () Wykluczy nas z rozgrywek.
        K...ica nas będzie brała w każdy czwartek pucharowy oraz termin reprezentacyjny
        i krew nas będzie zalewać rok, dwa, może trzy. Żadna reforma nie zrekompensuje
        tej straty przez następne rok, dwa, trzy. Jedyne wyjście to na pięć lat zmienić
        sobie obywatelstwo. (2) A przecież w PZPN-ie nie będzie reform, tylko zmiana
        ekipy na pisowo-samoobronną. Jeden ch...
      • Gość: santa clauss Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.pekao.com.pl 05.12.06, 11:14
        Bede drugim ktory zrobi to samo na Krakowskim Przedmiesciu. Niech tylko sprobuja zawiesic nas w FIFA to ten rząd już nie porządzi. Wyjdziemy na ulicę, a Lipca nabijemy na pal...
        • Gość: rts Palancie mysli Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.ed.shawcable.net 05.12.06, 16:03
          Co i ty napaliles sie tego swinstwa .Kto pujdzie na ulice ? Komunisctyczny PZPN
          do wora a FIFA nic nie zrobi Listkiewicz powinien odejesc a razem z nim
          Kantor ,ale obaj nie maja honoru .Trzymaja sie jak blood suckers
      • Gość: kibic Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.icpnet.pl 05.12.06, 12:00
        może by tak panie śmieciu mówię tu do Lipca czy jak mu tam inaczej dać szansę
        naszej kadrze niech coś ugrają bo są wyniki mecz z Portugalią czy Belgią nie
        można tego teraz zaprzepaścić. A czystkę i tak trza zrobić ale nie tera
        najlepiej po eliminacjach do Euro albo już w trakcie ale gdy nie będziemy mieli
        żadnych szans na awans!!!!
      • Gość: chłopok Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.autocom.pl 05.12.06, 12:05
        No, niech rozpieprzą polski futbol już na maxa. Wtedy może za 15 lat będziemy
        znowu liczyć się w walce o finały euro. A liga napewno będzie lepsza, sponsorzy
        będą do niej walić drzwiami i oknami... Brawo! Brawo! Lipiec ty klaunie, odwal
        się bo kibice Cię ubiją!
      • Gość: autorh Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 12:25
        Siatkarze wygrali i juz sie wciska lipicek wszyndzie go pelno sport nie jest
        Państwa tylko ludzi jak zawiesza reprezentacje PiS bardzo zle skończy może chce
        dobrze ale mam wrazenie ze rozpiepszyc a potem od nowa budowac, tak zdobywano
        zamki i ziemie w sredniowieczu
      • tekameka ****** wierszyk o Listku ******* 05.12.06, 13:28
        Policja już się zbliża,
        już puka do mych drzwi.
        Czy dać się ująć żywcem ?
        pistolet w ręku drży.

O losie mój przeklęty,
        wszyscy zdradzili mnie!
        Grubą garnęli kasę,
        teraz schowali się

W lesie ukryłem złoto,
        i euro bańki dwie.
        Ach szkoda by te dobro,
        w ich łapska dostało się.

A mogło byc tak pięknie,
        Metaxa lała się!
        Kibice się wkurzali,
        sędziowie śmiali się.

Czas broń juz przeładować,
        z życiem pożegnać się.
        Na dole policjanci
        już dobijają się.

Przystawiam broń do głowy,
        lecz nie zastrzelę się,
        Bo nie mam ja honoru
        jak każdy o tym wie.

Zakuli mnie w kajdanki,
        wywlekli mnie przed dom.
        Wrzucili mnie do suki,
        dałem sie podejść psom.

Ach, cieszą się kibice,
        co widzieli wypadek ten.
        Ciekawe jaki wyrok,
        na ile wsadzą mnie.

W więzieniu już czekają
        kibole na mój zad
        pewnie mnie przecwelują
        na długie dziesięć lat

/parafraza znanej piosenki/
        • Gość: mu to raczej nie piosenka a pieśń kościelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:15
          Pan jesus już się zbliża....
          a parafrazą to Ty jesteś
      • swan_ganz Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw 05.12.06, 16:17
        nie pękaj - będzie dobrze :-)

Lipiec rozp...ol tą zgraję łapówkarzy. FIFA nas nie zawiesi tak jak w
        analogicznej sytuacji nie zawiesiła Włochów.
      • Gość: bot Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 16:39
        Nikt nas nie zawiesi, ludzie, ochłońcie!!!
        A ty Listek nas nie szantażuj. W PZPN jest syf nie z tej ziemi. Prezes
        instytucji w której urzęduje prokurator MUSI odejść.
      • mcel1 Re: spadaj dresie 05.12.06, 17:09
      • Gość: MAREK Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.ny325.east.verizon.net 07.12.06, 00:34
        Gdyby nie było Listkiewicza nie byłoby problemu.To on angażuje FIFA do bronienia
        swoich czterech liter,ponieważ z ramienia PZPN jest tam przedstawicielem.Nam
        sympatykom na siłe chce sie wmowić jaki to Listekm jest wielki i jak pożyteczny
        dla naszej piłki noznej.To bzdura.
    • Gość: mar Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.12.06, 03:37
      nikt nic nie zawiesi, pogroza, pogadaja, znajda widosiskowych winnych i zabawa
      bedzie trwala dalej, tak jak we Wloszech
      • koczisss Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw 05.12.06, 10:31
        Zauważ, że Włochy to nie Polska, ich lepiej traktują, bo jak to Włochów
        zawiesić, zbyt duże straty finansowe, a taką Polskę, żadna strata!
        Kiedyś Wisłę wykluczyli z rozgrywek, za ten rzucony nóż, a jak we Włoszech były
        podobne ekscesy, to nic złego się nie stało, Oczywiście w tym przypadku UEFA
        działała, ale w sumie to jedno bagno!
    • adasiekptasiek jełop - jak mówią w "kieskich" 05.12.06, 05:40
      LIPIEC NA TESTY i to bardzo dogłębne
    • Gość: KAKA Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zawie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 07:01
      A może by listkiewicz w końcu podałby się do dymisji!!! Skończył by sie ten
      burd... i nie potrzeba by było komisarza przy nowym SZEFIE (oczywiście żeby nie
      był z kliki listkiewicza)
      • Gość: papa Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 07:08
        kaka jesteś optymistą listek już dawno stracił honor i chęć dbania o dobro
        polskiej piłki przykładem jest choćby ochrona sedziów łapowników.Ja bym na tego
        deb.....! nie liczył.
      • Gość: Kilo Oj barany bedzie szef z PiSu to dopiero będzie ... IP: *.crowley.pl 05.12.06, 12:42
    • Gość: Gość Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 07:24
      Bardzo dobrze,roz...ić tą cała bandę z Lis...czem na czele
    • Gość: FFan Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zawie.. IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.12.06, 08:26
      "Z naszych informacji wynika, że komisarzem związku zostałby prezes Ekstraklasy
      SA Andrzej Rusko. Pytany o to Ryszard Czarnecki, od lat blisko współpracujący z
      Rusko, odpowiada: Bez komentarza."

Ale Komisarz!
      Nastepni kolesie. Ciekawe co na to Pan Prezydent. Jak nas naprawde FIFA zawiesi
      to bedize zdziwko. A zapowiadala sie dobra druzyna z szansami na awans do
      mistrzostw europy. Ja mysle, ze komichem powinien byc Tomaszewski :)

• mariuszekc Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw 05.12.06, 08:29
        Tomaszewski?? On powinien byc Persona non grata...
    • abstracto Koniec z leśnymi dziadkami 05.12.06, 09:32
      Trzeba to rozkurzyć i poskładać na nowo. Z tego co jest to już i tak niczego
      nie będzie.
      • Gość: Nowy Dwór Re: Koniec z leśnymi dziadkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 10:19
        Popieram. Mam za sobą kilkanaście lat grania w polskich ligach. Kibice nawet
        nie są w stanie sobie wyobrazić sobie jakie to bagno. I nie wszystko robi się
        za pieniądze, czasem o wszystkim /wyniku meczu/ decydują układy, rozliczenia z
        transferów, trzeba komus oddać punkty bo tamci pomogli w poprzednim sezonie
        itp. W swoim ostatnim sezonie z 34 spotkań co najmniej 20 było ustawionych, a
        może wiecej tylko ja otym nie wiedziałem. Było to co prawda kilka lat temu, ale
        raczej nic się nie zmieniło, dlatego popieram wszelkie działania majace na celu
        ukrócenie tego procederu, bez wzgledu na koszty.
        • Gość: disintegration Re: Koniec z leśnymi dziadkami IP: *.e-net.pl 05.12.06, 11:21
        • Gość: disintegration Re: Koniec z leśnymi dziadkami IP: *.e-net.pl 05.12.06, 11:25
          bez wzgledu na koszty?? strata kilku lat dla reprezentacji Polski i dla klubow
          to koszty na tyle duze, ze za te kilka lat bedziemy sie mierzyc z reprezentacja
          Botswany jak rowny z rownym. Klubowa pilka padne juz zupelnie, bo kto bedzie
          chcial grac w zespole ktory na nic wiecej jak na mistrza nie moze liczyc.
          wszyscy najlepsi odejda gdziekolwiek, do najgorszych lig byle miec szanse grac w
          Europie. A lipiec sam sobie wbije samoboja bo jesli nas zawiesza zaden kibic nie
          wybaczy tego debilom z PIS-u
          • Gość: szambonurek na szambie niczego nie zbudujesz IP: *.aster.pl 05.12.06, 14:06
            lipiec, nie lipiec, któś musi rozpieprzyć ten burdel. PO, ani SLD tego nie
            zrobią, bo sami by sobie strzelili gola. Wiec nie pie..ć tu kocopałów, bo
            szans nasza piłka i tak niema. Póki forsa leci na przekręty zamiast na
            szkolenie młodzieży, czy na boiska.
            • Gość: obserwator Re: na szambie niczego nie zbudujesz IP: *.aster.pl 05.12.06, 15:07
              Będąc szambonurkiem musisz mieć gó..a w głowie, czego dowodem jest zresztą twój
              tekst. To na takich szambonurkach kaczory chcą budować 4-tą RP. Ogłupionych,
              niedorozwiniętych durniach.
              • asimek Re: na szambie niczego nie zbudujesz 05.12.06, 17:14
                Cóż za inteligentna wypowiedź. Wracaj sprzątać chlew chamie.
            • Gość: adam81w to nie jest szambo. nie masz prawa tak zle pisac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:15
              o naszej pilce. dzieje sie tu wiele pozytywnych rzeczy np korona. i pis raczej
              boisk nie buduje, potrzebuje kasy na budowe taniego panstwa
    • Gość: safd Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 10:24
      szkoda reprezentacji trochę..... ale jeśli to ma pomóc w usunięciu Misia L. i
      jego kolesiów to trzeba to zrobić
    • Gość: Zbyszek Najwyższy czas aby tylko pisuary mogły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 10:30
      reprezentować nasz kraj również w piłce nożnej. I całe szczęście, że tak
      fenomenalnie uczciwy min. Lipiec, ciężko doświadczony komunistyczną
      dyskwalifikacją za jakiś tam doping, trzyma nad tym pieczę. Proponuję aby
      wprowadził komisarzy rządowych do wszystkich związków sportowych, aby wszędzie
      najpierw zapanowała słuszna ideologia PIS-u i ojca Tadeusza a dopiero potem, gdy
      reżimowi się wybiorą do władz powrócić do międzynarodowych rozgrywek.
      • Gość: baqet Re: Najwyższy czas aby tylko pisuary mogły IP: *.chello.pl 05.12.06, 10:37
        Ja tam ogólnie jestem za PiS-em, ale jak przez nich (i Listkiewicza) zawieszą
        nam w sumie całkiem niezłą reprezentację to się chyba na SLD przerzucę- oni
        kradną, dają i biorą łapówki, ale przynajmniej nie unicestwiają piłki. A tak
        wogle to niech Listek sam odejdzie i po problemie.
        • Gość: :/ Re: Najwyższy czas aby tylko pisuary mogły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 13:06
          ale on nie odejdzie. Przecież jest ważniejszy niż cała polska piłka razemn
          wzięta.. Trzyma się więc stołka dla dobra tejże piłki właśnie.
        • Gość: adam81w Re: Najwyższy czas aby tylko pisuary mogły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:09
          Gość portalu: baqet napisał(a):

> Ja tam ogólnie jestem za PiS-em, ale jak przez nich (i Listkiewicza) zawieszą
          > nam w sumie całkiem niezłą reprezentację to się chyba na SLD przerzucę- oni
          > kradną, dają i biorą łapówki, ale przynajmniej nie unicestwiają piłki. A tak
          > wogle to niech Listek sam odejdzie i po problemie.

dokladnie . won od repry!!!!
    • Gość: prot Listkiewicz i spółka stracą posady. KASA! KASA! IP: 217.153.38.* 05.12.06, 10:32
      TO TYLE.
    • trydzyk Polityka precz od pilki! n/t 05.12.06, 10:37
    • michnix2 W FIFA tez byly glosne afery korupcyjne 05.12.06, 10:38
      Widac bronia swojego czlowieka w Polsce.
    • Gość: rrrr Ten lipiec to chyba chce by go zabili..co za osioł IP: *.aster.pl 05.12.06, 10:44
      rr
    • Gość: kibic Lipiec ty świnio IP: *.icpnet.pl 05.12.06, 10:46
      Ja mam w dupie kto bedzie rzadził piłką nożną. Chce oglądać mecze polskiej
      druzyny w eliminacjach i na mistrzostwach. Jesli nas FIFA wykluczy to bedziesz
      mial Lipiec przesrane. Chyba sobie nie zdajesz sprawy z jaką siłą zadzierasz.
      KIBICE zrobią wszystko byś w Polsce bezpiecznego miejsca dla siebie nie znalazł.
      • Gość: Hans-sędzia PN Re: Lipiec ty świnio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:24
        CO NAZYWASZ KIBICAMI SZMATO ??? TAKICH JAK TY ŻAŁOSNE DRESIARSKIE ŚCIERWO ???
        • Gość: Vautrin Re: Lipiec ty świnio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:51
          Co niby polskie kluby stracą baranie?Już niżej w rankingach trudno być.Zal
          trochę repry,ale trzeba nieraz coś poświęcić,niestety.Jak mówił jakiś mądry
          trener,że aby poprawić polską ligę najpierw trzeba ją całą spalić,a tego się nie
          da zrobić z obecnym pzpnem,sami się niezwolnią,a jak tak to zostawią swoich w
          terenie i po 3 latach znowu wrócą.
      • Gość: buhaha Re: Lipiec ty świnio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 13:02
        sądzącv po głębi wypowiedzi, oraz poziomie "merytoryki" w twym wywodzie wniosek
        jest tylko jeden: palant z ciebie
    • Gość: d Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.06, 11:11
      międzynarodowa mafia piłkarska wyrusza na pomoc polskiej mafii piłkarskiej

• Gość: Tomek Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.ed.shawcable.net 05.12.06, 16:14
        Zgadzam sie miedzynarodowa mafia w calej rozciaglosci popiera mafie
        polska .Powinien ktos przegladnac ich books tam dopiro zobaczylibysny przekrety
        i marnotrastwo.
    • Gość: Thomas Percy Niech zawiesi IP: *.acn.waw.pl 05.12.06, 11:15
      Niech zawiesi.
      Nic nie stracimy, bo żadnych trofeów nie wygrywamy, a naszych klubów i tak nie
      ma w LM.
      A moze dzieki temu na Miodowej pojawia sie ludzie pokroju Benhakera.
    • Gość: muka! Lipiec WON! IP: *.aster.pl 05.12.06, 11:19
      Mam bardziej niż mieszane uczucia. Z jednej strony PZPN to nie świeta krowa, nie
      może być nietykalny. No i jak działa związek w ostatnich latach widzą chyba
      wszyscy, którzy interesują się piłką - więcej tam działań pozorowanych niż
      rzeczywistych reform. Ale wprowadzenie komisarza zrobi więcej złego niż dobrego.

Po pierwsze, z tego co czytamy w prasie wynika, że tak naprawdę nie ma twardych
      dowodów na PZPN. Gdyby były, już dawno po tych wszystkich audytach i kontrolach
      Lipiec ogłosiłby je w mediach. Jest tylko - jak to ładnie ujmuje czarnecki -
      wola ministra do wprowadzenia komisarza. przepraszam bardzo, ale "wola" to
      jednak nie to samo co "działanie z dowodami na popełnione przestępstwa w ręku".

Po drugie jest też kwestia ekipy, jaka chce się dobrać do PZPN. jak widzę, że
      przy tym wszystkim kręci się ktos taki jak Czarnecki to absolutnie nie mam
      żadnej gwarancji, że nie będzie to tylko zamiana jednych leśnych dziadków na
      innych. jedna klika zabierze stołki drugiej. Nic więcej.

Po trzecie jest oczywiście kadra. Robić coś takiego w momencie, gdy
      reprezentacja zaczyna w końcu nieźle grać to - łagodnie rzezc ujmując -
      działanie mało polityczne. Dla mnie akurat te pare meczów kadry w przyszłym roku
      to najbardziej oczekiwane wydarzenia sportowe zbliżającego się roku 2007. czy
      rząd chce i te odrobinę (mam nadzieję) radości mi odebrać?

Reasumując: naciskać, zmuszać do zmian i reform, rozliczać indywidualnie jeśli
      są dowody, ale nie robic rewolucji. Skończy sie tak samo jak rewolucja moralna
      PiS: z nazistami i stręczycielami u boku. z tym że tym razem będziemy mieli
      jeszcze piłkarską izolację kraju. Tego chce pan Lipiec?
    • Gość: neokibic Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zawie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:22
      juz szukają dużej sali......o matko !! tak ważna i kluczowa sprawa dla polskiej
      piłki, a ci sali szukają do obrad. ŻENADA !!
    • imprezagt Dyskwalifikacja to dobra cena za rozwlalenie PZPN 05.12.06, 11:24
      Przeboleję i to. Nie zagramy w pucharach i jakiś mistrzostwach przez rok lub
      dwa? Do zniesienia.

Jeśli to będzie ceną za zrobienie porządku w przeżartym korupcją PZPN to proszę
      bardzo. Na szantaż się nie ugniemy.
    • Gość: pach-pach Fife to ja mam przy rozporku w spodniach .... IP: *.promax.media.pl 05.12.06, 11:36
      mafię pzpn - rozstrzelac - subito !
      • Gość: Maciek Przestańcie biadolić! IP: *.rzeszow.mm.pl 05.12.06, 11:49
        FIFA jest w stanie odwiesić zawieszony kraj już po paru tygpdniach, chociażby
        przypadek Grecji czy teraz Iranu. Ile można czekać, zeby leśne dziadki uchwaliły
        statut eliminujący leśne dziadki z władz? Przecież to chore.
        Wejdzie komisarz, zrobi reorganizację bez leśnych dziadków i najpóźniej na
        koniec lutego jesteśmy odwieszeni. FIFA nie będzie miała żadnego interesu, żeby
        nas trzymać w zawieszeniu dłużej. Ich chyba też szlag trafia na te codzienne
        aresztowania sędziów i działaczy.
        A te straszenia Listkiewicza, to łabędzi śpiew tych panów
        • Gość: muka! Re: Przestańcie biadolić! IP: *.aster.pl 05.12.06, 13:44
          O ile się nie mylę to jednak Grecja spękała przed FIFA i dlatego została
          odwieszona. Poza tym jak już napisałem wyżej - moim zdaniem to będzie tylko
          akcja pozorowana. Paru nowych buców zastąpi starą bandę, a ucierpią na tym nerwy
          zwykłych kibiców. Choć oczywiście chciałbym się mylić.
    • Gość: chopint Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zawie.. IP: *.61.241.97.host.de.colt.net 05.12.06, 11:48
      nie rozumiem dlaczego wszyscy tak bardzo obawiaja sie zawieszenia Polski przez
      FIFA. A co przepraszam takiego osiagamy w pilce noznej ze boimi sie wykluczenia
      jak ognia? jedna druzyna w pucharze UEFA??? Z marnymi szansami na wyjscie z
      grupy? Od ponad 10 lat zadnej druzyny w Champions League? Awans do Finalow
      Mistrzostw Swiata uznajemy za szczyt naszych mozliwosci? A ja wlasnie jestem za
      wykluczeniem Polski i roz... tego calego balaganu i wyrzuceniem tych pseudo
      dzialaczy, dla ktorych stolek to wszystko. Inaczej nigdy nic sie nie zmieni i
      bedziemy tkwic w tym bagnie po uszy przez jeszcze wiele lat.
    • Gość: członek fify Fifa jest oki jak wchodzi w .... - hahahaha IP: *.promax.media.pl 05.12.06, 11:51
    • Gość: rolnik z FIFA Lipiec - rozrzuć ten obornik- pzpn juz dzis ! IP: *.promax.media.pl 05.12.06, 11:57
      ...póki ziemia nie zmarznięta mozna go zaraz zaoprać
    • Gość: kibol Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zawie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:58
      A niech zawieszają! I tak drużyny klubowe nie liczą się w żadnych rozgrywkach.
      Znajdzie się czas na przecięcie tego sznura korupcyjnego i wszelkich szkodliwych
      powiązań. Wielkie "autorytety" typu Stejlau, który broni skorumpowanych bandytów
      i jemu podobne LEŚNE DZIADKI powinni już dawno pójść w zapomnienie historii. Tu
      jest potrzebne zdecydowane przecięcie już nie wrzoda ale raka!
      • Gość: Rebeliant Re: Minister chce komisarza w PZPN, FIFA chce zaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 12:08
        Całkowicie popieram.

Zawiesić członkostwo PZPN w FIFA. Rozwiązać cały system ligowy i założyć od nowa
        Ligę Polską. Dwa-trzy sezony na uregulowanie się lig i mamy 16 zespołową I-ligę
        i 16-zespołową II ligę, a co najważniejsze - bez złodzieji i manipulantów z PZPN.

Zarząd skłądałby się z 32 osób i tylko tylu (rzadnych zastępców, rzadnych
        pierdół). Po jednym z każdego klubu. Wybieranoby przezesa z tej grupy na jeden
        sezon i byłoby tak jak trzeba :)

A co z niższymi ligami? Też zreorganizować. 4 3-cie ligi po 16 drużyn. 8 4-tych
        lig (po 16 ekip) itd. ażdo najniższego poziomu rozgrywkowego. Podstawa to
        właśnie 16 drużyn. Łatwy terminarz, idealna liczba spotkań w sezonie. Lepiej się
        nie da.

BTW: całkowicie wycofać dodatcje na sport z publicznych pieniędzy. Tylko na
        młodzież (U-16) i na reprezentacje pozostawić. Albo klub ma kasę albo zwija
        bambetle i nara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka