Gość: kibic IP: 77.236.11.* 02.04.08, 14:50 powinien zazadac odszkodowania od Wdowczyka !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Woj Brawa dla Klickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 14:50 Jestem fanem Korony i jest mi bardzo przykro, ze Klicki sie wycofał. Wątpię w nowego sponsora w Kielcach. Niestety Koronę trzeba zdegradować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moki1 Co ma korupcja wspólnego z piłką? IP: 89.78.117.* 02.04.08, 15:20 Był taki rząd co chciał zwalczyć korupcję wśród lekarzy. Rząd upadł. Korupcja jest wśród lekarzy, policjantów, nauczycieli, urzędników, sędziów, polityków, przedsiębiorców, celników. Jest wszędzie. Nagle w piłce ma jej nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzul Re: Co ma korupcja wspólnego z piłką? IP: *.184-82-b.business.telecomitalia.it 02.04.08, 16:11 To tez nie jest kwestia czy korupcja ma byc czy nie, tylko kwestia jej powszechnosci. Nie ma chyba kraju, w ktorym korupcja by nie istniala, ale jesli mowi sie, ze wiekszosc klubow handlowala i bez tego np. nie dalo sie awansowac do II ligi, to jest to mimo wszystko inna sytuacja niz gdyby byly to pojedyncze przypadki. A mowienie, ze rzad upadl bo walczyl z korupcja wsrod lekarzy (bo to sugeruje Twoja wypowiedz) jest czysta demagogia. Wg Ciebie lekarzem byl Lepper czy Giertych? Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Oczywiście, ze nie wiedział, gdzie idą jego pienią 02.04.08, 16:26 dze. Najlepszy dowód, że jak się dowiedział, to się wycofał, honorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 predzej snieg w lipcu spadnie w polsce niz IP: 82.177.124.* 02.04.08, 16:38 listkiewicz z cala złodziejską bandą z pzpn podadzą się do dymisji. trzeba by było ich chyba powystrzelać, zeby oderwac od stołków. czują się ch..e mocni, bo euro sreuro a na kazdą panstwową reakcje w stosunku do pzpn nerwowo zareaguje uefa. i bedzie po euro. pzpn to panstwo w panstwie i wszyscy o tym dobrze wiedzą. a ch.. listkiewicz będzie się woził teraz na tym euro jak na taczce gnoju, choc jego w tym zasługa jest żadna. to, że polska piłka ligowa (zawodnicy, stadiony, korupcja itd) to poziom mozambiku, zupelnie mu nie przeszkadza. pzpnowskie szambo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer www.legia-cwks.pl IP: *.dslgb.com 02.04.08, 17:30 Tak było, jest i będzie! Legia znienawidzona wszędzie! www.legia-cwks.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koroniarz Korona IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.04.08, 11:00 Dobrze ze pan Klicki odszedl. Jestem kibicem Korony, ale jesli moj zespol korumpowal, to czuje sie tak samo oszukany jak pan Klicki. Prawda? Z przyjemnoscia bede parzyl jak Korona jest degradowana do nizszej ligii (szkoda tylko ze dopiero za dwa sezony, kara powinna byc bardziej natychmiastowa). Z przyjemnoscia bede patrzec jak bez dobrego sponsora na lata utkniemy gdzies pomiedzy 2 a 3 liga. Przynajmniej bede wiedzial za co jest kara, i ze o tej pory nasz zespol jest CZYSTY, splacil dlug, poniosl kare. Niech bedzie ofiara zlozona na oltarzu czyszczenia ligii. Mam tylko nadzieje ze sprawiedliwosc nie ominie ANI JEDNEGO innego zespolu ktory korumpowal. Wole ogladac mecze w drugiej lidze niz w pierwszej, ale ze swiadomoscia ze "nasza liga jesst taka ze nigdy nie wiesz kto i ile dostal w lape, a raczej nie kto i ile, tylko kto wiecej a kto mniej." Trzeba wiedziec gdzie jest szambo a gdzie perfumeria ;) jak to powiedzial pewien erudyta torunski. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: predzej snieg w lipcu spadnie w polsce niz 02.04.08, 18:46 Gość portalu: 1908 napisał(a): > listkiewicz z cala złodziejską bandą z pzpn podadzą się do dymisji. > trzeba by było ich chyba powystrzelać, zeby oderwac od stołków. > czują się ch..e mocni, bo euro sreuro a na kazdą panstwową reakcje w > stosunku do pzpn nerwowo zareaguje uefa. i bedzie po euro. pzpn to > panstwo w panstwie i wszyscy o tym dobrze wiedzą. a ch.. listkiewicz > będzie się woził teraz na tym euro jak na taczce gnoju, choc jego w > tym zasługa jest żadna. to, że polska piłka ligowa (zawodnicy, > stadiony, korupcja itd) to poziom mozambiku, zupelnie mu nie > przeszkadza. pzpnowskie szambo Czemu obrażasz Mozambik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolporter lapowek Kryminal dla Klickiego a nie brawa.. IP: *.chello.pl 03.04.08, 11:47 jesli ktos mysli ze klicki o niczym nie wiedzial jest poprstu NAIWNY jesli glosi to publicznie jest zwyklym IDIOTA zastanowcie sie chwile oto czlowiek ktory osiagnal niezaprzeczalny sukces w biznesie pokonujac Goliata ktorym "byl RSW Ruch" czlowiek ktory jak mniemam z nie jednego pieca jadl i poznal zycie od podszewki twierdzi ze o niczym nie wiedzial... ze nie widzial przeciwniow odmawiajacych wyjscia na mecz lub pokladajacych sie na polu karnym z przerazenia, bezsilnosci, na znak protestu (niepotrzebne skreslic) a gdy o tym slyszal to... w to nie wierzyl ON czysty jak lza (hue hue) zaprawde konstrukcja myslowa politowania godna sklaniajaca do stwierdzenia ze jej autor to osoba jak mawial borat inteligentna inaczej ale to jeszcze nic.. to dopiero baza teraz bedzie nadbudowa otoz tenze biznesmen krysztalowy zatrudnia w III lidze gwiazde polskiej pilki pana wdowczyka jako trenera-przedstawiciela handlowego i wyznacza mu zadanie awansu i co robi chluba polskiej pilki i nadzieja polskiej reprezentacji? Razem z pilkarzami kupuje mecze z WLASNEJ KIESZENI!! W III LIDZE... no poprostu szczyt marzen dla czlowieka ktory w tamtym momencie byl kandydatem na selekcjonera!! widzicie absurdalnosc sytuacji? wdowczyk trener-PH gral nieuczciwie to juz niestety ale na pewno nie byl (i nie jest) idiota ktory za wlasna pensji finansuje marzenia prowincjonalnego biznesmena czyli awans jego druzyny i to za przeproszeniem W KIELCACH... (z calym szacunkiem dla kielczan) no sorry ale ja tego nie kupuje klicki jest umoczony po uszy w tym goownie a zachowanie jego jest podobne do zachowania gowniarza ktorego zlapano na zabawie pod kolderka.. TO NIE ON... mam nadzieje ze niezawisly sad obnazy dwulicowosc klickiego i go za korupcje skaze, a ja od dzis na znak protestu przeciw robieniu ze mnie przyglupa przestaje kupowac prase i fw tych jego szpetnych sraczach mieniacych sie kioskami. pozdro dla myslacych -- kazdy uczciwy obywatel tego kraju wie ze to JA mowie prawde Zbigniew Z(ero) Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: Kryminal dla Klickiego a nie brawa.. 03.04.08, 13:18 Czytam raz, czytam drugi i nie bardzo widzę jak doszedłeś do wniosków o winie Klickiego. Wiedział czy nie wiedział - nie wiem. Ci, którym za to płacą (dziennikarze, prokuratura) wyjaśnią to (oby). > Razem z pilkarzami kupuje mecze z WLASNEJ KIESZENI!! W III LIDZE... no poprostu > szczyt marzen dla czlowieka ktory w tamtym momencie byl kandydatem na > selekcjonera!! widzicie absurdalnosc sytuacji? nie widzę.. kupują mecze bo za awans do wyższej ligi dostaną premie które z naddatkiem pokryje wydatki. Co ma do tego klasa rozgrywek i "nazwisko" trenjro? > wdowczyk trener-PH gral nieuczciwie to juz niestety ale na pewno nie byl (i nie > jest) idiota ktory za wlasna pensji finansuje marzenia prowincjonalnego > biznesmena czyli awans jego druzyny i to za przeproszeniem W KIELCACH... "na pewno"? a skąd to przekonanie? Już wyżej napisałem czemu. Skoro korupcja jest powszechna to co w tym dziwnego że Wdowiec sam (z zespołem) załatwiał sobie lepsze wyniki? Inna sprawa że też nie do końca wierzę w św. naiwność szefa Kolportera. Ale Twoje argumenty można o kant stołu rozbić. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolporter lapowek Re: Kryminal dla Klickiego a nie brawa.. IP: *.chello.pl 03.04.08, 14:49 czyli sklaniasz sie ku tezie ze Wdowczyk za plecami swojego pryncypala kupowal mecze z wlasnej wyplaty (a moze osczednosci?) tylko po to zeby pozniej otrzymac premie za awans... skoro jak slusznie zauwazyles korupcja byla i jest powszechna to wytlumacz mi prosze dlaczego wdowczyk robil to akurat w III lidze w kielcach a nie w jakiejkolwiek druzynie "ekstraKASY" gdzie i pieniazki wieksze no i premie tez raczej roznia sie od trzecioligowych (chyba przyznasz ze wdowczyk nie mialby problemu ze znalezieniem pracy w jakimkolwiek klubie I ligi) chcesz wiedziec jak doszedlem do wnioskow o winie klickiego? no coz tu nasuwa sie pytanie ile meczy w zyciu obejrzales (na zywo nie w telawizji) i ile razy byles swiadkiem cudownych wynikow, fauli ktorych nie bylo, czerwonych kartek za wyrzut pilki z autu, karnych z kapelusza itp itd. tego nie da sie tego ukryc!! i nie ukryje tego nawet taki fachowiec jak wdowczyk. wlasciciel moze nie wiedziec przed meczem ze jest robiony w bambuko ale jesli na tym meczu jest obecny lub sa na nim jego "oczy" to po przekrecie przynajmniej powinien zastanowic sie nad tym ze cos tu smierdzi (a przyznasz chyba ze dosc przewrotne byloby twierdzenie ze facet ktory umnie zarabiac, wkladajac kase w nowy biznes nie kontroluje sytuacji) nie ma wiec takiej mozliwosci zeby kolejny/e numer/y odbyl sie bez jego wiedzy... i tak leci jeden meczyk drugi awansik i znowu od poczatku A WDOWCZYK CALY CZAS PLACI hue hue (ciekawe kiedy i dlaczego przestal) no i w koncu lapia kolesi i co mowi klicki? ..ZE ZOSTAL OSZUKANY! noz koorwa mac!! PRZEZ KOGO?! i dlaczego nie krzyczal ze jest oszukiwany po jednym albo drugim awansie?!! KLICKI OD POCZATKU DO KONCA O WSZYSTKIM WIEDZIAL BO TAKI BYL JEGO PLAN - W DWA LATA WEJSC DO I LIGI a ze nie szlo to trzeba bylo kupowac. pewnie padnie zaraz pytanie skad ta pewnosc no to rusz mozgiem chyba ze chcesz sie upierac przy tym ze klicki wpakowal kase w korone po to zeby bujac sie z nia po boiskach trzeciej lub drugiej ligi p.s. co do tego czy wdowczyk jest idiota czy nie to masz racje pewnosci nie mam... ponioslo mnie troche... ;) pozdro dla myslacych -- kazdy uczciwy obywatel tego kraju wie ze to Ja mowie prawde. Zbigniew Z(ero) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarr Re: Kryminal dla Klickiego a nie brawa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 09:56 zgadzam sie z toba...ja tez nie wierze w to , ze Wdowczyk placol ze swojej kasy!!! Klicki popełnił bład, jakiego nie popełnił Krauze w Arce. Nie mozna uciekac z Kolportera Korony w taki sposób, bo kieruje sie na siebie podejrzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszyraz Re: Co ma korupcja wspólnego z piłką? IP: *.e-wro.net.pl 02.04.08, 17:05 Najgłupszy komantarz jaki kiedykolwiek czytałem. Lekarze, policjanci, nauczyciele itd mają jakieś ważne cele, zadania, od któych realizacji wiele zależy. Co do tego ma uczciwość w piłce nożnej, która, jakby na to nie patrzeć, jest dla większości hobby, a dla bardzo małego fragmentu społeczeństwa zawodem? No i jeszce odpowiedzialność za swoje decyzje.... Sic! Odpowiedz Link Zgłoś
eddiemaxfaktor Re: Co ma korupcja wspólnego z piłką? 04.04.08, 00:15 co to za brednie od 89 nie zostaly zlustrowane te wszystkie srodowiska co ich bronisz i na ktorych uczciwosci budujesz swoje tezy [misja spoleczna porownywalna z poziomem swiadomosci polskiej szlachty z 17wieku czytajacych kalendarze z ciekawostkami i zywoty swietych]. najglupsza to jest twoja zachowawcza metodologia.. w ktorej notabene kluczowe jest slowo jakies uczicwosc to imperatyw jesli sie silisz na filozofowanie.. nie wazne czy sie pilki tyczy czy nauczyciela. zreszta podazajac tym torem za misje spoleczna winni sie brac ludzie 'wystarczajaco bogaci' tak aby wladza zwiazana z autorytetem wykonywanych funkcyj nie demoralizowala jednostki.. aby nie osiaganie wynikow finansowych bylo celem lecz radosc z przejscia do historii [to retoryczny pathos]. wszystko mozna racjonalnie policzyc [polska do tego dorosnie]. jesli mowisz o misji spolecznej to polacz ja w swym pejoratywnym mozgu z JAWNOSCIA. kiedy srodowiska monopolizuja dystrybucje 'autorytetow' konczy sie ich misja niestety i zaczyna sie szopka w postaci np. karty nauczyciela ktora broni slabeuszy i nierobow [porozmawiaj z fachowcami jesli nie wierzysz]. jakos polska edukacja, wojsko, prawnicy i inni misjonarze nie daja powodu do dumy -pokazuja, tak jak zarzad pzpn, ze trwanie wazniejsze jest od misyj przypisanych do ich rol spolecznych.. i to wlasnie cala ta, broniaca anachronicznego mlodego bo kilkunastoletniego status quo, elyta marnotrawi szanse; wcale nie ciemne i glupie 'spoleczenstwo' a na dokladke: pilka nozna to prywatny biznes by nie bylo; policjant prawanik et cetera -->NIE.. no pranik niby prywaciarz jak lekarz tylko kasy fiskalnej nie ma. [sic] i nie banalizuj mi tu roli pilki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Klicki słyszał na meczach ,,Korupter, Korupter''. IP: *.zetosa.com.pl 02.04.08, 17:51 I udawał że nie wie o co chodzi.Żałosne. Sprawiedliwości staje się zadość a Korupter-Korona powinien wrócić do IV ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajko Re: Klicki słyszał na meczach ,,Korupter, Korupte IP: *.klc.vectranet.pl 03.04.08, 07:09 Myslisz, ze jesli wiedzial, to nikt go nie sprzeda? Moze przestan klapac i poczekaj z osadami nieco.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercy06 Re: Klicki słyszał na meczach ,,Korupter, Korupte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 08:51 tak, może od razu do VI ligi?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Brawa dla Klickiego IP: *.generacja.pl 02.04.08, 14:50 nie radzilbym szanownemu redaktorowi liczyc na to, ze dziady z pznp same sie zakopia w grobach, albo chociaz zloza samokrytyke. badzmy powazni. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Brawa dla Klickiego 02.04.08, 14:53 "Nie ma znaczenia, czy Klicki wiedział, czy nie wiedział, że jego piłkarze za jego pieniądze kupują mecze." Bełkot... Ma znaczenie. Bo jeśli wiedział, to dlaczego się nie wycofał wcześniej? Aha, bo zagrożona jest marka jego firmy? Dopiero TERAZ? To już bardziej w porządku jest Drzymała. Który nie zostawia złudzeń, ale i nie bawi sie w świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Kryptoreklama IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 14:56 czy takie coś wolno zamieszczać w gazecie chcącej uchodzić za niezależną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniu Brawa dla Klickiego IP: 57.66.53.* 02.04.08, 14:56 Moze w tej sytuacji jedynym wyjściem jest aby Tusk oświadczył Listkowi, ze albo cały PZPN zostanie rozwiązany, albo nie będzie mistrzostw Europy w 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
frisky2 Re: Brawa dla Klickiego 02.04.08, 14:59 A niby w jaki sposob pan Klicki walczy z korupcja? Ze sie wycofuje z Korony? To ucieczka a nie walka drogi Autorze komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Brawa dla Klickiego 02.04.08, 16:08 Walka. Jak nie ma sponsorów to skąd wziąć kasę na korupcję w wykonaniu piłkarzy i trenerów? Nie od dziś panuje pogląd, że biedne kluby raczej biorą kasę niż ją dają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoine Re: Brawa dla Klickiego IP: *.acn.waw.pl 02.04.08, 16:17 czyli od dzis Korona bedzie brac? i to juz nie bedzie korupcja:) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Brawa dla Klickiego 02.04.08, 22:36 Dalej będzie korupcja, ale już bez udziału Klickiego, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Brawa dla Klickiego 02.04.08, 18:49 real_mr_pope napisał: > Walka. Jak nie ma sponsorów to skąd wziąć kasę na korupcję w wykonaniu piłkarzy > i trenerów? Nie od dziś panuje pogląd, że biedne kluby raczej biorą kasę niż ją > dają. _________________________________________ Sugerujesz, że mecze Korony były kupowane za pieniądze pana Klickiego? I co, może mówili mu "daj pan pieniądze, to na nowego zawodnika"? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Brawa dla Klickiego 02.04.08, 22:37 Tak, za pieniądze Klickiego. Pensja zawodników, z których (wierząc doniesieniom prasowym) robili zrzutę na sędziego wypłacana była z budżetu klubu, a ten budżet tworzony był m.in. ze środków pozyskanych od sponsora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajko Re: Brawa dla Klickiego IP: *.klc.vectranet.pl 03.04.08, 07:11 Przejawiasz poglady zywcem z komunizmu.. Kto ma sile szarpac sie z czyms, nad czym nie panuje?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Brawa dla Klickiego IP: 82.177.124.* 02.04.08, 16:42 jak rząd rozwiąże pzpn (pomijam fakt czy może:))), to napewno nie będzie euro, bo postara się o to bardzo szybko uefa:) dlatego sku..el listkiewicz wie, ze wszyscy mogą mu skoczyc, najwyżej co jakiś czas parę niewygodnych pytan zada mu dziennikarz z wyborczej. ot i cały stres pana prezesa związany z polską piłką:) > Moze w tej sytuacji jedynym wyjściem jest aby Tusk oświadczył > Listkowi, ze albo cały PZPN zostanie rozwiązany, albo nie będzie > mistrzostw Europy w 2012. > Odpowiedz Link Zgłoś
czyli.kon.karne Brawa dla Klickiego 02.04.08, 14:58 Panie red: Klicki nie jest pierwszy! Najpierw zarzad pewnego klubu z Bydgoszczy rozgonił motłoch :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario A Wisła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:44 Jak już tak patrzymy, to pierwsza była Wisła, która po sprzedanym przez piłkarzy meczu z Legią w 93 roku jako jedyna wywaliła ich z klubu. I za tą próbę samooczyszczenia (oraz w wyniku osłabień składu) została wkrótce spuszczona z ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brovar Re: A Wisła? IP: *.lanet.net.pl 02.04.08, 18:37 Zaglebie kika sezonow temu tez rozgonilo swoich skorumpowanych pilkarzy - Jasinki i Przerywacz przychodza mi do glowy jako pierwsi. Bylo jeszcze kilku - sklad handlowal wtedy meczami wbrew trenerowi i wladzom klubowym. To bylo jeszcze przed spadkiem do 2 ligi i wykupieniem powrotu do Ekstraklasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKS/Irlandia Brawa dla Klickiego IP: 89.127.174.* 02.04.08, 15:05 Po pierwsze, to co prezentuje Dariusz W. jest niestety zenujace.. Zawsze uwazalem go za kiepskiego trenera, co potwierdza sie m.in. w tym, ze jako trener 3 ligowej druzyny z mega sponsorem kupowal mecze by awansowac, tak byl pewien swego warsztatu, ze na wszelki wypadek ... dawal w lape, podejrzewam ze w 2 lidze dzialo sie to samo... szkoda gadac.. Po drugie Pan Klicki, no coz.. ja mu sie nie dziwie, facet walczyl z rasizmem i debilnymi kibicami Korony, chwala za odwage i uczciwosc, wydal na klub kupe kasy i nagle sie dowiedzial, ze jacys kolesie za jego pieniadze krecili wałki, glownie po to, zeby dostac od sponsora umowione za awans premie.. Poza tym, ciekawe ile jeszcze sobie pilkarze, oraz Dariusz W. dorobili u bukow, prawdopodobnie przez podstawione osoby..? Tylko drogi Panie Klicki zal mi tych mlodych gowniarzy, ktorzy kupili z kieszonkowego szaliki i przez ostatnie kilka lat dopingowali druzyne swiecie wierzac, ze przyszlosc swietlana Korone czeka.. teraz sa jak sieroty nagle... i tylko ich zal w tym calym balaganie... wycofujac sie dla nich nic nie ma Pan do zaoferowania.. ale nie osadzam Pana, nie mam takiej kasy, nie wiem, co bym zrobil... Kiedys Pan Kulesza powiedzial: cala pilkarska Polska widziala, a wyscie nic nie widzieli, parafrazujac: Panie Listkiewicz, dzieci w kazdej piaskownicy wiedzialy o walkach, ale Pan Panie prezesie nic.. Konczac, jako kibic ŁKSu wspolczuje Wam, normalnym kibicom Korony, dzis jest niestety drugi kwietnia, a to juz nie jest prima a prilis.. Trzymajcie sie a Pan Klicki niech jeszcze raz pomysli o paru tysiacach Bogu ducha winnych, mlodych ludzi, nie wiedzacych, jak wymowic slowo korupcja, ktorzy tak samo jak Pan ... zaufali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Brawa dla Klickiego, ale kto na jego miejsce? IP: *.hcz.com.pl 02.04.08, 15:14 Może się okazać, ze zamiast sponsora z odrobiną honoru, do Korony trafi absolunie cyniczny geszefciarz, który bez skrupułów będzie podchodził zarówno do korupcji, jak i sportu. I co? Bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Brawa dla Klickiego, ale kto na jego miejsce? IP: *.aster.pl 02.04.08, 15:43 Moze sie tak zdarzyc, to prawda... Ale to nie powod, abysmy wymagali od p. Klickiego, aby dalej topil SWOJE pieniadze w bagnie, jakim stala sie polska pilka. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Brawa dla Klickiego, ale kto na jego miejsce? 02.04.08, 19:32 Gość portalu: szcz napisał(a): > Może się okazać, ze zamiast sponsora z odrobiną honoru, do Korony > trafi absolunie cyniczny geszefciarz, który bez skrupułów będzie > podchodził zarówno do korupcji, jak i sportu. I co? Bedzie lepiej. Obawiam się że nieprędko ta drużyna znajdzie sponsora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Brawa dla Klickieg??? Paradoks!!Smiechu warte. IP: *.adsl.alicedsl.de 02.04.08, 15:05 Jak to sie mowi...Kapitan opuszcza tonacy statek..?? Gra czysto finansowa. Kto by w taki klub kase ladowal wiedzaz ze zadnych zyskow nie przyniesie, juz teraz nie! Naprawde szkoda slow pisanych ale moim zdaniem autor tego artykulu powinien przepracowac tytul ...albo caly artykul...bo czym czesciej pisze..tym bardziej smieszny mi sie wydaje. "Nie ma znaczenia, czy Klicki wiedział, czy nie wiedział, że jego piłkarze za jego pieniądze kupują mecze...." - Jak to nie ma znaczenia?? Co pan za bzdury za przeproszeniem pisze??!! Za wlasne pieniazki oplacali?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajko Re: Brawa dla Klickieg??? Paradoks!!Smiechu warte IP: *.klc.vectranet.pl 03.04.08, 07:12 idiotow u nas nie brakuje jak widac po Twoim komentarzu..Moze powstrzymaj sie osadąmi, srednia krajowo, do czasu wyjasnienia sprawy przez prokurature? Mentalnosc polaka - kazdy najmadrzejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkalim lustracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:09 powyzszy text jest piekny, ale zawiera teksty, ktore gazeta nienawidzila i z ktorych szydzila, gdy byly wymieniane w kontekscie lustracji. brawa za hipokryzje gazeto. Odpowiedz Link Zgłoś
leftt Zjazd PZPN 02.04.08, 15:19 "I chcę wierzyć, że 13 kwietnia na zjeździe PZPN poświęconym korupcji zapadną wielkie i mądre decyzje." Ja też chcę w to wierzyć. I jeszcze wiele fajnych rzeczy chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Brawa dla Klickiego IP: 84.10.68.* 02.04.08, 15:18 czekam na aresztowanie Listkiewicza juz sie nie wywinie, kolejny w kolejności to Engel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisztes Słabizna jak zawsze u p. Sarzało IP: 212.160.172.* 02.04.08, 15:32 1. hehe - plan naprawczy Ministerstwa Sportu?? Pan naprawde nie wie, kim jest pan Drzewiecki ?? 2. Poza tym Klicki nie wzial na siebie odpowiedzialnosci, tylko stwierdzil ze nie da sie oszukiwac. 3. "tych przedstawicieli klubów, którzy za miliony od telewizji gotowi są sprzedać nie tylko prawa do pokazywania meczów, ale i elementarną uczciwość, wnioskując o abolicję dla łapówkarzy;" - przeciez abolicja dotyczy klubow, a nie łapówkarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Brawa dla Klickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:32 Tak brawa należą mu się jak najbardziej, pokazał, że ma JAJA. Zachował się honorowo i za to ukłony SPORT ma być walką fair play!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Brawa dla Klickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:43 Kto i ile płacił tym oszustom kopaczom?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlodyMK uciekajacy szczur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:42 ... takiego kretynizmu i debilizmu jak powyzszy artykul nie widzialem. oto salwy pochwalne dla uciekajacego szczura z okretu i ze ta ucieczka wstrzasnie srodowiskiem. ucieka bo ma duzo do stracenia, ciekawe ze jako prezes preznej firmy byl tak naiwny ze nie widzial karnych z kapelusza i mnostwa zbiegow okolicznosci. szalenstwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: uciekajacy szczur IP: *.aster.pl 02.04.08, 15:44 Wiec co? Twoim zdaniem powinien zostac i dalej pompowac hajs w ten syf? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: uciekajacy szczur 02.04.08, 16:12 Owszem, ma do stracenia kasę, reputację firmy i własną reputację. Karne z kapelusza, wbrew powszechnemu przekonaniu 'kibiców', to jeszcze nie dowód na korupcję. Równie dobrze dowód na słabość sędziego lub to, że jest/był ukrytym fanem jednej z drużyn. A co do fragmentu "jako prezes prężnej firmy", tyle wystarczy. Klicki jest prezesem Kolportera i poza oglądaniem meczów ma inne obowiązki. W przeciwieństwie do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
matthew.z I gdzie tu odwaga? 02.04.08, 15:46 Pan Klicki poprostu uciekł z tonącego okrętu. Postanowił nie ryzykować dobrego imienia zarówno własnego jak i firmy "Kolporter". Nie czuł z pewnością wystarczającego wsparcia ze strony pracowników klubu. Nie miał z kim walczyć o jego oczyszczenie, gdyż najprawdopodobniej większość pracujących tam osób miała związek z procederem "kupowania" meczów. Ale to jego klub. Mógł zwolnić wszystkich, których działania w przeszłości nie były jasne. Wyraźnie nie miał już siły na walkę. Postanowił się wycofać. Dla Niego to z całą pewnością jedna z największych porażek życiowych. Projekt "europejskie puchary w Kielcach" nie zostanie zrealizowany. Korona nie powinna stoczyć się na dno polskiej piłki. Zainteresowanie drużyną jest dość spore. Posiadają nowoczesny (jak na polskie warunki) stadion. Te czynniki sprawiają, że klub ten jest dość atrakcyjnym (jak na polskie warunki) kąskiem dla inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloo spece od kryzysowego PR pracują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:55 Oto dzieci drogie przykład jak porażkę mozna próbować przekuć w sukces (ciemny lud to kupi): Klicki ratuje polską piłkę, wyrzekając się swojego dziecka - Korony. Dziennikarzu, ile myslałeś na tytułem? Podrzucam następny: "Klicki na prezesa PZPN " Może troche glebszej refleksji, jak to mozliwe ze kilka lat temu nie tchnęła szefów intuicja, dlaczego ten zespół tak szybko awansuje?, bo prosci ludzie jak ja zadawali sobie to pytanie. A juz tłumaczenie sie ówczesnego szefa korony, p. Tkaczuka jest po prostu niedorzeczne, a raczej jest zwyczajna dupokrytka. a) jesli o tym nie wiedział to jest po prostu BEZNADZIEJNYM szefem ktory nie wie co sie dzieje w jego firmie b) jesli o tym wiedział, no to wiadomo co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: spece od kryzysowego PR pracują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 20:02 jeżeli do drużyny III-ligowej zostaje sprowadzony młody trener z osiągnięciami, jeżeli zostali sprowadzeni zawodnicy z przeszłością I-ligową to nie można liczyć na szybki awans??? Myślę że z tym składem można było spokojnie awansować czysto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poker czas na Orange, PGE, Comarch, Alianz, Groclin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:55 SOKOŁÓW, REMES, WARKA, KGHM, ITI etc etc itd itd.... Co? Macie Panowie jaja czy nie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Groclin chyba nie handlował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 16:49 więc czemu Drzymala miałby się wycofywać z finansowania klubu ? to samo się tyczy Wisły i Cupiała - za mocni byli w lidze, żeby handlować !!! więc Ci dwaj Panowie prawdopodobnie z honorem mogą pozostać sponsorami w swoich klubach... co innego inni, którzy weszli do klubów od niedawna (i nie wiedzą w co umoczyli bo tak naprawde nie sprawdzili tego), albo siedzą w tym łajnie przez ostatnie kilka lat i czynnie uczestniczą w procederze (wiele sie mówi np. o Amice, obecnie dla przypomnienia : Lech, oraz Cracovii) - ci powinni się zastanowić poważniej, czy nie odejść z honorem póki czas ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Groclin chyba nie handlował IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 17:54 Cupiał i Drzymała czyści? hahaha Prima Aprilis był wczoraj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal heh obśmiałem się jak fretka :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 18:53 > więc czemu Drzymala miałby się wycofywać z finansowania klubu ? Polecam sezon 99/00: 90minut.pl/liga.php?id=27 Od 1 do 20 kolejki - 8 pkt na 60 możliwych, od 21 do 30 kol. - 28 pkt na 30. Podpowiem, że pomiędzy 20 a 21 kolejką Dyskobolia nie kupiła połowy reprezentacji Polski, a pozostałych klubów nie dosięgła zaraza. Po prostu poezja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: heh obśmiałem się jak fretka :D IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 03:06 Dodaj, że te 2 pkt. Dyskobolia straciła wtedy jak już mogła sobie na to pozwolić. Jaby sytuacja była taka, ze musiała by mieć te 2 pkt. więcej - to tego remisu by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Brawa dla Klickiego IP: *.range86-147.btcentralplus.com 02.04.08, 16:03 szacunek dla K. Klickiego Odpowiedz Link Zgłoś
slawo111 Brawa dla Klickiego 02.04.08, 16:06 Gościu dobrze wiedział co się dzieje. A wypisywane wszędzie dyrdymały jokoby walczy z korupcją to jedna wielka bzdura, dlaczego zatrudnił złodzieja DRZYMONTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiiony Brawa dla Klickiego IP: *.kielce.net.pl 02.04.08, 16:11 Nie ma znaczenia, czy Klicki wiedział, czy nie wiedział, że jego piłkarze za jego pieniądze kupują mecze - pisze Sarzało. Co za obłuda, panie red, co za zakłamanie. Tak jak oczywiste jest że Klicki wiedział - a może i pomagał - tak i oczywiste jest, że teraz ratuje własna skóre i inne, cennijesze zabawki. Wybiera mniejsze zło, zrzuca towarzyszy wilkom na pożarcie, liczac, że sam pogoni umknie. To oczywiscie jegoswięte prawo, ale nie róbmy z niego k... bohatera. Bo to śmieszne. Tak śmieszne jak to jego dudnienie w piersi i granie świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Brawa dla Klickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 16:16 Chłop ma jeszcze firmę, widocznie nie chce żeby utrwaliła się jej nowa forma "KORUPTER" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oświęcimer To jest dobre dla Legii ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 16:25 bo odpada jej bezpośredni konkurent (stąd takie podniecenie wśród redaktorów GW). Natomiast czy to jest dobre dla polskiej piłki to czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Brawa dla Klickiego 02.04.08, 16:29 Jaka dobra decyzja?! Ta decyzja to kolejny cios dla polskiej piłki i pozbawienie jej sponsorów, którzy są potrzebni! Kto pisał ten bezmyślny artykuł! Lidze potrzebni są sponsorzy! Takie decyzje zupełnie nic nie zmienią w walce z korupcją bałwany! Nic! Jedyne co może zmienić to osłabić dalej polską piłkę. PZPN powienien natychmiast reagować na tą sytaucję, bo sami sie pogrzebiemy. Konieczne jest wrowadzenie mniejszego zła, czyli abolicji dla klubów i zmiana zasad karania. To znaczy kluby nie powinny być karane, a poszczególni zawodnicy, sędziowie, trenerzy i działacze piłkarscy, którym udowodniono ponad wszelką wątpliwość winę przekupstwa, powinni zostać DOŻYWOTNIO pozbawieni prawa do wykonywania zawodu i wsadzeni do paki lub conajmniej zmuszeni do zapłacenia olbrzymiej grzywny. Tylko to skłoni tych, którzy mają śliskie ręce do zastanowienie się...A jak się będzie karać kluby, to im to będzie wisieć!Bo większość nie czuje się związana z klubami i pracuje w różnych klubach na przestrzeni jakiegoś czasu. Pójdźcie po rozum do głowy. Ten kto się cieszy z upadku Korony i wycofaniu kolejnego możnego sponsora z ligi, to skończony idiota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterekg27 Re: Brawa dla Klickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 16:40 i właśnie ten forumowicz ma racje, bo cóż z tego ze ukaramy kluby skoro działacze dalej będą działać , może nie w tych samych klubach ale w pobliskiej miejscowosci.piłkarze dalej będa grać w innych klubach(Ujek,Drzymont,Murdza,Hermes) przeciez to piłkarze podpisywali że wzieli premie za mecz a tak w rzeczywistosci pieniadze szły na opłacanie sędziów, obserwatorów.I niech pan Listkiewicz nie mówi że on o niczym nie wiedział skoro kto wyznacza śedziów czy obserwatorów.Całą tą bande przestepczą wsadzić do wiezienia i zakaz wykonywania tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk skończony idiota! Twoj post to chyba zart !!! 02.04.08, 16:45 << PZPN powienien natychmiast reagować na tą sytaucję, bo sami sie pogrzebiemy. Konieczne jest wrowadzenie mniejszego zła, czyli abolicji dla klubów i zmiana zasad karania. To znaczy kluby nie powinny być karane, a poszczególni zawodnicy, sędziowie, trenerzy i działacze piłkarscy, którym udowodniono ponad wszelką wątpliwość winę przekupstwa, powinni zostać DOŻYWOTNIO pozbawieni prawa do wykonywania zawodu i wsadzeni do paki lub conajmniej zmuszeni do zapłacenia olbrzymiej grzywny. >> Przez 15 lat nie reagowal i dzisiaj domagasz sie "wprowdzenia mniejszego zla". Jednym slowem uniewinnione kluby zaczna szukac bardziej sprytnych oszustow i domagac sie od nich "zwyciestw" wiedzac ze sa bezkarne. Nie mowiac juz o tym ze pozostaje nadal pytanie dlaczego nie reagowal i narzucajac sie odpowiedz "bo po prostu mial w tym wlasny korupcyjny poki co nieudowodniony interes". Ani Listkiewicz ani obecny zarzad PZPN nie sa w walce z korucja w polskiej pilce noznej wiarygodni i dlatego albo musza odejsc albo pozostanie nam sie pogodzic z sprzedajnoscia i korucja jaka panowala i nadal panuje w polskie pilce noznej. Sponsorzy sa potrzebni ale w uczciwym sporcie a nie w pilkarskiej mafi ktorarobiacej oszukancze interesy bazujac na popularnosci pilki noznej. Re: Brawa dla Klickiego Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk skończony idiota! Twoj post to chyba zart !!! 02.04.08, 16:48 << PZPN powienien natychmiast reagować na tą sytaucję, bo sami sie pogrzebiemy. Konieczne jest wrowadzenie mniejszego zła, czyli abolicji dla klubów i zmiana zasad karania. To znaczy kluby nie powinny być karane, a poszczególni zawodnicy, sędziowie, trenerzy i działacze piłkarscy, którym udowodniono ponad wszelką wątpliwość winę przekupstwa, powinni zostać DOŻYWOTNIO pozbawieni prawa do wykonywania zawodu i wsadzeni do paki lub conajmniej zmuszeni do zapłacenia olbrzymiej grzywny. >> Przez 15 lat nie reagowal i dzisiaj domagasz sie "wprowdzenia mniejszego zla". Jednym slowem uniewinnione kluby zaczna szukac bardziej sprytnych oszustow i domagac sie od nich "zwyciestw" wiedzac ze sa bezkarne. Nie mowiac juz o tym ze pozostaje nadal pytanie dlaczego nie reagowal i narzucajac sie odpowiedz "bo po prostu mial w tym wlasny korupcyjny poki co nieudowodniony interes". Ani Listkiewicz ani obecny zarzad PZPN nie sa w walce z korucja w polskiej pilce noznej wiarygodni i dlatego albo musza odejsc albo pozostanie nam sie pogodzic z sprzedajnoscia i korucja jaka panowala i nadal panuje w polskie pilce noznej. Sponsorzy sa potrzebni ale w uczciwym sporcie a nie w pilkarskiej przestepczej mafi, ktora od dawna opanowala zarzad PZPN-u i robiacej oszukancze interesy bazujac na popularnosci pilki noznej. Ten "interes" trzeba po prostu caly zamknac skoro od 15 lat nie mozna sobie inaczej z nim poradzic! Re: Brawa dla Klickiego Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: skończony idiota! Twoj post to chyba zart ! 02.04.08, 16:57 To jest twój pomysł?! Zamknięcie interesu?! To tchórzostwo i zaden pomysł, poza tym jest totalnnie głupi, powiedz to kibicom, ze zamykamy ten inters i likwidujemy sport! To jest uczcieczka od problemu a nie racjonalne rozwiązanie. Nie wiem skąd ty wziąłeś te "europejskie" pomysły. W jakim europejskim kraju je wcielono w życie? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Jesli dla Ciebie korupcja jest sportem to 02.04.08, 17:32 mozemy byc dumni, ze "sportowych sukcesow". Sportu a juz na pewno pilki noznej nie da sie zlikwidowac: nikt zreszta tego nie chce. To co trzeba zmienic o co do tej pory od ladnych juz kilku (zeby nie napisac kilkunastu) lat w Polsce pozostaje bez zmian to stale ta sama mafia, ktora za parawanem PZPN i pod "opieka" FIFA prowdzi w Polsce przestepcza dzialanosc ze szkoda przede wszystkim dla naszej pilki nie mowiac juz o pilkarzach i kibicach. To, ze cierpi na tym rowniez od lat na arenie miedzynarodowej odbior sportowych "osiagniec" naszego kraju czego wyrazem miedzy innymi byly wobec nas zarzuty korupcji po wyborze Polski i Ukrainy jako organizatorow ME 2012 jest juz tylko dalszym echem albo niekompetncji w walce z korupcja albo przestepczej dzialanosci Listkiewicza i PZPN-u. << W jakim europejskim kraju je wcielono w życie ?>> A w jakim kraju przez kilka lat bezskutecnie walczono z korupcja ? We Wloszech polecialy po prostu najwazniejsze glowy we wloskim zwiazku pilki noznej, wsrod sedziow, najlepsze kluby zdyskwalifikowano, ukarano milionowymi karami, odebrano tytuly, przeniesiono do nizszych lig. U nas od lat PZPN broni skorumpowanych przestepcow opierajac sie rzadowym decyzjom, na pozostawiajacej mu szerokie mozliwosci przestepczej dzialanosci ustawie, okreslajacej relacje pomiedzy wladza wykonawcza a zwiazkami sportowymi niejednokrotnie szukajac dla siebie pomocy w miedzynarodowej organizacji FIFA. Re: skończony idiota! Twoj post to chyba zart ! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Jesli dla Ciebie korupcja jest sportem to 02.04.08, 17:50 Zgadza się korupcja jest jednym z czynników, które spowodowały osłabienie poziomu ligi i gorszą postawe naszych klubów w europejskich pucharach. Zgadza się też co do tego, ze PZPN nie robił przez długi czas nic z tym problem, bo po prostu afera rozkreciła sie w ostatnich latach, tak samo we Włoszech wcześniej kupowano i dopiero gdy to wyszło na jaw zabrano się za to. Juventus ukarano dla przykładu, nie wierzę że tylko Juventus i już nie pamiętam jaki inny klub jest zamieszany tam w ten proceder, znając mafię włoską. No ale dobra Juventus zdegradowano. Tylko jest pewien problem u nas. U nas trzeba by było zdegradować większość klubów. Degradację można stosować jesli ona ma jakiś sens. W naszym przypadku do niczego dobrego nie doprowadzi, już napisałem dlaczego i jak i nie bedzie się powtarzała jakie jest wyjście z tej sytauacji. Inaczej będziemy tak degradować jeszcze z 10 lat i bezustannie macić sytaucję w lidze, awanse spadki itp. W sytaucji gdy korupcja jest powszecha i obejmuje prawie wszystkie kluby jest rzeczą bezsensowną karanie ich! Trzeba ukarać jednostki które są za nią odpowiedzialne! Inaczej dezorganizujemy swoje rogrywki i na długie lata wprowadzamy naszą piłkę w marazm. To nie jest dobre rozwiązanie dla nikogo. Co do PZPN- u, to przyznanie Polsce Euro na drodze korupcji to bardziej kompromitacja UEFA niż FIFA jeśli już! Fakt jest faktem mamy Euro i teraz postaw się PZPN-owi i wprowadź komisarza. Już raz tak próbowano i szybko UEFA pogroziła palcem i się skończylo. W obecnej sytuacji gdy obecne władze związku mają sukcesy takie jak przyznanie Polsce Euro 2012, historyczny awans do Euro i protekcję UEFA, próba obalenia PZPN-u jest niemożliwa, może też doprowadzić do odebrania Euro. Spróbuj to zrobić. Nikt im teraz nie jest w stanie podskoczyć, bo mają wsparcie ze strony władz międzynarodowych, więc z wiatrakami nie ma co na razie walczyć. Owszem gdyby Polska nie miała zobowiązań jak Euro to można by było zaryzykować, ale osobiście uważam że nie warto poświęcać Euro dla satysfakcji z obalenia PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "przyznanie Polsce Euro 2012" jest bardziej 02.04.08, 19:05 wykorzystaniem sprzyjajacej nam sytuacji w miedzynarodowych wladzach pilkarskich (uzyskanej najprawdopodobniej naciskami politycznymi) majacymi na celu przyblizenie Ukrainy do Europy niz sukcesem PZPN-u. Swiadomosc tego jest zreszta bardzo silna w instancjach PZPN-u. Stad ich bezczelny tupet w kontynuowaniu wszystkiego po staremu: maja Twoje przekonanie, ze sa nietykalni. "Nikt im teraz nie jest w stanie podskoczyć, bo mają wsparcie ze strony władz międzynarodowych, więc z wiatrakami nie ma co na razie walczyć" Udzial pilkarzy w Euro 2008 jest bardziej sukcesem pilkarzy na przekor PZPN niz sukcesem zwiazku. << W obecnej sytuacji gdy obecne władze związku mają sukcesy takie jak przyznanie Polsce Euro 2012, historyczny awans do Euro i protekcję UEFA, próba obalenia PZPN-u jest niemożliwa >> Kontynuowanie, "po staremu" jest niczym innym jak pograzaniem polskiej pilki noznej na nastepne dziesieciolecia. Nie ma zadnej nadziei na poprawe poziomu polskiej ligi tak dlugo jak niekompetencja obecnego kierownictwa bedzie o tym decydowac: wybor jest prosty: bedziemy przegranymi obserwatorami ME w 2008, przegranymi obserwatorami MS w 2010, ME w 2012, MS w 2014, ME w 2016 i pewnie rowniez MS w 2018. Podobnie zreszta bedzie z sytuacja naszych klubow w LM w tym czasie. Poziom pilkarski, szkoleniowy "naszych" skorumpowanych klubow jest o kilka dziesiecioleci w tyle za europejskimi i taki pozostanie duzo dluzej niz obecnosc Listkiewicza i Jego bandy w zarzadzie PZPN-u. Usuwanie szkod, ktore powoduje w polskiej pilce noznej jej obecne kierownictwo zajmie, jesli zostana do 2012 roku, kilka dziesiecioleci. Taki wlasnie bedzie mial skutek pozostwienie obecnego kierownictwa polskiej pilki noznej nietykalnym. O klubach nie wspominam bo ich poziom jest poziomem europejskiej III ligi i taki na nastepne dziesieciolecie sprzedajnego i korupcyjnego kierownictwa pilki noznej pozostanie. W sumie bez sukcesow pilki noznej mozna tez zyc ale dlaczego tolerowac przez dziesieciolecia niekompetentnych oszustow zerujacych tylko i wylacznie na popularnosci sportu zeby moc sie nakrasc ! Odsuniecie od wladz Listkiewicza i obecnego zarzadu PZPN-u daje nadzieje, ze sytuacja w polskim pilkarstwie nie tylko zawodowym bedzie sie poprawiac na tyle ze nasza liga i reprezentacja osiagna sredni europejski poziom w do roku 2012. Re: Jesli dla Ciebie korupcja jest sportem to Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: "przyznanie Polsce Euro 2012" jest bardziej 02.04.08, 20:00 Dużo napisałeś, ale to wszystko to twoje pobożne życzenia niestety. Odsuniece od władzy Listkiewicza niczego nie gwarantuje, środowisko zostaje to samo. Tak samo mówiono gdy prezesem był Dziurowicz! Co do tego że wywalczenie Euro 2008 i 2012 to bardziej zasługa piłkarzy i sytuacji międzynarodowej itp. Gosciu a kogo to obchodzi? Nikt z rządzu nie zaryzykuje położenia łapy na PZPN jeśli zagrozi nam utrata ME w 2012 i ja sam nie nam zamiaru poświęcać Euro dla czegoś co wcale nie jest pewne że się powiedzie, tzn. że jak wymienisz kierownicto PZPN, to będzie lepiej, to sa raczej mrzonki wynikające z frustracji kibicowskich. Nie pisz farmazonów, a gdyby to a gdyby to, to moze będzie lepiej. Przed 2012 PZPN jest nietykalny i możecie sobie pisać co chcecie nie ruszycie go. Organizację Euro dostaje się raz na długi czas i nikt nie ma zamiaru ryzykowac jej utraty i szansy na skok cywilizacyjny, poświęcając Euro na rzecz walki z korupcją, ja i tak nie da się całkowicie wyeliminować. Taka prawda. Trzeba być realistą i pragamtykiem a nie gdybyać co by było gdyby. Moje stanowisko nie ejst za korupcją, a jest chłodną oceną sytuacji wynikająca z uwarunkowań wewnętrznych i międzynarodowych oraz pragmatyczną odnośnie ligi i kwestii degradacji i kar indywidulanych. Ja przedstawiłem swój pomysł moim zdaniem odpowiedni do obecnej sytuacji i całkowiecie możliwy do zrealizowania bez negatywnych konsekwencji na szczeblu międzynarodowym, pozwalającym zachować w miarę sprawną organizację ligi i ukrócić korupcję przez zastosowanie kar indywidulanych. Ty nie przedstawiłeś żadnego sensownego rozwiązania, a tylko stos pobożnych życzeń oderwanych od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolorofon Debil! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 16:58 Abolicja, czyli danie do zrozumienia, że nie ma sposobu na przykładne ukaranie winnych! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Debil! 02.04.08, 17:01 A gdzie twój pomysł jak wyjść z tej sytuacji?! Masz jakiś czy tylko napisałeś sobie tak, żeby mnie obrazić? Twój post jest bezużyteczny. Jak gdzie kara? Nie umiesz czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolorofon Degradacje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 17:10 Mało mnie obchodzi, czy zdegradowana drużyna pochodzi z Łodzi czy z Koziej Wólki. Nie ma przestępców lepszych i gorszych, są po prostu przestępcy! Zmniejszyć ligę lub dokooptować do ekstraklasy kliku drugoligowców. Oczywiście dożywotni zakaz działania w sporcie, umoczonych w korupcje działaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Degradacje! 02.04.08, 17:17 Fajnie tylko kto ci zapewni że w zmniejszonej lidze i wśród dokoptowanych klubów nie ma umoczonych? Abolicja i karanie indywidulane i nie ma lepszego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Wiedzial nie wiedzial: wierzyl swoim ludziom 02.04.08, 16:32 Bez tego nie da sie zbudowac ani firmy ani majatku ani pierwszoligowego klubu. Dzisiaj trudno by dalej wierzyl skoro sa publiczne dowody, ze Go oszukiwali i ze jak wszyscy, ktorzy zajmuja sie zawodowo pilka nozna w Polsce z prezesem Listkiewiczem i Zarzadem PZPN-u na czele, klamia. Bez rzadowej "pacyfikacji" PZPN-u z zakazem dzialanosci w sporcie dla wszystkich pracujacych w zarzadzie PZPN-u "dzialaczy" nie moze byc mowy o korzystnych zmianach w polskiej pilce noznej. Sa to ludzie albo skrajnie niekompetentni albo do szpiku kosci przekupni. Zarowno jedni jak i drudzy nie zmienia niczego na lepsze w polskiej pilce noznej. Za Listkiewicza moze juz byc z polska pilka nozna tylko coraz gorzej! Brawa dla Klickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Brawa dla Klickiego IP: *.klc.vectranet.pl 02.04.08, 16:50 Bardzo dobra nauczka dla wszelkich krótkotrwałych sponsorów doklejających do nazw klubów nazwy swoich firm.Jestem temu przeciwny bo na świecie takich głupot jak u nas nie ma a sponsorzy są o wiele bogatsi.Liverpool,Chelsea, Milan itd.nie zmieniają nazw co sezon.Może po tej nauczce to się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś