Dodaj do ulubionych

Kucharz na ostro

IP: *.93.classcom.pl 21.04.08, 22:51
proszę cię proszę cię proszę cię proszę cię proszę cię
ZAMKNIJ SIę
Obserwuj wątek
    • Gość: Kibic (L) Kucharz na ostro IP: *.acn.waw.pl 22.04.08, 03:09
      Kucharz, przesadziłeś... Przecież grałeś z Rogerem w jednej dużynie
      i o jego grze (jak i Edsona) wypowiadałeś się w samych
      superlatywach. Od jakiegoś czasu, wadzi Ci on niesamowicie i ciekaw
      jestem czy przemawia przez Ciebie tylko zazdrość (Ty już nie grasz
      ani w Legii, ani w kadrze, ba - nawet nie jesteś ekspertem Canal+),
      czy masz jakiś inny problem. Zawsze Cię ceniłem jako piłkarza i
      chciałbym mieć właśnie to w pamięci, a teksty takie jak ten niestety
      rujnują ten obraz...
      • Gość: (L) jak Legia Re: Kucharz na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 10:15
        nie rozmieniaj sie na dobre publikujac ziejace jadem artykuly w gazetce
        wyborczej. Zachowaj godnosc i odejdz z klasa dopoki ludzie beda w stanie
        zapomniec Ci te bzdury ktore splodziles w ciagu ostatnich mc
        • tiresias Re: Kucharz na ostro 22.04.08, 10:24
          Chłopie, pakuj kontenery ze zdolnymi brazilejros,

zwracam uwage, że podczas transportu w kontenerach ginie wielu 'pasażerów' lub
          dociera w stanie słabo nadającym się do użytku. czy Polska potrzebuje
          wycieńczonych brazyluchów?
          • Gość: mateo IQ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 10:30
            Kucharz ty wiesz co to jest IQ..?
            • Gość: blecharz Re: IQ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.08, 13:32
              Kto to jest kucharski ?
              Kucharz ktoremu nie wyszlo ?
              Brzmi jak zart przyrody.
          • Gość: kibic Re: Kucharz na ostro IP: *.altec.pl 22.04.08, 10:36
            Potrawa na ostro ale dobra.Popieram ten tekst Kucharza.Naprawdę nie przeszkadza
            Wam ten cały cyrk z nadaniem obywatelstwa?Nie wszystko co powie Benhaker,należy
            traktować jak prawdę objawioną.Roger jest dobrym piłkarzem,ale dlaczego na siłę
            robić z niego reprezentanta?
            • Gość: mario Re: Kucharz na ostro IP: *.itfutura.com 22.04.08, 11:39
              bo nie wyszkolilismy sobie w klubach polskich zawodników i musza
              grac obcokrajowcy żeby jakoś to wyglądało
    • Gość: Fudi Kucharz na ostro IP: *.polkomtel.com.pl 22.04.08, 10:30
      Kucharski! Masz takie same pomysły jak i grałeś, czyli miernie!
    • Gość: Beauford kucharz ty matole!!! IP: *.carlnfd4.nsw.optusnet.com.au 22.04.08, 10:40
      powiedz mi ty sieroto jak dlugo Ci zajmuje myslenie nad tymi
      wypocinami?? chlopie czy ty komus placisz za ta publikacje? przeciez
      to jest totalne dno!!
    • valana Kucharz na ostro 22.04.08, 10:43
      Kiepski artykuł, bo tendencyjny. Autor dość prymitywnie ustawia alternatywę sami
      Polacy- wszyscy z importu, co daje oczywisty efekt- kompromitację stanowiska nr 2.
      Problem w tym, że nikt nie postuluje masowego nadawania polskiego obywatelstwa
      obcokrajowcom w celu podniesienia poziomu naszej reprezentacji.
      Taka metoda nosi nazwę reductio ad absurdum i należy do mniej uczciwych metod
      argumentowania, chyba nawet u Schopenhauera w "Erystyce..." się to znalazło.
      Ogólnie rzecz biorąc to metoda prymitywna, dlatego i podobnie oceniam cały ten
      artykuł (co nie znaczy, że nie akceptuję części jego tez- nie zgadzam się ze
      sposobem argumentowania).
    • Gość: kinia Kucharz na ostro IP: 80.51.247.* 22.04.08, 10:48
      kogo to obchodzi co mysli ten pindol. czy ja tez moge sobie w wyborczej cos
      napisac co tydzien??? w sumie moje zdanie tez nikogo nie obchodzi wiec czekam na
      zaproszenie od Was droga redakcjo.
      • Gość: Ja Gazeto, widzisz i nie grzmiesz?!?! IP: *.pub.sarocom.net 22.04.08, 11:24
        Niech to ktoś filtruje...
    • Gość: jaKO Maradona brazilejros? IP: *.punkt.pl 22.04.08, 11:27
      Pomijajac juz zenujace usilowanie bycia kontrowersyjnym za wszelka cene i styl
      pisania charakterystyczny dla kogos, kto na chleb zarabial nie wytezajac
      umyslu... Jako kopacz powinien jednak Kucharski wiedziec, ze Maradona nie jest
      brazylijczykiem. Chociaz i tak slowa uznania za kojarzenie, ze Argentyna i
      Brazylia to ten sam kontynent. Jak na pilkarza to juz naprawde cos!
      • Gość: Kibic Re: Maradona brazilejros? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 11:36
        Jako osoba "wytezajaca umysl" powinienes wiedziec, ze Brazylijczyk piszemy zaczynajac od wielkiej litery.
    • Gość: mario Kucharz na ostro IP: *.itfutura.com 22.04.08, 11:36
      Jak Kucharski taki mądry i wszyscy inni to czemu nie wezmą do Legii
      jakiegoś polskiego piłkarza zamiast Rogera. Nie moga znaleźć i
      wyszkolić lepszych polskich piłkarzy do klubów, to skąd niby ma być
      w reprezentacji lepszy zawodnik od Rogera czy innego obcokrajowca
      bez których kilka zespołów polskiej ligi by sobie nie poradziło.
      • Gość: Kibic Ludzie, zacznijcie myslec, to nie boli. IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 11:47
        Popatrz na sklad reprezentacji. Jeszcze tej bez Rogera. A potem sie zastanow jakie pieniadze trzebaby wydac zeby sciagnac do Polski Smolarka, Blaszczykowskiego, czy Lewandowskiego. Teraz juz widzisz czemu ani Legia, ani zaden inny polski klub nie siegnie po nich nim skoncza 35 lat?
        Poza tym nie ma nic zlego w fakcie, ze klub oparty jest na obcokrajowcach. Cala czworka polfinalistow LM tak ma. Gorzej kiedy klubowa polityke zaczyna sie przekladac na reprezentacje. A Roger gdyby mial troche ikry, to podziekowalby za propozycje i odmowil. Nie mozna reprezentowac kogos kto tego nie chce. A duza czesc kibicow jest nastawiona negatywnie. Ciesza sie glownie sezonowcy, ktorzy juz zapominaja o Malyszu, bo maja Kubice, a teraz chetnie zainteresowaliby sie pilka nozna, na ktora do tej pory pluli.
        • wojtekspychala "ściągać Lewandowskiego i Błaszczykowskiego"? 22.04.08, 12:20
          Kolego, ich nigdzie nie trzeba było ściągać ani wydawać kosmicznych kwot. Oni w
          Polsce grali przez parę ładnych lat, a że ich kluby w pewnym momencie wolały na
          nich zarobić, zamiast dalej korzystać z ich gry, to już inna para kaloszy.
          • Gość: Kibic Re: "ściągać Lewandowskiego i Błaszczykowskiego"? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 15:54
            A jakie mialy wyjscie? Budzety w naszej lidze sa niziutkie, wiec jezeli zawodnik dostaje propozycje, dzieki ktorej zarobi x razy wiecej, to wiadomo, ze bedzie chcial sie przeniesc. Kazdy normalny czlowiek by chcial. Naturalnie, kluby moga taki transfer zablokowac na jakis czas i unieszczesliwic swojego gracza, ale osiagna tyle, ze jego wartosc na boisku spadnie, a za jakis czas i tak odejdzie. Tyle, ze za darmo.
            • r1111111 Re: "ściągać Lewandowskiego i Błaszczykowskiego"? 22.04.08, 19:03
              Gość portalu: Kibic napisał(a):
              > A jakie mialy wyjscie? Budzety w naszej lidze sa niziutkie...

Oficjalnie tak, bo nieoficjalnie rzecz prawdopodobnie ma się inaczej.
              Skąd brano pieniądze na kupowanie meczów (miejsc w lidze)? Chyba, że
              kupić mecz lub mistrzostwo, to niewielki wydatek.
    • Gość: Kibic Generalnie ma racje IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 11:40
      Przyznawanie Rogerowi obywtelstwa w trybie nadzwyczajnym i to slepe uwielbienie dla selekcjonera jest niesmaczne. Tyle ze podobne zarzuty juz sie pojawialy wiec tym razem Kucharz nie serwuje czegos szczegolnie ostrego. Za to zdecydowanie odgrzewa stare danie.
    • Gość: wojna Kucharz na ostro IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 22.04.08, 11:45
      jaki byl z kucharza pilkarz? wyrastal ponad ligowa przecietnosc, na
      wyjazd zagraniczny za slaby(zdaje sie probowal w hiszpani), na
      reprezentacje rowniez. jaki z niego felietonista? pilkarzem byl
      genialnym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a od benhakera i rogera wara
      ty wyrobie
      felietonistopodobnym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!
    • anty_gw1 Brawo!!! 22.04.08, 11:47
      Panie Czarku
      Doskonały tekst, brawo za postawę ws. Rogera i samodzielne myślenie,
      na które niestety wielu osób piszących na tym forum nie stać.
    • Gość: candlekeep Stec ma lepszy pomysł... IP: 217.153.60.* 22.04.08, 11:56
      Moim zdaniem zdecydowanie lepiej skomentował tę sytuację Rafał Stec.
      Owszem, jemu też nie pasowało nadawnie obywatelstwa Rogerowi. Ale
      jeśli już stało się to faktem, to może zachowajmy się nie jak typowe
      polaczki (sic!), podstawiający nogi i pieniący się o wszystko, ale
      dajmy Rogerowi szansę dobrej gry dla Polski i cieszmy się z jego
      powodzenia.
      No, ja w każdym razie wybieram tę drogę, a nie wieczne krytykanctwo
      i rzucanie kłód pod nogi tylko dla zasady, byle narzekać i
      protestować.
      • Gość: jaKO Re: Stec ma lepszy pomysł... IP: *.punkt.pl 22.04.08, 12:11
        Ty masz jakies kompleksy, ze piszesz o "polaczkach"? Ja nie jestem polaczkiem,
        tylko Polakiem i Rogera w reprezentacji nie chce. Tekst o rzucaniu klod bardzo
        fajny, dlatego nie rzucajmy ich pod nogi np. Lukaszowi Gargule, dla ktorego
        obecnosc Rogera moze stanowic problem. Masz racje, ze krytykanctwo to strasznie
        zla cecha, jednak mnie bardziej irytuje plytkosc pojmowania. Schemat: przeciwko
        obcokrajowcom w reprezentacji = polactwo, ciemnogrod i Bog wie co jeszcze.
        Gratuluje inteligencji.
        • porarelaksu Re: Stec ma lepszy pomysł... 22.04.08, 12:41
          "> Ty masz jakies kompleksy, ze piszesz o "polaczkach"? Ja nie
          jestem polaczkiem,
          > tylko Polakiem i Rogera w reprezentacji nie chce. Tekst o rzucaniu
          klod bardzo
          > fajny, dlatego nie rzucajmy ich pod nogi np. Lukaszowi Gargule,
          dla ktorego
          > obecnosc Rogera moze stanowic problem"

Bardzo zabawna argumentacja. Obecność w kadrze Rogera jest rzucaniem
          kłód pod nogi Gizy. No tak, możnaby to ciągnąć dalej... Obecność
          Matusiaka kłodą dla Rasiaka, Żurawskiego dla Saganowskiego, a w
          ogóle obecność wszystkich kadrowiczów jest kłodą dla graczy
          drugoligowych klubów, bo raczej nie grają w reprezenacji. Mniejsza z
          tym. Proszę wytłumacz mi, bo nie rozumiem. Skoro facet ma już to
          polskie obywatelstwo (nie wracjąc już do okolicznośći, w których się
          to odbywało), to dlaczego, jeżeli chce tego trener, nie może grać w
          reprezentacji?
          • Gość: jaKO Re: Stec ma lepszy pomysł... IP: *.punkt.pl 22.04.08, 14:34
            Kolego, to byla ironia z tym rzucaniem klod...

> Proszę wytłumacz mi, bo nie rozumiem. Skoro facet ma już to
            > polskie obywatelstwo (nie wracjąc już do okolicznośći, w których się
            > to odbywało), to dlaczego, jeżeli chce tego trener, nie może grać w
            > reprezentacji?

Kto powiedział, że nie może? Ja napisałem tylko, że nie chce aby grał. Tak jak
            inni nie chcą Rasiaka, Pazdana czy Matusiaka, tak ja nie chce Rogera. Wiem, ze
            malo kogo to obchodzi co ja chce, ale nie odbiera mi to prawa by to okazywac.
          • Gość: mort Re: Stec ma lepszy pomysł... IP: *.ds.pg.gda.pl 22.04.08, 14:42
            cos z tym rzekomo charakterystycznym dla Polakow rzucaniem klody pod nogi jest chyba nie tak, skoro dajemy od reki obywatelstwo osobie ktora na to nie zasluguje, prawda?
            dla was bardzo wygodne jest teraz mowienie "nie wracajac juz do okolicznosci obywatelstwa". a z jakiej racji mamy nie wracac? o to jest ta cala sprawa przeciez. gdyby roger dostal to obywatelstwo po 5 latach i normalanych procedurach, jak kazdy obcokrajowiec starajacy sie o polskie obywatelstwo, to by w ogole nie bylo dyskusji. a wasze gadanie o pomijaniu okolicznosci jest w stylu gadania zlodzieja: no skoro mam ten samochod (nie wracajac juz do okolicznosci w ktorych sie to odbylo) to dlaczego nie mam nim jezdzic?
            • Gość: candlekeep Re: Stec ma lepszy pomysł... IP: 217.153.60.* 22.04.08, 16:04
              Tylko że naturalizując Bogera nikt nie złamał prawa. To dosyć
              istotna różnica.
              A co do wygody mówienia tego czy tamtego - w tej chwili to już nie
              ma znaczenia, bo facet jest Polakiem i tyle. Teraz więc, skoro ma
              grać w koszulce z orzełkiem - to zamiast krytykować, po prostu
              kibicujmy mu, i niech gra ku chwale... Tak na to patrzę.
        • Gość: candlekeep Re: Stec ma lepszy pomysł... IP: 217.153.60.* 22.04.08, 13:25
          > Ty masz jakies kompleksy, ze piszesz o "polaczkach"? Ja nie jestem
          > polaczkiem,tylko Polakiem i Rogera w reprezentacji nie chce. Tekst
          > o rzucaniu klod bardzofajny, dlatego nie rzucajmy ich pod nogi np.
          > Lukaszowi Gargule, dla ktorego obecnosc Rogera moze stanowic
          > problem. Masz racje, ze krytykanctwo to strasznie zla cecha,
          > jednak mnie bardziej irytuje plytkosc pojmowania. Schemat:
          > przeciwko obcokrajowcom w reprezentacji = polactwo, ciemnogrod i
          > Bog wie co jeszcze. Gratuluje inteligencji.

To nie jest kwestia kompleksów. To kwestia zwykłej solidarności pod
          wspólnymi barwami, a nie wieczne kotłowanie się we własnym sosiku i
          walka wewnątrz własnego obozu.
          Skoro już jest sytuacja taka, że Roger jest Polakiem i chce się
          przyczynić do tego, żeby polska flaga wzbudzała szacunek, a nie żal -
          to dlaczego nie dać mu szansy?
          Roger jedzie teraz na zgrupowanie, gdzie będzie miał okazję
          udowodnić, czy jest lepszy od Bąka, Zurawskiego czy Krzynówka, czy
          też nie. Na tym polega selekcja, czyż nie? Garguła też miał szansę,
          nieprawdaż?
          Hmmm, a może powinniśmy dawać punkty za pochodzenie? ;-)
          A co do uwag na temat mojej inteligencji... He he he - właśnie o
          tym "sosiku" mówiłem...
          • Gość: mort pytanie IP: *.ds.pg.gda.pl 22.04.08, 14:15
            czy gdyby zorientowany prezydent za namowa beenhauera naturalizowal wszystkich 11 obcokrajowcow z niedawnego meczu i oni wystepowali by na euro jako reprezentacja Polski to tez bys to uwazal za wystepowanie pod wspolnymi barwami? kibicowal bys im?
          • Gość: jaKO Re: Stec ma lepszy pomysł... IP: *.punkt.pl 22.04.08, 14:36
            >A co do uwag na temat mojej inteligencji... He he he - właśnie o
            >tym "sosiku" mówiłem...

Aha, a "polaczki" to nie sosik... To kremik pewnie....
    • Gość: fanfutbolu GW regularnie zamieszcza tylko teksty fana Legii IP: *.man.poznan.pl 22.04.08, 12:01
      GW regularnie zamieszcza tylko poglądy fanów Legii. A w tym wypadku, nie tylko fana, ale jeszcze kolesia, który z Legii żyje. Rozumiem, że dla redaktorków z Warszawki Polska=Warszawa, futbol=Legia... Przypominam tylko, że Legia należy do konkurencyjnego wobec Agory koncernu. Ponadto przypominam, że w RP istnieje jeszcze kilkanaście klubów pierwszoligowych i kilkaset innych. Czy naprawdę jest taka posucha na interesujących komentatorów, że musicie promować nudzącego Czarka? Nawet Rafałek ma szerszą perspektywę...
      Żeby wbić jeszcze jedną szpilę: rozumiem, że po skończeniu kariery Kucharz szuka nowego sposobu na życie, ale istnieje wiele innych ciekawych witryn internetowych, których właściciele muszą płacić za reklamę w GW (czy akcjonariusze Agory wiedzą, że promujecie jedną za darmo?).
      • Gość: Kibic Re: GW regularnie zamieszcza tylko teksty fana Le IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 12:15
        Podejrzewam, ze gdyby inne ex gwiazdy naszej ligi byly zainteresowane dzialalnoscia felietonisty, to tez znalazloby sie dla nich miejsce. Np dla Reiss, ktory wlasnie wydaje tomik pt "Moich straszliwych przezyc z tym nikczemnikiem Smuda, ktory nie wystawia mnie w skladzie za samo nazwisko i slodki usmiech ciag dalszy" ciagle sie gdzies zjaduje jakas wolna szpalta.
      • Gość: pl Re: GW regularnie zamieszcza tylko teksty fana Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:56
        Gość portalu: fanfutbolu napisał(a):

> GW regularnie zamieszcza tylko poglądy fanów Legii. A w tym wypadku, nie tylko
        > fana, ale jeszcze kolesia, który z Legii żyje. Rozumiem, że dla redaktorków z W
        > arszawki Polska=Warszawa, futbol=Legia... Przypominam tylko, że Legia należy do
        > konkurencyjnego wobec Agory koncernu. Ponadto przypominam, że w RP istnieje je
        > szcze kilkanaście klubów pierwszoligowych i kilkaset innych. Czy naprawdę jest
        > taka posucha na interesujących komentatorów, że musicie promować nudzącego Czar
        > ka? Nawet Rafałek ma szerszą perspektywę...
        > Żeby wbić jeszcze jedną szpilę: rozumiem, że po skończeniu kariery Kucharz szuk
        > a nowego sposobu na życie, ale istnieje wiele innych ciekawych witryn interneto
        > wych, których właściciele muszą płacić za reklamę w GW (czy akcjonariusze Agory
        > wiedzą, że promujecie jedną za darmo?).

Te felietony są drukowane w stołecznym dodatku, mądralo.
    • Gość: slawekp Czaruś! Gdybyś miał tyle w głowie co w nogach !!!! IP: 204.104.55.* 22.04.08, 12:36
    • Gość: yhwh Re: Kucharz na ostro IP: 212.160.172.* 22.04.08, 12:48
      Ten chłop ewidentnie ma jakis problem
    • Gość: stach znawcy języka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:19
      Ludzie piszą, że Roger nie zna języka polskiego. Czytając wypowiedzi
      rodowitych polaków można się czasem zapaść pod ziemię : błąd goni
      błąd
      • Gość: candlekeep Re: znawcy języka IP: 217.153.60.* 22.04.08, 13:40
        > Ludzie piszą, że Roger nie zna języka polskiego. Czytając
        > wypowiedzi rodowitych polaków można się czasem zapaść pod ziemię :
        > błąd goni błąd

Ha ha ha!
        Coś w tym jest :-D
        • leftt Kucharskiego przepis na felieton 22.04.08, 13:45
          1. Napisać pierwszą część felietonu na temat ostatniego meczu Ległej.
          2. Napisać drugą część felietonu na obojętnie jaki temat, zupełnie
          nie związany z pierwszym.
          3. W obu częściach pieprzyć dużo i bez sensu, żeby jakoś uzasadnić
          tytuł "Kucharz na ostro".
    • Gość: krystian sprawa hymnu IP: 83.238.213.* 22.04.08, 13:58
      A czy to takie ważne czy zna hymn czy nie? Nasi znają, a nie śpiewają, tylko stoją jak te kołki w czasie jego odgrywania. Mam w d... czy Roger zna hymn czy nie - kadrze, jeśli może pomóc - niech gra!
    • Gość: Normalny Kondolencje przyjacielowi to chyba osobiście a nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:23
      Jaka przyjaźń, takie kondolencje.
    • Gość: cezary Kucharz na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:40
      imienniku pie..sie pieprzysz głupoty.Troche wyrozumienia
    • Gość: robuś Kucharz na ostro IP: 81.219.116.* 22.04.08, 14:48
      maradona jest z argentyny
    • Gość: może witaminek? Żenujący tekst Kóharskjegho. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:17
      Facet musi być nieźle sfrustrowany, jeżeli produkuje takie bzdury.
    • Gość: n8 Kucharz na ostro IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 15:29
      Jakkolwiek by tego nie ujal. Jestem za, a nawet przeciw! Tak jak Kucharski
      zawsze bylem i zawsze bede przeciwko Rogerowi z kadrze. Nawet jak strzeli
      hattricka w ostatniej minucie meczu z Niemcami (jakie to mokre sny opowiadali
      jako argumenty zwolennicy robienia z kadry klubu).
    • Gość: Laki Kucharz na ostro IP: 83.238.100.* 22.04.08, 15:50
      Poraz kolejny proszę zajmij się czym innym!!!!!!!!
    • Gość: ziel Re: Kucharz na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:35
      Hej Kucharz powiedz mi od kiedy to Maradona jest Brazylijczykiem?? (vide
      końcówka "felietonu")
    • Gość: <3 TAK DLA ROGERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:28
      Ile czasu będziemy musieli jeszcze słuchać o sprawie Rogera?? Naprawdę warto rozdzielać polskich kibiców na dwa obozy? -_-

"Jest pewnie sporo piłkarzy w Ameryce Płd. i na świecie, którzy z chęcią przyjęliby paszport kraju Unii Europejskiej za cenę gry w naszej kadrze. Mielibyśmy swój wkład w globalizację. Tak przecież argumentują zwolennicy przyznania obywatelstwa Rogerowi." faaaaaajnie masz

youtube.com/watch?v=1P7UhXZEhl8&feature=related

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka