Dodaj do ulubionych

Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:52
skoro zdegradowano Zagłębie (czyli spadło ono na poz. 15-16), to znaczy że
Widzew wskoczył na miejsce barażowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: Siabada Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:57
      A jak zrzucą Koronę to Widzew się utrzyma
      • Gość: kibic Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.kielce.net.pl 06.08.08, 12:59
        ...i dostanie od Ekstraklasy i PZPN medal za walkę z Korupcją;)
        • Gość: ? Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: 84.243.222.* 06.08.08, 13:08
          Gość portalu: kibic napisał(a):

> ...i dostanie od Ekstraklasy i PZPN medal za walkę z Korupcją;)

... i mistza Polski bez gry, tzn przy zielonym stoliku:)
          • manhu Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, 06.08.08, 15:10
            Jajca jajcami, ale jak to było w Portugalii?

Bo nie pamiętam, tam też jakaś drużynka odwołała się do sądu i karą za to było ... no właśnie co? Albo FIFA chciała wyrzucić Portugalię ze wszystkich rogrywek albo ta drużynka dostała łomot.

Tak czy inaczej pomysł aferzystów z Lubina może dać tragiczne skutki.
            • atomm Ile Trybunał wziął za wyrok ws Widzewa?? 06.08.08, 15:32
              Jak widac Zagłębie i Korona za mało dali...
              i znowu są równi i równiejsi...

Widzew do II ligii!!
              • Gość: howgh Re: Ile Trybunał wziął za wyrok ws Widzewa?? IP: 217.153.125.* 06.08.08, 15:48
                wszytkie zwierzęta sa równe ale świnie (widzew ) najrówniejsze
                • Gość: blada twarz nie ma jak głos apacza z otchłani swojego sracza ! IP: *.acx.pl 06.08.08, 16:08
                  Za to ty jesteś płaściutki. A mózg twój jest równiutki,
              • Gość: Zbigniew B. RTS Re: Ile Trybunał wziął za wyrok ws Widzewa?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 17:18
                Jak to ile?? Tyle co sie należało!!! :)
                Ekstraklasa sla Widzewa!!! HEJ!! HEJ!! :)
          • Gość: gość Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 15:16
            i fazę grupową ligi mistrzów (w oszukiwaniu i mataczeniu)
      • Gość: lewiatan137 Re: A jak zrzucą Koronę to Widzew się utrzyma IP: *.toya.net.pl 06.08.08, 18:18
        Co ty piszesz za bzdury.Przecierz degradacja nie oznacza
        przesuniecia na ostatnie miejsce,a wiec Widzew zostaje gdzie byl.
    • Gość: kibic Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr.. IP: *.kielce.net.pl 06.08.08, 12:57
      Widzew do II ligii!!
      • Gość: Leesior Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 16:14
        Popieram. Do II ligi z nimi !
        • Gość: 1910 Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.toya.net.pl 06.08.08, 19:44
          TYLKO WIDZEW RTS
      • Gość: pz 15 kolejnych klubów to... IP: 81.219.133.* 06.08.08, 20:55
        Cracovia, Jagiellonia, Amica/Lecha, Bełchatów, Śląsk a Wy jakie obstawiacie???
    • arek.gazeta Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr... 06.08.08, 12:57
      Po co było tyle zamieszania wokół Zagłębia. Przecież korupcja w klubie była
      oczywista, czy musiało to trwać aż tyle czasu tylko dlatego że wlaścicielem
      jest spółka skarbu państwa? Sprzedawczyki wynocha z ligi, swoją drogą też mi
      kara za przestępstwo, degradacja o 1 klasę.
      • Gość: gd Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.tktelekom.pl 06.08.08, 13:01
        a to dlatego, że korupcja w Zagłębiu to było dawno i nie do końca prawda, ale
        czytaj dalej wyborcze i inne dzienniki to zawsze będziesz poinformowany...
        • Gość: znafca Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:03
          Jasne. Gazeta Wyborcza winna degradacji Zaglebia :P
          • Gość: piottz Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:44
            Zdegradować Wyborczą!!! hehe
      • Gość: lubin [...] IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.08.08, 13:43
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Piastunek Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:45
        Napisz mi skąd jesteś i komu kibicujesz a podam Ci przykłady korupcji w Twoim
        klubiku. Nie ma czystego klubu.
        • Gość: peees Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:50
          > Napisz mi skąd jesteś i komu kibicujesz a podam Ci przykłady korupcji w Twoim
          > klubiku. Nie ma czystego klubu.

Lewart Lubartów?
        • Gość: p. Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.domainunused.net 06.08.08, 16:07
          Ruch Chorzów.
          Nie licząc eksperymentalnego sezonu, gdy liga podzielona byłą w systemie
          Szkockim, na grupę spadkową/mistrzowską (2000/2001) gdy piłkarze wyszli na mecz
          (bodaj z Groclinem? wykolegowano Śląsk Wrocław który pół roku później poleciał
          do 2 ligi) 15 minut później, ale to była raczej desperacja/cwaniactwo a nie
          korupcja :) Śląsk mógł gole strzelać, a nie oglądać się na innych.
          Poza tym zależy to od definicji korupcji. Czy jak jeden z 11 piłkarzy grał
          "gorzej" to od automatycznie uznane jest to za sprzedany mecz?
          sprawa jest śliska i trudna, i wydanie korzystnego i równego dla wszystkich
          wyroku jest niemożliwe.
          • Gość: masa Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: 91.193.160.* 06.08.08, 19:14
            W Widzewie też nie kupował cały zarząd tylko jeden udziałowiec. Więc jaka może być odpowiedź na pytanie czy jak jeden piłkarz sprzedał, to...?
            • Gość: do ciemnej masy Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 23:22
              taaa, Widzew cacy, a jeden Sz. be. Czy to pan Sz. odniósł korzyść z
              przestępstwa, czy Widzew?
              • Gość: Al Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 08:32
                powiedz mi gościu jaką to korzyść odniósł Widzew z kupowania przez szymańskiego
                meczy, bo ja do dziś nie wiem, Widzew wtedy NIE AWANSOWAŁ, a z niby kupionych
                meczy przegrał m.in. 4-1 z bełchatowem - więc ktoś tu musiał w takim razie
                zapłacić więcej i jakoś nikt tego nie zauważa.
                • Gość: myself Re: widzew nas (was ) oszukał IP: 217.153.125.* 07.08.08, 17:04
                  ale widzew tez nie spadł ( między innymi dzięki tym punktom ), więc
                  nie odeszli piłkarze, sponsorzy (kasa od sponsorów ligi i
                  indywidulanych ), kibice...czyli dzięki oszukaniu rywali i kibiców
                  uratował niezła kaskę...jak rozumiem jak ktoś przyp...doli ci
                  bejzbolem z zamiarem pozbawienia cię życia ale mu sie nie uda i
                  zrobi z ciebie "tylko" inwalidę to też będziesz sie domagał dla
                  niego kary grzywny i robót społecznych...w końcu nie odniósł
                  zamierzonej korzyści
                  a w Łodzi bez zmiany - ŁKS pany a widzew pogardzany
      • Gość: kemix Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 15:06
        No musiało. W końcu sponsorem Zagłębia jest KGHM, a poza tym, że to dość bogata
        spółka, to jeszcze spółka tzw. skarbu państwa.
      • Gość: JasioJasio Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.08.08, 17:11
        Ręce opadają! arek.gazeta pogooglaj co nieco, bo różnica pomiędzy "właściciel" a "udziałowiec" jest dość znaczna. Uzyjeś kiedyś tego zwrotu w jakiejś wazniejszej sprawie i albo Cię wysmieją albo sobie bałaganu narobisz.

Do wszystkich niedoinformowanych:

Państwo NIE JEST właścicielem Zagłębia ani KGHM.

Szczegóły w dziale inwestorskim www.kghm.pl
    • Gość: gd Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.tktelekom.pl 06.08.08, 12:59
      nie
    • Gość: kefir Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.centertel.pl 06.08.08, 13:00
      Tego to już nie wie nikt jak powinno być naprawde. Teraz to o
      kształcie lig decyduje polityka a nie wewnętrzne przepisy PZPN.
      Zagłębie zapewne odwoła się od tej decyzji i sprawe wygra. Wtedy
      dopiero będą jaja na całego.
      PZPN do odwołania i do zaorania!!!
      • Gość: znafca Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:05
        Ten wyrok jest ostateczny.
    • Gość: Keebitz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:00
    • sapinek Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr.. 06.08.08, 13:02
      Widzew nie zagra juz w tym sezonie w Ekstraklasie, bo rozegral mecz w 1 lidze.
      szkoda. bo nalezy mu sie 1 liga i tak jak napisal poprzednik medal za walke z
      korupcja i PZPN :)
      • Gość: z1906s Nie piszcie już o widzewie bo mam czkawkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:11
        Widzew to bym spuścił do A klasy za ordynarną butę!
        Najpierw im się upiekło za korupcję(jako jedynemu klubowi na razie) a potem
        perfidnymi sztuczkami chcieli wykopać Polonię Bytom z ligi. Dla mnie to zwykli
        krętacze bez honoru.
        Teraz czekamy na podobny do Lubina werdykt w sprawie Korony.
        • Gość: brunet w oczy was kole wielki Wdzew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:19
          nikt nie bedzie nam tu podskakiwał!
          w Łodzi liczy się tylko Widzew
          • Gość: kibic Re: w oczy was kole wielki Wdzew IP: 85.11.104.* 06.08.08, 13:23
            Czekaj jak Was "koledzy" z I ligi spuszczą tam gdzie miejsce Wasze :D
            Czekamy na koniec sezonu I ligi...
            • Gość: gość Re: w oczy was kole wielki Wdzew IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 15:18
              już w pierwszym meczu Widzew miał lewego karnego. Nic się nie
              nauczyli...
          • Gość: piki Re: w oczy was kole wielki Wdzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:30
            wielki widzew za kupowane mecze:)
            tyle w temacie. W łodzi tylko ŁKS
            • Gość: Łódź Re: w oczy was kole wielki Wdzew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:36
              w łodzi może i tak - jak sobie na burcie namalujesz. w kajaku i na materacu
              ewentualnie też.
              • Gość: abraham lincoln wielki widzew buahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:11
                spadaj koruptorze z swoim widzewkiem do A klasy. Choć tak naprawdę wasze miejsce
                jest w pierdlu.
              • Gość: gość Re: w oczy was kole wielki Wdzew IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 17:55
                a co to jest Wielki Wdzew? Jakaś wieś pod Łodzią?
            • Gość: Jasiu Re: w oczy was kole wielki Wdzew IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.08.08, 15:14
              > wielki widzew za kupowane mecze:)
              > tyle w temacie. W łodzi tylko

Ptaszyszko kupiło wam mistrzostwo w 1989.Więc siedzcie cicho grzybiarze.
              • Gość: p. Re: w oczy was kole wielki Wdzew IP: *.domainunused.net 06.08.08, 16:10
                W 1989 mistrzem po zaciętym i wyrównanym sezonie został Ruch Chorzów.
            • Gość: masa Re: w oczy was kole Wielki Widzew IP: 91.193.160.* 06.08.08, 19:18
              Hej, łKSiaczi, nie podskakuje, niedługo wy też lecicie za korupcje, na waszym miejscu to bym cchutko siedział i z tego wyroku TA się nie cieszył. A, zapomniałem przecież wy honorowi jesteście, sami się zdegradujecie za kupczenie
            • Gość: 1910 Re: w oczy was kole wielki Wdzew IP: *.toya.net.pl 06.08.08, 19:46
              W ŁODZI BEZ ZMIANY!!!!!!ŁKS BEZDOMNI!!!!!!
          • Gość: fryzjer Re: widzew to mnie kole...d..y lata IP: 217.153.125.* 07.08.08, 17:11
            głównym podskakującym jest tu widzew pajacu ... o to sie właśnie
            rozchodzi...a w Łodzi liczy się kasę - jak wszędzie ...wygląda na to
            że szczególnie dobrze liczy się w widzewie pewnie dlatego wyrzuca
            się oddanych pracowników i podnosi ceny biletów po spadku do niższej
            klasy rozgrywkowej... a wy będziecie dalej klaskać nie wiedząc czy
            mecz puszczony ważne że nie w 2 /3 lidze...ludzie humoru
        • Gość: abc...z [...] IP: 195.69.81.* 06.08.08, 13:38
          • Gość: prawnik Re: Nie piszcie już o widzewie bo mam czkawkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:42
            Bredzisz synku, skoro do WSA czyli wojewódzkiego sądu
            administracyjnego, to nie ma mowy o żadnej drodze cywilnej, te
            bowiem rozpatrują sądy powszechne natomiast sądy administracyjne
            orzekaja w sprawach szeroko pojętej administracji publicznej.
            • Gość: abc...z Re: Nie piszcie już o widzewie bo mam czkawkę IP: 195.69.81.* 06.08.08, 14:05
              Po pierwsze nie jestem Twoim synkiem uciekinierze z durexa.
              Po drugie panie prawnik (o ile rzeczywiście znasz ta dziedzinę życia społecznego
              z pozycji innej niż ława oskarżonych), mówiąc "cywilny" purysto językowy miałem
              na myśli tryb inny niż związkowy w tym wypadku prowadzony poza strukturami
              PZPN-u. No chyba, że Ty w PZPN składasz zażalenie na złą obsługę w
              hipermarkecie. Sprawa Polonii tyle ma do szeroko pojętej administracji
              publicznej co Ty do środowiska prawniczego (żaden szanujący się prawnik nie
              chwaliłby się na forum GW, że jest prawnikiem). Jednak miło mi, że odniosłeś się
              do mojej wypowiedzi, szkoda tylko, że w żadnym fragmencie merytorycznie. Ale
              kombinuj, kombinuj panie prawnik bueheheheheheheee
        • gadery Re: Nie piszcie już o widzewie bo mam czkawkę 06.08.08, 15:48
          W ordynarny sposob kupiliscie sobie miejsce w ekstraklasie przy
          zielonym stoliku za glosy w wyborach wiec nie opowiadaj o honorze
          Polonii. Utrzymanie sprotowe to nie wszystko trzeba sie jeszcze
          umiec utrzymac organizacyjnie. Rasumujac Polonie to tez kretacze bez
          honoru.
      • Gość: gniew Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: 217.153.125.* 06.08.08, 13:33
        widzewowi jedyne co się należy to ostracyzm społeczny - zaczynając
        od dziennikarzy a na kibicach kończąc...wyjątkowe draństwo z
        uniknięciem kary wpisuje się w sportowy i etyczny upadek tego klubu
        • Gość: qłit lopez Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: 195.69.81.* 06.08.08, 14:22
          www.superrelax, weź się nie unoś.
          "Przedawnienie" koleżko "przedawnienie", naucz się tego trudnego słowa. Widzew
          nie był sędzią w tej sprawie, więc nie pyskujcie dziewczyny, bo się ośmieszacie.
          • Gość: biały Re: widzew, co? oszustwo! IP: 217.153.125.* 06.08.08, 15:53
            przedawnił to bym wasze tytuły - zgodnie z waszą doktryną że
            umoczeni są wszyscy bo od lat kupowali/sprzedawali...w łodzi bez
            zmiany -widzew pogardzany
        • Gość: Kibic &&&&&& Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 20:09
          Werdykt Trybunału Arbitrażowego to jedna wielka szopka, jedna wielka
          mafia. Może mi ktoś wytłumaczy, że za te same przestępstwa, w tym
          samym czasie, ten sam Trybunał (chociaż zaiste w innnym składzie)
          cofa Widzewowi karę degradacji, a podtrzymuje karę dla Zagłebia i
          Korony. Nie jestem obrońcą złodziei, oszustów i handlarzy, potępiam
          to i oczekuję sprawidliwego traktowania wszystkich klubów. Ale to co
          zrobił Trybunał jest jednym WIELKIM SKANDALEM. W propos ostracyzmu
          w stosunku do wybranych drużyn. Proszę mi wymienić chociaż jedną
          drużyne w polskiej lidze wszystkich szczebli, która nie jest
          umoczona aferą korupcyją. Tak się jakoś dziwnie składa, że w
          odpowiednim czasie wyciągane są z prokuratury wrocławskiej teczki
          odpowiednich drużyn. Dlaczego akurat spotkało to wyłącznie te a nie
          inne drużyny? Przypomina mi to działania IPN, odnośnie "medialnej"
          lustracji niewygodnych dla poprawnych "elit" osób.
      • Gość: trzymajcie mnie Powaliło cię? IP: *.crowley.pl 06.08.08, 13:59
        Synek "madal za walkę z korupcją dla widzewa"? Czy ty się aby dobrze
        czujesz czy masz skrzywienie mózgu
    • Gość: Frelka Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr... IP: 83.238.214.* 06.08.08, 13:03
      czy z ukaraniem piłkarzy za udział w procedurach korupcynych, nie
      mogłoby byc tak z kierowami, którym za wykroczenia drogowe zabiera
      się prawojazdy na ro, dwa, czy dożywotnio???
      • Gość: kiki Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.4web.pl 06.08.08, 16:03
        ja sie ciesze, ze o czym by tu nie napisano i tak na forum dojdziemy do WIDZEWA
        - zakompleksieni zazdrosnicy!!!
        Łódź to Widzew, a Widzew to Łódź!!!
        • Gość: socjopaci.pl Re: widzewski bełkot IP: 217.153.125.* 06.08.08, 16:51
          z czego tu się cieszyć deb.ilu , że widzew w odczuciu społecznym
          stał się na twoich oczach chłopcem do bicia...przysłowiową komuną
          której każdy nienawidzi...i nie rozsmieszaj mnie z tą łodzią kibicko
          z żyrardowa
    • Gość: ? Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuje? IP: 84.243.222.* 06.08.08, 13:03
      Jak to jest, że w przypadku Zagłębia, PKOL na przedawnienie nie przystał???
      • Gość: znafca Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:09
        Dlaego ze na poczatku afery korupcyjnej Zaglebie mialo sprawe w PZPN a dotyczyla
        ona slawnego meczu z POlarem. Dlatego tez okres przedawnienia ulegl wydluzeniu.
        W zwiazku z tym nie zdziwie sie jak Korona nie zostanie zdegradowana, bo oni nie
        mieli postepoania przed PZPN, a ich ostatni czyn korupcyjny ulegl przedawnieniu.
        Obym w sprawie Korony sie mylil.
        • Gość: ? Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: 84.243.222.* 06.08.08, 13:24
          Kolego nie pisz bzdur. W sprawie Widzewa, PKOL mógł się kierować tym samym, czym sądy kierowały się w sprawie afery FOZZ. Polecam przeczytać:
          ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,title,Malinowski-mamy-nowy-argument,wid,10208140,wiadomosc.html?ticaid=1660d
          • Gość: znafca Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:30
            Tym linkiem potwierdziles wszytko to co napisalem w tym temacie.
            • Gość: ? Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: 84.243.222.* 06.08.08, 13:39
              Czytanie ze zrozumieniem najwyraźniej sprawia ci problem. Tym linkiem dowiodłem, że wszystko leżało w rękach PKOLu i trybunał wcale nie musiał przychylać się do widzewskich argumentów. Równie dobrze mogli Widzew zdegradować, tak jak dziś zdegradowali Zagłębie.
              • Gość: znafca Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:48
                Niestety nie masz racji. Trybunal Arbitrazowy podjal decyzje zgodnie z
                obowiazujacym prawem - w sprawie Widzewa. Decyzja w sprawie ZAglebia tez jest
                zrozumiala i przejrzysta,a wyjasniona dokladnie w twoim linku. Dopiero decyzja
                w sprawie Korony moze rzucic nowe swiatlo w calej sprawie.
        • Gość: bambo I co pajacu? IP: *.macxweb.eu 06.08.08, 15:17
          Jak skomentujesz werdykt w sprawie Korony? Taki prawy ten twój PKOL i Widzewek? Nadal będziesz bronił koleżanek Dody: ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,title,Kolezanka-Dody-dobila-polska-pilke,wid,10190060,wiadomosc.html?ticaid=1660f

Doskonały masz nick, bo prawdziwy znaFca z ciebie:D
      • Gość: kibic Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:11
        tu PKOL nie ma na cos przystawac, tylko liczyc termin 2 lat od ostatniego czynu
        korpucyjnego do rozpoczecia postepowania. z przypadku Zaglebia postepowanie
        rozpoczeto przed uplywem 2 lat, w przypadku Widzewa po uplywie 2 lat. to czysta
        matematyka, zadne sztuczki.
        • Gość: ? Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: 84.243.222.* 06.08.08, 13:21
          Jeśli zdegradują Koronę toby znaczyło, że się głęboko mylisz, bo zarzuty dotyczące tego klubu są sprzed 2 lat. Moim zdaniem decyzja w sprawie Widzewa mocno śmierdzi...
          • Gość: znafca Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:26
            Ja tak na prawde nie wiem kiedy Korona kupila ostatni mecz, ale raczej zarzuty
            dotycza sezonow kiedy nie grali w ekstraklasie. Wiec z tego wnioskuje ze minely
            juz 2 lata.
            • Gość: ? Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: 84.243.222.* 06.08.08, 13:31
              Sezon 2003/2004 www.sport.pl/sport/1,67926,5073764.html więc jeżeli i w przypadku Korony orzekną degradację, toby znaczyło, że decyzja PKOL w sprawie Widzewa była skandalem!
              • Gość: znafca Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:37
                Zgadzam sie z toba calkowicie. Dlatego tez uwazam ze Korona nie zostanie
                zdegradowana. Jesli natomiast zostanie to bedzie skandal. Oznaczaloby to ze
                Tryunal co 2 tygodnie zmienia interpetacje tych samych przepisow.
              • Gość: pytajnik Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:44
                >jeżeli i w przypadku Korony orzekną degradację, toby znaczyło, że >decyzja PKOL
                w sprawie Widzewa była skandalem!

a jeżeli Koronie się upiecze?
                będzie wtedy skandal czy nie będzie?
                • Gość: znafca Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:53
                  Jesli korona zostanie zdegradowana bedzie skandal prawny, jesli nie moralny. Tak
                  czy inaczej bedzie skandal. Oczywiscie tzreba poczekac na uzasadnienie. Jednak w
                  swietle wczesniejszych decyzji nie widze innej mozliwosci jak utrzymanie KOrony.
                  Sam oczywiscie jestem za tym zeby zostala zdegradowana.
                  • Gość: p Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: 80.48.86.* 06.08.08, 14:23
                    Przepraszam, że wchodzę w słowo, ale nie decyduje data wydania
                    decyzji ale data wszczęcia postępowania. Nadto, co do skanalu
                    moralnego?, pytam bo piszecie jak zorientowani, czy zaprzeczycie, że
                    znakomita części klubów od ektra do A klasy, jeśli nie wszytkie
                    kluby są umoczone? Moralność pytanie wprost od kiedy ścigamny
                    korupcję od daty penalizacji 2003r., czy wszcześniejsze też? Jeśli
                    wcześniejsze nie to co nie jest to skandal moralny? Niestety piłka
                    do jak widać szambo, a w szambie jak to szambie same g...a. I co
                    będziemy debatować które większe i bradzie czuć? Ot i teza o
                    moralności a la polska liga.
                    • Gość: znafca Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:31
                      Zgadzam sie z Toba w 100%. Natomiast Korona zostala zdegradowana :] wiec teraz
                      sam nie wiem co myslec o sprawie Widzewa. Moim zdaniem decyzja jest bardzo
                      kontrowersyjna. Jednak chcialbym uslyszec uzasadnienie decyzji w sprawie Korony.
                  • Gość: melex Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:24
                    niestety - doszlismy (dzieki PZPNowi) do takiego miejsca, gdzie kazda decyzja
                    jest skandalem.
                    a wystarczylo zamiast degradacji dowalac kary ujemnych punktow i grzywien tak
                    wysokich, ze umoczone kluby robily by bokami. a zarobione w ten sposob pieniadze
                    mozna by bylo przeznaczyc na szkolenie mlodziezy, bo tu trzeba walczyc o
                    przyszlosc, zostawic skundlona przeszlosc.
        • Gość: znafca Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:21
          Nie asz racji. Juz dawno uplynal termin 2 lat w przypadku Zaglebia. Jednak w ich
          sprawie zostalo wszczete postepowanie jeszcze tam pare lat temu, a pozniej
          zawieszone. I tylko dzieki temu przedawnienie uleglo wydluzeniu. Masz racje
          natomiast co do braku sztuczek. Czysta matematyka.
      • Gość: kibic [...] IP: 85.11.104.* 06.08.08, 13:16
        • Gość: brunet [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:28
      • Gość: brunet Re: Kto stoi za Wdzewem, kto pod stołem ich ratuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:23
        a musi ktoś stać? przecież legie też trzeba zdegradować za odebrane
        mistrzostwo i co kto stoi za nimi?
        ale zreszta co to kogo obchodzi wystarczy że sie boicie Widzewa i to
        wystarczy!
    • Gość: banana boat Bogu niech bedą dzięki. Amen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:07
      Dobrze się stało. Za korupcje musi być kara a nie jak w przypadku Bońkowego
      Widzewa nagroda.
      Teraz czas na Koronę. Powinna być ukarana jak inni. sprawiedliwość musi być.
    • Gość: Pro PZPN PZPN musi się odwołać od decyzji w sprawie Widzewa IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.08, 13:08
      Jeżeli sprawa Zagłębia Lubin nie ulega przedawnieniu, bo istniały jednak
      podstawy prawne do ukarania tego klubu za korupcję sportową, to teraz PZPN
      musi zaskarżyć decyzję Trybunału Arbitrażowego podjętą w sprawie Widzewa
      Łódź!!! Widzew musi zostać ukarany za kupowanie spotkań!
      • Gość: znafca Re: PZPN musi się odwołać od decyzji w sprawie Wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:09
        W sprawie Widzewa wyrok jest ostateczny.
        • Gość: nikt Re: PZPN musi się odwołać od decyzji w sprawie Wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:13
          Ostateczny czy nie - jest skandaliczny.
          • Gość: znafca Re: PZPN musi się odwołać od decyzji w sprawie Wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:18
            Prawo jest jakie jest. To nie wina Trybunalu Arbitrazowego oni podjeli decyzje
            zgodna z litera prawa. W calej sprawie zawnilil PZPN przez swoja opieszalosc i
            podjescie do zagadnienia korupcji w polskiej pilce. Trybunal nie stwierdzil ze
            Widzew nie kupowal meczy, tylko ze juz jest za pozno zeby go skazac. Instytucja
            przedawnienia dotyczy wszytkich - na tym polega demokracja.
            • Gość: bambo Nagięli prawo, frajerze! IP: *.macxweb.eu 06.08.08, 15:27
            • Gość: 3Przemek Re: PZPN musi się odwołać od decyzji w sprawie Wi IP: *.olsztyn.mm.pl 06.08.08, 16:20
              Faktycznie jesteś znaFca :) :). PZPN może odwołać się do SN i nikt im tego nie zabroni, co więcej w przypadku pozytywnego rozpatrzenia odwołania sparawa Widzewa ponownie bedzie rozpatrywana i na bank nie ominie go kara :):) i będzie dłużej "balował" na zapleczu ekstraklasy :). Do tego zapewne dojdzie sprawa przyznania licencji Widzewowi w 2004, która to sprawa ponownie jest rozpatrywana przez prokuratorów we Wrocławiu :)
        • Gość: gość Re: PZPN musi się odwołać od decyzji w sprawie Wi IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 17:57
          mylisz się "znafco" od siedmiu boleści. Jest jeszcze możliwość
          kasacji.
      • Gość: ? podzielam twoją opinię IP: 84.243.222.* 06.08.08, 13:11
        Gość portalu: Pro PZPN napisał(a):

> Jeżeli sprawa Zagłębia Lubin nie ulega przedawnieniu, bo istniały jednak
        > podstawy prawne do ukarania tego klubu za korupcję sportową, to teraz PZPN
        > musi zaskarżyć decyzję Trybunału Arbitrażowego podjętą w sprawie Widzewa
        > Łódź!!! Widzew musi zostać ukarany za kupowanie spotkań!
    • Gość: Adam Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr... IP: *.as.kn.pl 06.08.08, 13:08
      Nie rozumiem tylko, dlaczego na stronie głównej gazety.pl. pojawia
      się myśl "liga odwołana!?" Przecież właśnie degradacja Lubina i
      Korony prowadzi do pełnego unormowania sytuacji. Na dziś w lidze
      jest 16 drużyn, ewentualnie 17 i gramy od piątku!
      • Gość: tomek Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.08.08, 13:20
        Wygląda na to, że: "Albo liga gra z Zagłębiem, albo nie gra w ogóle"
      • Gość: zee Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: 195.69.81.* 06.08.08, 14:15
        Buehehehehehe? Do czego? Pełnego unormowania?
        O ile pamiętam min. sprawiedliwości wychodząc z siedziby prokuratury we
        Wrocławiu wspominał coś o 29 klubach, innych niż dotychczasowe umoczonych w
        proceder korupcyjny. Czyli kiedy zaczynamy? Za dwa lata powinno się wyprostować. :)
    • Gość: flam 08 Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:15
      PANIE JEŻ jestem cały zapłakany ze śmiechu. Jak przyjemnie być prezesem
      klubiku w niby `1 lidze, przecież klubik ten grał w 1 lidze zwanej
      ekstraklasą, a ponadto mieć łatkę klubu przestępczego.
      HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Niestety przyblaknął blask łupu POWYBORCZEGO
      Platformy niby Obywatelskiej. Tak samo bym pisał i pisałem o innych klubach
      zamieszanych w korupcję np WIdzewie z miasta Łodzi i na pewno o KORONIE, a
      później o Jagieloni, Cracovii czy innych. TO PRZESTĘPSTWO wyjątkowo śmierdzi.
      • Gość: troll Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:23
        dziwna sprawa. Widzew 2004/2005 w tych latach, Korona 2003/2004 - jeśli decyzja
        będzie dla Korony negatywna to w Widzew ewidetnie sobie załatwił decyzje.
        • gadery Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, 06.08.08, 15:57
          Z tego co pamietam to sa dowody takze na mecze Korony w II lidze
          czyli dokladnie w tym sezonie w ktorym Widzew kupowal mecze.
        • Gość: masa Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: 91.193.160.* 06.08.08, 19:24
          Zawiadom CBA
      • Gość: marcinarsenal Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 13:26
        Polskie prawo ma jedną największą wadę - ogrom możliwości odwołań, szukanie
        kruczków i dziur prawnych. Nie było by tego zamieszania gdyby Zagłębie poddało
        się karze degradacji już na samym początku sprawy. To samo dotyczy innych
        klubów. Sprawy ciągną się miesiącami, a najwięcej traci na tym nieważny kibic.
        Ujednolicić prawo i stworzyć zasady na wzór angielskich!!!
        • Gość: znafca Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:33
          Jestes prawnikiem? Bo prawo w systemach demokratycznych ma to do siebie ze ma
          mase kruczkow i dzieki temu zyja prawnicy. Co innego na Bialorusi czy w Chinach :P
      • Gość: Leesior Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 16:28
        Od Cracovii się odp....l.
    • Gość: kris354 Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr... IP: *.chello.pl 06.08.08, 13:24
      Wreszcie juz dawno powinno to nastapic!
    • Gość: Pro PZPN PZPN>> Sprawa Widzewa do Sądu Najwyższego!!! IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.08, 13:25
      Mimo, że decyzje Trybunału Arbitrażowego przy PKOL są niemal ostateczne -
      można je zaskarżyć do Sądu Najwyższego!!!

Widzew Łódź nie może być jedynym bezkarnym, kupującym mecze klubem w Polsce!

Do PZPN! Po korzystnych decyzjach w sprawie Lubina i mam nadzieję w sprawie
      Korony, należy się odwoływać od decyzji Trybunału!
      • Gość: normals Re: PZPN>> Sprawa Widzewa do Sądu Najwyżs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:40
        > Widzew Łódź nie może być jedynym bezkarnym, kupującym mecze klubem w Polsce!

dobrze wiesz, że kupowali wszyscy (no, może 95% klubów). czyli Widzew nie jest
        jedynym któremu się upiekło.
        • Gość: Piastunek Re: PZPN>> Sprawa Widzewa do Sądu Najwyżs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:47
          Ale jest jak na razie jedynym, któremu upiekło się OFICJALNIE.
          • Gość: hr Re: PZPN>> Sprawa Widzewa do Sądu Najwyżs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:30
            oficjalnie i zgodnie z prawem. a ze prawo mamy jakie mamy? nie sądzę żeby w
            prawodastwie maczał palce Boniek ;)
      • Gość: ultra a jesli legi zabrali mistrzostwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:04
        to nie powinna byc zdegradowana?
    • Gość: Master Co za durny tytuł? A niby czemy liga odwołana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:27
      Są opracowane warianty, biorące pod uwagę wszelkie decyzji trybunału. A te
      wypocinki redaktorka aż żal komentować.
    • Gość: ribery temida jest ślepa, ale tylko dla niektórych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:28
      cała polska chciała degradacji zagłębia i pownie te wszystkie
      dziennikarzyny dostaną orgazmu...Ale za rok zagłębie powróci i
      rozpie...wszystkich po kolei
      • Gość: RS Re: temida jest ślepa, ale tylko dla niektórych IP: 159.41.1.* 06.08.08, 13:52
        Rozpie... czy kupi??? :))))))))
        • Gość: ribery he..he.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 19:00
          Małe miasto ale za to rok temu mistrz w pilkę, wicemistrz w ręczną,
          pierwsza 4 szczypiorniak kobiety.Wrocław, Warszawa,Lublin..ect. żal
          wam dupę ściska.Pkol jest żałosny bo ugiął się ppoier...dziennikarzom
    • Gość: puchatek Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr... IP: 194.134.2.* 06.08.08, 13:36
      brawo,
      i juz dosc tez szopki.dajcie nam lige.
    • Gość: c-zar Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:39
      Nie byłoby sprawy gdyby nie przoczenie kilku dokumentów przez leśnych dziadków
      z PZPN. Znowu wystawili się na pomiewisko!
    • Gość: wodzirej Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.e-wro.net.pl 06.08.08, 13:40
      Jak może liga być odwołana? Niby z jakiej racji? Jeżeli już wiadomo, że Zagłębie
      w Ekstraklasie nie zagra to pozostaje tylko sąd nad Koroną, czyli walka o to czy
      zagra 16 drużyn czy 17. Także w ten weekend niech zagra te 16, a Korona najwyżej
      dojdzie później, mając jedną kolejkę w tył, zresztą i tak by miała, bo by
      pauzowała (ktoś musi!)

Mam jednak nadzieję, że jej się również nie upiecze.
      • Gość: Ben Haker Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:55
        Jak się UEFA wqu.., to wywali reprezentację z eliminacji i nasze wspaniałe
        kluby z rozgrywek w pucharach (chyba, że same się wyeliminują:D).
    • Gość: Greg_B Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr... IP: *.intra.koncept.pl 06.08.08, 13:49
      Abstrahując od słuszności bądź niesłuszności orzeczeń Trybunału - redakcja
      portalu po raz kolejny doprowadza mnie do białej gorączki swoją
      nierzetelnością. Po co dawać taki tytuł "Ekstraklasa odwołana?!" Czy zaszły
      jakiekolwiek okoliczności uzasadniające taki tytuł? Wszak taka decyzja uprasza
      właśnie sprawę i przybliża start ligi - ale co tam, ważne żeby przyciągnąć jak
      najwięcej kliknięć, nabić licznik. Damy taki tytuł i każdy spanikowany kibic
      zaraz kliknie żeby zobaczyć dlaczego odwołują.
      No i jeszcze to: "Na dwa dni przed - jak zapewniło szefostwo Ekstraklasy S.A.
      - nieodwołalnym startem ligi, wciąż nic zatem nie wiadomo." Co za ubaw, ZNOWU
      nic nie wiadomo. A co ma być wiadomo? Przecież na temat Korony dopiero
      obradują, więc dlaczego miałoby być wszystko już wiadomo. Będzie. Za godzinkę
      lub dwie. Ale co tam, przecież można (subtelnie) znowu dowalić PZPN-owi,
      Ekstraklasie i całej piłce, bo znów NIC NIE WIADOMO. Kowal zawinił, Cygana
      powiesili.
      Podkreślam - nie dyskutuję o faktach, nie bronię władz piłki, chcę ukarania
      winnych - ale sprzeciwiam się zbiorowej odpowiedzialności i nierzetelności w
      opisie problemu.
    • Gość: wododo [...] IP: *.kcb.pl 06.08.08, 13:53
      • Gość: zee [...] IP: 195.69.81.* 06.08.08, 14:18
    • Gość: pecunia non olet A wszystko przez Żydzew IP: *.crowley.pl 06.08.08, 13:56
      Najwięksi matacze sezonu - Widzew spod Łodzi
      • krrk Re: Lepiej sie dzielić na 16 nie na 18 06.08.08, 14:09
        Dlatego ani zagłebia,ani korony nie bedzie w lidze(extra).Co do
        widzewa-bilższa ciału koszula
      • Gość: kikoman Re: A wszystko przez Żydzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:15
        Dziady i tyle. Nie dość że kupowali to jeszce spotkała ich nagroda. Do luftu z
        Widzewem i PZPNem. Jaki pan taki kram
        • Gość: troll To są Jaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:26
          Widzew ma w latach 2004/2005 Korona 2003/2004 i Widzew przwracają a Koronę nie.
          To jest k*#$a SKANDAL. Boniek załatwił sobie miejsce w I lidze. K*U*R*W*A SKANDAL
          • Gość: Pro PZPN Do GW: Zajmijcie się sprawą Widzewa !!! IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.08, 14:35
            Widzewowi Łódź korupcja nie może ujść na sucho!
            To skandal!
          • Gość: bambo Re: To są Jaja IP: *.macxweb.eu 06.08.08, 15:20
            Gość portalu: troll napisał(a):

> Widzew ma w latach 2004/2005 Korona 2003/2004 i Widzew przwracają a Koronę nie.
            > To jest k*#$a SKANDAL. Boniek załatwił sobie miejsce w I lidze. K*U*R*W*A SKAND
            > AL

To nie jest skandal, to jest właśnie POlska!
          • gadery Re: To są Jaja 06.08.08, 16:00
            Tak piszesz jakby korona nie kupowala w 2004/2005. Nie zdziwilbym
            sie gdyby w PZPN byly dowody na 2005/2006.
    • Gość: kibic Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, pr.. IP: *.kielce.net.pl 06.08.08, 14:25
      Mimo że jestem kibicem Korony to moim zdaniem sparwiedliwości stało
      się zadość... Ciekawe tylko dlaczego z tego całego bagna wyciągnęli
      Widzew!!1
      Widzew do II ligii
      • Gość: 123 Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:34
        Widzew won z ligi. Ukarali wszytkie kluby tylko nie tych sprzedwczyków. KTO ZA
        TYM STOI???!!!
        • Gość: masa Re: Trybunał zadecydował: Zagłębie zdegradowane, IP: 91.193.160.* 06.08.08, 19:27
          Ukarali wszystkie kluby tylko nie Widzew? Czyś ty na głowę upadł? Kiedy to ukarali ŁKS, GKS, Groclin, że innych nie wymienię?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka