Gość: sahoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.09, 14:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dajcie mi bidon! Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: 89.231.149.* 09.08.09, 14:14 Potwierdza to Ryszard Tarasiewicz, który przed meczem z Polonią nie obawia się niczego. on się kiedyś czegoś obawiał???! Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię 09.08.09, 16:37 No i brawo. Polonia powinna w dziewięćdziesiątej minucie prowadzić 5:2, ale najważniejsze jednak były ostatnie 3 minuty. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 19:03 taaaaa może jeszcze 15:2 ??? Cały mecz był raczej wyrównany a Polonii po prostu poszczęściło sie w końcówce. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię 09.08.09, 19:55 Gość portalu: mat napisał(a): > taaaaa może jeszcze 15:2 ??? Cały mecz był raczej wyrównany a Polonii po prostu > poszczęściło sie w końcówce. Trzeci raz z rzędu. Jak w żydowskim dowcipie: to już nie jest szczęście, to już przyzwyczajenie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamus niech zwycięża KSP IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.08.09, 23:27 qwerty z ciekawości - pierwszy rok w Warszawie, podoba się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wbd Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.08.09, 14:43 Taraś to jeden z najlepszych trenerów w polskiej lidze. Wyprowadził Śląsk z drugiej ligi do ekstraklasy i jako beniaminek zajął w zeszłym sezonie 6 miejsce. Dlaczego miałby się czegoś obawiać? :) Taraś to świetny szkoleniowiec. I poprowadzi Śląsk do lepszego miejsca niż przed rokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taraś Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.radom.vectranet.pl 09.08.09, 15:17 Tylko w Jadze mi nie poszło jak trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.09, 15:46 a to Jaga nie awansowała w tamtym sezonie do 1 ligi? Kto ją przygotowywał jak nie Taraś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taraś Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.radom.vectranet.pl 09.08.09, 16:36 Dziś też mi nie poszło. Ojej ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.net-serwis.pl 09.08.09, 18:16 Tzw. "trener" przez 90 min. gry w upale nie zrobił ani jednej zmiany. I pewnie zdziwi się, że w końcówce dostał 2 gole. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: 188.33.61.* 09.08.09, 15:24 Hej Polonia ole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.09, 16:36 Polonia czyli właściwie GROCLIN DYSKOBOLIA to wielka porażka.Czyli przykład kupowania miejsca w ekstraklasie! WSTYD !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pseudokibic Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 16:38 A jakie to uczcie przegrać z taką drużyną? Coś więcej niż WSTYD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanderer Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: 87.204.243.* 10.08.09, 10:59 Tycw...-u to jesteś WSTYD dla tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek nic się nie zmienai w polskiej piłce... IP: *.chello.pl 09.08.09, 16:38 miała wygrać Polonia no to wygrała... nie dało się wcześniej strzelić to musieli w 90ej... układy w polskiej piłce były są i bedą... a potem jedziemy do Europy i dostajemy z mistrzem Estonii bo nasze drużyny w lidze może 25% meczów grają a reszta jest ułożona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiśniewski Re: nic się nie zmienai w polskiej piłce... IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 16:40 Tak to sobie tłumacz. Lekarze kazali przytakiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.ramtel.pl 09.08.09, 16:39 Tylko w naszej lidze jest możliwe strzelenie dwóch bramek w doliczonym czasie gry (w ciągu dwóch minut). Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simson Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 16:41 Zacznij oglądać jakieś inne ligi niż polską. Nie będziesz wtedy pisał takich pierdół. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię 09.08.09, 16:45 Gość portalu: Bart napisał(a): > Tylko w naszej lidze jest możliwe strzelenie dwóch bramek w > doliczonym czasie gry (w ciągu dwóch minut). Paranoja! W naszej lidze i w finale Ligi Mistrzów. Ale te finały LM też są zawsze ustawione, a poziom żenujący :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K6K6K6 Re: Śląsk chce w końcu ograć Polonię IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.09, 17:15 synku, wiem że dziesięć lat to dla Ciebie całe Twoje życie ale właśnie dziesięć lat temu MU strzeliło dwie bramki w doliczonym czasie Bayernowi Monachium.Był to "ustawiony" finał Ligi Mistrzów. Widzę że kibice Śląska mają problem z przyzaniem się do tego że ich piłkarze są gorsi:) A co do Dyskopolo to chyba Śląsk pierwszy biegł do Drzymały i do fuzji, tylko Drzymała wolał stolicę Polski a nie stolicę Dolnego Śląska. Może za rok coś ugracie na Konwiktorskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 17:27 Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał. Dlatego z braku laku sprzedał się Polonii. W rezultacie mamy teraz Dyskopolo Warszawa. :D Przestań zatem chrzanić głupoty i lepiej podziękuj JW Con. za wgrany/kupiony mecz. Btw, jak to jest bać się chodzić po własnym mieście w barwach swojego klubu? Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 17:33 Za ile sprzedaliście, chłopaki z Podchorążaka Wrocław? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 18:40 Nie znam takiego klubu jak Podchorążak Wrocław. Wy natomiast w KRS'ie macie tan sam numer co dawny Groclin, więc jesteście Groclinem i finał gadki... :D Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 18:44 Tym argumentem mnie zabiłeś. Nic lepszego już nie wymyślisz? Numer w KRS? To się uśmiałem. A Podchorążaka nie ma, bo połączył się z Pionierem i nazwał Śląsk. Poducz się historii, zanim zaczniesz dyskusję, bo rozmowa z tobą jest jak ze ślepym o kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:05 Ten argument powinien Cię "zabić". Poducz się KSH to będziesz wiedział o co kaman. A Pionier i Podchorążak, to jak uczy wikipedia, kluby sprzed okresu Śląska Wrocław. Poza tym, właśnie casus Drzymały pokazał prawdziwe charaktery naszych klubów... Śląsk go olał, Polonia przyjęła :D Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 19:11 Nie "przyjęła", a "kupiła". No cóż, to słowo wśród kibiców ległej nie jest znane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:16 A co mnie obchodzą kibice Legii? To raczej wasz miejscowy "problem". :D Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 19:17 Przepraszam, jeśli niesprawiedliwie zaliczyłem Cię w poczet tego grona. Zmylił mnie poziom Twoich argumentów. Właściwie brak jakiegokolwiek poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:24 mnie zmylila domena acn.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:26 No cóż. Kibicem Śląska i Wrocławianinem nie przestaje się być nigdy i nigdzie. Nawet w Warszawie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:24 Przesadzasz z brakiem poziomu, moich argumentów... Nie powiesz mi szczerze, że nie uwiera was troszkę ta kupiona licencja :) Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 19:49 Nie mogę mówić za wszystkich, ale mnie uwiera. Tyle tylko, że prawie każdy klub ma za sobą podobny epizod. Śląsk powstał z połączenia Podchorążaka z Pionierem, legła została założona na Wołyniu i rozwiązana w 1938 roku, a dopiero po wojnie reaktywowali ją sowieccy generałowie, Lech to tak naprawdę Amica. Nie widzę więc powodu, żeby czepiać się akurat Polonii, której właściciel po prostu kupił sobie drużynę z licencją na grę w ekstraklasie. Jedyne, co można nam zarzucić, to niespecjalnie honorowy sposób awansu do niej, ale w porównaniu z bagnem w polskiej lidze, nie jest to też największa plama. A w porównaniu z historią bydła nad kanałku, jest to nic nie znaczący epizod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal nieźle, co za hipokryta IP: 95.108.12.* 10.08.09, 03:06 > Nie mogę mówić za wszystkich, ale mnie uwiera. [...], Lech to tak > naprawdę Amica. Zestawiając suche fakty, Polonia ma więcej wspólnego z Groclinem (nie Dyskobolią, bo Dyskobolia nadal gra w Grodzisku Wlkp.), niż Lech kiedykolwiek miał z Amicą. Za Wikipedią (źródła tamże): ---- "[...]10 lipca 2008 odbyło się Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Groclin Dyskobolia SSA., które podjęło uchwałę o zmianie nazwy spółki na KSP Polonia Warszawa SSA oraz siedziby na Warszawę. Następnego dnia spółka została sprzedana Józefowi Wojciechowskiemu. [3]." ---- "[...]9 maja 2006 roku przedstawiciele Amiki Wronki, WKP Lech Poznań oraz prezydent miasta Poznania podpisali umowy, na mocy których z połączenia tych dwóch klubów piłkarskich powstał nowy – KKS Lech Poznań. [...] Na mocy fuzyjnej umowy nowy klub kontynuuje tradycje Lecha Poznań, a nowy właściciel – holding Amica wniósł aportem do spółki pierwszoligową licencję Amiki oraz znaczną część ich piłkarzy. Tradycje Amiki Wronki kontynuowała w sezonie 2006/2007 drużyna trzecioligowa (dotychczasowe rezerwy), której właścicielem jest Stowarzyszenie Amica Wronki." ---- Czyli w skrócie: formalnoprawnie obecna Polonia to Groclin ze zmienioną nazwą i siedzibą (co łatwo sprawdzić przeglądając wpisy archiwalne w KRS), Lech to nowy byt prawny powstały z fuzji "starego" Lecha i Amiki(każdy z własnym KRS). Polonia w 2-gim roku od kupna, nadal gra na licencji przyznanej na były Groclin. Lech - miał po roku własną. Takich "drobnych" różnic można znaleźć mnóstwo. Każdy może sobie sam wyciągnąć odpowiednie wnioski. > Nie widzę więc powodu, żeby czepiać się akurat Polonii, której > właściciel po prostu kupił sobie drużynę z licencją na grę w > ekstraklasie. Nie widzę powodu by czepiać się Polonii, więc co drugi post czepiam się Lecha nazywając go z uporem godnym lepszej sprawy Amicą... Jak w temacie posta. > Jedyne, co można nam zarzucić, > nam zarzucić, to niespecjalnie honorowy sposób awansu do niej, Żeby awansować niehonorowo trzeba najpierw w ogóle awansować. Manewr Wojciechowskiego ciężko tak nazwać, bo to samo mógłby zrobić z (bez obrazy) występującą w okręgówce Kalwarianką Kalwaria Zebrzydowska - kupić miejsce Groclinu i zmienić nazwę na w/w - byłby to zapewne ciężko wywalczony awans z VII do I ligi? Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Kto tu jest hipokrytą? 10.08.09, 15:07 Gość portalu: pacal napisał(a): > Na mocy fuzyjnej umowy nowy klub kontynuuje tradycje Lecha Poznań, a nowy > właściciel – holding Amica wniósł aportem do spółki pierwszoligową licenc > ję > Amiki oraz znaczną część ich piłkarzy. To jest dopiero szczyt hipokryzji! Od kiedy to o tradycji decydują umowy pomiędzy podmiotami prawa handlowego? Ośmieszyłeś się człowieku tym wpisem :D > Nie widzę powodu by czepiać się Polonii, więc co drugi post czepiam się Lecha > nazywając go z uporem godnym lepszej sprawy Amicą... > Jak w temacie posta. Szkoda, że nie przeczytałeś wszystkich postów, a wnioski ich dotyczące wyciągasz z jednego. Po pierwsze, mój post był odpowiedzią na zarzuty qwerty. Po drugie, nie czepiam się Lecha, tylko porównuję jego sytuację (choć nie tylko jego) z sytuacją Polonii. I musi być coś na rzeczy, skoro tak Cię to ubodło, że postanowiłeś potwierdzić moje zdanie. Choć tytuł sugerował coś przeciwnego, dziękuję Ci za pomoc w dowiedzeniu, że Lech jest w identycznej sytuacji. > > Jedyne, co można nam zarzucić, > > nam zarzucić, to niespecjalnie honorowy sposób awansu do niej, > > Żeby awansować niehonorowo trzeba najpierw w ogóle awansować. Manewr > Wojciechowskiego ciężko tak nazwać, bo to samo mógłby zrobić z (bez obrazy) > występującą w okręgówce Kalwarianką Kalwaria Zebrzydowska - kupić miejsce > Groclinu i zmienić nazwę na w/w - byłby to zapewne ciężko wywalczony awans z VI > I > do I ligi? Zacytuję Twoim wzorem za wikipedią: awans (sport) – przejście drużyny do rozgrywek wyższego szczebla. Jak już decydujesz się na jakieś źródło, sprawdź je dokładniej, bo znów się zbłaźniłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CSM Re: nieźle, co za hipokryta IP: *.warszawa.mm.pl 10.08.09, 15:24 Większego bełkotu nie słyszałem. Z "prawnego punktu widzenia" to sytuacja Amici i Lecha jest niemal identyczna do Polonii i Groclinu-Dyskobolii. Po sezonie 2005/06 "stary Lech" nie otrzymał licencji na grę w Ekstraklasie, i został wycofany z rozgrywek. Zaś do Poznania przeniosła się drużyna Amici Wronki, która pozyskała prawo do posługiwania się tradycją Lecha. Przecież kiedy pół roku temu zatrzymano Piotra R. działacze obecnego Lecha umywali ręce, twierdząc, że "w związku z grą na licencji Amici Wronki, obecny Lech nie odpowiada za grzechy "starego Lecha"". Bardzo podobnie wyglądała ta transakcja na linii Polonia-Groclin, tyle że: a) Groclin został kupiony przez faktycznego właściciela Polonii, Józefa Wojciechowskiego, zaś właścicielem "nowego Lecha" jest właściciel dawnej Amici b) W tegorocznej Lidze Europejskiej Polonia grała na współczynniku "starej Polonii", a nie jak Lech, na współczynniku Amiki c) O ile mnie pamięć nie myli, to wszyscy pracownicy "starej Polonii" (nawet tacy jak Malinowska) znaleźli miejsce w "nowej Polonii" d) Dyskobolia gra w IV lidze, zaś obecnie nie ma takiego klubu jak Amica Wronki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CSM Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.warszawa.mm.pl 10.08.09, 15:13 Gość portalu: qwerty napisał(a): > Przesadzasz z brakiem poziomu, moich argumentów... Nie powiesz mi szczerze, że > nie uwiera was troszkę ta kupiona licencja :) Gość portalu: qwerty napisał(a): > Przesadzasz z brakiem poziomu, moich argumentów... Nie powiesz mi szczerze, że > nie uwiera was troszkę ta kupiona licencja :) A to ciekawe, bo kibice Śląska ostatecznie zgodzili się na przeniesienie Groclinu do Wrocławia, a do transakcji nie doszło, bo umowę złamał Dutkiewicz. Hipokryci jak nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 10.08.09, 21:42 Bzdura. Kibice Śląska nie godzili się nigdy z próbą przeniesienia Groclinu do Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamus Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.08.09, 23:29 sqwerty z ciekawości - pierwszy rok w Warszawie, podoba się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: 212.147.136.* 10.08.09, 09:52 Niestety szósty :) Ale ciągle wierzę, że wrócę kiedyś do Polski A :) Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 11.08.09, 11:03 Gość portalu: qwerty napisał(a): > Niestety szósty :) Ale ciągle wierzę, że wrócę kiedyś do Polski A :) Przenieś się z Pragi do Warszawy i po problemie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 17:35 Pojedź do swoich ziomków z Krakowa i ich o to zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 18:41 Po co mam tam jeździć? Mam telefon, zawsze mogę do nich zadzwonić... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 18:52 To zadzwoń, pytanie jest to samo: Jak to jest mieszkać w mieście, gdzie strach chodzić w barwach swego klubu? Wiślacy mogą Ci wiele powiedzieć na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:07 Chyba Ci się pomyliło ze Sracovią :D Każdy to powie, Wisełka rządzi w Krakowie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:11 Cóż za moc argumentów. "Sracovia" "Każdy to powie..." - no tylko pozazdrościć. Podejrzewam, że jesteś supersprzedawcą w swojej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:14 O przepraszam, że uraziłem kolegę swoimi chamskimi odzywkami o stadionowej proweniencji. Domyślam się, że szanowny kolega kibicuje przed telewizorem, skoro rażą go takie teksty :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:15 To nie jest stadion tylko forum. Dla Ciebie to pewnie żadna różnica, ale dla wielu jest ona zasadnicza. Może kiedyś to ogarniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:18 No przykro mi, nie "ogarniam". Fajna ta wasza miejscowa gwara :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:25 Fajna. Słowa "fajny" wywodzi się właśnie z tej gwary. W Warszawie w przeciwieństwie do Wrocławia była kiedyś gwara. Polska gwara, nie niemiecka. Część z tej "warsiawskiej" gwary przeniknęło do polszczyzny. Może to kiedyś ogarniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:29 Fajny, wywodzi się akurat z niemieckiego "fein". Ogarnij się :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:33 Misiu kolorowy. Do polskiego "fajnie" weszło przez gwarę warszawską. Tak jak choćby dintojra jest pochodzenia hebrajskiego, ale weszła do polszczyzny przez gwarę warszawskich złodziei. Widzę, że niczego nie jesteś w stanie ogarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 18:21 Sterydowy, bezmózgi drechu z Kobyłki ja chodzę na mecze, a bandyci znad kanałku umieją tylko wywoływać burdy i wyżywać się na słabszych, półmózgi. To sens ich plugawego, podłego życia. Gość portalu: qwerty napisał(a): > > Btw, jak to jest bać się chodzić po własnym mieście w barwach swojego klubu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 18:37 Whatever wieśniaku z Polski B. Nie interesuje mnie to czy jesteś warszaffkowym kibolem czy kibicem. Ciekawi mnie tylko, jak to jest, bać się chodzić w koszulce Polonii Warszawa w Warszawie? Musi być strasznie frustrujące takie życie "kibica w ukryciu" :D A WKS jeszcze wam pokaże gdzie wasze miejsce w rewanżu na Oporowskiej. Disco-polo Warszawa :D Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 18:47 W zeszłym sezonie pokazał, czekamy na powtórkę z niecierpliwością. I dla twojej informacji: ja nie boję się chodzić po Wawie w koszulce Polonii. Po prostu w odróżnieniu od ciebie nie latam do roboty w odzieży sportowej, tylko w garniturze. Trochę głupio wyglądałaby do niego koszulka klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:09 Ja do pracy jeżdżę autem w garniturze, natomiast na mecz na Oporowskiej lubię sobie pójść w koszulce Śląska. Przed meczem na Konwiktorskiej nie ma na ulicach Warszawy nikogo w koszulce KSP :) Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 19:16 Wzrok Ci się od tanich win prostych popsuł, czy po prostu tak rzadko bywasz w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:21 "Bywam" raczej na stałe ostatnio... Mów co chcesz, ale w koszulce Polonii nie uświadczysz na ulicach Stolicy absolutnie nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 20:00 "Mów, co chcesz, ale i tak..." Dobry argument. Ja na mecze chodzę (a właściwie jeżdżę) w koszulce Polonii. W koszulce Polonii zdarza mi się również biegać (chociaż z lenistwa robię ro zbyt rzadko). Jednak do pracy jeżdżę w garniturze, podobnie na imieniny, czy do knajpy. Bo tak wypada i tak się lepiej czuję. Nie jestem klientem osiedlowych bud z piwskiem, więc nie mogę ubrać się, jak stawiani przez Ciebie za wzór dresiarze znad kanałku. Po prostu prowadzę inny styl życia i bywam w innych miejscach. I nie ma to nic wspólnego ze strachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 19:56 To nie prawda. Mój ŚP syn chodził do szkoły w koszulce i to w dzielnicy legnijnej. Młodszy syn też biegał na WF-ie w koszulce Polonii i chodzi w niej na mecze. Ja czasami też. Podpieranie się argumentem, że robotnik jest w stanie pobić mózgowca nie wróży ci długiej kariery jako pracownika dojeżdżającego do pracy w garniturze z obowiązku. No chyba, że jesteś repem. Ale to też niska liga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: 212.147.136.* 10.08.09, 09:55 Czy ja mówiłem cokolwiek o robolach bujących "mózgowców"? A o swoją przyszłośc raczej jestem spokojny, ale dziekuję za troskę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 18:37 Zawsze to lepiej niż kibicować klubowi założonemu przez Armię Czerwoną i ludzi, którzy mają na rękach polską krew. Mam tu na myśli założony w 1946 roku klub CWKS Warszawa. I niech nikt nie mówi, że był kontynuatorem Legii z 1916 (założonej zresztą na Wołyniu, a nie w Warszawie), bo założyciele prawdziwej Legii walczyli i ginęli z rąk założycieli tego plugawego tworu z 1946. Najpierw w równej walce, później od strzału w tył głowy w lasach za wschodnią granią. Historia, której nikt nie chciałby dorównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 18:47 Gość portalu: k napisał(a): > Zawsze to lepiej niż kibicować klubowi założonemu przez Armię Czerwoną i ludzi, > którzy mają na rękach polską krew. Mam tu na myśli założony w 1946 roku klub > CWKS Warszawa. I niech nikt nie mówi, że był kontynuatorem Legii z 1916 > (założonej zresztą na Wołyniu, a nie w Warszawie), bo założyciele prawdziwej > Legii walczyli i ginęli z rąk założycieli tego plugawego tworu z 1946. Najpierw > w równej walce, później od strzału w tył głowy w lasach za wschodnią granią. > > Historia, której nikt nie chciałby dorównywać. )))))!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 18:48 qwerty zaraz Ci odpowie, że w KRS-ie nie ma nic o strzałach w tył głowy, a on nic o tym nie słyszał. Był słaby z historii, mimo że w każdej klasie siedział po trzy razy, żeby lepiej zgłębić wiedzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:11 Qwerty właśnie studia doktoranckie zaczyna :D Widzę natomiast, że kolega o KSH, KRS i SSA nie ma zielonego pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 19:14 Owszem, ma. Widzę, że umiejętność logicznego wnioskowania jest u kolegi równie rozwinięta, jak u reszty kibiców ległej pamięć o własnej historii. Czyli - poziom zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:23 Ciekawą prezentujesz logikę. Ktokolwiek przywoła Legię w wypowiedzi musi być Legionistą... I ty mnie chcesz logiki uczyć? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Drzymała wolał Śląsk, ale Śląsk go olał :D 09.08.09, 19:56 Uznałem Cię za drecha znad kanałku z kilku powodów i już przeprosiłem za pomyłkę. Co nic nie zmienia w ocenie Twojego toku rozumowania i umiejętności logicznej dedukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Lecha Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 16:46 Gratuluję Polonii. W końcu wygrała mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Duze L nie ma rdzennego klubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 16:55 Amika gra nie Lech. CWKS w 4 lidze. Pogon po polaczeniu czym jest? to samo co to jest Lechia po polaczeniu z Warta P-n? 10 lat temu? ej przestan kazdy jest brudny. W USA miejsce w lidze kupujesz i nikt nie placze :) Kazdy klub mial kiedy polaczenie z jakims innym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popers4 Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.hers.cable.ntl.com 09.08.09, 17:01 Ciekawe co teraz zrobia z Grebockim, Franek musi poczekac... Poczekajcie jak Wasz ukochany Taras przegra nastepne 2 mecze,presja wzrosnie,a on obwini i skloci caly zespol...ciekawe,czy wtedy bedziecie mlaskac mu palke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.09, 17:13 Chyba jesteś niezdrowy na umyśle. Taraś nigdy nie zwala winy na zawodników pozatym z taką grą spokojnie 3 pkt w piątek z prawdziwą Polonią z Bytomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieprawdziwy Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 17:20 Fajnie, że gracie z "prawdziwą" Polonią. Może z nią Wam pójdzie, bo od "nieprawdziwej" dostajecie regularne baty, czy to u siebie czy na wyjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 19:08 Jakie regularne baty wiesniaku. Chyba oglądałeś inny mecz. Baty to zgarnęła korona od lecha. Mecz Śląska i Poloni W. był wyrównany a Polonia miała po prostu troszkę więcej szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieprawdziwy Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:14 Tak... Gorąco Ci nie jest? Polonia ma "troszkę" więcej szczęścia co tylko gra ze Śląskiem. Mieszczuchu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 19:41 A co do tego mają inne mecze. Ja komentuje dzisiejszy mecz. Całość była wyrównana- cios za cios. Polonia w końcówce miała więcej szczęścia, a obrońcy Śląska zaspali. Według mnie sprawiedliwym wynikiem za cały mecz był by remis, ale niestety piłka nie jest sprawiedliwym sportem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieprawdziwy Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.acn.waw.pl 09.08.09, 19:45 Przeczytaj dyskusję od początku to może zrozumiesz co do tego mają inne mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska 09.08.09, 20:05 Gość portalu: mat napisał(a): > A co do tego mają inne mecze. Ja komentuje dzisiejszy mecz. Całość była > wyrównana- cios za cios. Polonia w końcówce miała więcej szczęścia, a obrońcy > Śląska zaspali. Według mnie sprawiedliwym wynikiem za cały mecz był by remis, > ale niestety piłka nie jest sprawiedliwym sportem. A jaki sport jest według Ciebie sprawiedliwy? Łyżwiarstwo figurowe, czy boks, w którym na ogół decydują sędziowie i ich wrażenie? Spieszę Cię uświadomić, że istotą piłki nożnej jest strzelanie bramek, czyli umieszczenie piłki poza linią bramkową, w prostokącie o wymiarach 2,44 x 7,32. Ta sztuka udała się Polonii trzykrotnie, podczas gdy Śląskowi tylko dwa razy. Wynik jest więc w pełno sprawiedliwy. Tym bardziej, że sędzia nie wypaczył wyniku (chyba, że za wypaczenie uznamy nieusunięcie Szewczuka z boiska już w pierwszej połowie po chamskim faulu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanderer Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: 87.204.243.* 10.08.09, 11:07 Kto była na meczu ten widział - Polonia mimo , że ma nie poukładaną drużynę była lepsza od WKSu i tyle ... internetowy kibicu Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska 09.08.09, 17:22 W lipcu 1997 roku doszło do połączenia Polonii i Szombierek Bytom w jeden klub - Wikipedia W 1946 roku z Przemyśla do Wrocławia zostaje przeniesiona Oficerska Szkoła Saperów. Przy niej, 18 marca 1946 roku na zebraniu założycielskim zostaje powołany do życia Klub Sportowy Pionier. Zostają założone sekcje piłki nożnej, hokeja, boksu i wioślarstwa. Pionier Wrocław występy rozpoczął od B-klasy dolnośląskiej. Sezon 1946/47 zakończył na pierwszym miejscu i awansował do A-klasy. W 1947 roku z Krakowa do Wrocławia przeniosła się Oficerska Szkoła Piechoty Nr 1. (szkoła ta powstała w czerwcu 1943 roku w Riazaniu w ZSRR jako Dywizyjna Szkoła Podchorążych, a w roku 1945 została przeniesiona do Krakowa). Przy szkole powstał Klub Sportowy Podchorążak. Data powstania klubu nie jest znana, na pewno funkcjonował on już w Krakowie. W roku 1947 Pionier i Podchorążak połączyły się (dokładna data tego połączenia nie jest znana). Dlatego też rok 1947 został oficjalnie uznany za datę powstania obecnego WKS Śląsk Wrocław, jednak biorąc pod uwagę iż po połączeniu klub występował w A-klasie dolnośląskiej, do której wywalczył awans sezon wcześniej jako Pionier Wrocław to za datę powstania klubu należałoby uznać 18 marca 1946 roku. Idąc Twim tokiem rozumowania, macie sporą szansę na korzystny wynik w meczu Pionier/Podchorążak - Szombierki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popers4 Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.hers.cable.ntl.com 09.08.09, 17:23 zobaczymy co pokazecie z jaga na wyjezdzie...slask w tym sezonie walczy o utrzymanie,nie ma szans na powtorzenie poprzedniego sezonu.Zero wzmocnien,same straty. JAGA czeka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staf53 Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.nat.tvk.wroc.pl 09.08.09, 17:36 Jest to efekt niedojrzałości drużyny. Jak to we Wrocławiu - więcej dymu niż ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakusik Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: 213.156.123.* 09.08.09, 18:10 moze ta porazka ostudzi rozpalone głowy nadymających się napinaczy z Wrocławia, brawo Polonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjo Re: Polonia W. - Śląsk 3:2. Czarna rozpacz Śląska IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.08.09, 18:47 Trójka sędziowska niestety żenada. Nikolić dwukrotnie był za szyki dla pana z chorągiewką w drugiej połowie. Byłoby dwa razy sam na sam z bramkarzem, ale gwizdek był szybszy. Ogólnie mecz bardzo, bardzo przeciętny. Cieszą jednak trzy punkty, szkoda że po takiej nerwówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mivchal BRAWO Polonia IP: *.robbo.pl 09.08.09, 18:59 Pokazali charakter, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Ekstraklasa: Polonia gra do końca, Grembocki za... 10.08.09, 04:38 Co śpiewali kibice Śląska? Coś jak Warszawa kropi, warszawa kropi. Serio nie wiem i się pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TKWM Ekstraklasa: Polonia gra do końca, Grembocki za... IP: *.dialog.net.pl 10.08.09, 10:22 W całej tej debilnej niestety dyskusji nikt nie zwrócił uwagi na tekst, w którym to Groco-Polo jest wyraźnie afirmowane a Śląsk pomijany (czy też Podchorążak albo Pionier co mnie rozśmieszyło - np: bodajże Ruch nazywał się SchwartzHutte czy jakoś tak poźniej zmieniając nazwę kilkakrotnie, ważne, że działo się to w początkach działalności w trudnych czasach) - czemuż to dziennikarzyna nie napisał o słupkach i poprzeczce Śląska, ani o braku zmian w końcowych momentach meczu przy nikłym prowadzeniu w wyjazdowym meczu - 90% trenerów tzw. ekstraklasy by to uczyniło ale nie on - ławka krótka, niedoświadczona, 4 zawodników kontuzjowanych, mimo tego powinien zrobić jakąkolwiek qwa zmianę na zyskanie czasu i odpoczynek swojej drużyny Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Ekstraklasa: Polonia gra do końca, Grembocki 10.08.09, 15:14 Gość portalu: TKWM napisał(a): > W całej tej debilnej niestety dyskusji nikt nie zwrócił uwagi na > tekst, w którym to Groco-Polo jest wyraźnie afirmowane a Śląsk > pomijany (czy też Podchorążak albo Pionier co mnie rozśmieszyło - > np: bodajże Ruch nazywał się SchwartzHutte czy jakoś tak poźniej > zmieniając nazwę kilkakrotnie, ważne, że działo się to w początkach > działalności w trudnych czasach) Więc żebyś się miał z czego śmiać: WKS Śląsk Wrocław (Wojskowy Klub Sportowy Śląsk Wrocław) – polski wielosekcyjny klub sportowy, założony w 1947 we Wrocławiu jako Wojskowy Klub Sportowy Pionier. (źródło: Wikipedia) > czemuż to dziennikarzyna nie > napisał o słupkach i poprzeczce Śląska, ani o braku zmian w > końcowych momentach meczu przy nikłym prowadzeniu w wyjazdowym > meczu - 90% trenerów tzw. ekstraklasy by to uczyniło ale nie on - > ławka krótka, niedoświadczona, 4 zawodników kontuzjowanych, mimo > tego powinien zrobić jakąkolwiek qwa zmianę na zyskanie czasu i > odpoczynek swojej drużyny Po pierwsze, część z tych rzeczy była opisana w poprzednich wersjach artykułu. Po drugie, dziennikarzyna nie napisał również o tym, że Śląsk powinien przez godzinę grać w dziesiątkę (wyjątkowo chamski i bezmyślny faul Szewczuka), choć na powtórkach było widać wyraźnie, że byłaby to jedyna rozsądna decyzja. Po trzecie wreszcie, nie napisał o braku zmian, bo nie zna się na piłce. Jednak nazywać to "afirmacją", to już gruba przesada. Ewentualnie braki językowe. Odpowiedz Link Zgłoś