kalesonypasibrzucha
05.08.21, 19:42
Asanguis NIEBEZPIECZNY OSZUST
Ostrzegam przed działalnością niebezpiecznego oszusta, który bezkarnie naciąga zdesperowanych i nieświadomych ludzi na oferowane przez siebie usługi (rytuały magiczne, uroki i klątwy), których nota bene nie wykonuje. Co jakiś czas zakłada nowe konta internetowe.
1- Asanguis strona wrozby-czary-uroki-klatwy.pl
2- rytualymagiczne.com.pl
3. Ezo-centrum.pl
To wszystko są to konta lub były tego oszusta (prawdopodobnie ma więcej, ale nie zweryfikowanych nie chce tutaj umieszczać). Na niektórych z nich jest niby fotografia tego oszusta, lecz jest to wersja animowana na programie graficznym. To nie jest żadne zdjęcie tego oszusta. Oferuje kilku tygodniowy zazwyczaj rytuał, który oczywiście nie działa i później oferuje równie długie wzmocnienie, licząc że przez ten czas zamawiający da już sobie spokój i odpuści. Jeżeli tak nie jest, twierdzi, że rytuał się nie powiódł z braku wiary zamawiającego, jak było w moim przypadku. Z czasem kontakt z nim jest coraz bardziej utrudniony, a odpowiedzi są aroganckie i agresywne w tonie. Na różnych kontach posługuje się podobnymi formułkami i opisami rytuałów (również pierwsze odpowiedzi z formularzy kontaktowych powyższych stron są niemal identyczne). Pozytywne opinie na jego temat są równie niewiarygodne i prawdopodobnie pisane przez tego oszusta (bardzo podobne w treści) – na jednym adresie IP można oczywiście stworzyć dziesiątki i setki takich opinii i odpisywać jedną na drugą (zazwyczaj krótkie, jednozdaniowe odpowiedzi).
Postanowiłam nie odpuścić temu oszustowi i uczynić wszystko, aby przerwać jego przestępczą działalność. Kontaktowałam się z innymi oszukanymi przez niego osobami (jedna dziewczyna nieszczęśliwie zakochana, po kontakcie z Asanguisem, który gwarantował jej powrót ukochanego, kiedy do tego nie doszło, próbowała popełnić samobójstwo). Powiadomiłam Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta, Urząd Skarbowy (za oferowane usługi nie odprowadza należnego podatku) i złożyłam zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa na policję, ponadto napisałam do kilku dziennikarskich „kontaktów interwencyjnych”.