Dodaj do ulubionych

CSI: KT odcinek 1 - "Perfect"

14.04.24, 09:46
KT to oczywiście KinoTeatr a sam wątek jest jak zwykle odpryskiem od innego; gdzie Forni zapytała o przyczyny konfliktu panów Markowskiego i Hołdysa.

Wypływamy więc na ocean internetu i nie tylko i szukamy wiadomości.

Obserwuj wątek
    • fornitta007 Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:06
      zdaje się, że z tym chlaniem Markowskiego dobrze typowałeś ;) www.wprost.pl/kultura/10403607/markowski-ostro-o-holdysie-to-jest-syndrom-kua-wladzy.html
      ciężko się będzie dogrzebać czegoś innego, niż pretensje i żale w wywiadach, no ale... może ktoś-coś ;)
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:23
        No na razie on mówi, że wszyscy tankowali. I to nic dziwnego, przyczynę doskonale opisuje ich własny utwór (niżej).
        Teraz by trzeba znaleźć #mapandowod, że robił to PRZED koncertem. Albo na tyle intensywnie po, że nie dawał rady wytrzeźwieć.

ZASTRZEŻENIE PRAWNE - w żaden sposób nie twierdzę, że ten problem Pana Markowskiego faktycznie dotyczył.

Słuchaj mnie, tam
        Pokonałem się sam
        Oto wyśnił się Wielki Mój Sen
        Tysięczny tłum
        Spija słowa z mych ust
        Kochają mnie
        W hotelu fan
        Mówi: 'Na taśmie mam
        To, jak w gardłach im rodzi się śpiew'
        Otwieram drzwi
        I nie mówię już nic
        Do czterech ścian.

• fornitta007 Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:29
          wiesz, dla mnie jak ktoś mówi, że wszyscy pili, a nie tylko on, to już trochę brzmi, jak winny, który się tłumaczy ;)
          • fornitta007 Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:34
            p.s. w tym środowisku chlanie jest tak powszechne, że trzeba dużo złej woli, żeby wykreować z tego problem. Oczywiście z przymrużeniem oka piszę, no ale fakt faktem, że "jakoś syćko dobrze pódzie, kiej się zejdą dobrzy ludzie. Kiej się zejdą popierdasi, to sie syćko kwasi" Zazwyczaj to ego wyjebane w kosmos, wredne charaktery i chciwość są rzeczywistymi przyczynami konfliktów.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:40
              fornitta007 napisała:

> p.s. w tym środowisku chlanie jest tak powszechne, że trzeba dużo złej woli, że
              > by wykreować z tego problem.

No nie - problem sam się kreuje, kiedy (sytuacja hipotetyczna) zespół jest gotowy do występu ale ktoś nie jest już w stanie trzymać zadowalającego grupę poziomu. Wcale nie musi być to wokalista przecież.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:43
                Zapewne większość ludzi nie zdaje sobie sprawy przy występie takiego typu kluczową rolę odgrywa... perkusista. Wokalistę można "przytłumić" na konsoli żeby za bardzo jego "chodzenia po sąsiadach" nie było słychać. Jak perkusista nie nabije odpowiedniego rytmu - to cały zespół już nie wie jak grać.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:36
            Bo pili - a raczej jest to prawdopodobne. Przecież to były czasy (to znam z wypowiedzi kompletnie kogoś innego, ale nie pamiętam kogo) że zespoły praktycznie nic nie zarabiały na płytach. Za chlebem trzeba było ustawicznie jeździć po koncertach, często w mało komfortowych busach. O Hiltonach się nikomu do spania wtedy nie śniło. Jazda jazda, chwila snu - występ, adrenalina opada i zaczyna skrzeczeć szara rzeczywistość. Rano znowu do rozklekotanego busu i tak w koło Macieju...
    • hrasier_2 Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:34
      Tu historyjka. Krzysztof Stanowski miał poćwiartować żonę. Bardzo miła wizyta policji w nocy. Dostali telefon z mojego numeru, że... poćwiartowałem żonę. Potem jeszcze sporo innych zgłoszeń, rzekomo ode mnie. Funkcjonariuszom bardzo dziękuję za rozsądek i że nie obudzili mi dzieci. Definitywnie trzeba poprzedni numer dezaktywować - napisał Stanowski. Ludzie mają zrypane łby. www.salon24.pl/newsroom/1372184,stanowski-mial-nieprzyjemnosci-policjanci-zjawili-sie-w-jego-domu
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:48
        Czekaj, to się jakoś tyczy Perfectu czy Ci się źle wysłało?
      • fornitta007 Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:48
        chyba się pogubiłam :D co tutaj Stanowski robi?
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:56
          Właśnie o to pytałem. No ja wiem, że tutaj wątki idą w las, ale chcę autorowi założenie osobnego wątku.
          Ta sprawa nie ma nie tylko nic wspólnego z Perfectem ale chyba muzyką w ogóle.
          Za to Stano budzi tutaj też takie emocje, że wątek się rozbucha.
          Nie ma sensu ich łączyć w mojej opinii.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 10:57
            * ZAPROPONOWAĆ autorowi założenie...
        • borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:09
          Stanowski jest po prostu wszędzie 🙄

Otwierasz lodówkę - Stanowski...
          Zaglądasz do szafy - Stanowski...
          Spuszczasz kupę - Stanowski...
          .
          .
          .
          .
          .
          .
          .
          ... a nie moment to akurat rzeczywiście tylko kupa. Uff
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:13
            borsuczyca.klusek napisała:

> Stanowski jest po prostu wszędzie 🙄

A zajrzyj na wykopa. Co chwilę "ktoś" wrzuca jego kolejny wysryw. Stano umie w media.
            • borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:21
              Wykopa nie lubię, kojarzy mi się ze zboczkami 🙄

Za to na Twittera zaglądam często, chociaż bez przyjemności...
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:23
                A ja lubię - bo to szybki przegląd najróżniejszych materiałów z różnych źródeł. A na X to chyba trzeba wcześniej wiedzieć, kogo obserwować.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:41
                  Ps - zboczki w sensie #niewiadomojakiwiekpanienki to raczej na mikroblogu.
                  Generalnie to raczej królują incele.
                  • borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:42
                    Zboczki, incele jeden pies 🙄
                    • fornitta007 Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:45
                      Incele i starzejace sie pieknosci to najgorsze zboki internetowe wg mnie ;) W tym sensie, ze w najbardziej wulgarny i wsiekly shposob pisza o kobiecej cielesnosci i seksualnosci. Ale to OT, nie o wykopie, bo tam nie bywam i nie wiem ;)
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:50
                        No może niektórzy. Większość to jednak jęczy o tym, jak okrutne są kobiety, że kasa kasa, za mały, za gruby, za chudy itp itd. No - jak się od lat siedzi w przysłowiowej piwnicy na garnuszku rodziców - to niby jak atrakcyjnym samcem ma się być? :D
                        • fornitta007 Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:58
                          A najsmieszniejsze jest to, ze wcale nie trzeba byc atrakcyjnym samcem, zeby znalezc samice ;) No ale nie przetlumaczysz, oni wiedza lepiej...
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 15.04.24, 08:48
                            Problem polega chyba na tym, że oni swoją godność mają i pogardzają jakimiś "tępymi Karynami". Tak to jest, jak się ma ambicje znacznie powyżej własnych "możliwości".
                            Albo po prostu banalnie - do narzekania wystarczy zawsze ten sam powód - dobry powód :D
      • borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:10
        Och, ach policjanci jacy mili tiu tiu tiu. Szkoda, że innym weszli by na chatę razem z drzwiami.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:14
          borsuczyca.klusek napisała:

> Och, ach policjanci jacy mili tiu tiu tiu. Szkoda, że innym weszli by na chatę
          > razem z drzwiami.
          >

No raczej najpierw pukają. A jak jest podejrzenie morderstwa to grzecznie nie przeproszą.
    • borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:12
      Tutaj macie CSI Pudelek i wypowiedź byłego managera pana Reszki:

www.pudelek.pl/artykul/38624/holdys_zdradzil_mnie_i_okradl_wydal_trefne_cd_zgarnal_cala_kase/
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:18
        Czyli mamy kolejne potwierdzenie "ego" Hołdysa.

Ale ten pan też mistrz:

Sądy w Polsce? Nie działają. Pozostało mi samemu wymierzyć mu karę a przy okazji zrobić coś dobrego dla polskiego rocka. Postanowiłem mianowicie reaktywować Perfect bez Hołdysa.

No normalnie rycerz cały na biało :D
        • borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:20
          Biorąc pod uwagę, że spór sądowy o De Mono trwał kilkanaście lat to trochę z tymi sądami miał racji.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:25
            A to oznacza, że nie działają?
            Zawsze jest coś takiego jak "zabezpieczenie roszczeń" czy jakoś tak - przekonał się o tym kiedyś twórca dokumentu o Amway któremu na lata sąd zamroził prawa do publikacji.
            • borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:32
              Jak sprawa nie ważne o co trwa ponad dekadę to tak dla mnie można powiedzieć, że sądy nie działają
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:35
                Jak nie wiadomo o co?
                Amway argumentował, że dalsze rozpowszechnianie w danym momencie przyniesie mu nieodwracalne straty - bez względu na to, czy ostatecznie sąd uzna zarzuty z dokumenty za uzasadnione - czy czyste pomówienie.
                A że sądy są zawalone to jedno - że potem strony potrafią w nieskończoność składać wnioski o odroczenie posiedzenia - no to już tak jest...
                • borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:43
                  Nie tak już jest tylko system jest do dupy...
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 12:04
                    Zrób lepszy? Wiesz, myśmy przechodzili najpierw dwie sprawy spadkowe, ale w rodzinnym porozumieniu to wszystko się skończyło jednym posiedzeniem.
                    Za to po jakimś czasie wybuchła w rodzinie żony sprawa jakiegoś kawałka ziemi pod lasem, czy w lesie? którym nikt formalnie się nie interesował. Zmarła dawno temu jakaś nie wiem - babcia, prababcia, nikt nie robił działu spadku, tam ustawowych spadkobierców już było od groma. I nahle! jeden ktoś zgłosił wniosek o zasiedzenie. To się inni obudzili.
                    Ruszyła machina sądowa.
                    Jednym ze spadkobierców była żyjąca jeszcze wtedy teściowa - ze względu niestety na jej stan zdrowia to moja żona była prawnym opiekunem. Żona musiała dostarczyć stertę dokumentacji medycznej, że teściowa (Alzheimer) już niczego nie pamięta i nie ma sensu ciąganie ją po zeznania...

A potem ludzie oglądają #annamariawesolowska i myślą, że sąd powinien tak sprawnie zawsze działać :D

• borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 15.04.24, 09:26
                      Wiesz mnie nie przebijesz, bo mój własny osobisty mąż został niewinnie oskarżony w procesie karnym. Nawet nie podliczę ile to kosztowało nerwów i pieniędzy. Cała sprawa też wlekła się ponad 10 lat i była popisem totalnej nieudolności prokuratury.
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 15.04.24, 09:36
                        Mnie nie chodziło o przebijanie tylko raczej o nawiązanie do sporów twórczych. Tu i tam:
                        a) najpierw nikt nie dokłada "należytej staranności" do umowy o prawach autorskich / dziale spadku
                        b) a potem Wysoki Sądzie - ratuj, bo X to drań!!!

Fałszywe oskarżenia to też kolejny problem także dla organów ścigania. Chyba, że same je sprokurowały - nieszczęsna instytucja "małego świadka koronnego" czyli tak zwana sześćdziesiona.
                        • borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 15.04.24, 10:22
                          asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Fałszywe oskarżenia to też kolejny problem także dla organów ścigania. C
                          > hyba, że same je sprokurowały - nieszczęsna instytucja "małego świadka koronneg
                          > o" czyli tak zwana sześćdziesiona.

Bo to powinno wyglądać tak, że świadek wskazuje kto a policja wie komu zrobić przesłuchanie albo założyć podsłuch. I dopiero na podstawie zebranych dowodów formowany jest akt oskarżenia. Bo kierowanie sprawy osnutej tylko na czyichś zeznaniach to totalny farmazon a niestety się zdarza.
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 15.04.24, 10:42
                            A jest dokładnie odwrotnie - i to nie z "lenistwa policji".
                            Piszę o "dużych" koronnych na poziomie mafii.
                            Policja doskonale się orientuje, kto jest bossem - ale nie ma i nie będzie miała na niego żadnych podsłuchów - tacy nie wydają poleceń swoim "żołnierzom" przez telefon.Owszem, mogą mieć dowody, że ten konkretny żołnierz ludzi ciężko pobił, może nawet zabił - i doprowadzić do jego skazania. To boss ma kolejnych dziesięciu chętnych.
                            Więc jest społecznie uzasadnione odpuszczenie żołnierzowi za zeznania, które sąd uzna za dostatecznie uprawdopodobnione - by skazać bossa.
                            Moim zdaniem problem pojawia się wtedy, gdy ten sam wytrych prawny zaczyna się stosować do "włamu do kiosku". I nagle jakiś drobny drań zaczyna "sypać" ludzi w ogóle nie zaangażowanych, bo akurat wie, jak oni się nazywają.

• borsuczyca.klusek Re: CSI: KT odcinek 1 - "Perfect" 14.04.24, 11:18
        Aż by się chciało znowu zacytować Kazika - "muzyk muzyka przecież nie oszuka"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka