borsuczyca.klusek 15.07.24, 14:15 Tu na zdjęciu żółwinek zbożowy. Biedak przewrócony na plecki nie potrafi odwrócić się z powrotem. PS sorry za pazy, mają już ponad tydzień i są za długie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 14:30 Tej, ale wiki mi mówi, że to szkodnik zbóż jest... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 14:37 No i? Każdy ma prawo do życia i jedzenia, ja akurat żadnych zbóż nie hoduję ani nikt w okolicy tego nie robi, więc niech sobie żyje niebożątko 🙄 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 14:45 A ja nie mówię, że masz eksterminować. Ale chlebek jesz? To jaki Twój przyjaciel? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 14:53 Jeszcze z Belgii,ale w Polsce też występuje: Proporzyca marzymłódka Tu w formie gąsienicy Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 14:55 Ci biolodzy to mają fajne pomysły na nazwy :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 15:07 To sobie zapisz w kajeciku i wężykiem: kawia domowa, a nie jakaś świnka morska :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 15:11 Szkodnik, pasożyt, leniwiec do potęgi - rudosław gutkowaty z rodziny pomarańczowatych miaukotów...:P Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 15:12 Ależ zmasakrowana fota... Nie mam pomarszczonych okien :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 15:14 To pewnie miał być dowcip, ale to prawda. Taki morduje małe ptaszki i wcale nie z głodu. No chyba, że akurat ma w zwyczaju przynosić pod drzwi martwe myszy, to pożyteczny. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 15:44 Co morduje?! Ptaśkow, innych zwierzątek nie krzywdzi. Oto dowód! :P Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 15:48 borsuczyca.klusek napisała: > Taki to pożyje 😀 > Oj, pożyje i to dobrze :) Kiedy przyszedł z bidy, to wszystko było pyszne i znikało z michy. Teraz już tak nie ma. Smaczki, pałeczki kremowe najchętniej :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 15:51 Człowiek - niewolnik kota. Co kto lubi. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 15:56 Nie lubisz kotów, ale mam nadzieję, że nie skrzywdzilbys... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 15:58 Skrzywdziłbym, gdyby mu się ubzdurało mnie zaatakować. Bo tak. A w sumie to ostatnio skrzywdziłem u cioci. Bo ona jej pozwala hasać po stole. Ale jak w mojej obecności chciała zobaczyć co ciocia przyniosła do picia to był szybki ruch ręką. I do końca mojej wizyty więcej nie próbowała... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 16:02 Symetrycznie o psie opowieść. Bo kotka jest cioci a pies kuzyna. Razem sobie mieszkają. Pies z kotem żyją spokojnie. Jak weszliśmy na posesję to mieli lekkie zdziwko, że on na nas nie szczeka tylko szybko przyleciał po głaski... Bo pies zna swoje miejsce w stadzie - i skoro gość jest wprowadzany przez "parę alfa" to on nie będzie darł ryja bez potrzeby... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 16:57 Przecudowny 😍 Raz w życiu widziałam, ale nie było szansy zrobić zdjęcia. Ciekawe czy mu wygodnie z takimi wielkimi rogami... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 17:00 Fajny, ale nie spotkałam na żywo. Na łapciach czepne końcówki, jegomość, jak się patrzy! :) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 17:25 Rogi sluza do zrzucenia przeciwnika z drzewa :D. Kiedys wszedl mi taki do mieszkania ,sunal sobie po podlodze , juz mialam kapec przygotowany do akcji ,bylam przekonana ze to jakis wyjatkowo wielki karaluch ...ale w pore dopatrzylam sie tych rogow; stary go w paluszki i wyniosl poza ogrodek , w podziece szczypnal starego w dlon .Pewnie mial to byc serdeczny uscisk dloni .... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 17:03 borsuczyca.klusek napisała: > Ciekawe czy mu wygodnie z takimi wielkimi rogami... Cóż, najwyraźniej żonaty :P Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 17:49 Według wszelkich statystyk to mężowie częściej zdradzają 🙄 Odpowiedz Link
a74-7 Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 17:15 Albo kruszczyca złotawka , ta juz w niejednym ptasim dziobie byla ,sadzac po rysach na pancerzyku ... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Mali przyjaciele 15.07.24, 17:49 One zawsze takie poharatane. U mnie zżerają winogron, ale też ich nie gonię tylko są mile widziane Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Mali przyjaciele 16.07.24, 10:17 A tu mały przyjaciel, którego nikt nie chciałby znaleźć w nocy, szamoczącego się koło łóżka Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Mali przyjaciele 16.07.24, 10:37 Miałam takiego urodziwego pająka w kąciku.....zamiast zrobić mu zdjęcie, to wyprosiłam z domu :( Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Mali przyjaciele 16.07.24, 10:40 Ten też szybko zaliczył eksmisję Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Mali przyjaciele 16.07.24, 10:45 Wczoraj na firance były jakię s takie małe, skaczące... otwarte okno, światło i przyfrunęło... wziełam do łapy...jakies takie twarde, niefajne :)) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Mali przyjaciele 16.07.24, 12:26 Ten na lapce u borsi to macznik/maczniak? A coz on tobi takiego - czy ma duze zeby?,) Jesli to macznik to jego dziecmi karmie robinka i sikorki .... Make z nich ponoc dodaja do pieczywa i innych ( by EU)brrr, ale ladnie pachna te larwy.Zdjecie pozniej ... Odpowiedz Link