Dodaj do ulubionych

Jednak Jan Urban

• brun_on_ten Re: Jednak Jan Urban 16.07.25, 22:04
      Wow! Brawo Kulesza - miał ogłosić jutro a zrobił to już dziś! Dobra zmiana!
        • brun_on_ten Re: Jednak Jan Urban 16.07.25, 22:51
          Dawid Myśliwiec Naukowy Bełkot wziął się za komentowanie sportu? Zawsze wydawał mi się naukowo podejrzany :D
          • borsuczyca.klusek Re: Jednak Jan Urban 16.07.25, 22:54
            Już wcześniej komentowali razem skoki narciarskie na Eurosporcie, więc to nie jest całkiem nowy koncept
            • brun_on_ten Re: Jednak Jan Urban 16.07.25, 23:20
              Ad rem: jak już pisałem uważam, że obecnie selekcjonerem może być ktokolwiek. Zostały 3 mecze eliminacyjne i jest wysoce prawdopodobne, że nawet do baraży nie wejdą. No to i tek selekcjoner poleci.
              To faktycznie może być i Daniec.
              • borsuczyca.klusek Re: Jednak Jan Urban 16.07.25, 23:25
                No nie wywalanie selekcjonera w takim układzie to byłoby chamstwo. Chyba, że by mieli naprawdę tłuste nazwisko na haczyku i jakiś konkretny pomysł na kadrę.
                • brun_on_ten Re: Jednak Jan Urban 18.07.25, 08:21
                  borsuczyca.klusek napisała:

> No nie wywalanie selekcjonera w takim układzie to byłoby chamstwo. Chyba, że by
                  > mieli naprawdę tłuste nazwisko na haczyku i jakiś konkretny pomysł na kadrę.
                  >

Od początku chodziły jakieś słuchy, że szukają selekcjonera "przejściowego" co weźmie porażkę na siebie a w tym czasie będą spokojne poszukiwania "już na serio".
                  Widziałem wczoraj fragmenty tamtej konferencji. Nie wiem czy był nie do końca trzeźwy czy stres go zjadł, ale patrząc na aparycję i sposób mówienie to mi wygląda na idealne towarzystwo różnych kuleszy, michniewiczów i innych czesiów.
                  Szczególnie urzekł mnie jego wywód, że jak trzon drużyny stanowią zawodnicy około 30 to stanowią oni trzon drużyny, trzeba wprowadzać młodych i on to będzie robił ale nie na siłę.
                  Tak, wiem - pracował kiedyś w sztabie Beenhakkera, bo przecież nie zapomniał się tym pochwalić w pierwszych wywiadach. Ba - sam B. go kiedyś polecał na selekcjonera; ale to było dawno temu.
                  Oficjalnie nadaję mu przydomek "pampeluńskiego bajeranta".
                  • borsuczyca.klusek Re: Jednak Jan Urban 18.07.25, 09:10
                    Tzn on akurat miał już sukcesy w wyszukiwaniu młodych, więc rzeczywiście plan jest taki, że postara się kogoś dobrać świeżego. Probierz też próbował i na tym poległ.
                    Gorzej jak tych młodych zwyczajnie nie ma 🙄
                    • brun_on_ten Re: Jednak Jan Urban 18.07.25, 09:34
                      borsuczyca.klusek napisała:

> Gorzej jak tych młodych zwyczajnie nie ma 🙄

I o tym właśnie mówił Beenhakker - że wkrótce nie będzie.
                      I dlatego teraz Urban mówi, że trzon mamy stary i jak się trafi nowy...

Ostatnio mamy aferę z Yamalem. Pokaż mi polskiego 18 latka co może być gwiazdą Barcelony i Hiszpanii (Polski) - przecież nawet Lewy w tym wieku grał w Zniczu Pruszków.
                      20 lat - Lech Poznań
                      22 lata - Borussia Dortmund
                      26 lat - Bayern Monachium

• borsuczyca.klusek Re: Jednak Jan Urban 18.07.25, 09:43
                        Ale jednak Yamal to jest fenomenem na skalę światową a nie jakaś norma
                        • brun_on_ten Re: Jednak Jan Urban 18.07.25, 10:07
                          A Lewy to nie? Co spowodowało, że w wieku Yamala grał w Zniczu Pruszków, choć rok wcześniej trafił do rezerw Legii Warszawa? Czyżby polski system szkolenia/skautingu?
        • brun_on_ten Re: Jednak Jan Urban 16.07.25, 23:31
          Coś widziałem - nie lubiłem oryginału to tego też nie...
    • e-zybi Re: Jednak Jan Urban 17.07.25, 13:04
      Oglądałem konferencję z nowym trenerem kadry, przed chwilą się zakończyła. Zastanawia mnie tylko jedno, kto daje oparcie prezesowi PZPN (nie miał podobno konkurentów przy wyborze) tłuk to jest, brak elokwencji, a do tego lekko wycofany i ostrożny w komentarzach. A nowy trener…ma wizję i niech mu się wiedzie. Może jemu uda się przekonać mnie, że czas poświęcony na oglądanie meczy naszej reprezentacji nie będzie czasem straconym.
      • borsuczyca.klusek Re: Jednak Jan Urban 17.07.25, 13:12
        e-zybi napisał:

> Oglądałem konferencję z nowym trenerem kadry, przed chwilą się zakończyła. Zast
        > anawia mnie tylko jedno, kto daje oparcie prezesowi PZPN (nie miał podobno konk
        > urentów przy wyborze) tłuk to jest, brak elokwencji, a do tego lekko wycofany i
        > ostrożny w komentarzach.

Za to podobno poza kamerami jest duszą towarzystwa 😉

A nowy trener…ma wizję i niech mu się wiedzie. Może j
        > emu uda się przekonać mnie, że czas poświęcony na oglądanie meczy naszej reprez
        > entacji nie będzie czasem straconym.
        >

Ja i tak będę oglądać, najwyżej jednym okiem 🤷
        • e-zybi Re: Jednak Jan Urban 17.07.25, 13:22
          No tak, jedno oko można poświęcić 😉
    • borsuczyca.klusek Re: Jednak Jan Urban 17.07.25, 13:39
      Dla rozluźnienia wyczyny naszego kadrowicza:

.x.com/wlochu_6/status/1945795115659702469?t=Tsh9RWYO5ziocYxNhkLEww&s=19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka