borsuczyca.klusek 01.08.26, 11:01 Jakim艣 cudem do偶y艂am do urlopu. Ledwo... Mam wra偶enie, 偶e z ka偶dym rokiem jest ci臋偶ej 馃檮 Odpowiedz Link Obserwuj w膮tek Podgl膮d Opublikuj
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 01.08.26, 11:36 no to do zyczen doloze : many happy returns ! :D Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 01.08.26, 17:39 W tym miesi膮cu 艣lub mojego chrze艣niaka. C贸偶 - lata lec膮. Zaraz zobaczycie jak bardzo:) 艢lub jest w takiej odleg艂o艣ci od Poznania, 偶e nawet samochodem mama tam nie da rady. Przygotowali艣my wi臋c tak膮 kartk臋: Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 01.08.26, 17:51 Bardzo 艂adna. Ja te偶 si臋 zawsze staram co艣 od serca napisa膰 Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 01.08.26, 18:32 Kartka 艂adna - w ko艅cu sam wybiera艂em :) Od serca to napisa艂 ojciec, ja chyba tak nie umiem. Ech, ch艂op si臋 urodzi艂 du偶o za wcze艣nie. Przypominam, 偶e mia艂 te偶 niez艂e oko do fotografii. Wi臋c gdyby si臋 urodzi艂 w okolicach 2000 to m贸g艂by dzi艣 robi膰 kas臋 na blogach, utubach itp spo艂eczno艣ci贸wkach. No ale wtedy to ja bym mia艂 dzi艣 kilka latek. No w sumie nie wiem co bym wybra艂, gdybym m贸g艂 wybiera膰 :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 01.08.26, 22:34 Ile do karteczki trzeba wrzuci膰? ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 01.08.26, 23:50 ile kto ma i uwa偶a za s艂uszne 馃槈 Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 11:19 Eee...ponoc ta 'ilosc' jest troszke juz ustalona ,' tyle' na chrzciny, 'tyle' na wesele, tyle na inna okazje ....jak sie bawic to sie bawic ;):) Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 11:25 Tu moj bida nail varnish , bede dzis jakis drink wznosila ,wiec musze pazy maznac ...;)KOloru oczywiscie nie widac ... I wczorajsze pyfko ;) Za wasze ...!:) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 13:17 Pi臋kne pazy. Jak na moje oko to kolor szampa艅ski 馃 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 17:21 borsuczyca.klusek napisa艂a: > ile kto ma i uwa偶a za s艂uszne 馃槈 > 15 lat temu do karteczki wrzuci艂am chrze艣nicy 1000pln. Calkiem niedawno zosta艂o mi to wr臋cz wyrzygane, 偶e za ma艂o. Ot, taki ma艂y sp贸r by艂 i si臋 czlowiek cho膰 co dowie po latach :) Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 17:44 ruda.replay napisa艂a: > 15 lat temu do karteczki wrzuci艂am chrze艣nicy 1000pln. Calkiem niedawno zosta艂 > o mi to wr臋cz wyrzygane, 偶e za ma艂o. A po co si臋 spiera膰? W ramach za艂agodzenia sytuacji trzeba by艂o zaprosi膰 do domu na obiad. A po jedzonym spokojnie zapyta膰 - a gdzie koperta za tale偶yk? Kuwa ludziom co艣 si臋 pojeba艂o, zapomnieli PO CO si臋 organizuje wesela/stypy itp. Wielu si臋 wydaje, 偶e to ma by膰 ol艣niewaj膮ca impreza - na koszt go艣ci. To niech se zrobi膮 wst臋p biletowany :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 19:11 carte_2026 napisa艂: > A po co si臋 spiera膰? W ramach za艂agodzenia sytuacji trzeba by艂o zaprosi膰 do dom > u na obiad. > A po jedzonym spokojnie zapyta膰 - a gdzie koperta za tale偶yk? > > Kuwa ludziom co艣 si臋 pojeba艂o, zapomnieli PO CO si臋 organizuje wesela/stypy itp > . Wielu si臋 wydaje, 偶e to ma by膰 ol艣niewaj膮ca impreza - na koszt go艣ci. > To niech se zrobi膮 wst臋p biletowany :D To by bylo juz za du偶o na mnie, usi膮艣膰 przy stole z wredniakami. Mo偶e my艣leli, 偶e wyskocz臋 z kasy i do艂o偶臋 jeszcze :D Na tamte czasy, to uwa偶am, ze ten tysi膮c by艂 akuratny. No, widzisz, jak to jest. Wesele ma sie zwr贸ci膰 i jeszcze co艣 zosta膰 :) Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 19:18 Ty mamusia jeste艣 mi艂a kobieta, co by kto nie m贸wi艂 na forum :) Nie pozna艂a艣 chyba smaku zemsty... - Smakowa艂o? To gdzie koperta?! Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 18:54 ruda.replay napisa艂a: > > 15 lat temu do karteczki wrzuci艂am chrze艣nicy 1000pln. Calkiem niedawno zosta艂 > o mi to wr臋cz wyrzygane, 偶e za ma艂o. > Ot, taki ma艂y sp贸r by艂 i si臋 czlowiek cho膰 co dowie po latach :) Wyrzyguj膮cy sam sobie wystawi艂 艣wiadectwo. 1000 z艂 15 lat temu to by艂o du偶o pieni臋dzy Odpowiedz Link
ruda.replay Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 19:15 borsuczyca.klusek napisa艂a: > ruda.replay napisa艂a: > > > > > 15 lat temu do karteczki wrzuci艂am chrze艣nicy 1000pln. Calkiem niedawno > zosta艂 > > o mi to wr臋cz wyrzygane, 偶e za ma艂o. > > Ot, taki ma艂y sp贸r by艂 i si臋 czlowiek cho膰 co dowie po latach :) > > > Wyrzyguj膮cy sam sobie wystawi艂 艣wiadectwo. 1000 z艂 15 lat temu to by艂o du偶o pie > ni臋dzy By艂am sama, bo m膮偶 nie da艂 rady przylecie膰 na wesele, ale pojawi艂 si臋 na 艣wi臋ta i do kieszonki wsun膮艂. Zerwa艂am ca艂kowicie kontakt po tym wszystkim. Od tego czasu min膮艂 juz rok. Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 19:23 Jak sprawdza艂em to wtedy by艂o troch臋 mniej od 贸wczesnej minimalnej na r臋k臋. Do艣膰 podobnie teraz my damy chrze艣niakowi. Za par臋. Jak Ruda da艂a za 1 tale偶yk - to faktycznie du偶o da艂a. I powtarzam - takich imprez NIE liczy si臋 czysto finansowo. Jak ju偶 kto艣 my艣li po takim kierunku (a nie zwyk艂e ugoszczenie) - to niech ma na uwadze, 偶e takie spotkanie nios膮 warto艣膰 dodatkow膮 w postaci budowania kontakt贸w. Nigdy nie wiesz, jak taki "przypadkowy" kontakt mo偶e zaowocowa膰 za x lat. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 19:33 carte_2026 napisa艂: > Jak sprawdza艂em to wtedy by艂o troch臋 mniej od 贸wczesnej minimalnej na r臋k臋. /.../ Tyle lat 偶y艂am w prze艣wiadczeniu, 偶e "krzywdy" nie zrobi艂am, a tu taki cymesik mi zafundowali :) I to na grillu, w obecno艣ci innych ludzi. No, nie przetrawi艂am tego jeszcze i ju偶 nie przetrawi臋. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 19:48 Ale ci inni ludzie te偶 sobie pomy艣leli swoje i to nie o tobie tylko o wypominaj膮cych mendach. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 20:21 borsuczyca.klusek napisa艂a: > Ale ci inni ludzie te偶 sobie pomy艣leli swoje i to nie o tobie tylko o wypominaj > 膮cych mendach. > Ja zawsze dobr膮 min臋 do z艂ej gry, a 偶e znam te osoby bardzo dobrze od lat, to obciachu az takiego nie odczu艂am, ale swoje pomy艣la艂am i nawet wyrazi艂am g艂o艣no. Przesta艂a mi wtedy smakowa膰 kark贸wka z karmelizowan膮 czerwon膮 cebul膮 : )) Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 16:57 ruda.replay napisa艂a: > Ile do karteczki trzeba wrzuci膰? ;) Do takiej okr膮g艂e 0. Przecie偶 mama tam nie b臋dzie, nie b臋dzie mia艂a "jedzone i pite". Wystarczy, 偶e zap艂aci艂a za kartk臋. I sama pomy艣la艂a o wierszu. Jak im si臋 spodoba, to to b臋dzie "warto艣膰 niematerialna". Odpowiedz Link
ruda.replay Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 17:23 Prawid艂owo. Unikam takich sp臋d贸w, jak mog臋. Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 17:41 No pomijaj膮c fakt, 偶e do chrze艣niaka jednak "wypada" pojecha膰 - to jak si臋 chce unika膰, to przecie偶 zawsze si臋 mo偶na wym贸wi膰 powa偶n膮 chorob膮. To przecie偶 w naszym wieku wcale nie musi by膰 ca艂kiem zmy艣lone... Ja si臋 generalnie nie wymawiam - bo dla mnie jest to okazja do poznania nowych ludzi. Przyk艂adowo pann臋 m艂od膮 to ju偶 od jakiego艣 czasu znam - ale jej rodzic贸w wcale. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 19:20 Powiem Ci tak...wesel coraz mniej, chyba w etap styp juz wesz艂am. Kiedy艣 owszem, jakie艣 weselicho, chrzciny, komunie... Zapylalam w butach szpilkach :D Dzis na "p艂as姆o" zdecydowanie. Lat przybywa, Jasiu, si艂y juz nie te, co kiedy艣 :)) Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 19:35 U mnie raczej film Czasem s艂o艅ce (wesele) czasem deszcz (pogrzeb) Te偶 bym wola艂 4 wesela i (tylko 1) pogrzeb Z tym, 偶e nie jest 藕le, stypa u nas to te偶 okazja spotkania si臋 rodziny rozproszonej po Polsce. Mo偶na si臋 czego艣 nowego dowiedzie膰 o zmar艂ej osobie, mo偶na odnowi膰 kontakty. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 20:59 Na stypie, to o polityce, co gdzie kogo 艂upie, o wszystkim i o niczym...;) Czasem jakie艣 wspominki, typu - a pami臋tasz... Taka nasiad贸wka, kto pali, ten si臋 od sto艂u na chwil臋 ewakuuje ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 18:56 Kugel czyli babka ziemniaczana z policzkami wo艂owymi i buraczkami. Wybitnie dobre danie Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 18:57 A jestem tutaj. Mo偶e kto艣 zgadnie gdzie to: Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 02.08.26, 19:09 Poniewa偶 to s膮 moje ulubiene klimaty, to bez pomocy google lens bym nie zgad艂, 偶e by艂em tam - z tej perspektywy nie widzia艂em: Ko艣ci贸艂 艢wi臋tej Tr贸jcy Prawda, czy google mnie oszuka艂o? Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 10:44 Wyglada na male miesteczko , gdzie czas uplywa leniwie ... bez turystow, spokoj ,cisza...;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 16:25 Akurat turyst贸w by艂o sporo i do knajpy trzeba by艂o sta膰 w kolejce 馃榾 Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 04.08.26, 10:06 A to by艂o focone w niedziel臋? Mo偶e jeszcze jaki艣 odpust by艂? Normalnie w lecie to i tak sporo turyst贸w - mieszka艅c贸w raptem 2 tys. a zabytk贸w sporo... Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 13:52 To co w Bia艂ym zamierzasz zobaczy膰? Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 15:27 Pewnie sprawdzi standard w Golebiewskim ;) Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 17:43 W Bialowiezy bylam jako szkolna mlodziez .Z tego co pamietam byl tam naprawde rezerwat przyrody , drzewa zmruszale,pokryte mchem , dzika natura pozostawiona sama sobie .I tezubry , ; podprowadzili nas do jakiegos ogrodzenia, wydawalo by sie ze poza dzika zielenia nic tam sie nie czai...gdy niespodziewanie mlody zuberek wystawil duzy leb z wysokich traw i parsknal w naszym kierunku ...emocje byly ,oj byly :D Zuberek troche capil i glosno sapal . Na pamiatke kazde dziecko dostalo wlos zubra Wojtusia ,ktory dlugo przechowywalam w jakiejs ksiazce .Wlos zostal w Polsce, nie emigrowal ze mna ... No, zeby nie bylo, ze nigdzie nie bylam w kraju ;):D Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 18:05 Aaaa i jeszcze jakies trawki nam dali , wlasnie te o specyficznym zapachu , ktorymi podobno zubry sie karmia ...Duzo pozniej zalazlam specimen tej trawy w naszym Kew Gardens , ten sam scent :) Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 19:08 najlepsza zubrowka jest z trawka obsikana przez zubra :P to suchar, ktorym zawsze karmimy fanow zubrowki ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 20:33 Jutro jedziemy do rezerwatu pokazowego i licz臋, 偶e chocia偶 tam b臋d膮 mieli dy偶urnego zwierza na pokaz, bo Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 20:34 borsuczyca.klusek napisa艂a: > Jutro jedziemy do rezerwatu pokazowego i licz臋, 偶e chocia偶 tam b臋d膮 mieli dy偶ur > nego zwierza na pokaz, bo > Na razie lipa i jedyne co uda艂o si臋 upolowa膰 to swojska krowa to: Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 04.08.26, 16:15 no jak nie ma ja sa馃槢 wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,198073,32949477,grozne-spotkanie-z-zubrem-w-puszczy-bialowieskiej-ekspert.html Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 04.08.26, 16:21 W艂a艣nie przeczyta艂am o tym po powrocie z puszczy 馃槼 Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 04.08.26, 18:43 Trofeum zaliczone :D. Zdziwilam sie, ze jeszcze robia pamiatki na kawalku rogu ; mam gdzies "prawie "100letnia szarotke na takim rogu :) z jakiejs gorskiej wycieczki rodzinnej . Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 04.08.26, 18:53 Prawdziwego 偶ubra te偶 zaliczy艂am. Nawet ca艂膮 rodzin臋 偶ubr贸w, ale takich za zagrod膮: Odpowiedz Link
carte_2026 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 04.08.26, 10:12 borsuczyca.klusek napisa艂a: > B臋d臋 na 偶ubra polowa膰 馃檮 > Dost臋pny w 偶abach za 3,20 sztuka w stadach po 6 sztuk .) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 16:25 A dzisiaj kartacz z jeleniem: Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 17:31 O, salatke bym zjadla ;):)Jelenia srednio ;D Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 22:05 Dzis bylo 35st. Mam nadzieje, ze to juz ostatnie w tym roku..Dzis byl sok ananasowy i figi sasiada (te dojrzale juz zjedzone.) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 03.08.26, 23:03 Wow jakie pazy super! Metaliczne? Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 04.08.26, 18:47 borsia, zwykly cheap 拢1.50 o szumnej nazwie "Cosmic Chrom " Po cichutku przyznam sie , ze boje sie tych wszystkich hybryd czy gelow, boje sie ze zdejme je pozniej ,ale z paznokciem ...ot, taka fobia . A te old fashion- szast prast i mozna od nowa sie bawic .;). Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 04.08.26, 18:55 Ja te偶 wychodz臋 z za艂o偶enia, 偶e lepsze jest wrogiem dobrego i u偶ywam tylko lakier贸w klasycznych zmywanych zwyk艂ym acetonem. Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 04.08.26, 19:09 W 2018 roku tez nam tak wysuszylo Tamize .... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 05.08.26, 12:09 Piero偶ki pielmieni w sosie ma艣lanym: Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 05.08.26, 17:06 A te "uszka";) pewnie juz w Hajnowce :) To czarny sezam czy czarnuszka na nich ? Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 06.08.26, 20:59 Znowu kaczka po pekinsku na menu , stary kocha .( oczywiscie kaczke ) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 08.08.26, 09:14 a74-7 napisa艂: > Znowu kaczka po pekinsku na menu , stary kocha .( oczywiscie kaczke ) To jest mi艂o艣膰 do grobowej dechy :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 07.08.26, 17:45 Szyjki rakowe z ma艂ym koleg膮, kt贸ry patrzy z talerza: Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 07.08.26, 17:46 Bliny z 艂ososiem i kwa艣n膮 艣mietan膮: Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 07.08.26, 17:47 Sa艂atka z kacz膮 w膮tr贸bk膮 i flambirowan膮 gruszk膮: Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 07.08.26, 17:48 A na deser miejscowy specja艂 - ciasto Marcinek: Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 11.08.26, 21:29 A Marcinka piecze si臋 tak: MARCINEK [;Deserowy Czerwiec 2023]; | 'Ni mom poj臋cia co robi臋' Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 12.08.26, 00:46 mialam kiedys zryw zeby upiec ale.. piec 15 kruchych blatow? komu by sie chcialo? do kremu jest potrzebna kwasna smietana, tak nieco wecej niz 0,5l - a u nas kwasna smietana to produkt specjalny, ze specjalna cena 馃槈 Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 07.08.26, 22:29 Czy ty borsia odbywasz jakas podroz kulinarna przy okazji ? Musze przyznac ,ze wszystkie prezentowane pozycje sa ladnie ,estetycznie podane i tez chetnie bym sprobowala :D. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 08.08.26, 00:21 Bo mnie w podr贸偶ach najbardziej kr臋c膮 kulinaria 馃槈 Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 08.08.26, 08:17 no ba , mnie tez ; ale powiedz, czy zubry byly ? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 12.08.26, 18:02 a74-7 napisa艂: > no ba , mnie tez ; > ale powiedz, czy zubry byly ? Tylko takie w zagrodzie w rezerwacie. Ale przynajmniej ca艂e stado i ka偶dy mia艂 imi臋: Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 12.08.26, 18:02 Jeszcze dziki, 艂o艣 i sarenki: Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 12.08.26, 18:04 A tu prawdziwy hit! Wie偶a widokowa w szczerym polu z widokiem na cholerne pole i kawa艂ek lasu... Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 13.08.26, 15:53 dobra,dobra,trza sie bylo wdrapac na wiezyczke i stamtad zrobic kilka foci ,hehe;)Chociaz przyznam ,ze na podstawie tych kilku co pokazalas to ta Bialowieza juz uporzadkowana ,wycieta i niewiele z niej chyba zostalo ...A szkoda , bo z tego co ja pamietam to byl prawdziwy dziki rezerwat przyrody .... Ale dziki za zdjecia , zwierzaki super . Tyle, ze zamiast przedzierac sie przez dzike chaszcze , turysci musza uklepana sciezka, dookola trawniczka ;):D. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 13.08.26, 17:56 Dzik by艂 najlepszy, wida膰 偶e mia艂 ch艂opak wywalone Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 13.08.26, 17:58 a74-7 napisa艂: > dobra,dobra,trza sie bylo wdrapac na wiezyczke i stamtad zrobic kilka foci , widok by艂 tak rozczarowuj膮cy, 偶e uwierz nie by艂o czego fotografowa膰 馃檮 > e;)Chociaz przyznam ,ze na podstawie tych kilku co pokazalas to ta Bialowieza > juz uporzadkowana ,wycieta i niewiele z niej chyba zostalo ...A szkoda , bo z > tego co ja pamietam to byl prawdziwy dziki rezerwat przyrody .... > Ale dziki za zdjecia , zwierzaki super . Tyle, ze zamiast przedzierac sie prze > z dzike chaszcze , turysci musza uklepana sciezka, dookola trawniczka ;):D. Puszcza te偶 jest a tutaj te zdj臋cia to rezerwat pokazowy gdzie p艂acisz za obejrzenie 偶ubra i reszty towarzystwa. Bo w naturze to ci臋偶ko si臋 natkn膮膰 zw艂aszcza w takie upa艂y zwierz siedzi g艂臋boko w lesie. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 10:01 Dok艂adnie taki widok na pola si臋 roztacza艂... Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 17:34 Chociaz zielone widac ;) . Ladnie . Trzeba miec mocne nogi jak greccy Spartanie ,zeby takie schody pokonywac ;-D Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 12.08.26, 17:32 Czy juz wszyscy gotowi do selfika na tle zacmionego slonca ? Bo u mnie blekit od sciany do sciany , 34 stopnie i chyba czekam na to chwilowe chociaz ochlodzenie ....;) Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 13.08.26, 15:06 Podobno od przysz艂ego tygodnia ma si臋 och艂odzi膰. Tak przynajmniej m贸wi膮 meteorolodzy. Tylko ja nie wiem tak do ko艅ca, bo mam zasad臋, aby meteorologom i politykom nie wierzy膰 - bo zawsze k艂ami膮. :> Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 13.08.26, 15:45 leziu kochany , ochlodzi sie na bank , bo tak zawsze jest : jak w Polsce idzie w gore, znaczy ta tempratura , to u mnie robi sie coraz zimniej , a ty tak posrodku jestes ;) :D.Ja dzis juz po 2giej pm mialam 39 stopni ....ciagle czekam , bo do 40 dojdzie na piechote ...:-/ Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 15:13 Daje sloneczko do pieca. 38 stopni, ale chyba wiecej nie bedzie. Afryka dzika. Olelele! :D Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 17:31 Dzis mialo byc tylko 33 st, oczywista doszlo do 37.5 ... Wszystko jest tak nagrzane jak w piecu ..Najciekawsze doswiadczenie , kiedy myjesz rece w chlodnej wodzie ( po raz chyba setny) i kazda szklanka , talerz czy kubek do herbaty wydaje sie cieply .... Ja juz sie martwie , czy mi pranie wyschnie w ogrodzie po tym ochlodzeniu do 25 st ...:-/ ;) A nasze parki po 90 dniowej suszy w pld Anglii wygladaja tak : www.youtube.com/shorts/JzrukZWej_A Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 15:29 Nowe pazy, bo dawno nie by艂o. Kto艣 t臋skni艂? Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 17:41 Mozesz na mnie zawsze liczyc w tej kwestii;)Ladny kolor , co to - gel ? Wlasnie chce swoje zrobic , ale chyba poczekam z tym do jutra . Chwilowo sa nagusienkie;) Ide wietrzyc sie w cieniu w ogrodku , ogladam kolejna sesje Antonii Mart铆nez Vilchez , to wprawdzie tylko dla "doroslych" ;) ale lubie jej flamboyant style. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 19:38 To nie gel tylko zwyk艂y lakier klasyczny, ale z importu 馃檭 Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 21:46 Ciekawe, ile za to p艂acisz, u mnie mo偶esz mie膰 po jednym euro. :D Sally Hansen, Barry M, Maybelline, etc. Ale kogo to obchodzi. :P Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 21:47 Ps. Takie kolory, to w sumie klasyka, czasem dobrze takie "zwyk艂e " co艣 zobaczy膰 po tych wszystkich wydziwiasach. :) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 22:24 leziox napisa艂: > Ciekawe, ile za to p艂acisz, u mnie mo偶esz mie膰 po jednym euro. > :D Wiesz to chyba co艣 jak na艂贸g... No nie mog臋 si臋 powstrzyma膰 馃 Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 22:26 No spoko, przecie偶 rozumiem na艂ogi. :D R贸偶ne. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 22:31 Ju偶 nawet rodzina si臋 z tym pogodzi艂a 馃檮 Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 22:38 W por贸wnaniu z innymi, do艣膰 niszcz膮cymi na艂ogami, ten na艂贸g uwa偶am za raczej nieszkodliwy, a nawet przynosz膮cy nieoczekiwane prze偶ycia estetyczne osobom, kt贸re to umiej膮 i chc膮 zauwa偶y膰. :) Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 14.08.26, 22:39 Kuhwa. Zabrzmia艂em teraz jako艣 jak sztuczna yntelygencja. Za podobie艅stwo serdecznie przepraszam. Id臋 si臋 napi膰. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 00:33 jakie ladne, takie 'liuziowe' 馃ぃ馃槝 Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 09:02 " Ciekawe, ile za to p艂acisz, u mnie mo偶esz mie膰 po jednym euro." O ile w to wliczone bedzie jedno autko w odpowiednim odcieniu i gustowny domek z basenem - to bierz borsia; drugiej takiej okazji nie trafisz ....;) Tekst linku Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 09:48 Ubezpieczenie za te autko mo偶e skutecznie zrujnowa膰 bud偶et domowy Borsi. :D Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 10:17 ehhh, ty zawsze z reka na pulsie :D;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 11:25 Sportowe autka to nigdy nie by艂 m贸j cup of tea. Moim marzeniem motoryzacyjnym jest wypasione mini Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 12:18 A ja si臋 po prostu w te auta nie mieszcz臋. Pr贸bowa艂em kiedy艣 atrakcyjne Lamborghini za 250 K Euroszmat. Owszem, wczo艂ga艂em si臋, jazda by艂a nie do opisania. Ale wyle藕膰, no, troch臋 trwa艂o. Gdyby cz艂ek chcia艂 szybko z takiego auta si臋 ewakuowa膰, z jakiego to te偶 powodu, ci臋偶ko by by艂o. Wol臋 tradycyjne Audi, albo Volvo, obszerne, na swoje rozmiary, no i troch臋 wi臋cej mocy pod mask膮. I do szybkiej jazdy i do zapakowania zakup贸w, ot, takie co na codzie艅 i do 艣wi臋ta. Mini niech tam sobie ludziska maj膮, je艣li chc膮.. Jakby tak ka偶dy wys艂a艂 Borsi st贸w臋, to mo偶e szybciej uzbiera艂aby na swoje marzenie... :> Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 12:37 Bo ty leziu jeste艣 wysoki ch艂opak 馃槉 Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 13:20 Miauem okazj臋 je藕dzi膰 ma艂ym fiatem 126 p.. Czy mo偶na wyobrazi膰 sobie co艣 weselszego? :> Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 13:40 To chyba musia艂 by膰 Fiat cabrio 馃榾 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 16:05 a daj spokoj :) wymienialismy smoka na nowszy model ;) i przy okazji z czystej ciekawosci wsiadlam do mustanga, ok wlezc jakos wlazlam ale z wyjsciem to mialam pewne problemy :P i to uczucie, ze moze szorujesz dupskiem po asfalcie.. nie ma to jak schodek w aucie馃槀 i jestem wkurzona na melexa, wozidlo jak wozidlo, do tego do czego zostal kupiony sluzy dobrze, ale ksiegowi nie przewidzieli zadnego uchwytu w ramie drzwi ! i zeby wsiasc to musze sie dachu przytrzymac albo wsiadac jak dama - najpierw pupa potem nogi :P Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 16:06 ale w mini siedzisz niemal na asfalcie ;) Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 20:41 To ja tak samo wsiadam do swojego wracka od Volvo. Bo niski jest, jak ziaba. Najpierw ty艂ek, staraj膮c si臋 nie stukn膮膰 ba艅k膮 o dach, a potem obr贸t na ty艂ku, kt贸ry wci膮ga r贸wnie偶 nogi do 艣rodka i ju偶 siedz臋. :D Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 15.08.26, 22:09 czyli swiadasz jak dama馃ぃ ja jednak wole schodek 馃槑 Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 18.08.26, 14:36 Pierwszy dzionek bez slonca ,ufff...tymi pazurami ratowalam wypalone poletko bergenii w ogrodku . Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 18.08.26, 14:54 Przepi臋kne pazy! I d艂u偶sze ni偶 moje 馃槼 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 18.08.26, 18:21 uwielbiam czerwone dlugie pazy :) u kogos 馃ぃ krotkie, ale takie krotkie na rowni z opuszkiem, pomalowane to nieeeeee, niee i do tego kwadratowe, brrrrr Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 19.08.26, 15:46 Dzis tylko pizza, nikomu nie chce sie gotowac .24 st ono, jeszcze 4 stopnie w dol i bedziemy chodzic w kurteczkach jak w Australii. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 19.08.26, 18:33 ja od soboty, przez tydzien, sama na gospodarstwie (no, z kotami) i jakos nie chce mi sie gotowac :P w sobote mialam flaczki- z dziesiec lat chyba nie jadlam i jak juz wykorzystalam poprzednia nieobecnosc miesnego wrazliwca to zrobilam duza porcje, reszte zamrozilam i mialan na teraz :P w niedziele i pn udka z pyrami z airfryjera i mizera a wczoraj pyry z gzikiem ;) dzisiaj nie wiem, moze bob? albo fiszendczips albo kanapka z lososiem Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 26.08.26, 17:22 Znowu cieplutko,28 st , schowalam sie w Westfield shopping ,wiadomo , klima.Westfield od tzw dudy strony czyli od tylu ;)lunch obowiazkowy, dzis nawet byly viral fruit pastries na deser ... Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 26.08.26, 17:58 to sa ciastka w formie owocow czy owoce w formie ciastek? :) czy cos blizej deserow/monoporcji szukalam foremek do czekoladek i widzialam foremki wlasnie w takich kszaltach Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 26.08.26, 18:19 ciastka w formie owocow,wypelnione musem , jakas zelatyna owocowym czyms tam, w sumie smaczne ,kupilam lemon i bananas.Pierwszy raz to jadlam , dopiero w domu doczytalam co to wlasciwie jest :D. www.theeclecticcollection.co.uk/order-patisserie?locationId=ff17d967-552a-496b-a7ca-e38781e88ba9 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 26.08.26, 19:25 tez doczytalam, zjesc bym zjadla z ciekawosci ale robic samodzielnie nie zamierzam, to nie na moje nerwy 馃ぃ Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 27.08.26, 18:37 Bo mu si臋, leniowi 艣mierdz膮cemu, lata膰 nie chce. Lepiej si臋 bzyka膰 i siedzie膰 na dupie, a kobita kursuje do Afryki i z powrotem. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 27.08.26, 21:49 M贸g艂by i kobit臋 nam贸wi膰 na pobyt sta艂y 馃槈 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 28.08.26, 00:04 W Lublinie wyklu艂y si臋 pawie 馃槏 www.facebook.com/reel/2026093351359473 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 28.08.26, 01:32 馃槂 u nas, chyba ze 4lata temu pojawil sie paw a dokaldniej pawica- nie wiadomo skad - choc pewnie komus z woliery zwiala, a pawie, jak sie okazuje potrafia swietnie latac pobyla kilka dni, dostawala kukurydze i wode, darla dziub tak, ze umarlego by z trumny postawila na nogi - bardzo zlowieszczy ten pawi krzyk byl, troche stresowala Kicie.Yode (*) - pawica miala szczescie, ze Krolowa byla juz niemal slepa powiadomilismy SAG, ktos mial przyjechac, odlowic i zawiezc do ptasiego azylu ale pawica dala dyla, pewnie sie jej u nas znudzilo nocowala na krawedzi dachu a chalupa do niskich nie nalezy - tak z 7m bedzie miala Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 28.08.26, 07:34 Wow jakie cudo 馃ぉ Chocia偶 z daleka jak nie wida膰 kolor贸w to troch臋 jak indyk wygl膮da 馃槈 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 28.08.26, 17:47 czego sie czepiasz :P bardzo ladna pawica to byla, pewnie skonczyla u kogos na grilu :( Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 28.08.26, 18:51 nie, ale wiesz, ptaszysko samo przylecialo, przyjaznie nastawione do ludzi, indyka przypomina, to wcale bym sie nie zdziwila (pod zadna szerokoscia geograficzna), ze jakas patologia sie trafila co i pawia zje Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 28.08.26, 19:46 No tak przecie偶 si臋 zdarzy艂o, 偶e w UK Polacy zjedli 艂ab臋dzia. I to z jakiego艣 kr贸lewskiego stanu 馃檮 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 28.08.26, 17:46 jak zoabczylam to ptaszysko - troche z daleka i bez okularow :P to tez pomyslalam, ze to indyk 馃ぃ Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 28.08.26, 11:03 Pazy w kolorze Ciasteczkowego Potwora z Ulicy Sezamkowej Odpowiedz Link
leziox Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 28.08.26, 13:00 No, pod 艂adne chmurki. U mnie po 1 Euro. Te偶. :D Odpowiedz Link
a74-7 Re: 馃崹 Sierpie艅 馃崹 i urlop 28.08.26, 16:11 No i ostatnie dni sierpnia .. jak to szybko uplynelo ...idac za ciosem , dzis znowu zakupy,przed nami dlugi weekend, w nieziele i poniedzialek Notting Hill Carnival, wiec low profile, zwlaszcza ,ze powinnismy celebrowac 24 rocznice slubu .Nic z tego, za rok bedziemy celebrowac 'srebrna ' instead of ;):D. Dzis mialy byc zdjatka znad rzeki , ale spieszylam sie , nawet sushi bylo w locie .... Natomiast warte wzmianki bylo miejsce gdzie zaparkowalam samochod , komus pod plotem ... Nawet jednak zadnej dziury w sekach w plocie , zeby podziwiac taaaki ogrodek ... Jak dla mnie- marzenie :). Zwlaszcza ,ze mielismy piekne lato dla tych roslin .... Odpowiedz Link