negativum 06.07.24, 18:58 x.com/i/status/1808961208869138798 Słuchałem parę razy i nie potrafię tego pojąć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prze.nick Re: TVP informuje 08.07.24, 18:34 "Każdy z nas woli chyba płacić mniejsze rachunki i dokonywać mniejszych wydatków niż mieć tak naprawdę więcej pieniędzy. Ale niejednokrotnie, nawet jak się ma więcej pieniędzy, to nominalnie tak się wydaje więcej niż wtedy, kiedy byśmy płacili więcej za zakupy." Nie bardzo też wiem kim jest ta inteligentna pani w neo TVP. Odpowiedz Link
negativum Re: TVP informuje 09.07.24, 00:35 prze.nick napisał: > "Każdy z nas woli chyba płacić mniejsze rachunki > i dokonywać mniejszych wydatków > niż mieć tak naprawdę więcej pieniędzy. > Ale niejednokrotnie, nawet jak się ma więcej pieniędzy, > to nominalnie tak się wydaje więcej niż wtedy, > kiedy byśmy płacili więcej za zakupy." > > > Nie bardzo też wiem kim jest ta inteligentna pani w neo TVP. Też tego nie rozumiem. Płacę więcej więc w rozumieniu jakiejś ministry mniej. Odpowiedz Link
oby.watel Re: TVP informuje 09.07.24, 08:50 negativum napisał: > Też tego nie rozumiem. Płacę więcej więc w rozumieniu jakiejś ministry mniej. Co to jest ministry? Odpowiedz Link
negativum Re: TVP informuje 09.07.24, 10:24 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Też tego nie rozumiem. Płacę więcej więc w rozumieniu jakiejś ministry mn > iej. > > Co to jest ministry? > Ministra Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: TVP informuje 09.07.24, 10:38 Ty Negativ drugi Ryj. Ten się stresuje Republiką, Ty drugim TVN. Czyli TYP Info. Ludzie są nie wyjęci. Nie ma tam kobiet w tym Wrocku? Odpowiedz Link
negativum Re: TVP informuje 09.07.24, 17:21 hrasier_2 napisał: > Ty Negativ drugi Ryj. Ten się stresuje Republiką, Ty drugim TVN. Czyli TYP Info > . Ludzie są nie wyjęci. Nie ma tam kobiet w tym Wrocku? Nie oglądam TV. Był niedawno wyścig Róż, tego nie zobaczysz w TV. Teraz dziewczynki ścigają się w Hiszpanii. Taka praca. Odpowiedz Link
oby.watel Re: TVP informuje 09.07.24, 17:32 negativum napisał: > Nie oglądam TV. Był niedawno wyścig Róż, tego nie zobaczysz w TV. Teraz dziewcz > ynki ścigają się w Hiszpanii. Taka praca. Chwali Ci się, że się tłumaczysz. Na pewno bedzie to uwzględnione przy wypłacie premii. Odpowiedz Link
negativum Re: TVP informuje 09.07.24, 18:23 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Nie oglądam TV. Był niedawno wyścig Róż, tego nie zobaczysz w TV. Teraz d > ziewcz > > ynki ścigają się w Hiszpanii. Taka praca. > > Chwali Ci się, że się tłumaczysz. Na pewno bedzie to uwzględnione przy wypłacie > premii. Jesteś zafiksowany. Tak jak moja Żona, której wolny sąd odrzuca jeden po drugim wniosek. W czasach świetności utrzymywałem kontakty z około 1000 osób. Od kloszardów do prezesów firm, w tym policjantów i strażaków. Obecnie się wkurzyłem. Znajomi policmajstrzy zaproponowali mi heterę prawniczą. Ta rozniesie sąd. Wystarczyło samo jej nazwisko i sąd potulnie podkulił ogon. Zaczynamy się bawić na innych zasadach. Jest mi smuto, że muszę wyciąć byłą Żonę, ale inaczej się nie da. Odpowiedz Link
negativum Re: TVP informuje 09.07.24, 17:15 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Ministra > > Którego? Której Odpowiedz Link
oby.watel Re: TVP informuje 09.07.24, 17:42 negativum napisał: > Której Mężczyzna: Mianownik: Minister. Dopełniacz: Ministra Nie było ministra z lewicy. Więc pytam: którego ministra? Kobieta: Mianownik: Minister albo ministerka. Dopełniacz: Minister albo ministerki. Nie było minister (z. ministerki) z lewicy. Jeśli ministra, to: doktora, redaktora, profesora, aktora, amatora, bachora, reżysera itp. Wszystko o pisiorach można powiedzieć, ale nie to, że kaleczą język włażąc feministkom w otwora. Odpowiedz Link
negativum Jesteś nieobeznany w RP Donalda. 09.07.24, 18:24 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Której > > Mężczyzna: > Mianownik: Minister. > Dopełniacz: Ministra > Nie było ministra z lewicy. Więc pytam: którego ministra? > > Kobieta: > Mianownik: Minister albo ministerka. > Dopełniacz: Minister albo ministerki. > Nie było minister (z. ministerki) z lewicy. > > Jeśli ministra, to: doktora, redaktora, profesora, aktora, amatora, bachora, re > żysera itp. Wszystko o pisiorach można powiedzieć, ale nie to, że kaleczą język > włażąc feministkom w otwora. > Odpowiedz Link
oby.watel Re: Jesteś nieobeznany w RP Donalda. 09.07.24, 21:27 negativum napisał: Być może. Ale nie kaleczę języka. Odpowiedz Link
negativum Re: Jesteś nieobeznany w RP Donalda. 11.07.24, 08:40 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > Być może. Ale nie kaleczę języka. To nie jest kaleczenie. Ministra jest. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Jesteś nieobeznany w RP Donalda. 11.07.24, 10:25 negativum napisał: > To nie jest kaleczenie. Ministra jest. Ministra nie ma. Odpowiedz Link
negativum Re: Jesteś nieobeznany w RP Donalda. 11.07.24, 11:22 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > To nie jest kaleczenie. Ministra jest. > > Ministra nie ma. > Nie oglądasz TVP. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Jesteś nieobeznany w RP Donalda. 11.07.24, 12:01 negativum napisał: > Nie oglądasz TVP. A co to ma do rzeczy? Przecież to Ty używasz tego potworka językowego. Odpowiedz Link
negativum Re: Jesteś nieobeznany w RP Donalda. 12.07.24, 13:36 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Nie oglądasz TVP. > > A co to ma do rzeczy? Przecież to Ty używasz tego potworka językowego. Raczej kpię z niego. Odpowiedz Link
prze.nick Re: TVP informuje 09.07.24, 19:19 a to była słynna lewacka "ministra"?! to już tłumaczy skąd się wzięła tak fachowa wypowiedź nie pozostaje nic innego niż przyłączenie się do protestujących Srebrne Usta 2016. Joanna Scheuring-Wielgus "dość dyktatury kobiet" Odpowiedz Link
prze.nick Re: TVP informuje 09.07.24, 19:22 trzeba im przyznać, że siłę przebicia mają Odpowiedz Link