Dodaj do ulubionych

Motoryzacja, nowinki, informacje

• e-zybi Re: Motoryzacja, nowinki, informacje 08.04.26, 19:35
      Rząd przygotował plany dotyczące korekty przepisów dotyczących przeglądów technicznych pojazdów. Zmiany dotyczyć będą przede wszystkim samochodów sprowadzonych z zagranicy oraz tych, którym zatrzymano dowód rejestracyjny.

Czyt. autokult.pl/ida-zmiany-w-przegladach-nowe-zasady-dla-sprowadzanych-aut,7272324394535136a
    • e-zybi Re: Motoryzacja, nowinki, informacje 13.04.26, 06:47
      Zimowe roztopy błyskawicznie uświadomiły mi, że pora zadbać o klimatyzację. Po pierwszych słonecznych dniach uruchomiłem klimę i od razu z nawiewów poleciało coś, co zna chyba każdy kierowca. Zapach starej, mokrej ściery. Jakby ktoś zostawił wilgotny ręcznik w zamkniętym pomieszczeniu… a potem wrzucił go prosto do nawiewu. Zaraz po mnie wsiadła moja żona i od razu spytała „co tu tak śmierdzi”? Nie było zmiłuj – wizyta u mechanika i jak co roku drogie ozonowanie.

Czyt. pasjamotoryzacja.pl/w-zimie-w-klimie-zbiera-sie-wilgoc-idealne-warunki-do-powstawania-plesni-i-grzybow-i-wlasnie-to-potem-czujesz-z-nawiewu/?utm_source=wp&utm_medium=cpc&utm_campaign=orban_desktop_13_04_wp_orban_ACR_2026_007_adcopy_zapomniany_trik&adsku=ACR1&acreset_01=wp_orban_ACR_2026_007_adcopy_zapomniany_trik
    • e-zybi Re: Motoryzacja, nowinki, informacje 23.04.26, 16:27
      www.facebook.com/reel/4348032698788086
      • e-zybi Re: Motoryzacja, nowinki, informacje 23.04.26, 17:15
        www.facebook.com/reel/935346335799946
    • e-zybi Re: Motoryzacja, nowinki, informacje 07.05.26, 12:49
      Gigantyczne poruszenie w sieci wywołało nagranie zarejestrowane na autostradzie A4. Możemy zobaczyć, w jaki sposób poruszał się kierowca Forda. Trudno przejść obojętnie obok tego materiału.
      Czyt. www.o2.pl/informacje/jechali-a4-nie-spuszczaj-wzroku-z-forda-ludzie-az-sie-gotuja-7283274682538048a

----
      Trudno to skomentować, kierowca powinien stracić prawko, świrów nie brakuje...podjęcie "zabawy" może być w skutkach tragiczne.
    • e-zybi Re: Motoryzacja, nowinki, informacje 07.05.26, 21:09
      Przez dekady samochodowe układy hamulcowe rozwijały się stopniowo, ale ich fundament pozostawał niezmienny. Nadal opierały się na hydraulice i płynie hamulcowym. Teraz jednak Brembo chce zerwać z tym schematem. Firma rozpoczęła seryjną produkcję systemu Sensify, który może dać początek jednej z największych zmian w historii motoryzacji.

Czyt. motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-rewolucja-w-motoryzacji-hamowanie-juz-nigdy-nie-bedzie-takie,nId,23474272

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka