Dodaj do ulubionych

PÓŁ miliona za remont kibelka w MSZ

09.10.09, 10:25
wiadomosci.onet.pl/2057369,11,pol_miliona_zlotych_na_renowacje_lazienek_w_msz,item.html
Ale to wersja light bo mamy kryzys. Jak do tego dodamy 22 kawiarki tylko po 8
tys czy krzesełka za jedyne kilka milionów to wyjdzie na to że Sikorski jest
najoszczędniejszym ministrem. Tylko czy to nie obciach zaprosić tam
jakichkolwiek gości?
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: PÓŁ miliona za remont kibelka w MSZ 09.10.09, 10:41
      Podgrzewany chodniczek dla fajtlapy, ktora na dwoch lapach nie potrafi
      stac tez bylo dobre. :((((
      Czy ktos ich kiedys za to wszystko rozliczy?
    • republika.republika a kiedy był robiony poprzedni remont? 09.10.09, 10:48

bo jeśli dawno i łazienki są naprawdę w złym stanie, to trzba to zrobic w miarę
      przyzwoicie. W końcu do MSZ, bywają tam goscie z zagranicy, a stara zasada"jak
      cie widzą tak cię piszą", czy tego chcemy czy nie jest prawdziwa.
      • boblebowsky Re: a kiedy był robiony poprzedni remont? 09.10.09, 10:56
        >
        > bo jeśli dawno i łazienki są naprawdę w złym stanie, to trzba to zrobic w miarę
        > przyzwoicie. W końcu do MSZ, bywają tam goscie z zagranicy, a stara zasada"jak
        > cie widzą tak cię piszą", czy tego chcemy czy nie jest prawdziwa.

Masz całkowitą rację, ale czy dwie niewielkie toalety muszą kosztować tyle co
        duży jednorodzinny dom? Na domiar złego to kolejna niepokojąca informacja
        dotycząca zakupów w tym ministerstwie, która świadczy o tym że Radzio ma kryzys
        w d.:((
        • republika.republika Re: a kiedy był robiony poprzedni remont? 09.10.09, 11:08
          boblebowsky napisał:

> Masz całkowitą rację, ale czy dwie niewielkie toalety muszą kosztować tyle co
          > duży jednorodzinny dom?

w stanie developerskim i bez działki, najdroższe jest wykończenie

Na domiar złego to kolejna niepokojąca informacja
          > dotycząca zakupów w tym ministerstwie, która świadczy o tym że Radzio ma kryzy
          > s
          > w d.:((

nie potrafię tego ocenić, bo nie wiem jak wyglądają MSZ w krajach europejskich,
          nasz standard powinien byc podobny

Kiedyś Sikorski mówił, ze meble które były w MSZ były z czasów PRLu. Jak dla
          mnie to albo nie zmieniać (bo brak kasy), a jeśli zmieniać to na takie zgodne ze
          standardami z rozwinietych krajów.
          • boblebowsky Re: a kiedy był robiony poprzedni remont? 09.10.09, 11:19
            >
            > w stanie developerskim i bez działki, najdroższe jest wykończenie

No i co z tego, dom nawet bez wykończenia oddaje skalę tej abstrakcji. No pomyśl
            jeszcze chwilę i zajrzyj na jakieś dizajnerskie strony z wyposażeniem łazienek.
            To na prawdę jest absurd.

> nie potrafię tego ocenić, bo nie wiem jak wyglądają MSZ w krajach europejskich,
            > nasz standard powinien byc podobny

A ja uważam że w takiej sytuacji w jakiej jesteśmy na podobny standard co
            powiedzmy w unii nas nie stać, a kupowanie krzeseł po 10 tyś za sztukę w ilości
            500 szt jest nie tylko przesadą, ale i głupotą. Oczywiście że trzeba wymieniać
            PRLowskie starocie, ale czy to muszą być od razu rzeczy w których przepłaca się
            głównie za brand?
            • republika.republika Re: a kiedy był robiony poprzedni remont? 09.10.09, 11:40
              boblebowsky napisał:

> PRLowskie starocie, ale czy to muszą być od razu rzeczy w których przepłaca się
              > głównie za brand?
              >

to sa meble na lata (przynajmniej taka mam nadzieję) więc w konsekwencji moze
              okazać się że w dłuższej perspektywie będzie to taniej. Nie wiem jak dokładnie
              jest, piszę po prostu na podstawie własnego doświadczenia z kupowaniem taniego
              i drogiego wyposażenia.

Tak czy siak chodzi mi głównie o nierzetelność dziennikarską. Epatuje się
              jakimiś kwotami bez podania innych istotnych danych. Mam dość tej tabloidyzacji
              mediów, to ogłupiające.
              • boblebowsky Re: a kiedy był robiony poprzedni remont? 09.10.09, 12:05
                > to sa meble na lata (przynajmniej taka mam nadzieję) więc w konsekwencji moze
                > okazać się że w dłuższej perspektywie będzie to taniej. Nie wiem jak dokładnie
                > jest, piszę po prostu na podstawie własnego doświadczenia z kupowaniem taniego
                > i drogiego wyposażenia.

Dam ci na to prosty przykład: Koszulka polo firmy Lacoste kosztuje w salonie
                ponad 600 zł i jest to produkt powiedzmy dobrej jakości.
                Ta sama fabryka z tej samej jakości bawełny produkuje tą samą koszulkę pod inną
                marką, która kosztuje powiedzmy 150 zł. Tak samo jest z resztą z meblami i z
                AGD. Czy państwo polskie w sytuacji w jakiej się znajduje stać na takie
                ekstrawagancje? I co z wizerunkiem tego rządu który szasta pieniędzmi?

> Tak czy siak chodzi mi głównie o nierzetelność dziennikarską. Epatuje się
                > jakimiś kwotami bez podania innych istotnych danych. Mam dość tej tabloidyzacji
                > mediów, to ogłupiające.

Z tego co pamiętam to sprawę opisywały tylko tabloidy, które właśnie takie
                rzeczy powinny piętnować. Oceny rzetelności dziennikarskiej w takich tytułach
                jak FAkT czy SE nie podejmuje się.
              • elena4 Re: a kiedy był robiony poprzedni remont? 09.10.09, 20:27
                Na jakie lata?
                Antyki mają zamiar kupować?
          • pies.na.czarnych Re: a kiedy był robiony poprzedni remont? 09.10.09, 12:10
            > nie potrafię tego ocenić, bo nie wiem jak wyglądają MSZ w krajach
            europejskich,
            > nasz standard powinien byc podobny
            >

U nas niedawno pewna brukselska minister rowniez wyremontowala
            lazienke przy swoim biurze za bardzo nieprzyzwoita sume. Nie pamietam
            ile to bylo, ale suma byla spora, dodam, ze nie bylo zadnych
            przekretow. Pani musiala powiedziec do widzenia swojemu biuru i
            przepieknej lazience. Dodam jeszcz, ze bylo to na dlugo przed
            kryzysem.

• alfa.alfa12 Re: a kiedy był robiony poprzedni remont? 09.10.09, 19:50
          boblebowsky napisał:

> >
          > > bo jeśli dawno i łazienki są naprawdę w złym stanie, to trzba to zrobic w
          > miarę
          > > przyzwoicie. W końcu do MSZ, bywają tam goscie z zagranicy, a stara zasad
          > a"jak
          > > cie widzą tak cię piszą", czy tego chcemy czy nie jest prawdziwa.
          >
          > Masz całkowitą rację, ale czy dwie niewielkie toalety muszą kosztować tyle co
          > duży jednorodzinny dom? Na domiar złego to kolejna niepokojąca informacja
          > dotycząca zakupów w tym ministerstwie, która świadczy o tym że Radzio ma kryzy
          > s
          > w d.:((

Widzę Boblebowski że oczki ci się otwierają
    • zoil44elwer Re: PÓŁ miliona za remont kibelka w MSZ 09.10.09, 11:00
      Ale krzesełeczka cymes,jedyne na świecie-producent szwagier w USA.
    • tadzap Re: PÓŁ miliona za remont kibelka w MSZ 09.10.09, 11:34
      Leczenie czworakowych kompleksów hrabiątka trwa w najlepsze.
      • alfa.alfa12 Re: PÓŁ miliona za remont kibelka w MSZ 09.10.09, 19:45
        tadzap napisał:

> Leczenie czworakowych kompleksów hrabiątka trwa w najlepsze.

Co gorsza marmurowe posadzki to u niego luksus.
    • alfa.alfa12 A kolejne kibelki czekają na remont:))) 09.10.09, 19:49
      alfa.alfa13 napisała:

> wiadomosci.onet.pl/2057369,11,pol_miliona_zlotych_na_renowacje_lazienek_w_msz,item.html
      > Ale to wersja light bo mamy kryzys. Jak do tego dodamy 22 kawiarki tylko po 8
      > tys czy krzesełka za jedyne kilka milionów to wyjdzie na to że Sikorski jest
      > najoszczędniejszym ministrem. Tylko czy to nie obciach zaprosić tam
      > jakichkolwiek gości?
      • pies.na.czarnych Re: A kolejne kibelki czekają na remont:))) 09.10.09, 19:53
        A ile kosztowalo samo obnizenie klamek w pajacu prezydenckim? Wie ktos?
        • mondry-tusek Przed ucieczką do Anglii chodził za stodołę 09.10.09, 20:37
          Tak to jest z niektórymi. Czasami odbija.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka