grand_bleu Kolejny wątek pod okresloną tezę ... 26.10.09, 09:44 ... tezę niczym nie uargumentowaną - wybiórczo dobrane cytaty opatrzone słowami "przeczytałam z wielkim zainteresowaniem" argumentami nie są. A jeśli już, droga Basiu, chcesz swoja tezę podpierać komentarzami znajdującymi sie pod tekstem Jankego, to proszę zwróć uwagę, że komentarzy w TYM duchu, jest zdecydowanie więcej ... otryt Pisze: 22/10/2009 o 09:05 Pisze Pan że, Platforma utrzymuje wysokie notowania. Skąd ta pewność? Socjologowie coraz częściej mówią, że systematycznie wzrasta liczba osób, które odmawiają udziału w ankietach. Firmy sondażowe kombinują jak mogą, aby ten ubytek jakoś nie wpływał na błąd pomiaru. Uważam, że odmawianie udziału w ankiecie jest świetnym pomysłem. Gdyby taka postawa stała się powszechna, skończyłaby się sondażokracja. Premier czy inni politycy pracowaliby dla dobra Polski i jej obywateli, a nie dla sondaży. Ciągłe wpatrywanie się w słupki sondaży bardzo wypacza politykę, staje się jej zaprzeczeniem, przynosi duże szkody. Sondażokracja to demagogia podniesiona do potęgi, bo każdy ruch polityka ma być podchlebianiem się wyborcy, niezależnie od tego czy służy to czy szkodzi Polsce. Sondaże są skutecznym narzędziem do manipulacji społeczeństwem. Apeluję zatem do wszystkich: odmawiajmy udziału w badaniach sondażowych! Jedynym prawdziwym sondażem niech staną się wybory. czlowiek czlowiekowi Pisze: 22/10/2009 o 09:15 Jacy są współcześni Polacy? Ja nie mam pewności, że gros naszych rodaków chce państwa prawa. Wychowani i wyrośli w komunie nie raz, nie dwa byli na bakier z prawem i łapówka jest częścią ich systemu wartości. PiS odbierają jak zagrożenie, bo przecież w dajmy na to 79-tym dali temu czy owemu coś tam by dostać upragnione mieszkanie, samochód, garaż etc. etc. Ludzie nie chcą by ktoś wrócił im do tego, a tak odbierają PiS. Hasło sprzed któryś już wyborów które powtarzali zwykli prości ludzie na ulicy o SLD- “Kradli, ale i nam pozwolą kraść”. Na prawdę było to powszechne hasło! W kraju, który zrodził Solidarność ludzie grzebią na śmietnikach w poszukiwaniu jedzenia. I to zdanie jest chyba najlepszym podsumowaniem moralnej stanu państwa… . Ja nie potrafię zrozumieć dlaczego aż tylu rodaków nie chce by było normalnie. Nie wierzą w to, że może być? Zetka Pisze: 22/10/2009 o 09:21 Wyjątkowo tendencyjny artykuł. Przecieram oczy i nie wierzę, że takie bzdury może pisać dziennikarz mający ambicje komentatora politycznego. Rzeczywiście, znowu, jak na komendę pojawiła się ta sama, sprzed dwóch lat retoryka w głównych mediach - PIS = agresja, PO = miłość. Wojna wypowiedziana przez Tuska PiSowi na oczach milionów ludzi to pewnie w przekonaniu podobnych red. Jankemu - wojna o miłość powszechną? Tusk wypowiada wojnę za ujawnienie prawdziwego oblicza PO, a “tonacja wojenna” i tak należy się PISowi. Oto “Chlebowski i Drzewiecki zachowali się głupio” (głupie 500 mln dla ich protegowanych zamiast np. na szpitale), a domagający się właściwej, w takich sytuacjach reakcji na aferę - to wyłącznie gracze polityczni. A kim są posłowie na sejm, jak nie politykami? Czy z tego można w ogóle robić zarzut, że polityk “politykuje”? czy tylko i wyłącznie posłowie PIS są nimi , a posłowie PO to zakonnicy bractwa miłości i altruizmu, których dzikie wrzaski Tuska i zajadłość tocząca pianę na usta choćby pana Niesiołowskiego przeciw rządowi w latach 2005 - 2007 - to oczywiście nie “polityczne wykorzystywanie” Jeżeli z takiego wykorzystywania będzie efekt w postaci zmniejszenia chociażby, korupcji w kręgach władzy - to niech by robili to jak najczęściej. Dlaczego afera gruntowa Leppera i “szpitalna” Sawickiej, jej łzy w telewizji nie były cyniczną grą polityczną, a te obecne są? Panie redaktorze, nie wierzę, żeby Pan, podobnie jak wielu w naszym kraju fanatycznie wierzył w to co słyszy od Tuska i jego “dworu” wbrew obiektywnym faktom. Pytanie tylko dlaczego taki nierzetelny tekst. For money? Niejaki Kali mógł by się jeszcze dużo nauczyć od polskich żurnalistów! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia cytujesz wybiórczo! A to duch święty napisał? 26.10.09, 13:00 grand_bleu napisała: > Niejaki Kali mógł by się jeszcze dużo nauczyć od polskich > żurnalistów![/i] A zwłaszcza od Ciebie:) Huzia na Józia >>> Autor Chyba przyjęcie z rąk prezydenta Kaczyńkiego nominacji profesorskiej było błędem. Nie uważa Pan? 2009-10-25 08:27 Magda Figurska 180 2121 @Wojciech Sadurski Magda Figurska romantycznie zakłada, że powinien pan zdawać sobie sprawę, że oferowanie panu tytułu profesorskiego przez prezydenta Kaczyńskiego to nadmiar uprzejmości i jako osobnik samokrytyczny, powinien pan tytułu nie przyjmować. Z rąk jakiegokolwiek przezydenta, bo tu chodzi o pana :-) Potwierdza pan tę tezę dzisiejszym choćby wpisem. 2009-10-25 08:39 palnick 34 527 Pan Sadurski - WIADRO czy MANIPULATOR ? Innej możliwości nie ma. 2009-10-25 08:40 marcus 1 145 @Autor Skąd Pan wie, że nie wyciekło od Tuska? Wstyd mi, że taką mamy profesurę. Nie myślę konkretnie o Panu, ale ta ogólnie ... Też się zastawiam co by w USA zrobiono gdyby uczelnie wyższe były na tak niskim poziomie? 2009-10-25 08:46 Świt 6 19 UTRWALACZ PATOLOGII Jednak jest trzecia możliwość, zamiast wiadra i manipulatora ! 2009-10-25 08:49 marcus 1 145 intelektualna prostytucja to byłby zbytni komplement i zniewaga dla przedstawicielek zacnej profesji. Pan psor robi to przecież za darmo... 2009-10-25 08:54 wysoki zamek 0 109 od siebie A w wojsku politruków już nie ma. A tu taaaka siurpryza! 2009-10-25 09:14 metasudans 0 215 # Gdzie mogę się załatwić, pyta sowiecki dygnitarz polskiego gospodarza, wy możecie wszędzie, słyszy w odpowiedzi. Bardzo groźny dla Polski jest taki stosunek do rządzącego krajem, a widać, że jest to obowiązujące przykazanie w zakonie michnikkanów i u ich sojuszników w boju, tych od pupila Goebbelsa Stanu Wojennego. 2009-10-25 09:43 tola 0 1180 link do komentarza zgłoś nadużycie odpowiedz # @Autor Ło matko i to pisze ponoć profesor prawa. Pora umierać. 2009-10-25 09:46 Przemo 1 0 216 All Nic nie napiszę, bo musiałabym .... i .... i jeszcze raz ..... Nie chcę wyść na niekulturalną chamkę która obraża elity 2009-10-25 10:05 Ufka 260 6950 @Ufka Elity? Najpierw ten ktos musialby nia byc zeby mozna go bylo w ten sposob obrazic... Elity zginely w Katyniu, Charkowie itd to co my mamy to wyrachowane slugusy mieniace sie elitami. 2009-10-25 10:08 Radek K. 110 645 Stacza się Pan. I to coraz szybciej. 2009-10-25 10:11 Y.Grek 79 1772 @Radek K. No przecież napisałam, że jestem kulturalna :)) Czy tylko niektórzy mogą mrugać oczkiem? 2009-10-25 10:14 Ufka 260 6950 @Wojciech Sadurski >> "To prawda. Miłośnicy PiS-u maja dysonans poznawczy" No nie !!!! Hahahahaha !!! Widać, jak daleko żyje pan od Polski. A jak już pan przyjeżdża, to pewnie na kawkę, na Czerską. Choć i tam dysonans raczej już powoli w drugą stronę. 2009-10-25 11:05 gość 0 4940 w stanach murzyn moglby juz odejsc co ten gosciu wypisuje to sie w pale nie miesci 2009-10-25 11:25 2bornot2b 0 15 WS Czyli na socliberalnym Zachodzie nadal bez zmian. I u tutejszych nadwislańskich elit, które od lat małpują te zachodnie, także. Taki przekaz chciał Pan wyakcentować? pozdr. 2009-10-25 11:39 unukalhai 0 10027 All Szczerze was wszystkich podziwiam. Setka postów z hakiem w rozmowie z wiadrem. Imponujące! 2009-10-25 12:07 Ab Extra 32 1160 Achtundachtzig Professoren: Vaterland, du bist verloren. Ta Teutońska maksyma wskazuje na to, że już dawno i nie tylko w Polsce uznano, że "mądrość" panu podobnych profesorów to bezpośrednie zagrożenie dla Ojczyzny :-) Jesteś pan wiadro. 2009-10-25 13:44 palnick 34 527 @ autor Czy naprawdę musiał się Pan aż tyle namęczyc by nam zakomunikowac że pana zdaniem Tysk dobrze zrobił dymisjonując Kamińskiego? Trzeba było napisac jedno zdanie (tylko czy to konieczne?- bo Pana poglądy dobrze znamy), bo cała reszta to przecież oczywiste bzdury. Pozdrawiam 2009-10-26 07:13 rav 13 360 ------------------------------------------------------------------------ Setnie się ubawiłam czytając to wszystko. Rzuca się w oczy, że tytuł profesorski jak ta płachta na byka:) A to creme de la creme tych wpisów>>> autor Pan się tym tekstem skompromitował. 2009-10-25 12:55 cienias 0 869 Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Bo ma wodza, który wie ale nie powie:) 26.10.09, 12:29 fakt-opinie.salon24.pl/134117,jaroslaw-kaczynski-grozi-nam-w-polsce-putinada Więcej takich wywiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Bo JarKacz nas s t r a s z y, że wróci:) 26.10.09, 13:04 Z naciskiem na STRASZY:) Żeby było jasne, jak mawia nasz pan prezydent:) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nie zgadzam się Basiu z Twoim zdaniem 26.10.09, 13:43 basia.basia napisała: Polacy bardziej boją się nawiedzonych jakobinów niż złodziei i > aferzystów.Złodziej może ukraść jedynie pieniądze a bezkompromisowy naprawiacz > rzeczywistości może zabrać znacznie więcej.Dwa lata rządów PiS czegoś Polaków > nauczyło." > > Dla mnie to jest sedno porażek PiS. Moim zdaniem nie masz racji. To nie jest sedno porazki PiS-u. Sedno - to wykreowanie fałszywego wizerunku medialnego przez przeciwników PiS-u - którzy wiedzą jak ten negatywny wizerunek "robic" i mają "za co " to robić. Stwierdzenie i Jakobinach jest przykladem takiej manipulacji i przykładem takiego kreowania "rzeczywistości". Faktycznie, róznego rodzaju nazwijmy to czystki czy "podchody" miały miejsce , ale nie było ich (moim zdaniem ) ani mniej ani wiecej niz za czasów innych ekip. Wymiana ludzi na "swoich" nawet coś w rodzaju"zemsty" to niestety element naszej rzeczywistosci politycznej i PiS niczego nowego tu nie zaproponował. Tak zawsze było (piszę to ze smutkiem)przy wszystkich ekipach. Tyle , że PiS-owi to niewyobrazalnie naglośniono i stworzono wrażenie ,że "wszyscy mamy podsłuchy" i demokracja jest zagrożona. Co bylo i jest bzdura po prostu. Duża część infantylnych , wierzących w rzeczywistość medialną - po prostu chciała mieć za szefów "pieknych i mlodych poklepywanych w UE po plecach"- bez względu na ich program. Cokolwiek robił rząd PiS-u (równiez z koalicją)to z definicji było atakowaneprzez media. Chocby nawet było i dobre- ale ,że pisowskie- to z definicji - złe. No i jeszcze jedno. Bardzo wazne. Zapomnijmy na chwilę o ludziach i pomowmy o programach. Jest duza grupa ludzi w naszym kraju , która wyznaje pewien system wartosci. Te wartości to : patriotyzm , rodzina , katolicyzm, tradycja. Wolno nam wyznawać takie wartości. I PiS-owi w sferze programowej do tych wartości po prostu najblizej. Inne partie tez oczywiście (chociaz w róznym stopniu) te wartości reperezentuja- ale są od nich bardziej oddalone niz PiS. Powtarzam - chodzi mi o program nie o ludzi. Uważam za poważny nietakt nazywanie pewnej grupy obywateli Polski pogardliwie "betonm" tylko dlatego ,że są przywiazani do swych wartości. Moim zdaniem jest to raczej godna szacunku a nie ironii. Bo zmiennośc poglądów w zalezności od sytuacji , nastrojów, mody , trendów, propagandy medialnej- to raczej nie jest cecha godna pochwały. Reasumując- jak długo ludzie bedą wierzyć w medialna rzeczywistośc, ulegać propagandzie a nie kierować się własnym systemem wartości - tak długo wygrywać będa spece od kreowania wizerunku. I w takim przypadku jest szansa ,ze Prezydentem bedzię Doda , bo "ciałokształt " ma lepszy nawet od Tuska. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki A ja przeciwnie, zgadzam się z Basia i większością 08.11.09, 01:17 Czemu? Bo rządy PiS to była farsa i demokracja na opak, czyli dyktatura durnowatej mniejszości, której się ubrdało, że ma prawo narzucać rozsądnej większości co dobre dla wszystkości. www.youtube.com/watch?v=2OUV4XO-TBM Odpowiedz Link Zgłoś
lucyperek2 Ja też się z Basią zgadzam 08.11.09, 13:11 Widzisz Remku, różnica między nami niepisowcami, a pisowcami jest taka, że nam jest bliżej do wykształciuchów i ludzi sukcesu a im (wam) bliżej do analfabetów i tych, którzy ludzi sukcesu chcieliby pozabijać. Niemniej jednak po raz pierwszy przeczytałem komentarz pisowca pozbawiony chamskich obelg, w którym piszący wyłuszcza swoje racje w sposób cokolwiek merytoryczny. To miłe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 [...] 08.11.09, 21:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piq rzecz w tym, remiku, że PiS miał gigantyczny... 08.11.09, 16:21 ...kredyt zaufania u ludzi po wygranych wyborach. Który zmarnował szybko i głupio. Sondaże były dla PiSu długo bardzo korzystne. Po aferze Rywina ludność czekała rzeczywiście na IV Rzeczpospolitą, która była koncepcją konserwatywno-liberalną stworzoną W POPRZEK podziałów politycznych. Koncepcja IV RP była, że przypomnę, głoszona w 2005 r. i przez platfusów, i przez pisiaków. Zamiast przebudowy państwa zaserwowano zestaw kompletnie idiotycznych konferencji prasowych i bełkotu medialnego, zaniedbując rzeczy podstawowe - że wspomnę skandaliczne prlowskie prawo spadkowe (ustawa gotowa w styczniu-lutym 2006, nie uchwalona do końca rządów PiSu, klepnięta dopiero wiosną tego roku). Ludzie chcieli efektów, a nie pyskówek trzy razy dziennie. Dla mnie wtedy pisiactwo straciło mandat do rządzenia i nadal uważam, że go nie ma. Po odsunięciu wartościowych ludzi, a zostawieniu czeredy lokajów - tym bardziej. I nie żebym kochał platfusów, ale przynajmniej państwo daje mi jaki taki spokój, skarbówki trochę odpuściły i nie siedzą na kontrolach po 3 tygodnie 2 razy w roku a w tiwi rzunt pokazuje się rzadko - i dobrze, bo mnie mniej wqrvvia. Nie mam teraz partyi, która by mnie reprezentowała po zlewaczeniu się UPRu, ale będę głosował PRZECIW pisiactwu, bo okres ich rządów wspominam jako czas zmarnowania szans, badziewia i niesmaku. A PiS miał wymarzoną opozycję - jak sobie prześledzisz głosowania, to platfusi poparli dobrze ponad 3/4 inicjatyw ustawodawczych PiSu w sejmie - no i prezydent własny. I co? Güvvno, poza 1-procentową obniżką PITu (śmiech na sali, bo to nikły procent przychodów państwa). Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia "...ostał się jeno sznur" 08.11.09, 20:04 piq napisał: > ...kredyt zaufania u ludzi po wygranych wyborach. Który zmarnował szybko i > głupio. Jak kto nie słuchał ostatniego wywiadu prezesa u Wildsteina to polecam. Facet jest niereformowalny, nieprzemakalny ... beznadziejny. Polityk z niego żaden. Roztrwonił to co miał ale... po latach się okazuje,że to co miał to były tylko piękne hasła pod publiczkę:( Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia link... 08.11.09, 20:05 www.tvp.pl/publicystyka/polityka/bronislaw-wildstein-przedstawia/wideo/03112009 Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 A może chce? 08.11.09, 20:31 A może jest tak jak powiedział jeden z luminarzy Partii - większość chce powrotu PiS, tylko jeszcze o tym nie wie... (!) :), buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia :))) 09.11.09, 11:23 dystans4 napisał: > A może jest tak jak powiedział jeden z luminarzy Partii - większość chce powrot > u PiS, tylko jeszcze o tym nie wie... (!) > :), buldog. Prezes (a za nim kilku prominentnych pisowców) powołuje się na niepublikowany sondaż Pentora, w którym jakoby PiS ma tylko kilka punktów mniej niż PO. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: :))) 09.11.09, 14:29 Jeżeli jakaś partia miała kiedykolwiek w programie pogardę dla człowieka - to PiS jest jedną z nich. To ich wykończyło i spowodowało, że są dość powszechnie znienawidzeni i ośmieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: :))) 10.11.09, 08:40 basia.basia napisała: > Prezes (a za nim kilku prominentnych pisowców) powołuje się na niepublikowany > sondaż Pentora, w którym jakoby PiS ma tylko kilka > punktów mniej niż PO. Pentor, w badaniach rynkowych firma całkiem poważna, w sprawach politycznych stosuje dość dziwaczne metody badawcze, które siłą rzeczy "produkują" dziwaczne wyniki. Ze trzy lata temu obrazili się na komentarze do swoich wyników badań ogłaszając, że przestaną je publikować, ale przed wyborami w 2007 jednak na chwilę obietnice złamali: dwa tygodnie przed wyborami 2007 A parę miesięcy temu, na zlecenie "Wprost, zrobili takie badania: "Prezes IPN Janusz Kurtyka posądzany jest o romans z dziennikarką Gazety Polskiej Katarzyną Hejke. Gdyby ten romans okazał się prawdą to Pan(i) określił(a)by te sytuację jako: Ich prywatna sprawa = 52,6% Nieprzyzwoitość = 20,6% Skandal = 15,9% Ciekawostka = 3,7% Trudno powiedzieć = 6,1% Nie słyszałem = 1,2%" Ot taka ciekawostka dla prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Władze wszystkich uczelni chcą powrotu PiS-u! 09.11.09, 13:44 dystans4 napisał: A może jest tak jak powiedział jeden z luminarzy Partii - większość chce powrotu PiS, tylko jeszcze o tym nie wie... ---> Dolega im uległość wobec władzy. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Student na to gwizda co mu prezes PiS da 10.11.09, 04:17 Zaś profesorowie mądrzy czemuś nie chcą już z PiS dążyć Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dlaczego większość nie chce powrotu PiS? 10.11.09, 06:47 W Polsce każdy twierdzi że ma większość za sobą(J Piłsudski) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Dlaczego większość nie chce powrotu PiS? 11.01.10, 03:35 W Polsce KAŻDA MNIEJSZOŚĆ MÓWI ŻE MA WIĘKSZOŚĆ-( J PIŁSUDSKI) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Bo zdolni są skumać się nawet z SLD... 11.01.10, 20:07 żeby zaszkodzić PO. Gotowi są ewentualnie nawet Cimoszewicza poprzeć, byleby nie wygrał Tusk czy Komorowski albo Sikorski. Oni a raczej JarKacz by się nawet z Lepperem i spółką przeprosił gdyby ich wcześniej nie rozwalił/pożarł. Odpowiedz Link Zgłoś