Dodaj do ulubionych

Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za granicą,

03.06.10, 19:52
a tymczasem szef resortu Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji
wyznał przed kamerami, że jest załamany tym co się dziś dzieje na południu
Polski.
Czy p.o. prezydenta RP B.Komorowskie będzie miał przyjemność po raz wtóry
wizytować tereny powodziowe"?

Widząc w zasadzie tę bezsilność szefa resortu MSWiA , Jerzego Millera,miałem
wrażenie, że został on w tych kontaktach z powodzianami i walce z żywiołem
osamotniony, nikt mu nie idzie w sukurs - naprawdę żal mi się zrobiło tego
człowieka, w którego szef rządu orze niczym "Napoleon" w "Boksera" -
przypomnijmy, ze D.Tusk uczynił go też szefem komisji d/s wyjaśnienia
katastrofy smoleńskiej.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Nie, będzie w tym czasie sadził drzewo przed kamer 03.06.10, 19:54
      camille_pissarro napisał:

> a tymczasem szef resortu Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji
      > wyznał przed kamerami, że jest załamany tym co się dziś dzieje na południu
      > Polski.
      > Czy p.o. prezydenta RP B.Komorowskie będzie miał przyjemność po raz wtóry
      Jako i ten przygłup w kretyńskim spocie -za nasze
      >
      >
      >
    • camille_pissarro Re: Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za grani 03.06.10, 21:43
      No jak tam jutro D.Tusk z pretendentem do prezydenckiego stołka znów razem na
      wałach ?
    • camille_pissarro Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za granicą, 04.06.10, 00:05
      a nie są w stanie zapanować nad większą burzą w Warszawie, nie wspominając po
      raz kolejny o sytuacji w górnym biegu Wisły...
      Niby środek Europy, a struktury państwa funkcjonują niczym w bantustanie...
      • wujaszek_joe Re: Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za grani 04.06.10, 00:11
        W Niemczech powodzie też mają burzliwy przebieg, czy to znaczy że nie radzą
        sobie z państwem?
        Punkty wyborcze sprawiają, że więcej Polaków może głosować, martwi cię to?
        :)
        • camille_pissarro Re: Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za grani 04.06.10, 00:18
          ;-)), w Niemczech nie ma takiego pospolitego ruszenia, wszystko jest
          zorganizowane z niemiecką pedantycznością i systematycznością , wystarczy
          przyjrzeć się jak są przygotowani do wysokiej wody na Odrze , nie zmarnowali
          czasu od pamiętnej powodzi z 1997.
          Co do punktów wyborczych nic mnie nie martwi, bo pierwsze nie będą w stanie tego
          zorganizować, skoro nie potrafią dać sobie rady z większą burzą nad Warszawą , a
          nawet gdy założymy , że takie punkty zorganizują to się do nich praktycznie nikt
          nie pofatyguje, no może poza członkami komisji ;D
          • wujaszek_joe Re: Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za grani 04.06.10, 00:27
            Poszukaj na youtube jak Londyn głosował w ostatnich wyborach.
            Kaczyński ma moc. Każdego emigranta oderwał od pracy :)
            • camille_pissarro ;-)) 04.06.10, 00:30
              J.Kaczyński nie zamierza w ogóle wybierać się do Londynu i bardzo dobrze,
              natomiast odnotowałem , ze o głosy londyńczyków polskich pochodzenia w POSK'u
              zabiegał usilnie B.Komorowski ;-)))))
              • wujaszek_joe Re: ;-)) 04.06.10, 00:36
                Nie dziwię mu się. Młodzi ludzie najczęściej nienawidzą Kaczyńskiego
                • camille_pissarro ;-) ) to utarte i wyświechtane osądy nie mające 04.06.10, 00:47
                  racji bytu A.D. 2010.Doskonale było widać ;-) , w którym pokoleniu polskiej
                  emigracji ( dla ułatwienia wdowa po generale W.Andersie ) szukał hrabia
                  B.Komorowski głosów ;-). A jak przyjęli go młodzi tez było precyzyjnie widać,
                  wystarczyło zobaczyć hasła na transparentach ;-) Ja mam wiadomości z pierwszej
                  reki, córka w Londynie relacjonuje mi o nastrojach wśród Polaków osiadłych w
                  Londynie ;-), chyba na tyle jesteś inteligentny, że nie myślisz, iż są rządzącej
                  formacji nad Wisłą przychylne ? ;-)))))
      • gat45 Re: Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za grani 04.06.10, 00:13
        Bo starsze demokracje (pod światłym przywództwem Stanów
        Zjednoczonych) świetnie panują nad żywiołami. Powietrze, ogień,
        woda - nic im nie straszne.

PO to nie moja bajka, ale jest limit głupoty. Albo przynajmniej
        powinien być.

Przepraszam za ostre słowa.
        • titerlitury taaa 04.06.10, 00:21
          w tej Hameryce to na pstryknięcie prezydenta rozstępuje się ocean, a
          wulkany milkna na pierdnięcie byle senatorzyny... Oj, ludzie,
          ludzie :D
        • camille_pissarro Re: Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za grani 04.06.10, 00:22
          I tu pełna zgoda, bo chodzi o coś zgoła innego.Wystarczył przykład Katriny, ze
          same lokalne struktury nie są w stanie poradzić sobie z żywiołem.Zatem
          leseferyzm w wydaniu USA ( państwo o niebo lepiej zorganizowane od nas ) się nie
          sprawdził.Podobnie u nas zrzucenie całej odpowiedzialności na władze lokalne za
          walkę z żywiołem też się nie sprawdzi, a jak działają struktury polskiego
          państwa, można popatrzeć przez ostatnie kilka tygodni...
        • czarnygrom333 Re: Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za grani 04.06.10, 00:48
          Ale sie usmialem czytajac twoje bzdury w kolejce za zupka i buleczka
          stoja po 2 godziny,mieszkaja w wozach Drzymaly ostatnio chca budowac
          arki na wypadek jak woda wyleje wtedy do punktow zywiania zbiorowego
          sobie poplyna.
      • zapijaczony_ryj "Nie sa w stanie zapanować nad burzą Warszawie" 04.06.10, 07:10

> a nie są w stanie zapanować nad większą burzą w Warszawie, nie wspominając po
        > raz kolejny o sytuacji w górnym biegu Wisły...
        > Niby środek Europy, a struktury państwa funkcjonują niczym w bantustanie...

I proszę się nie śmiać, bo w tytule tylko zacytowałem jednego osobnika. Tylko
        czekać, a napisze , ze ktoś nie jest w stanie zapanować nad tornadem,
        trzęsieniem żiemi, tsunami, czy moze i wybuchem wulkanu.
        Panie kapuś, zapanować to można nad kablowaniem, a nie nad siłami natury.
        Co pan bierzesz, ze takie bzdury wypisujesz?
      • simera16 Re: Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za grani 04.06.10, 07:28

> a nie są w stanie zapanować nad większą burzą w Warszawie, nie wspominając po
        > raz kolejny o sytuacji w górnym biegu Wisły...
        > Niby środek Europy, a struktury państwa funkcjonują niczym w bantustanie...

A Kaczyński posiada boską moc, by zapanować nad zjawiskami meteorologicznymi...?
        Miller nota bene w ministry poszedł nie dla zabawy, ale aby pracować...
        • zapijaczony_ryj PiS_dogłowi majOM swoje sposoby 04.06.10, 07:33
          simera16 napisał:

> camille_pissarro napisał:
          >
          > > a nie są w stanie zapanować nad większą burzą w Warszawie, nie wspominają
          > c po
          > > raz kolejny o sytuacji w górnym biegu Wisły...
          > > Niby środek Europy, a struktury państwa funkcjonują niczym w bantustanie.
          > ..
          >
          > A Kaczyński posiada boską moc, by zapanować nad zjawiskami meteorologicznymi...
          > ?
          > Miller nota bene w ministry poszedł nie dla zabawy, ale aby pracować...
          wypróbowane sposoby:
          www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE
        • camille_pissarro Re: Myślą o tworzeniu punktów wyborczych za grani 04.06.10, 13:18
          A czy formacja Jarosława Kaczyńskiego jest obecnie u władzy ? Po drugie na pewno
          Kaczyński nie opowiadałby takich bzdur jak Komorowski " co ma do siebie woda" ;-)
    • hummer Świeci Słońce 04.06.10, 06:50

> a tymczasem szef resortu Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji
      > wyznał przed kamerami, że jest załamany tym co się dziś dzieje na południu
      > Polski.

Jadę to Czech.
      • zapijaczony_ryj Re: Świeci Słońce 04.06.10, 07:22
        ?Znaczy, ze jednak HGW zapanowała nad burzą?
        • simera16 Re: Świeci Słońce 04.06.10, 07:48
          zapijaczony_ryj napisał:

> ?Znaczy, ze jednak HGW zapanowała nad burzą?

Tylko kto zapanuje nad "kamilkiem"...?
        • camille_pissarro Re: Świeci Słońce 04.06.10, 13:12
          On jest z Wrocławia, a tam HGW nie sięga ;-)))
      • camille_pissarro Re: Świeci Słońce 04.06.10, 13:04
        W Warszawie tez świeci słońce, jadę na działkę.
    • goldenwomen123 Po co? woda ma to do siebie , że ............... 04.06.10, 13:09
      siem POjawiła a jak siem POjawiła to zniknie czyli POpłybie se do morza.To
      konkluzja "hrabi" Marii ...a jak ON to mówi to wi co gada.
      • camille_pissarro Czego jak czego , ale od prezydenta wymaga się 04.06.10, 13:16
        zdolności oratorskich, w przypadku B.Komorowskiego można mieć duże ( eufemizm )
        wątpliwości ;-)
        • goldenwomen123 nie wymagajmy zbyt dużo od prostaka............. 04.06.10, 13:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka