Gość: J. IP: *.TAMP.splitrock.net 14.08.01, 02:58 Jak napisal o nas Norwid - "wielki narod, spoleczenstwo zadne". Zasadniczo to mamy przerabane. I sami sobie scielemy to wyro. Wszyscy. Dobranoc Panstwu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jolka Re: Polacy nie lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 03:59 Pańska wiedza o zainteresowaniach Polakow jest mocno nieswieża wręcz zdezaktualizowana. Ja sobie wypraszam takie sformułowania. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 19:20 Jolu, po co ta adrenalina? Podyskutujmy dalej w "fachowcach". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 04:44 Od niepamiętnych czasów mamy najlepszą relację potenjału ludnościowego w stosunku do Rosji i Niemiec. Rosjanie wymierają - fatalna relacja starych kobiet do mężczyzn. Niemcy - rodzina ON + Ona + Pies. Nie jest chyba tak źle? Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 04:49 Popieram przedmówcę i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 04:52 Pani Jolu, o jakim wyrze on mówi? Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Niestety nie znam obcych jezykow. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 04:54 Gość portalu: WojcD napisał(a): > Pani Jolu, > o jakim wyrze on mówi? > Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Niestety nie znam obcych jezykow. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 04:57 Może chodzi o Polske. Trochę przyjemniej mi się żyje jak wyjechał od nas ostatni żołnierz rosyjski. Może to źle? Sam już nie wiem? Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Niestety nie znam obcych jezykow. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 05:06 Gość portalu: WojcD napisał(a): > Może chodzi o Polske. Trochę przyjemniej mi się żyje jak wyjechał od nas > ostatni żołnierz rosyjski. Może to źle? Sam już nie wiem? Tękni Pan czasami nostalgia Pana ogarnia za Związkiem Radzieckim ? Komu to przeszkadzalo? Ja Panu nie pomogę znam tylko jeden język i to tylko w mowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Niestety nie znam obcych jezykow. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 05:16 Pani Jolu, denerwuję się z tymi językami. Ja też jestem kiepski w te klocki. Kiedyś to było jasne. Ja teraz muszę się uczyć nowych pojęć. Muszę mówić "pakt" zamiast , "roboty polowe" a było "front robót polowych", "komitet wyborczy" zamiast "Front Jedności Narodowej". Komu to przeszkadzało. Na szczęście zostało Sojusz Lewicy Demokratycznej. Trzeba ratować język polski. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Niestety nie znam obcych jezykow. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 05:17 Pani Jolu, denerwuję się z tymi językami. Ja też jestem kiepski w te klocki. Kiedyś to było jasne. Ja teraz muszę się uczyć nowych pojęć. Muszę mówić "pakt" zamiast "sojusz",, "roboty polowe" a było "front robót polowych", "komitet wyborczy" zamiast "Front Jedności Narodowej". Komu to przeszkadzało. Na szczęście zostało Sojusz Lewicy Demokratycznej. Trzeba ratować język polski. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.TAMP.splitrock.net 15.08.01, 03:35 Gość portalu: WojcD napisał(a): > Pani Jolu, > o jakim wyrze on mówi? > Wojciech Panie Wojciechu, chodzilo o "wyro przyslowiowe". To w ktorym sie "wyśpisz jak sobie pościelesz". Dobranoc panie Wojciechu. P.S. Czyta pan Norwida? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.proxy.aol.com 14.08.01, 06:56 Gość portalu: jolka napisał(a): > Popieram przedmówcę i pozdrawiam. .. ............................. .. ....A ja przylaczam sie do popierania i pozdrawiania, jako ze Twoj przedmowca ma racje po prostu: glup a zarazem dzieciorob - to dwie strony tego samego medalu. .. ...Ciebie Jolu pozdrawiam takze :O) ..K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 11:09 Panie Krzysiu, źle mnie Pan zrozumiał. Ja powiedziałem tylko, że naszym sąsiadom siusiaki podpadały. Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Zasadniczo to Polacy lubowal sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 01:06 Krzysiu ! Dziekuje za pozdrowienia. Nie podejmuję dyskusji bo wy męzczyżni każdy temat konczycie na tym samym. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Zasadniczo to Polacy lubowal sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 01:13 Pani Jolu, a nie mówiłem o tym Raju. Posłuchałem Pani i musiałem sięgnąć do retoryki poniżej pasa. Ja zdecydowanie protestuje - ja tylko platonicznie. Wojciech PS. Kryterium rozmowy - celem jest zbudowanie - wtedy OBIE strony odsłaniją jednoznacznie swoje motywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Samozniszczeniu - NIELZJA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 05:32 Panie Wojtku! Wyrzucilo mnie i nie ma ostatniego postu, obawiam się że ulegl on samozniszczeniu. Pan to sie szybko rozgrzewa, az trudno zatrzymać. Stoik czy sangwinik ? to pyt. mnir nurtuje. Zapraszam Pana do dyskusji o Rządzie Fachowców. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek1 Do Joli IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 23:20 Czymże sie tak Waćpani naraziłem, że już na moje posty w "fachowcach" nie odpowiadasz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 00:59 Gość portalu: Jurek1 napisał(a): > Czymże sie tak Waćpani naraziłem, że już na moje posty w "fachowcach" nie > odpowiadasz? Bylam trochę zajęta. Ale ty jestes zbyt plodny. Nazadawałes mi pytanek, których nie jestem w stanie wylowić. Jesli uważasz ze któreś z nich wymagaja odpowiedzi, to bardzo prosze skomasuj je w jednym miejscu. Jestem trochę ograniczona czasowo. Może załóż watek pytania do jolki ? -:))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwasek Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.se.com.pl 14.08.01, 11:31 Gość portalu: J. napisał(a): > Jak napisal o nas Norwid - "wielki narod, spoleczenstwo zadne". > Zasadniczo to mamy przerabane. > I sami sobie scielemy to wyro. > Wszyscy. > Dobranoc Panstwu. Smutna prawda, ale pocieszające jest to ze choć kilka osób poza Norwidem ma tego świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 18:17 Panie Kwasek, lepiej nie popadać w depresje. Dobrze jest mieć jakiś plan praktyczny. Wykonać coś małego służącemu poprawie. Pomóc komuś - najlepsza terapia. Może tak kamyk do kamyczka ... i coś dobrego się urodzi. Serdecznie pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.TAMP.splitrock.net 15.08.01, 03:37 Gość portalu: WojcD napisał(a): > Panie Kwasek, > lepiej nie popadać w depresje. Dobrze jest mieć jakiś plan praktyczny. Wykonać > coś małego służącemu poprawie. Pomóc komuś - najlepsza terapia. Może tak kamyk > do kamyczka ... i coś dobrego się urodzi. > Serdecznie pozdrawiam Wojciech "kamyk do kamyczka" ? Jak rzucane na szaniec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Zasadniczo to Polacy lubowali siew samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.215.159.254.Dial1.Washington1.Level3.net 15.08.01, 03:45 G ? Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. Gość portalu: J. Jak napisal o nas Norwid - "wielki narod, spoleczenstwo zadne". Zasadniczo to mamy przerabane. I sami sobie scielemy to wyro. Wszyscy. Dobranoc Panstwu. Jak do tej pory narod nie zostal zniszczony i w powstania przestal sie bawic. Wiec narod staje sie normalny i spoleczenstwo tez. O nas Norwid nie mogl pisac bo zdaje sie, ze nie zyje juz od dluzszego czasu.Nie mamy nic przerabane ale wlasnie niezla przyszlosc tylko, ze to trzeba troche placic. Lepsze to niz "realny socjalizm". Nie wyro, nie wyro ale normalne spanie. Ciagle marzy sie Panu cos lepszego a tu trzeba sie zgodzic na to co sie ma. Gość portalu: jolka Pańska wiedza o zainteresowaniach Polakow jest mocno nieswieża wręcz zdezaktualizowana. Ja sobie wypraszam takie sformułowania. Ma Pani racje. Dwoch wizjonerow fatalistow. Oni wiedza lepiej czego spoleczenstwa potrzebuja,od spoleczenstwa. Gość portalu: WojcD Od niepamiętnych czasów mamy najlepszą relację potenjału ludnościowego w stosunku do Rosji i Niemiec. Rosjanie wymierają - fatalna relacja starych kobiet do mężczyzn. Niemcy - rodzina ON + Ona + Pies. Nie jest chyba tak źle? Wojciech Zadna pociecha. Jak bedziemy w UNI to sie wyrowna do Niemiec i przestanie Pan odrozniac Niemca od Polaka. Inaczej ze Wschodem, ale moze Polak tym razem pomoze. Gość portalu: WojcD Może chodzi o Polske. Trochę przyjemniej mi się żyje jak wyjechał od nas ostatni żołnierz rosyjski. Może to źle? Sam już nie wiem? Wojciech Teraz bardzo wielu by wrocilo do Polszy bez karabinu. Dobry znak. Gość portalu: jolka Tękni Pan czasami nostalgia Pana ogarnia za Związkiem Radzieckim ? Komu to przeszkadzalo? Ja Panu nie pomogę znam tylko jeden język i to tylko w mowie. Pozdrawiam. To byl porzadek, wszystko bylo jasne i oczywiste, ktos sie troszczyl albo mowil, ze to robi. A teraz "samo dziecko samo"! Gość portalu: WojcD Pani Jolu, denerwuję się z tymi językami. Ja też jestem kiepski w te klocki. Kiedyś to było jasne. Ja teraz muszę się uczyć nowych pojęć. Muszę mówić "pakt" zamiast , "roboty polowe" a było "front robót polowych", "komitet wyborczy" zamiast "Front Jedności Narodowej". Komu to przeszkadzało. Na szczęście zostało Sojusz Lewicy Demokratycznej. Trzeba ratować język polski. Wojciech Dosyc tej jednosci narodowej, zadbaj Pan o swoj interes, jak sie uda to i innym pomozesz. To jest nowy "Front Jednosci Narodowej". Na nieszczescie jest SLD, ktora bedzie jeszcze zdrowo kasac. Ale to chyba raz ostatni. Gość portalu: Krzys52 Gość portalu: jolka napisał(a): > Popieram przedmówcę i pozdrawiam. .. ............................. .. ....A ja przylaczam sie do popierania i pozdrawiania, jako ze Twoj przedmowca ma racje po prostu: glup a zarazem dzieciorob - to dwie strony tego samego medalu. .. ...Ciebie Jolu pozdrawiam takze :O) ..K.P. Pomylenie pojec. Dziecirob to nie glup. Glup co tak mysli. Co jest madrzejsze miec czy nie miec dzieci? Glupie pytanie. ? Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. Gość portalu: WojcD Panie Krzysiu, źle mnie Pan zrozumiał. Ja powiedziałem tylko, że naszym sąsiadom siusiaki podpadały. Pozdrawiam Wojciech Wpadl na pomysl Pan Krzysio! A sasiedzi, to kazdy ma inny powod. Dzieci przestaly byc w modzie, potrzebna jest polygamia. ? Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. Gość portalu: Kwasek Gość portalu: J. napisał(a): > Jak napisal o nas Norwid - "wielki narod, spoleczenstwo zadne". > Zasadniczo to mamy przerabane. > I sami sobie scielemy to wyro. > Wszyscy. > Dobranoc Panstwu. Smutna prawda, ale pocieszające jest to ze choć kilka osób poza Norwidem ma tego świadomość. Panie Kwasek to wcale nie jest pocieszajace, ze tylu zrezygnowalo. Bez pracy nie ma kolaczy. Swiadomosc bezsensowna. Panie Kwasek proponuje zmiane na "Pro-active" a nie tylko patrzenie i filozofowanie. Wiele pracy do wykonannia. Wykonaj Pan swoja dzialke nalezycie!! Gość portalu: WojcD 14-08-2001 Panie Kwasek, lepiej nie popadać w depresje. Dobrze jest mieć jakiś plan praktyczny. Wykonać coś małego służącemu poprawie. Pomóc komuś - najlepsza terapia. Może tak kamyk do kamyczka ... i coś dobrego się urodzi. Serdecznie pozdrawiam Wojciech Dobre rady. Gratuluje. I pozdrawiam wszystkich na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Zasadniczo to Polacy lubowali siew samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 01:04 Kibicu ! Dziekuję Ci za udział w dyskusji oraz zmianę czasu terażniejszego na przeszły w tytule postu.To bardzo istotna zmiana. Rozumiem, że też nie załujesz, że nie mamy już Wielkiego Brata. Utożsamiam się ze wszystkim twoimi stwierdzeniami, miło jest spotkać drugą osobę która ma takie same poglądy. Rozumiem, że nie jest to tylko kurtuazja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Do J i Kibica IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 15:13 Brak wolności w PRL powodował, że nasze cechy te dobre i złe były przytłumione. Teraz dopiero widzimy właściwe rozmiary demoralizacji i teraz dopiero jest możliwa PRACA nad nią. Jest bardzo trudno widzieć jakieś postępy na tej drodze. Wydaje się że idziemy do tyłu. Ja osobiście uważam, że mozolnie idziemy w dobrym kierunku. Pesymizm może być związany z tym, że zakłada się że jeśli jest dobra wola, to rezultaty (uczynki) MUSZĄ być dobre i to natychmiast. Niestety jest to tak jak wychodzenie z ciężkiej choroby – bardzo wolno do przodu. Dla J jest to rzucanie kamieni na szaniec. Tu jest rzeczywiście problem. Polakom brakowało rydwanu cnót - CNOTY roztropności i nad tym trzeba pracować. Nie ma innej drogi jak małe dobre codzienne uczynki, moralne życie.... .Plan co zrobię jutro, pojutrze .... .Często dopiero po latach widzimy dobre skutki. Tak więc wierzyć i dobrze postępować. Co do Norwida. Wypowiadał on swoje słowa w sytuacji skrajnej. Myślę, że nie ma powodu do aż takiego pesymizmu. Pozdrawiam serdecznie - Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Do J i Kibica IP: *.TAMP.splitrock.net 15.08.01, 23:19 Bardzo pięknie panie Wojciechu. Sęk w tym żeby nam się w ogolnej dyskusji cel nie rozjechał fatamorganicznie. Można dobiec a tu studni nie ma a straszne pieczenie w ustach. Zasadniczo dobrze powiedziane tylko chodzi o tę rękę co się pod mownica po dodatkową - nieformalną zapłatę wyciąga. Wysiągnać siekierkę ? A co zrobić jak pozostałe ręce po nieformalne zapłaty sie wyciągają. Nawet siostrzana ręka tej z siekierką. Nie wie lewica co czyni prawica albo odwrotnie ? Poemat dygresyjny ? Beniowski w czapce Stanczyka na kasztance po krakowskim rynku zapycha a ręce po łapowkę wyciąga ? Rejtan szaty drze a kieszenie pokazuje gdzie trzeba "kopertkę" wepchnąć ? Przepraszam ale mi sie już od tego w oczach dwoi. Dobranoc Panie Wojciechu. P.S. Norwid moze i umarł , ale Wajda i koledzy zyją - na razie są przy Sienkiewiczu i Mickiewiczu ale pewnie i do Norwida dojdą. Dobranoc Panstwu. Gość portalu: WojcD napisał(a): ąę > Brak wolności w PRL powodował, że nasze cechy te dobre i złe były przytłumione. > > Teraz dopiero widzimy właściwe rozmiary demoralizacji i teraz dopiero jest > możliwa PRACA nad nią. Jest bardzo trudno widzieć jakieś postępy na tej drodze. > > Wydaje się że idziemy do tyłu. Ja osobiście uważam, że mozolnie idziemy w > dobrym kierunku. Pesymizm może być związany z tym, że zakłada się że jeśli jest > > dobra wola, to rezultaty (uczynki) MUSZĄ być dobre i to natychmiast. Niestety > jest to tak jak wychodzenie z ciężkiej choroby – bardzo wolno do przodu. > Dla J > jest to rzucanie kamieni na szaniec. Tu jest rzeczywiście problem. Polakom > brakowało rydwanu cnót - CNOTY roztropności i nad tym trzeba pracować. Nie ma > > innej drogi jak małe dobre codzienne uczynki, moralne życie.... .Plan co zrobię > > jutro, pojutrze .... .Często dopiero po latach widzimy dobre skutki. Tak więc > wierzyć i dobrze postępować. > Co do Norwida. Wypowiadał on swoje słowa w sytuacji skrajnej. Myślę, że nie ma > powodu do aż takiego pesymizmu. > Pozdrawiam serdecznie - Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Do J IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 00:25 Pani(e) J proszę poszukać w rodzinie lub znajomych starego człowieka, któremu UDAŁO się życie, tzn. dobrze wychował dzieci, sprzyjał mu los i jest mądry. Niech on dla PANA(I) będzie AUTORYTETEM. Serdecznie pozdrawiam - Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do WojcD IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 01:22 Gość portalu: WojcD napisał(a): > Pani(e) J > proszę poszukać w rodzinie lub znajomych starego człowieka, któremu UDAŁO się > życie, tzn. dobrze wychował dzieci, sprzyjał mu los i jest mądry. Niech on dla > PANA(I) będzie AUTORYTETEM. Panie Wojtku ! A ja poszukałam na Forum i znalazłam. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do J IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 01:20 Szanowny J. Z twoich postów bije pesymizm. Chciałabym zapytać jaki był jego cel ? Czy chciałeś nas też zdołować ? Kibic zmienił czas terażniejszy w tytule postu na czas przeszły, i to świadczy o jego optymistycznym nastawieniu do świata. Czy masz jakieś osobiste kłopoty, przez pryzmat, których oceniasz świat ? Czy po prostu jestes wpływowym człowiekiem i ulegasz wpływowi mediów? Wiesz na zachodzie (w Polsce już zreszta też)tworzą się kluby pozytywnego myślenia. I tak jak proponuje WojcD powinieneś poszukać sobie autorytetu w swoim środowisku i wtedy będzie ci lżej. Stosuj taka zasadę, żeby pozostawić człowieka w lepszym nastroju niż go spotkałeś a wszystko będzie Ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Do J IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 01:24 Pani Jolu, głęboka mądrość po każdym spotkaniu o oczko wyżej i unikać ludzi narzekających. Tak trzymać. Wojciech PS. Widzę, że wyciągnęła Pani właściwe wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do Wojtka D. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 01:30 Gość portalu: WojcD napisał(a): > Pani Jolu, > głęboka mądrość po każdym spotkaniu o oczko wyżej i unikać ludzi narzekających. > Tak trzymać. > PS. Widzę, że wyciągnęła Pani właściwe wnioski. Panie Wojtku ! Nie łapie co to ta wiadoma sprawa ? Za komplementy dziękuję. A co z tymi narzekającymi unikać i probować pomóc jesli sami nie dają sobie rady ze sobą ? Czytając posty J. "widzę" jego pochmurną aurę, może faktycznie trzeba mu jakoś pomóc. Zauważyłam, że Pan już tym się zajął ibardzo dobrze daje Pan sobie radę. Poprośmy, J. otwórz się powiedz co cię gryzie ? Tylko, żeby to nie były inf. z wiadomości itd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1 Re: Do Joli 16.08.01, 01:35 Popieram pozytywne myślenie i aż ciarki mnie przechodzą kiedy widzę, że ludzie znajdują jakąś swoistą rozkosz w dołowaniu siebie i bliźnich. Czyżbyś jednak na forum kącik psychoterapii otwierała? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 01:41 jurek1 napisał(a): > Popieram pozytywne myślenie i aż ciarki mnie przechodzą kiedy widzę, że ludzie > znajdują jakąś swoistą rozkosz w dołowaniu siebie i bliźnich. > Czyżbyś jednak na forum kącik psychoterapii otwierała? Raczej chciałabym kącik bezinteresownej życzliwości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1 Re: Do Jurka 16.08.01, 01:54 Gość portalu: jolka napisał(a): > > Raczej chciałabym kącik bezinteresownej życzliwości. > Pozdrawiam. Ale zdajesz sobie sprawę, że u nas łatwiej o kącik bezinteresownej zawiści? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Do Joli IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 01:38 Pani Jolu, miło mi że się tak zgadzamy. Wojciech PS. Chodzi mi o to, że dobrze Pani zrobiła nie kontynuując niektórych wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do WojtkaD IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 01:49 Gość portalu: WojcD napisał(a): > Pani Jolu, > miło mi że się tak zgadzamy. > Wojciech > PS. Chodzi mi o to, że dobrze Pani zrobiła nie kontynuując niektórych wątków. Panie Wojtku ! Tak podejrzewałam, ale jak to niewiasta każda lubi kawę na ławę. Zwierzę się Panu, że jest to bardzo trudne. Natomiast monitorowałam Pańską aktywność i akceptowalam w pełni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Do Joli IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 01:53 Pani Jolu, dziękuję za miły wieczór. Zrobiło się duszno. Pójdę już sobie. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do Wojtka D IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 01:55 Gość portalu: WojcD napisał(a): > Pani Jolu, > dziękuję za miły wieczór. Zrobiło się duszno. Pójdę już sobie. > Wojciech Ja też chyba pójdę. Miłej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Z satysfakcja chcialem zauwa ze duskusja ktora zaczalem jest bardzo IP: *.TAMP.splitrock.net 16.08.01, 03:13 sympatyczna , zwlaszcza na linii szczecin-lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojcD Re: Z satysfakcja chcialem zauwa ze duskusja ktora zaczalem jest bardz IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 03:48 Pani(e) Jot, czy coś udało się nam dobrego dla Ciebie zrobić. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Z satysfakcja chcialem zauwa ze duskusja ktora zaczalem jest bardz IP: *.TAMP.splitrock.net 19.08.01, 03:59 Panie Wojciechu, powiedzmy ze panskie wydpowiedzi wzmocnily mojego ducha... |-) Czy jest Pan usatysfakcjonowany? Dobranoc Panu, DObranoc Panstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Z satysfakcja chcialem zauwa ze duskusja ktora zaczalem jest bardz 19.08.01, 04:16 Panie J, cieszy mnie to bardzo. Pozdrawiam serdecznie Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Z satysfakcja ... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 18:21 Gość portalu: J. napisał(a): >dyskusja sympatyczna , zwlaszcza na linii szczecin-lublin. > O to dobrze, że oderwał się Pan na chwilę od Norwida, aby poczytać naszą sympatyczną wymianę poglądów na tak wydawałoby się dołująco sformułowany temat. Odradzam zaczytywanie się w literaturze dekadenckiej. Panie Wojtku ! Widzę, że Pan dyżurował długo w nocy. Dzięki za czujność. Pozdrawiam obu Panów. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Z satysfakcja ... 16.08.01, 18:25 Pani Jolu, czy chciałaby Pani porozmawiać na Czcie i w związku z tym czy umie Pani założyć konto na Poratalu. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Z satysfakcja ... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 18:31 Panie Wojtku ! Na czacie możemy porozmawiać, co do konta to nie umiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Z satysfakcja ... 16.08.01, 18:42 Pani Jolu, to jest bardzo proste. W lewym górnym rogu (nad działami) jest zakładanie konta. Musi Pani podać identyfikator np.Jolka7 (bo już kilka ich może być), potem hasło i powtórzenie hasła. Następnie trzeba wypełnić formularz (wszystkie pozycje z czerwonymi ptaszkami) i wybrać jakieś jedno zainteresowanie. Po czym jeśli jest wszystko w porządku wyjść z IExplorera i jeszcze raz uruchomić Forum. Ja cierpliwie poczekam na list (proszę się nie denerwować gdyby coś nie szło) i wtedy przejdziemy na Czat. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Z satysfakcja ... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 20:06 Panie Wojtku ! Wyrzucilo mnie dopiero teraz weszlam do bursy. Proponuje bez zakladania przejśc na czat. Dla kogo proste ?. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Z satysfakcja ... 16.08.01, 20:09 Pani Jolu, jestem w pokoju Gość Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w powstaniach.. IP: 212.244.106.* 16.08.01, 10:57 Gdyby nie ta "pasja" Polaków, z której sobie szydzisz, to żyłbyś dzisiaj w kraju stanowiacym ogniwo owej nieszczesnej Wspólnoty (Nie)podległych Państw, którym rządziłby synalek Bieruta albo inny jakiś tępy satrapa typu Łukaszenka- bis, a jeśli nie należałbyś do wielbicieli tego "ukochanego przez naród" satrapy, to języka polskiego uczyłbyś się na tajnych kompletach. A że konsekwencją tej "pasji" są ofiary, to nie jest to przecież zamierzone "samozniszczenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w powstaniach.. IP: *.TAMP.splitrock.net 17.08.01, 03:07 ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. 16.08.01, 18:04 Pani Jolu, czekam. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.TAMP.splitrock.net 31.08.01, 04:20 wojcd napisał(a): > Pani Jolu, > czekam. > Wojciech Jedzmy, nikt nie wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.TAMP.splitrock.net 10.09.01, 20:06 Odpowie ci wiatr ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljkel2 Re: Zasadniczo to Polacy lubuja sie w samozniszczeniu i powstaniach.. IP: *.vic.bigpond.net.au 12.09.01, 10:02 NATYCHMIAST WYCOFAC POLSKE Z NATO! Po ostatnim udanym ataku terorystycznym na USA (World trade Centre & Pentagon) jest oczywiste, ze USA, ktore nie moga zapewnic bezpieczenstwa swojej stolicy czy tez swemu najwiekszemu miastu, nie beda w stanie zapewnic bezpieczenstwa Polsce. Co gorsza, Polska pozostajac czlonkiem NATO ryzykuje podobny atak (choc w nieco mniejszej skali) na Warszawe. W tej sytuacji obowiazkiem wszystkich prawdziwych patriotow Polskich jest zazadac, aby Prezydent, Rzad, Sejm i Senat Rzeczypospolitej natychmiast, to jest jeszcze dzis, 12 wrzesnia 2001 roku, oglosili calkowita neutralnosc Polski, i jej natychmiastowe wystapienie z NATO. Inaczej ryzykuja oni, ze beda mieli na rekach polska krew, a na sumieniu najgorsza w historii zdrade narodowych interesow, przy ktorej Targowica to tylko malo znaczacy epizod. ljkel2@netscape.net =================== Niektorzy zarzucili mi, na Forum "Gazety Wyborczej", ze to by byla zdrada. A ja sie pytam kogo my bysmy mogli zdradzic w NATO? USA, ktore palcem w bucie nie kiwnelo, kiedy Niemcy zaatakowali Polske w roku 1939, a pozniej w Jalcie oddalo nas pod kuratele Sowietow? A moze Anglikow i Francuzow, ktorzy tak dzielnie szli nam na odsiecz we wrzesniu roku 1939, ze nigdy do nas nie dotarli (moze mieli zle mapy, kto wie)? A moze zdradzimy naszego najwiekszego sojusznika w NATO, czyli Niemcy, ktore tylko sie szykuja, aby poprzez Unie Europejska odzyskac ichnie "Ziemie Utracone"? Po co nam walczyc o cudze interesy, jak nikt za nas nie chce i nie bedzie chcial walczyc? A o Palac Kultury sie nie martwmy. Ewentualnym celem beda raczej wiezowiec Banku Handlowego czy Lotu, albo Intraco. Palac Kultury za solidny, stara radziecka robota, jeszcze z czasow Jozefa Wissarionowicza - nie rozlecialby sie tak latwo jak ten amerykanski szmelc w Nowym Jorku... ljkel2@netscape.net Odpowiedz Link Zgłoś