Dodaj do ulubionych

Ruszanie ustami

06.05.04, 22:26
Witam!
Niech mnie ktos poprawi jesli sie mylesmile
Mam dziwne wrazenie, ze czesc reklam realizowanych jest w Polsce przez
polskich aktorow, maja jednak oni zalecenie "wykrzywiac" maksymalnie usta przy
mowieniu. Dzwiek to tych reklam jest pozniej podkladany specjalnie tak, zeby
nie bylo synchronizacji i tym samym film reklamowy wyglada na produkcje
"zagraniczna" (wiadomo - zagraniczne to lepsze;>).
Przoduja w tym reklamy Tele2 - pani operatorka z infolinii mowi jak zaba
szerokoustna z dowcipuwink Ale podobne wrazenie mam np. przy reklamie Calgonu...
A moze to ma jakis sens? Moze takie reklamy maja wieksza skutecznosc? A moze
to tylko ja jestem przewrazliwiony?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka Re: Ruszanie ustami 07.05.04, 00:16
      wszystkie "polskie" reklamy Tele 2 są pochodzenia niemieckiego a ta pani mówi
      po niemiecku właśnie. Widziałem ją wcześniej w tej wersji i mogę prawie czytać
      z jej ust:"Zum Beispiel fur Stadtsgesprache zahlen sie sogar bis zu 40 Prozent
      weniger...". Podobnie jest z reklamą z sąsiadem który też mógłby sobie obniżyć
      rachunki za telefon.Zastanawia mnie tylko jedno-W Niemczech dostaje się jeszcze
      elegancki firmowy telefon od Tele 2, dlaczego u nas tego nie ma?
      • porfiry Re: Ruszanie ustami 07.05.04, 00:55
        Czyli jednak jestem przewrazliwiony - przynajmniej jesli chodzi o Tele 2.
        Wlasnie przypomnialem sobie kolejna reklame ktora mi w ten sam sposob dziala na
        nerwy - chodzi o proszek Pollena Rex. Chyba ze to tez jest niemiecka reklamawink
        A firmowy telefon - moze dostaniesz jak podpiszesz umowe promocyjna na dwa lata?big_grin

Pozdrawiam
        • stary.prochazka Re: Ruszanie ustami 07.05.04, 12:05
          Niemieckim odpowiednikiem Poleny Rex jest proszek Spee, w którym tez chyba
          występuje animowany lis(nie pamiętam ale chyba taki sam jest w polskiej
          wersji).Reklamy są robione dokładnie według tego samego schematu, tylko nazwa
          proszku jest inna.
          mój ojciec podpisał umowę z Tele 2 i teraz jest bombardowany pismami i
          telefonami przez Tepsę czy by się jednak nie wypisał, dostał nawet gotowy druk
          rezygnacji z umowy z Tele2.Placówka Tepsy która to wysyła i dzwoni ma trochę
          śmieszną nazwę-Oddział Utrzymania Klientów Rejon Warszawa; mieści się w Radomiu
          na Placu Konstytucjismile
    • mon.dan Re: Ruszanie ustami 19.06.04, 05:12
      Ja tez czesto mam to wrazenie. Mysle ze tak jest w reklamie plynu do plukania,
      gdzie babka nie chce najpierw nowego, ale dostaje dwa i pozniej nie chce
      wymienic (w hipermarkecie dzieje sie akcja). Tez widze to calkiem czesto. Ale
      moze oni specjalnie dopasowuja tlumaczenie zeby nie bylo sztucznie.
    • muza24 Re: Ruszanie ustami 03.07.04, 19:07
      te wszystkie reklamy są produkcji zagranicznej. czasem tylko nie da się
      dopasować mimiki do teksu. A dlaczego pani w jednej z reklam tele2 usta ma
      zasłoniete mikrofonem? Sprytne posunięcie. Zasadą reklam jest, że osoby
      występujące w nich muszą być jak najbardziej naturalne, podobne do nas, żębyśmy
      się z nimi utożsamiali, więc nielogiczne byłoby udawanie zagranicznych reklam.
    • asiax Re: Ruszanie ustami 08.11.04, 00:08
      Witam
      A ja mam wrażenie, że w reklamie herbaty- świetna reklama zresztą- aktorzy
      ruszają ustami, a dźwięk pewnie dograli później, bo bardzo nienaturalnie to
      wygląda.
      Chodzi mi o reklamę ze zmokniętą dziewczyna i zapatrzonym w nią kolesiem..."W
      ogóle wszystko masz ładne..." Bardzo milutki klimat ma ta reklama, a
      dziewczyna - chyba zgodzicie się Panowie- to anioł. wink
      Asia
    • rzulw To taki reklamowy recycling ;) 08.11.04, 10:00
      Wydaje mi się, że nawet te produkowane w Polsce, są od razu tak kręcone, żeby
      mozna było podłożyć np. rumuński dubing.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka