Dodaj do ulubionych

Najnowse "argumenty" buszystów"...

09.04.04, 13:15
...są w tym stylu: "można dyskutować, czy powinniśmy do Iraku wchodzić, ale
jak już weszliśmy, to powinniśmy zostać"
Ale ci, którzy TERAZ tak mówią, w momenciw wchodzenia byli przewanie ZA
wejście w tę awanturę.
A poza tym, ta argumentacja przypomina taką:
"Można dyskutawać, czy dobrze było ukraść. Ale jak juz ukradliśmy, to
trzymajmy"
Cała ta hipokryzja ma na celu odwleczenie rozliczenia władz RP za iracką
awanturę. Ale co sie odwlecze to nie uciecze. A jak rozliczać będzie Lepper...
Obserwuj wątek
    • Gość: traian Indris mistrz naiwnosci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 13:30
      <<A jak rozliczać będzie Lepper...
      Lepper nikogo rozliczac nie bedzie... on ma to gdzieś jemu chodzi tylko o
      stołki i władzę, a ty naiwny myslisz ze to idealista

> argumentacja przypomina taką: "Można dyskutawać, czy dobrze było ukraść. Ale
      > jak juz ukradliśmy, to trzymajmy"

raczej taką "mozna dyskutować czy dobrze było ukraść. Ale skoro już ukradliśmy
      to przynajmniej nie zostawiajmy poszkodowanego samego sobie"

• stefan4 Medal dla Kwaśniewskiego. 09.04.04, 14:09
        traian:
        > "mozna dyskutować czy dobrze było ukraść. Ale skoro już ukradliśmy
        > to przynajmniej nie zostawiajmy poszkodowanego samego sobie"

...ale ponieważ poszkodowany z całych sił domaga się pozostawienia go samego, do
        kradzieży musimy dołączyć również morderstwo.

Traianie, tam trwa powstanie narodowo-wyzwoleńcze. A oprychy z polskimi
        insygniami uczestniczą w jego pacyfikacji.

Wielopolski po zgnieceniu powstania styczniowego otrzymałod cara specjalny medal
        z napisem ,,za usmirienie pol'skogo miatieża''
        • Gość: traian wiele nam te powstania dały IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 14:23
          rozlew krwi i utratę dotychczasowych przywilejów

taki Piotr Wysocki inicjator powstania listopadowego powinien zostać
          rozstrzelany za swoje czyny... to zwykły kretyn który rozpoczął powstanie a
          potem powiedział, ze własciwie nie ma pomysłu na jego przebieg i przekaze
          władzę Chłopickiemu, który powstania nie chciał... przykład skrajnej
          nieodpowiedzialności

podobnie kretyńskie było powstanie styczniowe, nie mówiąc o Powstaniu
          Warszawskim 1944

> Wielopolski po zgnieceniu powstania styczniowego otrzymałod cara specjalny
          medal

nie kłam, nie tłumił więc nie otrzymał
          • stefan4 Re: wiele nam te powstania dały 09.04.04, 17:20
            traian:
            > wiele nam te powstania dały
            > rozlew krwi i utratę dotychczasowych przywilejów

Z opinią, że nasze powstania były szkodliwe dla Polski, jestem skłonny się
            zgodzić. Mogę się również zgodzić z tym, że powstanie irackie może się okazać
            szkodliwe dla Iraku, jako że okupant jest potężny, bez żadnych hamulców
            moralnych i już obyty z mordowaniem.

Jednak ta dyskusja jest nie o tym. Jeśli nawet uznam powstanie warszawskie za
            błąd polityczny, to ciągle jeszcze nie zdejmę z hitlerowców winy za jego krwawe
            stłumienie i późniejsze niszczenie miasta. A to jest to, do czego mnie
            namawiasz: PONIEWAŻ irakijscy powstańcy nie mają szansy na zbrojne pokonanie
            USA, DLATEGO mam ich uznać za ekstremistów a samoloty, z których sypią się na
            nich bomby, za gołąbki pokoju. I jeszcze mam się cieszyć, że mój kraj z taką
            łatwością daje się poszczuć przez rabusiów.

Moje poczucie dobra i zła nie jest na to wystarczająco gumowe.

stefan4:
            > Wielopolski po zgnieceniu powstania styczniowego otrzymałod cara specjalny
            > medal
            traian:
            > nie kłam, nie tłumił więc nie otrzymał

Istotnie, po wybuchu już nie tłumił, jednak przed wybuchem starał się do niego
            nie dopuścić za wszelką cenę. Działał wbrew woli wszystkich liczących się sił
            polskich i przez długi czas był postrzegany jako realizator polityki
            moskiewskiej. Tak jak Kwaśniewski teraz, tylko wstaw sobie Waszyngton za
            Moskwę. Już po ,,ustabilizowaniu'' sytuacji na ziemiach polskich i powieszeniu
            ,,ekstremistów'' car dołączył się do tej opinii i głośno uznał zasługi margrafa
            dla matuszki Rossiji. Nie mam pojęcia na ile była to prawdziwa wdzięczność a na
            ile krok czysto polityczny.

- Stefan
            • Gość: traian stefan = beton IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 17:53
              >Mogę się również zgodzić z tym, że powstanie irackie może się okazać
              > szkodliwe dla Iraku, jako że okupant jest potężny, bez żadnych hamulców
              > moralnych i już obyty z mordowaniem.

twój fanatyzm jest po prostu bezbrzeżny, szkoda mi słów...
              nazywanie Amerykanów mordercami bez hamulców moralnych jest po prostu śmiechu
              warte... jak w takim razie nazwać ludzi którzy wysadzaja sie w centrum Bagdadu
              tylko po to by zabić jak nawięcej ludzi i doprowadzić do chaosu

> PONIEWAŻ irakijscy powstańcy nie mają szansy na zbrojne pokonanie
              > USA, DLATEGO mam ich uznać za ekstremistów

jak się nie ma szans na zwycięstow to sie nie prowokuje okupanta...wiadomo o co
              chodzi tej grupce fanatyków bez szans na zwyciestwo...
              chodzi o sprowokowanie Amerykanów, ci fanatycy szyiccy mają w dupie dobro
              Irakijczyków oni chcą po porstu namieszać

> Moje poczucie dobra i zła nie jest na to wystarczająco gumowe.

jakie gumowe...? ty jestes po prostu beton z klapkami na oczach

> Istotnie, po wybuchu już nie tłumił, jednak przed wybuchem starał się do niego
              > nie dopuścić za wszelką cenę.

Ponieważ nie chciał BEZSENSOWNEGO , idiotycznego rozlewu krwi,

> Działał wbrew woli wszystkich liczących się sił
              > polskich i przez długi czas był postrzegany jako realizator polityki
              > moskiewskiej. Tak jak Kwaśniewski teraz, tylko wstaw sobie Waszyngton za
              > Moskwę.

wiekszosc liczących się sił politycznych miała podobne zdanie jak Kwaśniewski w
              kwestii irackiej

• indris Lepper będzie rozliczać 09.04.04, 14:17
        Właśnie jeżeli Lepperowi zależy na władzy, to zależy i na popularności. A
        osądzenie Kwasa za wplątanie Polski w wojnę iracką będzie łatwym i tanim
        sposobem na popularność.
        • Gość: traian Indris czy naprawde chcesz rozliczeń? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 14:19
          za wszeką cenę nawet za cenę tego szaleńca u władzy?
          • indris Naprawdę chcę... 09.04.04, 14:25
            ..żeby Kwasa za Irak rozliczono. Do tego nie jest konieczny Lepper "u władzy".
            Potrzebna jest tylko wystarczająca ilość posłów do przegłosowania wniosku o
            postawienie przed Trybunał Stanu.
            • Gość: Karbat Re: Naprawdę chcę... IP: *.pool.mediaWays.net 09.04.04, 18:13

indris napisał:

> ..żeby Kwasa za Irak rozliczono

Nie tylko ty ale droga od chciec do moc jest slepa .
              Nie wierze aby mozliwe w Polsce rozliczenie Kwasniewskiego z Iraku , on jest
              b. mocny sila swoich poplecznikow i kumpli ( wplywowi biznessmeni, paru
              wplywowach politykow , paru biskupow wystarczy ?).
              "Demokratyczne struktury panstwowe " organizacje w Polsce sa tak mocno
              powiazane i wplatane w bagienne uklady ze Kwasnieski moze spac
              spokojnie......niestety. I Lepper nic tu nie pomoze .
          • Gość: homo Re: Trajan nie błaznuj IP: *.gdynia.mm.pl 09.04.04, 14:26
            Trajanie nie błaznuj liberalnie!
            Jak przyjda obcy i zabiją Ci rodzinę dla racji politycznych Leppera czy
            Borowskiego czy Korwina to co im powiesz?
            • Gość: traian nie gadaj do mnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 14:34
              nie sil sie na moralizm, ile zrobiłeś dla dobra Iraku, ile razy protestowałeś
              przeciw Husajnowi
              i nie pisz o mojej rodzinie bo cie śmieciem bedę zwać
              • homosovieticus Re: nie gadaj do mnie 09.04.04, 18:26
                Gość portalu: traian napisał(a):

> nie sil sie na moralizm, ile zrobiłeś dla dobra Iraku, ile razy protestowałeś
                > przeciw Husajnowi
                > i nie pisz o mojej rodzinie bo cie śmieciem bedę zwać

Zachowujesz się teraz nie jak clown ale jak podenerwowany żulik, który nie
                potrafiąc obronić swych racji w rozmowie, grozi barbarzyńskim zachowaniem.
                • Gość: traian Re: nie gadaj do mnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 18:55
                  > Zachowujesz się teraz nie jak clown ale jak podenerwowany żulik, który nie
                  > potrafiąc obronić swych racji w rozmowie, grozi barbarzyńskim zachowaniem.

gratuluje merytoreycznej wypowiedzi, powinienem sie u ciebie uczyc kultury
    • camille_pissarro A ja chciałbym sie zapytać 09.04.04, 15:12
      tych wszystkich pacyfistów , jednoznacznie potępiających nasze wejscie do
      Iraku ,co dla tych tysięcy prześladowanych przez reżim Saddama Husajna
      zrobili ?? Gdzie podziała sie ONZ, Amnesty International ?? Pytam sie po raz
      kolejny gdzi byli Ci światli Europejczycy , gdy dokonywano rzezi na ludności
      muzułmańskiej w Bośni i Hercegowinie ??? Czy to , że jest tam aktualnie
      względny spokój - pisze względny pomnieważ dochodzi tam oczywiście co jakiś
      czas do napięc i konfliktów, ale co to jest w porównaniu z tym tyglem z drugiej
      połowy lat 90 - zawdzięczamy ONZ i EU !!!!!???? Gdzie była ONZ i jej
      humanitarne agendy gdy dochodziło do lokalnych konfliktów np. w Somalii , w
      której Amerykanie poneśli spektakularna porazke w oczach własnie pacyfistów.
      Szanowni pacyfiści umiecie się wyłącznie odwoływać do wzniosłych ludzkich uczuć
      i praw moralnych. Co zatem zrobiliście i zamierzacie zrobić np. w sprawie
      Czeczenii o Kubie i KRLD nie wspominając - bo to hermetyczne enklawy
      zbrodniczych systemów. Nic , nic konkretnego poza takimi jedynie głosami
      oburzenia.
      Tez pisałem na jednym z Forum GW , że Amerykanie popełnili ( a właściwie
      Bush senior ) poważny, ze nie dokończyli wojny w Zatoce Perskiej 1990/91
      rozwaleniem Saddama Husajna , tylko czekali aż ten rozprawi się bezkarnie z
      mniejszością szyicką.Dlatego teraz Szyici mimo swej poprzedniej przychylność (
      myśleli , że Amerykanie ich wspomogą w tym akcie przeciwko dyktatorowi ) do
      Amerykanów mają stosunek obojetny lub wręcz wrogi.Niektórzy mnie pouczali , że
      Senat musiałby wyrazić zgodę na takie rozwiązanie. Z przyczyn konstytucyjnych
      byc może tak , ale w takim razie ten najazd ostatni tez był chybiony.Mozna to
      byłoby zrobić po 11 września , w połączeniu z roprawieniem się z AL Kaidą w
      Afganistanie - w obu tych przypadkach było przyzwolenie opinii publicznej na
      taki atak.
      Teraz sytuacja jest patowa i zarazem groźna w aspekcie Święta
      Muzułmańskiego , kiedy to do Karbali przybędzie kilka milinów wiernych , a tu
      wystarczy iskra aby doszło do tragedii.

Natomiast co do do wyznawców islamu - choć nie jestem erudytą w tym
      zakresie ale kilka faktów, których doświadczyłem empirycznie potwierdzają , że
      Samuel Huntington miał rację w przeciwieństwie do Francisa Fukuyamy, że wraz z
      obaleniem komunizmu , nie skończy sie historia, więcej zacznie sie ostra
      rywalizacja między biednym południem a bogata północą, krótko
      mówiąc,rozpocznie jihad. Z autopsji , spotkałem pewnego Marokańczyka i
      Agierczyka , którzy mi po prostu bez ogródek oświadczyli , że tak dalej być na
      świecie nie może, żeby były takie dysproporcje w poziomie zycia , że my (
      czytaj Arabowie ) na was ruszymy i skończy sie dla was ten okres prosperity.Te
      słowa pamiętam do dziś, i budzą we mnie grozę.
      A jeszcze kwestia moralnego i materialnego wspierania przez Saddama
      bojówek HAMASU z Palestyny, nad tym tez pacyfiści przechodzą do porządku
      dziennego.Jestem w głebokim sprzeciwie do wszystkich tych islamskich
      ugrupowań , które w walce posługują sie terroryzmem , dlatego najbliżej mi w
      tym punkcie widzenia do Oriany Falacci , która w artykule bezpośrednio po 11
      września 2001 jednoznacznie określiła tych zbrodniarzy.
    • Gość: doradca Argument gazownika Indrisa IP: *.oaza-dd.com 09.04.04, 15:31
      "Można dyskutawać, czy dobrze było ukraść. Ale jak juz ukradliśmy, to
      trzymajmy"
      "Można dyskutować, czy dobrze było GAZOWAĆ. Ale jak już ZAGAZOWALIŚMY
      [czyt.Kurdów]to trzymajmy"
      Indrisie zawsze możesz wyjechać do Koreii Północnej i poprosić o azyl
      polityczny jako zwolennik Saddama Husseina. Kim Jong Il nie odmówi Tobie za
      Twoje załugi w krzewieniu światowego internacjonalizmu. Na dodatek będziesz
      mógł wykorzystać swoją wiedzę na temat ZAGAZOWANIA ludzi. Bez bolszewickiego
      pozdrowienia towarzyszu Indris.
      • indris O gazowaniu i Kurdach 09.04.04, 16:12
        Kiedy gazowano Kurdów, był koniec lat 80 XX wieku i saddamowski Irak był w jak
        najlepszych stosunkach z USA. Łapę Saddama ściskał osobiście Rumsfeld albo
        Cheeney (nie pamiętam który).
        USA mogłyby udzielić poparcia niepodległości Kurdystanu, ale wtedy trzebaby
        narazić się Turcji, a i ropy tam mniej.
        • Gość: kolega_ormowiec Re: O gazowaniu i Kurdach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 19:22
          Indris - stary kolego.

A pamietasz jak gonilismy studenciakow w 68 ?
          Jako aktyw pokazalismy im gdzie raki zimuja.

A potem w Gdyni kiedy strzelales z transportera do tych agentow Bundezwery pod
          stocznia ? Tam tez bylo pelno gazu.

Eh - zatanczyli by my z tymi arabami ale zdrowie juz nie to.

• Gość: Mr. Kovalsky Re: O gazowaniu i Kurdach IP: *.client.comcast.net 10.04.04, 04:29
          lape Sadama sciskal Rumsfeld, a chemie na ten gaz dostarczyla sama Ameryka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka