Dodaj do ulubionych

Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska

24.02.11, 15:38
Musi sobie uświadomić, że kieruje on najbardziej wrogim polskiemu businessowi rządem. Nic, zero, nul w celu jego promocji czy ułatwień, natomiast wiele faktów w celu sprowadzenia konkurencji na polski rynek.

Gdy sobie to uświadomicie, to przestaniecie się dziwić. Bo media to też business gwałcony przez łajdactwo polityczne w TVP i psujące dumpingiem rynek reklam.
Obserwuj wątek
    • p.heniu Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 15:44
      Ja się dziwię słowu "nagonka". Heniek, wytłumacz tę fantazję lingwistyczną!
      • bodo.2 Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 15:46
        a kto zostanie królem polowania? Gajowy?
        • pan.kultura Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 15:52
          bodo.2 napisał:

> a kto zostanie królem polowania? Gajowy?

dowiemy sie z następnego komiksu :)
    • w111mil masz 100% racji! 24.02.11, 15:53
      haen2010 napisał:

> Musi sobie uświadomić, że kieruje on najbardziej wrogim polskiemu businessowi r
      > ządem
    • simera16 Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 15:53
      haen2010 napisał:

> Musi sobie uświadomić, że kieruje on najbardziej wrogim polskiemu businessowi r
      > ządem. Nic, zero, nul w celu jego promocji czy ułatwień, natomiast wiele faktów
      > w celu sprowadzenia konkurencji na polski rynek.
      >
      > Gdy sobie to uświadomicie, to przestaniecie się dziwić. Bo media to też busines
      > s gwałcony przez łajdactwo polityczne w TVP i psujące dumpingiem rynek reklam.
      >
      A ja się dziwię, że twój cicerone sygnował kiedyś to wszystko swoim nazwiskiem... Lubię Palikota, podobają mi się jego happeningi i sposób jak przy pomocy takiej trochę schopenhauerowskiej erystyki prowadzi dysput... Jednak ty swoimi tutaj wpisami jawisz się jako piąta kolumna w szeregach RPP...
    • haen2010 Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 15:59
      Jak dla mnie, gwałt na OFE był kroplą i kielich zaczął się wylewać. Jeżeli ktoś kompletnie nie dba o zarabianie forsy, tylko o jej wydawanie, to zaczyna się sypać wszystko.

A Tusk nam zafundował parę dywizji urzędasów zamiast ułatwień dla przedsiębiorczości. Ale gadał cały czas dokładnie odwrotnie.
      • pan.kultura Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 16:04
        a zauważyłeś że jak zabrał dotacje dla bezrobotnych to i bezrobocie spadło ?

a nawet już zatrudniają chińczyków bo nie ma rąk do pracy...
        • bodo.2 Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 16:08
          szum się podniósł,choć w sprawie OFE tu nie o emerytury a o zyski obcego kapitału idzie
          • sclavus Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 16:11
            Wytłumacz mi, jak to się dzieje, ze cokolwiek byś napisał i na jakikolwiek temat, to jakbyś ... w goowno wdepnął... Aaaaa...
            • bodo.2 Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 16:17
              wsza jest tylko insektem,gryzie z natury,nie rozumu
            • karbat Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 16:19
              haen2010 napisał:

> Musi sobie uświadomić, że kieruje on najbardziej wrogim polskiemu businessowi rządem. >Nic, zero, nul w celu jego promocji czy ułatwień, natomiast wiele faktów w celu sprowadzenia konkurencji na polski rynek.

marzy ci sie dofinansowywanie stoczni , gornictwa , hut , drukowanie pieniedzy td ...
              marza ci sie ulgi , przywileje w opcji zerowej .. za NIC ... a jesli za cos , to ZA CO ? ,

glosuj sobie na partie Piss i Kaczynskiego , w czym problem .
              • haen2010 Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 16:56
                Ja po prostu piszę, że Tusk był zawsze pracownikiem najemnym. Jego psyche nie wie, co znaczy najpierw zarobić pieniądze, żeby utrzymać ludzi i firmę. On uważa, że tak musi być, czy się stoi, czy się leży dwa patyki się należy. Od płatnika.
                • simera16 Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 17:06
                  haen2010 napisał:

> Ja po prostu piszę, że Tusk był zawsze pracownikiem najemnym. Jego psyche nie w
                  > ie, co znaczy najpierw zarobić pieniądze, żeby utrzymać ludzi i firmę. On uważa
                  > , że tak musi być, czy się stoi, czy się leży dwa patyki się należy. Od płatnik
                  > a.
                  >
                  Tylko, że nasi przedsiębiorcy, to miast to co zarobią inwestować w kapitał ludzki, rozwój firmy, czy inne formy inwestycyjne, inwestują w swe nowobogackie fanaberie...
                  • haen2010 Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 17:48
                    Ja ci na to odpowiem: Jeżeli ktoś buduje sobie basen, niezły, to wie, że musi nająć dobrych rzemieślników, żeby mu ten basen wykonali. I dobrze zapłacić. Po wykonaniu dobrej roboty wszyscy są zadowoleni.

Ty zdaje się, uważasz, że takie fanaberie powinny być skasowane. Vide - podatek basenowy.

• simera16 Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 18:04
                      haen2010 napisał:

> Ja ci na to odpowiem: Jeżeli ktoś buduje sobie basen, niezły, to wie, że musi n
                      > ająć dobrych rzemieślników, żeby mu ten basen wykonali. I dobrze zapłacić. Po w
                      > ykonaniu dobrej roboty wszyscy są zadowoleni.
                      >
                      > Ty zdaje się, uważasz, że takie fanaberie powinny być skasowane. Vide - podatek
                      > basenowy.
                      >
                      No tak... Jednych wówczas stać będzie na basen o wymiarach olimpijskich, a innych nawet na ten szpitalny stać nie będzie... Traci mi to XIX kapitalizmem, a nie jego cywilizowana wersja...
          • pan.kultura Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 16:27
            bodo.2 napisał:

> szum się podniósł,choć w sprawie OFE tu nie o emerytury a o zyski obcego kapita
            > łu idzie

a wcześniej kiedy je ustalano nie mieli problemów z tym - "kapitał zagraniczny" był to....
      • simera16 Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 16:14
        haen2010 napisał:

> Jak dla mnie, gwałt na OFE był kroplą i kielich zaczął się wylewać. Jeżeli ktoś
        > kompletnie nie dba o zarabianie forsy, tylko o jej wydawanie, to zaczyna się s
        > ypać wszystko.
        >
        > A Tusk nam zafundował parę dywizji urzędasów zamiast ułatwień dla przedsiębiorc
        > zości. Ale gadał cały czas dokładnie odwrotnie.
        >
        OFE, to sprawa względna...Najlepiej się im zarabia na papierach dłużnych SP, które później wykupione zostają za m.in. moje podatki... Przedsiębiorcy, to kasta która oczekuje jedynie ulg, samym dokręcając śrubę pracobiorcom... Parafrazując J.F. Kennedy'ego; Nie pytaj, co twój kraj może zrobić dla ciebie, zapytaj, co ty możesz zrobić dla kraju...
        • karbat Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 17:11
          haen2010 napisał:

> Ja po prostu piszę, że Tusk był zawsze pracownikiem najemnym. Jego psyche nie wie, co >znaczy najpierw zarobić pieniądze, żeby utrzymać ludzi i firmę. On uważa
          > , że tak musi być, czy się stoi, czy się leży dwa patyki się należy. Od płatnika.

doobrze , ze krytykujesz Tuska , ale nie popadaj w populizm , piss daczy sposob rozumowania

zarobic pieniadze ... aby je zarobic , dzis najczesciej trzeba miec pieniadze , umiec cos robic
          i to SPRZEDAC .
          Podaj jeden przyklad co Polska jest w stanie sama wyprodukowac by tym podbic rynki zagraniczne . aby na to wydac ew. pieniadze podatnika .

marza ci sie czasy protekcji ... , rzad ma utrzymywac niskie oprocentowanie ... za co ? , ma zniesc , ograniczyc opodatkowanie przeciebiorstw ...o co ci konkretnie chodzi .
          rzacasz haselkami jak piss iak , wypisujesz czesto bzdety . ca chcialbys , aby do twojej tfurczosci , ktos sie powaznie odniosl .
    • makova_panenka Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 17:03
      Polski godny pożałowania "byzness" wyje tylko dlatego, że rząd konsekwentnie odmawia sponsorowania nieudaczników przez nieuzasadnione ulgi i przywileje.
    • martusia_krolowa_wolakow Re: Każdy, kto się dziwi nagonce na Tuska 24.02.11, 17:08
      haen2010 napisał:

> ządem.

PIerdolisz Haen. Twoja propaganda jest głupsza nisz Suskiego i Szczypy razem wziętych.

20 lat biznesmenie wołali zeby politycy dali im spokój i nie przeszkadzali, a oni dadzą se radę.
      Wiec Tusk dał im spokój, ale inwestuje jak nikt inny przed nim ( za kase UE , oczywiście).
      Efekty widać - eksport Polski największy w historii.
    • haen2010 Coś wam napiszę 24.02.11, 17:12
      Facet, który przez całą kadencję nie potrafi spełnić tak prostej obietnicy, jak zniesienie abonamentu RTV, tylko robi z milionów ludzi potencjalnych przestępców żyjących w strachu przed komornikiem, naprawdę zasługuje na reedukację z polityki. Nie kopa w dupę, bo inni są jeszcze gorsi. Jego po prostu kopem w tyłek trzeba edukować.
      • makova_panenka Re: Coś wam napiszę 24.02.11, 17:14
        U kogo był z tego powodu komornik? U lalki Barbie?
      • simera16 Re: Coś wam napiszę 24.02.11, 17:32
        haen2010 napisał:

> Facet, który przez całą kadencję nie potrafi spełnić tak prostej obietnicy, jak
        > zniesienie abonamentu RTV, tylko robi z milionów ludzi potencjalnych przestępc
        > ów żyjących w strachu przed komornikiem, naprawdę zasługuje na reedukację z pol
        > ityki. Nie kopa w dupę, bo inni są jeszcze gorsi. Jego po prostu kopem w tyłek
        > trzeba edukować.
        >
        Nie no henek..., argumentujesz powalająco...
        • haen2010 Re: Coś wam napiszę 24.02.11, 17:57
          Jak zwykle, sądzę po sobie. Przestałem płacić na pisowską RTV. Dostałem dwa ponaglenia. Wyrzuciłem do kosza. Było tego dwa i pół miliona wezwań. Po co, ja się pytam?

Ano dlatego, że Tuskowi się chciało mieć Kaczorów za wrogów. Olewał TVP. I pompował ich aż do Smoleńska. Potem było tylko gorzej.

Teraz go Czarzasty przycisnął. Zrozumiał, że jest idiotą ze swoim bajerem, bo inni mają lepszy. I mozliwości.
          • simera16 Re: Coś wam napiszę 24.02.11, 18:07
            haen2010 napisał:

> Jak zwykle, sądzę po sobie. Przestałem płacić na pisowską RTV. Dostałem dwa pon
            > aglenia. Wyrzuciłem do kosza. Było tego dwa i pół miliona wezwań. Po co, ja się
            > pytam?
            >
            > Ano dlatego, że Tuskowi się chciało mieć Kaczorów za wrogów. Olewał TVP. I pomp
            > ował ich aż do Smoleńska. Potem było tylko gorzej.
            >
            > Teraz go Czarzasty przycisnął. Zrozumiał, że jest idiotą ze swoim bajerem, bo i
            > nni mają lepszy. I mozliwości.
            >
            Jak miałeś ochotę społeczne nieposłuszeństwo na własnym żywym organizmie testować, to teraz masz pretensje do garbatego, że ma proste dzieci...?
      • etta2 Re: Coś wam napiszę 24.02.11, 18:05
        Ale pisdolisz, Heniu, strrrasznie. Nie stać cię na płacenie abonamentu? To wyrejestruj i nie będziesz płacić, proste jak drut.
        Wyszukujesz jakieś bzdety, za co by tu wywalić Tuska....To ci napiszę, forumowy mędrku, o co chodzi z tą nagonką. Bo nie ma lepszego kandydata na premiera niż Tusk i wszystkie kundle wyją. Od kaczki poprzez Grzesia, po Palikota i kluziki. Żaden nie ma szans przekonać społeczeństwa, że będzie lepszym politykiem. Nikt nie myśli w kategoriach interesu Kraju, tylko i wyłącznie własna doopa jest najważniejsza. Nawet w kwestii terminu wyborów się kłócą: zaproponowany termin 23.X. pasuje jedynie koalicji, opozycja jest PRZECIW, chcą 30.X. (rano iść na wybory, a potem sprzątać groby...). Wyją, że "gdzie ta ofensywa legislacyjna...", a gdzie ma być, jak nie w poczekalni do lepszych czasów, po cholerę się narobić, naszarpać bez sensu. W dzisiejszych warunkach, gdy pisdactwo i lewactwo żyje tylko jednym: kooooryyyytoooooo nie ma warunków na racjonalne działanie.
        I to są prawdziwe przyczyny nagonki na Tuska i PO, również TWOJEJ nagonki.
        • haen2010 Re: Coś wam napiszę 24.02.11, 18:25
          Już dawno wiadomo - dwudniowe wybory 22-23 października. Co ty etta pieprzysz?

Jeżeli chodzi o Tuska, to głupi, ale nie skreślony. Ja głosuję na Ruch Palikota. Moja rodzina też.
    • kontprosty haen2010 co dzień.. to mądrzjszy jesteś... 24.02.11, 17:26
      jak rok temu pisałem to samo to razem z miejscową stlinowską żulią nazywałeś mnie oszołomem...
      • haen2010 Re: haen2010 co dzień.. to mądrzjszy jesteś... 24.02.11, 18:10
        Mądrzejszy? Nie bardzo. Lubię prawdę o polityce i ludziach. I faktach. Dlatego po drodze mi z Palikotem. On tez się nie krępuje.

Myślę, że pisanie prawdy zmusi do pracy szare komórki.
        • etta2 Re: haen2010 co dzień.. to mądrzjszy jesteś... 24.02.11, 18:43

Taaa...lubisz prawdę, hahahaha....

A to masz "prawdę" w wydaniu Palikota (dzisiejszy wpis z bloga).
          =======================================================
          "PO=PIS

Tusk postraszył Schetynę, że jeszcze jedna krytyczna uwaga to zostanie wyrzucony z partii. Grzegorz Schetyna jest Marszałkiem Sejmu, a więc drugą najważniejszą osobą w państwie. Traktowanie z buta Marszałka Sejmu przez Premiera czyli władzy ustawodawczej przez wykonawczą przypomina niestety metody IV RP. W swoim czasie Jarosław Kaczyński wyrzucił Marka Jurka z klubu bo ten chciał zadać pytanie. Różnica między satrapą Donaldem Tuskiem a satrapą Jarosławem Kaczyńskim jest niewielka. Trzeba mieć nadzieję, że rewolucja arabska dotrze również jesienią do Polski i Panowie Donald Tusk i Jarosław Kaczyński podzielą los Mubaraka i Zin el-Abidina Ben Alego. "

To jest prawda w/g ciebie? Bo jak na mój gust, to infantylna kopanina bezsilnego kundla, co wyżej nogawki nie sięga. Porównanie Tuska do paranoika Jarka świadczy, że nie ma żadnego innego sposobu, by obrzydzić Tuska, jak tylko porównać go do skrajnego idioty. Żałosne.

• haen2010 Re: haen2010 co dzień.. to mądrzjszy jesteś... 24.02.11, 19:12
            Ale to prawda jest! Ja kompletnie nie wierzę, że Schetyna nie skoczy do gardła Tuskowi. Przyczaił się, bo słaby jest i z góry przegrany.

Chcę wyraźnie napisać moje zdanie o Grzegorzu Schetynie: Większej świni politycznej nad niego nie ma. I tego będę się trzymał. To skończony łajdak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka