Dodaj do ulubionych

Pytanie do zwolenników SLD...

07.03.11, 15:46
Załóżmy, czysto hipotetycznie, że PiS w najbliższych wyborach ma 30%, a SLD około dwudziestu, a PSL nie wchodzi, i Kaczyński robi koalicję z Napieralskim, i co wtedy robicie, czy "wyrzekacie" się tej koalicji, czy wszystkie chwyty dozwolone, aby dowalić PO?
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Pytanie do zwolenników SLD... 07.03.11, 15:56
      Stawiam na to drugie. Nie wszyscy, ale większość. Tak sądzę.
      Na podstawie empirii.
    • tornson Taka koalicja jest taka mało prawdopodobna 07.03.11, 16:17
      że niema sensu odnosić się tutaj do tego "co by było gdyby...".
      • tw_wielgus Re: Taka koalicja jest taka mało prawdopodobna 07.03.11, 16:33
        Taaaaaak, a to niby dlaczego?
        • snajper55 Re: Taka koalicja jest taka mało prawdopodobna 07.03.11, 22:24
          tw_wielgus napisał:

> Taaaaaak, a to niby dlaczego?

Ponieważ Prezes wykluczył koalicje z takimi partiami jak SLD czy Samoobrona. No, chyba, że tego by wymagał dobro Narodu i Polski.

S.
          • tornson Re: Taka koalicja jest taka mało prawdopodobna 08.03.11, 09:49
            snajper55 napisał:

> Ponieważ Prezes wykluczył koalicje z takimi partiami jak SLD czy Samoobrona. No
            > , chyba, że tego by wymagał dobro Narodu i Polski.
            Wykluczanie czy nie przez Prezesa poszczególnych koalicji jest tutaj akurat najmniej istotne.
      • mariner4 Co innego jest koalicja polityków SLD i PiS 07.03.11, 18:00
        bo ja generalnie wątpię w uczciwość polityków. Oni dla władzy gotowi są na wszystko.
        Mnie interesuje opinia ludzi o lewicowych poglądach, którzy z takiej koalicji osobiście nic nie mają.
        Mając w pamięci wspólny start w wyborach z jakimiś tam demokratami, spadek notować SLD i los Olejniczaka uważam taki alians za mało rozsądny. Ja nie mam lewicowych poglądów i to nie mój dylemat. Ale koalicji PO PiS powiedziałbym stanowcze nie! Gdyby natomiast była konieczność zawarcia koalicji SLD PO to bym to rozważył, ale pod warunkiem spisania dokładnie warunków współpracy.
        Ale chyba nie ma w tym nic złego, że chciałbym wiedzieć co o takiej hipotetycznej koalicji PiS SLD sądzi przeciętny sympatyk SLD.
        Dla mnie SLD to tylko przeciwnik polityczny, podczas gdy PiS to śmiertelny wróg.
        M.
    • hummer Wtedy PO ma większość. 07.03.11, 16:19
      czan-dra napisał:

> Załóżmy, czysto hipotetycznie, że PiS w najbliższych wyborach ma 30%, a SLD oko
      > ło dwudziestu, a PSL nie wchodzi, i Kaczyński robi koalicję z Napieralskim, i c
      > o wtedy robicie, czy "wyrzekacie" się tej koalicji, czy wszystkie chwyty dozwol
      > one, aby dowalić PO?

Koalicja PO-SLD ma możliwość zmian konstytucyjnych.
      • tw_wielgus Re: Wtedy PO ma większość. 07.03.11, 16:34
        Przeceiż PO, czy PIS to dla przeciętnego zjadacza czerwonych buraków jedno i to samo.
        • hummer Ćwikła nie jest zła. 07.03.11, 16:37
          tw_wielgus napisał:

> Przeceiż PO, czy PIS to dla przeciętnego zjadacza czerwonych buraków jedno i to
          > samo.

Gorzej z czarnymi burakami. Zepsutymi.
          • tw_wielgus Re: Ćwikła nie jest zła. 07.03.11, 16:46
            Nie pisałem, że są zepsute.
          • zoil44elwer Re: Ćwikła nie jest zła. 07.03.11, 17:00
            A które czerwone u czarnych nie klękało? Najwięcej Oleksy były seminarzysta duchowny,ale byli ministranci Miller,Olejniczak i Napieralski też.A o W Jaruzelskim wychowanku ojców marianów(jezuitów) nie wspomnę.
        • veglie Re: Wtedy PO ma większość. 07.03.11, 22:39
          tw_wielgus napisał:

> Przeceiż PO, czy PIS to dla przeciętnego zjadacza czerwonych buraków jedno i to
          > samo.

Smakosz buraków pastewnych dał głos.
      • ukos To było pytanie dla choć trochę myślących 07.03.11, 17:59
        hummer napisał:

> (...)
        > Koalicja PO-SLD ma możliwość zmian konstytucyjnych.
        >

Pytającemu chdziło o sytuację, kiedy w Sejmie są trzy partie, a Platformie trochę brakuje do większości. Od słabszego koalicjanta można uzyskać więcej stanowisk, czyli lepiej zadowolić najbliższy władzy krąg elektoratu.
        • hummer A więc PO-PiS :) 07.03.11, 18:03
          ukos napisał:

> hummer napisał:
          >
          > > (...)
          > > Koalicja PO-SLD ma możliwość zmian konstytucyjnych.
          > >
          >
          > Pytającemu chdziło o sytuację, kiedy w Sejmie są trzy partie, a Platformie troc
          > hę brakuje do większości. Od słabszego koalicjanta można uzyskać więcej stanowi
          > sk, czyli lepiej zadowolić najbliższy władzy krąg elektoratu.

A pytanie było takie chytre :)
    • strikemaster Re: Pytanie do zwolenników SLD... 07.03.11, 16:22
      Dobrze, ze to zalożenie hipotetyczne, bo sojusz z PISem oznaczalby definitywny koniec SLD. Chociaż może to dobrze by było, bo pojawiłoby się miejsce na jakąś nową partie lewicową?
    • mariner4 Ja też jestem ciekawy, czy w takiej sytuacji 07.03.11, 16:22
      forumowicze - zwolennicy SLD poprą taka koalicję?
      Wypowiedzcie się.To jest godzina prawdy.
      M.
      • hummer Re: Ja też jestem ciekawy, czy w takiej sytuacji 07.03.11, 16:27
        mariner4 napisał:

> forumowicze - zwolennicy SLD poprą taka koalicję?
        > Wypowiedzcie się.To jest godzina prawdy.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,122965714,122966879,Wtedy_PO_ma_wiekszosc_.html
      • taziuta Jaka godzina prawdy? 07.03.11, 16:27
        mariner4 napisał:

> forumowicze - zwolennicy SLD poprą taka koalicję?
        > Wypowiedzcie się.To jest godzina prawdy.
        > M.

Puknij się tę swoją pustą makówkę, Mariner. Czyjeś hipotetyczne rozważania nazywasz godziną prawdy? :)
        • tw_wielgus Re: Jaka godzina prawdy? 07.03.11, 16:35
          Nie czepiaj się słów. Tylko - śmiało, czas na deklarację.
          • taziuta Re: Jaka godzina prawdy? 07.03.11, 16:42
            tw_wielgus napisał:

> Nie czepiaj się słów. Tylko - śmiało, czas na deklarację.

Cza się napić, ewentualnie, a nie czas na deklarację.
            Bo niby dlaczego? Bo ktoś wymyślił jakieś głupie pytanie? I za chwilę ktoś następny wymyśli kolejne, równie głupie? I też lemingi będą od nas oczekiwać odpowiedzi? Skończylibyśmy jak oficerowie w 'Paragrafie 22', którzy przed każdym posiłkiem musieli podpisywać deklarację lojalności. :)
            • taziuta To miało być rozwinięcie "czaku!" :) 07.03.11, 16:43
              taziuta napisał:

> Cza się napić, /.../

Powinno być "cza się qu... napić!". :)
            • tw_wielgus Re: Jaka godzina prawdy? 07.03.11, 16:45
              A cóż niby głupiego zauważasz w tym pytaniu?
              Nie powoduj u mnie krańcowego zdumienia, tylko zastanów się i mów, czy jesteś w stanie jako osoba o poglądach zbliżonych do SLD zaakceptować taką koalicję?
              • taziuta Re: Jaka godzina prawdy? 07.03.11, 16:57
                tw_wielgus napisał:

> /.../ czy jesteś
                > w stanie jako osoba o poglądach zbliżonych do SLD zaakceptować taką koalicję?

Nie, oczywiście. I zastanawia mnie ile razy jeszcze to pytanie tu padnie? Nudni już z tym jesteście.
                • tw_wielgus Re: Jaka godzina prawdy? 07.03.11, 17:05
                  No proszę, czyli nie było to trudne pytanie.
                  Wystarczyło się chwilę zastanowić i odpowiedź gotowa.
                  A wtedy, co dalej? Rozgoryczenie, emigracja wewnętrzna?
                  Zwróć uwagę, że wrażliwość społeczna obu ugrupowań zmierza w tym samym kierunku, tutaj nie ma różnic. Największe różnice dotyczą oceny przeszłości ale przeceiż można o tym jakiś czas nie mówić. To samo SLD, może na jakiś czas zawiesić antykościelną retorykę.
                  • tornson Re: Jaka godzina prawdy? 07.03.11, 17:13
                    tw_wielgus napisał:

> To samo SLD, może na jakiś czas zawiesić antykościelną retorykę.
                    SLD limit "skrętów w prawo" już wyczerpało, kolejny byłby gwoździem do trumny. Tak więc wasze insynuacje są całkowicie bezzasadne.
                    • tw_wielgus Re: Jaka godzina prawdy? 07.03.11, 17:45
                      Masz rację. Jak to dobrze, że Napieralski i jego koledzy jeszcze o tym nie wiedzą.

Ps. Zwracaj się proszę do mnie w pierwszej osobie.
                      • hummer Uważasz, że Napieralski ma zakazać wiary? 07.03.11, 17:50
                        tw_wielgus napisał:

> Masz rację. Jak to dobrze, że Napieralski i jego koledzy jeszcze o tym nie wie
                        > dzą.
                        >
                        > Ps. Zwracaj się proszę do mnie w pierwszej osobie.

Niech sobie ludziska wierzą w każde Mzimu, jakie chcą. Rozdział Skarbu Państwa od religii i po krzyku. Ich pieniądze, ich wiara. SP za występy w cyrkach nie płaci. A tam to się dopiero dzieje.
                      • tornson Re: Jaka godzina prawdy? 08.03.11, 09:48
                        tw_wielgus napisał:

> Ps. Zwracaj się proszę do mnie w pierwszej osobie.
                        Dobra, nie wiedziałem że tw_wielgus, mariner4 i chan-dra to różne nicki tej samej osoby.
            • mariner4 Pytanie jest proste 07.03.11, 17:48
              Czy gdyby tak wyszło z wyborów, poprzesz koalicję SLD-PiS?
              Tylko tyle.
              Brak odpowiedzi będzie świadczył, że ch..... z Ciebie nie lewica.
              M.
              • hummer Re: Pytanie jest proste 07.03.11, 17:51
                mariner4 napisał:

> Czy gdyby tak wyszło z wyborów, poprzesz koalicję SLD-PiS?
                > Tylko tyle.
                > Brak odpowiedzi będzie świadczył, że ch..... z Ciebie nie lewica.
                > M.

Ale z pytania wynika, że PO wygra. Niech się sami martwią o możliwość stworzenia rządu.
        • mariner4 Po wyborach, po wyborach 07.03.11, 17:45
          Ja chciałbym wiedzieć, co np Ty sądzisz o takiej koalicji.
          Czy Twoje serce po lewej stronie zaakceptuje sojusz Napieralski Kaczynski.
          Moim zdaniem prawdziwa lewica na taki układ pójść nie może. Chyba ze władza dla jest dla koryta.
          M.
          • hummer Przecież będzie rządzić PO z 50% + 1 głos. :) 07.03.11, 17:52
            mariner4 napisał:

> Ja chciałbym wiedzieć, co np Ty sądzisz o takiej koalicji.
            > Czy Twoje serce po lewej stronie zaakceptuje sojusz Napieralski Kaczynski.
            > Moim zdaniem prawdziwa lewica na taki układ pójść nie może. Chyba ze władza dla
            > jest dla koryta.
            > M.
      • zoil44elwer Re: Ja też jestem ciekawy, czy w takiej sytuacji 07.03.11, 16:47
        Jak Grześ poleci z Klęczonem Komorowskim modlić się w Watykanie,to zrobi śmiertelny grzech i wszelkie koalicyjne spekulacje nie będą mieć sensu.SLD wtedy nie przekroczy progu 5 %.Bo co to za czerwoni co klękają z czarnymi, komu wtedy będą potrzebni.
    • boblebowsky Ja jako zwolennik SLD... 07.03.11, 16:29
      zaakceptuję wszystkie decyzje swojego lidera. Myślę, że inni zrobią to samo. W końcu dobro Polski jest najważniejsze.
      • hummer Płytki tekst. 07.03.11, 16:32
        boblebowsky napisał:

> zaakceptuję wszystkie decyzje swojego lidera. Myślę, że inni zrobią to samo. W
        > końcu dobro Polski jest najważniejsze.

Jeśli PiS ma 30% SLD 20% a PSL nie wchodzi do Sejmu, to PO ma 50%. W dowolnej koalicji z PiS czy SLD może zmieniać Konstytucję. Pytanie do zwolenników PO się nasuwa. Czy bliżej im do PiS czy do SLD? Liczę też na Twą odpowiedź.
        • boblebowsky Jeśli szyderstwo może być głębokie:) 07.03.11, 16:41
          Ale pamiętam za to, że ty wczoraj sięgnąłeś głębin wpisując się w mój wątek o wiejskim głupku. Było tak głęboko, że mogłeś nawet do mułu dotrzeć:))

> Jeśli PiS ma 30% SLD 20% a PSL nie wchodzi do Sejmu, to PO ma 50%. W dowolnej k
          > oalicji z PiS czy SLD może zmieniać Konstytucję. Pytanie do zwolenników PO się
          > nasuwa. Czy bliżej im do PiS czy do SLD? Liczę też na Twą odpowiedź.

Nie uważam, żeby możliwość przeprowadzenia zmian w konstytucji była czynnikiem decydującym przy zawieraniu koalicji.
          • hummer Unikasz odpowiedzi. 07.03.11, 16:45
            boblebowsky napisał:

> Ale pamiętam za to, że ty wczoraj sięgnąłeś głębin wpisując się w mój wątek o w
            > iejskim głupku. Było tak głęboko, że mogłeś nawet do mułu dotrzeć:))
            >
            > > Jeśli PiS ma 30% SLD 20% a PSL nie wchodzi do Sejmu, to PO ma 50%. W dowo
            > lnej k
            > > oalicji z PiS czy SLD może zmieniać Konstytucję. Pytanie do zwolenników P
            > O się
            > > nasuwa. Czy bliżej im do PiS czy do SLD? Liczę też na Twą odpowiedź.
            >
            > Nie uważam, żeby możliwość przeprowadzenia zmian w konstytucji była czynnikiem
            > decydującym przy zawieraniu koalicji.

Wątek założycielski zakłada, że PO zdobędzie 50%. Z kim stworzy koalicję? Bo koalicję tworzy partia zwycięska.
            • czan-dra Re: Unikasz odpowiedzi. 07.03.11, 16:55
              hummer napisał:

> Wątek założycielski zakłada, że PO zdobędzie 50%. Z kim stworzy koalicję? Bo ko
              > alicję tworzy partia zwycięska

A to niby dlaczemu wątek ma zakładać, że PO ma 50%, przecież napisałem, że SLD ma około 20%, co może oznaczać zarówno 19% jak i 25%, ja przyjąłem to drugie, dla ułatwienia, tak sobie jak i moim adwersarzom...
              • hummer Re: Unikasz odpowiedzi. 07.03.11, 16:57
                czan-dra napisał:

> hummer napisał:
                >
                >
                > > Wątek założycielski zakłada, że PO zdobędzie 50%. Z kim stworzy koalicję?
                > Bo ko
                > > alicję tworzy partia zwycięska
                >
                > A to niby dlaczemu wątek ma zakładać, że PO ma 50%, przecież napisałem, że SLD
                > ma około 20%, co może oznaczać zarówno 19% jak i 25%, ja przyjąłem to drugie, d
                > la ułatwienia, tak sobie jak i moim adwersarzom...

A PO dajmy na to 45%. Obowiązek tworzenia koalicji spoczywa na PO. A nie na SLD z 19 czy 25%.
                • czan-dra Re: Unikasz odpowiedzi. 07.03.11, 17:04
                  Coś dziwnie nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie, napiszę jeszcze raz...
                  Kaczyński z Napieralskim tworzą koalicję, I CO WY NA TO?

PeeS. Policz ile ma hipotetyczna koalicja, a ile PO...
                  • hummer Ziew :) Nad tak postawionym problemem. 07.03.11, 17:25
                    czan-dra napisał:

> Coś dziwnie nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie, napiszę jeszcze raz..
                    > .
                    > Kaczyński z Napieralskim tworzą koalicję, I CO WY NA TO?
                    >
                    > PeeS. Policz ile ma hipotetyczna koalicja, a ile PO...
            • boblebowsky Nic podobnego 07.03.11, 16:56
              > > Nie uważam, żeby możliwość przeprowadzenia zmian w konstytucji była czynn
              > ikiem
              > > decydującym przy zawieraniu koalicji.
              >
              > Wątek założycielski zakłada, że PO zdobędzie 50%. Z kim stworzy koalicję? Bo ko
              > alicję tworzy partia zwycięska.
              >

Po prostu w przeciwieństwie do ciebie wszystkiego nie wiem i jak sądzę nikt rozsądny by tu nie prorokował. Co najwyżej zostaje gdybologia. Uważam, że realny jest każdy scenariusz.
              • hummer Re: Nic podobnego 07.03.11, 16:58
                boblebowsky napisał:

> > > Nie uważam, żeby możliwość przeprowadzenia zmian w konstytucji była
                > czynn
                > > ikiem
                > > > decydującym przy zawieraniu koalicji.
                > >
                > > Wątek założycielski zakłada, że PO zdobędzie 50%. Z kim stworzy koalicję?
                > Bo ko
                > > alicję tworzy partia zwycięska.
                > >
                >
                > Po prostu w przeciwieństwie do ciebie wszystkiego nie wiem i jak sądzę nikt roz
                > sądny by tu nie prorokował. Co najwyżej zostaje gdybologia. Uważam, że realny j
                > est każdy scenariusz.

I aprobujesz, że za ewentualną koalicję odpowiada najsłabszy gracz?
                • boblebowsky Re: Nic podobnego 07.03.11, 17:08
                  > > >
                  > > > Wątek założycielski zakłada, że PO zdobędzie 50%. Z kim stworzy koa
                  > licję?
                  > > Bo ko
                  > > > alicję tworzy partia zwycięska.
                  > > >
                  > >
                  > > Po prostu w przeciwieństwie do ciebie wszystkiego nie wiem i jak sądzę ni
                  > kt roz
                  > > sądny by tu nie prorokował. Co najwyżej zostaje gdybologia. Uważam, że re
                  > alny j
                  > > est każdy scenariusz.
                  >
                  > I aprobujesz, że za ewentualną koalicję odpowiada najsłabszy gracz?

A tak się wyraziłem? W wątku założycielskim jest napisane że SLD dostaje ok 20% więc zakładając że będzie miał 23% reguł wcale nie musi ustalać najsilniejszy gracz, ale jak mówiłem to gdybanie nie ma kompletnie żadnego sensu i stąd ten moja szydera na początku.
                  • hummer Re: Nic podobnego 07.03.11, 17:25
                    boblebowsky napisał:

> > I aprobujesz, że za ewentualną koalicję odpowiada najsłabszy gracz?
                    >
                    > A tak się wyraziłem? W wątku założycielskim jest napisane że SLD dostaje ok 20%
                    > więc zakładając że będzie miał 23% reguł wcale nie musi ustalać najsilniejszy
                    > gracz, ale jak mówiłem to gdybanie nie ma kompletnie żadnego sensu i stąd ten m
                    > oja szydera na początku.

Cóż, nie zawsze dyskusja się rozwija po myśli. Mnie ciekawi, z kim utworzy koalicję zwycięskie PO :)
      • jola.iza1 Re: Ja jako zwolennik SLD... 07.03.11, 17:31
        Na szczaw, wolno mi? Czy mniej wolno ?
        • boblebowsky Joluś, możesz spadać na co tylko chcesz:)))))) 07.03.11, 21:04
          jola.iza1 napisała:

> Na szczaw, wolno mi? Czy mniej wolno ?

Joluś, możesz spadać na co tylko chcesz:))))))
          • jola.iza1 Re: Joluś, możesz spadać na co tylko chcesz:)))) 07.03.11, 21:25
            Na szczaw, bądź mi rybką, nie nazwę Cię szczawikiem, wolno mi, jakem postkomunistyczna
            .
            Im więcej śmiechu, tym żałośniej wyglądasz, przepraszam, tak to widzę ,Misiaczku/boble/sky:(
            • boblebowsky Re: Joluś, możesz spadać na co tylko chcesz:)))) 07.03.11, 21:34
              jola.iza1 napisała:

> Na szczaw, bądź mi rybką, nie nazwę Cię szczawikiem, wolno mi, jakem postkomu
              > nistyczna
              > .
              > Im więcej śmiechu, tym żałośniej wyglądasz, przepraszam, tak to widzę ,Misiacz
              > ku/boble/sky:(

Ty za to jak zwykle zaprezentowałaś się w pełnej krasie i zapewniam cię, że nie ma to nic wspólnego z postkomuną tylko z bardziej powszechną i czysto ludzką cechą.
              I nie przepraszaj, bo to nie twoja wina:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0
              • jola.iza1 Re: humuhumunukunukuapua a 07.03.11, 22:20
                Bądź mi rybką, a co mi taam.
                discovergarden.com/files/2009/04/humuhumu.jpg
    • haen2010 To łatwe 07.03.11, 16:35
      Ja mogę dość łatwo to przewidzieć - głupi Grześ zostanie premierem. To nie potrwa długo, ale co się naważniaczy, to jego. To nie będzie najgorszy scenariusz.

Drugi zakłada utrupienie Tuska przez trio - Napieralski, Schetyna i Bronek. Schetyna premierem. Ci to nam dopiero kuku zrobią.
      • zoil44elwer Re: To łatwe 07.03.11, 16:54
        Grześ wybiera się do Watykanu by asystować przy tworzeniu nowego,katolickiego bożka.Jak to zrobi,wtedy koniec z SLD.Lewicowy elektorat przejdzie na Palikocią wiarę.
      • remez2 Re: To łatwe 07.03.11, 17:29
        haen2010 napisał:

> Ja mogę dość łatwo to przewidzieć - głupi Grześ zostanie premierem. To nie potr
        > wa długo, ale co się naważniaczy, to jego. To nie będzie najgorszy scenariusz.
        >
        > Drugi zakłada utrupienie Tuska przez trio - Napieralski, Schetyna i Bronek. Sch
        > etyna premierem. Ci to nam dopiero kuku zrobią.
        Panie (inżynierze) pohamuj się.

---------------
        W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
    • retronick SLD nie chce dowalić PO, a koalicja z PiS ... 07.03.11, 16:37
      .. jest pomysłem paranoidalnym.
      PS.
      Koalicja z psycholem w samym założeniu pachnie szambem.
      • jola.iza1 Re: SLD nie chce dowalić PO, 07.03.11, 16:49
        A powinna, ileż można? Dla władzy?
    • jola.iza1 Re: To będzie ostatnia godzina 07.03.11, 16:46
      Moja, jako zwolennika sld, pasi?
      Niemniej jednak, Tusk, albo z PSL, albo to jego problem.
      Oj nie zapomnę mu prawdziwej postawy wobec rządów SLD.
      Nie ma TOTAMTO, Tusk zrobi popis, jestem pewna.
      • czan-dra Re: To będzie ostatnia godzina 07.03.11, 17:09
        Jako nieliczna odpowiedziałaś szczerze, a z drugiej strony, jak piszesz, POPiS, to ja się żegnam w ogóle z wyborami, moja odporność też ma granice...
        • jola.iza1 Re::) 07.03.11, 17:16
          Napisałam: popis, małymi, obym nie była złym prorokiem:)
    • honeyr Re: Pytanie do zwolenników SLD... 07.03.11, 17:18
      > Załóżmy, czysto hipotetycznie, że PiS w najbliższych wyborach ma 30%, a SLD oko
      > ło dwudziestu, a PSL nie wchodzi, i Kaczyński robi koalicję z Napieralskim, i c
      > o wtedy robicie, czy "wyrzekacie" się tej koalicji, czy wszystkie chwyty dozwol
      > one, aby dowalić PO?

Hahah niezła jazda, do tego z 50% dla PO, i to już tak od poniedziałku? :D

A propos, poproszę o link do przykładowego "wyrzekania się" przez apologetów Tuska koalicji POPiS np. w Łodzi, wsławionej chociażby zamykaniem szkół. Zawiązanej tylko po to, aby dowalić SLD.
      • czan-dra Re: Pytanie do zwolenników SLD... 07.03.11, 17:24
        Następny z problemem, piszę , że SLD MA KOŁO 20%, co może oznaczać, że ma 25%, doszło?
        • hummer A ile ma PO? 07.03.11, 17:27
          czan-dra napisał:

> Następny z problemem, piszę , że SLD MA KOŁO 20%, co może oznaczać, że ma 25%,
          > doszło?
        • honeyr Re: Pytanie do zwolenników SLD... 07.03.11, 17:39
          Daj SLD 35% i więcej się nie kłocę, a komu odejmiesz - twój wybór ;P
          • czan-dra Re: Pytanie do zwolenników SLD... 07.03.11, 17:50
            Mówisz, i masz, dorzucę od siebie jeszcze dwa%, i co teraz?
            Sami nie są w stanie zmontować koalicji, więc zostaje im tylko Kaczyński i jego przydupasy, i nadal zasadne jest pytanie, czy przyjmiesz to bez odruchów wymiotnych, czy też przyklaśniesz...
            • honeyr Re: Pytanie do zwolenników SLD... 07.03.11, 18:06
              37 %, powiadasz?
              No to jakby nie było udatnie rząd mniejszościowy można utworzyć.

A ja nadal czekam jeszcze na tego linka nt. POPiSu. Przecież pewnie wystarczy wybrać pierwszy z brzegu, musi ich być zatrzęsienie.
              Jak chociażby klasyczna wypowiedź pana Rokity, przed Gowinem tuza PO, że znacznie mu bliżej do Radia Maryja niż Trybuny.

> i nadal zasadne jest pytanie, czy przyjmiesz to bez odruchów wymio
              > tnych, czy też przyklaśniesz...

A wariant z przyklaśnięciem z odruchami wymiotnymi? Albo wymiotami z odruchami przyklaskującymi?
              Wybacz, że się tak bawię złośliwie. Po prostu dla mnie ten temat jest tak nudno wydumany, że nie mogę go rozważać bez pewnych dodatkowych uatrakcyjnień.

Nie mam nic (prawie) z Hamleta i "Tusk or Kaczyński, that is the question" to dla mnie jednakowo "not to be".
    • remez2 Fałszywie postawione pytanie. Dlaczego? ntx 07.03.11, 17:53

---------------
    • remez2 Pytanie jest fałszywie postawione. Dlaczego? ntx 07.03.11, 18:13

---------------
      • czan-dra Re: Pytanie jest fałszywie postawione. Dlaczego? 07.03.11, 18:14
        Dlaczego wklejasz dwa razy ten sam post?
        Chcesz coś podkreślić?...;)
        • remez2 Re: Pytanie jest fałszywie postawione. Dlaczego? 07.03.11, 18:42
          czan-dra napisał:

> Dlaczego wklejasz dwa razy ten sam post?
          > Chcesz coś podkreślić?...;)
          Nie. Wkleiłem trzy razy bo dwa razy "się gubił".

---------------
          • czan-dra Re: Pytanie jest fałszywie postawione. Dlaczego? 07.03.11, 18:54
            Według mnie wklej jeszcze ze cztery razy, a co mi tam...
            Tylko nadal nie wiem jaka by była Twoja reakcja na bardzo prawdopodobną koalicję SLD z PiS...
            • remez2 Re: Pytanie jest fałszywie postawione. Dlaczego? 07.03.11, 18:59
              czan-dra napisał:

> Według mnie wklej jeszcze ze cztery razy, a co mi tam...
              > Tylko nadal nie wiem jaka by była Twoja reakcja na bardzo prawdopodobną koalicj
              > ę SLD z PiS...
              Dziwne, że Cię nie interesuje dlaczego pytanie jest fałszywie postawione?
    • remez2 Z jakiego powodu dwukrotnie 07.03.11, 18:22
      zaginął mój wpis: Pytanie jest fałszywie postawione. Dlaczego?

---------------
    • ayran Re: Pytanie do zwolenników SLD... 07.03.11, 21:15
      Zaznaczam, że nie wiem, co myśli większość zwolenników sld, ale wśród samych członków partii zdania są podzielone. Wśród tych, którzy jakoś tam werbalizują swoje poglądy, bo z tego co mówią sam Napieralski, czy jego rzecznik Kalita nic nie wynika. Ale taki na przykład Józef Oleksy nic by przeciwko koalicji z pisem nie miał, za to Leszek Miller - wręcz przeciwnie. W przypadku tych starszych panów przynajmniej jedno trzeba przyznać, że jakieś tam poglądy w tej sprawie wyrażają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka