Dodaj do ulubionych

Uwaga na Dragona

21.05.07, 13:06
Mialem niedawno w Dragonie taki przypadek:
Przygladalem sie jak kasjerka kasuje towar u poprzednika - mial trzy piwa
calrsberg i inne zakupy - kasjerka skasowala jedno wpisujac ilosc sztuk dwa -
pozniej skasowala pozostale zakupy - a nastepnie trzecie piwo rowniez
wprowadzajac ilosc sztuk 2.
Kolejka doszla do mnie - mialem trzy piwa zubr i inne zakupy - kasjerka
skasowala jedno piwo wprowadzajac ilosc sztuk dwa - pozniej pozostale zakupy -
nastepnie trzecie piwo wprowadzajac sztuk dwa.

Sprawdzilem paragon i figurowaly na nim dwa razy dwie sztuki piwa zubr -
czyli o jedno wiecej niz kupowalem
.......
pomylka czy premedytacja ?? - kasjerka nie pokazala mi paragonu poprzednika
Obserwuj wątek
    • ewka2266 Re: Uwaga na Dragona 21.05.07, 13:20
      Mam nadzieję, że zwróciłeś uwagę, aby ukrócić temu procederowi?
      • mysza63 Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 09:57
        Mnie dwa razy przycięli na kilka złoty w nowym Albercie. Oczywiście złożyłam reklamację.
        • ewka2266 Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 11:15
          Ja wszędzie zwracam uwagę w końcu do sklep jest dla nas a nie odwrotnie. Niech
          nie robią nam wielkiej łaski. W Dragonie z kasą nie miałam jeszcze jakies
          aferki, ale za to gdy zwróciłam uwagę jednej z pań usłyszałam "przychodzi taka
          i jej się nie podoba..." :(
          W Almie przeterminowana mąka leży spokojnie na półce, albo co termin ważności
          kończy się za tydzień - i to cała partia. Wędliny tez na drugi dzień śliskie,
          wogóle fuj!
          • zwierz.alpuhary Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 14:36
            gdy zwróciłam uwagę jednej z pań usłyszałam "przychodzi taka
            > i jej się nie podoba..." :(

sadząc po ich zarobkach, nie należy od tych pań spodziewać się "Wersalu".
            Ja już do nikogo nie mam zaufania, żywność w supermarketach jest parszywej
            jakości a małych sklepach jest drożej i niekoniecznie lepiej.
            • sqz Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 14:51
              >zwierz.alpuhary napisał:
              sadząc po ich zarobkach, nie należy od tych pań spodziewać się "Wersalu".

Nie widze zwiazku miedzy grzecznoscia a zarobkami . Nie jest dla mnie
              wytlumaczeniem ze ktos jest chamski dlatego ze malo zarabia . Dla mnie takie
              zachowanie dyskwalifikuje sklep i napewno nie skorzystam z jego uslug po raz
              kolejny jesli zostane potraktowany w ten sposob . Nie lubie gdy ktos swoje
              problemy zyciowe odbija sobie na mnie
              • zwierz.alpuhary Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 15:20
                to jest nisko płatna praca dla osób nisko wykwalifikowanych. Rotacja na tych
                stanowiskach jest olbrzymia i często gęsto trafiają tam ludzie, którym
                prawidłowa kultura obsługi jest obca. Jak chce się mieć dobrych pracowników, to
                trzeba im dobrze płacić.
                Notabene tej samej kultury brakuje wielu klient(k)om, którym wydaje się że mogą
                upokarzać te kobiety. To jest dodatkowy czynnik, który może powodować zgrzyty na
                linii klient-obsługa.
                • ewka2266 Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 15:38
                  Ale ja jej nie upokorzyłam, a wręcz przeciwnie to ja zostałam upokorzona!
                  Klientom też kultury brakuje owszem, ale niestety to klient daje nam zarobić -
                  post niżej.
              • cat_s Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 15:36
                > > Nie widze zwiazku miedzy grzecznoscia a zarobkami . Nie jest dla mnie
                > wytlumaczeniem ze ktos jest chamski dlatego ze malo zarabia .

Witam,
                Cóż... związek pomiędzy zarobkami i poprawnym albo niedbałym wykonywaniem obowiązków zawodowych jest od dawna zbadany i - że tak powiem - adyskutowalny.

Polecam zapoznanie się z "dwuczynnikową teorią satysfakcji z pracy" (Herzberg, Mausner i Snyderman, 1959).

Chociaż to tylko teoria - to bardzo-mnóstwo-wiele wyników różnych badań potwierdza, że jak kto kiepsko zarabia i jest kiepsko traktowany - będzie kiepsko pracował i kiepsko traktował klientów.
                Bo niekoniecznie będzie miał motywację, by być grzecznym wobec nich;-)

Pozdrawiam
                cat_s
                • ewka2266 Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 15:40
                  No wiesz, zawsze jest inne wyjście - można wogóle nie zarabiać.
                  • cat_s Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 16:02
                    Żeby było jasne: ja nie pochwalam nieuprzejmego traktowania klientów.
                    Przeciwnie, jak to było w którymś z filmów Barei, wolę przejść kilkaset metrów dalej do innego sklepu, niźli zrobić zakupy w sklepie z nieuprzejmą albo nieuczciwą obsługą.

Miałem jedynie na myśli to, że jak kto kiepsko zarabia, to jest sfrustrowany i w związku z tym nieuprzejmy. A jak wróci do domu, to się pokłóci z mężem, nakrzyczy na dziecko i jeszcze kopnie sobie kota albo psa.

No i tak to jest, niestety...

Pozdrawiam
                    cat_s
                    • ewka2266 Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 18:46
                      Ja akurat walczę z nieuprzejmością, chodząc do takiego sklepu. Niby dlaczego ja
                      mam rezygnować? No chyba że ktoś naprawdę zmiesza mnie z błotem (ale to już
                      sprawa w sądzie by była), albo jak produkty sa nie do spozycia.
                      A odnośnie zarobków i frustracji. Sprzedawcy niech zdadzą sobie wreszcie sprawę
                      że to nie wina klientów że mało zarabiają, a wręcz przeciwnie.
                      Tak samo klienci niech nie zapominają o kulturze, bo ta nalezy się z obu stron.
                      Szanujmy się nawzajem, wtedy nie zginiemy!
            • ewka2266 Re: Uwaga na Dragona 23.05.07, 15:32
              No wiesz, sa lepsze i gorsze dni, ja też tak mam ale co do interesantów to
              niestety trzeba się gryźć w język, na spokojnie tłumaczyc i przepraszać, jeśli
              cos z naszej strony jest nie tak, a nie (!) miec pretensję że wogóle śmiałam
              zwrócić uwagę i przeszkodzić w rozmowie z koleżanką. Co do zarobków - jak
              będzie się tak traktować klientów, to bedzie zarabiać coraz mniej. A towar w
              Dragonie nie jest wcale taki tani, w końcu to ja płacę i ja wydaję pieniadze,
              na które też ciężko pracuję - jak wszyscy zresztą.
    • szalona.manuela Re: Uwaga na Dragona 24.05.07, 16:33
      panie w Dragonie robia rozne numery o to czesto wbrew woli kierownictwa, a
      nawet lamia zakazy swojego kierownika! wiem, bo pracowalam jako
      hostessa...szczegolow oszczedze
      w kazdym razie przeklamania na towarach o 20-50gr to juz norma.. a sa ludzie,
      ktorzy chca kupic taniej i wybieraja dany sklep, a w rezultacie placa wiecej
      uwazalabym tez na ich stoisko miesne...serio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka