Dodaj do ulubionych

Rozpacz nazywa się Kozakiewicz

18.06.11, 13:05
Władek ma uratować spekulantów żywnością z PSL przed klęską wyborczą. Liczą już wyłącznie na prostackie skojarzenia w miastach.

Ja mam dosyć tego dziadostwa PSL, przez ostatnie cztery lata wykazali tylko chamstwo, pazerność i olewanie producenta farmera-rolnika. Straszne łajdactwo, pazerne na forsę.
Obserwuj wątek
    • chateau Odpowiednie nadać rzeczy słowo 18.06.11, 13:09
      Czyżby zwrot "gest Kozakiewicza" zyskał nowe znaczenie?
      • pan_kultura_online Re: Odpowiednie nadać rzeczy słowo 18.06.11, 13:14
        chateau napisał:

> Czyżby zwrot "gest Kozakiewicza" zyskał nowe znaczenie?

jeżeli był dobrze rozumiany od początku to nie

widziałeś ludzi wychodzących po oddaniu krwi ?
      • haen2010 Re: Odpowiednie nadać rzeczy słowo 18.06.11, 13:20
        Coś jest na rzeczy. To, co wyprawiają z cenami zywności kolesie z PSL nie mieści się w pale.

Pomijam, że grzebią w gazie i ropie - te ceny to też uzyskały standard zaje.bisty. Jeno polskie pensje ze cztery razy niższe. Z kogo nasze polskie chamstwo rządowe chce zdzierać ostatnią złotówkę - to podstawowe pytanie. Bo o swoje interesy zadbało wyśmienicie.
    • pan_kultura_online Re: Rozpacz nazywa się Kozakiewicz 18.06.11, 13:15
      haen2010 napisał:

> Władek ma uratować spekulantów żywnością z PSL przed klęską wyborczą. Liczą już
      > wyłącznie na prostackie skojarzenia w miastach.
      >
      > Ja mam dosyć tego dziadostwa PSL, przez ostatnie cztery lata wykazali tylko cha
      > mstwo, pazerność i olewanie producenta farmera-rolnika. Straszne łajdactwo, paz
      > erne na forsę.

o panie, co to się porobiło, żeby niemiec(!) chciał w Polsce zostać posłem
      • zoil44elwer Re: Rozpacz nazywa się Kozakiewicz 18.06.11, 13:49
        Murzin z Nigerii jest już polskim posłem.Curva ale kyrk
        • wanda43 Re: Rozpacz nazywa się Kozakiewicz 18.06.11, 18:14
          Tyle, ze ten Murzyn jest znacznie lepszy od nie jednego Polaka, zwlaszcza z tych "prawdziwych".
    • bryt.bryt dobrze by bylo 18.06.11, 13:19
      Dobrze by bylo, gdyby PSL tym razem pozostalo poza parlamentemm. Byloby dobrze i dla parlamentu i dla PSL. A powodem wystarczajacym jest dla mnie posel Klopotek.
      • chateau powtórzę się - PSL to PZPN polskiej polityki 18.06.11, 13:30
        Kłopotek to pan Pikuś.

Prawdziwy kłopotek nazywa się Pawlak. Spieprzył umowę gazową, a za to co zrobił z Wałbrzyską Specjalną Strefą Ekonomiczną należy mu się dożywotni ban.

Jego szansa to to, że da parę znanych twarzy i że nikt nie będzie walczył z partią na granicy progu.
        • chateau A tu widać 18.06.11, 13:43
          kto nam zapewnił obecność PSL w sejmie:
          wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W6/index.htm
          • zoil44elwer Re: A tu widać 18.06.11, 13:52
            Na G Śląsku jest nul PSL.
      • haen2010 Re: dobrze by bylo 18.06.11, 13:34
        Mało, że dobrze by było. Gdyby wymiksowali się z sejmu po tylu latach łajdactwa politycznego to naprawdę dobrze świadczy o narodzie.
        Mnie się marzy Polska i sejm bez tych kompletnie złajdaczonych facetów. Jeden Żelichowski nie pokryje całości problemu. Reszta jest łajdactwem.
      • dirloff akurat Kłopotek to gość! 18.06.11, 15:17
        Bredzisz bryt.brycie. Akurat Kłopotek to jeden z nielicznych posłów w polskim Sejmie, którzy potrafią - i robią to regularnie! - krytykować zarówno koalicyjne, jak i własne, partyjne gniazdo. To prawdziwa rzadkość. Chyba, że piszesz to z postawy leminga, nie znoszącego niczego i nikogo będącego krytycznym dla Słońca Peru, króla bajeru.
        • bryt.bryt Re: akurat Kłopotek to gość! 18.06.11, 15:25
          dirloff napisał:

> Bredzisz bryt.brycie. Akurat Kłopotek to jeden z nielicznych posłów w polskim S
          > ejmie, którzy potrafią - i robią to regularnie! - krytykować zarówno koalicyjne
          > , jak i własne, partyjne gniazdo. To prawdziwa rzadkość. Chyba, że piszesz to z
          > postawy leminga, nie znoszącego niczego i nikogo będącego krytycznym dla Słońc
          > a Peru, króla bajeru.

Moze bredze. A moze po prostu za duzo lojalnosci wymagamod Klopotka. Bo krytykowac oczywiscie mozna, takze wlane srodowisko. Tylko trzeba wiedziec jak, kiedy i gdzie. Szczegolnie w polityce, ktora nie jest zawodem dla swietych i/lub naiwnych.
          Klopotek nie tylko tego nie wie, ale tez nie ma klasy. Nie jest tez swiety, ani naiwny (choc prostacki owszem).
          • haen2010 Re: akurat Kłopotek to gość! 18.06.11, 15:36
            Mnie się przez krótko myślało - stworzą unię z platformą. Wielką Chadecję Polską, razem z klechami tymi bez Rydzyka. Przes.rali sprawę.

Niech płyną, barko moja...
        • chateau Kłopotek to gość niedzielny b/t 18.06.11, 22:42

• ex.mila Kłopotek to jakaś kpina/zakała 18.06.11, 22:18
        ale nie wystarczający powód, żeby pozbywać się PSL-u z Sejmu.
        • chateau Re: Kłopotek to jakaś kpina/zakała 18.06.11, 22:24
          > ale nie wystarczający powód, żeby pozbywać się PSL-u z Sejmu.
          Ale jest to jeden z powodów, których jest na tyle dużo, że miło by było pożegnać PSL.
          • ex.mila Re: Kłopotek to jakaś kpina/zakała 18.06.11, 22:28
            chateau napisał:

> > ale nie wystarczający powód, żeby pozbywać się PSL-u z Sejmu.
            > Ale jest to jeden z powodów, których jest na tyle dużo, że miło by było pożegna
            > ć PSL.
            >
            Dla mnie nie. Ale może dlatego, ze pochodzę z chłopskiej rodziny i mam słabość do chłopów.
            • chateau Re: Kłopotek to jakaś kpina/zakała 18.06.11, 22:41
              A co ma pochodzenie do rzeczy?

Pawlak schrzanił umowę gazową. Nepotyzm panujący w instytucjach kierowanych przez ludzi z PSL jest niemal przysłowiowy.
              Zaś ostatni wyskok Pawlaka z odwołaniem szefów Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej (którzy dostali absolutorium i nagrodę od zarządu - 3 miejsce w Europie i 17 na świecie) i powołaniem dwóch niekompetentnych członkiń PSL (z czego jedną wywalono wcześniej z ZUS za fatalne wyniki) pokazuje, że to partia wyjątkowo szkodliwa i cyniczna.

Nie widzę najmniejszego powodu, aby wartościowi ludzie z PSL pracowali na rzecz kraju na poziomie lokalnym lub - jeśli mają większe ambicje - rozejrzeli się za poważną partią polityczną.
              • ex.mila Re: Kłopotek to jakaś kpina/zakała 18.06.11, 22:52
                chateau napisał:

> A co ma pochodzenie do rzeczy?
                >
                Nie udawaj. Zawsze miało, ma, i mieć będzie.
                • chateau Re: Kłopotek to jakaś kpina/zakała 18.06.11, 22:56
                  No ten, dla którego ma to znaczenie niech sobie głosuje na "ziomala", tylko bez zdziwień później proszę.
                  • kzet69 Re: Kłopotek to jakaś kpina/zakała 19.06.11, 10:35
                    A która partia nie obsadza wszystkiego co może swoimi? Wolisz rząd PO-SLD? Z Millerem i Oleksym i Czarzastym na tylnym siedzeniu?
                    • chateau Re: Kłopotek to jakaś kpina/zakała 19.06.11, 12:28
                      > A która partia nie obsadza wszystkiego co może swoimi?

Tylko, że PSL ma wyjątkowo duże wyobrażenie tego "wszystkiego co może."

Wyjątkowo cyniczne, bo zrobili skok na stanowiska tam, gdzie i tak nie mają dużego poparcia, więc strata głosów znikoma. A kogo w Mławie obchodzi co tam gdzieś w Wałbrzychu się dzieje.
                      • kzet69 Re: Kłopotek to jakaś kpina/zakała 19.06.11, 12:44
                        chateau napisał: .
                        > Tylko, że PSL ma wyjątkowo duże wyobrażenie tego "wszystkiego co może."

E tam, wleźli po prostu w cudzy teren i wrzask sie podniósł, PO tam gdzie rządzi też upycha jak moze swoich ludzi...
    • scorpioletta Re: Rozpacz nazywa się Kozakiewicz 18.06.11, 18:05
      ... Kozakiewiczowi pogiął się mózg w łokciu..... jego infantylna wypowiedż dzisiaj w polsacie świadczy, ze to prostaczek-kozaczek... gdzie do Sejmu ??? ... takich nijakich dorobkiewiczów już dość tam jest.....
    • prawieemeryt Re: Panie Kozakiewicz - odwzajemniam Panu Jego 18.06.11, 18:08
      gest. Idź Pan lepiej od razu do PiS_u bo tam idą PSL-owcy całymi plutonami: Pęk, Kuźmiuk, Wojciechowski, etc..... Tym bardziej, że kwalifikacje na polityka Pan masz odpowiednie - polityk z Pana jak z PiS_dy gwóźdź. Polityk z tyczką w doo_pie, bo przecież nie w herbie. Verstehst du was hast ich gesprochen? Herzliche gluechwunsch Herr Pawlak. Ich gratuliere. To tak mniej wiecej - Pan chyba tyż lepiej nie potrafisz po tylu latach w Heimat'cie.
      • zdybex Re: Panie Kozakiewicz - odwzajemniam Panu Jego 18.06.11, 18:49
        Już zasiłek w hitlerowie się skończył?
        • prawieemeryt Re: Jak każdy PiS_dun 18.06.11, 21:57
          nawet Innuitę wyzwałbyś od hitlerowców lub bolszewików gdyby nie zgodził się kwakać - jak każdy Paszczak-Bredziński.
        • lionold Re: To ten twój kozak 18.06.11, 22:02
          przedłożył życie w Germanii nad ojczystą Polskę - choć nie wiem czy dla niego Polska to ojczyzna?! Więc innych od hitlerowców nie wyzywaj.
    • makova_panenka Re: Rozpacz nazywa się Kozakiewicz 18.06.11, 19:11
      Wsiuki i tak ich poprą. Nie spodziewajcie się, że PSL odpadnie.
      • haen2010 Głosy wsi nie wystarczą 19.06.11, 06:31
        Dla PSL każdy głos mieszczucha liczy się podwójnie. Rozkład glosów w skali kraju jest taki, że na dwa głosy miasta przypada jeden głos wsi.

Tym razem jest naprawdę wielka szansa pozbycia się dziadostwa. Gdy konsumenci sobie uświadomią, jakie to z nich pazerne buce są, i komu głównie zawdzięczają najwyższe ceny żywności w Unii. Z absolutnym rekordem cen cukru.
        • kzet69 Re: Głosy wsi nie wystarczą 19.06.11, 10:39
          n
          > ajwyższe ceny żywności w Unii

Heniu litości!!!!!
    • ex.mila Sopliński (ten co odbierał Dodę) 18.06.11, 22:16
      jest jednym z najbardziej szanowanych ludzi w Ciechanowie.Mnie też odbierał, i moją siostrę, a jego syn moją córkę i dzieci mojej siostry. Nie wiem jakim jest senatorem ale ginekologiem jest/był znakomitym.

To o synu opinie

www.znanylekarz.pl/andrzej-soplinski/ginekolog/ciechanow
      Ciechanów to chyba jedno z niewielu miast w Polsce gdzie PSL (dzięki Soplińskim) to druga partia po Platformie. Ale głowy nie daję, pisze z głowy, czyli z niczego:-)

to takie małe sprostowanie, a nie głos w dyskusji cz celebryci powinni kandydować do Parlamentu
      • kzet69 Re: Sopliński (ten co odbierał Dodę) 19.06.11, 10:44
        Powiem ci tak: że lekarz póki jest czynny zawodowo i póki to co robi to robi dobrze nie powinien iść w politykę, bo... przestaje być lekarzem. Natomiast jeśli wiek czy zdolności manualne nie pozwalają mu juz wykonywać zabiegów to jego potencjał intelektualny warto wykorzystać. Zresztą cóż to za cymes parlament? U mnie w okręgu jest 9 parlamentarzystów, a anestezjologów dziecięcych... 5 jestem większą rzadkością niż poseł...
        pzdr.
    • ex.mila A poza tym Haen jest nieuczciwy 18.06.11, 22:22
      Bo nie napisał i prawdziwym powodzie dla którego PSL nie powinien się dostać do Sejmu. Inaczej - komu to by było na rękę. I komu byłoby na rękę przejęcie (wirtualne!) ich pięciu procent.

Wiadomo- nikt tak nie rozumie problemów wsi jak Palikot.
      • haen2010 Re: A poza tym Haen jest nieuczciwy 19.06.11, 06:37
        ex.mila napisała:

> Bo nie napisał i prawdziwym powodzie dla którego PSL nie powinien się dostać do
        > Sejmu. Inaczej - komu to by było na rękę. I komu byłoby na rękę przejęcie (wir
        > tualne!) ich pięciu procent.
        >
        > Wiadomo- nikt tak nie rozumie problemów wsi jak Palikot.

Tutaj Palikot nie ma nic do rzeczy, chociaż postuluje, by to ZUS obsługiwał swymi komputerami rolników i likwidację armii krusowskich urzędasów z PSL. Straszną forsę podatnika przejadają.

Pozbycie się PSL to jak ulga po przecięciu wrzodu na dupsku Rzeczpospolitej. Narzucili wszystkim swą złodziejską mentalność.

• kzet69 Re: A poza tym Haen jest nieuczciwy 19.06.11, 10:55
        Heniu myśli jak każdy neofita... A w Sejmie jest potrzebny i PSL i Palikot, powiem więcej chciałbym także... Marka Jurka (najlepiej kosztem 6-8% PiS-u), im bardziej jest reprezentatywny dla społeczeństwa sejm tym mniej będzie polityki na ulicy...
        pzdr.
    • hordol a pan premier jest zadowolony z koalicjanta 19.06.11, 06:45
      wiadomosci.onet.pl/kraj/premier-broni-ministra-sawickiego,1,4201888,wiadomosc.html
      • ayran Re: a pan premier jest zadowolony z koalicjanta 19.06.11, 10:47
        Bardzo dziwne, prawda? Skoro PiS atakuje Sawickiego, to Tusk powinien się przyłączyć. Tak samo jak premier Kaczyński przyłączył się do krytyki wicepremiera Leppera, kiedy przed Sejmem debatowano nad jego wotum nieufności. Szczegóły tej bezwzględnej i żarliwej krytyki można znaleźć w archiwum Sejmu.
        • haen2010 Tusk nie ma wyjścia 19.06.11, 10:54
          Tak się przejął, że będzie wspólnie z PSL Wielką Chadecją Polską na wzór niemiecki, że już musi to ciągnąć. To takie polskie CDU-CSU.

Ostatnio nieco się zorientował i odstawia kościelnego liberała. Puszcza oko do elektoratu Palikota. Tam jest prawdziwe zagrożenie.
          • kzet69 Re: Tusk nie ma wyjścia 19.06.11, 11:04
            Heniu przykład nie trafiony... CDU i CSU to są dwie mutacje tej samej partii, po prostu w Bawarii CDU nosi nazwę CSU... Więc raczej pisz o SPD - Zieloni będziesz już bliżej prawdy...
        • kzet69 Re: a pan premier jest zadowolony z koalicjanta 19.06.11, 11:01
          Akurat Sawicki jest jednym z lepszych ministrów rolnictwa jacy byli, od 4 lat zniknęły protesty rolnicze, nie ma awantur o ceny minimalne, nie oblewają Warszawy rolnicy gnojówką... A na dodatek Sawicki nie ma parcia na szkło i to też jego duży plus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka