Dodaj do ulubionych

Realny sondaż na Inowrocławiu

13.07.11, 05:25
Inowrocławianie w 2007 głosowali: PO-47%, PiS-18%, SLD-24%, PSL-4,5%

Dzisiaj zdecydowani chcą głosować: PO-33%, PiS-18%, SLD-20%, PSL-3%, RP-21,5%

Musicie zacząć powoli myśleć, ze miałem niezłego nosa obstawiając Ruch Palikota. I oswajać się z moją absurdalną prognozą wyborczą. Zwłaszcza platfusom takim jak etta to dedykuję.
Obserwuj wątek
    • haen2010 Re: Realny sondaż na Inowrocławiu 13.07.11, 05:27
      Linku jak zwykle zapomniałem: www.wybory.xaa.pl/sondaze-uliczne.html
    • haen2010 Przysięga Palikota na ciechanowskim rynku 13.07.11, 06:08
      www.youtube.com/watch?v=33Lhtc4UwGY&NR=1
      Niby nic wielkiego, mały wiec, kilkadziesiąt osób. Ale w Ciechanowie blisko połowa na niego zagłosuje. Bo poważnie traktuje ludzi i swój program.
    • ayran Re: Realny sondaż na Inowrocławiu 13.07.11, 07:05
      Mówiąc otwartym tekstem te "sondaże" są coraz bardziej naciągane, a zupełnie otwartym - z hukiem przekraczają barierę śmieszności.
      • haen2010 Re: Realny sondaż na Inowrocławiu 13.07.11, 07:24
        Aaa, to się niedługo okaże. TNS OBOP też daje na zlecenie Gazety dla RP pełne zero. To ja już wolę tych studentów, którym nikt nie płaci. Gazeta splatfusiała doszczętnie, kit wciska.

Ja już pisałem - w marcu i maju w Częstochowie przeprowadzono podobne badania na jeszcze większych próbach. Miejscowa gazeta, Tygodnik Poniedziałek. Sporo tam wtedy PJN miało. Ale popłynęli i reszta bardzo koreluje z tymi sondażami studentow.
        • ayran Re: Realny sondaż na Inowrocławiu 13.07.11, 07:37
          Ale nie będziesz się wypierał, że dopiero co twierdziłeś, że owi studenci nie mają z Palikotem nic wspólnego?
          A tymczasem Robimy dużo badań na ulicach. Ostatnio w Ciechanowie na próbie 600-800 osób. 1000 osób badaliśmy w Warszawie. W takich badaniach dostajemy zwykle 8-10 proc. Podobny był wynik ogromnego sondażu telefonicznego, który zrobiło nasze call center, choć można mu zarzucić, że przedstawiali się, że dzwonią z Ruchu Palikota
          • kzet69 Re: Realny sondaż na Inowrocławiu 13.07.11, 08:00
            A mówimy o tych samych badaniach? Jesteś pewien?
            • ayran Re: Realny sondaż na Inowrocławiu 13.07.11, 08:10
              Całkowitej pewności nie mam, bo nie byłem świadkiem ani obiektem, ale wszelkie przesłanki skłaniają mnie w stronę przeświadczenia bliskiego pewności.
              A ty jesteś pewny, że to inne badania?
              • kzet69 Re: Realny sondaż na Inowrocławiu 13.07.11, 10:04
                Tak mi sie wydaje bo Palikotowi jego wewnętrzne badania robi jakaś warszawska sondażownia zwiazana z Tymochowiczem, z tego co mi wiadomo.
                • kzet69 Re: Realny sondaż na Inowrocławiu 13.07.11, 12:43
                  W wynikach tej studenckiej sondażowni RPP w Ciechanowie ma 15 % na próbie 1000 osób więc to raczej inne badania pzdr.
                  • ayran Re: Realny sondaż na Inowrocławiu 13.07.11, 13:44
                    Nie przywiązuj do tego nadmiernej wagi Palikot powiedział o "próbie 600-800" w Ciechanowie, co oznacza, że tak naprawdę nie znał liczebności próby.
    • haen2010 Studenci o swoich badaniach 13.07.11, 08:07
      Wybory Parlamentarne 2011 Sondaż uliczny w Inowrocławiu przeprowadzany był przez studentów UAM w porozumieniu ze studentami z UMK. Zastosowana została taka sama metoda jak w poprzednich badaniach (błąd statystyczny w przybliżeniu wynosi 4 procent). Obszerny raport z przeprowadzonych badań zostanie opublikowany na stronie www.wybory.xaa.pl po uzbieraniu 60.000 głosów w sondażach ulicznych.

Teraz mają 27.000. Ja bym na ich miejscu po 30tys powtórzył sondaże we wrześniu na tych samych zbiorach. Wtedy by złapali trend prosto do wyborów prowadzący.
    • retronick Co do poparcia Palikota, to w całym Kraju 13.07.11, 08:31
      21% nie ma, ale około 10% pewnie ma.
      To jest jedyny facet w polityce,
      który bezinteresownie faktycznie coś pożytecznego dla wszystkich chce zrobić.
      • czarnaab Re: Co do poparcia Palikota, to w całym Kraju 13.07.11, 10:02
        retronick napisał:

> 21% nie ma, ale około 10% pewnie ma.
        > To jest jedyny facet w polityce,
        > który bezinteresownie faktycznie coś pożytecznego dla wszystkich chce zrobić.

nie dla wszystkich, pamiętaj o tym, bardzo duża część społeczeństwa zupełnie nie zgadza się z jego poglądami
        • haen2010 Re: Co do poparcia Palikota, to w całym Kraju 13.07.11, 12:30
          Ludzi myślących Palikotem mnogo, mnogo. Co najmniej połowa Polski.

Ja się trochę pomyliłem. W 2007 PiS miał w Inowrocławiu 21%. Też spadek na rzecz nowych ruchów społeczno-partyjnych.
          • czarnaab Re: Co do poparcia Palikota, to w całym Kraju 13.07.11, 13:55
            niezły żartowniś z Ciebie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka