Dodaj do ulubionych

Manipulacja "Wprost"

09.08.11, 10:26
Coś jest dziwnego ze sprawą śmierci Leppera.
Łże-media kombinują i manipulują. Wprost pokazuje stopklatkę z tv, która była na ekranie telewizora w gabinecie Leppera:

wprost.pl/ar/256741/Zdjecie-telewizora-Leppera-nowym-dowodem-w-sledztwie/
Tylko, że obraz jest obcięty i nie widać na nim Tuska. Tymczasem obraz wyglądał tak:

ksymenes.salon24.pl/331724,skutki-stopklatki-w-biurze-sp-andrzeja-leppera
Coraz bardziej śmierdzi ta sprawa...

I pytanie - czy ta stopklatka to nie jest "list pożegnalny"?
Obserwuj wątek
    • titerlitury Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:29
      Wydawało mi się, że już wiele, jeśli nie wszytko widziałam i słyszałam w życiu, ale takich bredni to naprawdę jeszcze nie...
      • kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:32
        Obraz jest przycięty. A na stopklatce był premier. Sorry, ale to wszystko jest dziwne.
        • tw_wielgus Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:46
          Ja dysponuję taką fotką, która zadaje kłam temu co "Wprost" prezentuje na swojej stronie.
          polskalokalna.pl/galerie/galeria/telewizor-zamiast-matki-boskiej/zdjecie/duze,1062992
          • neoretronick To jest niepodważalny dowód w sprawie .... 10.08.11, 00:23
            ... i nawet widać jak sparciały gaz puścili.
      • tw_wielgus Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:43
        A to dopiero początek....

titerlitury napisała:

> Wydawało mi się, że już wiele, jeśli nie wszytko widziałam i słyszałam w życiu,
        > ale takich bredni to naprawdę jeszcze nie...
    • giwi Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:33
      Strasznie śmierdzi. Uważam, że Tusk za pośrednictwem telewizora mógł Leppera zabić. Na pewno i Tomasz Lis jest w to zamieszany. "Wprost" powinno byc zawieszone a co powinno się zrobic z Lisem to nawet nie napiszę, bo się boje własnych myśli.
      • 2.andrzej.d tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czują ;) 09.08.11, 10:35
        • giwi Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 10:48
          W ściśle określonym miejscu zalatuje.
          Wczoraj wykrył to kryminalne powiązanie bohaterski, dociekliwie myślący bloger z pewnych kregów i od wczoraj wszyscy bliscy mu duchowo to wypisują, nawet tymi samymi słowami i z takimi samymi argumentami.
          • kiemlicz88 Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 10:52
            Boże, czy wszyscy, którzy mają inne zdanie od razu muszą być wkładani do szufladki: "oszołom", "idiota", "kretyn".

Podobno dla Gazety tolerancja jest bardzo ważną sprawą, a widzę, że jak ktoś ma inne zdanie, to jest od razu wyśmiewany jak wyżej.

Wprost opublikował przycięte zdjęcie - tak czy nie?

I tylko tyle.
            • giwi Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 11:12
              Opublikował przycięte, bo najważniejsza jest godzina zatrzymania a nie treść obrazu.
              • kiemlicz88 Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 11:16
                giwi napisała:

> Opublikował przycięte, bo najważniejsza jest godzina zatrzymania a nie treść ob
                > razu.

OK, porównajmy dwie informacje:

Interia:

Najbardziej zastanawiającą jest jednak informacja, że obraz telewizora w gabinecie Leppera został zatrzymany stopklatką o godzinie 13:15:04. Był to program telewizji informacyjnej Polsat News. Na ekranie widniał obraz z Donaldem Tuskiem, a w podpisie komentarz do kampanii wyborczej.

"Wprost":

Na fotografii znajduje się zastopowany program Polsat News. Z paska informacyjnego stacji wynika, że telewizor został zatrzymany o godzinie 13:15:04.

I wskażmy różnice.
                • giwi Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 11:27
                  Widze różnicę.
                  Interia opisuje co widać na ekranie, bo nie dała zrzutu ekraniu tylko zdjęcie Leppera, udzielającego wywiadu. Wprost zamieścił obraz ekranu i nie trzeba czytelnikom pisać w szczegółach, bo sami widzą jaki program został zatrzymany.
                  • kiemlicz88 Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 11:38
                    giwi napisała:

> Widze różnicę.
                    > Interia opisuje co widać na ekranie, bo nie dała zrzutu ekraniu tylko zdjęcie
                    > Leppera, udzielającego wywiadu. Wprost zamieścił obraz ekranu i nie trzeba czyt
                    > elnikom pisać w szczegółach, bo sami widzą jaki program został zatrzymany.

Gwoli ścisłości - widać część ekranu.
                    Czytelnik nie zorientuje się, co widać na całym ekranie.
                    Mam dużo uwag do pracy polskich dziennikarzy, to po prostu kolejna cegiełka.
                    • wos9 Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 13:33
                      kiemlicz88 napisał:

> giwi napisała:
                      >
                      > > Widze różnicę.
                      > > Interia opisuje co widać na ekranie, bo nie dała zrzutu ekraniu tylko zdjęcie Leppera, udzielającego wywiadu. Wprost zamieścił obraz ekranu i nie trzeba czytelnikom pisać w szczegółach, bo sami widzą jaki program został zatrzymany.
                      >
                      > Gwoli ścisłości - widać część ekranu.
                      > Czytelnik nie zorientuje się, co widać na całym ekranie.
                      > Mam dużo uwag do pracy polskich dziennikarzy, to po prostu kolejna cegiełka.

Ja też. Np. do Sakiewicza, Wildsteina, Ziem(nia)kiewicza.
            • tw_wielgus Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 11:13
              Spróbuję jak się pisze w zaproponowanej przez Ciebie konwencji.

Kiedy w Irlandii wybuchła afera z pedofilami w habitach i na pierwszych stronach gazet ukazywały się artykuły donoszące o haniebnych czynach jakich dopuścili się zakonnicy w stosunku do niewinnych dzieci w Polsce jedynymi gazetami, które ( unikały tematu) o tym nie pisały były Nasz Dziennik i Gazeta Polska.
              Zatem idac wyznaczonym przez Ciebie tropem logicznym nieodzownie należy wysnuć wniosek, że zarówno Tomasz Sakiewicz jak i Tadeusz Rydzyk są zamieszani w aferę pedofilską.
              Logiczne?
              • kiemlicz88 Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 11:19
                Gdzie sugerowałem, że ktoś jest w coś zamieszany?
                Wy od razu wmawiacie, że piszę, jakoby Tusk wyskoczył z tv i zabił. Robicie ze mnie głupka, oszołoma. Manipulujecie.

Ja piszę o sposobie pracy dziennikarzy. Unikanie pewnych szczegółów. Tyle.
                • tw_wielgus Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 11:32
                  Po kolei bo mieszasz na raz parę wątków.

kiemlicz88 napisał:

> Gdzie sugerowałem, że ktoś jest w coś zamieszany?
                  Ty nie Ty tylko zacytowałeś pewnego pana i na tej bazie zbudowałeś terię o celowej manipulacji Wprost. Dlaczego Wprost manipuluje? Tego już każdy może się sam domyśleć. Ano dlatego żeby osłonić głównego winowajcę.

> Wy od razu wmawiacie, że piszę, jakoby Tusk wyskoczył z tv i zabił. Robicie ze
                  > mnie głupka, oszołoma.
                  My!!!!!!!! Z Ciebie... oszołoma..?! Ależ skąd. Przyjmij moje zapewnienie, że to nie my robimy z Ciebie oszołoma. To Twoja osobista zasługa.

>Manipulujecie.

Skąd? W żadnym wypadku.
                  >
                  > Ja piszę o sposobie pracy dziennikarzy. Unikanie pewnych szczegółów. Tyle.

Ja też poruszyłem ten wątek w swoim poprzednim poście, nie zauważyłeś?
            • mietowe_loczki Re: tak śmierdzi... jak wejdziesz to wszyscy czuj 09.08.11, 11:15
              kiemlicz88 napisał:

> Boże, czy wszyscy, którzy mają inne zdanie od razu muszą być wkładani do szufla
              > dki: "oszołom", "idiota", "kretyn".

Problem w tym, że ty w tym wątku nie wyraziłeś nigdzie swojego zdania.

> Podobno dla Gazety tolerancja jest bardzo ważną sprawą, a widzę, że jak ktoś ma
              > inne zdanie, to jest od razu wyśmiewany jak wyżej.

Ale jakie jest twoje zdanie?

PS. Osoba pewna siebie i pewna swoich poglądów nie skiełczy, że ktoś się z niego wyśmiewa.

> Wprost opublikował przycięte zdjęcie - tak czy nie?
              >
              > I tylko tyle.

I co w związku z tym? Napisz to otwarcie.
      • titerlitury Tusk, polityczny Kaszpirowski a rebours! n/t 09.08.11, 10:35
      • kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:39
        Proszę nie ośmieszać mojego posta i nie robić oszołoma ze mnie.
        Fakt jest taki - że "Wprost" przycina fotkę i tyle. Po co to robi i co ma na celu - nie wiem.
        Stwierdzam fakt dezinformacji.

Najbardziej zastanawiającą jest jednak informacja, że obraz telewizora w gabinecie Leppera został zatrzymany stopklatką o godzinie 13:15:04. Był to program telewizji informacyjnej Polsat News. Na ekranie widniał obraz z Donaldem Tuskiem, a w podpisie komentarz do kampanii wyborczej.

fakty.interia.pl/raport/andrzej-lepper-nie-zyje/news/ostatnie-chwile-a-leppera-tv-zatrzymany-stopklatka-na,1678413,7683
        • v.t.s Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:46
          jednak idiota
          • kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:48
            v.t.s napisał:

> jednak idiota

Kto? Ten z "Wprost"?

Masz czarno na białym - stopklatka z ujęciem konferencji premiera, a "Wprost" pisze tak:

Na fotografii znajduje się zastopowany program Polsat News. Z paska informacyjnego stacji wynika, że telewizor został zatrzymany o godzinie 13:15:04.

• giwi Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 11:04
          Co jest dziwnego w tym, że Lepper oglądał program informacyjny? I co dziwnego w tym, że akurat o tej godzinie. Zawsze się ogląda o którejś tam i czasami się zatrzymuje.

Ja tez bym mogła snuć teorie spiskowe. Na przykład - Lepper ogląda program. W trakcie wchodzą do niego niezidentyfikowane jeszcze osoby i energicznie namawiają do potwierdzenia zeznań Kaczyńskiego.... . Ciąg dalszy znamy.

• kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 11:14
            Nie snuję żadnych spiskowych teorii.
            Stwierdzam fakt, że "Wprost" pominęło informację o tym, co było w telewizorze i skadrowało zdjęcie.

• mietowe_loczki Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 11:29
              kiemlicz88 napisał:

> Nie snuję żadnych spiskowych teorii.

Tylko insynuujesz, niczego nie pisząc wprost

Coś jest dziwnego ze sprawą śmierci Leppera.
              Łże-media kombinują i manipulują. Wprost pokazuje stopklatkę z tv, która była na ekranie telewizora w gabinecie Leppera:

wprost.pl/ar/256741/Zdjecie-telewizora-Leppera-nowym-dowodem-w-sledztwie/
              Tylko, że obraz jest obcięty i nie widać na nim Tuska. Tymczasem obraz wyglądał tak:

ksymenes.salon24.pl/331724,skutki-stopklatki-w-biurze-sp-andrzeja-leppera

I pytanie - czy ta stopklatka to nie jest "list pożegnalny"?

> Stwierdzam fakt, że "Wprost" pominęło informację o tym, co było w telewizorze i
              > skadrowało zdjęcie.
              >
              >
      • pisi_to_duraki Jak napiszę że to może byc też manipcja Salon24 09.08.11, 12:14
        Igora Janke, to usuniesz ten post?

giwi napisała:

> Strasznie śmierdzi. Uważam, że Tusk za pośrednictwem telewizora mógł Leppera za
        > bić. Na pewno i Tomasz Lis jest w to zamieszany. "Wprost" powinno byc zawieszon
        > e a co powinno się zrobic z Lisem to nawet nie napiszę, bo się boje własnych my
        > śli.
    • chilum Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:52
      > I pytanie - czy ta stopklatka to nie jest "list pożegnalny"?

Tak, to jest ten zaginiony list. Tło, to post scriptum.
      • kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:53
        chilum napisał:

> > I pytanie - czy ta stopklatka to nie jest "list pożegnalny"?
        >
        > Tak, to jest ten zaginiony list. Tło, to post scriptum.

Sprawa jest oczywista od początku - Lepper popełnił samobójstwo i można zamknąć sprawę.
        Sekuła też popełnił samobójstwo strzelając kilka razy do siebie, celując w brzuch, raz biedak nie trafił.

Matrix reaktywacja.
    • kecawa Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 10:56
      Podobne odnoszę wrażenia
      • wos9 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 13:43
        kecawa napisał:

> Podobne odnoszę wrażenia

Coś podobnego.
    • mietowe_loczki Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 11:13
      kiemlicz88 napisał:

> Coś jest dziwnego ze sprawą śmierci Leppera.

Ale co? Napisz wprost.

> Tylko, że obraz jest obcięty i nie widać na nim Tuska.

I co w związku z tym? Napisz to wprost.

> Coraz bardziej śmierdzi ta sprawa...

Ale CO śmierdzi i dlaczego? Czy mógłbyś pisać bardziej precyzyjnie?

> I pytanie - czy ta stopklatka to nie jest "list pożegnalny"?

Jeśli tak, to jak należy ten list odczytać?

Śmiało - napisz dokładnie, o co ci chodzi.
      • kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 11:27

Interia:

"Wprost":

• mietowe_loczki Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 11:30
          Ale to nie odpowiada na pytania, które zadałam w związku z twoim postem otwierającym.
          • wos9 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 13:47
            mietowe_loczki napisała:

> Ale to nie odpowiada na pytania, które zadałam w związku z twoim postem otwiera
            > jącym.

Łociec nie rzucił mu komendy: "prać!"
    • las-owy czy wszystkie korpomendia sa zamieszane 09.08.11, 11:14
      w morderstwo Leppera? na to wygląda.
    • bezpocztyonline Jaka manipulacja? 09.08.11, 11:41
      kiemlicz88 napisał:

> Manipulacja "Wprost"

Najistotniejsze chyba jest to, że ktoś tę stopklatkę wcisnął o tej dokładnie godzinie.
      Pokazali zdjęcie tego telewizora (było chyba na Wirtualnej Polsce) - i aby było widać wyraźnie akurat godzinę ten właśnie fragment powiększyli na swoim portalu.
      Nie widzę manipulacji.

Jak wygląda aktualny premier Polski, chyba każdy wie.
      • kiemlicz88 Re: Jaka manipulacja? 09.08.11, 11:50
        bezpocztyonline napisała:

> Pokazali zdjęcie tego telewizora (było chyba na Wirtualnej Polsce) - i aby było
        > widać wyraźnie akurat godzinę ten właśnie fragment powiększyli na swoim portal
        > u.
        > Nie widzę manipulacji.
        >
        > Jak wygląda aktualny premier Polski, chyba każdy wie.

Pewnie każdy, tylko, jak się tego dowiesz ze strony "Wprost"?
      • worldofwoman Re: Jaka manipulacja? 09.08.11, 11:53
        Spisek goni spisek. A z Andrzej L. zrobiono juz prawie błogosławionego i kolejnego męczennika z czasów tzw. IV RP. Paranoja sięga nieba :)
        • kiemlicz88 Re: Jaka manipulacja? 09.08.11, 11:58
          Ani mi brat, ani chwat.

Po prostu dziwne rzeczy się dzieją wokół tej sprawy.
          Od razu wiadomo, że to samobój, przez weekend nie robią sekcji. Bo weekend jest święty.
          Maksymiuk coś jakby kręci?
          • ewalongoria Re: Jaka manipulacja? 09.08.11, 23:25
            Rzeczywiście coś dużo tych dziwnych śmierci i wypadków za rządów Tuska. Dlaczego za rządów PIS-u nie było tylu zadziwiających wydarzeń? A teraz ciągle jakieś tragedie, katastrofy,zabójstwa polityczne,zamachy. Nawet przyroda się buntuje - wichury, tajfuny, powodzie.....

kiemlicz88 napisał:

> Ani mi brat, ani chwat.
            >
            > Po prostu dziwne rzeczy się dzieją wokół tej sprawy.
            > Od razu wiadomo, że to samobój, przez weekend nie robią sekcji. Bo weekend jest
            > święty.
            > Maksymiuk coś jakby kręci?
    • bard333 czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 11:54
      śledczy...?
      • mietowe_loczki Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 11:57
        *facepalm* Czy ty naprawdę wierzysz w to, co piszesz?
        • bard333 Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 12:01
          a ty...?
          • mietowe_loczki Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 12:04
            Wierzysz, że jakiś tygodnik prokuraturze narzuca kierunek postępowania? Tak/Nie.

Te trzy kropki mają świadczyć o tym, że wszystko jest możliwe..., niczego nie można wykluczyć..., ktoś tu kręci..., boże, jaki jestem błyskotliwy...?
            • bard333 Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 12:11
              wiem, że lis to manipulator, który idzie po najmniejszej linii oporu wierząc, że jego czytelnicy to kretyni którzy łykną wszystko (nie napiszę "jak widać na załączonym obrazku...";) Skoro przekazuje informacje, to jego zarsanym obowiązkiem jako dziennikarza jest przekazać wszystko, również facjatę tej niedojdy z wytrzeszczonymi gałami! Później w swoich felietonikach może wypisywać brednie jakie tam sobie chce, ale tu manipuluje i zakłamuje rzeczyWSItość, zresztą jak zawsze, a ty dobrze o tym wiesz...
              • mietowe_loczki Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 12:25
                bard333 napisał:

> wiem, że lis to manipulator, który idzie po najmniejszej linii oporu wierząc, ż
                > e jego czytelnicy to kretyni którzy łykną wszystko (nie napiszę "jak widać na z
                > ałączonym obrazku...";)

W jaki sposób odpowiada to na pytanie o twoją wiarę, czy niewiarę, w to, że tygodnik prokuraturze narzuca tok postępowania? W którym miejscu wyczytałeś, że czytam Lisa?

Skoro przekazuje informacje, to jego zarsanym obowiązki
                > em jako dziennikarza jest przekazać wszystko, również facjatę tej niedojdy z wy
                > trzeszczonymi gałami!

Niestety, nie wiem, o kogo ci chodzi. I nie wiem, jak to ma się do mojego pytania o to, czy naprawdę wierzysz, że jakiś tygodnik narzuca prokuraturze tok postępowania.

Później w swoich felietonikach może wypisywać brednie jak
                > ie tam sobie chce, ale tu manipuluje i zakłamuje rzeczyWSItość, zresztą jak zaw
                > sze, a ty dobrze o tym wiesz...

Powtarzam pytanie: gdzie napisałam, że czytam Lisa? No i jak reszta twojego wpisu ma się do mojego pytania o tygodnik i prokuraturę?

• bard333 Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 12:30
                  nie chce mi się na dziecinne pytania odpowiadać... napisałem kim lis manipuluje, własnie takimi jak ty, do upadłego broniącymi zakłamania, zreszta nie mam czasu, żegnam
                  • mietowe_loczki Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 12:39
                    Taaa, mam nauczkę, żeby następnym razem nie zadawać szczegółowych pytań.
                    • bard333 Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 12:52
                      ależ zadawaj, byleby mądre...
                      • mietowe_loczki Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 12:57
                        Boże, i znowu te trzy kropki, które mówią wszystko, które pozostawiają tyle miejsca dla różnych interpretacji, które same w sobie są tak doskonałą ripostą!, i które, oczywiście, świadczą przewadze intelektualnej tego, który ich używa.

...
                        ...
                        ...

Bosz, jak dużo można z nich wyczytać...

Ale może jednak spróbuj odpowiedzieć na te pytania, co? Bo jeszcze będzie można przypuszczać, że piszesz sam nie wiesz co, a dopytywanie o szczegóły wprawia cię w dyskomfort.

Trzy kropki.
                        • bard333 Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 13:01
                          nie mam czasu, nieźle wieje, ide na łódke, do wieczora możesz sie pozastanawiać, co owe trzy kropki oznaczają...;))
                          • mietowe_loczki Re: czyżby wskazał kierunek, w którym mają iść 09.08.11, 13:13
                            Wow, i znowu ta cięta riposta. Muszę ochłonąć.

Trzy kropki.

Dowolny emotikon.
    • kecawa Mowią, że widok na stop klatce był zabójczy 09.08.11, 11:59
      Mowią, że widok na stop klatce był zabójczy
      • bezpocztyonline Re: Mowią, że widok na stop klatce był zabójczy 09.08.11, 12:08
        Ależ, no tak!

Zobaczył Lepper wilcze oczy Tuska i od razu sięgnął po sznur! Że też ja wcześniej na to nie wpadłam!

PiS sięgnął dna.
        • bard333 Re: Mowią, że widok na stop klatce był zabójczy 09.08.11, 12:12
          no gdyby tam był zastopowany Kaczor... ech... to by sie działo...
          • kiemlicz88 Re: Mowią, że widok na stop klatce był zabójczy 09.08.11, 12:17
            Napiszcie, że jak by był Kaszpirowski to Lepper by wszedł do Sejmu.
      • ewalongoria Re: Mowią, że widok na stop klatce był zabójczy 09.08.11, 23:17
        Bardzo trafnie ujęte.

kecawa napisał:
        Mowią, że widok na stop klatce był zabójczy
    • kzet69 [...] 09.08.11, 12:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bard333 napisz nam najpierw 09.08.11, 12:20
        czy tobie pomogła taka zmiana...? choć czytając twe posty wnoszę, że nie bardzo...;))
        • mietowe_loczki Re: napisz nam najpierw 09.08.11, 12:28
          Trzy kropki... i emotikon ;-) Ale czy to wystarczy, żeby zostać uznanym za inteligentnego ("ach te niedopowiedzenia...") i zabawnego?
          • bard333 Re: napisz nam najpierw 09.08.11, 12:52
            naplucie na mądrzejszego od siebie nie czyni cie zaraz inteligentną...;)) a emotikonki dla ciebie...;))
            • mietowe_loczki Re: napisz nam najpierw 09.08.11, 12:53
              Rozumiem, że tym inteligentniejszym, i w ogóle inteligentnym, jesteś ty?
              • bard333 Re: napisz nam najpierw 09.08.11, 12:57
                no... wreszcie pokapowałaś...;)))
                • mietowe_loczki Re: napisz nam najpierw 09.08.11, 12:59
                  To fajnie. Bardzo się cieszę, że jesteśmy w dwóch różnych grupach. Gdyby cokolwiek nas zakwalifikowało do tej samej, zaczęłabym się o siebie poważnie martwić.

Trzy kropki.

Emotikon puszczenie oka.
                  • bard333 Re: napisz nam najpierw 09.08.11, 13:02
                    też czułbym pewien dyskomfort...;)) żegnam
      • kiemlicz88 Re: 09.08.11, 14:17
        Jeśli podajemy info albo pokazujemy zdjęcie, to nie pomijamy istotnych szczegółów. I tyle odnośnie rzetelności dziennikarskiej.
        • mietowe_loczki Re: 09.08.11, 16:54
          kiemlicz88 napisał:

> Jeśli podajemy info albo pokazujemy zdjęcie, to nie pomijamy istotnych szczegół
          > ów. I tyle odnośnie rzetelności dziennikarskiej.

Jakich istotnych szczegółów? Istotnych według kogo?
          • wolny.nick Re: 09.08.11, 19:00
            > Jakich istotnych szczegółów?

Istotnym szczegółem jest godzina. Przyjrzyjmy się jej dokładnie (trzy, albo i cztery kropki).
            13:15:04. I teraz dodajmy 4 pierwsze cyfry. Co otrzymujemy? 10.04. (siedem wykrzykników). Czy trzeba jeszcze coś dodawać?.........
            • ewalongoria Re: 09.08.11, 23:30
              W tym przypadku wszystko może być istotne. Nie wiemy, kto włączył stop-klatkę. Jeśli A.L. zmarł o 10:15 to sam nie mógł tego zrobić.

wolny.nick napisała:

> > Jakich istotnych szczegółów?
              >
              > Istotnym szczegółem jest godzina. Przyjrzyjmy się jej dokładnie (trzy, albo i c
              > ztery kropki).
              > 13:15:04. I teraz dodajmy 4 pierwsze cyfry. Co otrzymujemy? 10.04. (sied
              > em wykrzykników). Czy trzeba jeszcze coś dodawać?.........
    • kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 12:35
      Media jak media. Dają takie wiadomości, jakie im się dawać opłaca.
      A że to Prawdę radziecką czasem przypomina? Who cares?

Tylko się nie dziwta, że nakłady spadają.
    • hal9000 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 13:02
      Tylko, że obraz jest obcięty i nie widać na nim Tuska.
      ...

Uszczypnijcie mnie, to niemożliwe, wiem że jesteś pisiakiem ale żeby aż tak zgłupieć? :))))))
      • kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 13:16
        hal9000 napisał:

> Tylko, że obraz jest obcięty i nie widać na nim Tuska.
        > ...
        > Coraz bardziej śmierdzi ta sprawa...
        >
        > Uszczypnijcie mnie, to niemożliwe, wiem że jesteś pisiakiem ale żeby aż tak zgł
        > upieć? :))))))

Zamknąć sprawę, bo już wiadomo od piątku, że to samobój.
        Who cares?
        • hal9000 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 13:27
          Zamknąć sprawę, bo już wiadomo od piątku, że to samobój.

To już nie wierzysz, że Tusk wyszedł z telewizora?? :))))
          • kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 13:30
            hal9000 napisał:

> Zamknąć sprawę, bo już wiadomo od piątku, że to samobój.
            >
            > To już nie wierzysz, że Tusk wyszedł z telewizora?? :))))

Wyszedł i zabił. Ale telewizor się zawiesił i mamy winnego.
            Trybunał Stanu dla Tuska - mówi Ryszard Kalisz.

Janusz Maksymiuk uciekł z biura przerażony, bo usłyszał głos premiera.

A w Leśnej Górze mają dobry szpital.
        • mietowe_loczki Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 13:30
          Stwierdzono to definitywne, czy może używano czasowników modalnych? Ja wiem, że ludzie nie zwracają w wiadomościach większej uwagi na takie subtelności jak "mógł", "prawdopodobnie doszło do...", "do tej pory sprawdzono, że..", "mogło dojść do...", ale chyba taki wytworny manipulator jak ty jest na nie wyczulony?

• kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 09.08.11, 13:42
            Dobrze, że nie jestem naczelnym "Wprost". Wtedy to bym manipulował, lepiej niż obecny red. nacz.
    • trevik No oczywiście 09.08.11, 13:45
      Ja uważam, że w Super-Ekspresie, czy innym Wprost powinno być na pierwszej stronie zamieszczone zdjęcie wiszącego Andrzeja Leppera a w tle powinien znajdować się telewizor z dobrze widoczną twarzą Tuska. Wtedy nie byłoby mowy o manipulacji

T.
      • kiemlicz88 Re: No oczywiście 09.08.11, 14:01
        trevik napisał:

> Ja uważam, że w Super-Ekspresie, czy innym Wprost powinno być na pierwszej stro
        > nie zamieszczone zdjęcie wiszącego Andrzeja Leppera a w tle powinien znajdować
        > się telewizor z dobrze widoczną twarzą Tuska. Wtedy nie byłoby mowy o manipu
        > lacji

Nadajesz się na nadredaktora.
    • mike.recz "Wprost" nie popełnił żadnej manipulacji 10.08.11, 00:36
      wbrew temu co uparcie twierdzisz ponieważ najistotniejsza jest tu godzina zatrzymania wizji.
      To w sprawie jest naprawdę istotne.
      Natomiast Wydarzenia Polsatu owszem, takiej dokonały. Poinformowały swoich widzów 08.08.2011 iż w czasie zatrzymania klatki Polsat News podawał info o wynikach komisji Czumy.
    • mors22 widok Tuska może prowadzić ludzi do samobójstwa 10.08.11, 01:08
      dlatego Lis słusznie wyciął facjatę ryżego nie chcąc przyczyniać się do kolejnych tragedii. Lepper nie wytrzymał ciągłego pokazywania ryżawego i się powiesił z tego powodu.
    • kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 10.08.11, 07:43
      "Wprost" pominął informacje, że na ekranie była konferencja Tuska. Tyle. Czy to aż taki problem, żeby tworzyć z tego wątek na 83 posty? Jak widać - tak. Jak widać jest problem z wiarygodnością mediów - jedni to widzą, drudzy nie. Tyle.
      • mike.recz Nie byłoby pewnie sprawy gdybyś podał tekst 10.08.11, 07:56
        który nie jest manipulacją.
        • kiemlicz88 Re: Nie byłoby pewnie sprawy gdybyś podał tekst 10.08.11, 08:54
          mike.recz napisał:

> który nie jest manipulacją.

W którym punkcie?
          • mike.recz Re: Nie byłoby pewnie sprawy gdybyś podał tekst 10.08.11, 09:04
            A chociażby autor ksymenes sam manipuluje zdjęciem. Komentator Marie za to podaje dwa zdjęcia z tego ekranu. Na jednym jest godzina, na drugim go nie ma.
            • kiemlicz88 Re: Nie byłoby pewnie sprawy gdybyś podał tekst 10.08.11, 09:19
              mike.recz napisał:

> A chociażby autor ksymenes sam manipuluje zdjęciem. Komentator Marie za to poda
              > je dwa zdjęcia z tego ekranu. Na jednym jest godzina, na drugim go nie ma.

I znowu Radio Erewań. Nie jestem ksymenesem i nie odpowiadam za jego wpis. Zauważyłem tylko, że Wprost skadrował zdjęcie i to również zauważył ksymenes. Tyle.
    • kiemlicz88 Re: Manipulacja "Wprost" 10.08.11, 09:21
      WP też napisało o tej dziwnej praktyce "Wprost":

Media dotarły do zdjęcia telewizora, znajdującego się w pokoju Andrzeja Leppera. Obraz został zastopowany o godzinie 13:15:04, gdy pokazywano konferencję Donalda Tuska i ministra obrony Tomasza Siemoniaka. Zdjęcie telewizora, które publikuje strona internetowa tygodnika "Wprost" jest ucięte; nie jest też zrobione pod kątem prostym. "Wprost" nie wyjaśnia pochodzenia fotografii.

wiadomosci.wp.pl/kat,129314,title,Ten-obraz-zostal-zastopowany-na-telewizorze-Leppera-o-131504,wid,13670137,wiadomosc.html?ticaid=1cd11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka