Dodaj do ulubionych

Wydalenie Ahmeda Ammara: rozmowa z Janem Sandor...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 20:52
dobrze, że nie wszyscy dali się w tym kraju zwariować, tak trzymać Profesorze!
Obserwuj wątek
    • Gość: maruda Marcinek Kącki wypadł troszkę głupio IP: *.gdynia.mm.pl 24.05.04, 00:14
      Czy to oznacza zmianę pana postawy?

- Nie wobec decyzji urzędników. Ja protestuję przeciwko temu, że w kraju
      demokratycznym urzędnicy i służby w jakichś kapturowych sądach mówią, kto jest
      zły, i nie tłumacząc, wyrzucają. Władze proszą się tu o oskarżenia o ksenofobię
      albo bezwarunkową uległość wobec USA.

To jest właśnie to: dziś wyrzucą Ammera, jutro Ciebie i mnie. Bez dania racji.

• Gość: Świstak Re: Marcinek Kącki wypadł troszkę głupio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 00:28
        Gość portalu: maruda napisał(a):

> To jest właśnie to: dziś wyrzucą Ammera, jutro Ciebie i mnie. Bez dania racji.

Co Ty pieprzysz? Ilu Polaków wyrzucono z Polski w ciągu ostatnich 10 lat?
        Owszem, wydalano różne typki nie mające polskiego obywatelstwa, które chciały u
        nas poćwiczyć w podrzynaniu gardeł, podkładaniu min czy wysadzaniu. Czy
        niesłusznie ich wydalono? Gdyby Amerykanie, Hiszpanie, Francuzi, Włosi i inni
        nie byli tacy "trendy" i nie patyczkowali się z terrorystami, to można byłoby
        uratować tysiące istnień ludzkich. Ale oni chcieli być bardzo demokratyczni,
        bardziej niż ci bandyci. I skutek jaki jest, każdy widzi.
        Dlatego lepiej dmuchać na zimne (a w tym wypadku było już bardzo, bardzo
        ciepło).
        • bonobo44 Kapturowe sady a. kesenofobia vs. demokracja 24.05.04, 15:15
          "- Nie wobec decyzji urzędników. Ja protestuję przeciwko temu, że w kraju
          demokratycznym urzędnicy i służby w jakichś kapturowych sądach mówią, kto jest
          zły, i nie tłumacząc, wyrzucają. Władze proszą się tu o oskarżenia o ksenofobię
          albo bezwarunkową uległość wobec USA. "
          • Gość: ANka Hipokryzja bonobo!!!!!! IP: *.ifn-magdeburg.de 24.05.04, 17:08
            Foki moga nie miec rozbudowanej kory przedczolowej.
            Ale ten czlowiek- Arab czy Chinczyk ja ma!!!! I z urodzenia taka sama jak my
            wszyscy. Jesli nie rozumie ze ludzi nie wolno zabijac w imie ideologii, tzn. ze
            nie chce rozumiec!!!!!
            A to jest powazny problem. I spora bezczelnosc bo jasno demaskuje intencje tego
            czlowieka.
            Oznacza to ni mniej ni wiecej: jak uznam to za sluszne moge Cie zabic.
            I gdzie masz tu swoje ´niemile jest nam´?
            Owszem niemile tylko wtedy gdy sie okazuje ze czlowiek z takim samym ukladem
            nerwowym ma inny system moralny i usprawiedliwia mordowanie ludzi.
            Drapieznictwo u ludzi (niezmiernie zadkie w naturze) rozszerzone do ideologii i
            nauczania?! Szkoly dla zbrodniarzy?!
            Brawo bonobo. Ciekawa jestem kogo Ty w istocie ratujesz.
            Niestety nie bierz sie za biologie. Jesli nie dostrzegasz zwiazkow przyczynowo
            skutkowych pomiedzy liczebnoscia drapieznikow i ich ofiar nie dostrzezesz
            faktycznej ´roli spolecznej´ tej osobliwej jednostki.
            • bonobo44 Rzadka hipokryzja nawet jak na homo - 2x sapiens 25.05.04, 01:49
              zanim cos napiszesz, bo Twoj tekst jest najzupelniej niezrozumialy.

Gość portalu: ANka napisał(a):

> Niestety nie bierz sie za biologie. Jesli nie dostrzegasz zwiazkow przyczynowo
              > skutkowych pomiedzy liczebnoscia drapieznikow i ich ofiar nie dostrzezesz
              > faktycznej ´roli spolecznej´ tej osobliwej jednostki.

???

Nie mam nic p-ko bialym niedzwiedziom i Eskimosom, jesli Ci o to chodzi.
              Jesli jako biolog uwazasz fokobojstwo za rownorzedne z doborem naturalnym,
              to Ci sie mocno dziwie...
              www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=canada_seal_hunt
    • Gość: Terry Brawa dla ABW - tak trzymać IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 00:46
      Nie potrzeba nam terrorystów. Brawo ABW, nie pozwolić sobie narzucać zdania. Są
      dane mówiace o zagrożeniu dla kraju, wykorzystać je do deportacji
      zagrażającego. Dziennikarze niech zajmą się pisaniem i gadaniem a nie
      decydowaniem.
      • Gość: Czarny ;-) Re: Brawa dla ABW - tak trzymać IP: *.kabel.telenet.be 24.05.04, 16:17
        Dozuccie jeszcze jeden bilet w jedna strone dla tego profesora.
    • halina.ab Re: Wydalenie Ahmeda Ammara: rozmowa z Janem Sand 24.05.04, 00:59
      Jestem cała przeciw wydalenia Immama, który będąc przywódcą religijnym nie
      może przecież (tak jak inni muzułmanie ) nauczać wiernych by zabijali innych,
      jednak jeżeli Polska jest moim domem to mogę wyprosić gościa który przyszedł do
      mnie i się zasiedział. A że jest to mój kraj od lat 50-ciu lat (bo tyle mam )a
      pan ten mieszka u mnie 14 lat to mogę Go przeprosić i wyprosić.
      • bonobo44 I chce i boje sie ! 24.05.04, 16:32
        halina.ab napisała:

> Jestem cała przeciw wydalenia Immama, który będąc przywódcą religijnym nie
        > może przecież (tak jak inni muzułmanie ) nauczać wiernych by zabijali innych

I chce...

> A że jest to mój kraj od lat 50-ciu lat (bo tyle mam )a
        > pan ten mieszka u mnie 14 lat to mogę Go przeprosić i wyprosić.

i boje sie...

To moze Pani wyprosi takze swoje 14-letnie dzieci, bo sa przeciwne zabijaniu
        rowiesnikow w Iraku?
        Nie musi Pani! Dorosna, to same opuszcza ten kraj w poplochu!
        • Gość: Czarny ;-) Prof. jestes naiwniak! IP: *.kabel.telenet.be 24.05.04, 16:44
          "- To człowiek o wielu twarzach, który gra różne postacie w zależności od tego,
          z kim rozmawia. W kontaktach z pracownikami uniwersytetu zachowuje się
          powściągliwie. W kontaktach ze środowiskiem muzułmańskim nie kryje jednak
          swoich jednoznacznie negatywnych dla Polski poglądów - powiedział "Rz"
          przedstawiciel ABW.

Według nieoficjalnych informacji ze służb, od poglądów Ammara groźniejsze były
          jego kontakty. - Terroryści planujący w Polsce zamachy traktowali go i
          grupujących się wokół niego muzułmanów jako zaplecze przy realizacji swoich
          celów. Informacje o nawiązaniu takich kontaktów stały się sygnałem dla służb do
          szybkiego prewencyjnego działania..."

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040522/kraj/kraj_a_8.html
          • bonobo44 Czarny, jestes michnipulant ! 25.05.04, 01:54
            Gość portalu: Czarny ;-) napisał(a):

"Ammar zaprzecza. Utrzymuje, że wyjeżdżał do Jemenu i Arabii Saudyjskiej w
            1996, 1998 i 2000 r., ale wyłącznie w celu kontaktu z rodziną. Nie miał
            styczności z terrorystami ani za granicą, ani w naszym kraju, a jego poglądy
            nie zagrażają Polsce." [tamze]

"Miał pan kontakty z terrorystami?

Nie miałem żadnych kontaktów z terrorystami, chyba że moja matka jest
            terrorystką. W 1996 r. byłem przez miesiąc na pielgrzymce z matką w Arabii
            Saudyjskiej. Ostatni raz byłem w Jemenie w 2000 r. i to w celu zawarcia ślubu.
            Wcześniej byłem w Jemenie w latach 1996 i 1998.

A tutaj, w Polsce, odwiedzali pana ludzie, których służby specjalne mogą
            podejrzewać o powiązania z terrorystami?

Nie wiem. Tutaj przychodzą różni ludzie, muzułmanie z różnych krajów. Z
            Niemiec, z Anglii. I oni wszyscy, kiedy wchodzą do meczetu, to znaczy pokoju
            modlitw, są legitymowani. Pokazują dokumenty, zostają spisani i te listy
            trafiają chyba do Agencji Bezpieczeństwa. Niech agencja pokaże, co ja takiego
            niebezpiecznego robiłem z tymi ludźmi.

Jest pan zwolennikiem dżihadu i samobójczych aktów terrorystycznych?

Nie. Nie jestem. Mówiłem tylko, że jestem przeciwko obecności polskich wojsk w
            Iraku. Ale nie jestem zwolennikiem terroryzmu.

Czy uważa pan, że dżihad albo owe akty terrorystyczne są dopuszczalne?

Dżihad to nie tylko walka zbrojna. Jest także dżihad przeciwko szatanowi. To
            wysiłek, a nie tylko wojna.

Ale nas najbardziej niepokoi ta skrajna forma dżihadu, która jest niebezpieczna
            dla przypadkowych ludzi.

Prowadzę dla Polaków wykłady i tłumaczę, na czym polega dżihad. To jest moja
            rola tutaj.

I uważa pan, że Polacy nie muszą się go obawiać?

Nie wiem. Tłumaczę, jak to wygląda według źródła, według prawa islamskiego.

Czy według pana Polsce grożą zamachy terrorystyczne ze strony muzułmanów
            opowiadających się za taką skrajną formą dżihadu?

Ja gwarantuję, że nie. Znam tu muzułmanów i żaden z nich nie zagraża
            bezpieczeństwu Polski.

Jak może pan dawać gwarancję za innych ludzi, o których nie wiadomo, co tak
            naprawdę myślą?

No tak, przepraszam, nie mogę za nich gwarantować. Bo gdy jeden z muzułmanów
            zrobi bombę, to... Ale znam ich poglądy i one nie są skrajne.

Ma pan na myśli ludzi, którzy się wokół pana skupiają?

Tak. Tych, którzy modlą się razem, chodzą tutaj na lekcje.

Ale nie może pan zagwarantować, że ci muzułmanie, którzy przyjeżdżają do
            Poznania z Niemiec czy Anglii, nie są niebezpieczni.

Tym musi się zajmować państwo, a nie ja. Ja mówię o muzułmanach z Poznania.

A gdyby muzułmanie z zagranicy zwrócili się do pana o pomoc np. przy jakichś
            zakupach czy wynajęciu mieszkania lub hotelu, to by im pan jej udzielił?

Nie. To znaczy, to, co ja robiłem i kto do mnie przychodził, to ja ujawnię.
            Chcę np. organizować tutaj centrum kultury islamskiej i kupić dom. Będzie w nim
            sala modlitw, szkoła języka arabskiego i nauki arabskiej. Organizujemy to jako
            wspólnota muzułmańska i zwróciliśmy się do wszystkich organizacji, które mogą
            nam pomóc.

Ale czemu pan to łączy z podejrzeniem o terroryzm?

Nie wiem, ale może to potraktowano jako zagrożenie dla bezpieczeństwa Polski.
            Rozmawiałem o wsparciu finansowym m.in. w ambasadzie Arabii Saudyjskiej i z
            inną osobą w Arabii. Byłem też w ambasadzie jemeńskiej i u różnych bogatych
            ludzi.

Kto założył konto?

Stowarzyszenie Studentów Muzułmańskich w Polsce. A ja sam wpłacałem tam
            wszystko, co zebrałem.

Może na to konto wpłynęły także pieniądze od terrorystów lub podejrzanych
            organizacji?

Nie wiem. Kontrolę nad kontem ma nie Poznań, ale centrala stowarzyszenia w
            Białymstoku. "

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040522/kraj/kraj_a_9.html
    • janosik6 pan <busch> kazal ?sluga wazel <kwach> musi 24.05.04, 09:41

Musi bo dostanie po tym swinskim ryju za cale lata latania z czerwona
      ksiazeczka przy swojej klacie...
      Najsmieszniejsze jest to ze teraz te wszystkie sejmowe cioty ,poczwary jak
      jeden trzymaja strone wydalenia jemenczyka.
      A przeciez nie wiedza o co jest oskarzony.
      Teraz nagle sluzalczo wassalaska ABWera jest ok ?
      Wsszystkie czarne, czerwone, zielone malpy nagle zapalaly miloscia do ABWery?
      i maja wielkie zaufanie do niej ? nawet wieksze jak do swojego wspolmalzonka ?
      KOgo palanty chcecie oszukac ?
      Wazeliniarze , nie macie nawet za grosz odwagi aby sprzeciwstawic sie bandyta
      amerykanskim i jej sposoba na niszcvzenia wszystkich antyamerykanow ?
      Kto wam placi za spanie w sejmie ?
      Moze ten debil busch ?
      Przed kim gracie te komedie ?
      D;laczego uwazacie ze wszyscy polacy to durnie i przyglupy ?
    • sunday Ciekawe, co pan profesor miał na myśli 24.05.04, 10:04
      "punktu widzenia Arabów 11 września wynika także z 1948 roku, gdy
      Palestyńczykom obiecano ziemię, która nie została im przyznana"

Ciekawe, co pan profesor miał na myśli...
      Bo jakoś mało sensowne to zdanie.
      • venus99 Re: Ciekawe, co pan profesor miał na myśli 24.05.04, 19:54
        i w dodatku nieprawdziwe.
    • Gość: ku-klux-klan Re: Wydalenie Ahmeda Ammara: rozmowa z Janem Sand IP: *.amb.bydgoszcz.pl 24.05.04, 10:35
      fuck usa every day and every night !!!!!!!!!!!
    • Gość: x glupio to wypadl michnik. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 11:05
    • Gość: KP Panie Profesorze! Jakze to tak manipulowac! IP: *.physik.uni-giessen.de 24.05.04, 13:59
      >z punktu widzenia Arabów 11 września wynika także z 1948 roku, gdy
      Palestyńczykom >obiecano ziemię, która nie została im przyznana.

Co za oszustwo! W 1948 roku kraje arabskie zaatakowaly Izrael! A nie
      Izrael lub ktokolwiek inny zaatakowal panstwo palestynskie. To jest fakt!

W 1950 roku Jordania zaanektowala caly Zachodni Brzeg. I to jest tez fakt!
      A przeciez to byli ci sami ludzie, co Palestynczycy. Bracia.

Panie profesorze, krew mnie zalala gdy czytam taka manipulacje
      • Gość: Czarny ;-) Re: Panie Profesorze! Jakze to tak manipulowac! IP: *.kabel.telenet.be 24.05.04, 16:26
        Ten gosc placze sie w zeznaniach. Czy on uwaza, ze ludzie odpowiedzialni za
        bezpieczenstwo kraju do glupcy dajacy sie manipulowac. Ci faceci sami wiedza
        jakie informacje mozna udzielic, a jakie nie. Czesto takie informacje moga
        zawazyc o bezpieczenstwie innych. Niech lepiej profesorek zajmie sie swoimi
        sprawami zamiast zachowywac sie jak przekupka na rynku i pieprzyc farmazony.
    • Gość: ANka A ja protestuje przeciw funkcjom naukowym dla prof IP: *.ifn-magdeburg.de 24.05.04, 17:01
      dla ktorych rekojmia dla poparcia dla terroryzmu jest przynaleznosc etniczna czy
      narodowa.
      Co to za chore tlumaczenie?! Jest Arabem wiec mysli tez jak Arab?
      Do diaska- ma ten sam uklad nerwowy co my wszyscy. I taka sama odpowiedzialnosc
      za czyjes zycie czy krzywde.
      Do licha z takimi profesorami- mianowanymi!!!!!!
    • Gość: ws Re: Wydalenie Ahmeda Ammara: rozmowa z Janem Sand IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.04, 19:47
      Zgodzmy sie do tego:

1. Facet musi miec mozliwosc domagania sie na drodze prawnej prawa do pobytu w
      Polsce.

2. ABW nie moze po prostu powiedziec gosc sie nam nie podoba i won. Musi to
      jakos ugruntowac. Jezeli nie moze tego zrobic publicznie bo to zagrazalo by jej
      informatorom, to, byc moze, trudno, gosc musi zostac (albo wrocic). Wtedy ABW
      musi go dobrze pilnowac. Jako pilnowany jest juz dla dzialalnosci konspiracyjnej
      spalony.
      Byc moze jednak prawo zezwala na wywalenie faceta bez upubliczniania stawianych
      mu zarzutow. Chodzi w koncu nie o rozprawe karna a o akt administracyjny. Mysle,
      ze i w tym przypadku ABW musi ugruntowac swoj wniosek ale nie publicznie a
      przed odpowiednim organem konstytucyjnym.
      Uwazam, ze to szkoda, ze do tej pory nie wypowiedzial sie na ten temat zaden
      specjalista od prawa imigracyjnego.

3. Gosc jest prawdopodobnie obrzydliwym fanatykiem. To zaslanianie sie , ze on
      cos tam mowi jako politolog to zwykle kretactwo. Jezeli uprawia islamistyczna
      propagande, wychwala przemoc, sieje nienawisc wyznaniowa, to nie trzeba mu
      udowadniac zadnych powiazan z terrorystami, zeby go wywalic.
    • Gość: adas ANALFABETOM FUNKCJONALNYM spiesze z pomoca IP: *.netspace.net.au 24.05.04, 21:54
      Moze postaram sie wytlumaczyc tu sens zadania, ktore poniektorzy nie potrafia
      zrozumiec:

“z punktu widzenia Arabów 11 września wynika także z 1948 roku, gdy
      Palestyńczykom obiecano ziemię, która nie została im przyznana.”
      -------------

“z punktu widzenia Arabow 11 wrzesnia wynika takze z 1948r” – oznacza, ze pewna
      grupa ludzi (Arabowie), a nie autor tego stwierdzenia, obok wielu roznych
      przyczyn, widzi w wydarzeniach w przeszlosci (1948r) powod, czy motyw, dla
      ktorego niektorzy z nich 11 wrzesnia (2001 roku), w dosc widowiskowy sposob,
      zrocili swiatu uwage na pewne problemy, ktore im samym i tym z ktorymi sie
      solidaryzowali, jakos tam doskwieraly.
      ------------------

Rozumiem, ze mimo wszystko i to moze byc dla niektorych nadal niezrozumiale,
      dlatego radze im aby przeczytac to zdanie przynajmniej kilkanascie razy (KP to
      chyba powinien zrobic bardzo powoli, bo ma te klopoty z krwia na oczach).

W sumie dobrze, ze te osoby, ktore nie rozumieja trudnego powiedzenia, otwarcie
      sie do tego przyznaja, bo analfabetyzm funkcjonalny mozna wyleczyc tylko przy
      pomocy mozolnych cwiczen. Pozdrawiam i czekam na nastepne zgloszenia…
      • Gość: marek Re: ANALFABETOM FUNKCJONALNYM spiesze z pomoca IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.05.04, 22:49
        drogi Adasiu
        dobrze ze przynajmniej Ty jeden jestes ten madry. Co my bysmy zrobili gdyby
        Ciebie nie bylo, kto by nam to wytlumaczyl?
        • rolotomasi Re: rozmowa z prof.em o Ammarze z Jemenu 25.05.04, 01:32
          "Ja protestuję przeciwko temu, że w kraju demokratycznym urzędnicy i służby w
          jakichś kapturowych sądach mówią, kto jest zły, i nie tłumacząc, wyrzucają"
          ^^powiedział prof. I tyle by tego było;
          -mówienia n.t.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka