Gość: Maciej Roszak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 20:52 dobrze, że nie wszyscy dali się w tym kraju zwariować, tak trzymać Profesorze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maruda Marcinek Kącki wypadł troszkę głupio IP: *.gdynia.mm.pl 24.05.04, 00:14 Czy to oznacza zmianę pana postawy? - Nie wobec decyzji urzędników. Ja protestuję przeciwko temu, że w kraju demokratycznym urzędnicy i służby w jakichś kapturowych sądach mówią, kto jest zły, i nie tłumacząc, wyrzucają. Władze proszą się tu o oskarżenia o ksenofobię albo bezwarunkową uległość wobec USA. ************************* To jest właśnie to: dziś wyrzucą Ammera, jutro Ciebie i mnie. Bez dania racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świstak Re: Marcinek Kącki wypadł troszkę głupio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 00:28 Gość portalu: maruda napisał(a): > To jest właśnie to: dziś wyrzucą Ammera, jutro Ciebie i mnie. Bez dania racji. Co Ty pieprzysz? Ilu Polaków wyrzucono z Polski w ciągu ostatnich 10 lat? Owszem, wydalano różne typki nie mające polskiego obywatelstwa, które chciały u nas poćwiczyć w podrzynaniu gardeł, podkładaniu min czy wysadzaniu. Czy niesłusznie ich wydalono? Gdyby Amerykanie, Hiszpanie, Francuzi, Włosi i inni nie byli tacy "trendy" i nie patyczkowali się z terrorystami, to można byłoby uratować tysiące istnień ludzkich. Ale oni chcieli być bardzo demokratyczni, bardziej niż ci bandyci. I skutek jaki jest, każdy widzi. Dlatego lepiej dmuchać na zimne (a w tym wypadku było już bardzo, bardzo ciepło). Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Kapturowe sady a. kesenofobia vs. demokracja 24.05.04, 15:15 "- Nie wobec decyzji urzędników. Ja protestuję przeciwko temu, że w kraju demokratycznym urzędnicy i służby w jakichś kapturowych sądach mówią, kto jest zły, i nie tłumacząc, wyrzucają. Władze proszą się tu o oskarżenia o ksenofobię albo bezwarunkową uległość wobec USA. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Hipokryzja bonobo!!!!!! IP: *.ifn-magdeburg.de 24.05.04, 17:08 Foki moga nie miec rozbudowanej kory przedczolowej. Ale ten czlowiek- Arab czy Chinczyk ja ma!!!! I z urodzenia taka sama jak my wszyscy. Jesli nie rozumie ze ludzi nie wolno zabijac w imie ideologii, tzn. ze nie chce rozumiec!!!!! A to jest powazny problem. I spora bezczelnosc bo jasno demaskuje intencje tego czlowieka. Oznacza to ni mniej ni wiecej: jak uznam to za sluszne moge Cie zabic. I gdzie masz tu swoje ´niemile jest nam´? Owszem niemile tylko wtedy gdy sie okazuje ze czlowiek z takim samym ukladem nerwowym ma inny system moralny i usprawiedliwia mordowanie ludzi. Drapieznictwo u ludzi (niezmiernie zadkie w naturze) rozszerzone do ideologii i nauczania?! Szkoly dla zbrodniarzy?! Brawo bonobo. Ciekawa jestem kogo Ty w istocie ratujesz. Niestety nie bierz sie za biologie. Jesli nie dostrzegasz zwiazkow przyczynowo skutkowych pomiedzy liczebnoscia drapieznikow i ich ofiar nie dostrzezesz faktycznej ´roli spolecznej´ tej osobliwej jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Rzadka hipokryzja nawet jak na homo - 2x sapiens 25.05.04, 01:49 zanim cos napiszesz, bo Twoj tekst jest najzupelniej niezrozumialy. Gość portalu: ANka napisał(a): > Niestety nie bierz sie za biologie. Jesli nie dostrzegasz zwiazkow przyczynowo > skutkowych pomiedzy liczebnoscia drapieznikow i ich ofiar nie dostrzezesz > faktycznej ´roli spolecznej´ tej osobliwej jednostki. ??? Nie mam nic p-ko bialym niedzwiedziom i Eskimosom, jesli Ci o to chodzi. Jesli jako biolog uwazasz fokobojstwo za rownorzedne z doborem naturalnym, to Ci sie mocno dziwie... www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=canada_seal_hunt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Brawa dla ABW - tak trzymać IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 00:46 Nie potrzeba nam terrorystów. Brawo ABW, nie pozwolić sobie narzucać zdania. Są dane mówiace o zagrożeniu dla kraju, wykorzystać je do deportacji zagrażającego. Dziennikarze niech zajmą się pisaniem i gadaniem a nie decydowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: Brawa dla ABW - tak trzymać IP: *.kabel.telenet.be 24.05.04, 16:17 Dozuccie jeszcze jeden bilet w jedna strone dla tego profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
halina.ab Re: Wydalenie Ahmeda Ammara: rozmowa z Janem Sand 24.05.04, 00:59 Jestem cała przeciw wydalenia Immama, który będąc przywódcą religijnym nie może przecież (tak jak inni muzułmanie ) nauczać wiernych by zabijali innych, jednak jeżeli Polska jest moim domem to mogę wyprosić gościa który przyszedł do mnie i się zasiedział. A że jest to mój kraj od lat 50-ciu lat (bo tyle mam )a pan ten mieszka u mnie 14 lat to mogę Go przeprosić i wyprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 I chce i boje sie ! 24.05.04, 16:32 halina.ab napisała: > Jestem cała przeciw wydalenia Immama, który będąc przywódcą religijnym nie > może przecież (tak jak inni muzułmanie ) nauczać wiernych by zabijali innych I chce... > A że jest to mój kraj od lat 50-ciu lat (bo tyle mam )a > pan ten mieszka u mnie 14 lat to mogę Go przeprosić i wyprosić. i boje sie... To moze Pani wyprosi takze swoje 14-letnie dzieci, bo sa przeciwne zabijaniu rowiesnikow w Iraku? Nie musi Pani! Dorosna, to same opuszcza ten kraj w poplochu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Prof. jestes naiwniak! IP: *.kabel.telenet.be 24.05.04, 16:44 "- To człowiek o wielu twarzach, który gra różne postacie w zależności od tego, z kim rozmawia. W kontaktach z pracownikami uniwersytetu zachowuje się powściągliwie. W kontaktach ze środowiskiem muzułmańskim nie kryje jednak swoich jednoznacznie negatywnych dla Polski poglądów - powiedział "Rz" przedstawiciel ABW. Według nieoficjalnych informacji ze służb, od poglądów Ammara groźniejsze były jego kontakty. - Terroryści planujący w Polsce zamachy traktowali go i grupujących się wokół niego muzułmanów jako zaplecze przy realizacji swoich celów. Informacje o nawiązaniu takich kontaktów stały się sygnałem dla służb do szybkiego prewencyjnego działania..." www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040522/kraj/kraj_a_8.html Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Czarny, jestes michnipulant ! 25.05.04, 01:54 Gość portalu: Czarny ;-) napisał(a): "Ammar zaprzecza. Utrzymuje, że wyjeżdżał do Jemenu i Arabii Saudyjskiej w 1996, 1998 i 2000 r., ale wyłącznie w celu kontaktu z rodziną. Nie miał styczności z terrorystami ani za granicą, ani w naszym kraju, a jego poglądy nie zagrażają Polsce." [tamze] "Miał pan kontakty z terrorystami? Nie miałem żadnych kontaktów z terrorystami, chyba że moja matka jest terrorystką. W 1996 r. byłem przez miesiąc na pielgrzymce z matką w Arabii Saudyjskiej. Ostatni raz byłem w Jemenie w 2000 r. i to w celu zawarcia ślubu. Wcześniej byłem w Jemenie w latach 1996 i 1998. A tutaj, w Polsce, odwiedzali pana ludzie, których służby specjalne mogą podejrzewać o powiązania z terrorystami? Nie wiem. Tutaj przychodzą różni ludzie, muzułmanie z różnych krajów. Z Niemiec, z Anglii. I oni wszyscy, kiedy wchodzą do meczetu, to znaczy pokoju modlitw, są legitymowani. Pokazują dokumenty, zostają spisani i te listy trafiają chyba do Agencji Bezpieczeństwa. Niech agencja pokaże, co ja takiego niebezpiecznego robiłem z tymi ludźmi. Jest pan zwolennikiem dżihadu i samobójczych aktów terrorystycznych? Nie. Nie jestem. Mówiłem tylko, że jestem przeciwko obecności polskich wojsk w Iraku. Ale nie jestem zwolennikiem terroryzmu. Czy uważa pan, że dżihad albo owe akty terrorystyczne są dopuszczalne? Dżihad to nie tylko walka zbrojna. Jest także dżihad przeciwko szatanowi. To wysiłek, a nie tylko wojna. Ale nas najbardziej niepokoi ta skrajna forma dżihadu, która jest niebezpieczna dla przypadkowych ludzi. Prowadzę dla Polaków wykłady i tłumaczę, na czym polega dżihad. To jest moja rola tutaj. I uważa pan, że Polacy nie muszą się go obawiać? Nie wiem. Tłumaczę, jak to wygląda według źródła, według prawa islamskiego. Czy według pana Polsce grożą zamachy terrorystyczne ze strony muzułmanów opowiadających się za taką skrajną formą dżihadu? Ja gwarantuję, że nie. Znam tu muzułmanów i żaden z nich nie zagraża bezpieczeństwu Polski. Jak może pan dawać gwarancję za innych ludzi, o których nie wiadomo, co tak naprawdę myślą? No tak, przepraszam, nie mogę za nich gwarantować. Bo gdy jeden z muzułmanów zrobi bombę, to... Ale znam ich poglądy i one nie są skrajne. Ma pan na myśli ludzi, którzy się wokół pana skupiają? Tak. Tych, którzy modlą się razem, chodzą tutaj na lekcje. Ale nie może pan zagwarantować, że ci muzułmanie, którzy przyjeżdżają do Poznania z Niemiec czy Anglii, nie są niebezpieczni. Tym musi się zajmować państwo, a nie ja. Ja mówię o muzułmanach z Poznania. A gdyby muzułmanie z zagranicy zwrócili się do pana o pomoc np. przy jakichś zakupach czy wynajęciu mieszkania lub hotelu, to by im pan jej udzielił? Nie. To znaczy, to, co ja robiłem i kto do mnie przychodził, to ja ujawnię. Chcę np. organizować tutaj centrum kultury islamskiej i kupić dom. Będzie w nim sala modlitw, szkoła języka arabskiego i nauki arabskiej. Organizujemy to jako wspólnota muzułmańska i zwróciliśmy się do wszystkich organizacji, które mogą nam pomóc. Ale czemu pan to łączy z podejrzeniem o terroryzm? Nie wiem, ale może to potraktowano jako zagrożenie dla bezpieczeństwa Polski. Rozmawiałem o wsparciu finansowym m.in. w ambasadzie Arabii Saudyjskiej i z inną osobą w Arabii. Byłem też w ambasadzie jemeńskiej i u różnych bogatych ludzi. Kto założył konto? Stowarzyszenie Studentów Muzułmańskich w Polsce. A ja sam wpłacałem tam wszystko, co zebrałem. Może na to konto wpłynęły także pieniądze od terrorystów lub podejrzanych organizacji? Nie wiem. Kontrolę nad kontem ma nie Poznań, ale centrala stowarzyszenia w Białymstoku. " www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040522/kraj/kraj_a_9.html Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 pan <busch> kazal ?sluga wazel <kwach> musi 24.05.04, 09:41 Musi bo dostanie po tym swinskim ryju za cale lata latania z czerwona ksiazeczka przy swojej klacie... Najsmieszniejsze jest to ze teraz te wszystkie sejmowe cioty ,poczwary jak jeden trzymaja strone wydalenia jemenczyka. A przeciez nie wiedza o co jest oskarzony. Teraz nagle sluzalczo wassalaska ABWera jest ok ? Wsszystkie czarne, czerwone, zielone malpy nagle zapalaly miloscia do ABWery? i maja wielkie zaufanie do niej ? nawet wieksze jak do swojego wspolmalzonka ? KOgo palanty chcecie oszukac ? Wazeliniarze , nie macie nawet za grosz odwagi aby sprzeciwstawic sie bandyta amerykanskim i jej sposoba na niszcvzenia wszystkich antyamerykanow ? Kto wam placi za spanie w sejmie ? Moze ten debil busch ? Przed kim gracie te komedie ? D;laczego uwazacie ze wszyscy polacy to durnie i przyglupy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sunday Ciekawe, co pan profesor miał na myśli 24.05.04, 10:04 "punktu widzenia Arabów 11 września wynika także z 1948 roku, gdy Palestyńczykom obiecano ziemię, która nie została im przyznana" Ciekawe, co pan profesor miał na myśli... Bo jakoś mało sensowne to zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ciekawe, co pan profesor miał na myśli 24.05.04, 19:54 i w dodatku nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku-klux-klan Re: Wydalenie Ahmeda Ammara: rozmowa z Janem Sand IP: *.amb.bydgoszcz.pl 24.05.04, 10:35 fuck usa every day and every night !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Panie Profesorze! Jakze to tak manipulowac! IP: *.physik.uni-giessen.de 24.05.04, 13:59 >z punktu widzenia Arabów 11 września wynika także z 1948 roku, gdy Palestyńczykom >obiecano ziemię, która nie została im przyznana. Co za oszustwo! W 1948 roku kraje arabskie zaatakowaly Izrael! A nie Izrael lub ktokolwiek inny zaatakowal panstwo palestynskie. To jest fakt! W 1950 roku Jordania zaanektowala caly Zachodni Brzeg. I to jest tez fakt! A przeciez to byli ci sami ludzie, co Palestynczycy. Bracia. Panie profesorze, krew mnie zalala gdy czytam taka manipulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: Panie Profesorze! Jakze to tak manipulowac! IP: *.kabel.telenet.be 24.05.04, 16:26 Ten gosc placze sie w zeznaniach. Czy on uwaza, ze ludzie odpowiedzialni za bezpieczenstwo kraju do glupcy dajacy sie manipulowac. Ci faceci sami wiedza jakie informacje mozna udzielic, a jakie nie. Czesto takie informacje moga zawazyc o bezpieczenstwie innych. Niech lepiej profesorek zajmie sie swoimi sprawami zamiast zachowywac sie jak przekupka na rynku i pieprzyc farmazony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A ja protestuje przeciw funkcjom naukowym dla prof IP: *.ifn-magdeburg.de 24.05.04, 17:01 dla ktorych rekojmia dla poparcia dla terroryzmu jest przynaleznosc etniczna czy narodowa. Co to za chore tlumaczenie?! Jest Arabem wiec mysli tez jak Arab? Do diaska- ma ten sam uklad nerwowy co my wszyscy. I taka sama odpowiedzialnosc za czyjes zycie czy krzywde. Do licha z takimi profesorami- mianowanymi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Wydalenie Ahmeda Ammara: rozmowa z Janem Sand IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.04, 19:47 Zgodzmy sie do tego: 1. Facet musi miec mozliwosc domagania sie na drodze prawnej prawa do pobytu w Polsce. 2. ABW nie moze po prostu powiedziec gosc sie nam nie podoba i won. Musi to jakos ugruntowac. Jezeli nie moze tego zrobic publicznie bo to zagrazalo by jej informatorom, to, byc moze, trudno, gosc musi zostac (albo wrocic). Wtedy ABW musi go dobrze pilnowac. Jako pilnowany jest juz dla dzialalnosci konspiracyjnej spalony. Byc moze jednak prawo zezwala na wywalenie faceta bez upubliczniania stawianych mu zarzutow. Chodzi w koncu nie o rozprawe karna a o akt administracyjny. Mysle, ze i w tym przypadku ABW musi ugruntowac swoj wniosek ale nie publicznie a przed odpowiednim organem konstytucyjnym. Uwazam, ze to szkoda, ze do tej pory nie wypowiedzial sie na ten temat zaden specjalista od prawa imigracyjnego. 3. Gosc jest prawdopodobnie obrzydliwym fanatykiem. To zaslanianie sie , ze on cos tam mowi jako politolog to zwykle kretactwo. Jezeli uprawia islamistyczna propagande, wychwala przemoc, sieje nienawisc wyznaniowa, to nie trzeba mu udowadniac zadnych powiazan z terrorystami, zeby go wywalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas ANALFABETOM FUNKCJONALNYM spiesze z pomoca IP: *.netspace.net.au 24.05.04, 21:54 Moze postaram sie wytlumaczyc tu sens zadania, ktore poniektorzy nie potrafia zrozumiec: “z punktu widzenia Arabów 11 września wynika także z 1948 roku, gdy Palestyńczykom obiecano ziemię, która nie została im przyznana.” ------------- “z punktu widzenia Arabow 11 wrzesnia wynika takze z 1948r” – oznacza, ze pewna grupa ludzi (Arabowie), a nie autor tego stwierdzenia, obok wielu roznych przyczyn, widzi w wydarzeniach w przeszlosci (1948r) powod, czy motyw, dla ktorego niektorzy z nich 11 wrzesnia (2001 roku), w dosc widowiskowy sposob, zrocili swiatu uwage na pewne problemy, ktore im samym i tym z ktorymi sie solidaryzowali, jakos tam doskwieraly. ------------------ Rozumiem, ze mimo wszystko i to moze byc dla niektorych nadal niezrozumiale, dlatego radze im aby przeczytac to zdanie przynajmniej kilkanascie razy (KP to chyba powinien zrobic bardzo powoli, bo ma te klopoty z krwia na oczach). W sumie dobrze, ze te osoby, ktore nie rozumieja trudnego powiedzenia, otwarcie sie do tego przyznaja, bo analfabetyzm funkcjonalny mozna wyleczyc tylko przy pomocy mozolnych cwiczen. Pozdrawiam i czekam na nastepne zgloszenia… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: ANALFABETOM FUNKCJONALNYM spiesze z pomoca IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.05.04, 22:49 drogi Adasiu dobrze ze przynajmniej Ty jeden jestes ten madry. Co my bysmy zrobili gdyby Ciebie nie bylo, kto by nam to wytlumaczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: rozmowa z prof.em o Ammarze z Jemenu 25.05.04, 01:32 "Ja protestuję przeciwko temu, że w kraju demokratycznym urzędnicy i służby w jakichś kapturowych sądach mówią, kto jest zły, i nie tłumacząc, wyrzucają" ^^powiedział prof. I tyle by tego było; -mówienia n.t. Odpowiedz Link Zgłoś