Dodaj do ulubionych

Inteligencja słucha Radia Maryja

• neoretronick Radia M. słuchają tacy sami doktorzy jak Rydzyk 03.12.11, 17:19
      ... czyli doktorzy od tworzenia bredni, a czy są inteligentami to już inna para kaloszy.
      W swoim środowisku tak, w innych nie.
    • zbysio45 Re: Inteligencja słucha Radia Maryja 03.12.11, 17:24
      Oni kłamia a my podajemy prawdziwe informacje ma zastosowanie w radiu Maryja.Dlatego nawet wykształciuchy nie daja sie nabierac na kłamliwą propagande.
      • x2468 Re: Inteligencja słucha Radia Maryja 03.12.11, 18:51
        Mówisz o moherowych wykształciuchach?

"słuuchane przez wykształconych na wmlu? "Na dwa ucha"?
        Czyżby?Uważasz ojca Kaczyńskiego Rajmunda i jego syna za kiepskich wykładowców WUML?
    • ayran właśnie słucham 03.12.11, 18:49
      wjechałem kilkanaście minut temu do Polski pociągiem od południowej strony i - póki co - do mojego radia w telefonie dociera tylko sygnał z dwóch stacji RM i jakiejś lokalnej. Dyrektor Rydzyk przemawia właśnie do studentów swojej uczelni (przyszłych przedstawicieli inteligenckiego odłamu słuchaczy radia) i apeluje do "mecenasów" o finansowanie jej działalności, a także skarży się, że nie dostali multipleksera.
      • cookies9 Re: właśnie słucham 03.12.11, 18:58
        No i proszę:-) mamy dowód,że inteligencja słucha RM...
        • ayran Re: właśnie słucham 03.12.11, 19:05
          Jaka tam ze mnie inteligencja - nie zdarzyło mi się jeszcze - w przeciwieństwie do autora wątku, który od swoich rozmówców słyszy o tym praktycznie codziennie:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,130653994,130657323,Sprawiali_wrazenie_normalnych_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,28,129233306,129234402,W_niektorych_srodowiskach_to_obciach_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,122016761,122036780,Kategoria_obciach_to_nieporozumienie.html
        • ayran dokończenie.... 03.12.11, 19:07
          .... nie zdarzyła mi się chyba taka lawina komplementów, zresztą autor wątku pewnie skromnie wymienił tylko kilka przymiotników.
          • cookies9 Re: dokończenie.... 03.12.11, 19:42
            Autor wątku o sobie..."wykształcony, zamozny, z dobra pracą i ciekawymi pasjami a popiera PiS ??? i... słucha radia RM"

Pozazdrościć 'remikowi' dobrego mniemania o sobie, a PiS wyborcy:-)
            • remik.bz Czego Wy własciwie chcecie? 03.12.11, 20:50
              cookies9 napisała:

>
              > Pozazdrościć 'remikowi' dobrego mniemania o sobie

Kurcze blade, czy Wy wiecie czego własciwie chcecie?
              Jesli wyborca PiS jest rozżalonym na cały swiat nieudacznikiem, to macie mu za złe , ze się nad soba rozczula i jest "cięzarem dla zaradnych, pracujacych, placących podatki"
              Jeśli jest zadowolony z zycia , to macie mu za złe, że jest zadowolony.
              Wam chyba po prostu przeszkadza, że ktokolwiek glosuje na PiS
              • woda_woda Tylko śmiejemy się z ciebie :) 03.12.11, 21:35
                A konkretnie z twojego chwalipięctwa :)
                • remik.bz No to poprawię Wam humor 03.12.11, 21:47
                  woda_woda napisała:

> A konkretnie z twojego chwalipięctwa :)

Ponieważ nic tak nie cieszy Polaków jak cudze nieszczęście to dam Wam dodatkowy powód do radości.
                  Wczoraj pies mnie pogryzł od sąsiada gdy pogłaskać chciałem gada. Byłem u sąsiada żony, nie wie czy jest zaszczepiony. Jak się wali, to sie wali......itd, itd
                  Lepiej Wam?
                  • woda_woda Nie trza :) 03.12.11, 21:56
                    Sam w sobie jesteś wystarczająco zabawny :)
                  • allspice Re: No to poprawię Wam humor 04.12.11, 09:06
                    remik.bz napisał:

>
                    > Ponieważ nic tak nie cieszy Polaków jak cudze nieszczęście to dam Wam dodatkowy
                    > powód do radości.
                    > Wczoraj pies mnie pogryzł od sąsiada gdy pogłaskać chciałem gada. Byłem u sąsia
                    > da żony, nie wie czy jest zaszczepiony. Jak się wali, to sie wali......itd, itd
                    > Lepiej Wam?

Widać,że pies sąsiada wyczuł sympatyka PiSsu i RM :)
                    • remik.bz Re: No to poprawię Wam humor 04.12.11, 12:00
                      allspice napisała:

>>
                      > Widać,że pies sąsiada wyczuł sympatyka PiSsu i RM :)

Widać nawet dla psa wazniejsza jest nienawiść do PiS-u od sympatii do Jana Kaczmarka (do serca przytul psa) :)
                      • ayran Re: No to poprawię Wam humor 04.12.11, 12:23
                        Jak cytujesz, niedokładnie zresztą, to nie mieszaj.
                        Autorem słów "Do serca przytul psa" jest Skoczylas, a Kaczmarek - "Ballady o chorej wyobraźni", której tekst, nie bez nieścisłości, wrzuciłeś wcześniej.
                        • remik.bz Ale mi dowaliłes ! 04.12.11, 13:08
                          ayran napisał:

> Jak cytujesz, niedokładnie zresztą, to nie mieszaj.

A ja cytowałem ?

> Autorem słów "Do serca przytul psa" jest Skoczylas, a Kaczmarek - "Ballady o ch
                          > orej wyobraźni", której tekst, nie bez nieścisłości, wrzuciłeś wcześniej.

Kaczmarek oczywiście nie miał nic wspolnego z "psem", tak?

Wiesz co ? Czepiasz się jak pijany płotu.

No to podam Ci jeszcze jeden tekst , abys miał się czego czepiać .Zaznaczam, że jako tradycjonalista w tym wypadku równiez korzystam z własnej pamięci a nie z wikipedii.
                          "U mojej Marysi są maluśkie cysi, bedę Boga prosił cobym je tarmosił, da-dana"
                          Do roboty.
                          • ayran Re: Ale mi dowaliłes ! 04.12.11, 14:48
                            Mylisz się. Masz skłonność do niefrasobliwego rzucania cytatów, bądź "cytatów" i przypisywania ich autorstwa bądź sobie, bądź innym osobom niż autorzy.
                            A to wszystko mimo tego, żeś taki inteligentny, wykształconym zamożny, z ciekawymi pasjami, wysoki, przystojny, wysportowany, muzykalny i dowcipny.
                            • remik.bz Ty jesteś Pisowcem 05.12.11, 18:10
                              Wreszcie mnie olśnilo. Ty jesteś Pisowcem.
                              Przeciwnik PiS-u to w sferze kultury ( ? ) czci Wojewódzkiego i programy w stylu "gwiazdy tańczące z wilkami na lodzie". A takie nazwiska jak Skoczylas, Kaczmarek z definicji nie są mu znane.
                              • venus99 Re: Ty jesteś Pisowcem 05.12.11, 18:17
                                najwiekszym osiągnieciem PiS w sferze kultury jest agent Tomek i współpraca z urodziwą młodzieżą patriotyczną.
                              • ayran Re: Ty jesteś Pisowcem 05.12.11, 20:55
                                Jeśli miałbym być pisowcem, ze względu na znajomość nazwisk Kaczmarek i Skoczylas, to znaczy, że prezes Jarosław z pewnością pisowcem nie jest. Bo jeśli nawet słyszał o jakimś Kaczmarku, to wyłącznie o tym, którego nazwał śpiochem.
                      • x2468 Re: No to poprawię Wam humor 06.12.11, 22:46
                        Psa owszem.Lecz pia?Żeby nóż w pierś wpakował?
                        • x2468 Re: No to poprawię Wam humor 06.12.11, 22:47
                          Psa owszem.Lecz pisa?
    • kum.z.antalowki Gdy w ucho gada Radyjo, rozum cierpi katusze 03.12.11, 21:10
      chyba, ze został już wyprany, nakrochmalony i uprasowany...
      • remik.bz Re: Gdy w ucho gada Radyjo, rozum cierpi katusze 03.12.11, 21:19
        Masz racje, niestety czesto tak jest. Wtedy serce podpowiada, aby wybaczyć, bo jednak nie ma innej mozliwości poznania głosu strony przeciwnej do jedynie słusznej opcji. I dlatego rozum musi ustapić i często słuchać słów, które nigdy nie powinny paść.
        Problem w tym, ze gdy godo i śpiwo TVN to rozum mowi "jaja se z Ciebie robią" a serce współczuje tym, którzy te "jaja" traktuja jako jedyna prawdę.
        • mariner4 Czasem słucham, bo lubię mieć swoją 04.12.11, 10:09
          opinię.
          To jest radio dla debili prowadzone przez cwaniaka wyciągającego pieniądze od naiwnych.
          Mam zero szacunku do słuchaczy RM. To jest motłoch.
          <.
      • woda_woda Nie tylko rozum :) 03.12.11, 21:33
        kum.z.antalowki napisał:

> chyba, ze został już wyprany, nakrochmalony i uprasowany...

Również poczucie przyzwoitości.
    • obraza.uczuc.religijnych To jest nawet niezłe 03.12.11, 22:32
      Szef radia maryja otworzył szkołę wyższą gdzie tresuje się studentów w słuchaniu tej rozgłośni , potem się powie że 25% jej słuchaczy ma wyższe wykształcenie. A prawdziwa inteligencja z Krakowa przy kilku piwkach łyka takie manipulacje jak pelikan.
      • remik.bz Odczep sie od piwa 03.12.11, 23:08
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

>> A prawdziwa inteligencja z Krakowa przy kilku piwkach łyka takie manipulacje j
        > ak pelikan.

Na Kaczora , PiS , Ziobrę itp to możesz se gadać ile chcesz. Ale od piwa to się odczep, bo nie reczę za siebie :) Przezwyciężę wrodzona skromnośc, lagodność i niedołęstwo jesli będziesz niegodziwe rzeczy na temat piwa pisał i zrobię coś niegodnego Inteligencji(nawet krakowskiej) :) Jeszcze nie wiem co , ale jak mnie zmusisz swa niegodziwością do myslenia to cos wymysle.
        • obraza.uczuc.religijnych Jak zwykle 04.12.11, 10:36
          tworzysz swój wirtualny świat a potem z nim walczysz. Gdzie ja się czepiam piwa?
          • remik.bz Re: Jak zwykle 04.12.11, 12:04
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> tworzysz swój wirtualny świat a potem z nim walczysz. Gdzie ja się czepiam piwa
            > ?
            Przeciwników piwa to ja wyczuwam na odległość niczym mlody, wykształcony Europejczyk zakonspirowanego wśród warszawskeij "Inteligencji" pisowca :)
            • calun_torunski chory 04.12.11, 14:48
              na leczenie juz za pozno - daj na msze i sie pomodl, tez nie pomoze, ale przez jakis czas nie bedziesz klepal na forum
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Jak zwykle 05.12.11, 09:52
              Znów się przechwalasz czymś czego nie masz. Bowiem nie masz umiejętności wyczuwania przeciwników piwa. Klasyfikując mnie w ten sposób pokazałeś że tego nie potrafisz.
    • gucio60 Re: Inteligencja słucha Radia Maryja 04.12.11, 10:18
      remik.bz napisał:

> Cytat z Onetu
      >
      > "Już ok. 25 proc. słuchaczy Radia Maryja,

Najprawdopodobniej pomimo dyplomu wyższej uczelni na ścianie, poziom umysłu tych ludzi się obniża. To musi być niepokojące.
    • 1u Re: Inteligencja słucha Radia Maryja 04.12.11, 10:25
      a ty słuchasz ?
      • remik.bz Re: Inteligencja słucha Radia Maryja 04.12.11, 12:11
        1u napisał:

> a ty słuchasz ?
        Rzadko. Z reguły wtedy gdy jest jakies wydarzenie polityczne i chiałbym zapoznac sie z innym punktem widzenia niz oficjalny.
        Gdy byłem przez 40 dni w szpitalu to słuchałem dużo z konieczności. Obok na łózku miałem 80-latka z rakiem jelita grubego i przerzutami "wszędzie". RM (głównie modlitwa) to była ostatnia radość w jego zyciu. Odszedł zresztą dość szybko. Dlatego też jestem teraz negatywnie nastawiony do walczących z tym radiem z przyczyn politycznych. Mam takie "zboczenie szpitalne". Zawsze gdy ktoś walczy z RM, to ja się zastanwiam dlaczego chce pozbawić (w przenośni) tego chorego tej ostatniej radości.
        • calun_torunski biorac pod uwage wklad kosciola w rozwoj medycyny 04.12.11, 14:47
          krzyze w szpitalach oraz sluchanie modlitwy przez chorych to wyjatkowe szyderstwo

podobnie jak budowanie kosciolow zamiast szpitali oraz oddawanie ostatniego grosza na RM zamiast na ubezpieczenie zdrowotne - budzet zaplaci za biedakow bez ubezpieczenia a ten oszust z Torunia bedzie coraz grubszy

wazne zeby interes sie krecil
    • venus99 Re: Inteligencja słucha Radia Maryja 04.12.11, 15:40
      wyższe wykształcenie nie jest tożsame z inteligencją.wielu z posiadaczy wyższego wykształcenia nie posiada wykształcenia podstawowego.
    • venus99 Re: PiSowska YntelYgencja słucha Radia Maryja 05.12.11, 19:55
      i z tym twierdzeniem należy się zgodzić.to rzeczywiście wyjatkowa inteligencja,dostosowana do rydzykowego radia.do rydzykowej tv też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka