qwazara 08.12.11, 13:50 Czy Platforma Obywatelska tworzy coś na wzór PZPR? Wszystko na to wskazuje. Czy ktoś uważa, że jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hrabia_manteufel Re: Stare powróci? 08.12.11, 13:55 Platforma zna się na wszystkim i wszystko wie najlepiej. Dlatego społeczeństwo dało im mandat na następna kadencję. A jak platforma czy Tusk poprosi to dostanie na najbliższe 25 lecie. Bez platformy,to tak jak kiedyś bez PZPR,trudno żyć i realizować marzenia o lepszym jutrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:07 dupetek napisał: > Bo ryży chce zniszczyć Polakuf! ...a od jeziora słychać tylko wrzask kaczora"(Znaszli ten kraj-Wincenty Pol) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Stare powróci? 08.12.11, 13:57 qwazara napisała: > Czy Platforma Obywatelska tworzy coś na wzór PZPR? > Wszystko na to wskazuje. > > Czy ktoś uważa, że jest inaczej? > Trudno odnosić się do tak ogólnie postawionego pytania... Jakieś szczególne symptomy przytoczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:03 W pierwszej chwili pomyślałam, że żyjesz w buszu i nie masz prasy ani telewizji, ale skoro masz komputer to chyba tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:10 qwazara napisała: > W pierwszej chwili pomyślałam, że żyjesz w buszu i nie masz prasy ani telewizji > , ale skoro masz komputer to chyba tak nie jest. > Znaczy nie interesuje cię dyskusja (bo telewizja i komputer), a jedynie potwierdzenie tezy zawartej w pytaniu...hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:18 Gdyby to miało być tylko potwierdzenie tezy to nie byłoby pytania czy ktoś uważa, że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:19 qwazara napisała: > > Gdyby to miało być tylko potwierdzenie tezy to nie byłoby pytania czy ktoś uważ > a, że jest inaczej. > A co jest takie samo? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:57 Będzie dobrze.Więc dobrze wam tak!! Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Stare powróci? 08.12.11, 17:34 qwazara napisała: > > Gdyby to miało być tylko potwierdzenie tezy to nie byłoby pytania czy ktoś uważ > a, że jest inaczej. To twój trzeci nick w tym tygodniu i trzecie, głupie pytanie w tytule wątku, na które i tak nie oczekujesz odpowiedzi, a jedynie prowokujesz celem słownych utarczek... kosz trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Stare powróci? 08.12.11, 13:57 Ja uważam że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:04 Uważasz, że PO nie tworzy PZPR tylko, że już tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:05 Przeczytaj sobie o co pytałaś a będziesz wiedziała na co odpowiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:27 qwazara napisała: > Uważasz, że PO nie tworzy PZPR tylko, że już tak jest? Fundamentalna zasada brzmi "Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat". To na tobie spoczywa obowiązek uzasadnienia swojego - zaskakującego - twierdzenia. Dopóki tego nie zrobisz, nikt nie ma obowiązku wdawania się w "dyskusję" z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:04 PO(PZPR) i satelici PSL(ZSL)-RP(SD)? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:14 I Fakty TVN jako Dziennik Telewizyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
green_feldkurat_katz Re: Stare powróci? 08.12.11, 18:05 Wystarczą Wiadomości. Ta sama firma, choć gorszy poziom... Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:13 qwazara napisała: > Czy Platforma Obywatelska tworzy coś na wzór PZPR? > Wszystko na to wskazuje A jakbys zamiast "wszystko" miała wymienić parę rzeczy, to co byś napisała? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:15 Typuje, że zostaniesz odesłana do prasy, radia, telewizji i internetu po to, byś się sama przekonała. Typuję też, że autorka wątku nie zniży się do uzasadniania tezy, którą uważa za oczywistą. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Czy poprzedni nick autorki wątku 08.12.11, 14:26 to ma591in? Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Czy poprzedni nick autorki wątku 08.12.11, 14:36 Trafiłam na to forum szukając informacji o ma591in, bo zaciekawiły mnie jego posty na innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czy poprzedni nick autorki wątku 08.12.11, 14:38 Raczej jej posty. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy poprzedni nick autorki wątku 08.12.11, 16:07 qwazara napisała: > Trafiłam na to forum szukając informacji o ma591in, bo zaciekawiły mnie jego po > sty na innym forum. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:33 ayran napisał: > Typuję też, że autorka wątku nie zniży się do uzasadnian > ia tezy, którą uważa za oczywistą. Ja tylko pytam. Pytam czy ktoś uważa inaczej i jeśli ktoś uzasadni, że tak nie jest to mogę zmienić zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:37 Jeżeli uzasadnisz że twoje pytanie jest zasadne to może ktoś zmieni zdanie i nie będzie się z tobą nie zgadzał? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:18 damakier1 napisała: > qwazara napisała: > > > Czy Platforma Obywatelska tworzy coś na wzór PZPR? > > Wszystko na to wskazuje > > A jakbys zamiast "wszystko" miała wymienić parę rzeczy, to co byś napisała? > Zaraz ci powie żeś z buszu jak mnie, kiedy zadałem pytanie w podobnym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:13 A co by to miało oznaczać? Do konstytucji zostanie wpisana kierownicza rola partii? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Stare powróci? 08.12.11, 14:31 Chcącemu masochiście Grzegorzowi Dyndale nie dzieje się krzywda. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Ja uważam 08.12.11, 14:55 że jesteś głupim trollem, który zaśmieca to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ja uważam 08.12.11, 15:06 To jeden z tych trolli co to potrafią dyskutować! Argumentami sypią jak z rękawa. Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Wszystko czyli co? Konkretnie. 08.12.11, 19:16 Gdybym chciała Ciebie przekonać, że TAK JEST to założyłabym inny wątek i tam uzasadniła co na to wskazuje. W tym wątku chcę aby między innymi tacy jak Ty przekonali mnie, że TAK NIE JEST, że Np. Platforma nie dogaduje się z osobami o skrajnych poglądach by razem tworzyć JEDNĄ WIODĄCĄ PARTIĘ, która śmieje się z demokracji. Platforma czyli Polska Zjednoczona Partia Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Wszystko czyli co? Konkretnie. 08.12.11, 19:28 qwazara napisała: W tym wątku chcę aby między innymi tacy jak Ty przekonali mnie, że TAK NIE JEST,... Jako osoba między innymi taka jak Ave - uprzejmie informuję, że nie widzę absolutnie żadnego powodu, aby przekonywać Cię do czegokolwiek. Spokojnie możesz przyjąć do wiadomości, że osobom między innymi takim, jak Ave wisi i powiewa, do czego jesteś przekonana, a do czego nie. Możesz spokojnie sobie uważać, że PO jest czystym złem, a Donald Tusk zjada niemowlęta na śniadanie popijając krwią ich matek - żadnej z osób między innymi takich, jak Ave ani nie popsuje to apetytu, ani nie zaburzy snu. Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Wszystko czyli co? Konkretnie. 08.12.11, 19:33 Już miałam nadzieję, że wreszcie usłyszę jakieś uzasadnienie, że tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Wszystko czyli co? Konkretnie. 08.12.11, 19:48 Trudno, musisz pozostać w przeświadczeniu, że masz rację. Chyba jakoś przeżyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wszystko czyli co? Konkretnie. 08.12.11, 20:30 Jak nie pod tą, to pod inną... postacią. SpoX. ps. Damo, dzięki wielkie, sama na pewno lepiej bym tego nie napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wszystko czyli co? Konkretnie. 08.12.11, 20:33 Ale po co mam to robić? Zerknij na moją sygnaturkę (post Damy Kier 1 już znasz...). Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Tak! Powróci! 08.12.11, 17:24 jeśli tylko, któregoś dnia, Jaarosław Kaczyński z PiSem wygra wybpry... Gorzej! Powróci bowiem i stare i to prawie nowe... Usatysfakcjonowanaś??? :D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Wskaż analogie między cechami PZPR 08.12.11, 19:56 i dążeniami PO, które Ci to pytanie nasunęło. A wtedy może uda nam się powiedzieć Ci, co masz o tym myśleć (??????????????????????) Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Wskaż analogie między cechami PZPR 08.12.11, 20:31 Nie mamy o czym rozmawiać skoro nie wiesz czym charakteryzowała się PZPR i nie umiesz tego porównać. Przykro mi, ale nie mam tyle czasu aby udzielać Ci korepetycji. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Stawiam na to, że Ty nie wiesz, skoro założyłaś 08.12.11, 20:38 ten wątek. Podobno nie ma głupich pytań, ale są wyjątki, które potwierdzają regułę. I Twój wątek jest tego najlepszym dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Stawiam na to, że Ty nie wiesz, skoro założył 08.12.11, 21:03 W takiej sytuacji moje pytanie zapewne brzmiałoby inaczej, nieprawdaż? Skoro podejmuję temat i pytam czy Platforma Obywatelska tworzy coś na wzór PZPR to wynika z tego, że na ten temat pragnę dyskutować a jeśli pragnę dyskutować to chyba znam temat, nieprawdaż? Będę musiała zmienić forum, bo tutaj chyba nikt nie wie czym była PZPR i chyba nikt nie potrafi wskazać jakiś rozbieżności pomiędzy nimi. Chyba, że uważacie, że nie ma między nimi żadnej różnicy. Ja uważam, że jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Stawiam na to, że Ty nie wiesz, skoro założył 08.12.11, 22:14 qwazara napisała: > W takiej sytuacji moje pytanie zapewne brzmiałoby inaczej, nieprawdaż? Nieprawdaż. > Skoro podejmuję temat i pytam czy Platforma Obywatelska tworzy coś na wzór PZPR > to wynika z tego, że na ten temat pragnę dyskutować a jeśli pragnę dyskutować > to chyba znam temat, nieprawdaż? Zapomniałaś zabrać ze sobą logiki. > Będę musiała zmienić forum, Albo nick. > bo tutaj chyba nikt nie wie czym była PZPR i chyba > nikt nie potrafi wskazać jakiś rozbieżności pomiędzy nimi. Gat zadała Ci pytanie. Jeżeli nie wiesz, co znaczy "analogia" - polecam SWO. > Chyba, że uważacie, > że nie ma między nimi żadnej różnicy. Chyba, że uważaM tak, jak napisałam wyżej. > Ja uważam, że jest. To Twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Wskaż analogie między cechami PZPR 08.12.11, 20:59 qwazara napisała: > > Nie mamy o czym rozmawiać skoro nie wiesz czym charakteryzowała się PZPR i nie > umiesz tego porównać. Wykażę się świętą cierpliwością : pytałam o ANALOGIE. Skąd wywnioskowałaś, że nie wiem, czym charakteryzowała się PZPR ? Kiedy ma się taki bałagan w umyśle, to lepiej nie udawać poważnego dyskutanta. Najpierw posprzątaj. Potem może porozmawiamy. A może nie, bo bałagan bałaganem, ale nic ciekawego nie piszesz, nawet w sposób nieuporządkowany . Pozostań w pokoju, osobo. Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Wskaż analogie między cechami PZPR 08.12.11, 21:17 Dyskutantom na takim poziomie mogę powiedzieć coś na Waszym poziomie. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Wskaż analogie między cechami PZPR 08.12.11, 21:19 qwazara napisała: > Dyskutantom na takim poziomie mogę powiedzieć coś na Waszym poziomie. Pa. Dokładnie tak. To "pa" nie wymaga żadnego poziomu :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwazara Re: Wskaż analogie między cechami PZPR 08.12.11, 21:34 woda_woda napisała: > To "pa" nie wymaga żadnego poziomu :) Cieszę się, że choć to zrozumiałaś. Jedynie coś na poziomie „Pa” jesteś w stanie zrozumieć doskonale /a może też nie? zobaczymy/. No to pa. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Wskaż analogie między cechami PZPR 08.12.11, 21:36 qwazara napisała: > No to pa. Pa,pa, pod jakim kolejnym nickiem powrócisz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Ludzie! Nie karmcie trolla! n/t 08.12.11, 22:04 Czemu? Ta trollica była tak zabawna, że można się było chwilę pobawić :) Odpowiedz Link Zgłoś