Dodaj do ulubionych

pani minister Mucha

16.12.11, 15:50
Minister Spoeru jakny ktoś nie wiedział mówi, ze ma wielki przywilej piastowania tej funkcji.

Przywilej to się ma jak się działa społecznie.

Z całą sympatią dla minister Muchy, ale ona chyba nie rozumie, ze sport to nie piłka nożna i że jej wychwalanie Stadionu Narodowego, nikogo nie przekona, ze na sporcie się zna

Gdzie są smary dla Justyny Kowalczyk? Gdzie jest armia specjalistów, żeby mogła zacząć wygrywać z Norweżkami?

Gdzie jest biatlonowa trasa na miarę innych europejskich tras? Mamy genialną żeńską sztafetę, ostatnio zajeła czwarte miejsce, tuż poza podium. Dlaczego muszą trenować w Skandynawii? Dlaczego nie mają polskich trenerów?

Gdzie jest narciarstwo alpejskie? Polscy komentatorzy podniecają się tym, jak jakaś koejna Gąsienica wejdzie do czołowej sześdziesiątki!!

Polski curling rozwija się tylko dzięki pasji curlerów, n ie dostają grosza z budżetu państwa, sami płacą za wynajem torów curlingowych.

i to by było na tyle jesli chodzi o sport zimowy. Te występy na temat Euro 2012 wnerwiają mnie okrutnie. Może niech Pani Mucha nazwie się zgodnie z kompetencjami ministrem Euro 2012, a na ministra sportu wyznaczy kogoś kto się na tym zna.
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: pani minister Mucha 16.12.11, 15:57
      Minister Mucha ma żółte papiery(japońskie?) na czarny pas w dżudo.Możesz się pochwalić choćby zielonym?
      • hrabia_manteufel Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:01
        zoil44elwer napisał:

> Minister Mucha ma żółte papiery(japońskie?) na czarny pas w dżudo.Możesz się po
        > chwalić choćby zielonym?

Nie wiem co chcecie od Muchy?
        Nadaje się na gwiazdę filmową.
        Że co?,że jest ministrem sportu?
        Pytał się ja ktoś o zdanie?
        Przecież Jakubiak też była ministrem sportu,był i Lipiec i Drzewiecki ...
        Ministrem sportu miał być Nowak,a został transportu.
        • ex.mila Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:04

> Przecież Jakubiak też była ministrem sportu,

Nie znoszę Jakubiak jak mało kogo, ale trzeba jej oddać, że na temat sportu przeczytało to i owo i całkiem głupia nie jest.
          • hrabia_manteufel Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:08
            Pozostaje jeszcze pytanie...po co nam jest potrzebny minister sportu?
            • ex.mila Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:12
              hrabia_manteufel napisał:

> Pozostaje jeszcze pytanie...po co nam jest potrzebny minister sportu?

Mma wyrazić swoje prywatne zdanie? Minister Sportu powinien umieć wyciągnąć od Ministra Finansów jak najwięcej pieniędzy na sporty masci wszelakiej zupełnie lekceważąc przereklamowaną, sprzyjającą korupcji, denną piłkę nożną. Powinien walczyć jak lew i o interesy curlerów, snookerzystów i biatlonistów.
              • hrabia_manteufel Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:19
                To wszystko może załatwić urzędnik ministerialny nie koniecznie w randze ministra sportu.
                • ex.mila Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:22

> To wszystko może załatwić urzędnik ministerialny nie koniecznie w randze minis
                  > tra sportu.

To dlaczego nie załatwia?
              • ploniekocica Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:23
                Powiem dosadnie - minister sportu to powinien walczyć jak lew o pieniądze na boiska i baseny w każdej gminie, o lepszy program wuefu w szkołach i na uczelniach, o ścieżki rowerowe, darmowe korty do tenisa, siłownie itd. itp. O to, żeby sport nie był domeną ludzi zamożnych. Żeby nikt nie musiał mówić, że nie umie zrobić przewrotu w tył :)
                Natomiast sport tak zwany wyczynowy od piłki nożnej do curlingu, od Kowalczyk do tancerzy na lodzie to jest od lat targowisko próżności, przemysł i widowisko telewizyjne na miarę tańca z gwizdami. LI i jedynie.
                Wiem, co mówię, bo odkąd wyrzuciłam z domu telewizję odtąd ma sport wyczynowy kompletnie gdzieś. A kiedyś potrafiłam nastawiać sobie budzik, żeby czegoś tam o drugiej w nocy nie przegapić.
                • ex.mila Jak Giwi będzie na tyle łaskawa 16.12.11, 16:29
                  żeby nie wyrzucac tego wątku w niebyt (nie wierze w to oczywiście, ale zawsze tli się ta iskierka ostatniej nadziei)..to obalę twoje argumenty:-)

Nie chce mi się teraz, bo pisałabym przez 15 minut uzasadniając twoje złe podejście jednocześnie mając świadomość tego, że jak kliknę wyślij to dostanę komunikat zwrtotny - że taki wątek nie istnieje, proponujemy założenie innego.
                  • zoil44elwer Re: Jak Giwi będzie na tyle łaskawa 16.12.11, 16:33
                    IGRZYSKA(sport) i CHLEB to podstawa polityki!
                  • ploniekocica Re: Jak Giwi będzie na tyle łaskawa 16.12.11, 16:39
                    Jakie moje argumenty obalisz? Nie da się obalić tezy, że lepiej i zdrowiej pójść na spacer, albo przejechać się na rowerze niż podniecać się widowiskiem, którego wynik zależy niemal li i jedynie od forsy. Bo gdyby nie zależał to niepotrzebne byłyby te wszystkie smary i inne paskudztwa. Mało tego większość sportowców wyczynowych uprawiając sport rujnuje sobie zdrowie.

• damakier1 Re: pani minister Mucha 16.12.11, 17:59
                  Przyklaskuję Ci, Kocico, wszystkimi czteryma ręcyma.
              • manddia Re: pani minister Mucha 16.12.11, 18:54
                ex.mila napisała:

> (...) Powinien walczyć jak lew i o interesy curlerów, snookerzystów i biatlonistów.

A tenisistów?
                • ex.mila Re: pani minister Mucha 16.12.11, 20:31
                  manddia napisał:

> ex.mila napisała:
                  >
                  > > (...) Powinien walczyć jak lew i o interesy curlerów, snookerzystów i bia
                  > tlonistów.
                  >
                  > A tenisistów?

:-))))

Pozdrawiam serdecznie.

Jesli chodzi o tenisistów to jest zupełnie inny temat, ale boję się, że nie zrozumieją. Próbowałam pobudzić ich wyobraźnię a czasie tenisowej posuchy, zresztą jakoś tak mi głupio wystawiać moją ukochaną dyscyplinę sportu na forum krajowe, publiczne:-)))

Pozdrawiam cię serdecznie...ech, ze też się tu zabłąkałaś..naprawdę musisz tęsknić za tenisem. Byle do stycznia, byle do Australian Open i wszystkie trybiki wskoczą na swoje miejsce.

To już niedługo, i znowu będziemy się kłócić o to czy panowie czy panie:-) Już się nie mogę doczekać tych naszych sprzeczek.

Dla niewiedzących - manddia to prawdziwa encyklopedia tenisa (odsyłam na forum tenis)- głównie damskiego. Byłaby sto razy lepszym ministrem sportu niż pani Mucha, no ale wiadomo - jest jak jest.
                  • manddia Re: pani minister Mucha 16.12.11, 20:53
                    ex.mila napisała:

> Pozdrawiam serdecznie.

I nawzajem. Widzę, że udzielasz się tutaj w większym wymiarze niż tam, gdzie się poznaliśmy. No to co tam u Chińczyków? Wykupili już połowę Afryki i 10% Europy?

>(...) naprawdę musisz tęsknić za tenisem.

Trochę tak, ale dzięki temu że skończył się lockout w NBA to mam nadzieję na sporą dawkę emocji za sprawą Phoenix Suns, u których "centruje" Gortat. A to już za 10 dni.
                    A turniej w Melbourne to chyba mój ulubiony po Wimbledonie, więc emocje też będą spore - niestety dopiero za miesiąc.

> To już niedługo, i znowu będziemy się kłócić o to czy panowie czy panie:-) Już
                    > się nie mogę doczekać tych naszych sprzeczek.

Panie zawsze górą! To chyba oczywiste?
                    Czytałaś wywiad Iwańskim, który był jakieś 3 tygodnie temu na sport.pl?

> Dla niewiedzących - manddia to prawdziwa encyklopedia tenisa (odsyłam na forum
                    > tenis)- głównie damskiego. Byłaby sto razy lepszym ministrem sportu niż pani M
                    > ucha, no ale wiadomo - jest jak jest.

Absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Porównywanie mnie do osoby wiele wiedzącej o tenisie, to jak mówić, że w Rosji jest demokracja. Osobiście wolę obecną minister sportu na tym stanowisku.

PS. Jak to się stało, że nie możesz zaczynać wątków jako ex.mila?
                    • ex.mila Re: pani minister Mucha 16.12.11, 21:11
                      manddia napisał:

> ex.mila napisała:
                      >
                      > > Pozdrawiam serdecznie.
                      >
                      >
                      > I nawzajem. Widzę, że udzielasz się tutaj w większym wymiarze niż tam, gdzie si
                      > ę poznaliśmy. No to co tam u Chińczyków? Wykupili już połowę Afryki i 10% Europ
                      > y?

Przyznaję się bez bicia. Ale zabrzmiało to jak zarzut a szczerze mówiąc nie za bardzo mam się ochotę tłumaczyć. Polityką krajową i tenisem interesuję się od zawsze, ale na forum politycznym można się pokłócić, co nie ukrywam lubię (to też jest odpowiedź na twoje pytanie dlaczego nie mogę zakładac wątków jako ex.mila) a forum tenis odkryłąm jakieś dwa lata temu. Przez rok was tylko podczytywałam - wiedziałam kto jest kto, kto co lubi, ale nie myślałam, ze kiedyś się na nim odezwę - bo bałam się skompromitować wśród takich wytrawnyuch znawców tenisa. Rózne fora podczytuję (głównie sportowe) na których się nie udzielam bo wydaje mi się, ze mało kogo by obchodziły moje opinie. Forum Kraj..hmm...jakby to, w czasie deszczu dzieci się nudzą a tu wiadomo, ze ktoś ci zawsze odpowie - byle co można napisać, a zawsze znajdzie się ktoś chętny do konwersacji/konfrontacji. Nie trzeba wkładać żadnego specjalnego intelektualnego wysiłku żeby założyć tu wątek (chociaż staram się szanować moich rozmówców i na jakiś tam wysiłek intelektualny się częściej niż rzadziej zdobywam jak sądzę).

A co tam u Chińczyków to musisz Pana Prezesa zapytać.

>
                      > >(...) naprawdę musisz tęsknić za tenisem.
                      >
                      > Trochę tak, ale dzięki temu że skończył się lockout w NBA to mam nadzieję na sp
                      > orą dawkę emocji za sprawą Phoenix Suns, u których "centruje" Gortat. A to już
                      > za 10 dni.
                      > A turniej w Melbourne to chyba mój ulubiony po Wimbledonie, więc emocje też będ
                      > ą spore - niestety dopiero za miesiąc.
                      >

Fajnie, ze masz alternatywną ukochaną dyscyplinę sportu, bardzo ciekawe że jest nią koszykówka nie wiedziałam. A tak w ogóle jest forum koszykówka?:-)

> > To już niedługo, i znowu będziemy się kłócić o to czy panowie czy panie:-
                      > ) Już
                      > > się nie mogę doczekać tych naszych sprzeczek.
                      >
                      > Panie zawsze górą! To chyba oczywiste?

Jasne, jasne hi hi

> Czytałaś wywiad Iwańskim, który był jakieś 3 tygodnie temu na sport.pl?
                      >
                      Nie. Masz link? Chetnie przeczytam.

> > Dla niewiedzących - manddia to prawdziwa encyklopedia tenisa (odsyłam na
                      > forum
                      > > tenis)- głównie damskiego. Byłaby sto razy lepszym ministrem sportu niż
                      > pani M
                      > > ucha, no ale wiadomo - jest jak jest.
                      >
                      > Absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Porównywanie mnie do osoby wiele wiedzącej o
                      > tenisie, to jak mówić, że w Rosji jest demokracja. Osobiście wolę obecną minis
                      > ter sportu na tym stanowisku.

Mnie też jakoś szczególnie Pani Mucha na tym stanowisku nie prtzeszkadza, za to przeszkadza mi to bałwochwalcze podejście Narodu (w tym Minister sportu) do tej najbardziej przereklamowanej dyscypliny sportu jaką jest piłka nożna. Afera goni aferę, na Ukrainie masowo zabijaj ą psy, młode dziewczyny już teraz sa porywane do burdeli, żeby zaspokajac hucie kibiców (nie tylko kiboli, ale zwykłych facetów, którzy raz na cztery lata wyrywają się z domu i nie widza powodu, zeby przy okazji mistrzostw sobie nie podupczyć) Krecina, Lato, Tomaszewski i ten cały syf, a oni mówiąc "piłka nożna" składają raczki jak do modlitwy.
                      >
                      >
                      > PS. Jak to się stało, że nie możesz zaczynać wątków jako ex.mila?

No to już chyba wiesz. Jak cię czesto wycinają tracisz przywilej zakładania tu wątków.
                      • manddia Re: pani minister Mucha 16.12.11, 21:48
                        Tu link do wywiadu z Iwańskim:
                        www.sport.pl/tenis/1,64987,10636745,Tomasz_Iwanski_odslania_kulisy_WTA_Tour___Bledne_kolo.html

Jeszcze mam jedno pytanie: co to jest Giwi?
                        • ex.mila Re: pani minister Mucha 16.12.11, 21:51
                          manddia napisał:

> Tu link do wywiadu z Iwańskim:
                          > www.sport.pl/tenis/1,64987,10636745,Tomasz_Iwanski_odslania_kulisy_WTA_Tour___Bledne_kolo.html

Dziękuję, lecę czytać.

>
                          > Jeszcze mam jedno pytanie: co to jest Giwi?

Nie Giwi, tylko Pani Giwi! To Królowa tego forum. Moderatorka. To Ona decyduje kto jest dobry a kto zły:-)

ukłony:-)
                          • manddia Re: pani minister Mucha 16.12.11, 21:57
                            ex.mila napisała:

> Nie Giwi, tylko Pani Giwi! To Królowa tego forum. Moderatorka. To Ona decyduje
                            > kto jest dobry a kto zły:-)

Ale zapunktowałaś teraz, ho-ho-ho!

> ukłony:-)

Miłej lektury!
                            A forum koszykówki chyba jest, ale ja tam nie zaglądam.
                            • ex.mila Re: pani minister Mucha 16.12.11, 22:05
                              manddia napisał:

> ex.mila napisała:
                              >
                              > > Nie Giwi, tylko Pani Giwi! To Królowa tego forum. Moderatorka. To Ona de
                              > cyduje
                              > > kto jest dobry a kto zły:-)
                              >
                              >
                              > Ale zapunktowałaś teraz, ho-ho-ho!

Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. No OK, co mi tam...

forum.gazeta.pl/forum/w,299,131501009,131623766,Re_Dlaczego_nie_moge_wysylac_postow_.html
                              Tylko błagam cię, nie każ mi wyjasniać o co chodzi w tym wątku... Zresztą, to w sumie kolejna nudna administracyjna historia, nic ciekawego. Użyszkodnicy nie potrafią zrozumieć, że te niesprawiedliwości jakie funduje im administracja to kiedyś na dobre im wyjdą, jak pierwszy klaps.

>
                              >
                              > > ukłony:-)
                              >
                              > Miłej lektury!
                              > A forum koszykówki chyba jest, ale ja tam nie zaglądam.

Fajnie, ze tu zajrzałaś. Dawno mi się z nikim tak dobrze nie rozmawiało.
                              • manddia Re: pani minister Mucha 17.12.11, 02:03
                                ex.mila napisała:

> Tylko błagam cię, nie każ mi wyjasniać o co chodzi w tym wątku... Zresztą, to w
                                > sumie kolejna nudna administracyjna historia, nic ciekawego. Użyszkodnicy nie
                                > potrafią zrozumieć, że te niesprawiedliwości jakie funduje im administracja to
                                > kiedyś na dobre im wyjdą, jak pierwszy klaps.

Wg mnie sprawa jest prosta: moderatorzy nie czytają wszystkich postów ( forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476439.html ) a w tym przypadku najwidoczniej nie czytali nawet tych zasugerowanych jako nadających się do czerwonego kosza i stąd całe późniejsze turbulencje sercowe Twojej forumowej koleżanki.

> Fajnie, ze tu zajrzałaś. Dawno mi się z nikim tak dobrze nie rozmawiało.

Wielkie dzięki, ale chyba przesadzasz.
                • zoil44elwer Re: pani minister Mucha 16.12.11, 20:43
                  manddia napisał:

> ex.mila napisała:
                  >
                  > > (...) Powinien walczyć jak lew i o interesy curlerów, snookerzystów i bia
                  > tlonistów.
                  >
                  > A tenisistów?
                  A brydżystów,szachistów....?
            • zoil44elwer Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:22

> Pozostaje jeszcze pytanie...po co nam jest potrzebny minister sportu?

A po co jest minister od CYFRYZACJI?
              • hrabia_manteufel Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:29
                zoil44elwer napisał:

> hrabia_manteufel napisał:
                >
                > > Pozostaje jeszcze pytanie...po co nam jest potrzebny minister sportu?
                >
                > A po co jest minister od CYFRYZACJI?

To pytanie musisz skierować do właściwego adresata.Pewnie wiesz do kogo.
              • chateau Re: pani minister Mucha 16.12.11, 17:32
                Nie ma ministra od cyfryzacji.
                • zoil44elwer Re: pani minister Mucha 16.12.11, 18:01
                  chateau napisał:

> Nie ma ministra od cyfryzacji.
                  >
                  TW Boney M minister administracji I cyfryzacji!!
        • zoil44elwer Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:21
          Najlepszy SPORT to TRANSPORT,tak mówią bagażowi i tragarze.
      • ex.mila Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:02
        zoil44elwer napisał:

> Minister Mucha ma żółte papiery(japońskie?) na czarny pas w dżudo.Możesz się po
        > chwalić choćby zielonym?

To prawda,. Nie mogę. Prawda jest taka, ze nie potrafię zrobić przewrotu w tył, a o stawaniu na rękach nie było mowy już w liceum. Jestem pewna, ze minister Mucha może stanąc na rekach w każdej wolnej chwili.
        • zoil44elwer Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:28
          ex.mila napisała:

> zoil44elwer napisał:
          >
          > > Minister Mucha ma żółte papiery(japońskie?) na czarny pas w dżudo.Możesz
          > się po
          > > chwalić choćby zielonym?
          >
          > To prawda,. Nie mogę. Prawda jest taka, ze nie potrafię zrobić przewrotu w tył,
          > a o stawaniu na rękach nie było mowy już w liceum. Jestem pewna, ze minister M
          > ucha może stanąc na rekach w każdej wolnej chwili.

W tej chwili minister sportu staje na głowie by udowodnić że zna się na sporcie i na tym by sport miał swojego szefa w randze ministra.Bo gdy będzie brakować chleba to minister od IGRZYSK będzie niezbędny.
          • olo-x Re: pani Mucha 16.12.11, 21:24
            .....powinna być ministrem zdrowia to by zaraz pozałatwiała emerytów i rencistów zwłaszcza tych chorowitków .
            • zoil44elwer Re: pani Mucha 17.12.11, 02:33
              olo-x napisał:

> .....powinna być ministrem zdrowia to by zaraz pozałatwiała emerytów i re
              > ncistów zwłaszcza tych chorowitków .
              Jest przecież dr ekonomii ze specjalizacją ekonomiki służby zdrowia.
    • ave.duce Re: pani minister Mucha 16.12.11, 15:58
      Z Norweżkami Kowalczyk zacznie wygrywać dopiero, kiedy zachoruje... na astmę.
      • ex.mila Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:00
        ave.duce napisała:

> Z Norweżkami Kowalczyk zacznie wygrywać dopiero, kiedy zachoruje... na astmę.

Mam inne zdanie na ten temat ale to nie forum sport, więc nie zamierzam rozwijać/

EOT
        • ave.duce Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:17
          ... No to może ...
        • zoil44elwer Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:29
          ex.mila napisała:

> ave.duce napisała:
          >
          > > Z Norweżkami Kowalczyk zacznie wygrywać dopiero, kiedy zachoruje... na as
          > tmę.
          >
          > Mam inne zdanie na ten temat ale to nie forum sport, więc nie zamierzam rozwija
          > ć/
          >
          > EOT

Sport (igrzyska)to polityka,tak samo jak chleb.
    • szwampuch58 Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:09
      a ktos buchnol tej naszej primadonnie wazeline?
      • ex.mila Re: pani minister Mucha 16.12.11, 16:16
        szwampuch58 napisał:

> a ktos buchnol tej naszej primadonnie wazeline?

Pewnie narciarze klasyczni. Stosują zamiast smarów. Podobno mamy też męskich biegaczy. a to ci niespodzianka.
    • felinecaline Re: pani minister Mucha 16.12.11, 17:21
      Widocaznie za smarkaty jestes, ze nie znasz bardzo powszechnego wsrod ludzi doroslych, dojrzalych i doswiadczonych powiedzenia: "gdzie krotko tam sie rwie" w innej wersji mowi sie o za krotkiej koldrze a jeszcze inna madrosc juz nie tylko polska ale europejska mowi cos o tym, ze i Salomon z pustego nie naleje.
      Moze dobrze wiec narazie naciagnac koldre na cel najblizszy tzn E2012 i przyzwoicie sie z tego zobowiazania wywiazac a w nastepnej kolejnosci przesunac ja w strone chociazby sportow zimowych.
      Bo jesli zaczniesz ciagnac ja jednoczesnie w obie strony to d...a blada a wlasciwie gola :P
      A ze owa koldra nie jest utkana z tkaniny superelastycznej i ze Salomon a nie tylko Mucha tez d..a kiedy kosztow kupa to trzeba by te koldrer dosztukowac kawalkiem tkaniny przeznaczonej no na co? Wybierz: zdrowie, nauka, rolnictwo budownictwo mieszkaniowe (i tak w ruinie)?

• behemot17-13 Re: pani minister Mucha 16.12.11, 17:30
      z oczywistymi faktami trzeba się pogodzić lub je akceptować. poza piłką kopaną, inne sporty są niszowymi. owszem, mają swoją publikę, działaczy, zapaleńców i na tym kończy się lista pozytywów. niektóre dyscypliny sportowe mogą pochwalić się sukcesami na arenie sportowej(siatkówka) i co z tego?, skoro Euro 2012 jest najważniejszą imprezą w 2012 roku, no i jeszcze olimpiada w Londynie. to dzięki przyznaniu organizacji Polsce i Ukrainie autostrady ruszyły do przodu(niezależnie od realizacji zamierzeń i dotrzymaniu terminów), co nieco zrobiono na kolei, hotelarstwo również poszło w górę, nie wspomnę o pięknych stadionach wybudowanych na Euro. proszę, pokaż mi dyscyplinę sportową, która byłaby tak wielkim kołem napędowym w dziedzinie infrastruktury?, jasne olimpiada byłaby również, tyle że o organizacji nawet zimowej możemy sobie pomarzyć. czy to będzie Mucha, czy ktokolwiek inny, na ten czas ma rację bytu. dla jasności, jestem zapalonym kibicem siatkówki, piłkę kopaną oglądam sporadycznie, Euro 2012 oczywiście będę śledził od pierwszego meczu do ostatniego, bo warto.
    • kum.z.antalowki Czepiasz się 16.12.11, 17:54
      axyzaa napisała:

> Minister Spoeru jakny ktoś nie wiedział mówi, ze ma wielki przywilej piastowani
      > a tej funkcji.
      >
      > Przywilej to się ma jak się działa społecznie.

Po prostu:
      Pani Joanna Mucha - z racji pełnionej od miesiąca funkcji ministra Sportu - uczestniczyła w otwarciu dużej inwestycji Narodowego Centrum Sportu, wielofunkcyjnego obiektu o nazwie "Stadion Narodowy". Owo otwarcie wieńczy wieloletnią pracę tysięcy ludzi, w tym kilku ministrów. A że pani minister nie chciała by ktoś pomyślał sobie, że ona (jak to zrobił swego czasu Jaroslav Kaczyński otwierając w drugim tygodniu swego premierowania 100 km autostrady) - z tego tylko tytułu iż to jej przypadł zaszczyt uczestniczenia w otwarciu - pragnie przypisać sobie efekty cudzej pracy - powiedziała iż to jej, jako aktualnemu ministrowi, przypadł w udziale przywilej dokonania otwarcia - po czym wymieniła długą listę osób i instytucji będących współtwórcami sukcesu.

Czemu sporty zimowe od zawsze w Polsce maja się gorzej niż w krajach nordyckich i alpejskich? Popatrz na termometr, popatrz za okno.

Albo czep się plota, lub - jeśli wolisz - Spoeru jakny, cokolwiek to znaczy
    • zoil44elwer Re: pani minister Mucha 16.12.11, 18:06
      "Kultura Fizyczna" nie może być w resorcie KULTURY tylko musi mieć swój osobny resort?
    • woda_woda Ministerstwo sportu jest zbyteczne. 16.12.11, 20:37
      Sport wyczynowy to ogromne pieniądze dla prywatnych firm a sport (ważniejszy) rekreacyjny nie potrzebuje żadnego ministra.
      • zoil44elwer Re: Ministerstwo sportu jest zbyteczne. 16.12.11, 20:47
        Kultura fizyczna czyli Sport i Turystyka to już przemysł więc powinny być w resorcie gospodarki,u Pawlaka?
    • etta2 Re: pani minister Mucha 16.12.11, 20:58
      Wczoraj było na Tuska, dziś na Muchę. Pracowita jesteś w obrzygiwaniu rządu...
      A niby skąd fundusze na te smary, warunki do treningów, zaplecza, boiska, baseny, korty, sprzęty wszelkiej maści, trenerów na poziomie światowym....pstryk i MA BYĆ! No bo powinno, prawda???
      Przeginasz, Milu i to bardzo przeginasz. Weź sobie na wstrzymanie emocji, włącz realizm, zejdź na ziemię. Mamy w najbliższej przyszłości Euro i chyba wszystkim nam zależy, by nie zbłaźnić się w oczach Europy. Zwyczajnie nas nie stać, by WSZYSTKIE DYSCYPLINY SPORTU doprowadzić do poziomu światowego NATYCHMIAST. Ponadto chyba nie ma takiego kraju na świecie, który by był "miszczem" we wszystkich dyscyplinach, a może ty taki kraj znasz?????
      • ex.mila A co ja takiego wczoraj na Tuska napisałam złego? 16.12.11, 21:13
        Zapytałam tylko czy ktoś wie za co śmiertelnie obraził się na TVN pół roku temu. To aż taka obraza świętego majestatu była zapytać o to?
    • 3alfa.alfa Re: pani minister Mucha 16.12.11, 22:38
      axyzaa napisała:

> Minister Spoeru jakny ktoś nie wiedział mówi, ze ma wielki przywilej piastowani
      > a tej funkcji.
      >
      > Przywilej to się ma jak się działa społecznie.
      >
      > Z całą sympatią dla minister Muchy, ale ona chyba nie rozumie, ze sport to nie
      > piłka nożna i że jej wychwalanie Stadionu Narodowego,

I tak dobrze że premierek interesuje się piłką bo co by było jakby miał np zainteresowanie wyścigami slimaków
    • x2468 Re: pani minister Mucha 16.12.11, 23:31
      Aleś jej dowalił.Fiu,fiu.Szczególnie tym smarem który zapomniała kupić.Zapytaj jeszcze p.minister gdzie jest śnieg bo Polacy nie maja gdzie trenować.Do niczego taka minister która nie potrafi prostego śniegu załatwić.To niepodważalny dowód ze nie zna się na sportach zimowych.Nie to co minister Lipiec.Ten to był fachura.
    • zoil44elwer Re: pani minister Mucha 17.12.11, 03:00
      Pani minister Mucha uroczyście wzięła w użytkowanie(częściowe) Stadion Narodowy bez murawy na płycie boiska piłkarskiego(?) Tak jak kiedyś minister Grabarczyk otworzył autostradę,częściowo przejezdną.Częściowo przejezdną bo jak powiedział w Sejmie:Niektóre fragmenty autostrady "doznały" opóżnień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka