Dodaj do ulubionych

Kryzys rządowy

20.03.12, 18:36
Palikot wchodzi do gry?
Obserwuj wątek
    • hummer Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 18:38
      douglasmclloyd napisał:

> Palikot wchodzi do gry?

A z czym? :)
      • douglasmclloyd Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 18:47
        hummer napisał:

> douglasmclloyd napisał:
        >
        > > Palikot wchodzi do gry?
        >
        > A z czym? :)

Z głosami i poparciem dla reform, których PSL nie chce.
      • zoil44elwer Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 19:14
        hummer napisał:

> douglasmclloyd napisał:
        >
        > > Palikot wchodzi do gry?
        >
        > A z czym? :)
        > Z Łukaszem Gibałą krakowskim szefem PO?
        >
    • ayran konstruktywne wotum nieufności 20.03.12, 18:43
      Premier Kaczyński, wicepremierzy Palikot, Miller, Pawlak, Gibała i Mularczyk.
      • green_feldkurat_katz Re: konstruktywne wotum nieufności 20.03.12, 18:46
        Nie za dużo tych ryjów do koryta?
        • ayran Re: konstruktywne wotum nieufności 20.03.12, 19:01
          Jak się chce tworzyć rządy bez koalicjantów, to trzeba wygrywać wybory i to wysoko - niestety. A tak jak wyszło panu Kaczynskiemu - trzeba się dogadywać. Ale przecież są bogate doświadczenia z lat 2005-2007 i koalicjanci, którzy z pewnością potwierdzą, że warto.
      • chateau Re: konstruktywne wotum nieufności 20.03.12, 19:02
        "Nieufność" jest tu kluczowym słowem :-)
    • ja.nikos z czym do gry? z fajfusem? 20.03.12, 18:48
      :D
    • zoil44elwer Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 19:19
      douglasmclloyd napisał:

>
      Ale będzie koalicja:Gowin z Biedroniem,Grodzka z Kopacz,Gibała z Rasiem,Rozenek z Niesiołowskim.Wespół w zespół!!
      • green_feldkurat_katz Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 19:28
        Kometarz pod spodem - tytuł artykułu: Jaja w górę!
    • sawa.com Możliwa koalicja z Palikotem 20.03.12, 19:33
      Byłaby mocniejsza wiekszość. RP do sejmu wprowadził 40 poslów, PSL 28.

W senacie PO ma bezpieczna wiekszość.

Prawde powiedziawszy to ja nie wiem nad czym sie Tusk zastanawia. Pewnie premier boi sie swojego konserwatywnego skrzydła. Moim zdaniem Gowin to przełknie.
      • douglasmclloyd Re: Możliwa koalicja z Palikotem 20.03.12, 19:50
        sawa.com napisała:

> Byłaby mocniejsza wiekszość. RP do sejmu wprowadził 40 poslów, PSL 28.
        >
        > W senacie PO ma bezpieczna wiekszość.
        >
        > Prawde powiedziawszy to ja nie wiem nad czym sie Tusk zastanawia. Pewnie premie
        > r boi sie swojego konserwatywnego skrzydła. Moim zdaniem Gowin to przełknie.

Pawlak przesadził i wycofuje się rakiem.
        • sawa.com Re: Możliwa koalicja z Palikotem 20.03.12, 21:03
          douglasmclloyd napisał:

> Pawlak przesadził i wycofuje się rakiem.
          >

Dla PSLu to byłby dramat. Tyle stanowisk trzeba byloby opuścić. Ale dla Polski byłby to dobry ruch. W RP jest sporo swiezej krwi. Oczywiście nie mam tu na mysli Nowickiej czy Biedronia. Jest tam sporo przedsiębiorców, którzy doskonale wiedzą jak zgrzebnie się obywatelom żyje. Jak arogancka, przerosnieta i niewydolna jest administracja publiczna. No i moze ci ludzie nie byliby tak pazerni na stanowiska jak chłopstwo z PSLu. Te stanowiska opuszczone przez chłopstwo mogłyby sie stać szanasą dla inteligentnych fachowców.
          • douglasmclloyd Re: Możliwa koalicja z Palikotem 20.03.12, 21:19
            sawa.com napisała:

> Dla PSLu to byłby dramat. Tyle stanowisk trzeba byloby opuścić. Ale dla Polski
            > byłby to dobry ruch. W RP jest sporo swiezej krwi. Oczywiście nie mam tu na mys
            > li Nowickiej czy Biedronia. Jest tam sporo przedsiębiorców, którzy doskonale wi
            > edzą jak zgrzebnie się obywatelom żyje. Jak arogancka, przerosnieta i niewydoln
            > a jest administracja publiczna. No i moze ci ludzie nie byliby tak pazerni na s
            > tanowiska jak chłopstwo z PSLu. Te stanowiska opuszczone przez chłopstwo mogłyb
            > y sie stać szanasą dla inteligentnych fachowców.

Tusk powinien iść na całość i pogonić PSL w pierony.
    • etta2 Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 19:43
      Jaki tam kryzys, dogadają się już wkrótce. A Palikot niech siedzi cicho, bo nie dojrzał jeszcze do bycia rządowym koalicjantem. Przecież deklaracje typu: poprzemy "to", ale w zamian wy poprzyjcie "tamto" to nic innego jak prostytucja. Kto traktuje serio prostytutkę?
      • douglasmclloyd Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 19:51
        etta2 napisała:

> Jaki tam kryzys, dogadają się już wkrótce. A Palikot niech siedzi cicho, bo nie
        > dojrzał jeszcze do bycia rządowym koalicjantem. Przecież deklaracje typu: popr
        > zemy "to", ale w zamian wy poprzyjcie "tamto" to nic innego jak prostytucja. Kt
        > o traktuje serio prostytutkę?

Co lepszego proponuje PSL?
      • l_zaraza_l Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 21:19
        etta2 napisała:

> Jaki tam kryzys, dogadają się już wkrótce. A Palikot niech siedzi cicho, bo nie
        > dojrzał jeszcze do bycia rządowym koalicjantem. Przecież deklaracje typu: popr
        > zemy "to", ale w zamian wy poprzyjcie "tamto" to nic innego jak prostytucja. Kt
        > o traktuje serio prostytutkę?

Jeżeli uważasz, że Palikot godzący się na podwyższenie wieku emerytalnego w zamian za wprowadzenie rozwiązań, które uczynią to mniej bolesnym jest prostytutką to trzeba przyznać, że bardzo ekskluzywną. Tusk biorący ślub kościelny po dwudziestu paru latach małżeństwa, tuz przez wyborami, w takim zestawieniu to zwykła tirówka.

Piekarz bierze pieniądze za chleb, lekarz za to, że lecz, nauczyciel za to, że uczy a polityk za to, że realizuje obietnice wyborcze lub ma świadomość, że coś samo w sobie jest nie do przyjęcia (chociaż konieczne) ale z kilkoma mądrze dobranymi dodatkami, może być całkiem dobre.
        Jestem przekonana, że jeżeli nie żyjesz na bezludnej wyspie, bez możliwości kontaktu z innym ludźmi to także często dajesz coś za coś i bierzesz coś za coś.
    • icek.goldberg Palikot wchodzi do gry 20.03.12, 19:52
      w chu.a
    • honeyr Test wiarygodności millerowców i palikotowców 20.03.12, 19:55
      Jeśli szczudło Tuskowi podadzą SLD lub Palikot (a i jedni i drudzy mają już niechlubną praktykę we wspomaganiu PO) - również i te maski opadną. Zobaczymy. Ale zapewne tak czy inaczej będziemy świadkami kompromitacji.
      • zoil44elwer Re: Test wiarygodności millerowców i palikotowców 20.03.12, 20:49
        SLD już się przekonał co daje gospodarcze liberalizowanie lewicy i konszachty z Kościołem.
        • l_zaraza_l Re: Test wiarygodności millerowców i palikotowców 20.03.12, 21:21
          zoil44elwer napisał:

> SLD już się przekonał co daje gospodarcze liberalizowanie lewicy i konszachty z
          > Kościołem.

Wybacz ale SLD już miało dość czasu, by przekonać wszystkich o swojej lewicowości.
    • lump-1 Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 20:54
      douglasmclloyd napisał:

>
      Jeszcze długo bedzie rezerwowym- wykorzystywanym od czasu do czasu aby zrobił zadymę.
      • icek.goldberg Rezerwowy??? 22.03.12, 22:07
        Błazny występują wyłącznie w czasie przerwy
      • zoil44elwer Re: Kryzys rządowy 22.03.12, 22:54
        D Tusk w 2009:Palikot w dobrej formie robi w polskiej polityce ożywcze przeciągi!?
        • wujaszek_joe Re: Kryzys rządowy 23.03.12, 07:56
          zgadzam się, to pożyteczny pajac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka