douglasmclloyd 20.03.12, 18:36 Palikot wchodzi do gry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 18:38 douglasmclloyd napisał: > Palikot wchodzi do gry? A z czym? :) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 18:47 hummer napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > Palikot wchodzi do gry? > > A z czym? :) Z głosami i poparciem dla reform, których PSL nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 19:14 hummer napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > Palikot wchodzi do gry? > > A z czym? :) > Z Łukaszem Gibałą krakowskim szefem PO? > Odpowiedz Link Zgłoś
ayran konstruktywne wotum nieufności 20.03.12, 18:43 Premier Kaczyński, wicepremierzy Palikot, Miller, Pawlak, Gibała i Mularczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
green_feldkurat_katz Re: konstruktywne wotum nieufności 20.03.12, 18:46 Nie za dużo tych ryjów do koryta? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: konstruktywne wotum nieufności 20.03.12, 19:01 Jak się chce tworzyć rządy bez koalicjantów, to trzeba wygrywać wybory i to wysoko - niestety. A tak jak wyszło panu Kaczynskiemu - trzeba się dogadywać. Ale przecież są bogate doświadczenia z lat 2005-2007 i koalicjanci, którzy z pewnością potwierdzą, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: konstruktywne wotum nieufności 20.03.12, 19:02 "Nieufność" jest tu kluczowym słowem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 19:19 douglasmclloyd napisał: > Palikot wchodzi do gry? > Ale będzie koalicja:Gowin z Biedroniem,Grodzka z Kopacz,Gibała z Rasiem,Rozenek z Niesiołowskim.Wespół w zespół!! Odpowiedz Link Zgłoś
green_feldkurat_katz Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 19:28 Kometarz pod spodem - tytuł artykułu: Jaja w górę! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Możliwa koalicja z Palikotem 20.03.12, 19:33 Byłaby mocniejsza wiekszość. RP do sejmu wprowadził 40 poslów, PSL 28. W senacie PO ma bezpieczna wiekszość. Prawde powiedziawszy to ja nie wiem nad czym sie Tusk zastanawia. Pewnie premier boi sie swojego konserwatywnego skrzydła. Moim zdaniem Gowin to przełknie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Możliwa koalicja z Palikotem 20.03.12, 19:50 sawa.com napisała: > Byłaby mocniejsza wiekszość. RP do sejmu wprowadził 40 poslów, PSL 28. > > W senacie PO ma bezpieczna wiekszość. > > Prawde powiedziawszy to ja nie wiem nad czym sie Tusk zastanawia. Pewnie premie > r boi sie swojego konserwatywnego skrzydła. Moim zdaniem Gowin to przełknie. Pawlak przesadził i wycofuje się rakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Możliwa koalicja z Palikotem 20.03.12, 21:03 douglasmclloyd napisał: > Pawlak przesadził i wycofuje się rakiem. > Dla PSLu to byłby dramat. Tyle stanowisk trzeba byloby opuścić. Ale dla Polski byłby to dobry ruch. W RP jest sporo swiezej krwi. Oczywiście nie mam tu na mysli Nowickiej czy Biedronia. Jest tam sporo przedsiębiorców, którzy doskonale wiedzą jak zgrzebnie się obywatelom żyje. Jak arogancka, przerosnieta i niewydolna jest administracja publiczna. No i moze ci ludzie nie byliby tak pazerni na stanowiska jak chłopstwo z PSLu. Te stanowiska opuszczone przez chłopstwo mogłyby sie stać szanasą dla inteligentnych fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Możliwa koalicja z Palikotem 20.03.12, 21:19 sawa.com napisała: > Dla PSLu to byłby dramat. Tyle stanowisk trzeba byloby opuścić. Ale dla Polski > byłby to dobry ruch. W RP jest sporo swiezej krwi. Oczywiście nie mam tu na mys > li Nowickiej czy Biedronia. Jest tam sporo przedsiębiorców, którzy doskonale wi > edzą jak zgrzebnie się obywatelom żyje. Jak arogancka, przerosnieta i niewydoln > a jest administracja publiczna. No i moze ci ludzie nie byliby tak pazerni na s > tanowiska jak chłopstwo z PSLu. Te stanowiska opuszczone przez chłopstwo mogłyb > y sie stać szanasą dla inteligentnych fachowców. Tusk powinien iść na całość i pogonić PSL w pierony. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 19:43 Jaki tam kryzys, dogadają się już wkrótce. A Palikot niech siedzi cicho, bo nie dojrzał jeszcze do bycia rządowym koalicjantem. Przecież deklaracje typu: poprzemy "to", ale w zamian wy poprzyjcie "tamto" to nic innego jak prostytucja. Kto traktuje serio prostytutkę? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 19:51 etta2 napisała: > Jaki tam kryzys, dogadają się już wkrótce. A Palikot niech siedzi cicho, bo nie > dojrzał jeszcze do bycia rządowym koalicjantem. Przecież deklaracje typu: popr > zemy "to", ale w zamian wy poprzyjcie "tamto" to nic innego jak prostytucja. Kt > o traktuje serio prostytutkę? Co lepszego proponuje PSL? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 21:19 etta2 napisała: > Jaki tam kryzys, dogadają się już wkrótce. A Palikot niech siedzi cicho, bo nie > dojrzał jeszcze do bycia rządowym koalicjantem. Przecież deklaracje typu: popr > zemy "to", ale w zamian wy poprzyjcie "tamto" to nic innego jak prostytucja. Kt > o traktuje serio prostytutkę? Jeżeli uważasz, że Palikot godzący się na podwyższenie wieku emerytalnego w zamian za wprowadzenie rozwiązań, które uczynią to mniej bolesnym jest prostytutką to trzeba przyznać, że bardzo ekskluzywną. Tusk biorący ślub kościelny po dwudziestu paru latach małżeństwa, tuz przez wyborami, w takim zestawieniu to zwykła tirówka. Piekarz bierze pieniądze za chleb, lekarz za to, że lecz, nauczyciel za to, że uczy a polityk za to, że realizuje obietnice wyborcze lub ma świadomość, że coś samo w sobie jest nie do przyjęcia (chociaż konieczne) ale z kilkoma mądrze dobranymi dodatkami, może być całkiem dobre. Jestem przekonana, że jeżeli nie żyjesz na bezludnej wyspie, bez możliwości kontaktu z innym ludźmi to także często dajesz coś za coś i bierzesz coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Test wiarygodności millerowców i palikotowców 20.03.12, 19:55 Jeśli szczudło Tuskowi podadzą SLD lub Palikot (a i jedni i drudzy mają już niechlubną praktykę we wspomaganiu PO) - również i te maski opadną. Zobaczymy. Ale zapewne tak czy inaczej będziemy świadkami kompromitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Test wiarygodności millerowców i palikotowców 20.03.12, 20:49 SLD już się przekonał co daje gospodarcze liberalizowanie lewicy i konszachty z Kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Test wiarygodności millerowców i palikotowców 20.03.12, 21:21 zoil44elwer napisał: > SLD już się przekonał co daje gospodarcze liberalizowanie lewicy i konszachty z > Kościołem. Wybacz ale SLD już miało dość czasu, by przekonać wszystkich o swojej lewicowości. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Kryzys rządowy 20.03.12, 20:54 douglasmclloyd napisał: > Palikot wchodzi do gry? > Jeszcze długo bedzie rezerwowym- wykorzystywanym od czasu do czasu aby zrobił zadymę. Odpowiedz Link Zgłoś
icek.goldberg Rezerwowy??? 22.03.12, 22:07 Błazny występują wyłącznie w czasie przerwy Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kryzys rządowy 22.03.12, 22:54 D Tusk w 2009:Palikot w dobrej formie robi w polskiej polityce ożywcze przeciągi!? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Kryzys rządowy 23.03.12, 07:56 zgadzam się, to pożyteczny pajac Odpowiedz Link Zgłoś