ami_lii Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 18.04.12, 11:50 Mnie jest wszystko jedno, powrót wraku zapewne i tak nic nie zmieni. Już pojawiają się głosy że wrak jest zniszczony, Rosjanie wszystkie ślady zatarli poprzez umycie wraku, a w dodatku nawet nie wiadomo czy to faktycznie jest TEN wrak czy może Rosjanie podstawili inny. No chyba że chcecie przerobić wrak na relikwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Nie zależy mi. 18.04.12, 11:59 ps. czy wrak autokaru - wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34308,4331548.html - został sprowadzony do kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Nie zależy mi. 18.04.12, 12:56 Naprawdę zauważam brak polotu u forumowiczów. Na poczekaniu można wymyśleć parę ciekawszych koncepcji . Na przykład : - sprowadzić do kraju, przetopić w hucie na kostkę o wymiarach analogicznych do postumentu na którym stoi pomnik ks. Poniatowskiego i podmienić tenże postument. - albo zrobić z tej blachy dach do Świątyni Opatrzności - oddać do mennicy i przetopić na pamiątkowe 'stuzłotówki smoleńskie' - z blachy aluminiowej (po przetopieniu) zbudować ażurowy pawilon muzem i tak dalej, i tak dalej . A wy tylko medaliki i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Nie zależy mi. 18.04.12, 13:53 > i tak dalej, i tak dalej . A wy tylko medaliki i nic więcej Bo my som prawdziwi Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nie zależy mi. 18.04.12, 14:00 A ileż to sukienek by wyszło nowych dla Naszej Królowej, Polki z Jasnej Góry! Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 18.04.12, 13:29 Na sprowadzanie do Polski odpadów potrzebne jest specjalne zezwolenie Ministerstwa Środowiska. Jestem przeciw, wywalanie pieniędzy w błoto a raczej w złom. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 18.04.12, 16:39 Z 100 ton aluminiowego Tu154M zrobią tysiąc ton relikwii? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 18.04.12, 13:54 nie, bo nie rozumiem wielbienia okien, wraków i innych złomów, a także urządznia awantur w miejscach pracy nieboszczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 18.04.12, 15:11 Nikt wraku swojego pojazdu z daleka nie sprowadza. Koszty, ktore sie nie zwroca. Tam na miejscu sprzedac chetnym na ten zlom, skasowac i po bolu. Przeciez po przywiezieniu tego zlomu do Polski i tak trzeba by to do huty. Wiec po co klopot z kosztownym transportem? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 18.04.12, 17:04 Więcej kreatywnego myślenia.Ze 100 ton metalu,drewna i plastyku można zrobić milion krzyży i krzyżyków.Las krzyży. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 18.04.12, 17:05 Powiedzmy, że go dużym kosztem sprowadzimy. I co dalej? Zbudujemy muzeum wraka, skansen wraka, mauzoleum wraka? A może przyjąć jako zasadę, że wszystkie wraki trafiają do jakiegoś muzeum durnoty i nieodpowiedzialności? . Można by go urządzić w zawalonej hali fabrycznej w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
niezdeprawowany6 ... ale się na Was zawiodłem... ech! 18.04.12, 17:40 A ja oczekiwałem, że większość z Was napisze, że to śledztwo w sprawie przyczyn katastrofy to jeden wieki kłam maku i usłużnego raportu "rodzimych speców", taki kłam, jak z tymi niby szczegółowymi sekcjami zwłok, jak z tą kopaczką. I dlatego oczekiwałem, że większość z Was napisze, że wrak powinien szybko powrócić do Polski aby mogli go przebadać polscy a może też i amerxkańscy specjaliści, by wreszcie pozbyć się tych krążących legend na ten temat. A co WY napisaliście ? ... no, to już wiecie chyba najlepiej sami. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: ... ale się na Was zawiodłem... ech! 18.04.12, 18:29 Chciałbym Ci przypomnieć, że nikt nie miał tak wspaniałych możliwości zbadania wraku, jak pan Macierewicz. Był na miejscu i mógł wszystko zbadać osobiście i "na gorąco". Aż trudno zrozumieć, dlaczego tego nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
niezdeprawowany6 a miało być bez politycznych podtekstów... he, he. 18.04.12, 19:01 Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: a miało być bez politycznych podtekstów... he 18.04.12, 19:04 wątek był :) Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: a miało być bez politycznych podtekstów... he 18.04.12, 19:15 A jaka w tym polityka? Prosta technika. Jest fachowiec o przenikliwym spojrzeniu, z ogromnym doświadczeniem śledczym, pojawia się ważny problem, a fachowiec zamiast się z nim zmierzyć, jedzie sobie spokojnie do domu. Potem jedzie do Stanów aby mu tam powiedziano co widział w Smoleńsku. Czy to jest normalne? To tak, jakby lekarz widząc umierającego na ulicy, poszedł kupić gazetę, aby się dowiedzieć co się facetowi stało. Odpowiedz Link Zgłoś
jotkajot49 Re: ... ale się na Was zawiodłem... ech! 23.04.12, 21:32 ... ale się na Was zawiodłem... ech! Nie ukrywam,że mnie to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Ta katastrofa powinna była się wydarzyć w Polsce 18.04.12, 19:12 Wtedy nie byłoby tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 18.04.12, 20:00 A na co nam kilkadziesiąt ton złomu? Koszty transportu przekroczą wartość odzyskanego metalu. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 18.04.12, 21:37 niezdeprawowany6 napisał: > Proszę o wypowiedzi BEZ względu na preferencje polityczne. > Ciekawe, jakie opinie będą przeważały ? Zwis! Z powiewem! Odpowiedz Link Zgłoś
czart_polski Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 19.04.12, 00:27 niektórzy nie mogli sie doczekac tego wraku i se zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
wykolejeniec Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 19.04.12, 00:30 Wrak być musi w Polsce i tyle. To chyba oczywiste, a kto się nie zgadza to niech powie na czyich jest usługach? Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re:Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski?Mnie 19.04.12, 00:31 to zwisa i powiewa. Mogą go sobie zabrać złomiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Gra Rosjan tym wrakiem 23.04.12, 20:46 Ten wrak nie jest juz potrzebny ani Rosjanom, ani polskim sledczym. Obie strony pobrały dowolne próbki do badania. Teraz wrak słuzy tylko grze Rosjan wobec polskiej strony. Nie oddając wraka Rosjanie prowokuja klotnie w Polsce, im dluzej nie oddaja wraka tzm dluzej beda mogli grac. Gdy wewnetrzne spory skoncza sie (kiedy) = to oddadza wrak i wtedz spory zaczna sie od nowa (gdzie nalezy postawic wrak). Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Gra Rosjan tym wrakiem 23.04.12, 20:53 albwu napisał: > Ten wrak nie jest juz potrzebny ani Rosjanom, ani polskim sledczym. Obie strony > pobrały dowolne próbki do badania. > Teraz wrak słuzy tylko grze Rosjan wobec polskiej strony. Nie oddając wraka Ros > janie prowokuja klotnie w Polsce, im dluzej nie oddaja wraka tzm dluzej beda mo > gli grac. Gdy wewnetrzne spory skoncza sie (kiedy) = to oddadza wrak i wtedz sp > ory zaczna sie od nowa (gdzie nalezy postawic wrak). normalka każdy karaj chce manipulować w innym kraju tylko nie każdy się daje. no my do tych nie dających nie należymy. ps' a tak z ciekawości to kiedy gupol zorganizuje protest pod ambasadą usa , aby nam barak a Oświęcimia zwrócili? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 23.04.12, 20:56 Po co nam ten złom ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pinot_noir1 Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 23.04.12, 21:06 zwisa mi to .. Odpowiedz Link Zgłoś
niezdeprawowany6 napisała nie myślała... ładnie to tak ? 23.04.12, 21:40 eelu_qiwi.no.rusz_zesz-sie napisała: > nAM JAK NE ZESZŁOROCZNYM ŚNIEGu ZALEżY NA WRAKU - DOWODZIE ZBRODNI j. kACZA. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczeziobro wrak prezesa jzu do dawna w Polsce 23.04.12, 21:41 zasmieca polityczny horyzont i pomaga PO. Ziobro juz sie niecierpliwi i Kurskiego na wymiatanie wraku wysyla. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Czy Wam zależy, by wrak powrócił do Polski ? 23.04.12, 21:42 niezdeprawowany6 przecież wrócił - Maciora jest w Polsce! Co do innych wraków, nie mam zdania, może wreszcie jakaś fabryka powstanie - może żyletek? Odpowiedz Link Zgłoś