pan_ryj_zapijaczony_banow_26 20.05.12, 11:49 w Loży prasowej w ripoście na wypowiedź dziennikarza Rzeczypospolitej, ze w czasie nocy muzeów nie widział ani jednego pijanego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekm22 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 13:08 W audycji tej zawsze bardzo dobry jest red Stasinski , ktory daje odpor PISowskiemi bełkotowi !!! Szkoda ze prowadzaca zrezygnowała z red Walenciaka , zapraszajac red Debskiego :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 14:02 jacekm22 napisał: > W audycji tej zawsze bardzo dobry jest red Stasinski , ktory daje odpor PISowsk > iemi bełkotowi !!! Szkoda ze prowadzaca zrezygnowała z red Walenciaka , zaprasz > ajac red Debskiego :-( Redaktora Stasiaka uważam za jednego z najinteligentniejszych pismaków Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent.nie.jest.glupi Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 14:34 Stasiński to ten szubrawiec, który w tvn24 katastrofę smoleńską nazywał ostantacyjnie wypadkiem smoleńskim? Tego degenerata masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 14:51 prezydent.nie.jest.glupi napisał: > Stasiński to ten szubrawiec, który w tvn24 katastrofę smoleńską nazywał ostanta > cyjnie wypadkiem smoleńskim? Tego degenerata masz na myśli? A Ty to ten szubrawiec, który na FK zamach smoleński nazywa ostentacyjnie katastrofą smoleńską? Ale z Ciebie degenerat! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj To objektywny realista! 20.05.12, 15:54 prezydent.nie.jest.glupi napisał: > Stasiński to ten szubrawiec, który w tvn24 katastrofę smoleńską nazywał ostanta > cyjnie wypadkiem smoleńskim? Tego degenerata masz na myśli? A nie był to wypadek smoleński? Dodał też wtedy, że ta katastrofa jest wynikiem zwycięstwa szaleństwa nad zdrowym rozsądkiem i z tym akurat całkowicie zgadzam! 100m Pull-up! Pull up! 80m Pull-up! Pull up! 60m Pull-up! Pull up! 40m Pull-up! Pull up! 20m Kuuuuuuu_rwa! Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent.nie.jest.glupi [...] 20.05.12, 16:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 26.05.12, 11:24 katastrofa smoleńska to wynik głupoty i bałaganu.nic więcej.a ci którzy snują jakieś dziwne teorie to degeneraci umysłowi których oczy wyrażają nieustającą i bezskuteczną tęsknotę za rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj To zwyciestwo szaleństwa nad zdrowym rozsadkiem! 26.05.12, 19:14 99venus napisał: > katastrofa smoleńska to wynik głupoty i bałaganu.nic więcej.a ci którzy snują j > akieś dziwne teorie to degeneraci umysłowi których oczy wyrażają nieustającą i > bezskuteczną tęsknotę za rozumem. Bym powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercinteligentzpis Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 29.05.12, 14:40 prezydent.nie.jest.glupi napisał: > Stasiński to ten szubrawiec, który w tvn24 katastrofę smoleńską nazywał ostanta > cyjnie wypadkiem smoleńskim? Tego degenerata masz na myśli? Nie. Tego h...a który powiedział ze Tusk z Putinem zabili jego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
cubo Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 16:03 zapijaczony_ryj napisał: > jacekm22 napisał: > > > W audycji tej zawsze bardzo dobry jest red Stasinski , ktory daje odpor P > ISowsk > > iemi bełkotowi !!! Szkoda ze prowadzaca zrezygnowała z red Walenciaka , z > aprasz > > ajac red Debskiego :-( > > Redaktora Stasiaka uważam za jednego z najinteligentniejszych pismaków Twój poprzednik mówił o red.Stasińskim a nie Stasiaku. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 17:01 cubo napisał(a): > zapijaczony_ryj napisał: > > > jacekm22 napisał: > > > > > W audycji tej zawsze bardzo dobry jest red Stasinski , ktory daje o > dpor P > > ISowsk > > > iemi bełkotowi !!! Szkoda ze prowadzaca zrezygnowała z red Walencia > ka , z > > aprasz > > > ajac red Debskiego :-( > > > > Redaktora Stasiaka uważam za jednego z najinteligentniejszych pismaków > > > > Twój poprzednik mówił o red.Stasińskim a nie Stasiaku. > > > Przejęzyczyłem się chodzi o red Piotra Stasińskiego z GW Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent.nie.jest.glupi Re: "A co związkowców nie było"-doskonały komuch 20.05.12, 13:17 Tow. Passent, mówiąc o związkowcach, powinien zdjąć krawat i rozbebłać sobie koszulę, tak jak kiedyś Rakowski. Tradycję należy podtrzymywać, towarzyszu Passent. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 jak brak argumentów, to zaraz "komuch" 20.05.12, 14:07 Racja to racja, bez względu na to, to ją wypowie. "Związkowcy" spod sejmu toi była zdegenerowana zgraja pijaków. M. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Propaganda PRL 20.05.12, 16:13 prezydent.nie.jest.glupi napisał: > wiecznie żywa. > Znaczy Passent celnie ugodził...Zabolało! :D ps Dłłłłłłłłuuuuuuggggooo jeszcze obecni dziennikarze będą musieli nad sobą pracować, by takiemu Passentowi dorównać. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Słowo "komuch" uległo takiej dewaluacji, że 20.05.12, 16:42 już nic nie znaczy. Tylko matołki się nim jeszcze podniecaja. M. Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent.nie.jest.glupi Re: Słowo "komuch" uległo takiej dewaluacji, że 20.05.12, 16:52 Teraz ludzie zaczynają nazywać rzeczy po imieniu i zamiast "komuch" coraz częściej mówi się "zdrajca". Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A kto obnosi się po całym świecie ze swoimi 20.05.12, 18:47 urojeniami opluwając państwo polskie, biedny idioto? Właśnie zdrajcy, tacy jak Kaczyński. Masz tu przydatny link: tworki.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=32 M. Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent.nie.jest.glupi A na drzewach 20.05.12, 19:10 zamiast liści... www.cyfraplus.pl/misc/base/galeria/judasz_009.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: A na drzewach 26.05.12, 20:14 prezydent.nie.jest.glupi napisał: > zamiast liści... > www.cyfraplus.pl/misc/base/galeria/judasz_009.jpg Zawisną antykaczyści! Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: A na drzewach 29.05.12, 01:19 prezydent.nie.jest.glupi To jest ta brzoza ? Tyle że zwłoki jakby nie te... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Słowo "komuch" uległo takiej dewaluacji, że 20.05.12, 17:05 mariner4 napisał: > już nic nie znaczy. > Tylko matołki się nim jeszcze podniecaja. > M. A najwięcej byłe komuch go używajOM! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Słowo "komuch" uległo takiej dewaluacji, że 23.05.12, 09:25 mariner4 napisał: > już nic nie znaczy. > Tylko matołki się nim jeszcze podniecaja. > M. Postkomunista Passent ma takie same zdanie o związkowcach co liberał Tusk.Z tym że Passent mówił to już w czasach PRL a Tusk dopiero gdy został premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Słowo "komuch" uległo takiej dewaluacji, że 28.05.12, 19:45 zoil44elwer napisał: > mariner4 napisał: > > > już nic nie znaczy. > > Tylko matołki się nim jeszcze podniecaja. > > M. > Postkomunista Passent ma takie same zdanie o związkowcach co liberał Tusk.Z tym > że Passent mówił to już w czasach PRL a Tusk dopiero gdy został premierem. > A post komunistyczny naczelny idiota zatrudniający w sowim NIerzadzie Koministycznego bandytę Kryzże! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: jak brak argumentów, to zaraz "komuch" 20.05.12, 16:21 Albo Żyd! PiS_dogłowi i byłe komuchy tak majOM Odpowiedz Link Zgłoś
cubo Re: jak brak argumentów, to zaraz "komuch" 20.05.12, 16:36 zapijaczony_ryj napisał: > Albo Żyd! > PiS_dogłowi i byłe komuchy tak majOM Twoim argumentem jest tzw. PiS_dogłowie,innego nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: jak brak argumentów, to zaraz "komuch" 20.05.12, 18:01 cubo napisał(a): > zapijaczony_ryj napisał: > > > Albo Żyd! > > PiS_dogłowi i byłe komuchy tak majOM > Twoim argumentem jest tzw. PiS_dogłowie,innego nie masz. Moimi argumentami są fakty, czyli prawda!!! Bolesna prawda, ze prezes to psychol Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj A moze jeszcze rozpiąć rozporek 20.05.12, 14:16 prezydent.nie.jest.glupi napisał: > Tow. Passent, mówiąc o związkowcach, powinien zdjąć krawat i rozbebłać sobie ko > szulę, tak jak kiedyś Rakowski. Tradycję należy podtrzymywać, towarzyszu Passen > t. Jak u tego towarzysza: www.youtube.com/watch?v=NYUpceRGpo8 Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 14:22 ...Daniel Passent jak w latach 80 walczy Solidarnością. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 14:52 Za to zmieniła się Solidarność. Odpowiedz Link Zgłoś
cubo Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 16:05 damakier1 napisała: > Za to zmieniła się Solidarność. To prawda,bo przestał ja prowadzić były agent SB,Passent faktycznie się nie zmienił,jak zawsze spija z dzióbka władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 17:13 To prawda,bo przestał ja prowadzić były agent SB No i popatrz, do czego doszło: ten, jak powiadasz "były agent SB" doprowadził Solidarność do takiego stanu, że najpierw Śniadek, a teraz Duda przyczepiają sie do niej niczym gówna do okrętu i krzyczą "płyniemy!". Ja rozumiem, że wielkość Wałęsy cię boli i trudno ci znieść fakt, że dzięki Niemu właśnie możesz wypisywać te bzdury w internecie. Ale zachowaj choć odrobinę zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
cubo Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 17:22 Ja rozumiem, że wielkość Wałęsy cię boli i trudno ci znieść fakt, że dzięki Niemu właśnie możesz wypisywać te bzdury w internecie. Ale zachowaj choć odrobinę zdrowego rozsądku Pozwól mi mieć swoją ocenę jeżeli chodzi o Wałęsę.Byłem też kiedyś nim zachwycony,do czasu kiedy więcej go zacząłem słuchać. Ale wtedy jeszcze nie wyrobiłem sobie negatywnego zdania o Wałęsie jeżeli chodzi o jego SB-ka przeszłość. Nie oceniam jego charakteru,bo jest on równie odrażający jak jego wizerunkowy "Matka Boska" w klapie marynarki katolicyzm. Kiedy przeczytałem książkę Gontarczyka i Cenckiewicza, kiedy wysłuchałem niejednokrotnie wypowiedzi jego dawnych kolegów)wszystko jest w necie) wyrobiłem sobie takie zdanie o Wałęsie,że był najprawdopodobniej TW,choć potem się z tego wycofał. Może się mylę,ale zdania o Wałęsie nie potrafię zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 17:57 > Pozwól mi mieć swoją ocenę jeżeli chodzi o Wałęsę.Byłem też kiedyś nim zachwyc > ony,do czasu kiedy więcej go zacząłem słuchać. Oczywiście, że nie zabronię Ci oceniać Wałęsy na swój sposób. Ja w odróżnieniu od Ciebie zachwycona nie byłam nim nigdy. Podziwiałam, jak prowadził "Solidarność" w czasach walki, ale już w wyborach prezydenckich głosowałam na Tadeusza Mazowieckiego przeciw Wałęsie. Choć później prezydenturę Wałęsy oceniałam lepiej niz przewidywałam. Charakter Wałęsy jest według mnie okropny - pyszny, butny i despotyczny. Nie zmienia to faktu, że jest to człowiek wielkiego formatu, któremu jak mało komu wszyscy mamy wiele do zawdzięczenia. Wszystko wskazuje na to, że rzeczywiście jakis incydent z SB w życiu lecha Wałęsy sie przydarzył. Ale oceniać należy całą drogę życiową człowieka. Nazwanie "agentem SB" człowieka, który wraz z rodziną przeszedł tyle prześladowań, a jednak nie poddał się i osiągnął tak wiele dla nas wszystkich, nawet jeśli na początku drogi sie potknął - jest poprostu niegodziwe. Mozna to zrobic tylko albo z wyjątkowej podłości, albo z wyjątkowej głupoty. Proponuję spojrzeć na Lecha Wałęsę nie oczami Gontarczyka i Cenckiewicza, a swoimi własnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 28.05.12, 22:21 cubo napisał(a): > Może się mylę,ale zdania o Wałęsie nie potrafię zmienić. > > Ja też, tak jak o naczelnym idiocie: Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 25.05.12, 20:42 damakier1 napisała: > To prawda,bo przestał ja prowadzić były agent SB > > No i popatrz, do czego doszło: ten, jak powiadasz "były agent SB" doprowadził S > olidarność do takiego stanu, że najpierw Śniadek, a teraz Duda przyczepiają sie > do niej niczym gówna do okrętu i krzyczą "płyniemy!". > Ja rozumiem, że wielkość Wałęsy cię boli i trudno ci znieść fakt, że dzięki Nie > mu właśnie możesz wypisywać te bzdury w internecie. Ale zachowaj choć odrobinę > zdrowego rozsądku. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 23.05.12, 08:59 cubo napisał(a): > damakier1 napisała: > > > Za to zmieniła się Solidarność. > > To prawda,bo przestał ja prowadzić były agent SB,Passent faktycznie się nie zmi > enił,jak zawsze spija z dzióbka władzy. > > Wszyscy się zmieniaja z wyjątkiem Jarkacza Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 16:15 piotr7777 napisał: > ...Daniel Passent jak w latach 80 walczy Solidarnością. > Walczy? A w jaki to niby sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent.nie.jest.glupi Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 16:53 > Walczy? A w jaki to niby sposób? W jedyny dostępny ex-agentowi SB, czyli obrzygując. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 16:58 prezydent.nie.jest.glupi napisał: > > Walczy? A w jaki to niby sposób? > > W jedyny dostępny ex-agentowi SB, czyli obrzygując. > To ma być odpowiedź? Srasz waści grochem... Nie masz co powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent.nie.jest.glupi Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 17:08 > Srasz waści grochem... Koniecznie musisz się babrać? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 17:34 prezydent.nie.jest.glupi napisał: > > Srasz waści grochem... > > Koniecznie musisz się babrać? > Koprofagia, to raczej twoja domena... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 17:42 simera16 napisał: > piotr7777 napisał: > > > ...Daniel Passent jak w latach 80 walczy Solidarnością. > > > Walczy? A w jaki to niby sposób? rozumiem ze tego co sie działo w stanie wojennym i okolicach nie pamiętasz. Lub nie możesz pamiętać. Albo nie chcesz pamiętać. Bo nie wiem co napisać, czy że demencje masz, czy żeś pryszczaty, czy coś gorszego się z Tobą dzieje... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 17:52 losiu4 napisał: > > > rozumiem ze tego co sie działo w stanie wojennym i okolicach nie pamiętasz. Lub > nie możesz pamiętać. Albo nie chcesz pamiętać. Bo nie wiem co napisać, czy że > demencje masz, czy żeś pryszczaty, czy coś gorszego się z Tobą dzieje... > Konkrety proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 18:02 bo nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałem, ale odniosłem wrazenie ze nic nie wiesz lub nie chcesz wiedzieć o działalności p. Passenta w okolicach czasów wojny jaruzelsko-polskiej. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 21:55 > bo nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałem, ale odniosłem wrazenie ze nic nie wiesz > lub nie chcesz wiedzieć o działalności p. Passenta w okolicach czasów wojny ja > ruzelsko-polskiej. Łosiu okrutny, zlituj się i oświeć nas, maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 22:36 o nie mój drogi, dosc tego. Juz kilkanaście jak nie wiecej razy wykazałem sie miękkością serca. Niestety "tydzień dobroci dla zwierząt" się u mnie skończył. Przynajmniej na czas jakiś :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 21.05.12, 07:10 losiu4 napisał: > o nie mój drogi, dosc tego. Juz kilkanaście jak nie wiecej razy wykazałem sie m > iękkością serca. Niestety "tydzień dobroci dla zwierząt" się u mnie skończył. P > rzynajmniej na czas jakiś :) > > Tak jak zwykle...pustosłowie i plucie dla sportu, lub ku chwale Kaczusia! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 21.05.12, 13:35 nie, mój drogi, Jak masz trochę chęci tio spokojnie możesz znaleźć ślady gdy się uginałem przed namolnymi naleganiami lewych leniuszków. Ale jak powiedziałem, chwilowo tydzień dobroci dla zwierząt sie skończył. Jak kto chce o tfurczosci p. Passenta poczytać - jest w necie. Do roboty, leniwce. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 19:55 simera16 napisał: > piotr7777 napisał: > > > ...Daniel Passent jak w latach 80 walczy Solidarnością. > > > Walczy? A w jaki to niby sposób? Nie jest solidarny z PiCem. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 20.05.12, 19:42 piotr7777 napisał: > ...Daniel Passent jak w latach 80 walczy Solidarnością. Tylko krowa i idiota poglądów nie zmienia! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: no cóż, jedno się nie zmieniło 21.05.12, 19:10 piotr7777 napisał: > ...Daniel Passent jak w latach 80 walczy Solidarnością. Z inna solidarnoscia i z innej pozycji! Tylko krowa nie zmienia pogladów i ....Jarozbaw Odpowiedz Link Zgłoś
hordol zasłuzony towarzysz passent bryluje 20.05.12, 16:13 w "zaprzyjaznionej telewizji" Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow odp@#@#$ się od Passenta 21.05.12, 07:24 Passent miał zawsze własne zdanie. Potrafił nawet w swoim felietonie pociętym cenzurą szydzić z propagandy jaruzela w stanie wojennym. Szanuję ludzi o uczciwej postawie i Passent taką postawę jako marksista miał i ma. Nie ukrywał poglądów przeszłości jhak wielu schowanych w PO a czasami nawet w PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: odp@#@#$ się od Passenta 21.05.12, 07:32 wiosnaludzikow napisał: > Passent miał zawsze własne zdanie. Potrafił nawet w swoim felietonie pociętym c > enzurą szydzić z propagandy jaruzela w stanie wojennym. > Szanuję ludzi o uczciwej postawie i Passent taką postawę jako marksista miał i > ma. Nie ukrywał poglądów przeszłości jhak wielu schowanych w PO a czasami nawet > w PIS. > Powiedz to losiowi... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: odp@#@#$ się od Passenta 21.05.12, 07:36 simera16 napisał: > Powiedz to losiowi... > ....a dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: odp@#@#$ się od Passenta 21.05.12, 07:52 wiosnaludzikow napisał: > simera16 napisał: > > Powiedz to losiowi... > > > ....a dlaczego ? > Bo twoja ocena jest prawdziwa, a losiu jak to losiu jakoweś fantasmagorie w temacie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: zasłuzony towarzysz passent bryluje 26.05.12, 09:07 hordol napisała: > w "zaprzyjaznionej telewizji" W telewizji, która ma wielokrotnie więcej widzów niz Trwam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 jak Passent walczył z Solidarnością? 20.05.12, 16:23 Polecam tekst Jacka Kaczmarskiego z 1982 r: "Jestem postacią na wskroś tragiczną Najtrudniejszegom dokonał wyboru: Między obozem dla nieprawomyślnych A honorami i łaską dworu. Obeznanemu w snach filozofów Trudno jest mówić gwarą kaprali I nosić mundur, ale po trochu Co tylko można - trzeba ocalić! Inni odeszli. Łatwa decyzja Zwłaszcza, że nikt ich o nią nie pytał, Lecz trudno - tego wymaga Ojczyzna, Rzecz niepodzielna i jednolita. Ja wiem, ja także z wami marzyłem Dałem się ponieść mglistym mirażom Lecz tylko siłą zwalczymy siłę I zadepczemy groby, gdy każą! Niech nikt mi kartą praw nie wywija, Gdy chcę mam prawo piętnować Żyda! Żołnierz jest po to, żeby zabijać, Nawet gdy rozkaz sam sobie wyda. Nie będzie pisał oszczerczych bredni Drań, co Helsinki bierze za Jałtę Bój o pryncypia - mój chleb powszedni, Bez wahań zmienię pióro na pałkę! Niech nikt krwią cudzą rąk mi nie kala, Dzieje nie takie znają ofiary! Niech wie, kto chciał już pomniki zwalać - Winny nie ujdzie w tym kraju kary! I wypiszemy wszystkim na skórze Prawa człowieka i obywatela! Prawo do pracy! Miejsce - przy murze! I syna twarz w plutonie, co strzela! A kiedy wszystko do ładu wróci W szafach należne miejsce mundurom, Snów filozofów młodzież się uczy A ręka zmienia pałkę na pióro..." Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: jak Passent walczył z Solidarnością? 20.05.12, 17:38 i dobrze ze walczył z tym owczym pędem co obiecywali robotnikom i ludziom przywódcy solidarności? oszukali ich Passent miał tu racje Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: jak Passent walczył z Solidarnością? 20.05.12, 17:41 rzewuski1 napisał: > i dobrze ze walczył z tym owczym pędem > > co obiecywali robotnikom i ludziom przywódcy solidarności? > oszukali ich > Passent miał tu racje > Co został z 21 postulatów? Ano psińco zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 17:32 Passent? Ten esbecki kapuś? No cóż. Kazali, to powiedział Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 17:38 losiu4 napisał: > Passent? Ten esbecki kapuś? No cóż. Kazali, to powiedział > > Podobno SB byle kim się nie interesowała; forum.gazeta.pl/forum/w,28,136008861,136017877,Re_Nie_pozwal_dr_Centkiewicza_z_dr_Gontarczykiem.html Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 17:46 simera16 napisał: > Podobno SB byle kim się nie interesowała interesowała się wieloma najróżniejszymi ludźmi. Co nie dziwne bo w pracy operacyjnej nigdy nie wiadomo jakie informacje mogą się przydać lub do czego jakiś człowiek może być przydatny. Oczywiście priorytet mieli ci co przynajmniej dobrze rokowali na przyszłość lub jakoś byli ustawieni w interesujących esbecję miejscach. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 17:53 losiu4 napisał: > simera16 napisał: > > > Podobno SB byle kim się nie interesowała > > interesowała się wieloma najróżniejszymi ludźmi. Co nie dziwne bo w pracy opera > cyjnej nigdy nie wiadomo jakie informacje mogą się przydać lub do czego jakiś c > złowiek może być przydatny. Oczywiście priorytet mieli ci co przynajmniej dobrz > e rokowali na przyszłość lub jakoś byli ustawieni w interesujących esbecję miej > scach. > > Gonisz w piętkę... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 20.05.12, 18:03 simera16 napisał: > Gonisz w piętkę a dlaczegóż to niby? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 21.05.12, 07:14 losiu4 napisał: > simera16 napisał: > > > Gonisz w piętkę > > a dlaczegóż to niby? > A jak nazwać przepisywanie tych samych komunałów? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 21.05.12, 13:38 ale to nie są komunały. To normalna praca operacyjna słuzb różnorakich :) A jakimi głupotkami potrafiła sie esbecja zajmować to nawet w ksiazce ks. Zaleskiego można przeczytać. I nie tylko. W necie jest opublikowanych dosc sporo esbeckich papierów, można ocenić. To ze Ty nie potrafisz czegoś znaleźć lub czegos nie rozumiesz nie znaczy ze to nie istnieje. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 25.05.12, 20:48 losiu4 napisał: > ale to nie są komunały. To normalna praca operacyjna słuzb różnorakich :) A jak > imi głupotkami potrafiła sie esbecja zajmować to nawet w ksiazce ks. Zaleskiego > można przeczytać. I nie tylko. W necie jest opublikowanych dosc sporo esbecki > ch papierów, można ocenić. To ze Ty nie potrafisz czegoś znaleźć lub czegos nie > rozumiesz nie znaczy ze to nie istnieje. > > Właśnie dlatego, że potrafię i wiem jak to oceniać mam takie, a nie inne zdanie... A ty pelikanku łykaj. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 25.05.12, 21:12 O bylym premierze i tobie niczego nawetksiadz Zalewski nie znalazl.Tylko gdzie jest "szafa Lesiaka"? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 25.05.12, 21:24 x2468 napisał: > O bylym premierze i tobie niczego nawetksiadz Zalewski nie znalazl.Tylko gdzie > jest "szafa Lesiaka"? > Tłumaczenie czegokolwiek szui, która prezydentowi RP zarzuca agenturalność mija się z celem. On nawet nie wie, co to takiego "szafa Lesiaka" i ile tych szaf SB sprokurowało. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 26.05.12, 11:24 simera16 napisał: > Tłumaczenie czegokolwiek szui, która prezydentowi RP zarzuca agenturalność mija > się z celem. chciałeś napisać dziwną "zażyłość" z wsiownią, która to wsiownia oczywiście od dłuższego czasu już "nie istnieje" :) > i ile tych szaf SB sprokurowało. mało. Bardzo mało w porównaniu do ogółu akt stworzonych przez esbecję. W których to aktach niestety najprawdziwsza prawda siedzi. Zresztą jak sam raczyłeś zauważyć papiery z owej szafuy jak najbardziej dało sie rozpoznać jako fałszywki więc kręcenie że esbecja wszystko fałszowała i nic sie z tym nie da zrobić jest bez sensu. O czym doskonale wie Adaśko, bo inaczej po co by przez parę miesięcy kraulował po esbeckim szambie? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 26.05.12, 14:34 losiu4 napisał: > simera16 napisał: > > > Tłumaczenie czegokolwiek szui, która prezydentowi RP zarzuca agenturalnoś > ć mija > > się z celem. > > chciałeś napisać dziwną "zażyłość" z wsiownią, która to wsiownia oczywiście od > dłuższego czasu już "nie istnieje" :) > > > i ile tych szaf SB sprokurowało. > > mało. Bardzo mało w porównaniu do ogółu akt stworzonych przez esbecję. W któryc > h to aktach niestety najprawdziwsza prawda siedzi. Zresztą jak sam raczyłeś zau > ważyć papiery z owej szafuy jak najbardziej dało sie rozpoznać jako fałszywki w > ięc kręcenie że esbecja wszystko fałszowała i nic sie z tym nie da zrobić jest > bez sensu. O czym doskonale wie Adaśko, bo inaczej po co by przez parę miesięcy > kraulował po esbeckim szambie? > Dalej nie wiesz ilu było naśladowców Lesiaka... A może to on był naśladowcom...? ps szuja jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 26.05.12, 15:03 simera16 napisał: > Dalej nie wiesz ilu było naśladowców Lesiaka... A może to on był naśladowcom... > ? mało. I fałszywek było mało. I można je odsiać. Czego dowodem właśnie "szafa Lesiaka". > ps > szuja jesteś... wolałbym określenie: obserwator zachowań różnych prominentnych ludzi :) Także Bula. No ale jak już się koniecznie upierasz... no i co tam u fumfli Bula z wsiowni słychać? Jakos cicho ostatnio siedzą... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 27.05.12, 16:30 losiu4 napisał: > > mało. I fałszywek było mało. I można je odsiać. Czego dowodem właśnie "szafa Le > siaka". > Tak sobie tłumacz... Wiesz co to jest "pozyskiwanie, na materiałach obciążających"? No i nieważne, czy materiały były prawdziwe. > > wolałbym określenie: obserwator zachowań różnych prominentnych ludzi :) Także B > ula. No ale jak już się koniecznie upierasz... no i co tam u fumfli Bula z wsio > wni słychać? Jakos cicho ostatnio siedzą... > Żaden z ciebie obserwator. Szuja z ciebie najzwyklejsza. A co "wsiowni" robią, to zapytaj Macierewicza. No i niech cię cisza nie zwiedzie... Bądź czujny! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 26.05.12, 11:16 x2468 napisał: > O bylym premierze i tobie niczego nawetksiadz Zalewski nie znalazl.Tylko gdzie > jest "szafa Lesiaka"? widzisz owa szafa to właśnie fajny przykład na to że można w drodze badań poznać co było fałszywką a co było prawdą. Bo przytłaczająca większosć esbeckich papierów to przetrzebione bo przetrzebione, ale jednak prawdziwe akta o prawdziwych sprawach. Kto w latach '70 czy nawet niemal do końca lat '80 mógł marzyć ze komuna upadnie? Po kiego grzyba mieliby esbecy wszystko fałszować? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Związkowcy w muzeum? 20.05.12, 19:55 Jeszcze by im włosy wypadły. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Związkowcy w muzeum? 29.05.12, 14:45 douglasmclloyd napisał: > Jeszcze by im włosy wypadły. To jakby do teatru poszli. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Kolejny emeryt zatroskany o los Polski :) 20.05.12, 22:04 pan_ryj_zapijaczony_banow_26 napisał: > w Loży prasowej w ripoście na wypowiedź dziennikarza Rzeczypospolitej, ze w cz > asie nocy muzeów nie widział ani jednego pijanego... Ponoć pan premier jest abstynentem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 21.05.12, 05:53 Nie tylko związkowców. Posłowie to ta sama kategoria. Byłeś kiedys w barze za kratą w sejmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: "A co związkowców nie było"-doskonały Passent 26.05.12, 11:25 Passent jak zawsze genialny. co za trafny opis tej związkowej hołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz_zabanowany Nawrócony? 26.05.12, 21:49 media.wp.pl/kat,1022939,wid,8187759,wiadomosc.html Mój wuj, Jakub Prawin, którego bardzo kochałem, który zastępował mi ojca, po tym jak Rosjanie wkroczyli do Polski w 1939 r., wstąpił do WKP(b) i był jednym z trzech bodajże ludzi, których przyjęto do WKP(b), z zaliczeniem stażu w KPP. W 1941 r. poszedł na front. Walczył pod Stalingradem, był ideowym komunistą. Myślę, że nie znał drugiej strony systemu, gułagu i tego wszystkiego, a później chyba nie chciał o tym wiedzieć, no i akurat miał to „szczęście” w nieszczęściu, że zginął w 1957 r., kiedy zbrodnie systemu stały się powszechnie znane pl.wikipedia.org/wiki/Daniel_Passent Działalność dziennikarską rozpoczął w 1956 roku w Sztandarze Młodych, gdy był studentem Uniwersytetu Warszawskiego. Od 1959 roku jest związany z Polityką Oczywiście pisał felietony o treści antyrządowej za co był bardzo prześladowany a w ramach prześladowań zesłany na Uniwersytecie Princeton (1962/1963). Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Nawrócony? 29.05.12, 15:03 najbardziej zawistne są zawsze miernoty którym nie dany był talent i rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl To u wasz w Warszawie sa muzea? 29.05.12, 07:27 A czego? Blot i gesich pipkow? Odpowiedz Link Zgłoś