Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy

22.07.12, 10:22
Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy imigrantom ktorzy powracaja do kraju i ktorzy maja na swoim koncie liczne dokonania na rzecz Ojczyny: na przyklad tak jak ja: wieloletnia dzialalnosc w Solidarnosci i organizowanie strajkow? Normalny kraj takim ludziom jak ja sponsorowalby mieszkanie i prace, a ja musze jeszcze czekac na wydanie nowego paszportu prawie miesiac, nie wiem z jakich powodow.

Ludwik Leibling
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:28
      Tam mu nie idzie bo bezrobocie , to tu chce sie załapać. Niestety tu tez bezrobocie Ludwiku.
      • ludwig_z_ameryki Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:31
        A kto powiedzial ze ja chce w Polsce pracowac?

Ludwik Leibling
        • humbak Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:32
          Zakładanie firm i emerytura w Polsce to też marny pomysł:)
          • volupte Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:37
            Ale prowokacja zabawna. :-)
            • humbak Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:38
              Całkiem całkiem:)
        • volupte Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:36
          No fakt , najlepiej to by jakaś emeryturka zbowidowska sie przydala?;;-)
          • ludwig_z_ameryki Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:41
            Gdy ja walczylem o Polske reka w reke z Profesorem Geremkiem to ty jeszcze na gowno mowiles papu. Troche wiecej szacunku!

Ludwik Leibling
            • volupte Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:50
              A jak ja walczyłem , ręka w rękę , o Polskę wolna z Michnikiem , to ty pod stół , na stojąco wchodziles , a na chleb mowiles beb. ;-)
              • ludwig_z_ameryki Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:53
                Ale ja musialem uciekac z Polski ze wzgledu na antysemickie nastroje i brak dobrej posady. Wykiwali mnie, banda oszustow.

Ludwik Leibling
                • ludwig_z_ameryki Gdybym zmienil nazwisko jak mi doradzali 22.07.12, 10:55
                  to dzisiaj moglbym byc nawet ministrem

Ludwik Leibling
                  • kiemlicz88 Re: Gdybym zmienil nazwisko jak mi doradzali 22.07.12, 10:56
                    ludwig_z_ameryki napisał:

> to dzisiaj moglbym byc nawet ministrem
                    >
                    > Ludwik Leibling

Niezły prowokator :-)
                    • ludwig_z_ameryki Re: Gdybym zmienil nazwisko jak mi doradzali 22.07.12, 10:59
                      Juz mi nawet papiery na "Ludwika Leszczynskiego" przygotowali. A mi sie wtedy Stanow zachcialo.

Ludwik Leibling
                      • volupte Re: Gdybym zmienil nazwisko jak mi doradzali 22.07.12, 11:07
                        Leszczyński , moze być ale lepiej Radziwił , a dopiero potem na Leszczyński . Wiesz jak to swietnie wyglada , gdy sie zapytana , jak poprzednio pan sie nazywał , a ty - Radziwił :-)
                • volupte Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 11:03
                  Klamiesz. W1968r nie było solidarności , a i Geremek jeszcze byl milczacy.
                  • ludwig_z_ameryki Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 11:07
                    Ale ja walczylem w 80tych. Moj MKS w sierpniu 80 doprowadzil do calkowitego zakazu sprzedazy wodki w trojmiescie. Ponadto sam zorganizowalem dwie drukarnie - tylko jedna z nich znalezli esbecy i to pozniej, bo w stanie wojennym

Ludwik Leibling
                    • volupte Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 11:09
                      Wiec nie płeć o antysemityzmie , bo w latach 80 tych , to byl jakiś margines.
                      • ludwig_z_ameryki Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 11:12
                        Ty wiesz co sie dzialo juz pod koniec 80tych? jaki byl strach przed tym ze cos sie stanie jak za hitlera? Wprost mi powiedziano ze jak chce dalej myslec o polityce to tylko zmiana nazwiska i lojalka wobec MSW moze mnie uratowac. I wtedy dostalem zaproszenie ze Stanow i powiedziale, ze mam to gdzies i ze lepiej nie ryzykowac, bo nie wiadomo jak to sie skonczy. Ale jak teraz widze te wypasione mordy moich dawnych znajomych w TV, to widze, ze im sie udalo. I ze pewnie i mi by sie udalo, gdybym nie stchorzyl.

Ludwik Leibling
                        • volupte Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 13:13
                          Do odważnych swiatnalezy.
    • kundera5 Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:42
      W Polsce nie ma już socjalizmu, durny pisowcu.
      • ludwig_z_ameryki Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 10:45
        Jak to nie ma? Moj bratanek co zyje w Polsce zalapal sie na rente psychiatryczna, a oprocz tego prowadzi swoj wlasny warsztat samochodowy i wlasnie kupuje nowy dom swojej corce. Ci co maja glowe na karku potrafia laczyc socjalizm z kapitalizmem.

Ludwik Leibling
        • lackzadek Izrael czeka! 22.07.12, 12:38
          ludwig_z_ameryki napisał:

>
          > Ludwik Leibling

Tam każdy nowy obywatel jest na wagę złota.
          • ludwig_z_ameryki Re: Izrael czeka! 22.07.12, 13:39
            Czlowieku ty nie rozmawiasz z idiota. Jak zes taki madry to se tam jedz i zyj. Mnie nigdy do prawdziwego zydostwa nie ciagnelo, zawsze wolalem zycie po cywilnemu i dobra zabawe.

Ludwik Leibling
    • cillian1 Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 13:33
      "wieloletnia dzialalnosc w Solidarnosci i organizowanie strajkow?"

i to jest sukces? Teraz sukcesem będzie zamknięcie piekarni/elektrowni - a ludzie jak ciemniaki w ciemności?
      No stary..... poleciałeś - z "sukcesami"!
      • ludwig_z_ameryki Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 13:42
        Postaraj sie mnie zrozumiec. Przysylali nam granty, wszystkim naszym, zebysmy organizowali te rozruchy. I to byly wtedy naprawde spore pieniadze. Kazdy by sie skusil, a ze nadarzyla sie okazja to tez w to wszedlem. Pod koniec bylo najlepiej bo bylismy wspierani przez dwie strony jednoczesnie i to byl najlepszy okres. Myslisz, ze ja to robilem dla idei? Robilem to po to zeby dobrze zyc, i przykro mi jest teraz i serce mi sie kraja jak widze co sie dzialo z Polska przez te lata.

Ludwik Leibling
        • volupte Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 13:46
          To ile sobie teraz zyczysz?
          • ludwig_z_ameryki Teraz juz naprawde chce dobrze dla Polski 22.07.12, 13:51
            Uwazam ze jedyna szansa dla Polski jest PiS i Kaczynski i w te strone powinni isc Polacy
            • cillian1 Re: Teraz juz naprawde chce dobrze dla Polski 22.07.12, 13:56
              Znaczy oni ci obiecali kasę? Bo nie rozumiem!
              wiesz ilu takich darmozjadów jest za pisuarem? No to spójrz na sondaże!

I jeśli piszesz, że robiłeś to wtedy za kasę - to nie z idei! A jak nie dla niej, to kasa się nie należy. Najemnikowi - płaci się raz!
              :)
              • ludwig_z_ameryki Re: Teraz juz naprawde chce dobrze dla Polski 22.07.12, 13:59
                A kto wtedy robil to za darmo?

Ludwik Leibling
                • cillian1 Re: Teraz juz naprawde chce dobrze dla Polski 22.07.12, 14:23
                  Ci co teraz klepią biedę - po zmianie "systemu".
                  ciekawe czy by stanęli za Wałęsą - gdyby wiedzieli jak skończą!

A było ich miliony. I miliony w doopę zbierają teraz - od władzy i Kk!
                  • ludwig_z_ameryki Re: Teraz juz naprawde chce dobrze dla Polski 22.07.12, 14:28
                    Tak zawsze bylo i bedzie, ze plebs zawsze jest bity pod dupie. Wazne to zadbac o siebie i swoja rodzine. A z Kosciolem nie ma co walczyc, bo to instytucja silna i nie daje sobie w kasze dmuchac

Ludwik Leibling
                    • cillian1 Re: Teraz juz naprawde chce dobrze dla Polski 22.07.12, 14:39
                      Kk padnie, jak i inne religie padały!
                      To kwestia czasu.

W tych czasach nie będzie mordował z nim walczących. Raczej posłuży się rączkami - potęg finansowych! Już są prowokacje!
                      Co do twojego podejścia do plebsu - pamiętaj, że to plebs zawsze zamiatał króla i cara! I tak samo może się stać z tobą, czy twoimi koleżkami!
        • cillian1 Re: Dlaczego nie ma w Polsce programu pomocy 22.07.12, 13:48
          jak było tak dobrze, to było sobie odłożyć na starość!
          albo wejść w układ z sukienkowymi!
          Teraz miałbyś i ziemię, i kasę na starość.

ale chyba prowokujesz - i nie chce mi się klepać! jako niby solidaruch, masz płytkie spojrzenie o świecie! Styropian i wódka - oczywiście na cudzy koszt!
    • don.kichote Skontaktuj się z Czumą! 22.07.12, 14:03
      On swój "patriotyzm" na 700 tysięcy zł. wycenił.
      Z Twoimi "zasługami", śmiało 5 miliomów możesz wołać!!!

Ps.
      Jeśli ten wątek nie jest prowokacją, to jesteś wyjątkową kanalią!!!
      • ludwig_z_ameryki A ty ludziku skad sie urwales? 22.07.12, 14:09
        Co ty za komuny robiles? W gacie czy pod siebie?
        • cillian1 Re: A ty ludziku skad sie urwales? 22.07.12, 14:46
          Najśmieszniejsze jest to, że nie widzę różnicy między tobą, a kolesiem z SB!
          Obydwaj robiliście to za kasę, czy dla kasy!

I właśnie przez to - solidarność padła na mordę, a jej symbolem stają się tacy ludzie jak Guzikiewicz. A jedyną zasadą - obrona swoich stołków, jako ludzi pracy.
          • ludwig_z_ameryki Re: A ty ludziku skad sie urwales? 22.07.12, 14:48
            W SB pracowalo wielu polskich patriotow, ktorzy dobrze chcieli dla Polski. Ja sam jako Solidarnosciowiec robilem to dla pieniedzy z zagranicy,a nie dla idei. Wlasciwie to ja nawet ideowo stalem wtedy po stronie patriotow z SB

Ludwik Leibling
            • cillian1 Re: A ty ludziku skad sie urwales? 22.07.12, 14:56
              jesteś marnym prowokatorem!
              Popierałeś kolesi z SB, ale działeś w S?

Na jak nic rozdwojenie jaźnie!
              Bez pozdrowień - marny dorobkiewiczu!
              • ludwig_z_ameryki Re: A ty ludziku skad sie urwales? 22.07.12, 15:05
                A to takie dziwne? Myslisz ze ja jestem jakims durniem co to wierzyl ze kapitalizm to sama rozkosz? Ja troche swiata zjezdzilem wczesniej, ojciec byl wazna osoba w ministrstwie z PRL, dzieki niemu mialem okazje studiowac przez pewien czas w USA. Nie bylem jak polski robol co to myslal z jak komune obali, to od razu bedzie mial raj. Wiele postulatow SB i komunistow bylo dobrych i oni chcieli dobrze dla Polakow. Solidarnosc robilem tylko dla pieniedzy i mowie to szczerze.

Ludwik Leibling
    • derduch.antykatolik Trollico, dlaczego piszesz nocą? 22.07.12, 14:35
      Zapomniałas o róznicy w czasie, prawda?
      forum.gazeta.pl/forum/f,1,Testowe.html
      Wyloguj się i napisz coś na forum co zalinkowałem, zobaczymy te twoje amerykańskie IP :-)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka