Dodaj do ulubionych

Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Linowych?

19.11.12, 14:00
Od dłuzszego czasu toczy sie protest na temat sperzedazy polskiej firmy Polskie koleje Linowe ktore sa dobrem narodowym i nawet ostrzezenia Agencji Bezpieczenstwa Publicznego w tym zakresie NIC NIE ZNACZĄ.Jezeli ABW twierdzi ze sprzedaz tych koleji zgraza bezpieczenstwu panstwa polskiego to chyba jest to ZASADNICZY ARGUMENT ABY ODSTAPIC OD TEJ DECYZJI.Jednak nawet protest POSŁOW najwiekszej parti opozycyjnej PIS tez nic nie znaczy to chyba nalezy sprawe bardzo dokładnie zbadac KTO SIE ZA TYM KRYJE ?
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 14:15
      te wasze PiSki o dobrach narodowych,Wolaku,staja sie nudne,smieszne juz byly dawno a w sprawie bezpieczenstwa,to obawiasz sie czego,desantu linowego z Rosji?
      • zbysio45 Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 14:29
        jEZELI nizbyt madry propagandzista PO ma w tej sprawie watpliwosci to nic PROSTSZEGO JAK POPROSIC O INFORMACJE OD ABW I KOMISJI SEJMOWEj. Moze głupota nie jest zarażliwa?

• 99venus Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 14:32
      jest zbysiu oczywistym,że sprzedaż PKL stanowi zagrożenie dla państwa.to oczywista oczywistość.natomiast jak się pytasz komu zależy to ci poufnie powiem,że chętnemu na kupno.
      ale chyba prawdziwemu patriocie,Wielkiemu Polakowi,zacnemu parafianinowi nie odmówisz?
      • zbysio45 Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 14:50
        cZY NIE istmieje podejzenie ze jakis KOLES USTAWIŁ PRZETARG i CHCE ZA BARZO TANIE PIENIADZE NABYC CENNE GRUNTY ?Nastepny scemariusz to inwestor zagraniczny wygrywa przetarg a nastepnie jako własciciel PKL likwiduje te atrakcje turystyczne w Polsce aby skierowac turystow do AUSTRI,NIEMIEC,SŁOWACJI?Kiepskim propagandzistom takie scenariusze sa obce bo wymagaja MYŚLENIA.
        • kotek.filemon Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 16:02
          zbysio45 napisał:

> cZY NIE istmieje podejzenie ze jakis KOLES USTAWIŁ PRZETARG i CHCE ZA BARZO TAN
          > IE PIENIADZE NABYC CENNE GRUNTY ?Nastepny scemariusz to inwestor zagraniczny wy
          > grywa przetarg a nastepnie jako własciciel PKL likwiduje te atrakcje turystyczn
          > e w Polsce aby skierowac turystow do AUSTRI,NIEMIEC,SŁOWACJI?

Turyści, którzy faktycznie planują pojeździć na urlopie na nartach, to od lat wybierają Austrię, Szwajcarię, Słowację... Taniej i brak wątpliwej przyjemności obcowania z "atrakcjami turystycznymi".
        • x2468 Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 16:24
          Tak mały Zbysiu.Istnieje uzasadnione podejrzenie ze to Tusk z Putinem chcą grunty na Giewoncie wykupić.
        • 99venus Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 21:07
          zważywszy na fakt,że zainteresowany kupnem jest prosty góral z Zakopanego,wsławiony swoimi koneksjami z PiS,klerem i ciemnotą góralską to twoje tezy są godne najwyższej uwagi i ja się z nimi zgadzam.nie wiem tylko czy p.Bachleda-Curuś nie zaprotestuje.
    • pit_444 Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 14:43
      zbyniu, podaj choćby jeden rozsądny powód, dla którego państwo polskie ma się zajmować wożeniem ludzi na Kasprowy.
      • m.c.hrabia Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 14:57
        pit_444 napisał:

> zbyniu, podaj choćby jeden rozsądny powód, dla którego państwo polskie ma się z
        > ajmować wożeniem ludzi na Kasprowy.

bo Kasprowy to dobro narodowe a liny nie tylko do wieszania prania służą.
      • zbysio45 Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 15:04
        znowu dyletantyzm osoby o nicku pit444 jest jaskrawo widoczny bo 100 ha.atrakcyjnych gruntow nalezacych do PKL to jednak cos znaczy?Moze odpowiesz ,mnie oraz innym Polakom ile miljardow zarobi polskie panstwo, ze tak gwałtownie chce sprzedac atrakcje turystyczną pozbawiajac własnych obywateli w Zakopoanym i Żywcu SRODKOW DO ZAROBKOWANIA I ROZWOJU POLSKIEJ TURYSTYKI.Najlepiej jest wszystko sprzedac lub zlikwidowac a nstepnie wysłac wszystkich obywateli na bezrobocie.Płatni gimnazjalisci ktorzy na tym forum podejmuja sie roli propagandzistow polityki gospodarczej rzadu Pana Tuska powinni miec jakos wiedze merytoryczna jak zabieraja GŁOS W KONKRETNYCH SPRAWACH GOSPODARECZYCH.
      • tornson Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 15:28
        pit_444 napisał:

> zbyniu, podaj choćby jeden rozsądny powód, dla którego państwo polskie ma się z
        > ajmować wożeniem ludzi na Kasprowy.
        1. Bezpieczeństwo podróżnych, prywaciarz jak policzy że bardziej opłacać mu się będzie obniżyć standardy bezpieczeństwa, bo zyski na tych kretyńskich oszczędnościach pokryją odszkodowania za ewentualne wypadki śmiertelne, to tak właśnie zrobi.
        2. Zyski lub przystępność usług, państwo może albo dopłacać do kolei, dzięki czemu ludzie będą mieli tańsze usługi, albo lokować zyski do budżetu, prywaciarz wszystko zagarnie i nie będzie żadnych korzyści
        3. Kwestia samego istnienia kolei linowych, znając patologie polskiej prywatyzacji koleje zostaną sprzedane poniżej rynkowej wartości infrastruktury (neoliberalni debile nie prywatyzują dla zysku ale dla samej poronionej ideologii którą wyznają) i "szczęśliwemu" nabywcy być może będzie się bardziej opłacało po prostu rozebrać i sprzedać całą infrastrukturę.
        4. Prywatyzacja zawsze jest szkodliwym dla państwa debilizmem, a politycy do niej doprowadzający powinni być sądzeni jak za zdradę stanu.
    • ave.duce Mnie nt. bt. 19.11.12, 14:55
      • tornson Boś leming otumaniony neoliberalnym fanatyzmem. 19.11.12, 15:30
        • ave.duce Aha, a tyś kto? 19.11.12, 15:43
          Przedstaw się, proszę.
          • tornson Masz mój login i tak się do mnie zwracaj. 19.11.12, 16:26
            Jak byś był miły możesz też traktować rn jak m (kiedyś mieli tu czcionkę pod którą jedno i drugie wyglądało niemal identycznie).
            A to jak mnie postrzegają tutaj inni i jak mnie charakteryzują, to już nie mi zgadywać.
            • ave.duce Masz mój login i tak się do mnie zwracaj - i 19.11.12, 16:33
              vice versa.
              Najpierw proszę o przedstawienie się, bo boję się pominąć jakiś ważny szczegół określający, np. towarzyszu ... Tornsonie, a potem będę się tak do Ciebie zwracała. Może być?
              • mariner4 Towarzyszu jest prawidłowo, jak sadzę 19.11.12, 16:39
                Ja piszę "Towarzyszu czekisto". To brzmi dumnie i rewolucyjnie!
                M.
    • wiosnaludzikow Jak to komu Zbysiu ? 19.11.12, 15:08
      zbysio45 napisał:

> nalezy sprawe bardzo dokładnie zbadac KTO SIE ZA TYM KRYJE ?

To mogą być : elementy antysocjalistyczne, karły reakcji, handlarze narkotyków, żydowski wywiad, Eryka Steinbach ....warto rozmawiać :)
      • m.c.hrabia Re: Jak to komu Zbysiu ? 19.11.12, 15:13
        wiosnaludzikow napisał:

> zbysio45 napisał:
        >
        > > nalezy sprawe bardzo dokładnie zbadac KTO SIE ZA TYM KRYJE ?
        >
        > To mogą być : elementy antysocjalistyczne, karły reakcji, handlarze narkotyków,
        > żydowski wywiad, Eryka Steinbach ....warto rozmawiać :)

nie zapominaj o homocyklistach
      • tornson Kwestia czy rządzą nami debile czy złodzieje. 19.11.12, 15:44
        Ja obstawiam to pierwsze, idioci prywatyzują dla samego prywatyzowania w imię swojej chorej prymitywnej neoliberalnej ideologii.
        • zbysio45 Re: Kwestia czy rządzą nami debile czy złodzieje. 19.11.12, 15:53
          śZKOŁA Pana Rostokowskiego oraz premiera Tuska to wszystko sprywatyzowac co jeszcze zostało panstwowe a nasytępnie PIEKNIE ZBANKRUTOWAC.Rowniez po 5 latach rzadow PO premier doszedł do wniosku ze TRZEBA BRONIC MIEJSC PRACY BO WSZYSCY MŁODZI BEZROBOTNI WYJADA ZA GRANICE I BEDZI MUSIAŁ JAKO OSTATNI ZGASIC ŚWIATO W POLSCE.
        • wiosnaludzikow Re: Kwestia czy rządzą nami debile czy złodzieje. 19.11.12, 16:30
          tornson napisał:

> Ja obstawiam to pierwsze, idioci prywatyzują dla samego prywatyzowania w imię s
          > wojej chorej prymitywnej neoliberalnej ideologii.
          A po co państwu koleje liniowe ?
          • tornson Re: Kwestia czy rządzą nami debile czy złodzieje. 19.11.12, 16:31
            wiosnaludzikow napisał:

> tornson napisał:
            >
            > > Ja obstawiam to pierwsze, idioci prywatyzują dla samego prywatyzowania w
            > imię s
            > > wojej chorej prymitywnej neoliberalnej ideologii.
            > A po co państwu koleje liniowe ?
            Bo obywatele masowo w górach wypoczywają i z nich korzystają.
            • wiosnaludzikow Re: Kwestia czy rządzą nami debile czy złodzieje. 19.11.12, 16:35

> > A po co państwu koleje liniowe?
              > Bo obywatele masowo w górach wypoczywają i z nich korzystają.
              No wierzę, że mówisz to poważnie.
    • mariner4 Mnie. 19.11.12, 15:47
      Komuś, kto zarobi na tym i jeszcze zapłaci podatki.
      M.
      • tornson Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 15:55
        mariner4 napisał:

> Komuś, kto zarobi na tym i jeszcze zapłaci podatki.
        > M.
        Zarobi tylko ten co to kupi, a podatków żadnych nie zapłaci bo szmal zapewne wytransferuje zagranicę, albo wogóle rozbierze infrastrukturę i ją rozprzeda. Tak właśnie wygląda prywatyzacja po Polsku.
        • mariner4 Towarzyszu czekisto 19.11.12, 15:58
          Ja wiem, że o tym nie było w "Notatniku Agitatora", więc trudno to Wam zrozumieć.
          M.
          • tornson Re: Towarzyszu czekisto 19.11.12, 16:02
            mariner4 napisał:

> Ja wiem, że o tym nie było w "Notatniku Agitatora", więc trudno to Wam zrozumie
            > ć.
            > M.
            To są fakty, żałosny atumaniony propagandą fanatyku. Pokaż prywatyzację w Polsce która przyniosła państwu i społeczeństwu jakiekolwiek korzyści.
            • mariner4 Były sobue deficytowe huty 19.11.12, 16:08
              Kupił je koncern Mittal. Teraz zamiast dotacji płaconych przez podatnika, firma płaci podatki, nie mówiąc o cenie zakupu.
              Ale prawdziwy czujny komunista tego i tak nie zrozumie.
              M.
              • tornson Re: Były sobue deficytowe huty 19.11.12, 16:21
                mariner4 napisał:

> Kupił je koncern Mittal. Teraz zamiast dotacji płaconych przez podatnika, firma
                > płaci podatki, nie mówiąc o cenie zakupu.
                Przynosi zyski bo lawinowo wzrosły ceny stali na rynkach światowych, dlatego właśnie kupili te huty. A podatki to może i płacą ale u siebie w Indiach czy ewentualnie w UK, napewno nie w Polsce.
                Nie mówiąc już o tym że państwowe huty i cementownie dają państwu ogromne możliwości w temacie taniego budownictwa.
                • m.c.hrabia Re: Były sobue deficytowe huty 19.11.12, 16:27
                  "Nie mówiąc już o tym że państwowe huty i cementownie dają państwu ogromne możliwości w temacie taniego budownictwa. "

widać to dobitnie na Kubie i w KRLD :))))
                  • tornson Re: Były sobue deficytowe huty 19.11.12, 16:30
                    m.c.hrabia napisał:

> "Nie mówiąc już o tym że państwowe huty i cementownie dają państwu ogromne możl
                    > iwości w temacie taniego budownictwa. "
                    >
                    > widać to dobitnie na Kubie i w KRLD :))))
                    Ba Kubie i w KRLD hutnictwo i budownictwo nigdy nie były silnie rozwinięte.
                  • mariner4 PRL była na 2 miejscu w Europie w produkcji 19.11.12, 16:33
                    cementu, a worka nie można było kupić normalnie.
                    Importowaliśmy 40 mln ton pszenicy, a teraz nie mamy z nią co robić.
                    Szkoda towarzyszowi tłumaczyć.
                    M.
                • mariner4 Takie tam gadanie. Płacą w Polsce. 19.11.12, 16:30
                  I tak należy zrobić z wszystkimi deficytowymi, państwowymi firmami.
                  No i nie znasz zasady działania tych firm.
                  Mój syn szefuje oddziałowi zagranicznej firmy. Dużej. Ma tez oczywiście konto firmowe w Polsce.
                  Jak Centrala potrzebuje towaru, który ma mój syn, to normalnie to kupuje wpłacając pieniądze na konto oddziału w Polsce, po normalnej cenie rynkowej. To konto faktycznie też jest własnością właścicieli firmy, ale obowiązują pewne zasady przepisy. O żadnym transferze i wywozie zysków nie ma mowy, towarzyszu czekisto!
                  M.
        • wujcio44 Re: Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 15:58
          tornson napisał:

> Zarobi tylko ten co to kupi, a podatków żadnych nie zapłaci bo szmal zapewne wy
          > transferuje zagranicę, albo wogóle rozbierze infrastrukturę i ją rozprzeda.

A Kasprowy Wierch wywiezie do Izraela.
        • m.c.hrabia Re: Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 16:00
          lepiej tak niż podatnik ma dopłacać.
          • tornson Re: Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 16:05
            m.c.hrabia napisał:

> lepiej tak niż podatnik ma dopłacać.
            Kolejny rozumujący na poziomie neoliberalnego troglodyty. Wiesz ile kasy dopłaca podatnik francuski do TGV? Bez porównania więcej niż polski do PKP. Jeśli mamy dopłacać za infrastrukturę umilającą ludziom wypoczynek w górach, to czemu nie.
            Zresztą te koleje przynoszą zyski.
            • m.c.hrabia Re: Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 16:15
              "jeśli mamy dopłacać za infrastrukturę umilającą ludziom wypoczynek w górach, to czemu nie. "

to może i do salonów masażu dopłacać też umilają.
              • tornson Re: Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 16:22
                m.c.hrabia napisał:

> "jeśli mamy dopłacać za infrastrukturę umilającą ludziom wypoczynek w górach, t
                > o czemu nie. "
                >
                > to może i do salonów masażu dopłacać też umilają.
                Wypoczynek w górach i korzystanie z kolei linowych ma charakter masowy. Rozumiesz tą różnicę neoliberalny fanatyku?
                • m.c.hrabia Re: Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 16:24
                  burdele też maja charakter masowy.
                  • tornson Re: Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 16:26
                    m.c.hrabia napisał:

> burdele też maja charakter masowy.
                    Chyba w twoim gronie.
                    • m.c.hrabia Re: Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 16:30
                      tornson napisał:

> m.c.hrabia napisał:
                      >
                      > > burdele też maja charakter masowy.
                      > Chyba w twoim gronie.
                      a czy to ważne w czyim ,grunt że masowe.
                    • wiosnaludzikow Re: Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 16:39
                      tornson napisał:

> m.c.hrabia napisał:
                      >
                      > > burdele też maja charakter masowy.
                      > Chyba w twoim gronie.
                      A co to ma do rzeczy. Może On w góry nie jeździ a tylko " Twoje grono"
            • erte2 Re: Kolejny zaczadzony. 19.11.12, 22:59
              tornson napisał:
              ....Wiesz ile kasy dopłaca podatnik francuski do TGV? Bez porównania więcej niż polski do PKP.
              No właśnie. Więc przeczytaj swoje własne słowa tak ze cztery razy i zastanów się nad tym co napisałeś.
    • kotek.filemon Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 16:01
      zbysio45 napisał:

> Jezeli ABW twierdzi ze sprzedaz
      > tych koleji zgraza bezpieczenstwu panstwa polskiego

Desant FSB drogą przez Gubałówkę?
      • x2468 Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 16:31
        Tusk z Putinem i Brzezińskim kupiom i wywiozom na Białoruś.Uważaj Zbysiu bo przy okazji ciebie drogie dziecko i Torsonka mogom zapakowac.
    • dr.krisk Nie "koleji" tylko "kolei"!! Zbysiu, do jasnej... 19.11.12, 16:35
      .. cholery, naucz się pisać po polsku!
      To może będę cię traktować poważnie.
      • mariner4 PiSiorom pisanie po polsku niepotrzebne 19.11.12, 16:37
        Oni chcą rządzić a nie poematy pisać.
        M.
        • dr.krisk Ja to wszystko wiem, ale jakoś.... 19.11.12, 16:41
          .. nie potrafię poważnie traktować kogoś, kto sadzi co rusz byki ortograficzne i musi (bo się udusi?) co rusz wciskać Caps Lock.
          No jakoś nie umiem.
          • mariner4 U nich "tyn trynd" taki 19.11.12, 16:46
            Wicie te inteligenty jakieś porąbane. Do jakiś przecinków siem czepiajom. Lemingi jedne!
            M.
      • zbysio45 Uczyłem sie pisac popolsku jak ciebie nie było 19.11.12, 16:44
        jeszcze na świecie i była to pisownia porawidłowa.Jezeli mnie zroizumiałes to odpisz merytorycznie na moj watek a nie pouczaj ludzi starszych wiekiem.Natomiast mnie boli ze wypisujecie głupstwa jak dyletanci ktorzy nie wiedzą co sensownie napisac.
        • mariner4 No patrz! Tyle lat Ci to zabrało i nic! 19.11.12, 16:47
          A na korepetycje nie było stać?
          M.
        • dr.krisk Poczciwy zbysiu.... 19.11.12, 16:50
          Jeżeli 1945 to twój roku urodzenia, to jesteśmy (prawie) rówieśnikami. Tylko że ja uczę się całe życie, a ty najwyraźniej spocząłeś na (niezasłużenie) na laurach.
          Nasz podeszły wiek nie usprawiedliwia niechlujstwa językowego.
        • x2468 Re: Uczyłem sie pisac popolsku jak ciebie nie by 19.11.12, 16:50
          Zbysio.To już w carskiej szkole uczyli takich głupot?
        • zgred-zisko Re: Uczyłem sie pisac popolsku jak ciebie nie by 19.11.12, 18:56
          To, że ktoś się czegoś uczył, to wcale nie znaczy, że się nauczył.
          Np. prof. Kotarbiński twierdził, że dyplom wyższej uczelni jest dokumentem stwierdzającym, że jego posiadacz miał w życiu szansę czegoś się nauczyć.
        • erte2 Re: Uczyłem sie pisac popolsku jak ciebie nie by 19.11.12, 23:03
          zbysio45 napisał:
          ...Uczyłem sie pisac popolsku jak ciebie nie było jeszcze na świecie
          I to jest encyklopedyczny przykład zmarnowanego czasu. I twojego, i nauczyciela...
    • wariant_b Narciarzom 19.11.12, 21:11
      żeby nie musieli jeździć na Słowację lub w Alpy.

Oraz Żydom, masonom i cyklistom z ogólnie znanych powodów.
    • dr.krisk To jasne : PKP! 19.11.12, 21:16
      Przecież ludzie zamiast jeździć pociągami i nabijać kasę PKP śmigają sobie teraz za bezcen kolejkami linowymi po całej Polsce. A tak, to ceny biletów na linowe wzrosną i te szynowe sobie zarobią!
      • kum.z.antalowki PRL-oska ortografia to nie główny problem Zbysia 19.11.12, 22:54
        On się naprawdę obawia kapitalizmu. Wbili mu do głowy na zajęciach z Ekonomii Politycznej Socjalizmu, że państwowe lepsze od prywatnego. I biduś wierzy, że - po prywatyzacji kolejki na Kasprowy - ktoś porwie wagonik, każe się zawieźć do Warszawy, obali Kaczyńskiego i przejmie władzę.
        To jest tak silnie wbite w jego świadomość, że takiemu homosovieticusowi lęku przed prywatną inicjatywą, konkurencją i swobodą - póki żyje - nie da się wybić z głowy. On już ma tak uformowany mózg. Nie zdziwiłbym się gdyby jeszcze wiele lat po śmierci dokładna sekcja wykazała taką zmianę zwyrodnieniową mózgu.
        • erte2 Re: PRL-oska ortografia to nie główny problem Zby 19.11.12, 23:14
          kum.z.antalowki
          Kumie - Ekonomia Polityczna to były dwa semestry (przynajmniej u mnie). jeden to była EP Socjalizmu, drugi Kapitalizmu. Jeśli ktoś miał choć ze dwie szare komórki to natychmiast kumał (nomen omen) że EPS to zbiór zaklęć i idiotyzmów podany w propagandowym sosie ochów i achów, natomiast EPK - jasne i logiczne zasady ekonomiczne obowiązkowo odsądzane od czci i wiary.
          Tak więc obawiam się że nasz Wielki Ekonomista nie miał okazji przerabiać ani jednego ani drugiego na normalnych studiach - podejrzewam tu WSNS przy KC PZPR albo wręcz WUML (młodszym śpieszę z rozszyfrowaniem: Wieczorowy Uniwersytet Marksizmu- Leninizmu).
    • dystans4 Re: Komu zalezy na sprzedazy Polskich Koleji Lino 19.11.12, 22:03
      Czy czasem prezes nie myśli założyć nowego Telegrafu, czy ArtB i w końcu zamienić Srebrną na Złotą? O to chodzi, czy jakieś inne złodziejstwo w rodzaju afery hazardowej czy pornograficznej?
      O to chodzi?
      --
      buldog.
    • lucyperek2 W Dolomitach wszystkie schroniska są 19.11.12, 22:36
      prywatne. Nie ma ani jednego, które należałoby do państwa. Oczywiście Parco Naturale Dolomiti jest jak najbardziej własnością Republiki Włoskiej i na dodatek ma status Patrimonio del Mondo czyli dziedzictwa światowego. Nie przeszkadza to jednak w niczym by schroniska były dzierżawione na prawach własności prywatnej od wieeeelu już lat (Rifugio Re Alberto w słynnej dolinie Vaiolet gdzie stoją zapierające dech trzy piękne Torri del Vajolet istnieje bodaj od '35 roku). Dzięki temu właściciele schronisk nie tylko że je utrzymują w dobrej kondycji, oni również utrzymują w dobrej kondycji określone obszary tras wspinaczkowych, ferratowych i turystycznych. Plus naśnieżanie i ratrakowanie tras zjazdowych. I to działa. Nie zauważyłem by ktoś wywoził Dolomity do Izraela.
      • dystans4 Re: W Dolomitach wszystkie schroniska są 20.11.12, 00:00
        Nie stwierdziłeś - znaczy, wywożą, a dowody zostały zniszczone. A że Dolomity [jeszcze] stoją, to niechybny znak, że wszystkiego jeszcze nie rozkradli i nie wywieźli (do Izraela) i wciąż kradną.
        Psiakrew, Srebrnej też nie udało się wywieźć.
        Ale, w istocie rzeczy, nic to nie zmienia.
        --
        Pozdrowienia
        bul.
    • wawasawa Jaka jest definicja dobra narodowego? 19.11.12, 23:09
      i jak bezpieczenstwu kraju prywatna kolejka gorska moze zaszkodzic?

nacjonalizm z komunizmem moherom sie wymieszal?
    • hal9000 A może znacjonalizować Radio Maryja? 20.11.12, 00:09
      Przeczytałem sobie o wszystkich niebezpieczeństwach tego, gdy różne sprawy wpadają w prywatne ręce i pomyślałem sobie że byłoby dużo bezpieczniej gdyby Radio Maryja było w państwowych rękach.... Co o tym myślisz Zbysiu? :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka